Ötven játékban tesztelték le az Intel Arc A380 GPU-t

Szerző: xoki | 2022. September 03. | hír | 14 hozzászólás

A PC Games Hardware több tesztnek is alávetette az első Intel Arc Alchemist asztali GPU-t, az A380-at. Más grafikus kártyákkal történő összehasonlítás helyett inkább azt ellenőrizték le, hogy mennyire kompatibilis 50, 1999 és 2022 között megjelent játékkal.

Az Intelnek komoly problémái vannak az olyan játékokkal, amelyek nem modern API-kat (Vulkan, DirectX 12) használnak. Bár keményen dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb hibát kijavítsák, illetve optimalizálják az architektúrát, az asztali GPU-k megjelenése már a nyakunkon van, és félő, hogy kifutnak az időből.

Az Intel alelnöke, Lisa Pearce megerősítette, hogy a vállalat már dolgozik a DX9 és DX11 API-k kompatibilitásán. Ez egy hosszadalmas folyamat, szóval azon játékosok, akik az Intel GPU-ja mellett döntenének, először lényegében bizalmat kell szavazniuk a cégnek, hogy a közeljövőben megoldást találnak az összes ilyen jellegű problémára. Egyébként az augusztus 19-én kiadott illesztőprogrammal rengeteg hibát orvosoltak, de sajnos még mindig sok munka vár rájuk.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
X9K338DA avatar
A 90-es években volt kb egy tucat gyártó és mégis rohadt drága volt minden, cserébe igencsak meg kellett gondolni, melyiket veszed, mert nem volt minden kártya minden játékkal kompatibilis és ha igen akkor sem biztos, hogy elég gyors volt hozzá. Kartellezni meg három gyártó is ugyanúgy tud, mint kettő ha akar.

S3: A Virge és a Trio3D inkább 3D lassítók voltak. Savage3D jó, csak későn jött így lassú, meg azért maradt pár kompatibilitási probléma. Savage4, lassabb mint a TNT2 M64, DOS kompatibilitás jó viszont. Savage2000, bugos T&L, a Chrome szintén középkategória, de sosem kapott rendes drivert.

SiS: Sosem jutott följebb belépőszintnél. Lassú volt, de legalább általában kompatibilitás problémája nem volt.

Matrox: Volt kb. két jó budget modelljük a 3D gyorsítók között. A G200 és a G400MAX.

3DLabs: A Permedia 2 egy viszonylag oké OpenGL kártya volt belépő szintű teljesítményel, a többi kerülendő.

PowerVR: A PCX1-2 jó volt, aztán semmi említésreméltó a középkategóriás Kyrókig azok is hardver T&L nélkül, amikor az már követelmény volt.

XGI: Inkább vicc volt, mint videokártya. Borzasztó driverek, az első próbálkozásuk után csődbe mentek.

Trident: A Blade3D egy oké belépőszintű kártya volt, csak későn jött. A 3DImége széria viszont olyan szar, hogy a Virge is szégyellné magát.

3Dfx: Na ők még az Nvidiánál is jobban tudták, hogy hogyan kell proprietary megoldásokkal visszafogni a fejlődést a piacon. Az Nvidiával ellentétben viszont azt is mindenkinél jobban tudták, hogy kell magukat üzletileg tökön lőni.

Intel: Az i740 inkább AGP demókártya volt, mint igazi termék. Belépőszintű teljesítmény, de legalább oké kompatibilitás.

Lehet, hogy sok gyártó volt, csak értelmes választási lehetőségből nem volt több, mint most két gyártóval. Ha csúcs cuccot akartál, akkor vehettél 3Dfx-et vagy Nvidiát, ha pedig tűrhető budget kártyát, akkor vehettél ATI-t vagy S3-at.

És ezt úgy hogy nem csak homályos emlékeim vannak 20-25 évvel ezelőttről a dologról, hanem a felsorolt gyártóktól a legtöbbtől van pár kártya a gyűjteményemben.
0
0
0
0
no avatar
@X9K338DA: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Választhattad volna azokat, de a Voodoo2-n kívül egyik sem volt értelmes választsá. A Rage driverei borzasztóak voltak és jóval lassabb volt a másik kettőnél, a Trio pedig maximum 2D kártyának volt jó a Voodoo2 mellé, mert a játékok többségét nem tudta helyesen megjeleníteni, amit meg igen az is borzasztó lassú volt.

Az ATI akkoriban az OEM piacból élt és gyakorlatilag a Rage128 volt az, ahol felnőtt a feladathoz (hardverben legalábbis) hogy élhető alternatíva legyen a TNT2 és Voodoo3 mellett. Csak mire kiforrtak a driverei, már küszöbön volt a GeForce256.

Az S3 pedig mire rendbe szedte a 3D gyorsítást már nem tudott kitörni a kb. egy generációs lemaradásból. Plusz ott is voltak driver gondok gazdagon a korai driverekkel.
0
0
0
0
no avatar
@X9K338DA: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Hát megvoltak a hibák ,de akkor nagyon nem is volt más quake meg unreal első resze és az a motor kezelte software renderingtől kezdve a glide ,opengl stb...


Ja szoftver renderhez nem kellett 3D gyorsítás, mert a proci intézett szinte mindent, a videokártya meg csak megjelenített. Cserébe izmos proci kellett hozzá és egy halom effektet nem jelenített meg, nem volt textúraszűrés, 16bit színmélységre voltál korlátozva stb.

https://i.imgur.com/jtzIrVV.png

1997-től pedig már hemzsegtek a 3D játékok, 98-tól pedig elég sok elkezdte támogatni a 32bit színmélységet.

Egyébként légy szíves kezdj el tisztességesen központozni, mert a felét nem értem, hogy mit irkálsz.
0
0
0
0
Cougarmy avatar
Egy kezemen megtudom számolni, hányszor adtak ki frissítést az Extreme Graphics, GMA és HD Graphics megoldásaikhoz...
1
0
0
0
downuser avatar
Látom lelki szemeim előtt, ahogy a tömegek egymást koncolják fel ezért a drága ipari hulladékért.

Komolyan b+ kinek gyártják és árulják ezt a sz*rt?
Tényleg van az asztali számítógépek világában élő ember, aki megveszi ezt? Inkább azt a pénzt amit ennek a gyártására fordítanak, adják oda nekem.
Kisebb városnyi embernek tudnék belőle munkahelyet biztosítani. Vagy besegítenék rászoruló családoknak (nem norvégoknak, azoknak kedvezményes marad a reszi) hogy ki tudják fizetni a számláikat.

Vérlázító, milyen szinten tudják a gyártók b*zira venni az embereket.
0
0
2
0
kovb677 avatar
Minek ez a túlárazott potato gpu?
0
0
0
0
💬 2
downuser avatar
@kovb677: Szégyen az egész úgy, ahogy van.
0
0
0
0
no avatar
@kovb677: Idén május környékén szerettem volna videokártyát venni, aztán másként alakult, illetve a jelenlegi lehetetlen helyzet miatt ez úgy néz ki végleg elmarad. Ezért nem is követtem a kártyák árainak alakulását, az utolsó hírek amiket ezzel kapcsolatban olvastam, hogy az intel az áraival akarja a konkurenseket megverni. Ezek szerint a konkurenseknél nem olcsóbb hanem drágább kártyákra gondoltak? Nahát, nahát, nem vagyok meglepve.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Először bizonyítsák,aztán megkapják a bizalmat!
Nem fordítva működik,legalábbis egy egészséges ember esetén nem.
De ahogy mutatják az eladások,sok ember nem az,csak cselekszik,mielőtt gondolkodna.
0
0
0
0
Torba10 avatar
Mégis kinek van erre szüksége...? :D
Annyira felesleges ez is a piacra.. Ráadásul ilyen eredményekkel..
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció