Nagyot nőtt az Epic Games Store népszerűsége

Szerző: xoki | 2021. January 31. | hír | 46 hozzászólás

Az Epic Games egy új blogbejegyzésben felfedte, hogy milyen ütemben növekszik áruházának népszerűsége. 2019-hez képest a havi aktív játékosok száma 32 millióról 56 millióra növekedett. Ez mindenképpen nagy ugrás volt, de még mindig messze vannak a Steamtől, ahol havonta 120 millió aktív játékosról beszélhetünk.

Az Epic Games Store most már 160 millió PC-s felhasználóval büszkélkedhet. A napi aktív játékosok száma 192%-kal növekedett 2019 decemberéhez képest. A legtöbb egyidejű játékosok csúcsa pedig 13 millióra növekedett, miközben 2019-ben 7 millió környékén volt. A cég szerint a vásárlók több mint 700 millió dollárt költöttek el az Epic Games Store-ban, amelyből a third-party címek 37%-ot, 265 millió dollárt tesznek ki.

Természetesen az áruház népszerűségéhez nagyban hozzájárult az a rengeteg játék, amelyet a cég teljesen ingyen elérhetővé tett a felhasználók számára. 2020-ban az Epic 103 játékot ajándékozott (összértékük 2407 dollár), miközben az év folyamán 749 millió játékot zsebeltek be a felhasználók.

Az Epic Games Store legnépszerűbb játéka nem meglepő módon a Fortnite volt, illetve néhány olyan ismertebb cím is a sikerük kulcsa lett, amely ezen a platformon vált először elérhetővé, ide tartozik például az Assassin's Creed Valhalla és a Borderlands 3.

Hozzászólások: 46
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
CulturalCat avatar
Amíg nem volt Fosnite addig nem is tudtam hogy létezik az Epic store, de kár volt megismernem mert szerintem sok mindent csak elcseszett pl. ott van a Gta online még mindig tele van hackerekkel hiába hogy egy éve lesz lassan az is hogy ingyen volt. Én annyira nem dicsőíteném az egészet mert amikor letöltöttem érdekes módon egyből meghülyült minden a gépemen és amint eltávolítottam minden jobb lett.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@CulturalCat: Szerintem a Fortnite-nak nem sok köze van ahhoz hogy az EGS az lett ami. Előtte is volt egy kis saját kliens az eredeti Fortnite játékhoz. Miután a kínai pénz bekerült a képbe akkortól kezdett növekedni, 2018 karácsonya kb...

Valamint miért hibáztatsz egy szoftverboltot mert egy adott játék multijában csalók vannak. ennyi erővel a Steam a hibás mert pl. a PUBG tele van csalóval, van éppen a GTA Online. Semmi köze egymáshoz a kettőnek. GTA Online csalók annak a készítőijének, a Rockstarnak a sara, nem a szoftverbolté ami eladta/adta a terméket.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
@Palanova: Mindkettő sara, mert mi az hogy más megvette annak idején 10 ezerért a játékot ezek meg ingyen odaadják ingyen és ne legyen felháborodva aki megvette igazi pénzért. Jobb játékokba meg vagy kompenzálnak vagy megoldják úgy hogy aki ingyen vette meg azt csak azzal dobja egy helyre aki szintúgy ingyen vette, aki meg pénzért vette azt meg szintén olyannal dobja össze aki pénzért vette, de amúgy nem azon van a hangsúly hogy elcseszett pár játékot hanem arról van szó hogy instabil az EGS.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@CulturalCat:
hanem arról van szó hogy instabil az EGS

Mióta használok Epic-et nem jött elő semmi instabilitás, semmi probléma, minden rajta keresztül indított játék megy szépen, és frissítik is magukat.

amikor letöltöttem érdekes módon egyből meghülyült minden a gépemen és amint eltávolítottam minden jobb lett

Ott más is közre játszott szerintem.

Az viszont igaz hogy, a GTA tele van moder alakokkal, de az a Rockstar hibája hogy lesz@rja a dolgot.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
@Scorn Face: Nem is az EGS-es játékokról van szó hanem az attól függetlenekről.
0
0
0
0
no avatar
@CulturalCat: A valós vagy vélt instabilitásnak megint csak nincs köze a free címekhez, tehát azokat teljesen értelmetlen volt belerángatni a mondandódba.

És mivel még mindig a free gamek.
A szoftverbolt jó eséllyel a játék kiadója beleegyezésével adja ingyen az adott címet. vagyis a Rockstar jóváhagyta az egészet és kb ezzel felelős is az egész a helyzetért. Az ami itt ment a GTA V EGS free időszak alatt, na az tényleg kriminális volt. De nem az áron volt a hangsúly, nem is emlékszem hogy akkor bárki is anyázott volna emiatt itt a kommentekben, de most nem is nézem át mindent megint, mert nincs értelme, hanem hogy a rockstar és EGS szerverek lehaltak, és napokig nem lehetett bezsákolni, játszani.

Nem hiszem hogy az baj lenne ha egy játék az életciklusa alatt esetleg ingyen elérhető lesz. Ezen felháborodni meg megint csak értelmetlen, amikor a játék kint van már 5-6 éve. Tegyük fel megjelenéskor megveszel egy címet full áron, amit 5 évvel később Steam akcióban 75%-al olcsóbban lehet bezsákolni. Akkor is háborogsz? A háborgás akkor lenne esetleg jogos ha a free bezsákolás előtt vetted volna meg nem sokkal, mondjuk 1 hónapon belül. Akkor megértem, hogy b*ssza meg, kifizettem 60€ és 4 héttel később meg ingyenes.

Anno pl Steamen bezsákoltam a Surviving Mars (140 órát tettem bele), Subnautica (60 óra jelenleg) és Railway Empire (20 óra) című játékokat. Mindkettő évekkel később EGS-en free lett, de eszembe nem jutott emiatt háborogni. Inkább ajánlottam a játékostársaknak akiknek tudtam, hogy nincs meg egyik cím sem, hogy zsákolja be ingyen, mert remek címek és nagyon jó élmény végignyomni őket. Abszolút nem fájt hogy én fizettem érte 1-2 évvel korábban 20-40€-kat per cím, ők meg hozzájuthattak ingyen. Nem sajnáltam tőlük 😀

Kis adalék: Steamen van opció a visszatérítésnél megjelölni, hogy most kedvezményesebb mikor megvettem...többek között ebből a szempontból is kevesebb az EGS.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Minden mondatod helyén való.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
@Palanova: Mikor is volt ingyenes amúgy? Én a GTAO premium editiont vettem meg március közepén, és ha nem csal az emlékezetem akkor májusban volt ingyenes.(Ha nem így van javíts ki.) Srry, valóban rosszul fogalmaztam meg, de nekem ettől még minden elcsesződött amint letöltöttem. (nagyon gyakran újra kellett indítani a gépet mert egyszerűen kifagyott minden, néhány játék betöltött és aztán kicrashelt ami eddig soha nem volt. Nem tudom hogy mi lehetett ennek az oka, de kíváncsi lennék rá.)
0
0
0
0
no avatar
@CulturalCat: Grand Theft Auto 5
May 14 - May 21, 2020

Igen, így már érthető, hogy miért problémás a free gta mikor másfél hónappal előtte vetted meg 30€-ért ami megjelenéskor 60€ volt 😀
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Még pár hasznos funkciót kéne beletenni a Launcher-be (olyat ami a konkurenciánál már bevált az évek során) és jó lesz.
0
0
0
0
💬 3
Twist avatar
@Scorn Face: Nem csak a szar launcherükkel van a baj, szóval attól még nem lesz jobb semmi.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Twist: Én csak pár funkciót hiányolok, a többivel nincs bajom.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Nekem pl az hiányzik ha koliba vagyok és nincs net akkor egyszerűen nem lehet játszani semmivel ...
0
0
0
0
Fisto avatar
Pár hónapot adok neki és szinte biztos hogy, jön a hír, hogy hatalmasat zuhant az aktív felhasználók száma az Epic- en.. Adtak egy csomó ingyenes játékot amivel egy ideig el van a paraszt, de megunják és mennek vissza oda ahol a legtöbb pénzüket hagyták, a Steamre. Mert még mindíg köze sincs egymáshoz a 2 platformnak azon kívül, hogy játékokat tudsz venni. Bevallom én is most inkább Epic- en vagyok az SW Battlefront 2 miatt, de a sok smurf és hacker már tönkretette, úgyhogy nem sokat adok nekik.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Fisto: Több mint két éve vannak már kint, de biztos hogy az SW BF2 fogja bedönteni őket...mikor annál sokkalta érdekesebb címek is voltak már ingyen.
0
0
0
0
Twist avatar
Oké. szóval a exkluzivitásokkal oda kényszerített türelmetlen játékosok népszerűséget jelentenek. Ezt is jó tudni.
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@Twist: Kényszerített??? 😂
0
0
0
0
Twist avatar
@santakigyo: Aki nem tud/akar vár egy évet arra a játrékra amit szeret, az arra van kényszerítve, hogy ott vegye meg, mivel máshol nem tudja. Mint a konzolos címek. Ha játszani szeretnél a Last of Us-al például, akkor rá vagy kényszerítve, hogy vegyél egy konzolt.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Twist: Ha így nézzük rávagy kényszerítve PC építésre is játszani akarsz.
Ez inkább választás. De kinek mi.
Értem mire gondolsz, de sajnos a pénz körül forog minden.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Fortnite hozza csak a pénzt. Az üzlet alig megy. Csak ingyen játékokért van ott mindenki.
0
0
0
0
💬 3
Torba10 avatar
@Tuhajohn: Ez nem igaz. Jó pár játékot vásároltam itt is meg. Sokszor olcsóbb itt mint steam-en vagy akárhol máshol az ajándék kuponok miatt.
0
0
0
0
no avatar
@Torba10: A vásárok alatt a kuponokkal olcsóbb csak - amit elvesztesz ha vége a vásárnak, azon kívül ugyanaz az ár mint a Steamen.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Üzletnem nem is kell mennie, mert nem az a cél. A piacszerzés a lényeg, amit a free gamek, kizárólagosságok és a vásárokkal (10€ kuponok) szereznek, akár "veszteség" árán is.

És sajnos eléggé sok érdekes cím van náluk amik a steamen nincsenek vagy csak egy évvel később lesznek elérhetők, amit persze a játékos szív meg csak.
0
0
0
0
five-0 avatar
Azért sok különbség van az elismert népszerűség, és megvásárolt népszerűség között! 😂

Közben
https://i.imgur.com/xaoemSX.jpg
0
0
0
0
Ciryos avatar
És a Steam-el szemben, legalább az Epic kliense működik is 😃
0
0
0
0
💬 8
Koala007 avatar
@Ciryos: Nekem semmi baja a steamnek talán nem warezolt windowsal kellene használnod... 😊
0
0
0
0
Ciryos avatar
@Koala007: Honnan tudod hogy honnan van a Windows-om, és mi köze van az operációs rendszer-hez, ha ez mellett minden ***án fut? Egyik kliensel amit használtam eddig semmi baj nem volt, csak a Steam-el...
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ciryos: Kaloz rendszer hatranyai fene se tudja mivan bennuk csak az aki feltoltotte es barmit elrejtett benne tok mindegy hogy ncoreos vagy sem ott is beleraknak meglepiket. Legtisztabb ha microsoft oldalarol szeded le abban nincs semmi buhera
0
0
0
0
Ciryos avatar
@Koala007: Nah akkor megnyugodhatok, mert a Microsoft oldaláról van leszedve 😃 Csak sajna ettől független a Steam még mindig használhatatlan... És a gépemet sem mondhatom elavultnak hogy egy kliens probléma legyen.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ciryos: Nálam kutyabaja valószínűleg valamelyik vírusos program okozhatja amit használsz. Telepítsd újra a gépedet.
0
0
0
0
Ciryos avatar
@Koala007: Haveri társaságban, főleg régebben (7-8 főre gondolj), mindenki panaszkodott a Steam-re, de használom mivel ezen van a legtöbb játékom, ezen van a legtöbb játék amúgy is, szóval tisztában vagyok vele hogy miért véded. 😃
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ciryos: Mind a 7-en használtok egy progit ami blokkolja a steam működését más ötletem nincs. Nem védem mert például a tekken7 elsem indulna nélküle szóval használom elég gyakran.
0
0
0
0
Ciryos avatar
@Koala007: Mondjuk ezt nem veszem be, ennyi erővel bármelyik program hibás működését, rá lehet fogni arra hogy blokkolja egy másik... Akkor egyik program sem bugos, minden hibátlan, csak ott egy másik ami blokkol. 😃
0
0
0
0
susguy avatar
Kevés cég tud ennyire elélvezni a saját fingszagjától mint az Epic.
Persze közben ekkora bevétel mellett sem sikerült kiegészíteni az egy darab gyakornok webfejlesztőből álló csapatot. Nem mintha ez meglepő lenne a céljaikat nézve.
0
0
0
0
no avatar
Működik a piacszerzési stratégia. Ha önmagában az exkluzivitás nem lett volna elég - ami bizonyos esetekben ellenkező hatást is elérhet -, a free játékokkal eléggé sok játékost bevonzottak, még akkor is ha az osztogatott játékok nagy része filléres indie cucc, vagy éppen sokadjára osztják - aminek persze lehet örülni, ha ez előző körről lemaradtál, illetve ha ezen játékosok egy része nem is vásárol náluk soha semmit.

Ami a steamen nincs kategória:
- a különleges alkalmak alatt osztogatott vásárlásonkénti 10€-s kuponok amik szintén nem elhanyagolható kedvezmények, így alávágnak a steam azonos eventjének kb minden alkalommal. - És szerintem ez az ami miatt náluk vásárolnak az eventek alatt.

Minden másban használhatóbb a Steam.

Mert az EGS boltja még mindig hulladék, a játékleírások legjobb esetben is erősen megkérdőjelezhetők (egyértelmű single cím van coopnak feltüntetve, helytelen típusba van besorolva az adott cím, ami a vásárló megtévesztése minimum - anno 2205 mint körökre osztott) és kétlem hogy olyan írta volna aki akár egy grafikát is látott volna az adott címből, nem hogy értene hozzá.
0
0
0
0
💬 6
sickboybzz avatar
@Palanova: Régebben nem tudom, hogy volt, nekem pár hónapja van olyan gépem, amivel tudok játszani újabb játékokat is, így becsúszott néhány vásárlás és sok ingyenes, mindkét helyről. Az epices cucc gond nélkül felment, simán átvette a korábbi tört játék mentését (FM20), egy másik is simán felment, klienssel sem volt gondom még, többet nem próbáltam eddig. Ellenben a steames AC-nek háromszor kellett nekiállni, mert elsőre nem sikerült telepítenie, másodjára sikerült, de nem indult el valamiért. Nekem a steam sokkal használhatatlanabb. És drága, már önmagában ennek elégnek kellene lennie a steam bukásához. Érdekes erről nem gyártanak összeesküvéselméleteket az amerikaimádó tizenévesek.
0
0
0
0
no avatar
@sickboybzz: Lehet gyártani összeesküvés elméletet ha szeretnéd:

2018-ban a uplay mellett az ubi a steamre is elkezdte felrakni a címeit. Kezdtem örülni, hogy a uplay végre kinyuvad és marad a Steam. Be is jelentették hogy jön az Anno 1800 amit kétszer elhalasztottak közben.
Tavalyelőtt az Anno 1800 még jött volna steamre, de közben az EGS beindult és az ubit meggyőzve az ubi odavitte az összes címét, steamről meg lekerült az Anno 1800...

Ebből nem nehéz kihozni egy jó kis konteót 😃

De hozzá kell tennem: nekem eddig nem volt emlékezetes gondom steamen ubis címekkel.

---

Szerintem a Steam alapból semmivel sem drágább mint az EGS. Egyedül ahol árdifferencia van szerintem az az eventekkori 10€-s kuponozás. Azonkívül dettó ugyanazok a leértékelések. Ha EGS-nél -17% egy cím akkor steamet megnézve és ha ott is fent van az a cím, ott is detto -17% lesz a kedvezmény, nem -10%, nem -15%, nem -18%, pont -17%. Mert a kiadó-fejlesztő ezt határozta meg, bolttól függetlenül.

De ez még nem lesz elég a bukásához. Nagyon sok minden van a steamben amit 15+ év alatt fejlesztettek bele és aminek az EGS a közelében sincs még. Pl.: kosár, normális kategóriázás 😃
És azért a választék már nem annyira rossz az EGSnél, de Steamen bőven több és szerintem jobb cím van még úgy is hogy a napi megjelenések 90%-a hulladék mobilos game konvertálva...de persze EGS-en is vannak gyöngyszemek: pl.: Before we Leave
És igen az ár is fontos, és a steamnek is lépnie kellene ez ügyben, de ők inkább emotikonokat adnak a vásárlások után, nem 10€-t...

Ennek a két boltnak a versenyével a kiadók-fejlesztők csak nyernek. EGS-től zseton az 1 évi kizárólagosságért, EGS premier, vevő bezsákolja mert megjelent, 1 év után Steam premier aki eddig várt mert steamre gyűjti a cuccait az ekkor zsákolja be: kétszeres megjelenés - kétszeres hype - nagyobb eladások.

Hja és a felhasználó? Az le van sz*rva, csak a baj van vele, reklamál, visszatérítést kér, stb...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Mondjuk a Metro Exodusnál undorító volt az a húzás, hogy az utolsó hónapban lett exklúzív. A dobozokat meg nem győzték átmatricázni.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: És még sok más címnél: Anno 1800, Shenmue III...
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@SuperPuma: Hát ja, azt soha nem felejtem el. Teljesen bele voltam bolondulva ha kijön megveszem dobozosan, mert az első két része is tetszett, de amikor bejelentették hogy epic exklúzív lesz, és a dobozosok is epic kulcsot tartalmaznak majd, teljesen elment a kedvem tőle. Azóta se vettem meg, de még a törtet se töltöttem le. Undorító húzás volt, most meg már nem érdekel a játék.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@Palanova: Nekem drága. Igaz én meló "mellett" játszom, homeoffficeban, nekem nem kell havonta új játék. Az AC-vel el leszek évekig (Assetto Corsa, nem Assassin Creed, gondolom utóbbit értetted), FM20-al is, egyedül a stresszlevezető lövöldözős játékokat szoktam cserélgetni, nyilván azt zsákolom be, ami ingyenes, vagy ami olcsóbb. Nem érdekelnek az achievementek, kuponok, mire legközelebb veszek valamit, addigra lejár úgyis. Egyébként igaz, karácsonykor is 1-2 euró különbségek voltak, de nem a steam javára és nekem nem éri meg a steam azt a plusz kiadást. Nem facebookozni akarok, ez a steam kliens már majdnem az.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
Így kell piacot szerezni. De azt azért lássuk be, hogy az osztogatott játékok minősége erősen hullámzó. Igaz nagyon erősen nyitottak a Subnautica-val 😀
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Hulladék szar 😆
0
0
0
0
💬 2
Kiki4444 avatar
@TRACERHD: Mi van, kinyitott az óvoda?😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció