Nagy sikert aratott az Assassin's Creed Mirage

Szerző: xoki | 2023. October 14. | hír | 26 hozzászólás

A nagy terjedelmű RPG stílus után a Ubisoft úgy döntött, visszahozza a klasszikus részek hangulatát, viszont az Assassin's Creed Mirage a régi motorosok mellett a széria újdonsült rajongóinak is remek szórakozást biztosít. Ezt bizonyítja a Ubisoft közleménye is, mely szerint szárnyalnak az eladások, pedig a játék alig egy hete vált elérhetővé.

Az Assassin's Creed Mirage jelenlegi játékosszáma összhangban van az ikonikus széria korábbi sikeres részeinek (Origins, Odyssey) számadataival. A fejlesztőcsapat állítása szerint az eladott darabszámot tekintve az Assassin's Creed Mirage az eddigi legjobb újgenerációs rajtot produkálta.

A szenzációs rajt híre mellett a közösség néhány érdekesebb aktuális játékbeli eredményéről is beszámoltak. A játékosok összesen 500 évet töltöttek el parkourral, és 60 millió Leaps of Faithet hajtottak végre. Ami pedig a legfontosabb: a közösség eddig 1,2 millió alkalommal simogatta meg a Bagdad utcáin fellelhető macskákat.

Assassin's Creed Mirage
Assassin's Creed Mirage
Assassin's Creed Mirage
Megjelenés: 2023. October 05. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RigbyTheMad avatar
Talán azért nem tetszik sokaknak, hogy alig van benne 20 óra, mert a pénzünkért talán jobb lenne vele legalább 100+ órát is játszani. 20-30 ezer Ft-ért 18 óra, vagy ugyanennyiért 150 óra nem mindegy. Ez miatt innentől ki is hagyjuk az Assassinokat. Sajnos a társadalom ilyen mindent enged. Nagyon sok a buta, akiknek mindent el lehet adni...
0
5
0
0
💬 5
santakigyo avatar
@RigbyTheMad: Nézőpont kérdése.
Én még játékkal nem játszottam 60 óránál többet. Már 20 óra környékén érzem az ismétlődést a játékmenetbe, kezdem unni.
Még olyan játékkal amibe több 100 órát lehet tenni, azt is kevesebb mint 40 alatt kivégeztem és töröltem mert annyira untam, hogy tuti nem fogok keresgélni napestig.
A lényeg, van erre is igény, mert a minőség nem játékóra függő.
0
0
0
0
sean avatar
@RigbyTheMad: Inkább legyen 20 óra ami szórakoztató és emlékezetes, mint 100+ óra dögunalom és fel-alá futkosás a mapon.
0
0
0
0
Imre94 avatar
@sean: Így van!

@RigbyTheMad: Aki 100+ órát akar játszani, az válasszon valami multis játékot. Van, akinek a történet a lényeg, nem az órák száma.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@RigbyTheMad:
Sajnos a társadalom ilyen mindent enged.


Sajnos a társadalom egy része keveri a minőséget a mennyiséggel. Ha 20-30 órás jó játékok helyett 150 órás unalmas játékokkal akarsz játszani, az rendben van, de vannak, akik szórakozni akarnak játék közben, nem grindolni.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@X9K338DA: Kinek mi... Az AC Origins-ben 20 órát csak fotóztam olyan sok érdekes, szép vagy vicces esemény volt amit érdemesnek találtam megörökíteni. Készítettem vagy 200 képet 😁

Van akit igen is szórakoztat 150 órán keresztül egy játék.
Én 10 percig bírok játszani egy Dark Souls-al, mert nekem meg az ismétlődő, hogy nem sikerül elsőre legyűrni az ellenfelet, de bármelyik Mario játékkal is játszom nem tudom megunni a 100. ismétlést sem.
1
0
0
1
no avatar
Nálam szokásosan hozta az Assassin's Creed szintet, imádtam mint az összes többit. Szerettem volna ha picit hosszabb, a story 20 óra alatt megvolt (néhai keresgélésekkel együtt). 100% már készülőben😁
0
0
0
0
Fishman avatar
Én is elégedett vagyok vele eddig, 6 óra játék után szerintem lett olyan jó mint az elődjei, azt nem mondanám hogy jobb de a legutolsó trilógia szintjét hozza kicsit több bujkálással mint RPG elemekkel :)
1
0
0
0
Legendrush27 avatar
Gyakorlatilag minden új funkciója az utolsó 3 RPG-hez viszonyítva (körözési rendszer, lopás, fegyverek fejlesztése stb...) jó, de minden már megszokott funkció gyengébb, kisebb és kevesebb. Mivel ez nem teljes értékű játék, ezért megbocsátható, de várom a "nagy" AC-t 😁
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nah akkor most majd, hülyék lennének nagy pályákkal szarozni. És dragabb játékot csinálni ha ezt is veszik mint a cukrot..
Persze ez 50 euró és nem 70.
De 30-35órás játék nem 300-400
0
1
0
0
💬 6
Pokman avatar
@MaximumGame: Hát a következő még 100% hogy nagy lesz, biztos hogy nem most, alig 1 évvel a megjelenés előtt fogják hirtelen lekicsinyíteni a Codename Red-et.
1
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Elég is egy ilyen stílusú játék esetében 20-30 óra, főleg ha az ember játszik mondjuk napi 2 órát, akkor is vagy 15 nap (mondjuk nekem egy hét volt, az éjszakáim rámentek rendesen). Nyomott áron adják, ez is rendben van, pláne ha még a 6000 ft - os Uplay+ is tartalmazza majd őket. Meg sem kell venni, ha valaki nem akarja.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@MaximumGame: Mi a baj a 30-35 órás játékokkal? Miért jó, ha egy játék 300-400 órás?

Egy 30-35 órás játékban általában van 25-30 óra értékelhető tartalom, amit magas intenzitáson végigtolsz és esélyesen újrajátszol, egy 300-400 órásban meg 60-80 óra elszórva a grind között és ha egyszer végig érsz rajta (HA egyszer végig érsz rajta), többet felé sem nézel.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@X9K338DA: Nekem elég. De szeretem ha valami amit szeretek, hosszú ideig tart. Gondolom ti is voltatok így egy kedvenc játékkal, bárcsak folytatodna.😊 Ennyi
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Jól hangzik a 300+ óra játékmenet 70 euróért, amennyiben az tényleg élvezetes és nem ugyanaz a monoton, semmitmondó bohóckodás (rád nézek Valhalla!).

Bár én nem játszottam a régi AC-kkel, de nekem az Origins és az Odyssey is nagyon tetszettek. Igaz, kb 50+ óra után már kezdett monotonná válni, de ezekben legalább a látványvilág és a sztori fenntartotta az érdeklődésem. A Valhalláról ugyanez már nem mondható el és nekem a Mirage is nagyon Valhalla beütésű volt minimális változtatásokkal (csomó helyen még az animációkat sem cserélték le, legalábbis nekem ez volt az érzésem), éppen ezért bőven elég volt belőle az a 30 óra, ami alatt végig lehetett vinni. Az már egy más kérdés, hogy ez megért-e 50 eurót 😄
0
0
0
0
Pokman avatar
@kiKu: Én kijátszottam az összes AC-t és Mirage nem a legrosszabb darabja a franchisenak, mint sok fórumon írják. Valhallában tényleg túlzásba vitték a melléktevékenységek mennyiségét, ezek harmada bőven elég lett volna. Mondjuk hatalmas mapot raktak össze és meg akarták tölteni valamivel, de a kicsi néha több.

Amúgy azért érzed hogy Valhalla beütése van, mert eredetileg ez annak a DLC-jének készült, csak mivel túl grandiózusra sikerült egy DLC-hez képest, Ubi inkább egy új cím alatt adta ki és úgy döntöttek nem kérnek teljes árat érte. Amúgy akinek a season pass nem volt meg, annak 40 eurót kellett volna kiperkálnia magáért a DLC-ért is.

Az is közrejátszott az egészben hogy Origins óta erőszakolják a fanok hogy térjenek vissza a megszokott AC formulához és engedjék el az RPG vonalat. Mivel a következő AC, a Codename Red, csak jövőre jön, ami 4 év után jelenik meg az előző részhez képest (ez amúgy a legnagyobb különbség lett volna ami eddig 2 AC cím között eltelt, bár lehet még ez a 3 év is Valhalla és Mirage között az) ez egy tökéletes időzítés volt Ubinak hogy kipróbálják, a rajongók tényleg jól viszonyulnának-e egy old school AC-hoz. Valószínűleg azért, hogy kipróbálják hogy fogadják ezt a fanok. Ha sikeresebb a Mirage mint a 3 RPG + 1 ami jövőre jön, akkor meg a Codename Red után visszatérnek a RPG-k előtti játékmenethez.
0
0
0
0
downuser avatar
Aztán 2-3 év múlva megjelenik egy másik AC, az még nagyobb sikert fog aratni. Végül így fog folytatódni egészen addig, míg lesz hardver amire fejleszthetik, míg lesz kezekkel és szemekkel rendelkező Homo Sapiens Sapiens, míg el nem párolog az utolsó fekete lyuk, és amíg az univerzum állandóan gyorsuló tágulásából kifolyólag a téridő szövete oly mértékben szétszakad, hogy csak hektikusan cikázó fotonok és neutrínók maradnak. Amikor már keverednek a Homo Sapiens Sapiens fotonjai az általa használt hardver fotonjaival, talán, akkor már nem lesz több előző részt felülmúló AC.
0
0
0
1
💬 4
Pokman avatar
@downuser: Ha emlékem nem csal, Unitynél és Syndicatenél és még Rougenál sem mondtak ilyesmit, legalábbis az elején biztos nem. Hogy rá pár hétre mi volt azt meg már nem követtem mert addigra kijátszottam őket. Amúgy meg teljesen természetes hogy többet adnak el, ez amúgy mindenhol így van Ubi annyiban más hogy nagydobra veri a dolgot az eladásokkal, mert növekszik a népesség és egyre több aki videójátékozásra adja a fejét, egyre inkább olyan generáció nő fel amelyik többet játszik az előzőhöz képest. De szerintem ami itt leginkább eladta a játékot az az hogy ez a játék 50 euró, amíg a többi 70-től kezdődik, még a versenyzős és sport játékok is.
0
0
0
0
downuser avatar
@Pokman: Egy játék lehet akármilyen rossz, adhatják 1 euróért, akkor sem fogják megvenni. Illetve lehet kibszottjó is, ha 90-ért adják, akkor is meg fogják venni. Az AC. kezdi elérni a saját eseményhorizontját. Az összes komolyabb fícsört ellőtték már benne, legfőbb erőssége inkább a történetmesélés, ennek a zenitje -szerintem- a Valhallánál volt. A Mirage-t inkább tekintem a Valhalla különálló kiegészítőjének, mint önálló játéknak. Amit láttam eddig belőle az nem rossz, valóban visszanyúltak az első rész alapjaihoz. Nincs ezzel gond, nem muszáj erőltetni az rpg-hentelős témakört. Őszintén szólva nekem egy gondom van ezzel a résszel; Basim a főszereplő 😁 valahogy nem bírom azt a karaktert (mint mindig, ez legyen az én szegénységi bizonyítványom).
A népességnövekedés inkább a szegényebb, harmadik világbeli országokra jellemző, ahol az emberek leélik az életüket egy atlétában és egy rövidnadrágban az egzotikus gyümölcsfák árnyékában (tudom költői túlzás) és az ottani lakosság 97 százaléka legfeljebb egy kamerás okostelefonnal rendelkezik, nagyon kevesen engedhetik meg maguknak a komolyabb hardvereket pl. gamer pc.
Ahol pedig megengedhetik maguknak, az a bolygó északi/észak-nyugati része, főleg Európa, és a többi atlantista ország, ahol viszont a születésszám évről évre egyre jobban csökken.
Ha több eladást szeretne az Ubisoft, vagy bármely más kiadó/fejlesztő cég a "szegényebb de népesebb országokban", ahhoz vagy elkezdenek optimalizálni kézi számológépre, vagy az adott harmadik világbeli országban arra kezd el törekedni a vezetésnek a lakossággal együtt, hogy nem a markát tartja a fejlettebb országok felé, hanem önállóan, szorgalmas kitartó munkával, a középkori életvitel felszámolásával maguktól próbálnak kikecmeregni a gödrükből (természetesen a születésszabályozás mellett).
És akkor valóban több lesz az eladott játékok száma. 😄😊
0
0
0
0
Pokman avatar
@downuser: Értem én mit mondasz, de minden statisztika ellent mondd ennek 😂, ha csak Ubi lenne ilyen adatokkal igazat adnék neked, de hát mindenhol ez látszik nem csak náluk. Bár az is lehet hogy mindenki hazudik, ki tudja. De itt inkább a generáció felnövése az ami nagyban előrelendíti a dolgokat. Amúgy meg ezekben az országokban is egyre jobban terjed a játékos közösség, igaz gépet nem engedhetnek meg maguknak de ott konzolokat olcsóbban meg tudják venni mint itt. Vegyük pl Indiát: majdnem másfél milliárdos ország, elég ha náluk csak egyik évről a másikra 5%-al többen vesznek videójátékot, máris 70000000+ emberről beszélünk, ha ennek csak 1%-a megveszi AC-t máris 700000 eladott példányról beszélünk. Spoiler!
Ez most csak egy példa volt, nem azért mondtam indiát hogy beleköss, csak épp az jutott eszembe hiretelen 🤣
0
0
0
0
downuser avatar
@Pokman: Tiszta sor, értem én 😄
Spoiler!
India inkább számít fejlett országnak, mivel már űrprogramja van. Na meg atombombájuk.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Maradjunk annyiba, hogy nem egy korszakalkotó játék, de melyik Ubi cím volt az elmúlt 10 évben?

Szóval én ezt a legkevésbé vártam tőle és emiatt nem is csalódtam. Csak, hogy a kiadón belül említsek egy szintén friss megjelenést...ha a Crew Motorfest egy 70 eur játék akkor ezért egyáltalán nem sok az 50, sőt, ezen az alapon ez nyugodtan lehetne akár 100 is ahhoz viszonyítva.

Aki szereti a szériát vagy akár egyenesen rajongója már biztosan ki lehetett éhezve, ugyanis a Valhalla 3 éve jelent meg. Ez a könnyed, egyáltalán nem megterhelő kis Mirage pedig jó unaloműző lesz azzal a 1-2-3 végigjátszással az elkövetkezendő egy évben amíg jön az igazi folytatás: Codename Red.

A Mirage-ra nem érdemes egy teljes játékként gondolni, hiszen alapvetően nem az, de ezt az árazása is mutatja. Egy Basim eredettörténet, ami azoknak szól akiknek már a Valhallában is szimpatikus volt a karakter és azoknak akik egy könnyedebb, alig pár 10 órás akció-kalandjátékra vágynak a hosszú, melós, grindolós (de pont ezek miatt jobb) RPG full prémium megjelenés helyett, vagy azoknak akiket fentebb is említettem: rajongók.

Aki sajnálja rá még ezt az összeget is vagy kételyei vannak, karácsony tájékán már biztosan lesz rá -25-50% ami egy 25-35 eurós játéká teszi, ennyit meg már elkérnek Steamen a legótvarabb indie hulladékokért is.
1
0
0
0
Andor1997 avatar
Nem vitatom a jóságát, de azért mutat olyan dolgokat, ami eléggé bután és alulfejletten hat néhol. Kicsit néhol gumicsont hatást kelt, amit odadobtak rágcsálódni, de kb. erre számítottam, a többi biztos jó hangulatot ad újra, de lehettek volna jóval alaposabbak is.
0
0
0
0
enslaved avatar
Kicsit nehezen indult még nekem is, aki nagy rajongója vagyok ennek a világnak, de aztán ráéreztem és nem engedett el. El tudnék viselni évente legalább egy hasonló 20-30 órás részt. Kicsit furán is hangzik most ez az óraszám, hiszen az előző 3 részbe simán bele lehetett tenni 3-400 órát is, de abban benne volt némi töltelék és a New Game+ is már. Ez így volt jó most ahogy, és végre az optimalizáció is a helyén volt.
3
0
0
0
💬 2
Pokman avatar
@enslaved: Nekem az eleje óta tetszett, de igen, egyetértek, ha évente jönnének az ilyen terjedelmű részek azzal én is meg lennék elégedve. Amúgy voltak itt is gyűjtögetnivalók meg melléküldetések de nem sok és élvezetesek. Köss el egy csónakot vagy hogy csak nyomozz újak voltak és az öld meg töltelékküldetések pont olyanok amik egy assassinnak kellenek, ezért illenek bele tökéletesen a játékba. A fiú aki felmászott a toronyra hogy leszökjön csak azért hogy találkozzon a "hidden one"-okkal megmosolyogtatott 😊. A többi küdletés a szokásos lopás meg megvédés, de mivel nincs sok belőle nem is unod meg, nincsenek túlbonyolítva a felszerelések és skillek sem és pont ez kell ide. Sok bug volt a játékban megjelenéskor de nagy részüket már javították és az optimalizációra egy szava se lehetett most tényleg senkinek (amúgy meg azon is javítottak azóta).

Akinek tényleg az old school AC kellett az itt most mindent megkapott (1-2 dolgot felújítva). Aki meg most kezdene bele a franchiseba ezzel nem lőhet mellé, vannak jobbak az tény de ha az új irányvonalat nézzük jobb ha ezzel kezdik.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Igen, szóról szóra így van. Nem baj ha van egy AC játékban némi rpg beütés, csak maradjon meg minimális szinten, akik keményvonalas rpg - kre vágynak, azoknak ott vannak a souls játékok. Volt lehetőségem próbát tenni a Fallennel, hát nem sokáig bírtam. Ez van, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció