Most már a Windows 7 is támogatja a DirectX 12-t

Szerző: xoki | 2019. March 13. | hír | 25 hozzászólás

A Microsoft a DirectX 12 API-t a megjelenése óta Windows 10-exkluzív funkcióként kezelte. A Windows 10-et már több mint 800 millió eszközre telepítették fel. A felhasználók egy jelentős része még mindig Windows 7-et használ, de most már ők is hozzáférhetnek a DirectX 12 által nyújtott előnyökhöz.

Megérkezett tehát a Windows 7 DirectX 12 támogatása, amelyet részben valószínűleg a Blizzardnak köszönhetünk. A cég egy frissítéssel javított a World of Warcraft többszálas CPU teljesítményén, és a stúdió további fejlesztéseket próbált eszközölni azzal, hogy a Windows 7-et használó játékosoknak is lehetőséget adnak a DirectX 12 bekapcsolására.

A Microsoft pedig most bejelentette, hogy a Blizzard és más fejlesztőcsapatok kérésére az API mostantól a Windows 7 felhasználók számára is elérhető. Ettől függetlenül továbbra is javasolt a Windows 10-re váltás, ugyanis hamarosan megszűnik a Windows 7 támogatottsága.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
én is szerettem a windows 7-tet sok olyan funkciója van ami a windows 10-ben nincs meg még a mai napig se.
pl:a szabadság érzet vagy is úgy értem hogy nem volt meg kötve az ember hogy úgy állítsa be a windows-t ahogyan csak akarja és nem szólt bele a windows hogy mit lehet és mit nem.
főleg hogy amint valamit ki akarok kapcsolni már pofázik hogy minden mindennel össze van kötve a windows 7-ben meg teljesen testre lehet szabni anélkül hogy be szólna és gátolna a windows.
ezt az 1-et utálom a windows 10-ben na meg sok felesleges alkalmazást aminek a felét még törölni sem lehet mert bele van integrálva a winidows 10-be.
ha nem kéne patchelni a win 7 tet hogy fel tudjam rakni még mindig azt használnám.
0
0
0
0
no avatar
Hát majd talán a Ryzen mellé W10 lesz fent 😀😉 annyira, de annyira megszoktam a W7-t

Csak azt nem tudom még, mikor váltsak AM4re.
0
0
0
0
💬 1
Kranya avatar
@Black-Goku: Nekem Win7-em van Ryzen alatt és nincs semmi gondja.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Érdekes, dolgok ezek. Eddig nem lehetett megoldani, most, hogy leépítik a hetest, belepakolják. Csak én nem látom ebben a logikát?
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Memento Mori: A "szükség" törvényt bont. Lehetett volna eddig is, de kell valami húzóerő a Windows 10 -be. De ugye ez sem egy ultimate megoldás, csak az adott programmal működik. És nem gondolom, hogy rengeteg fejlesztő fog kapkodni most azért, hogy a DX12 -es kódja Windows 7 -en is fusson.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
nem sok értelme van szerintem, nincs win7 re ami ki is tudná használni.
windows 7en úgy sem tudunk forzázni meg gears of war 4 ezni.
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Én úgy vagyok vele, hogy 2025-ig lazán meghosszabbíthatnák a Win7 támogatását. Az tény, hogy már több mint 10 éves op. rendszerről beszélünk, de nagyon nem szeretnék Win10-re váltani. Bár a változás és fejlődés híve vagyok, ezért lehet, hogy csak a lustaság beszél belőlem. 😀
0
0
0
0
💬 4
xsebix avatar
@NightWolF33: Én is úgy voltam vele, hogy nem akarok váltani kb. egy éve vettem egy win10-t és alig 1 hónapja tettem csak fel mert újra akartam tenni a rendszert és akkor már gondoltam az újat teszem fel... Nem bántam meg igaz a win7-el se volt bajom, de ezzel a win10-el sincs problémám eddig... 😀
0
0
0
0
Nemedik avatar
@NightWolF33: Eddig én Win7-et használtam,most kb. fél éve vettem új gépet,és úgy voltam vele,ha már új gép legyen Win10... És hát szokott néha olyan lenni,hogy visszasírom a Win7-et.
0
0
0
0
laczy avatar
@Nemedik: Üdv! 😀
Sajnos nagyon nehezen fogom elengedi ezt a rendszert, túlságosan a szívemhez nőtt...
Így voltam anno az XP-el 😞...
0
0
0
0
Nemedik avatar
@laczy: Ne is engedd el,amíg csak tudod. 😀
0
0
0
0
sunny474 avatar
"Jól szolgált Uram! Nesze, itt van még egy protézis a nyugdíja mellé.,, Végül rózsafüzérrel a nyakában temették el a szentet.

Remélhetőleg a #onlywin7 tábor is kicsit elcsitul. Kár, hogy elveszti a varázsát, hogy ehhez kellett a blizzard és egyéb játékfejlesztő cég is, na meg a közelgő death flag. Az utóbbi miatt komolyra fordítva ennek a lépésnek már így mi értelme? Win. 7-en nosztalgikusabb lesz megnyitni ugyanazt a WoW.exe-t, ráadásul a service pack X-el még jobban is fut majd? Akik meg a dx12-es címek miatt váltottak akarva/akaratlanul az már rég megtette.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Előbb is felébredhettek volna, gondolom most csengettek ki elég pénzt a fejlesztők micro bácsinak hogy végre lépjen valamit. Bár nagy öröm ebből sem lesz, elvileg idén megszűnik a win7 támogatása szóval szép lassan a nagyöreg wowosok(na meg mindenki más) is kénytelen lesznek váltani mert egyszer csak jön egy patch és nem fog többet elindulni a game...10évvel az op rendszer kiadása után nem értem miért erőlteti még bárki is. Aki azért nem vált mert nem tudja hogy kell/nem érdekli stb az rendben van, de aki szándékosan ragaszkodik a win7-hez az mit érez? 😆 Akármennyire is jó neki, a Microsoft ráerőlteti a win10-et és szándékosan kinyirja úgyis a 7-et, felesleges szélmalomharc az egész. 😊 Én is imádtam a 7-et, mondjuk az Xp-t is, az egyik legletisztultabb legstabilabb windows-om volt, még gyerekfejjel is 😂 Btw hasznos update, nyilván lesz aki ki tudja majd használni, csak eléggé későn jött 😶
0
0
0
0
DDarkness avatar
A Windows 7-et használók 90%-át szerintem nem érdekli a DX12. 😀 Haverjaimat se 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Nem teljes DX12 támogatás Windows 7 alatt ne értsétek félre,hogy majd többi játéknál is úgy tudjátok alkalmazni... 😆
0
0
0
0
xCube avatar
A Microsoft pedig most bejelentette, hogy a Blizzard és más fejlesztőcsapatok kérésére az API mostantól a Windows 7 felhasználók számára is elérhető.


Ez így nem igaz. Az API csak akkor elérhető, ha a Microsoft és a fejlesztő ezt engedélyezi. Tehát nem lehet varázsütésre minden DX12 -es címet Windows 7 -en tolni.
0
0
0
0
💬 8
Mesterlovesz avatar
@xCube: Hát mondjuk nem tudom elképzelni, hogy akkora nagy dolog lenne kiadni egy gyors patchet amiben engedélyezik WIN7 alatt is. Csak épp a kutyát nem érdekli, hogy visszamenőleg ilyet csináljanak, nincs benne pénz. Amúgy meg akinek olyan gépe van, hogy DX12 ben játszana az meg vegyen WIN10-et azt kész. Win7 elavult, ezt el kell fogadni.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz: Azért az sem igaz ,hogy csak úgy bekapcsolnák és okés,mert nincs mit bekapcsolni,ez nincs benne alapból és ahhoz ,hogy még optimálisabb legyen bele kellene kódolni és az nem kis kódolás volna, de ilyen nem lesz.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Andor1997: Miben nincs benne? A játékban? Benne van, hiszen win10 alatt működik. Csak "szólni" kéne a játéknak, hogy hallo most már win7 alatt is van elérés ehhez a funkcióhoz, használhatod ott is.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz: Nem a játékról beszéltem,a Win7-ről. Nyilván egy API dolgot beletesznek és úgy működő képes,ettől függetlenül a Win 7 nem úgy van megcsinálva ,hogy teljesen kezelje a DX12-őt.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Andor1997: Mire gondolsz teljes kezelés alatt? Én úgy gondolom, hogy ha belerakják, akkor benne van, ilyen nincs hogy csak félig van benne a DX12 vagy nincs teljesen benne...
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz: Ahogy olvasom a kommenteket csak WOW-hoz lesz jó a cucc,vagyis azzal úgy hogy menni fog,de a win7 idejében még nem volt DX 12 támogatás ,ahhoz bővebb program átírás kellene.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: Nem is állítottam, hogy nem tudnák megcsinálni. De semmi értelme nem lenne.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Kellemes hír azoknak akik 7-et használnak 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció