Már el is adták a megszerzett adatokat a CDPR szervereket feltörő hackerek

Szerző: Pafry | 2021. February 12. | hír | 96 hozzászólás

A napokban írtunk arról, hogy a Cyberpunk 2077 fejlesztőstúdiójára igencsak rájár a rúd mostanában, mivel ismeretlen hackerek feltörték az adatállományaikat tartalmazó szervereiket, és fontos adatokat, játékaik forráskódjait tulajdonítottak el. A CDPR úgy nyilatkozott, az akkor megadott 48 órás ultimátum ellenére sem kíván egyezkedni a hackerekkel, még ha ez a forráskódok kiszivárgásába is kerül.

Nos, úgy tűnik, a támadás felelősei már be is váltották ígéretüket, ugyanis az említett kódokat aukcióra bocsátották, annak pedig már meg is van a legfelső licitálója, aki hazavihette a CD Projekt Red legismertebb játékainak forráskódjait tartalmazó fájlokat. Erről tanúskodik legalábbis az a tweet, amit egy Kela nevű kiberbiztonsági cég posztolt ki az oldalára. Eredetileg 7 millió dollár volt a felső licit határ, ám azt nem tudni, mennyiért keltek el, és végül ki vette meg az érzékeny fájlokat.

Hogy ez mit jelent az érintett játékokra (Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent) nézve, azt előre nem lehet tudni, valamint a kiadó továbbra is fenntartja álláspontját, miszerint a játékosok adatai sértetlenek.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 96
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hunnia98 avatar
ki mint vet úgy arat vonatkoztassunk el kinek mennyire tetszett a közelébe se voltak hogy megvalositsák az igérteket irreális elvárásokat ébresztettek a játékosokban csak azért hogy minnél többen elörendeljék hát de persze hiszen ök piac vezetök az rpg müfajba arc az van de tökük az nem volt hogy felvállalják hogy hazutak regel délben meg este és hogy eszt elkurták nem kicsit nagyon. Csak a sokk fan boy mutogat a rajongokra csak az a baj hogy senki se kérdezte tölük hogy ilyen meg olyan lessz meg igy fut eszt ök maguk mondták és nem az elvárás volt irreális hanem a fejetlenség a studionál nem hiszem hogy a véletlen müve ami velük történik de sajnálom öket a kedvenc játékomat köszönhetem nekik.
0
0
0
0
💬 31
bitpork avatar
@Hunnia98: Nem akarod a teljes világhálót telepicsogni esetleg? Mert itt már éppen elég volt.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@bitpork: én nem picsogok ha pozitivat irtam volnna akkor ide jössz hogy mit örülök a fejemnek vagy mi ha a kedvenc studiod akinek az életed legjobb játékát kösszönheted rezenéstelen arcal igérget olyanokat amiröl ö is tudja hogy csak átver azért hogy pénzhez jusson. a csalodotságom teljesen jogos csak magad alat vágod a fát kar a rajongokba keresni a hibát de ha picsognák is azért jött létre a gepigény.hu hogy hangot adjon az olyanoknak mint te vagy én.
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Ember te ezen kattogsz release óta 😆 Ha ez idő alatt a helyesírási szótárat nyálaztad volna oda-vissza akkor előrébb lennél, de ez így jelenleg tényleg egy helyben picsogás.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@LordSzalko: télyleg amitt meg te irsz értelmetlen ez a cikk azér lett itt megosztva hogy átrágjuk nem azért hogy egymásba kösünk és tudom hogy csak azért bánt a helyesirás mert pont te picsogsz mert meg cáfolnni se tudod ekkor szokott jönni a kifogás hogy sirás meg helyesirás de tudom hogy csak a véleményem bánt és nem tudom hogy ti mitt neveztek picsogásnak de én nem sirok hogy bugos meg játszhatatlan de ti biztos jobban tudjátok.
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Pedig azt teszed, de járd újra és újra ugyan azokat a köröket, te dolgod 😆 Nyilván tudsz te sok mindent, de először magyarul tanulnál meg 😶
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@LordSzalko: te futod ugyan azokat a köröket ez a cikk azért lett megosztva hogy véleményt alkosunk már megint ugyan azon picsogsz és pont te mondod amugy ne állítsd be ugy mintha olvashatattlan lenne de gondolom neked ez a mentsvárad.
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Te tényleg fogyi vagy, pedig azt hittem csak viccelnek 😆
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@LordSzalko: na igen és mikor rá eszmél az ember hogy csak kötegedik ekkor jön a személyeskedés de én ugy emlékszem te kapdad valamikkor az ivet rendesen hogy ilyen meg olyan hülye vagy most meg ugyan aszt csinálod gratula nem sértetelek meg de ha neked jol esik csak tessék.
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Még a memóriád is gyenge, mik ki nem derülnek. Ha megtanulsz írni majd komolyan veszlek, talán, te kötegedő 😶
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@LordSzalko: ha pedig ti megtanultok érdemleges komentet irnni akkor talán komolyan veszlek az hogy valaki csak anyit tud reagálnni hogy sirás meg helyesirás semmi mondanivalo csak a kötekedés de ha te eszt szereted csináljuk.
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Engem a picsogásod érdekel a legkevésbé, ha nem tetszett a játék vagy szimplán a CDPR húzása azt elég egyszer is leírni, nem kell napi szinten újra és újra megírni minimális változtatásokkal ugyan azt a hozzászólást. De mikor valaki ennyire nem ad a helyesírására az nagy probléma (és itt nem azzal van a probléma, hogy olvashatatlan, szimplán erős hanyagságra utal), írástudatlan ember meg ne jöjjön azzal, hogy "pedig ti megtanultok érdemleges komentet irnni" 😆 De magyarázhatod még nyugodtan, az előző kijelentésed is sokkal inkább magad ellen szólt.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@LordSzalko: oké lehet hogy tulzásba viszem de nem hinném hogy 10 érdemleges komment felölel 4 -év várakozást de te tudod már megint a helyesirás negyed anyira rossz mint ahogy te beállitod szerintem hogy kommentet irj nem hiszem hogy minöség ellenör kéne ha fele enyire érzékeny lennél a tisztességtelenségre akkor lehet tul látnál a helyesirásomon és a cikk et azért rakták ki hogy megrágjuk és azért ugyan az a komment mert nem változot a véleményem és nem irok ide napi szinten már megint probálsz fogást találni melyik kommentem szol magam ellen én érdemleges kommenteket irok még ha nem is tökéletes helyesirással a te komenteid ismétlödnek ugyan ugy a cikk hez köze sincs csak hozzám én örülök ha valaki 10-gyére megosza hogy itt és itt tart vagy épp mekkorát sebez a cp-be te viszont csak köteketsz semmi mást nem csinálsz hid el még ha nem is látod
0
0
0
0
Apor avatar
@Hunnia98: Attól hogy talajig döngölöd a CDPR-t (még ha igazad is van a bugokkal kapcsolatban) nem fog megszabadulni a játék hibáitól.
Mindenki aki játszott vele, tapasztalt hibákat - én is. Igen, vannak dolgok amiket valóban kihagytak a CP-ből, amit én hiányolok az a falról való elugrás sáskapengével. Amiatt vettem meg a játékot lol. Mégis le tud kötni. Most tartok 120 óránál és még mindig nem vittem végig a fő szálat.
Számomra több pozitívumot nyújt. Az, hogy előző genes konzolokra nem sikerült úgy a portolás ahogy kellett volna az részben magának a hardvernek a hibája (nem bírják, a CP horizontálisan is terjed, és eléggé magasak az épületek, melynek jelentős részét bejárhatod) illetve elsődlegesen PC-és címről van szó. Abban lehet hogy van igazság hogy nem kellett volna erőltetni előző konzolra, de ha nem adták volna ki rájuk, akkor azért négyelnék a fejlesztőket. Új konzolokon viszont nagyon szépen fut a játék. A PC-és verziót folyamatosan hegesztik, nemrég jött ki hozzá új javítás és rengeteg ingyenes tartalommal is ellátják - nincs más választása a fejlesztőknek, amiket pénzért akartak adni most ingyen van -ez a játékosok számára most tök jó. Egyébként amellett hogy valóban kell neki egy izmosabb vas, ha lekapcsolod az RT-ét és az árnyékokat, tükröződést alacsonyan hagyod, 6-7 éves konfigon is játszhatóan megy. Nekem sincs bekapcsolva az RT és az extra árnyék meg tükröződés.
Inkább ki kellene rendesen próbálni. Leülni elé egy szombati napon és tolni vasárnap reggelig. Rengeteg poén, filmes és egyéb játékokra való utalás van benne. Lehet benne pénztautomatákat fosztogatni amit 24 óránként megtehetsz, így végtelen pénzhez juthatsz már a játék elején. Sok-sok mindennel el lehet benne verni az időt. Sajátos hangulata van. A zenék jók, a grafika gyönyörű, a karakterek részletesek (a háttértörténetük is) több féle módon vihetsz végig dialógusokat + rengeteg befejezése van a játéknak. Millió módon lehet variálni a képességeket, fegyvereket, ruhákat.
Megértem ha haragszol de hidd el, azzal senki sem lesz előrébb ha te is beállsz a sorba és ostorozod a CDPR-t.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Teljes mértékben támogatom a meglátásodat.

Ui: Most a sok negatív behatás után amit ez az adatlopás keményen megfejelt, csak a játék tartalomfeltöltése, optimalizálás és egyéb munkálatokkal tudnak majd egyenesbe jönni.
Szóval a hova tovább rész érdekes lesz, mivel át kell értékelniük sok mindent (úgy gondolom).
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Köszönöm.

Hát igen.
Némi plusz új ingyenes tartalommal lehet enyhíteni a játékosok haragját.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Apor: köszönöm végre egy érdemleges komment nekem sok bajom volt a cb vel mint minöségileg mint tartalmilag és nem a bugokra gondolok 60+ óram van benne. de szerintem megépitenni egy openworld játékot könnyebb mint megtöltenni és itt szerintem egyátalán nem sikerült semmi kontakt nincs night city vel(minimális) lehet hogy sok a mellékküldi de szerintem egyhanguak a mellékszállak jok de a fösztori szerintem rövid és szellös volt nekkem pláne ugy hogy ugye bár cyberpunk és lehet hogy sokk féle dialogus van de sulya igazábol nincs igy értelmét veszti megcsinálod a phanemes mellékszállat és meg van a hapy end igazábol a mellékszállaktol füg az end game nem a döntéseidtöl az a nagy baj hogy a konkurencia minden játékelemében tul tutta szárnyalnni minöségröl ne is beszéljünk (ai,fizika,npc ) a konzolos porton valammiért mindenki felkapja a fejét pedig ök maguk mondták a megjelenés elött hogy meglepöen jol futt és amugy az uj konzoloknak is volt gondjuk a teljesitményel föleg a xbox nak én hidd el kiprobáltam rendesen de számomra csak korrekt pont azok hiányoznak amivel ugy promozták nem kell egyetértenünk de szerintem egy jo ai kontakt és (fizika) kell egy jo openworld map megalkotásához nem sokk mellékküldi és skin inkkáb minöség és változatoság ami szerintem itt nem volt meg persze voltak jo pillanatai csak szerintem kevés nem tudok olyat mondani ami kiemelné a többi játék közül mint mondjuk a witchert nekem zavaroak voltak a fakabátok is olyan érzés mintha rakjuk bele mert kell az is nem jött vissza a cyberpunk hatás de persze ez szubjektív örülökl hogy tetszet
0
0
0
0
bitpork avatar
@Hunnia98: De mi a tosznak kell minden egyes üres felületre kiírni?! Már olvastuk, tudomásul vettük a véleményedet nincs itt semmi látnivaló - ha meg magadból kiindulva azt feltételezed h folyamatos megerősítésre van szükségünk, esetleg nem értjük meg amit már leírtál akkor ne tedd. Minden tiszta. De senki nem kíváncsi a végtelen számú ismétlésre. Látsz engem bárhol azzal őrjöngeni hogy annyira tetszik hogy már 250+ órám van benne és nem bírom abbahagyni? Na ennyi az elvárás.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@bitpork: de aimtt látsz nagy része önvédelem haver ,mer mindig nekem estek, a cikk hez köze nincs csak hozzám. De megértettem 4 év várakozás után jogos csalodotság miatt, limitált a komment szekciom no offence ,de amugy én álltalába irok egy kommentett és ennyi, ez a cyberpunk megviselt ez van.
0
0
0
0
mamahotel36 avatar
@Apor: Emlékszem arra mikor a Fallen Ordernél háborogtál. Becsületedre legyen írva, csak ott csináltad és máshol nem te "megmondó-kapitány" 😃 .
0
0
0
0
Apor avatar
@mamahotel36: 😆 😆

Kössz!
0
0
0
0
mamahotel36 avatar
@Hunnia98: Még ha igazad is van, akkor se írjál már ennyire helytelenül mert egyrészt szemrákot kapok ha csak ránézek, másrészt valóban hiteltelenné válsz. Ha elég intelligensnek hiszed magad, ügyelj a helyesírásra, de könyörgöm, legalább a mondatvégi írásjeleket ne hagyd le, és kezd a mondatot nagy betűvel.
Ez nem a "nem idén barnultak" Facebook csoportja, ez egy igényes portál, ügyelj a mondandód helyes leközlésére.
Köszönöm hogy megfogadod a tanácsot.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@mamahotel36: Nem hiszem magamat hihetetlenül inteligensnek,de igazatok van ,majd probálok odafigyelni sose figyeltem a vesszökre és a pontokra, csak gyorsan akkartam gépelni bellém ivodott .
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Senki sem érdemli meg hogy a szellemi tulajdonát lemásolják és értékesítsék, akármekkorát is hazudott előtte vagy sem.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Palanova: ez igy igaz és sajnálom öket
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Palanova: de nem is az hogy mekkorát hazudot hanem hogy az a studio akinek az életem legjobb játékát köszönhettem
0
0
0
0
five-0 avatar
@Hunnia98: Ilyenre azt szokás mondani, hogy járj te is így, hogy átérezd a helyzetet! 😉
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@five-0: de még ha igy is járok nem fogok szabatkoznni és fanboyhoz méltoan másokra mutogatnni hanem átértékelem hogy hol is ment férre és tanulok belölle és beválallom hogy elvakult voltam tul sokat akartam és tudtam jol hogy nem mondok igazat de enyire se tartják a rajongokat de kösz a jo kivánságott én sajnálom öket és elitélem aki ilyet tesz és igen jöt egy ugymond bocsánat kérés csak kár hogy a lényeget ott se hallotuk .
0
0
0
0
FoLey avatar
@Hunnia98: Adjak zsepit is mellé? 😆
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@FoLey: kösz már anyira sirok hogy inkább törölközöt hozz milyen jo ha valaki 4 év várakozás után ir 10db kommentet a játékrol ugy hogy teljesen érdemleges kritikát fogalmaz meg nem trollkodás az már sirás de jo hogy itt ilyen sokkan foglalkoznak velem hát ha aba marad
0
0
0
0
carl18x avatar
@Hunnia98: A fű zöld, az ég kéK! 😀
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@carl18x: A rózsa vörös az ibolya kék wwe16 most aludni tér.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Lehet hogy Optimalizálják nekünk a játékot 😃 akik megvették... és egy normálisabban futó játékunk lenne 😃
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@MaximumGame: +1 Én is látok rá esélyt unalmukba helyre teszik, de ingyen ők se dolgoznak. 😃
Ingyen még a pap se szarik
0
0
0
0
Liptik avatar
Hát ez csodás (nem komolyan mondom), ugye gog-os accokat nem szívárogtattak ki.
0
0
0
0
💬 4
csuz-li avatar
@Liptik: A CDPR szerint nem lopták el azokat. A hírek szerint meg nem jelentek meg ilyen adatok eladásra, szóval elképzelhető, hogy nem szivárogtak GOG-os adatok. (Azért azt tudni kell, hogy nehéz megállapítani ilyenkor, hogy mit loptak el és mit nem)
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@csuz-li: Nekem jött email a Google-tól, hogy erősítsem meg a fiókom biztonságát. Beléptem. Ott meg kiadott 14 jelszó változtatást, mert valami cégnél illetéktelenek esetleg megszerezhettek adatokat felhasználókról. Benne volt Gog, Epic, Ea, meg egy jó pár internetes oldal is. Lehet, hogy ez miatt? Február 5-én.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@NE0NFACE: Nem. AZ egy, ettől független ügy volt. Pár milliárd jelszó került ki egyszerre:
[url]https://24.hu/tech/2021/02/08/adatszivargas-email-jelszo-hackertamadas-ellenorzes/[/url]
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@csuz-li: Köszi az infót! Még jó, hogy megváltoztattam mindet. Rajta vagyok a listán!!!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Már el is adták. Akkor lesz érdekes a történet, mikor majd megjelenik egy új játék olyan bugokkal, mint ami a witcherben és a CP2077-ben vannak, vagy voltak.
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@csuz-li: Az egyenes út a perhez és annak elvesztéséhez.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Ahogy néztem a híreket, ez orosz akció volt. Ha orosz, vagy kínai játék jelenik így meg, mehetsz bíróságra, de a pekingi, vagy a moszkvai bíróság nem épp érzékeny a nyugati cégek tulajdonosi jogaira.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Na igen, az ottani biroságok nem sokat érnek ebből a szempontból, de Oroszországon és Kínán kívüli bíróság ítélkezhet másképp és a többi piac bezáródhat egy ilyen balhé során az érintett cím(ek) előtt. Érdekes lenne végiggondolni, hogy mondjuk EU területen bizonyítottan lopott kódrészletet tartalmazó cím nem jelenhetne meg. Ha az egyik USA bíroság is így ítél, akkor ott sem jelenhet meg. És így tovább japán pl japán, Ausztrália, Új Zéland...a 60€-s piac ezzel kb be is zárult. Kérdés, hogy mennyire szállna szembe az adott bíróság egy lengyel cég szellemi termékéért Kínával és Oroszo-val szembe.

És akkor ott van egy EGS. Steam most ment kínába. Na, ekkor melyik mit lépne? Mit lépne az EGS erre?
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: A legtöbb játékossal bíró játékok listájának élén olyan játékok vannak, amiről legtöbbünk nem is hallott. Ezek mind kínai, meg koreai játékok kínai játékosbázissal. Pont ennyire érdekli egy kínai, vagy koreai fejlesztőt, hogy mit ítél az EU, vagy az USA bármely bírósága.
Folytathatnám a kifejtést, de az már átmenne kicsit politikába és nem akarom elvinni a témát.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Persze, nagyszámok törvénye alapján ahol sokan vannak, sokan is játszanak. Koreai és környéki percdíjas mmokról olvastam már. De az nem tudom mennyire lenne célközönség egy 60€-s single címnek...nekik köszönhető a mikrotranzakció is.

De ha jogi eszközökhöz akkor folyamodni akkor nincs más megoldása. Vagy lenyeli az egészet és lép tovább, vagy megpróbálja betiltatni. Ha viszont meg sem próbálja tiltatni akkor az precedenst teremhet: törj meg a fejlesztőkhöz, másold le a cuccaikat, add ki játékként és még csak be sem tiltják a játékos megjelenését...
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Nem vagyok benne biztos, hogy a sok gyanús játék klón egy része nem így készült. Csak nem mindenki veri nagydobra ha bajba kerül.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Lehet.
Amúgy ékes példa a Steel Ocean. Gyakorlatilag egy WoT klón volt csak hadihajókkal, jó megoldásokkal, de a grafika annyira gyenge volt hogy a World of Warships játékosok ízlését kikezdte és nem foglalkoztak vele. Érdekesség: volt benne tengeralattjáró harc és jó volt. WoWs-ba 5 éve kérik a játékosok hogy legyen...Steel Ocean bezárt, fél évvel később WoWs-ba bejött az első tengeralattjárós játékmód. Véletlen? lehet 😃
Megint más: Diablo Immortals sztori megvan? És jön a kérdés, mi volt előbb a klón vagy az eredeti játék 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Emberek kinek kéne a Cyberpunk 2077 forrás kodja? Fizika nincs a játékban 😃 Ezt a játékot a történet adja el, nem a játékmenet.
Még kell pár éve mire gatyába rázzák, a forráskód kevés abból tudni kell csinálni valamit.

A Lelkes Harckerekeknek Fizzesen a CD Project hogy fixálják a hibákat a játékban, így mindenki jól jár. Win-Win szituáció! 😃
0
0
0
0
💬 8
AMDMonsteR avatar
@carl18x: Te mostanában olyan unintelligens vagy.
0
0
0
0
carl18x avatar
@five-0: Na meg jött a főtroll is 😃
0
0
0
0
five-0 avatar
@carl18x: Mondja ezt az aki tényleg a játék gépigényétől elkezdve az összes Cyberpunk 2077, és CD Projekt Red cikk alatt "trollkodni próbál", mellette olyan cringe, hogy minden ember pofájáról ég a bőr! 😂 Már mondtam, hogy maradj a Narutónál... 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@five-0: Miért bűn az hogy szeretek trollkodni? 😃
Mert a te 2 értékeléses profilod aztán kurva nagy bizalmad add az embereknek? 😃
0
0
0
0
five-0 avatar
@carl18x: "2 értékeléses profilod"

https://media.giphy.com/media/8b9Xax6L7qtAkAimGm/giphy.gif
0
0
0
0
carl18x avatar
@AMDMonsteR: Miért? Mert leírom az igazat? Nekem mi közöd van hozzá?
Én se foglalkozok veled... 😃
Cyberpunk AMD MONSTER 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@carl18x: Szerintem igen. 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 14
no avatar
Ettől még nem fognak bezárni. Akkor a valve is bedőlt volna a HL2 balhé idején, de nem az történt. Kiadnak még 1-3 bocsánatkérést és mivel ők a cdpr a nép egy része megbocsát nekik és fél év múlva senki sem fog emlékezni erre.
HL2-re is csak azért emlékszik a játékostársadalom, mert betekintést nyert azáltal a fejlesztésbe, de utána fél évvel már nem is emlegették...

Ám ha esetleg mégiscsak kerültek ki felhasználói adatok amikkel masszív visszaélések kezdődnek, akkor kezdhetnek izzadni, mert azt már csak a fanatikus hívők bocsátják meg. Akik lehet még így is vásárolnak tőlük a továbbiakban akármilyen terméket, hiszen ők a cdpr.

Szerintem ha a következő játékuk nem lesz irdatlan nagy hulladék akkor fennmaradnak, amúgy menni fognak a bioware mellé...
0
0
0
0
RickyRock22 avatar
@Palanova: Hogyne emlegetnék még évekkel később is? A no man sky-t, Unity-t a mai napig felhozzák elrettentő példának, és sajnos most a CP ennek a listának a tetején landolt. Ilyen megjelenést nem felejt könnyen az ember, főleg az aki személyesen végigjárta a bejelentés/hype/várakozás/csalodás utat.
0
0
0
0
no avatar
@RickyRock22: Nem megjelenési balhéról volt szó, hanem a forráskód kikerüléséről. NMS-t nem kell bemutatni...
been there, done that, got the t-shirt
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Palanova: És mit jelent az hogy felhasználói adatok? Mármint miket nyerhetnek ki a hackerek? azt hogy Gipsz Jakab megvette a játékot es akkor megvan az email cime? abbol lenyomozzák a telefon meg a banszámla számod vagy milyen bajok jöhetnek abbol hogy megszereznek felhasználói adatokat?
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Bármit megtudhatnak rólad onnantól kezdve, ha nagyon akarnak. Mellesleg az emberi adatok érnek a legtöbbet egy jó ideje pénz ügyileg.
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Milyen adatokat adsz meg egy online vásárláskor?
pl.: loginnév, jelszó, esetleg emailcím, kártyaszám, lejárati idő, cv kód, számlázáshoz: név, cím, telefonszám. - több ilyen adatod van az adott emberről, pl azonos login-emaicím alapján komplett profil építhető, lehetséges jelszavakkal. Mert lássuk be, nem mindenki használ egyedileg generált 16+ karakteres komplett (kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter) jelszavakat minden egyes különböző felülethez ami jelszót kérhet. Az alsó hangon is minimum 4db jelszó lenne, amit nagyon nehéz lenne megjegyezni. Lehet hogy a privát jelszava azonos a jelszava a céges emailéhez...hiába vannak megkövetelve 8+karakteres komplett jelszavak a cégeknél...

Ez bőven okot ad az aggodalomra szerintem, még úgy is ha kétlépcsős azonosításod van a kártyádhoz és/vagy a belépéshez és a kártyán csak a vásárlásra fordított összeg található.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Payphoner: Egy valid e-mail cím lista nagyon sokat ér a spammelőknek, mert akkor több spam ér célba, nincs annyi felesleges kiküldés és visszapattanás. Ha van hozzá jelszó is (mivel a felhasználók jó része ugyan azt használja az e-mailhez jelszónak, amit megad akkor, ha ezzel az e-mail címmel regisztrál), alkalmas arra, hogy az e-mail cím felhasználásával spameljenek egy ideig, mivel az nincs még fekete listán. És ez csak az alap. A spam hatalmas üzlet. ha csak az egy százaléka bejön, már akkor is nagy pénzt lehet szakítani is akkor még csak a "kereskedelmi" spamekről beszéltünk, nem az adathalászokról.
Ha feltörnek egy online áruházat, ahol nem normálisak a vásárlók és kényelmesen megjegyeztetik a kártyaadatokat, akkor még nagyobb a haszon, mert ezekkel vesznek például játék kulcsokat is, amit azután fél, agy negyed áron árulnak a szürke zónás oldalakon, mint pl a G2A.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@csuz-li: Hát nem egyszerű dolgok ezek úgy látom. Érdekes hogy már abból mennyi bajod lehet ha megveszel egy játékot. Mennyi bizalmat szavazunk a különböző weboldalaknak ahova megadjuk az adatainkat, vagy csak a steam-nek, epicnek, Ebay stb stb ahonnan vásárolsz adatokat adsz meg stb stb.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Payphoner: Egy olyan világban, ahol pár cicás képért cserébe boldogan adjuk meg a személyes adatainkat értékesítés céljából a facebook-nak és a többieknek, még csak nem is az adatlopás a legproblémásabb rész. Csak hát erről nem nagyon van információja az egyszerű felhasználóknak, nem tanítják az iskolában, nincsenek ilyen kormányzati kampányok, stb. Ennek okán odaadjuk önként az adatokat a közösségi oldalaknak és rábízzuk a kártyaadatainkat bármely webáruházra, ami ezt felajánlja. Egyszer megnéztük egy audit során, csupán kíváncsiságból, hogy mennyi kattintás megy adott IP címről az adatok megadása előtt az ÁSZF, vagy a kapcsolat lapra, ahol a cég adatai vannak, ami alapján megnézhető, hogy egyáltalán létező cégről van-e szó. Az utolsó negyed éves adat szerint, mikor a karácsonyi dömping volt, pontosan 0 ilyen kattintás történt. Persze ez sem segít sokat, de azért mégis csak valamiféle körültekintés nem ártana. (Ja: a folyamatkövetés miatt megjelent az oldalon egy ablak, ami figyelmeztette a látogatót, hogy a tevékenysége naplózásra kerül és az eredmény harmadik félnek lesz átadva elemzésre. Találd ki, hányan olvasták a részletes leírást!)
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Term of Service:
https://www.soyacincau.com/storage/2021/02/210202-length-of-service-agreements-1.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Nem az egész ASZF-et kellene elolvasni, hanem ellenőrizni, hogy egyáltalán létezik e cég az oldal mögött, mielőtt fizetsz nekik és megadod az adataidat.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Na igen, olyan cégnél amit nem ismersz, ez lenne a normális ügymenet.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Palanova: ha a kedvenc szakácsod rosszat föz az izét sose fogod elfelejtenni az ember alabbol is olyan hogy a rosszra sokkal jobban emlékszik.
0
0
0
0
no avatar
@Hunnia98: Ez így van, sőt szóvá teszem a szakácsnak hogy ez nem sikerült jó, és ez lesz mostantól az alap, mert ha igen akkor megyek másik étterembe.

De ha valami jól sikerült, azt pl a futár tudtára adom hogy:
- most rendeltem, másfél órát mondtatok és itt vagytok 20 perc alatt, fantasztikus és köszönöm a gyors kiszolgálást

---

HL2 szivárgás évek óta szóba sem került. És most se került volna ha nincs a cdpr balhé.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
"Hogy ez mit jelent az érintett játékokra (Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent) nézve, azt előre nem lehet tudni"


A büdös ég egy adta világon semmit. Aki le akarta warezolni, az le tudta, ha valaki a saját kereskedelmi szoftverében akarja felhasználni, annak ugyanúgy licencdíjat kell érte fizetni. Esetleg egyszerűbb lesz a modderek dolga, vagy épp a home brew közösségnek új platformra portolni.

Anno a Half-Life 2 és talán még a Doom 3 forráskódja is kikerült még a megjelenés előtt és nem történt semmi, azon kívül, hogy eltolták a megjelenést pár hónappal (ha ugyan tényleg ezért). Aki nagyon-naggyon akarta, ki tudott próbálni egy igencsak félkész alfa változatot.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@X9K338DA: HL2 szivárgás még hypeot is generált, illetve betekintést adott a félkész alfába, hogy mi hogy merre benne.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
ha ez egy ea vagy ubi denuvós játékkal történt volna azok tuti kiperkálták volna, már csak azért is hogy ne tudják megcrackelni a játékukat.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@ichigo23619: tinfoil on:
Honnan vagy benne biztos hogy nem a cdpr vette vissza a cuccokat azon az aukción? 😃
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Sajnálom a stúdiót. Igaz most nem tartották be a szavukat de nem érdemlik ezt.
0
0
0
0
no avatar
Miért van olyan érzésem hogy valami kiberbiztonsággal foglalkozó cég "vette" meg hogy így derítsék ki ki adja el.
Vagy túlgondolom?
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@hikadam: Az is lehet, hogy így akarják magukat kihúzni a pereskedés alól....attól függ mekkora a perek általi baj. Lehet még ez a "kamu" is jobban megérné nekik!
UI: NEM ÁLLÍTOM EZZEL, hogy KAMU!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Én vettem meg valentin napi ajándék gyanánt.
0
0
0
0
gtafun avatar
@LordSzalko: Gondoltam hogy te voltál,már figyellek egy ideje.Nem volt szép tőled kópé," valentin napi ajándék"ugyan hagyjuk a süketelést,mit tervezel vele,létre hozod a világ legbugosabb játékát a cyberwitchergwent,hogy aztán majd újra feltörjék,eladhassák és megvehesd?
Nekem sok esetben égne a pofámról a bőr!Mostmár rajtad tartom a fél szememet."Eredetileg 7 millió dollár volt a felső licit határ, ám azt nem tudni, mennyiért keltek el, és végül ki vette meg az érzékeny fájlokat."MostmártudomkitörtefeladtaelvettemegazÉRZÉKENYFÁJLOKATfogjaeztajövőbeniscsinálniésmiért.
Ez túl színvonal alatti lenne tőled,többet néztem ki belőled,bár így is meg lehet gazdagodni,zseniális brav6.Ha ez az év legjobban várt játéka,akkor az lesz a jövő legjobban várt játéka.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
És mit kezdenek a megvásárolt forráskóddal?
0
0
0
0
💬 3
Apor avatar
@zsiroslangos: ...gondolom segíteni akarnak a CP bugtalanításában...
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Vagy jól bedobják vele valakinek az ablakát! 😜
0
0
0
0
no avatar
Elvileg valami benfentes vette meg
0
0
0
0
💬 2
ToMiHuN95 avatar
@Ndadam27: Ezt honnan veszed?
0
0
0
0
no avatar
@ToMiHuN95: Azt hiszem gamestar cikkében volt.
0
0
0
0
Apor avatar
a játékosok adatai sértetlenek


Másodjára van leírva. 😃 😲 😆

https://gepigeny.hu/hir/feltortek-a-cd-projekt-…ereit-4564

A cég azonban nem akar különösebben foglalkozni ezzel, jelezték, nem egyezkednek a hackerekkel, még akkor sem, ha ez a forráskódok kiszivárgásába kerül. Azt azonban leszögezték, hogy a játékosaik adatai sértetlenek maradtak.


Biza' hiszem én is aztat' ! 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Te jó Isten, ez nagyon durva...
Most hogyan tovább CD Projekt Red?

Volt hasonló volumenű húzás a videójátékok történetében? Ilyen forráskód lopás és eladás?
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Scorn Face: „A végtelenbe és tovább!”
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@Scorn Face: A Microsoft termékek forráskódjait is folyamatosan lopkodták/lopkodják még is túl élte a Windows is meg ők is!
Ilyen játék rablás még nem volt szerintem. A korona miatt a hackerek is éhesebbek, rászállnak mindenre, semmi sem szent már!

De igazából magával egy játék forráskódjával, hogy mit lehet kezdeni azt nem tudom.
Mármint a zsaroláson felül!
Vannak szoftverek amiknek eleve nyitott forráskódja van mint a Linuxnak és még sem rosszabb, veszélyesebb mint egy olyan aminek nem ismerik a forráskódját.
Mit kezdhet vele aki megvette? Felhasználja a saját játékjában? Vagy bele nyúlnak és csinálnak egy CyberPunk 2078-at torrent oldalakra?😂
Tényleg kiváncsi lennék erre!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@ToMiHuN95:
De igazából magával egy játék forráskódjával, hogy mit lehet kezdeni azt nem tudom.


Talán arra jó hogy megvizsgálják, hogyan is építették fel a játékot elemről elemre, milyen módszerekkel dolgoztak, milyen problémákba futottak bele és azokat hogyan kezelték...

A játék mibenlétét láthatja az illető kendőzetlenül.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Ha jól tudom a Half-life 2 forráskódját a megjelenése előtt lopták el, összerakták belőoe a játékot majd CD-n kiadták.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Volt, lásd Half Life 2 és semmi negatív hatása nem volt a későbbiekre nézve. Még hypeot is generált. Nem fog hirtelen a piacra kerülni n+1 CP2077 klón. Max 1-2 db van ami készülhet látva a nagy hypeot a cyberpunk világ körül, és ha ők esetleg hozzáférnek akkor lehet, hogy átvesznek ezt-azt, de nem lesz az sem copypaste, vagy csúnya pernek néznek elébe.

Anno volt egy ilyen legenda, hogy egyik fejlesztő beperelte a másikat, forráskódlopásra hivatkozva. Bizonyíték: ugyanazok a bugok voltak benne. És tényleg.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova:
Nem fog hirtelen a piacra kerülni n+1 CP2077 klón. Max 1-2 db van ami készülhet látva a nagy hypeot a cyberpunk világ körül, és ha ők esetleg hozzáférnek akkor lehet, hogy átvesznek ezt-azt, de nem lesz az sem copypaste, vagy csúnya pernek néznek elébe.


Igen ez teljesen jó meglátás, pár elemet kivesznek belőle és átdolgozzák úgy ahogy jó nekik, ügyelve a peres rész elkerülésére amit írtál.

Szerkesztve: De tény és való, nagyon alja dolog volt ez a forráskód+egyéb adathalmazok lopása.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció