Lenyűgözte a kritikusokat a Resident Evil 4 remake-je

Szerző: xoki | 2023. March 18. | hír | 16 hozzászólás

Már kevesebb mint egy hét választ el bennünket a Resident Evil 4 Remake megjelenésétől, de úgy tűnik, a Capcom annyira bízik a projekt sikerében, hogy a vártnál jóval korábban szétküldte a játékkódokat a kritikusok részére, ráadásul már az első játéktesztek publikálását is engedélyezte.

A Resident Evil 4 Remake első értékelései tehát már elérhetőek, így a nagyobb oldalakon ti is rálelhettek a részletes véleményekre. A Metacritic és az Open Critic oldalakon található átlagpontszámokból (93, illetve 92) ítélve a felújított játék teljesen elbűvölte a kritikusokat, és jelenleg az év második legjobbra értékelte játéka lett, minimálisan elmaradva a Metroid Prime Remasteredtől.

Figyelembe véve, hogy ilyen korán feloldották az embargót, a játék biztosan remek állapotban van, és ez remélhetőleg egyben azt is jelenti, hogy már az első napon zökkenőmentes élményben lesz részünk. Fontos azért kiemelni, hogy a tesztelők legnagyobb része a konzolos verzióval játszott, így a PC-s port minőségének meghatározására jelenleg a Steamen elérhető demó használható, amelyre eddig nem igazán volt panasz.

A Resident Evil 4 Remake március 24-én válik majd elérhetővé PC-re, Xbox-ra és PlayStationre.

Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Megjelenés: 2023. March 24. (PC)
Műfaj: Akció, Túlélő-horror
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
De jó nekik, hogy tetszik.Hangulata az tényleg jó, de a játékmenet mintha be lennék drogozva, be van lassulva minden. Én nem ezt vártam, biztos hogy nem veszem meg elsőre, majd a torrentes változat után.
0
1
0
0
💬 3
kismadar avatar
@Dpoci: Napi szinten meg tudok lepődni, hogy emberek milyen hülyeségeken fel tudnak akadni... 😅
1
0
0
0
enslaved avatar
@Dpoci: Honnan tudod, milyen az ha valaki be van drogozva? Van aki begyorsul némi fű után🤣
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Dpoci: Az összes ilyen játék full ólmos lassú játékmenettel bír,hogy nehéz legyen azt a pár ellenfelet megölni.
Ez nem egy GEARS vagy hasonló.
0
0
0
0
Zollee avatar
Tutdom hogy Skill Issue, de én nem bírtam életben maradni a demóban. A faluban mindenki rám rongyolt nem marad elég lőszerem, és keresgélés közben meg megjött a láncfűrészes.

De a játék tetszik, És tűrhetően futott. ( minden médium ) 1080p 60fps
0
0
0
0
💬 4
enslaved avatar
@Zollee: Én nem szedtem le a demót, mivel úgyis azonnal megveszem (ez a kedvenc Resi játékom ugye), de lehet állítani a demóban is a nehézségi fokozatokat? A teljes játékban biztos lesz ha abban nincs is, ott majd lehet easy - re tenni, bár remélhetőleg normál fokozaton sem lesz szívatós. Undorító húzás lenne, ha a lőszer hiány miatt kellene majd többször is meghalni "újítás" gyanánt. Ez a rész nem az eszetlen futkosásról szólt azért. Gyűlölöm amúgy is az olyan játékokat, ahol lőszerhiány miatt kell folyton meghalni, akkor már legyen alapból olyan a játék, hogy a cél kizárólag a túlélés, bujkálás fegyverek nélkül, és akinek ilyen türelem játék kell, játsszon azokkal.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Zollee: Ott igazából csak menekülni kellett, húzni az időt, amíg lecsillapodnak a kedélyek.🙃
1
0
0
0
Zollee avatar
@Yezi_: Komoly ? olyan sokszor meghaltam hogy kb csak egy lőszert használtam 2-3 zombira.
Lábon lövéstől kicsit meg rogynak és akkor mele támadással el lehet intézni egyből többet is akit ér a rugásod.

Valahogy én próbáltam volna tisztogatni a terepet mert nyugottan fel akartam fedezni.
De ezt jó hogy írjátok. mindjárt egyszerűbb is lett az öszkép.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Zollee: Nem is muszáj ölni őket, egyszerűen csak a scriptig életben kell maradni. Ha csak 1-1 rád támadót ölsz meg védekezésből, akkor simán kell maradnia lőszernek. Az a lényeg, hogy futkozz be épületekbe folyamatosan, egy pillanatra ne állj meg, és próbáld felszedni a tyúkok tojásait, mert az is tölt vissza hp-t!
0
0
0
0
enslaved avatar
Azt reméltem, befejezem a megjelenésig a Hogwarts - ot, de ennek már kicsi az esélye. Eleve vártam a legutóbbi patch - re, ami végre nagyjából rendbe tette azt a játékot, volt hogy az elején a kedvem is elment tőle a folyamatos mikroakadások miatt. Bele kellene húznom, bár az is kevés lesz. Na nem baj, anno háromszor játszottam végig, most majd lapul egy ideig a könyvtárban.
0
0
0
0
FoLey avatar
Demot kipróbáltam nagyon tetszik. Következő hónapban be is szerzem.
0
0
0
0
Thespartan avatar
Kipróbáltam a DEMO-ját és nálam (is) 10/10! Lehet csak egy DEMO alapján indulok ki, de szerintem végül ez az a játék, amire már azt lehet mondani, hogy 2023-ba ezt kell kapd. Hogy nem a sok műanyag, kidolgozatlan, optimizálatlan sz*rt, amik előtte természetesen túl vannak hypeolva, hanem egy remekműt. Persze ez egy remake, de én nem is bánnám, ha minden oldschool játék, amik jól muzsikáltak (tudnék sorolni) kapnának egy remake-t, és nem akármilyen módon, legalább ilyen szinten. 😁 (kicsit más téma) Ne csak a multis sz*rokra legyenek ráfagyva, mert azzal nagyon sokat elárul a játékkészítő cég magáról, hogy mit sem foglalkoztatja a fogyasztója mit kap, hisz tele van szájbak*rt csalókkal minden egyes játék + már sokszor bebizonyosodott, hogy ez nekik teljesen jó, csak nem értem a rációt, meg az értelmét, de mindegy.. Biztos sokan találkoztak azzal a jelenséggel, mikor a multiba bepakol mellé egy olyan csapattársat, aki nettó gyök*r, nem elég, hogy balf*sz, de még pofázik is mellé, illetve ellenfélnek OP-kat sorozatosan. Na vajon ez hogyan is lehet.., de a csalókat meg nem tudják kiszűrni. 😉😏
3
0
0
0
💬 3
no avatar
@Thespartan: Az a vicc, hogy nagy többségben a remake-ek működnek az utóbbi 1-2 évben.
Idén az Atomic Heart kivételével csak a remake-ek nem hulladékok 2023-hoz mérten.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@christoferus: Erről már irtak is cikket.Igaz még korai mert év eleje van,de azért elgondolkodtató.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Thespartan: Jó példa erre a Hogwarts. Játszom, mert tetszik, igaz, van hogy 10-20 fps mellett megy a csata, meg bizonyos helyeken folyton mikrolaggol, de játszom, mert tetszik. A legutóbbi patch óta jobb lett már, de ott, ahol 10-20 - am volt, annyi is maradt. Szerencsére ez csak egy-két szakasz, de akkor is. Az a baj, hogy az ember nem tud várni a vétellel, ha megjelenik amit eleve vár, ezért lenne jobb, ha csak akkor adnának ki mindent, amikor már teljesen készen vannak.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció