Leépítésre készül az Activision Blizzard

Szerző: xoki | 2019. February 09. | hír | 15 hozzászólás

A Bloomberg értesülései szerint hamarosan nagy leépítésre kerül sor az Activision Blizzardnál, ez pedig azt jelenti, hogy több százan veszítik majd el munkájukat.

Az Activision több korábbi magas beosztású tagját veszítette el az utóbbi időben. Például többé már nincs a cégnél az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg, a Blizzard társalapítója és elnöke, Mike Morhaime, az Activision Blizzard vezérigazgatója, Spencer Neumann és a Blizzard pénzügyi vezetője, Amirta Ahuja sem. Annak ellenére, hogy csökkenteni próbálják a költségeket, úgy tűnik, az Activision Blizzard mégis jó ötletnek tartott 15 millió dollár bónuszt adni a cég új vezérigazgatójának, Dennis Durkinnek, amiért betöltötte a pozíciót.

Az elemzők szerint az Activision eladásai 2%-kal csökkennek majd, azaz körülbelül 7,28 milliárd dollárra esik vissza. Valószínűleg emiatt, illetve mivel a legnépszerűbb játékaik sem teljesítenek túl jól, a cég a leépítés mellett döntött a nagyobb profit érdekében. A jelenlegi információk alapján a leépítésre február 12-én fog sor kerülni.

Az Activision egyelőre nem volt hajlandó reagálni a fentiekre.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
weri avatar
Legalabb egyszer csinalhatnanak mar egy uj kompetitiv jatekot mint anno a cod2-4. Balance es nem ez a fostalicska rendszer amit az utobbi evekben eladnak.... Regen szerettem a codot jatszani, de manapsag egy semmire valo divat jatek lett belole aminek csak a neve cod semmi tobb...
0
0
0
0
💬 1
MentaStrike avatar
@weri: Számomra a COD az MW3 óta nem tudott újat mutatni, az MW3 is azért tetszett, mert berobbant az Eiffel torony meg végre kinyírtam azt az idegölő pacákot. És azóta egy COD se érdekelt. A mai 15 évesek veszik meg, mert "XY megvan" és mennek az olyan f***gok, hogy "Epic 720 Grenade launcher win" videók és társaik
0
0
0
0
santakigyo avatar
A maradék áttudja skinezni a következő codot. Minek oda a teljes gárda.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@santakigyo: El tudom képzelni, mikor már égetően fontos lesz új alapokra írni egy játékmotort és a már nyugger programozókat rángatják be, mert csak grafikusok vannak a stúdióknál.
0
0
0
0
pcboy avatar
Még is mire számítottak? Nem tudtak újat csinálni csak más idősík és skinben jelentek meg a játékaik az utóbbi években.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
TeMeRolEee avatar
Lehet emiatt döntöttek így 😃

#szarkazmus (kinda... de ebben biztos vagyok, azt hiszem)
2 opció:
- Fogják magukat, átírják a nevet a játékban, lebuildelik újra az új névvel, kiadják 3x annyiért, hülyének is megéri 😆
- Fogják magukat átírják a nevet a játékban, széttördelik DLC-kre. Menü 25$, options 10$, intro 5$, fejezetek 20-20$, playing pass 15$ (hogy ne csak elindíthassad a játékot, hanem játszhass is), multiplayer 5$ meccsenként (!!). Fegyverhasználat 0.1$/lövés.

Ha követték volna a második lehetőséget amit felvázoltam, megoldódott volna minden gondjuk!

😆 😆 😆
0
0
0
0
Twist avatar
@TeMeRolEee: Erre már pár hónapja kifejtettem egy tökéletes megoldást: fizetős mentések. Autosave bundle kedvezménnyel.
0
0
0
0
no avatar
@Twist: SWTOR f2p átálláskor fizetős opció volt a sisak elrejtése. Egy részben rpg játékban. Azért van a fenti csapatnak még hová fejlődnie...

De éppen most a Division 2 betában, igaz ingame farmolható cuccból de fel lehet oldani olyan kényelmi funkciókat hogy:
- ha bemész egy biztonságos helyre, automatán szedjen lőszert a karakter, ne kelljen egy lőszeresládához odamenni és lenyomni az F betűt 4 másodpercig
- ugyanez a gránátok utántöltésére is persze ugyanúgy feloldható farmolható cuccból

és már csak egy lépés hogy az ingame shd token kicserélődjön €-re. De még az is lehet hogy lesz mikrotranzakció ahol lehet venni 10€-ért 10 SHD-t.
Persze ezt a CS-nél sokkal korábban is meglehetett volna lépni...fegyvervásárlás irl zsetonért
0
0
0
0
Twist avatar
@Palanova: SWTOR-t pont most tolom végig. Még mindig fizetős a sisak elrejtése. Meg persze a plusz inventory tárhely, a lehetőség, hogy 200k-nál több kredited lehessen, holott a legtöbb dolog milliós árnál kezdődik, a képesség, hogy legendary minősítésű felszerelést hordhass, a lehetőség, hogy két szakmád lehessen (mivel a fele alapanyag gyűjtögetős, a másik pedig craft-olós, így magában egyik sem életképes). Amíg csak kozmetikai cuccokért lehet fizetni egy játékban addig egye a fene, elvégre ingyen van, valamiből legyen pénzük. De ha ezt egy olyan játékban teszik, amit rendes áron megveszel, vagy olyan funkciókat lehet megvenni, amik a kozmetika mellett befolyásolják a játékélményt is, az már szimplán pofátlanság.
0
0
0
0
xCube avatar
A kérdés az, hogy túl sok alkalmazottjuk van-e és ez most mondhatni optimalizáció, vagy innovációs profitnövelés helyett így faragják le a költségeket, hogy a bilansz meg maradjon.
0
0
0
0
no avatar
BO4-től mit vártak? Jövőre a COD is megy Epic-re jó lesz nekik az a +8%

Spoiler!
LOL
0
0
0
0
no avatar
Ilyen az élet.. a hibás csavarokat ki kell venni a gépezetből vagy nem működik jól,Okoskodó - -t termelő dolgozókat én sem szeretem 😃
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Blizzard az Activisionnal való egyesülés után:
https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/022/523/C1mGBSvWEAANu9k.jpg
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció