Itt a Humble Strategy Bundle 2019

2019. March 12. | hír | 19 hozzászólás

A Humble Strategy Bundle 2019-ben nagyszerű stratégiai játékokra tehettek szert, egészen március 26-áig.

A Humble Strategy Bundle 2019 itt található.

Tartalma:

Tier 1 ($1):

• Niche - a genetics survival game
• Ashes of the Singularity: Escalation
• Throne of Lies The Online Game of Deceit

Tier 2 (~$7.5):

• Dungeons 3
• Offworld Trading Company
• Offworld Trading Company: Jupiter's Forge Expansion Pack

Tier 3 ($9):

• Stellaris
• Plague Inc: Evolved

Tier 4 ($15):

Sid Meier's Civilization® VI

Sid Meier's Civilization VI
Sid Meier's Civilization VI
Sid Meier's Civilization VI
Megjelenés: 2016. October 21. (PC)
Műfaj: Stratégia, 4X, Körökre osztott stratégia
Fejlesztő: Firaxis Games
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Civilization 6 15$-ért, nem rossz ajánlat, de az offworld kicsit érdekes választás, pláne hogy annak a multija már ingyenes, és tucat dlc van hozzá, hogy teljesebb legyen a játék. Helyére bekerülhetett volna valami kevésbé dlc centrikus játék, pl Kingdoms and Castles...
0
0
0
0
💬 18
susguy avatar
@Palanova: Ugye tudod hogy a Civ is nagyon dlc centrikus? 😆
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Igen, de szerencsére az alap Civ 6 is bőven játszható, mindenféle dlc nélkül és a multija sem ingyenes...
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Önmagához képest egyáltalán nem vészesebb, mint a Civ VI önmagához képest, ha tartalomról beszélünk, ami viszont már a Civ V-nél is probléma volt DLC-k nélkül, és az új rész eddig csak rosszabb volt.
Minőségben viszont mindenképpen a Civ húzza a rövidebbet.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Nem tudom, én a Civ5-t 2 évvel a megjelenése után vettem full csomagban és 500 óra körül pakoltam bele, de a kiegészítők adta lehetőségekkel már akkor sem éltem.

Civ6-ot is egy leértékeléskor zsákoltam be, DLC-k nélkül, és nem érzek késztetést rá hogy akármelyiket is megvegyem pluszba jelenleg. Persze a Gathering Storm érdekelt a megjelenése előtt, de azóta elmúlt a varázsa, és nem zsákoltam be (csak a magyar nép miatt vettem volna meg, nem a környezeti változások miatt). Majd lehet bezsákolom, ha le lesz értékelve. Szerintem jelenleg a Civilization 6-ban is bőven van játékidő, a dlc-k nélkül is, és 15$-t így is bőven megér.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Kingdoms and castles benne lenne venném is.
Melyik a civ sorozat legjobb része?
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Attól függ mit keresel benne.
Szerintem a Civilization 5 Complete, mert az teljes tartalom, és nem 100€ jelenleg, hanem most 45€.
Civilization 6-nak is megvan a maga előnye, és bőven van benne fejlődés a Civ5-höz képest, de jelenleg ha mindent megveszel hozzá akkor az 100€, ami pöttyet sok érte nekem.
De.
Civilization 6 15$-t bőven megér.
Még úgy is hogy csak az alap. Igaz, a magyarok nincsenek benne közvetve sem, csak a mostani kieggel kerültek be, de az is le lesz értékelve majd valamikor...

Kingdoms and Castles 10€. Szerintem felesleges leértékelést vagy bundle-t várni rá, mert van annyira jó hogy ezen az áron is megéri. Igaz, teljesen más irány, mint a Civilization.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Tudom ez most lehet úgy fog hangzani mintha kötözködni akarnék, de mindig is érdekelt mit esznek az új civen, hátha megszánsz egy válasszal 😆 Mi az a sok dolog amiben fejlődött az előző részhez képest?
Az AI rosszabb mint valaha (azt még nem derítettem ki hogy vajon itt is az előző rész "skizofrén AI" megoldását használták-e, de rosszabb), a tech tree értelmetlenebb és üresebb, a news rendszer legalább annyira felesleges amennyire idegesítő (még mindig nem értem ez hogy maradt bent máig is), az agenda rendszer miatt pedig szinte lehetetlen normális kapcsolatot fent tartani a többi amúgy is borzasztóan finnyás vezetővel. Hemzseg a játék a design problémákkal, minden téren. Biztos van még egy-két konkrétabb dolog is amit elfelejtek, ennyi jutott eszembe.
Ami pozitívumra emlékszem, hogy a district rendszer valóban egy jó újítás, igaz ennek még bőven van hova fejlődni más 4x játékokhoz képest. Az új civekre vannak akik azt mondják hogy érdekesebbek, szerintem unalmasabbak, de tekintettel hogy milyen sokat kell rakni a játékba (és mert nem fantasy), valamennyire érthető ha nem tudnak mindenhez extrémebb tulajdonságokat kitalálni.
Elhiszem hogy van fejlődés, és mindenképpen vannak jó részei, elvégre az előző résszel is sikerült valahogy 1000+ órát elszórakoznom (hol egyedül hol haverokkal), pedig ott is vannak bőven olyan kínosan egyértelmű és drabális hibák amikre egyszerűen nincsenek mentségek egy tripüléjes árcédulával rendelkező címnél. Nekem minden esetre nem sikerült olyan sok javulást találni ebben a címben, pedig a Civ V-tel való vegyes érzelmek után viszonylag reménykedve vártam ezt az új részt.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@susguy: Neked akkor civ 1-4ig melyik tetszett?
0
0
0
0
susguy avatar
@Andris18: Azokkal nem játszottam sajnos. Egyedül a negyediket próbáltam de utólag neki ugorva túlságosan is érződik hogy nem egy mai cím, ami viszont nem egy jó dolog.
Hibái ellenére az ötödik részt viszont tudom ajánlani, ha nem foglalkozol velük akkor nem tűnnek föl és egy nagyon addiktív játék tud lenni. A hatodik részhez pedig hébe-hóba összedobnak egy ingyen hétvégét kipróbálás céljából, ha az is érdekel.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Tőled már megszoktam a "kötözködést". Eddig jó ha pár hsz-t olvastam tőled ami nem ilyen volt. Ettől függetlenül.
Nem voltam/vagyok nagy civ5 játékos. Alapból én csak a harcra mentem és ott is csak a normál fokozaton nyomkodtam. 500 óra alatt jó ha 240 óra volt multi az is hely hálózaton és kifejezetten coop. Ennyire kötötte le a feleségemet a játék. Mivel csak a harcra mentem a többi "szintje" nem is érdekelt a játéknak. Néha sikerült egy egy science victory, de csak mert elbaltáztam indításkor és nem lőttem ki mint győzelmi opció. Általában csak egy pályával nyomtam, (Earth) és max létszámú ellenfelekkel.
Ezek után ami nekem egyértelmű változás volt a Civ6-ban az a már említett kerület rendszer. Nekem tetszett, bár voltak kevésbé jól sikerült megoldások, külön kerülettel növelhető a max lakosság is az adott városban, így nem a civ5-ből megszokott farm-bánya-tradepost építése a nyerő csak. Pl a Kulturális kerületnél döntened kell milyen múzeumot húzol fel. De van pl Kikötő kerület is, így nem vagy tengerpartra kényszerítve az adott várossal, felépítheted bentebb is, több beépíthető hexet birtokolva így, stb...
Elméletileg a kerületekkel lehet specializálni az városokat, kevés hex esetén, bár én egyelőre nem láttam sok hasznát a direkt specializálásnak, jellemzően max hex lefedettségre törekszek a városaim elhelyezésekor, így majd minden kerület plusz 1-3 csoda is elfér körülötte.

Sean Bean narrációja is említésre méltó.

Ahogy a stratégiai nyersanyagok felhasználásának módja is megváltozott, jelenleg elég 1-2 darabot birtokolni, hogy akármennyi adott nyersanyagot igénylő egységet képezhess, építhess.
Problémás viszont a stratégiai nyersanyagok osztása. Vagy a konintensemen egyáltalán nem volt szén, pedig ki volt fejlesztve hogy lássam, vagy olyan helyre rakta ahol nem értem el, pl 3 városom maximálisan kiterjeszkedve közöttük volt egy 3 hexes no mans land, erre oda rakta az uránt. Másik meccsen meg vasat nem találtam egyáltalán, de nem csak nálam nem volt hanem a környező népek területén sem. Gyakran kellett plusz 1-4 várost felhúznom csak azért hogy az adott stratégiai nyersanyagot megszerezzem.

Szintén fontos dolog a gépi résztvevőknél az Agenda megjelenése, így nagyjából tudod kitől mire számíts. Más kérdés hogy totál logikátlanok és ahogy írtad, nem lehet hosszú távon normális kapcsolatot kiépíteni, mert valami agenda vagy hidden agenda miatt előbb utóbb úgy is neked esnek. Emiatt is fordultam inkább a harc felé. Ha nincs városa, nem tud ellened fordulni.
A katonai egységeken szintlépéskor kis talentfából lehet kiválasztani a kívánt fejlesztést és ezután még öngyógyulnak is egy nagyot, kellemetlen meglepetést okozva az ellenfélnek ezzel.
Atombomba mellett megjelent a Hidrogénbomba is.
Atommeghajtású tengeralattjáró már direktbe is tud szárazföldi célpontokat támadni, plusz nyersanyagköltség nélkül.
Az építőmunkások elhasználódása is érdekes újítás, bár inkább fájdalmas néha, hogy 3 vagy megfelelő politikai kártyával 5 építés után elkopnak, de jó hogy utakat nem kell kifejezetten építeni. Ha a megtámadandó városokba küldesz a támadás előtt trade karavánt akkor sztrádád lesz a városig.
Viszont a technológiai különbség már nem annyira elsöprő. lvl3-as Rombolómat 4 db 16-17 századi sokárbocós szépen leamortizálta mire elbánt velük. Egy fejlesztés és az azzal járó gyógyulás is kellett hogy túlélje.
Azért elszomorító, hogy a Csatahajó (klasszikus 9 ágyús Iowa osztályú) fejlesztés után összemegy és egy kis szutyok rakétás csónakká, hogy az az irányított rakétahordozó cirkáló (ami egy Nanuchka-osztályú corvettről van mintázva, nóórmális???)
Egységek összevonása is jó dolog szerintem. Persze harcban van értelme igazán.
Városállamokkal való kapcsolat is megváltozott, de szerintem előnyére. Bár hiányzik a Civ5-ben szeretett Osztrák-Magyar Monarchia beházasodási képessége, a jelenlegi követesdi sem rossz megoldás.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova:
Tőled már megszoktam a "kötözködést". Eddig jó ha pár hsz-t olvastam tőled ami nem ilyen volt.

Elhiszem, ezért írtam hogy annak fog tűnni 😆 Ezen az oldalon már rég elfogyott a türelmem hogy úgy tegyek mintha itt a kulturált hozzászólásnak bármi haszna is lenne (persze tisztelet a kivételnek). Már nehezemre esik normálisan beszélgetést kezdeményezni 😞 Minden esetre most tényleg csak a véleményedre voltam kíváncsi.

A fő problémát igazából eltaláltad, legalábbis ami az én szemem szúrta mindig, hogy a katonai megoldás az egyetlen ami szinte minden alkalommal egy használható taktika. Ami nem feltétlenül baj, mert én is azt látom hogy szinte minden HC civ játékos leginkább arra megy, engem viszont zavart hogy a többi rész nem kapott annyi szeretet, mivel a katonai az egyetlen amit mindig kerülni akarok (ironikus, mi?).
Sosem voltam egy Sean Bean fan ezért mindig elfeledkezek róla, de teljesen megértem hogy sokan szeretik és ezért sokat is jelent hogy bekerült a játékba narrátorként.
Az agenda szerintem is jó ötlet lenne, ha működne. Sajnos azt az előző rész óta sem oldották meg, hogy ez ne azt jelentse minden civnek, hogy "aki nem pontosan azt csinálja ami nekem tetszik, az Hitler".
A munkások elhasználódása és az egységek egybe vonása valóban egy érdekes újításuk, amik kimentek a fejemből. Bár ha jól emlékszem, csak ugyanolyan típusu ("nevű"😉 egységeket lehet egybe vonni, több típusú egységből álló squadokat nem lehet csinálni, ami viszont még jobb lenne.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Civ6 introja hangulata, zenéje, és persze a narrátor nekem sokat dobott rajta, de persze most már a dlc-k bemutatói alatt nem ő adja a hangját, amiért jár a feketepont a készítőknek.
Hangulatnak:


Na igen az agenda az nem lenne rossz, de nem nagyon tudsz egyensúlyozni úgy, hogy ne legyen belőle világháború.

Viszont megpróbáltam 4-5 várost építeni csak és azzal boldogulni, nem nagyon ment, a korábban említett nyersanyagelosztás miatt. Lehet életképesebb hogy teljes területet lefedő módon rakom a városaimat, így nem marad ki hely közöttük ahová esetleg berak stratégiai nyersanyagot, plusz mivel nem kell a boldogsággal foglalkozni, a sok város sem lesz hátrány. Max annyiban hátrány hogy folyamatosan van mit építeni bennük a kerületeket fejleszteni, újabb kerületeket lerakni. A szórakozás ellenben megfog, így bulinegyed kell mindegyik városba szerintem. Továbbá necces hogy a kiemelt épületek is most már elfoglalnak külön hexet a város körül, így mérlegelni kell hogy melyik éri meg jobban. A spéci épület vagy az adott hex, esetleg az oda épített valamilyen kerület.
Aranyat a kereskedelmi negyedek és a karavánok nagyon jól hozzák, de az egységfejlesztések meg hamar elviszik.
Az új politikai rendszer is remek, pláne hogy nem fagy le az egész birodalom váltáskor. Viszont jó pár kártya nagyon érdekes benne, érdemes használni őket. Pl építő nem 3 hanem 5 építés után fogynak el, meccs elején + támadóérték a barbárok ellen, + támadóérték más vallású városok ellen, olcsóbb egységfejlesztés, +termelés telepesekre, stb...

A fejlődésgyorsítás szerintem kifejezetten jó ötlet, bár helyenként érdekes hogy a 14 körös fejlesztést egy kill parittyással 7 körösre csökkenti, eléggé nagy előny az elején, már ha össze tudod hozni. Később azért vannak komolyabb fejlesztések is ahol az az 50% az nagyon jó, pláne ha előre tervezel rá, könnyen beelőzhető a többi nép egyes ágakon.
Gyártás addig lassú, amíg nem építek ipari negyedet. Amint megvan, a szükséges szárazföldi egységek gyártása lecsökken 1-5 körre.
Ami inkább zavar hogy a meccs közepén alapított városom, mert pl olyan helyre került az új stratégiai nyersanyag ami nem az én fennhatóságom alatt volt, nagyon lassan tud bármit is készíteni. 30 kör egy monument, 45 kör egy builder, az egy vicc mikor majd egy teljes korszakod lépek fejlődésben 45-60 kör alatt, nem mindent kifejlesztve hanem célirányosan rákészülve. Emiatt gyakorlatilag a Settler mellett mindig kell vinnem 1-3 buildert hogy az új várost azonnal használni tudjam. Civ5-ben a monument kb 15 kör volt új város esetén ha jól emlékszem. Persze fel fog fejlődni az a város is, 60+ kör után már képes lehet saját buildert is építeni emberi idő alatt (5-7 kör), de azért ennyire lassú indítás nem nyerő. Azt még nem próbáltam ugyan, hogy karavánokat átirányítom az új városba, hogy az mennyire hatékony, persze csak azonos kontinensen.
Kontinensek határa sem egyértelmű az én szememben, hacsak nem váltok arra a nézetre ahol direktbe kijelzi. Na igen ahol óceán van a két kontinens között ott tiszta sor, de gyakran egy egybefüggő földrész is ketté vagy többre van tagolva kontinens címszó alatt, de földrajzilag nem látok jellegzetességet vagy különbséget.

Jelenlegi meccsen nem volt semmi gond míg másnap nem akartam folytatni. Ekkor belépés után Gandhi hadat üzent nekem, mondván megbékél majd az istenével miután engem elhamvaszt. Kösz. Hozzá se értem senkihez sem végig, de még csak a "barátaim" sem. Vele együtt egy másik arc is hadat üzent nekem, de ők még egymást is gyűlölték szal teljesen érthetetlen miért esett nekem ez a kettő. Ezek után egy hajómat elsüllyesztették és a norvégok is hadat üzentek, mondván gyenge a flottám. Hiába építettem 4 fregattot, nem hatotta meg őket, simán beléjük hajózott az inváziós serege a nyílt óceánon. Ezek mellett a gyenge haderőmre hivatkozva egyiptom is nekem esett. kb 20 kör múlva egy városa maradt a 6-ból és nagy lelkűen felajánlotta a békét...aham, hogyne.

Meccs közben másik monitoron a Gate című animet néztem és hát egy az egyben hozta a Civilization hangulatát, mikor lovasokkal rongyoltak az Artyknak és Tankoknak

Igen, csak azonosak lehet egybevonni, de jobb így, mint ha sok hexet elfoglalnak és csak sorban mennek a vágóhídra. Így egyben erősebbek, és még talán győzhetnek is.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Na igen, részben ezért sem szeretek a harci dolgokkal foglalkozni, túl részeg a játék hozzá. Háborúim 90%-a mindig így zajlik le:
[list]Az ai hadat üzen mert létezni mertem, esetleg a világ másik feléről közvetlen a határomra fosott egy várost, majd elkezd hisztizni hogy foglalom a területeit
Sorban, egyesével megöleti az egész seregét, majd küld egy béke ajánlatot, miszerint a fegyver letétele mellett adjam oda 3 városom és az összes nyersanyagom
Sikeresen felidegesített annyira hogy leégessem a fél birodalmát, ezek után már hajlandó olyan békét kötni amibe az ő gazdasága bukik bele[/list]
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: De ha még Civilization, nekem személy szerint a Beyond Earth és a hozzá tartozó Starships is tetszett.
Civ: BE - scifi környezet, kb ott kezdődik ahol a civ5 abbahagyja, eléggé változatos népek, bolygók, környezet és a politikai rendszerek hozta újítások ahhoz, hogy más legyen mint a megszokott civ5.
Starships: nem a hagyományos civilization, de nekem ez a megoldás is tetszett, bár sokan mobiljátéknak bélyegzik.

Hozzá kell még tennem, hogy civ5-be-starships-civ6 játékaimat mind leértékeléskor vettem, max 28€ körüli összeg volt amit kiadtam egyikért (civ5 complete), a többi alatta volt.

Teljes áron nem ajánlom egyiket sem bár bőven van benne játékidő, civ5 ben is egy meccs min 40 óra, de utána kb ugyanaz az egész, akárhányszor esel neki, ha megvan a kedvenc taktikád, nem igazán lep meg, hacsak nem teszel érte, és direktbe magasabb szinten játszol mint képes vagy, vagy direktbe bénázol.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Köszönöm a válaszaitokat! 😀
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Ha bele akarsz vágni és ebben a pakkban látsz még kedvedre valót akkor 15$-al nem vesztesz sokat ha mégsem jön be a Civilization 6. Ha végül bejön, akkor érdemes egy civ5 completre lecsapni ha fél áron vagy olcsóbban van.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Most nézem hogy egy bundle-ben megkaptam már a civ6-ot, az pont jó lesz elsőre. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Jó szórakozást hozzá.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció