Intel: az Alder Lake megjelenésével véget ér az AMD dominanciája

Szerző: xoki | 2021. October 08. | hír | 14 hozzászólás

A 2022-es évhez közeledve az Intel magabiztosan beszél a piacon betöltött pozíciójáról, és bíznak abban, hogy könnyedén ki is tudják bővíteni azt. A Computer Reseller News interjút készített a cég vezérigazgatójával, Pat Gelsingerrel, aki részletezte, pontosan mire is számíthatunk tőlük CPU fronton, hogyan fog segítséget nyújtani partnereinek, illetve, hogy hogyan tekint a konkurenciára.

Pat Gelsinger szerint az AMD remek munkát végzett az elmúlt évek során, de az Alder Lake és a Sapphire Rapids megjelenésével ismét fordul a kocka. Az AMD-vel, illetve a fogyasztói processzoraikkal folytatott versenyre kitérve a vezérigazgató még hozzátette, hogy teljesítményben és energiahatékonyságban is vezető szerephez jutnak majd, mivel az Alder Lake egy sorsfordító architektúra lesz. Az Intel tehát ismét az élre törhet az asztali és szerver CPU-kkal egyaránt, melyhez az olyan új technológiák is nagyban hozzájárulnak majd, mint a DDR5, a CXL és a PCIe Gen 5.

Pat Gelsinger beszélgetést folytatott néhány komolyabb partnerével (Microsoft, Dell), hogy jobbá tegyék a PC-s élményt, így az emberek várhatóan nem fognak olyan nagy számban az Apple Mac mellett dönteni, emiatt pedig az Apple készülékeinek előretörése sem zavarja.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
botmunpls avatar
Kicsit leépült a szeszeléstől ez a gyurcsány:(
0
7
0
1
sunny474 avatar
Szálljanak vissza a lóra és hozzanak azonos vagy jobb teljesítményt. Nekem mindegy csak legyen verseny. Proci fronton se túl jó a helyzet árak terén, de még mindig vállalhatóbb mint GPU fronton és a Battlefield 2042 nálam bebizonyította, noha elég gyenge az optimalizálás, hogy a 4/8 mag már kevés. Annak viszont örülnék, ha az Intel ezt a szőrszálhasogató tendenciáját elfelejtené végre, hogy egy socket vagy chipset egy, jó esetben 2 generációig tart ki. Minden egyes proci cserénél dobjam ki a lapot is? Kösz nem. Ha azonos teljesítmény lesz a vége megyek a piros oldalra, ott talán tovább tart egy lap is.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@sunny474: Ez biztos jobb lesz csak majd jön február körül az AMD válasza :D na azt kell majd megvárni
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
A Windows 11-nek koszonhetoen mar hamarabb, ahogyan a korabbi hirekbol hallhattuk/olvashattuk mar... :?
0
0
0
0
💬 1
gaborw avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Van az a pénz! 😅
0
0
0
0
carl18x avatar
Majd meglátjuk hány száz wattból jön össze a AMD teljesítménye... :D Meg a valós tesztek fognak dominálni mit is tud élesben.
2
0
0
0
💬 1
no avatar
újgenerációs szendvics sütők :D
0
1
0
1
zole54 avatar
Lesz itt még érdekesség az AMD oldaláról is nyugi :)
1
0
0
0
TuskenRaider avatar
Rabló intel szeretne megint az élre törni, addig az AMD meg csak nézelődik majd biztos, a apple szarokat meg sem említem
0
0
1
0
Booker avatar
Csak ne hogy elbízzák magukat!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Jól hangzik ez a single core teljesítmény növekedés is amiről már anno szó volt (ha igaz) de a ddr5 modulok késleltetési ideje amíg nem csökken addig gamingre én biztos nem váltok ddr5 re... várok még alsó hangon egy 3-4 évet az Upgrade-el, addig megunják ezt a vírus dolgot is (talán) és normalizálódnak az árak ,vagy ha nem is legalább valamellyest csökkennek...most patent a vas, nagyon elégedett vagyok vele! Játékokkal egy jó darabig nem lesz gondom.
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@bukta2: Nem valószínű, hogy megéri egyelőre váltani, főleg egy 10. vagy 11. genes prociról, legalábbis játékra az elkövetkező pár évben még, a vírus "dolog" viszont messze nem azon múlik, hogy megunják e vagy sem. Az embereken fog múlni elsősorban, képesek lesznek e felfogni az oltás és a maszk használat fontosságát, és nagyon sok múlik a gyerekek oltásán is.
0
3
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Kíváncsi leszek... és arra is, hogy mi a lesz az AMD lépése. : )
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció