Hivatalos: PC-re is megjelenik a Ghost of Tsushima

Szerző: xoki | 2024. March 06. | hír | 47 hozzászólás

A néhány nappal ezelőtti szivárgásokat megerősítve, a Sony végre hivatalosan is lerántotta a leplet a Ghost of Tsushima PC-s változatáról, amelyre már csak néhány hónapot kell várnunk.

A Sony egy vadonatúj előzetes kíséretében jelentette be a Ghost of Tsushima: Director's Cut PC-s átiratát, amelyen a PC-s portokra specializálódott Nixxes több mint egy éve dolgozik már. A Director's Cut kiadás tartalmazza az Iki Island kiegészítőt is, amely az alapjáték eseményei után folytatja Jin történetét. Azok pedig, akik egy kis kooperatív élményre vágynának, hozzáférhetnek majd a többjátékos Legends módhoz.

A PC-s változat támogatni fogja a különböző grafikai beállításokat, a három monitoros felbontásokat és a 21:9-es és 32:9-es ultraszéles kijelzőket is. Emellett feloldott képkockasebességgel, illetve testreszabható billentyűzet- és egérvezérléssel érkezik. Természetesen az olyan funkciók sem maradnak el, mint az Nvidia DLSS 3 és DLAA, az AMD FSR 3 és az Intel XeSS.

A játék hivatalosan május 16-án fog megjelenni, előrendelés esetén pedig néhány extra jutalomhoz is hozzájuthattok.

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima
Megjelenés: 2024. May 16. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Nixxes Software, Sucker Punch Productions
Hozzászólások: 47
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
davejam avatar
Alig várom hogy PC-re kijőjjőn :)
0
0
0
0
NeluX15 avatar
Sok szivárogtatás is megmondta.
Márciusban ez instant vétel lesz!
0
0
0
0
no avatar
Sokan le vannak maradva korszakot illetően, amire a konzol gyártók is rájöttek.
Nincs értelme a végtelen exkluzivitásnak mivel már képtelenek minőségben csak maguknak kellő mennyiségű játékot gyártani.
Az igények is megnőttek. 20 évvel ezelőtthöz képest, ma már nagyon sok vásárló falni akarja a játékokat, sokszor az se számít, hogy nem über AAA játék, csak legyen válogatás. Ráadásul egyre többen olyan széles spektrumon vágynak, ami nem egyik vagy másik oldalnál van csak, hanem mindenhol. Erre ráadásul a stúdiók is rájöttek, így aki teheti nem ír alá exkluzivitást, maximum olyat, hogy egyik vagy másiknak kicsit előbb jelenik meg, vagy plusz tartalmat adnak.
A mai konzol vásárlók jó része se olyan mint a régi motorosok. Nem az a lényeg nekik hogy egy klubhoz tartozzanak, ami senki másé, hanem preferenciákat állítanak fel és úgy választanak, de pont leszarják, hogy más is játszik vagy sem más platformon vele.
A választásban persze számít melyik milyen címekkel szalad alapjában, milyen a konzol kinézete, működése, a felhasználói felülete, a kontrollere, stb.
Amúgy a Store és a Pass, a live service a fokmérő a gyártók számára. Minden más másodlagos, és most már a fogyasztók jó részének is.
0
0
0
0
Magoold avatar
A Horizon Forbidden West -et most vettem meg előrendelésben, a Ghost of Tsushima -t meg májusban fogom. Áprilisra még nincs jelöltem.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Én azt vettem észre, mióta sony kiadja a játékait pc-re (ami egyébként érthető mert szinte 0 munkával csinálnak mégegyszer annyi pénzt mint megjelenéskor) azóta a konzolosok a konzol háborút, hogy melyik éri meg, átviszik egy másik frontra. Most vállt vállnak vetve szidják azt aki pc-n veszi meg. És igen, sokkal több hozzászólást olvasni itt is konzolosoktól, hogy ok nélkül szidják azt akinek van egy jó pc-je. Engem nem érdekel ez az egész mert én főleg pc-n játszok, egyrészt mert nem csak játszok de dolgozok is rajta, másrészt sok visual novelt tolok, és azokat köztudottan cenzúrázzák a konzolokon. Plusz modolási lehetőség sincs (én úgy tudom, de ha valaki kijavít elfogadom). Amúgy van konzolom is de csak blu ray lejátszónak használom ;)
Cikkhez visszatérve én biztos megveszem de előbb adják ki és lássam mennyire optimalizált. Max várok vele, horizont is a múlt hónapban vittem csak ki.
4
4
0
0
💬 5
TommyVercetti0_X avatar
@Warlordcommander: A PC-sek se külömbek minden létező kibszott fórumon sírnak minden szarért jah meg ugyan úgy szidják a konzolosokat szóval teljesen mind 1 ez egy össznépni játék. Ez a Konzol vs PC vita már évezredek sőtt évtizedek sőtt évszázadok óta tart.
2
0
0
0
kismadar avatar
@Warlordcommander: Kicsit el vagy tájolódva, pont hogy a pc-seknek lett nagy a mellény, amióta ezek a játékok megjelennek a platformon. Csak olvass kicsit lejjebb a kommentek között, és nézd meg az összes Playstation cikket az oldalon. A sok PC Masterrace figura kacarászik rajta, meg már temeti a konzolt. 😁 Nincs olyan cikk, vagy hely, ahol ne írnák a lekicsinylő kárörvendő kommentjüket. Sosem értettem, hogy mit kell a konkurens platformot basztatni, meg ezzel mit is akarnak elérni. Inkább örülnének neki, hogy játszhatnak ezekkel a játékokkal.
1
0
0
0
Warlordcommander avatar
@kismadar: Persze, megy itt ide oda a szidalmazás, csak én inkább azt vettem észre, hogy a ps-esek sírnak. Lehet, azért mert olyan fórumokat nézek, vagy valami, mert attól is függ. Én meg csendben el vagyok, azt játszom ami jön, de attól a pár konzol exklúzívtól amivel pc-n játszottam nem dobtam hátast.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Warlordcommander: Lényeg a lényeg mindkét tábor csökkent agyú. Az egyik tábor irigy, a másik meg ki ha nem ő most leoltja a gyenge konzolt. Pedig simán létezhetnek egymás mellett probléma nélkül. 🤷 De hát az ilyen egyéneknek mondhatod napestig, úgy is a saját hülyeségét szajkózza.
0
0
1
0
raw_god93 avatar
@kismadar: Na pont ez az.
Én sokszor ez végett fogom a fejem, mikor a sok hígagyú nyomja azt, hogy k.csög pc-s majd jól letorrentezi, meg minek nekik? :D Én nekem mindegy min játszik ki és miért, ha közös a játék és tud ő is, akkor van egy közös pont amiről dumálhatunk.
A pc-seket se értem, hogy minek nézik le a konzolosokat. Én, mint nagy pc-s, aki világ életében kerülte a konzolt, bár régebben kissebb koromban voltak konzoljaim, de állandóan porosodtak, mert a pc ment azt mondom/írom, hogy manapság jobb egy konzol. Jó nem lesz ultra grafika, meg 600 fps, de legalább nem kell szívnod az optimalizáltsággal, azzal, hogy gyakorta hiába veszel fullos gépet elhasal.
na én ezt untam meg hosszú idő után és váltottam konzolra.
Számomra amit belevernék gépbe, azt elköltöm játékra.
Nektek meg annyit aki majd pc-n tolja, jó játékot. Remek kis játék ez.
0
0
1
0
DoggyDog avatar
Én őszinte leszek megvettem ps-re mai napig meg is van, de ne kérdezzétek miről szólt :D Amire emlékszem belőle, hogy rókát lehetett simogatni, pedig kimaxoltam a játékot anno. Én azt hittem, hogy soulslike játék, mikor először láttam, de nem az szóval ne féljetek tőle. (Most legalább eltudom adni a ps-es verziót.)
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Csak roviden, + a temanal maradva: Johet! :)
0
0
0
0
no avatar
Lehet ez lesz az első játék amit nem várok meg, hogy akciós legyen, sőt előrendelésre is esély van. Innentől kezdve a legnagyobb "gond", hogy vajon az Epic vagy a Steam könyvtárban mutatna jobban 😄
0
0
0
0
no avatar
Emlékszem annak idején, hogy vártam, hogy végre játszhassak vele, De az első trailerek után mikor elkezdtem vele játszani, hát nálam hamar ismétlődő, olykor unalmas küldetések voltak. Nekem kicsit csalódás volt, persze végig vittem, de nem lett az álmaim játéka.
Persze, hogy a PC-seknek erre is csorog a nyáluk, hisz ha nem lenne a Sony, a f@szomba se lennének tripla A-s játékok. Szóval lehet itt szídni a konzolt, de ha az nem lenne, feldughatnák a számítógépet. Írom ezt úgy, hogy világ életben PC-s voltam, de pár éve vettem konzolt is pont az exkluzív címek miatt. De be kell vallani, hogy nincs értelmes játék kimondottan PC-re. 1-2 kivétel, főleg az elmúlt 1-2 évben.
0
3
0
1
💬 3
santakigyo avatar
@donpappa81: A konzol se sokra menne csak a saját belsős játékaival.
Nem nagyon akad új játék ami nem konzol port,vagy remake/remaster ez igaz,de erről ki tehet?
Aki ugyanazt eladja többször ,vagy aki ugyanazt megveszi többször?
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Én értem amit írsz, és jogos. De ez inkább azoknak szól, akik állandóan fikázzák a konzolt. Nekem mint írtam van mindkettő, de már húszon évvel ezelőtt is PC-s voltam, pár éve van csak konzol, de jóval minőségibb játékok vannak rá, mint számítógépre. Nincs azzal semmi baj, hogy mindenkinek lehetősége van ezeket kijátszani, csak még fikázzák is a PS-t stb. Egyébként csodálom, hogy nem tesznek ezekre Denuvot. Legalább a kanapé huszárok besz@pnák.
1
0
0
0
santakigyo avatar
@donpappa81: Amióta felröppent a hír, hogy minden játék jön PC-re is azóta sokat olvastam a témáról és rengeteg kommentet. Egy biztos, az emberek nagy többsége nincs tisztába azzal, hogy mi a konzol. Azt hiszik az csak exluzivok miatt jó, és kész.
Pedig sokuk olyan gépen tolja ami a konzol grafikai szintjét se éri el.(sokan az az nem mindenki)
Én személy szerint örülök, hogy jön PS játék PC-re és remélem a penztárca betellik egyszer annyira, hogy végre jöhessenen több új cím is.
1
0
0
0
Tuhajohn avatar
Van ps-em is, de ez egyszerűen gyalázat. Mi alapján választja a Sony ezeket a játékokat? Van egy csomó jó játékuk, de ők valamiért mindig a legkevésbé sem érdekes open world játékokat portolják.
0
6
0
1
💬 4
Goldenberg avatar
@Tuhajohn: Ne nevettesd ki magad! :)
0
0
0
0
Mizushio avatar
@Tuhajohn: Vannak bajok a fejben.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Tuhajohn: Ne igyál gyógyszerre kérlek. 🙏
0
0
0
0
NeluX15 avatar
@Tuhajohn: Vedd be kérlek a gyógyszered, amit az orvos felírt számodra
0
0
0
0
cabus26 avatar
Minden meg fog jelenni PC-re,csak nem rögtön. Na így aztán van értelme venni konzolt.😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣
Max azoknak,aki nem bírják kivárni a se*ggükön,hogy megjelenik egy játék,bár ilyen manapság már nincsen!
0
0
0
0
💬 7
TommyVercetti0_X avatar
@cabus26: Van értelme a konzolnak mert az hagyján hogy sokkal hamarabb játszunk a címekkel meg hát örüljenek a PC-sek mert mi vagyunk a tesztelők mi konzolosok igen na mind 1 a másik dolog meg hogy egy konzol még mindig olcsóbb mint a fullos "Gamer" PC még úgy se olcsóbb ha használt alkatrészeket veszel bele amúgy meg. Egy jó PC több mint fél millánál kezdődik ami tényleg tud is valamit. Mondjuk nem sokat érsz a csutka gépeddel ha a játék szarul fut rajta mert egy optimalizálatlan szar. Nem is igazán értem hogy sokan mit vártok ettől a halom konzolportól csodát? A legtöbb ami megjelent megjelenéskor eszméletlen rossz minőségben volt szinte játszhatatlan.
0
1
2
0
MaximumGame avatar
@cabus26: Fejlesztés tul drága ahoz hogy ne jelenjen meg.... 😂
0
1
0
0
kismadar avatar
@cabus26: Azóta igen kinyílt a csipátok mióta megjelennek ezek a játékok PC-re, de előtte persze tele voltak sírva a fórumok, hogy mekkora surmó a Sony, mert nem jelennek meg a exkluzív címeik számítógépekre. Röhögdécselhetsz hogy ezt az üzletpolitikát választották, attól még mindig veszik majd a konzolt. Legalább te letorrentezheted azokat címeket, amiket már valaki százszor végigvitt. 😛 Tanulhatnál az átlagos gamerektől, azok örülnek ezeknek a játékoknak, és szépen csendben játszanak velük, és nem a konzolt fikázzák.
3
2
0
1
cabus26 avatar
@kismadar: Engem eddig se érdekelt semmilyen játék úgy,ahogy gondolod.Ha megjelenik és akarok rá időt szánni,akkor végigviszem,ha nem ,akkor nem.
De sosem vettem konzolt pl egy játék miatt.
Nyugodtan tudtam volna élni,ha sosem jelenik meg PC-re,van másik gém is a világon.
Annyi már,hogy dunát lehet velük rekeszteni...
0
2
0
0
enslaved avatar
@kismadar: Én azt nem értettem soha mire való ez a PC vs konzol háború. Mindkettőt kell venni, és probléma megoldva. Sok kedvemre való játék az Alan Wake 2 kivételével nem nagyon volt mostanában, így elővettem a legutolsó Zeldát a Switchen, mert még nem fejeztem be teljesen. Szóval felesleges ez a háború.
0
0
1
0
kismadar avatar
@enslaved: Úgy is van. Ha csak arról szólna persze, hogy a pc leveri mindegyiket teljesítményben, viszont egyiknél sem ez a lényeg. Most is simán játszok egy hete a Final Fantasy VII Rebirth-el, mások is fognak majd jó pár hónap múlva pc-n jobb teljesítménnyel, felhúzott grafikával amikor megjelenik, és ez így is van jól. Ettől függetlenül nem kell egyből a konzolokat szapulni, hogy semmi értelme. Én például meguntam a számítógép fejlesztését, amikor még elmentek a videokártyák árai, és vettem akkor egy ps4-et(2017-ben), és úgy őszintén bele is kényelmesedtem ebbe, hogy csak leülök és játszok, és egy játék startjánál nem kell 20 percig a grafika beállításokat állítgatni, plusz az nvidia drivert minden új játék miatt frissíteni. Ezért vettem ps5-öt is inkább, pedig megtehetném most is, hogy a közepestől kicsit erősebb gépet fejlesszek, mert van rá pénz, de nem vágyom rá őszintén, bőven kielégíti a hobbimat a ps5 is. A régi, vagy kisebb gépigényű játékokat meg úgy is a mai napig steamről, gogról játszom.

Szegény switch is kicsit gyengécske teljesítményt nyújt, és mégis mennyi potenciál van benne a mai napig, és a következő generációs is majd jó pár évig kielégíti az embereket. Legalább az ő játékukat az ilyen egyének nem tudják letorrentezni. 😁
1
0
0
0
enslaved avatar
@kismadar: Volt egy időszak amikor én is a grafikát néztem elsősorban, de aztán rájöttem, hiába néz ki valami marha jól, ha tartalmilag egy nulla. Nem véletlen kapom elő még a N64 - et is olykor, és elkezdek újra Ocarina of Time - ozni pl., vagy éppen Donkey Kong - ozni. Egyedül az Alan Wake 2 érte volna meg eddig hogy a 6700XT - t lecseréljem PC - n, de lowon az is szépen elfutott 60 fps mellett, plusz jól is nézett ki. Más játék nem is volt ami esetleg erősebb kártyát igényelt volna (legalábbis ami érdekelt).
1
0
0
0
santakigyo avatar
Ami ebbe a játékba jó az a látvány, és a történet valamint a szereplők saját történetei.Eleinte a harcrendszer.
A különféle nyitott világu elemek hamar átmennek ismétlődésbe és miután a játékos kiismerte a harcot és fullos a karaktere, addigra már bőven unni fogja de végigviszi mert érdekli a történet.
Sokan fogják fikázni PC-s játékosok mint anno a konzolosok közül is.
0
4
0
0
Dwight Schrute avatar
Már csak a TLOU 2 kell a repertoárba és teljes a boldogság 😁.
2
0
0
0
💬 14
redbull6969 avatar
@Dwight Schrute: Sznitén meg jöhet nyugodtan a Ragnarok is!!!
0
1
0
0
enslaved avatar
@redbull6969: A The Last Of Us II már PS - en is jól nézett ki, azt ezért én annyira nem várom, a cikkben szereplő játék meg mondjuk már PS - en sem érdekelt. Igazából számomra az olyan portok jöhetnének PC - re amelyek még nem a PS4, PS5 korszakból valóak, hanem sokkal hamarabb jelentek meg. Mondjuk nem kizárólag PS - ről lehetne szó, mennyi jó játék volt anno a régi konzolokon, de még Amigán is, amelyeket jó lenne új köntösben újra játszani. Sokkal többet jelentenének nekem ezek mint a legtöbb mai játék, ahol csak az RT a lényeg meg a DLSS, FSR.
0
1
0
0
Mizushio avatar
@enslaved: Én meg pont az ellenkezője vagyok. PS4-5 játékokat szeretnék látni PC-n.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mizushio: Egyre több kijön már, még ebben a hónapban pl. a Horizon. Az a baj hogy hiába volt jó játék, ha az ember már egyszer végig vitte konzolon nem biztos hogy újra neki fog állni, még akkor sem ha némi plusz tartalom is lesz benne. A Ragnarök is jó volt egyszer, de annak sem hiszem hogy neki állnék újra. Ráadásul ezek a címek már igen jól néznek ki konzolon is.
2
0
0
0
Mizushio avatar
@enslaved: Nem fogok konzolt venni.
1
0
0
0
enslaved avatar
@Mizushio: Persze úgy más, ha nincs konzol a PC mellett nyilván várja az ember ezeket a játékokat. Switchet pl. kizárólag a Zelda miatt vettem, persze aztán jöttek még jó címek rá.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@enslaved: Van amugy emulator PC-n jatszani Zelda-t. 1 jatekert, de meg 1 utcat jatekert sem vennek extra porfogot a hazba. Akkor mar inkabb fejlesztem a vasamban a videokarit 3-4 evente, + cserelek gepet 8-10 alatt 1x. Persze olyankor mindig 1 erosebb konfigert megyek, amit konnyu ismet csak olyko-olykor upgradelni a kovi 10 evben aztan ismet... Mondjuk aki mindenhol is jatszani akar, agyban, furdoszobaban, metron, villamoson, stb. azoknak biztosan megeri 1 Switch v. pl. 1 Steam Deck. Reszemrol igy hogy PC-n van 100 + 100 cim jatszani, + fillereket, vagy akar ingyen dobaljak hozzank mar a nem is regi jatekokat, nem ezrem szukseget semmi exra kutyunek. :)

Nyalvan nem mindenki igy all hozza, de siman ugye ertheto ha joparan vagyunk akik jol megvannak csak PC-n videojatekokkal
1
0
0
0
enslaved avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Az emulátorok nem ugyanazok, emlékszem amikor próbálgattam őket milyen kínlódások voltak nem egyszer, és ez nem csak a Zelda és a Switch esetében volt így. A gépeket meg majd fejlesztem nyilván amikor szükség lesz rá. Egyelőre mindenki jól el van a jelenlegiekkel🙂 Amúgy meg láthatod, jelenleg van 7 videokártya a családban, lehet válogatni😁
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@enslaved: Ja, 20 eve is voltak eleg ratyi emulatorok konzolos jatekokhoz PC-re de pl. ez allitolag eleg jo, pl. YouTube-ra is sokan feltettek a PC-s vegigjatszast is. A lenyeg persze, hogy a jelenlegiekkel jol elvtok, nyalvan! :)
0
0
0
0
no avatar
@Dwight Schrute: Én inkább a GoW - Ragnarok-öt várom még PC-re :)
3
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@gmen: Johet az is, az elso GoW faxantos lett PC-re is, ugyhogy reszemrol is varos! :)
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Dwight Schrute: Mikor jön már infamous 1-2 :D jó lenne már picit stabilabb képkockával is végig vinni :D
1
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Payphoner: Infamous 2 ❤️ PS3-on az is nagy kedvencem volt.
1
0
0
0
Payphoner avatar
@Dwight Schrute: Nekem az első valamiért jobban adja, csak ott még nem ment annyira a ps3-ra a fejlesztés és érdekes hogy csúnyább és jobban akad mint a 2. rész de ez van.

De lehetne adni már ki belőle remastert
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció