Hivatalos: készül a következő The Witcher videójáték

Szerző: xoki | 2022. March 21. | hír | 20 hozzászólás

A CD Projekt Red bejelentette, hogy elkezdődött a következő The Witcher-játék fejlesztése. Az előző részekkel ellentétben a REDengine helyett Unreal Engine 5-ben zajlik majd a munka, amely egy többéves stratégiai partnerség kezdetét is jelenti az Epic Gamesszel. A CDPR szoros együttműködést fog folytatni az Epic Games fejlesztőivel, hogy a motort teljes egészében a nyílt világú élményekhez szabhassák.

Sajnos egyelőre semmi sem tudunk a projektről: a fejlesztési időkeretet, a megjelenési évet és a játék címét is homály fedi, de úgy tűnik, kénytelenek leszünk elbúcsúzni Geralttól, mivel az új résszel egy új főszereplő is érkezik. Mindössze egy teaser képet kaptunk, amelyet Leon Hurley a GamesRadartól alaposan szemügyre vett, és a jelekből ítélve arra a következtetésre jutott, hogy Ciri kerül majd a játék középpontjába.

Persze jelenleg ez is csak találgatásnak számít, hiszen a CD Projekt Red hivatalosan még nem erősített meg hasonló információkat, de azt viszont igen, hogy a játék az új partnerség ellenére sem lesz Epic Games Store-exkluzív.

A széria legutóbbi része, a The Witcher 3: Wild Hunt 2015-ben jelent meg, amely a játékosok és a kritikusok szemében egyaránt a valaha készült legjobb játékok egyike lett, emiatt rengeteg díjat is bezsebelt. Annyi biztos, hogy a rajongók már tűkön ülve várják a folytatást, de mivel a stúdió eddig a Cyberpunk 2077-tel volt elfoglalva, a megjelenés még biztosan jóval odébb van. Egyébként egy új, különálló Gwent is készülőben van, amely akár már az idén megjelenhet.

The Witcher 4 (A New Saga)
The Witcher 4 (A New Saga)
The Witcher 4 (A New Saga)
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
WeKing avatar
Nekem mindig igazam van tetyáim 😎

Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Szerintem nem Ciri lesz a fő szereplő, mivel a címe The Witcher biztos egy másik witcher lesz az és nők nem lehetnek witcherek szóval...
0
0
0
0
WeKing avatar
School of The Lynx.

Ránézel egyből látszik, hogy a medál egy hiúzt ábrázol. Just sayin.
2
0
2
0
💬 2
Edven avatar
@WeKing: Én is arra asszociáltam egyből, szerintem is Lynx lesz az.
1
0
0
0
no avatar
@WeKing: Vagy a mantikór.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Wild hunt is sokkal gyengébb volt, mint az első kettő játék, szóval én nem nagyon reménykedek ebben sem.
0
0
0
4
💬 7
Tuhajohn avatar
@TheMenkuPocok: Az mióta számít bajnak, ha szerintem a The Witcher 3 a trilógia messze leggyengébb darabja? Az első rész szerintem mestermű, a második is nagyon jó, de a 3 a nyitott világ miatt unalom.
0
0
0
0
Doge avatar
@Tuhajohn: Nem teljesen értek veled egyet, de számomra is az első rész az örök kedvenc, igaz én simán 9-10 évvel később játszottam vele, mint az eredeti megjelenés, de szerintem örökre a kedvenc játékom marad, az atmoszféra és igazi világteremtés miatt (amit szerintem a sokak által röhejesnek vélt szinkron tett tökéletessé, szerintem a magyar nyelv sokkal jobban illik egy lengyel játékhoz, mint az angol).
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Doge: Én 2017-ben játszottam az első résszel. Egyetértek azzal, amit írtál. A zene és a hangulat plusz a magyar szinkron meg az egész tökéletes. Nálam az örök kedvencek listáján a második a Dragon age Vérvonalakkal együtt.
Egyébként ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy rossz játék a Wild hunt, hanem azt, hogy a trilógia első két részétől sokkal gyengébb és unalmas is. Én utálom a nyílt világot, szerintem csak idő húzás és felvizeti a játékot. Az első két rész félig nyitott terei sokkal jobbak voltak.
0
0
1
0
Doge avatar
@Tuhajohn: Én is akörül játszhattam elsőnek😀, és pontosan most játszom elsőnek teljes értékűen a Dragon Age: Origins-et és pont azért, mert olyan játékot kerestem ami hasonlóan, mint a TW1, egy régi vonalas RPG. Hát amúgy egyet is értek meg nem is, valóban jól állt a Witchernek a zónákra való osztás, viszont én szeretem a nyílt világokat, és az is jól állt neki. A felvizezés pedig inkább Assassin’s Creedeknél jelentkezik, itt a TW3nál meg pl. az RDR2-nél feltöltötték bőven a világot élettel.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Doge: De jó lenne újra átélni. Kicsit irigyellek most ezért.
Én most a Mass effect trilógiát (legendary edition) játszom először. Épp vasárnap kezdtem a hármast.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Tuhajohn: Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy a nyitott világú játékokat én is utálom, főleg ha akkora, hogy az ember ráun a sok bóklászásra, netalán azt sem tudja merre kell menni, plusz napokon át kell fejleszteni a karaktert, hogy végre megölhesd az első főellenségeket (Dark Souls, Elden Ring, stb.) Egy AC az más, ott hiába nagy a terep, be vagy határolva azért, plusz ha nem fejlesztesz folyton akkor is végig vihető.
0
0
0
1
foley951 avatar
Elég markáns fenntartásokkal kezelendő a dolog - mármint, ami a minőséget, igényességet jelenti. Szomorú, de ennél az új Witcher-nél, a régi tagokból alakított stúdió által készülőben lévő játék, valahogy jobban felkeltette az érdeklődésemet.
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Eselyes, hogy Cirit kapjuk foszereplonek majd ezuttal! :)
0
0
0
0
💬 2
Doge avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Nagyon erősen kétlem, Ciri nem witcher, és ez nem egy macska-medallion.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ő volt a Wild hunt és a könyvek legidegesítőbb karaktere, szerintem azonnali bukó lenne őt tenni főszerelpőnek.
0
0
0
2
Bukta avatar
Az a macska iskola lehet?
0
0
0
0
💬 1
Doge avatar
@Bukta: A harmadik részben nem így nézett ki a macska-medallion, így szerintem egy új iskolát fogunk kapni, de ha ez valóban a macska, akkor ez nagyon a múltban játszódhat.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció