Hamarosan a Windows 10 is támogathatja majd az Xbox One-játékokat

Szerző: xoki | 2019. February 27. | hír | 49 hozzászólás

A legújabb játékkonzolok már főként PC-ken alapulnak, és ez különösen igaz az Xbox One-ra. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy jelenleg PC-n is futtathatók az Xbox One-ra készült játékok, ellenben a Microsoft állítólag pont azon dolgozik, hogy ezt lehetővé tegyék.

A Game Pass és az exkluzív játékaik PC-re való eljuttatása után úgy tűnik, a Microsoft szeretné az Xbox-játékokat Windows 10-kompatibilissé tenni, és ezzel együtt átalakítani a Windows Store-t is. Phil Spencer nemrégiben beszélt erről egy kicsit, és elmondta, hogy 2019-ben sokkal nagyobb figyelmet kap majd a PC gaming. Az idei E3-on rengeteg újdonságra számíthatunk majd tőlük, valamint az év későbbi szakaszára is tartogatnak néhány érdekességet.

A Microsoft több éven keresztül ígérgeti már a PC gaming-élmény növelését, viszont azóta sajnos több hibát is elkövettek már. Például a Windows Store-exkluzivitás, valamint az UWP által generált hibák, amely jelen sem lenne, ha a játékok például a Steamen jelennének meg. Nagyon úgy tűnik, hogy a Windows Xbox app lesz majd a Microsoft PC-s játékainak új otthona. Mellesleg ezeken kívül a cég már PC-s tartalmakra is lecsapott már. Például nemrégiben felvásárolták az InXile és Obsidian stúdiókat, akik a PC-s RPG-ről híresek. Az sincs kizárva, hogy a Microsoft hamarosan felvásárolja majd a Relic Entertainment csapatát, akik jelenleg a Segánál tevékenykednek, és egy Age of Empires játékra fókuszálnak.

A Microsoft tervére nagyban utal a Windows Insider program, vagyis a korai Windows verziók tesztelésére szolgáló platform, ahol a cég nemrégiben elérhetővé tette a State of Decay egy új, speciális verzióját. A játék érdekes módon nem a Microsoft Store szerveréről töltődik le, hanem az asets1.xboxlive.com oldalról. További nyom a fentiekre az .xvc kiterjesztés, amelyet a Microsoft 2013-ban vezetett be az Xbox One-játékokhoz, és jelen esetben a PowerShell frissített verziójával telepíthető a Windows 10 19H1-es verziójában.

Hozzászólások: 48
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bokorfelugyelo avatar
Innestől kezdve, ha ezt meglépik, nagyjából senki nem fog xbox-ot venni, nem is sok értelme lenne... 😃
0
0
0
0
💬 2
NE0NFACE avatar
@Bokorfelugyelo: Nekik az nem árt semmit, mert a konzolon szinte nincs hasznuk. Viszont minden eladott játék után megkapják a jogdíjakat.
Ráadásul digitális formában kapod meg. (nincs CD, tok, papírfecnik stb...) Plussz nyereség.
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
@NE0NFACE: Ebbe bele sem gondoltam, így már látom mire megy ki a játék. 😃
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Ravasz húzás!
Az Xbox az Windows alapú konzol. Igazából csak a különböző konfigok optimalizálása lesz macerás majd egy kicsit.
Viszont simán megéri, mert így a Pc-s tábor a Microsoft-tól vásárol majd.
Erre megy ki a "játék"!
Kezdhették volna inkább a Red Dead 2-vel! 😂
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
De jó! 😃 Akkor majd a Fable 2-őt is lehet játszani PC-n?
0
0
0
0
xCube avatar
Annyira vicces, hogy manapság bármilyen hírnél kapásból beindul az egymás oltogatása oldalakon keresztül. Esküszöm úgy érzem néha, hogy vannak beépített trollok, akiknek az a feladata, hogy feltornázzák a nézettséget.

A témához szólva ez egy érdekes koncepció és nem feltétlenül vonzza magával az XBox, mint konzol halálát. Ahhoz, hogy egy XBOne játékot direktben PC -n futtasson az ember, ahhoz kell egy sokkal erősebb és sokkal drágább PC, hiszen sok mindent
emulálni kell. Akinek van egy laptopja és egy konzolja, az nem fog azért egy bivajerős PC -t venni, hogy XBox játékokkal játsszon.

Maga a megvalósítás is kíváncsivá tesz. Jelenleg annyit tudunk, hogy a Windows új modulja kezeli az XBox formátumot, ami egyelőre "szimpla" emulálást jelenthet. Ha ez így marad, akkor hatáfoktól függően lehet jó vagy rossz is. Ha viszont arról van szó, hogy az adott játéknak lesz PC -re és konzolra optimalizált kódja és ezek tudják ugyanazt az adatforrást használni (textúrák, assetek, stb...), az már érdekesebb lehet.
0
0
0
0
no avatar
Bárcsak sikerülne , elsőként venném meg a red dead-et 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
Volt egyszer egy Xbox. Nem mint ha nagy versenytársa lett volna a PS-nek, szóval érthető, hogy kinyírja a saját üzletágát az MS 😊
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@LordSzalko: Szerintem nem fogja kinyírni,mert akinek eddig nem volt pénze gamer pc-re,vagy csak szimplán utál pc-n játszani az ezután is inkább konzolt vesz.
Nekem van PS-em,de a multiplatform címek one x-en sokkal jobbak az a pár exkluzív meg nem mindenkit érdekel.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Az a nagy büdös helyzet, hogy egy cégnek egy konzolgenerációt kifejleszteni/legyártani nem annyira gazdaságos. Főleg olyan profitorientált sz_revőknek mint a konzolbizniszt uraló megák. Főleg olyan konzolt, aminek hoznia kell a csúcskategóriás pc-k, látványvilágát és teljesítményét most már főleg 2-4k felbontásban. Teret hódít a vr, stb. Konzoloknak ezzel nehéz versenyezni. Már régebben elkezdtek a konzolgyártók nyitni ebbe az irányba, ha emlékszünk még bill és egér csatlakoztatási lehetőségre a PS esetében. Vagy a bővíthető tárolókapacitásra. Nem feltétlen rossz dolog ez, főleg nekünk pcseknek nem. Ha nem kell gagyi konzolportokkal játszanunk, vagy lebutított pc verziókkal, hogy ne üssön nagyon el a konzolos médium grafikás negyedére lehúzott látótávos kiadástól, ha instant minden játék crossplatform futna, az szerintem csak jó lenne. Részemről jöhetnek a pre built custom pc-k mintájára készült konzolok. Több cserélhető komponenssel, olcsóbb/egyszerűbb alkatrész utánpótlással, etc.
0
0
0
0
💬 12
ichigo23619 avatar
@Memento Mori: hát csak gyártók az olcsóságra és a helytakarékosságra mennek.
még arra sem voltak képesek hogy a gpu/cpu nak foglalatuk legyen bga forrasztás helyett.
pedig ha fogalalattal csinálnák meg többet adnának a hűtésre akkor sokkalta kevesebb esélye lenne a sárgalednek meg ilyen hülyeségeknek.
pl a ps4 ekből még az ólmos forrasztó ónt is kispórolták, ólommentes genyóval forrasztották be a cuccokat, oszt az ember meg csodálkozhat hogy egy éven belül mehet bga-ztatni a konzolt mert elengedett a forrasztás, főleg a slim ps4 ek esetében.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: A cegnel mar a termekek 99%at olomentes technologiaval forrszatjuk, osszesen kemence hoprofilban ter el a ket technologia, kotes erossegben semmikepp, plusz az olom rettentoen veszelyes a kornyezetre es az emberekre szintugy. Kerlek tajekozodj es ne beszelj hulyesegeket.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Memento Mori: Ha már cserélik a konzolba a cuccot akkor az már PC lesz 😃 Konzolnak sajnos sosem lesz PC grafikája így sem ugy sem.. mert lehet hogy PC-n sokat kalózkodnak, de még így is 2x ese a PC ára egy konzolnak azonos grafikán 😉 Konzolhoz csak egy TV kell 250-300ezerből kijön a konzol tv-vel...ugyan ez PC-vel sokkal drágább viszont szebb, és sok mindenre használható 😉
Konzolom nem fognak nagy látómezőt csinálni annyira, ezért is kevés az mmo- konzolra.
Sok kis mag van benne kis mhz-en a PC hez képest ha jól tudom 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: A PS4 megjelenésekor agyonverte grafikában a korabeli PC játékokat, hiába voltak már akkor is erősebbek a PC hardverek. De ez jellemző minden új konzolgenerációra. Aztán persze a PC gyorsan felülkerekedik, de ez így természetes.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@MaximumGame: Igen, pont ez a lényeg. Már régen nem tudnak a pc-vel lépést tartani. És xCube jól mondta, leesett az emberek álla mikor beszaladt a ps4. Csak az néhány hónapot tart minden konzolgenerációnál, utána meg várhatjuk az újat. Az meg minden csak nem verseny a pc-vel.
Ezen mindig jót mosolygok, amikor az emberek azt mondják, hogy olcsóbb a konzol gaming. Nem, nem az. Amíg a kalózkodás ennyire el van terjedve addig pc az olcsóbb. Sőt ha kalózkodás mint olyan nem létezne, akkor is olcsóbb lenne nulláról pc-t építeni mint konzolt venni. Playstationt nem veszel meg komponensenként.
Csak egy jobb tv kell, meg egy konzol, meg havidíjat fizetni a multiért, meg évekig megvenni hozzá az eredeti játékokat. Ha akartál kicsit pofázni játék közben a haverokkal, Xbox 360-hoz annyiba került egy tetves mikrofon, mint egy-két kontroller. Aki pc-n játszik, töltheti a játékokat, bővítheti vagy megépítheti a pc-t komponensenként, akár úgy is ha minden hónapban csak egy alkatrészt vesz meg. Konzol grafikához meg nem kell csúcsgépet építeni. Egy újgenerációs konzolt néhány hónap, max 1-2 év alatt egy középkategóriás pc teljesítményben simán utolér. Olcsóbb a számítógépen játszani. Akinek kevés pénze van könnyebben jut pc-hez mint konzolhoz.
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori: Valóban nem olcsó kifejleszteni egy konzolgenerációt, de a konzolbizniszt uraló sz_revő megák létezése nélkül a játékipar sem ott járna ahol most (az ipar rákfenéit, mint F2P - P2W és egyebeket ne vegyük most bele). Platformot biztosítanak a játékfejlesztőknek. Egy konzol platformnak pedig pont az a lényege, hogy állandó legyen, maximum olyan félgenerációs frissítéssel, mint a PS4 Pro vahy XBOne X. A cserélhető hardveres konzol egy PC lenne és elvesztené minden konzolos előnyét, az alkatrészárakat pedig nem lehetne olcsóbban tartani a PC -s tárakénál. Nem véletlen, hogy a Steam Machine és Steam OS koncepció sem jutott sokra.

Amiben látszik a spórolás a legújabb konzol generáció terén az a kiválasztott architektúra. Mivel itt egy teljesen PC alapú SoC -ról van szó egy gyártótól, rengeteg költséget lehet megspórolni a tervezéstől a gyártáson át a supportig. Az sem véletlen, hogy mindkét konzolban hasonló rendszer dolgozik, megrendelőspecifikus átalakításokkal mindkét oldalon.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@xCube: Látom rosszul esett a megfogalmazás. Microsoft/Sony részvényes vagy? 😃
Miért ne tarthatna ugyanitt a játékipar konzolok nélkül is? Vagy ezt honnan tudjuk? Attól, hogy egy fix platformra könnyebb fejleszteni/optimalizálni, még nem feltétlen jelenti azt, hogy a jelenlegi állapotot nem lehetett volna elérni a konzolok nélkül. Legfeljebb nem lett volna annyira egyszerű a fejlesztőknek. De én mint user ezt kb le se sz...
Olyan, mintha azt mondanád, nem létezne a higiénia a jelenlegi formájában, ha nem találták volna fel a fürdőkádat.
Értem én a konzolok létjogosultságát, és nyilván sokkal több ember ismerkedhetett meg a játékok világával, hisz nem igényel semmilyen ismeretet konzolt használni, az is játszhatott aki totál inkompetens volt pc ügyben. Hazviszed, bedugod, működik. Mi előnye van ezen kívül a pc-vel szemben? Az egyszerűbb használatot nem számítva? Ettől még nem egy megkerülhetetlen vagy kihagyhatatlan evolúciós lépcsőfokról van szó.
Most nem tudom eldönteni, hogy ennyire csak a jót feltételezed másokról, vagy csak simán naiv vagy. Platformot biztosítanak a fejlesztőknek? A fejlesztő tud pc-re is optimalizálni/fejleszteni, vagy legalábbis megtanultak volna páran konzolok nélkül. A mikrofos nem azért kezdett xboxot gyártani, hogy a fejlesztőknek könnyű dolga legyen, vagy mert túlteng bennük a jószándék...
A szarevő megák miatt játszottam olyan pc játékokkal (kétezertienegynéhányban 😆 ) sok ezer forintért amiben annyira nem vették a fáradtságot hogy ne a tetves xbox gombkiosztást lássam pc-n játék közben. (Mondjuk a mikrofos biztosított nekik hozzá platformot, az igaz. 😃 ) A szar konzolok miatt néz ki máshogy a 20 ezres pc játékod mikor megveszed, mint ahogy az E3-on elhúzták a mézesmadzagot előtted. Neked meg leesett az állad. Az e3 demo után is, meg néhány hónap múlva is, mikor hazaviszed a játékot. Én pl a watch dogs első indításánál azt hittem super mariozom az e3 demohoz képest. 30fps lock? Gagyi laggos optimalizálatlan konzolportok? Ennyit kaptunk mi pc-sek a konzoloktól. Nem előnyöket.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Belőled meg süt az elvakult antikonzolosság...,hogy miért nem tartana ott a játékipar ahol konzolok nélkül? Mondjuk mert a videójátékok létezése is szorosan összefügg a konzolok megjelenésével, számos játékműfaj van ami a konzolokon nyert teret és olyan ma már klasszikus címek jelentek meg konzolra amik nélkül szegényebb lenne a játékvilág. Én játszom PC-n és PS-n is régóta, maradjunk annyiban, hogy a Sony olyan exkluzív címeket pakol le az asztalra 20 éve amiket megvalósítás és játékélmény tekintetében nem igen közelítenek meg a PC-s multis címek, nagy ritkán jelenik meg PC-re olyan cím ami odateszi magát, a legtöbb középszerű csak. Az meg, hogy a downgrade a konzolok miatt van...hát, lehet van része ennek is, de maradjunk annyiban, hogy a PC-n levő 1000 féle hardwervariációra egyébként sem lehet soha olyan jól optomalizálni mint egy fix állandó konzol rendszerre. Amit te az E3 látsz az marketing is egyben és azt a látványt amugy is max egy aktiális min. 1 millás csúcs PC hozná. A fejlesztők meg maradjunk annyiban nem véletlen erőltetik a konzolokat, sok eredetileg PC-re fejlesztő studió is átnyergelt mert abban van a lé, ott keletkezik a nyereségük, PC eladásokból nem élnének meg a sok warezhuszár között.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kolosszus87: Annyira antikozolos vagyok, hogy jelenleg 4 darab van otthon, és minimum egy-két jobb használtautó árát költöttem csak az utóbbi pár évben konzoljátékra, hogy legyen kire haragudni. 😉 A 80as évek óta van konzolom nekem is otthon, nem egy pc buzi trollkodását olvastad végig. 😃
Nagyon nem sikerült leszűrni az írásomból mondanivalót. A kérdés az, hogy mi az a pótolhatatlan dolog ami a konzolok nélkül nem jöhetett volna létre a pc számára. Semmi olyat nem tudsz mondani, pc gaming vonatkozásban, ami nem létezne a konozlok nélkül. Nem lehetett volna egy RdR, Uncharted, vagy a GoW sorozatot kiadni pc-re? De igen. Minden játék amit konzolon tolsz pont ugyanúgy létezhetne pc-re akkor is ha egyetlen konzol sem lett volna soha a világon.
...olyan exkluzív címeket pakol le az asztalra 20 éve amiket megvalósítás és játékélmény tekintetében nem igen közelítenek meg a PC-s multis címek...
Ezzel megint nem a kérdésre válaszoltál, hogy mit kapott a pcs játékipar?! Csináltak pár kiváló játékot amivel nem tud a pc gamer játszani?
Amit te az E3 látsz az marketing is egyben és azt a látványt amugy is max egy aktiális min. 1 millás csúcs PC hozná.
Ez nem túl helytálló és megint rohadt rossz példa is. Witcher, Tomb Raider, Hitman, Deus Ex, Forza, Batman, és még egymillió játék van, amihez nem kell "min egymillás pc" (Főleg nem a low med keverék konzolverziós grafikához) és mégis azt kaptad amit a kicseszett e3-on láttal.
Nemááááá'! Új játékok alá izmos pc kell!? Mi ebben az új, de legfőképp hol ezzel a gond?
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori:
A kérdés az, hogy mi az a pótolhatatlan dolog ami a konzolok nélkül nem jöhetett volna létre a pc számára. Semmi olyat nem tudsz mondani, pc gaming vonatkozásban, ami nem létezne a konozlok nélkül. Nem lehetett volna egy RdR, Uncharted, vagy a GoW sorozatot kiadni pc-re? De igen. Minden játék amit konzolon tolsz pont ugyanúgy létezhetne pc-re akkor is ha egyetlen konzol sem lett volna soha a világon.


Pont az a lényeg itt, hogy a konzol mint játékplatform teremtett olyan játékos közeget, ami előhívta az említett játékstílust. Nem véletlen, hogy ezek mind konzol exkluzív címek tipikusan couch gamingre kihegyezve. Felesleges azon vekengeni, hogy konzol nélkül is lett volna ilyen vagy sem, mivel a konzolok így is úgy is létre jöttek volna.

A lenti kommentem folytatása (nem fért bele a karakterlimitbe):

A Sony és a Microsoft egyetlen fejlesztőnek sem mondja meg, hogy ne optimalizáljon PC -re. A szar optimalizálás a fejlesztő, de leginkább a kiadó hibája és / vagy döntése. Egy olyan platformra, ahol a játékosok nagy része nem vásárolja a tartalmat, hanem magától értetődőnek tartja, hogy ingyen letölti feltörve, oda nem fognak komolyabb pénzmagot áldozni az optimalizációra. Nem jóhiszeműség azt állítani, hogy ha komolyabb eladásokat tudna produkálni a PC mint platform, akkor az optimalizáció is erősebb lenne.
Hogy a konzolok miatt kerül butításra egy PC verzió? Valamilyen szinten igen. De amit te említesz az inkább félrevezető marketing. A WatchDogs nem csak a grafikája matt vérzett el. Btw ez a fajta félrevezetés elsosorban a Ubisoft szokása, másnál nem nagyon fordul elő. De nézd meg az új Mertót, ami PC -n fényévekkel jobban néz ki. Vagy a DOOM -ot. Vagy hogy egy konzol fejlesztést említsek a Quantum Break -et. A QB is szebb PC -n, mint konzolon.

Ha te jóhiszeműnek és naivnak tartasz engem az alapján, amit leírtam, akkor én olyannak tartalak téged, aki mindenben az összeesküvést és a mindenek fölötti hasznonszerzést keresi. Természetes, hogy az ember szkeptikus és fontos, hogy megkérdőjelezzünk bizonyos témákat. Egyértelmű az is, hogy mindenhol a profitorientáltság a jellemző. De manapság a gyíkemberek, ufók és lapos föld korában (hála az internetnek) annyira durván ültetik az emberekbe a paranoiát, hogy sokan átesnek a ló túloldalára. Ez a jól ismert magyar pesszimizmussal együtt különös dolgokra képes, sajnos saját barátaimnál is meg kellett már tapasztalnom.

Olyan, mintha azt mondanád, nem létezne a higiénia a jelenlegi formájában, ha nem találták volna fel a fürdőkádat.


Nem csak azt mondanám, szikla szilárdan ki merném jelenteni, hogy "nem létezne a higiénia a jelenlegi formájában, ha nem találták volna fel a fürdőkádat". Létezne de nem a jelenlegi formájában.
Mondjuk a példa kicsit sántít, hiszen a füldőkád nem kreáció eredménye, hanem a természet és a megfigyelés leképezése.
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori: Atari és NeoGeo részvényes vagyok. Hogy mi? Bakkeeer...

Viccet félretéve nekem a sz*arevőzés alapvetően nem tetszik, manapság nagyon trendi mindent leszarozni ami multi / nagyvállalat / gazdagember, mert mindenki mindent jobban tud.

A játékiparra és konzolokra visszatérve egyértemű számomra, hogy mi két teljesen eltérő szemléletmóddal közelítjük meg a témát, ami jó vitaalap, de csak akkor ha belátjuk egymás észérveit. A digitális játékipart a játékautomaták nyomán kifejlődő házi konzolok alapozták meg. Nagyon sokáig a PC (mint személyi számítógép, nem csak x86 -ra gondolok) nem is képzett semmilyen játékos alapot. Később, ahogy ezek erősödni kezdtek, kezdték felvenni a versenyt a házi konzolokkal, majd a rapide fejlődés hatására át is vették a vezetést egy időre. Sosem fogom vitatni a PC szerepét a játékiparban, hiszen a 90 - es és 00 -es évek borzasztó erős PC vonalat képviseltek, elsősorban a deathmach, a LAN és az internetes játék és a tipikus PC címek hatalmas sikere miatt. De emellett továbbra is ott dolgoztak a konzolok ontották azokat a címeket, amik PC -n sohasem lettek volna sikeresek, pontosabban konzolok nélkül nem / nem úgy fejlődtek volna ki ahogy ma ismerjük őket. A platformer stílus például egy tipikus konzolos dolog. Persze PC -n is jelentek meg szuper jump n run / platformer játékok, de ezek nem vették fel a versenyt konzolos társaikkal, inkább csak lehetőséget adtak a PC társadalomnak is az ilyetén tartalom élvezetére. A mai mászkálós és gyűjtögetős platformerek is jobban teljesítenek konzolon, mint PC környezetben.

Ezért is fontos belátni, hogy a konzol VS PC vitában nincs létjogosultsága annak a kijelentésnek, hogy a PC többre is képes. Igen, de a két dolog nem összehasonlítható, pontosabban az összehasonlításnál nem szabad mást figyelembe venni a játékplatform mivolton kívül. PC -vel valamelyes ki lehet váltani egy konzolt, ezzel viszont elveszti az ember a lehetőséget, hogy bizonyos címekkel játsszon. Konzollal nem fogsz semmilyen munkát elvégezni, de cserébe plug n play a szó szoros értelmében, amit te is leírtál (most tekintsünk el attól, hogy manapság egy frissen vásárolt konzol beüzemelése updatek miatt akár két - három órába is bele telik).
Emellett ugye a vásárlói igényt sem kell elfelejteni. Manapság már nem távoli PC szegmensben sem a couch gaming, de a vásárlók döntő többsége inkább egy célhardvert preferál a maga egyszerűségével. Az utóbbi időben nagyon kevés olyan PC exkluzív cím kerül kiadásra, ami a konzolos közönségtől hódítana el vásárlóerőt a PC irányába. Nem ritka az sem, hogy a háztartásban konzol és játékos PC is van.

Értem én a konzolok létjogosultságát, és nyilván sokkal több ember ismerkedhetett meg a játékok világával, hisz nem igényel semmilyen ismeretet konzolt használni, az is játszhatott aki totál inkompetens volt pc ügyben. Hazviszed, bedugod, működik. Mi előnye van ezen kívül a pc-vel szemben? Az egyszerűbb használatot nem számítva? Ettől még nem egy megkerülhetetlen vagy kihagyhatatlan evolúciós lépcsőfokról van szó.


Pontosan ennyi előnye van. De ez egy borzasztó nagy előny. Fejlesztői oldalról nézve dettó előnyös, mert sokkal célorientáltabban lehet optimalizálni. Ez egy olyan evolúciós lépcsőfok, ami szükségszerű volt, a létrejötte egyenes következménye az igényeknek.

Most nem tudom eldönteni, hogy ennyire csak a jót feltételezed másokról, vagy csak simán naiv vagy. Platformot biztosítanak a fejlesztőknek? A fejlesztő tud pc-re is optimalizálni/fejleszteni, vagy legalábbis megtanultak volna páran konzolok nélkül. A mikrofos nem azért kezdett xboxot gyártani, hogy a fejlesztőknek könnyű dolga legyen, vagy mert túlteng bennük a jószándék...


Nem értem miért kell direkt jószándékot belemagyarázni abba a kijelentésbe, hogy platformot biztosítanak a fejlesztőknek. Ha nem tennék, akkor nem generálnának piacot maguknak. A PC -re optimalizálásról később...
A Microsoft azért lépett be a konzol piacra, mert volt hely a piacon. Ez a piac szépen át is rendeződött.

A szarevő megák miatt játszottam olyan pc játékokkal (kétezertienegynéhányban 😆 ) sok ezer forintért amiben annyira nem vették a fáradtságot hogy ne a tetves xbox gombkiosztást lássam pc-n játék közben. (Mondjuk a mikrofos biztosított nekik hozzá platformot, az igaz. 😃 ) A szar konzolok miatt néz ki máshogy a 20 ezres pc játékod mikor megveszed, mint ahogy az E3-on elhúzták a mézesmadzagot előtted. Neked meg leesett az állad. Az e3 demo után is, meg néhány hónap múlva is, mikor hazaviszed a játékot. Én pl a watch dogs első indításánál azt hittem super mariozom az e3 demohoz képest. 30fps lock? Gagyi laggos optimalizálatlan konzolportok? Ennyit kaptunk mi pc-sek a konzoloktól. Nem előnyöket.


A Sony és a Microsoft egyetlen fejlesztőnek sem mondja meg, hogy ne optimalizáljon PC -re. A szar optimalizálás a fejlesző ,de leginkább a kiadó hibája és / vagy döntése. Egy olyan platformra, ahol a játékosok nagy része nem vásárolja a tartalmat, hanem …
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
ennek max akkor lesz értelme ha legalább az összes halo játszható lesz, na meg az x360 asak is a one osak mellett.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@ichigo23619: A 360 azért kicsit bonyolultabb. Az nem X86 alapokon van.
0
0
0
0
gigazte avatar
Az utolsó szög az Xbox One koporsójába!
0
0
0
0
r2d2 avatar
én csak egyet nem értek mi a fa...nak van a olyan a winfosban hogy xbox applikáció vagy minek mondják ha nem lehet ilyesmire használni valaki felvilágosithatna!?
0
0
0
0
zole54 avatar
Úgy se lesz belőle semmi se 😃
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Jól hangzik. Felpörgethetnék már a dolgot.
0
0
0
0
no avatar
Red Dead 2 PC .. pipa 😃 Várós.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Kár hogy minden jó játék PS-n van.
0
0
0
0
💬 17
Rocky12 avatar
@TRACERHD: Hát igen 😞 Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy a nagy részük. Sajnos, úgy néz ki a Sony egyenlőre nem nyitott az ilyen ,,akciók,, irányába. Aztán ki tudja mi lesz majd a jövőben 😉
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Rocky12: Majd ha meglesz a gépem lehet veszek egy PS-t csak egy szemét játék miatt mert annyira bejön.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Rocky12: Nem véletlen hogy a PS4 Pro ott figyel nálam is a PC mellett. Az meg a Switch szerintem kihagyhatatlan exclusive játékok szempontjából.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@enslaved: Az a kérdés hogy ki kérdezett téged? Úgy kezded a mondatot mintha te már bele tartoznál ebbe a beszélgetésbe, furcsa.... Neked ez van neked az van rendben értjük. Kicsit úgy érzem mintha ez már erőltetés lenne.
0
0
0
0
no avatar
@TRACERHD: Szerintem itt bárki hozzászólhat, bárkinek a kommentjéhez, nincs szabályozva.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@TRACERHD: Igen mert ezzel azt sugallja többször is több esettben hogy tele van mint pap g*civel 😆 Értjük mi örülök\örülünk neki jó dolog is ha szórjuk a pénzt mert ugye nem elég egy játékot megvenni tele kell nyomni mikrotranzakcióval mert úgy az igazi stb stb... Csak hát nem mindenki tud meg venni egy játékot vagy mint épp amiről szó is van egy másik platformot így a cikkel kapcsolatban nem volna ez egy hülyeség ha épp ilyen store összejönne csak tény hogy PS-nek több értelme volna a több exclusive játék miatt. Mert tény hogy én is ki próbálnék jó pár játékot rajta, de azért hogy ezt meg tegyem vegyek még egy +100/200K Platformot köszönöm inkább nem, vannak fontossági sorrendek. És ez esetben jó volna ilyesfajta gondolkodási mód, csak hát ennek épp értelme nem sok. Aztán kinek mi... De ő igen az a fajta aki erre utal sokszor olykor kihangsúlyozva hogy ő nem az átlag mert nála a pénz nem akadály. Jó is az csak nem biztos hogy mindenkit érdekel, de ez nem kritizálás csak el mondtam már én is a véleményem. 😀 Na további..
0
0
0
0
enslaved avatar
@Techthomas: Rocky12 felvetésére reagáltam, sajnálom ha nem sikerült értelmezned, ráadásul hozzá sem tettem (még akkor) hogy mind a 3 gyereknek is van egy-egy belőle a PC - k mellett. Szóval azt hiszem ezzel az utolsó mondatommal meg is adtam a kegyelem döfést, hiszen ahány gép annyi tévé is..................Nem zavar ha szándékosan belém kötnek, csak senki ne csodálkozzon azon ha megy a visszavágás is.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@enslaved: Ne sajnáld, de épp erről beszéltem. Mert ugye együtt már nem is tudnak játszani mindnek külön kell mindenből.... Valakinek biztos be találtál de engem aztán pont... De sztem pont az ilyesfajta hozzászólások szúrják egyesek szemét. De hát ha te meg teheted tedd.. Mindenki azt csinál a pénzével amit akar. Aztán ha beléd kötnek ne csodálkozz ha ilyen fennhéjázózva adod elő a dolgokat.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Techthomas: Ikreknél ez már csak így működik, meg aztán online játékok esetében mire mennének egy géppel? Nem az a célom hogy hogy bárkit is megbántsak, lenézzek, stb., egyszerűen csak leírom azt ahogyan én csinálom, elképzelem, gondolok valamit egy adott témáról. Ha bárki is úgy érzi fellengzősködni akarok az nagyot téved.
0
0
0
0
enslaved avatar
@TRACERHD: Itt bárki beleszólhat egy beszélgetésbe, és ha kicsit is figyelmesebben elolvastad volna amire reagáltam akkor talán még meg is értenéd. Ellenben ha 10 éves vagy akkor elnézést kérek, vedd úgy hogy nem szóltam, nem állok már le hasonló korosztállyal itt beszélgetni.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@enslaved: Igen megértem hogy mindig felvágsz mindennel 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@TRACERHD: Az miért felvágás, ha leírja, hogy van egy PS4-e és szerinte jók rá a játékok és megéri venni egy konzolos poszt alatt? Titkolja el mert a te irigy lelkednek rosszul esik, hogy anyuci pénzéből nem tellik konzolra? Ezért kell tapló módon elküldeni valakit a francba?
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Mesterlovesz: Irigység, persze... Nézd már meg a profilomat, mi a f*szt irigyeljek rajta?? Amúgy meg nem csak nekem van bajom ezzel az emberrel ha nem vennéd észre....
0
0
0
0
enslaved avatar
@TRACERHD: Miért, mi van a profilodon? Látok egy "sose lesz meg gép" - et, meg hogy mit tanulsz másod évesként. Az én profilomat is megnézhetnéd talán mielőtt beszólogatsz, oda van írva nekem is mivel foglalkozom. Ja, és ez a kedvencem: "Soha a büdös életbe nem olvastam el egy könyvet"
Erre mit is mondhatnék...............
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@TRACERHD: Végezd el az infós sulit, menj el dolgozni és neked is lesz ps4-ed. Sőt akár "soha nem lesz meg gép"-ed is lehet. 😀 Viszont nem nagyon látok a profilodon semmit, amire fel kéne figyelni, vagy pontosan mit kéne rajta megnéznem?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Szerintem ez a profiljának a lényege: "Hardcore Gamer MADAFAKA!"
Na meg hogy soha nem olvasott életében el egy könyvet😀
0
0
0
0
kimi100 avatar
@TRACERHD: Az irigység köhm,.. köhm..
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció