Felbukkant néhány AMD Ryzen 5 3600 benchmark

Szerző: xoki | 2019. May 31. | hír | 73 hozzászólás

A hét elején az AMD megtartotta prezentációját a Computexen, ahol rengeteg újdonságról rántották le a leplet. Bemutatkozott a Radeon RX 5000, az X570-es alaplapok, a második generációs Epyc processzorok, valamint a 3. generációs Ryzen CPU-k is.

Legtöbb információt az új Ryzen processzorokról kaptunk, vagyis a 7 nm-es Zen 2 maggal rendelkező Ryzen 3000-es szériáról. A Ryzen 3000 6 és 12 közötti magszámmal rendelkezik majd, de természetesen a későbbiekben például 16 magosak is érkezni fognak.

Tum Apisak - aki már több alkalommal is valós kiszivárgott információkra hívta fel a figyelmünket - most ismét kiposztolt néhány érdekességet a közelgő Ryzen széria egyik modelljéről. A 6 magos és 12 szálas Ryzen 5 3600-ról van szó, amelynek megtekinthetjük néhány teszteredményét.

A UserBenchMark eredmények alapján (107%) a belépőszintű CPU az Intel Core i7-8700K, illetve az AMD Ryzen Threadripper 1950X teljesítményére képes. Egy mindössze 200 dolláros CPU esetében ez mindenképpen kiemelkedő eredménynek számít.

A GeekBench teszt esetében az AMD Ryzen 5 3600 egymagos teljesítménynél 5390 pontot ért el, míg a többmagos teszt esetében 26371 pontot. A Ryzen 5 3600 ezzel az 5390 pontjával pedig minden Ryzen névvel ellátott termék fölé kerekedik, amelyek megtalálhatók a benchmarkok között. Ezenkívül az említett processzor pontja a 8 magos i7-7820X és a 18 magos Intel Core i9-9980XE GeekBench pontszámát közelíti meg.

Hozzászólások: 73
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
majd ha normális ára lesz a ryzennek akkor majd váltok rá.
de,most drágább mint 1 i5 és 68 ezret biztos hogy nem adok ki 1 csöves ryzenre még akkor se ha 10%-kal gyorsabb is mint a
i5-9400f.
0
0
0
0
no avatar
Igen, gyorsan el kell adni minden inteles procit különben itt a világvége. Annyira gyenge az i7 8700k hogy játszhatatlanok a játékok.
0
0
0
0
💬 5
NE0NFACE avatar
@Blocker: Sajnos egy komolyabb VGA-val párosítva a Battlefield 5 multinál "már" 2K felbontáson is elfogy az erő a 8700K OC-ból.
Az Intel csak úgy tudja javítani a sebezhetőségeket, hogy lassulnak a Cpu-k tőle.
0
0
0
0
vyne avatar
@NE0NFACE: Mert amd-n ez nem igy van?
A battlefield egy rendkivul optimalizalatlan jatek, ezt barki megmondja neked. Peldanak nem jo.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@vyne: De igen csak multicore-ban a Ryzen többet tud mint az Intel. Multiplayerben már van előnye a sok magnak meg a magas multicore teljesítménynek.
Vagy az Assassins creed-ben ahol több száz NPC bóklászik a pályán.
0
0
0
0
vyne avatar
@NE0NFACE: Nekem nincs gondom egyik jatekkal sem egy i7 6700k val oc nelkul.
En meg mindig ugy vagyok vele, bogy egy amd nagyon jo lenne mikor videokat vagok a rendereleshez, intel meg ott van jatekra.
Nem azt mondom, hogy nem lehet amdn jatszani de nekem a rendernel szamitana a tobb mag. Nem nagyon hasznalja ki egyik jatek sem a 8-12 magot..
0
0
0
0
Apor avatar
@Blocker: Alig használt processzorom cserélném egy tál szalonnás pogácsára.
Jelszó: "Gagyit, pogiért " 😆 😆 😆
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
5Ghz-n rendesen fognak tekerni. A sok mikrokód legyengítette az Intel procikat.
A 8700K-m a Battlefield 5-ben sokszor 100%-on megy.
Könnyű volt az Intelnek gyors procikat gyártani úgy, hogy kihagyott egy csomó hitelesítési procedúrát a CPU-nál.
A 8700K a javítások miatt 15-20% vesztett már a sebességéből.
Most érdemes lesz AMD-re váltani.
0
0
0
0
💬 3
carl18x avatar
@NE0NFACE: Pedig egy 8700K remek processzor, de itt fixálva volt az új ZombieLoad load sebezhetőség is?
Tudtommal az új sebezhetőségre csak úgy teljes a védelem ha a Hyper treading ki van kapcsolva.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@carl18x: Nincs már év vagy hónap, hogy egy ilyen elő ne jönne 😃
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@carl18x: Leszedtem a frissítéseket, aztán a BIOS-t is cseréltem. Újra telepítettem a frissítéseket és egész jó lett. A BIOS 2 hete jött ki. A leírásában az van, hogy teljesítményt javít. Havi szinten jön új BIOS... A legújabb WIN frissítést viszont nem engedi telepíteni. Szerencsére 😂
0
0
0
0
MrApollo avatar
Látom van azért "baj" a fejekkel😃
Katyvasz lesz valamennyire😀

Én mint ex AMD-s azért pár dolgot leírnék...
Szóval..igen jóvan megdrágultak az Intel cuccok a 6.gen óta, ugrásszerű lett ahhoz képest amit azóta tud generáció váltással +adni.
Inkább az i3 sikerült nagyonjóra mint az i5-i7es procik. Legalábbis nekem egy megváltás volt az i3 8100...sztem azt nagyon eltalálták az akkori 35-40ezres árán (múlt év vége).

Kitérték arra is hogy a Bulldozer korszakba FX/Phenom és társai mindenki várta a megválltást 4-6-8magos cuccoktól.
Én ott szerettem ki a márkából.... Jóvolt a kis X4 965BE, de volt lehetőség szinte 0befektetéssel egy i5 3570k-ra váltani mindenestől, szerintem óriási lépés volt előre...

Én örülök hogy a Rizsa ilyen jól sikerült, de úgye azért ha a szívünk mélyéről előássuk a múltat belátjuk h ezelött kb a rajton toporgott az AMD 1magos teljesítménybe ami eddig eléggé meghatározó volt...
Változtak az idők, feljöttek ezzel a cuccal elég jól Intel-ék nyakára, de nemhiszem hogy "csak"anyagi okból visszamennék Rizsára...
Bár tetszik a táblázatokban leírt adat akár egy 3600-ról vagy nagyobbról, hogy mennyit hoz valójában a most gépben dolgozó 8700k-hoz képest nemtudom megítélni még. Tuningtól félek h nemsok lesz benne...
Ha fogyasztás+árérték tényleg jobb lesz mint ahogy azt írják akkor van félnivaló😀
Addig sajnos megint csak a szép "intel azáló" monológokat lehet majd a táblázatokon látni.
0
0
0
0
💬 3
Mesterlovesz avatar
@MrApollo: Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
/Kölcsey Ferenc/
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz: 😊 Szép mondás és illik is ide!Ma már nagyon sokban változott a világ Spoiler!
és az Intel rovásán is van bőven.
0
0
0
0
odinx avatar
@MrApollo: Igen, csak azt elfelejted, hogy, ha nem csinálják meg a Ryzent, akkor neked se lenne 8700K-D. Az Intel még ma is csak 4 mag 8 szálas I7-et árulna, sajnos pár ember agyáig ez nem jut el sajnos.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
[LINK]
Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk utánanéztem a neten is, ez egy egész korrekt cikknek néz ki.

200$ os legbevezetőbb szintű proci wraith stealth coolerrel 65W TDP-vel (OC ra ez az alap hűtő nem alkalmas).
Bármilyen 20-30 ezer Ft-os korábbi generációs B350-450 MOBOba simán bele fog menni.
Ezzel a setuppal az i7 8700 és a 8700k között van teljesítményben (cikkben lévő benchmark alapján).

Ami az OC-t illeti arról is vannak találgatások és elég bíztatóak, szerintem egy jó hűtővel gond nélkül felmegy majd 4,5Ghz-ig minden magon. Ott meg gond nélkül elveri majd a 8700kt vagy 9700kt, ha már 3,6 Ghz en is csak egy hajszállal gyengébb.
[LINK]

Mindez a középkategóriás gamer társadalom számára mindezidáig csak egy álom volt, ebben az árszegmensben legalábbis biztosan.
HATALMAS WIN

Ami a high end piacot illeti a 8 magos csúcsprocik apró energiafogyasztással hozzák megfizethető áron a csúcsteljesítményt.
Nem kell drága lap sem, brutál hűtő sem.

Az enthusiast terméket pedig 500 dollárért adják, elképesztő ár-érték aránnyal, ami ha pl Nvidia lene a cég neve 1500 lenne, szóval le a kalappal.
Mindenki jól járt. Pont.

Néhány szó a végére a nagy Intelesekhez:
Ezek után jó lenne ha befejeznénk a fanboykodást és pár ember kihúzná a fejét az Intel seggéből és kinyitná a szemét végre (akinek nem inge...).
Ahelyett, hogy örülnétek, megfeszülve próbáltok keresgélni a legdrágább, legfelsőkategóriásabb Intel procik között olyat ami esetleg megveri a LEGKISEBB LEGOLCSÓBB ÉS LEGGYENGÉBB Ryzent. Úgy véditek azt a céget, ami zsarnok módon kizsákmányolt mindegyikőtöket évekig, mintha valami családi vállalkozás lenne. Miért?
0
0
0
0
💬 10
odinx avatar
@Mesterlovesz: Hát igen, pár ember nem érti meg, hogy az AMD 0-ról épített egy egész jó processzorcsaládot (kevesebb pénzből, mint az Intel). Én le merem fogadni, hogy nagyon sok eladásuk lesz ebből a 3000-es családból. Főleg, ha még esni is fog az ára. 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@odinx: Az ára biztosan nem fog esni egy jó darabig. Piacvezető termék különösebb konkurencia nélkül. Az ilyen dolgok tartják az értékülket (lásd RTX kártyák, csak épp az AMD tartja a felhasználóbarát üzletpolitikáját, ami hosszútávon kifizetődik). Áresés max annyi lesz, hogy Magyarországon először indokolatlanul drágák lesznek, aztán egy hónap múlva áll be a rendes áruk.
0
0
0
0
Wihay avatar
@Mesterlovesz: A végén szív szóltál, de még ne ez legyen rá a mentsék..
- Olyan panaszkodtak pár éve !AKINEK Inteljük van/volt!! hogy az Intel milyen drágán adja a CPU-ikat és ezért nem váltok, most meg itt tartunk hogy van konkurencia de semmibe veszik..

- Tény az AMD-nak volt egy fekete korszaka, de azóta vége (És csak előre, szurkolok nekik mindenképpen) - Az Intelnél mintha most kezdődne el, a tanácstalanság hogy jaj mit is kéne csinálni..
Az már hab a tortán, hogy az Intel CPU-k lyukasak tele biztonsági résekkel..

Szó ami szó ha az Intel egyed uralkodó lenne akkor ma is 4 mag / 4 szálas CPU-t kapnánk @3.2-5 Ghz körül..
De minden esetre ügyesek mert nem elég hogy minden évben ugyan azt a architektúrát adják el, de minden évben új alaplap is kell..

-- Tény játékban jobbak elismerem, de nekem nem ér annyit hogy játék helyett a sarkokat nézem hogy éppen hány FPS-em van.. 60 FPS-hez bőven elég az AMD is ennyit végszónak..

odinx13: Nekem bőven elég lenne a második generációból a 2600 is. És igen sok sikert nekik mert előttük a jövő.
0
0
0
0
odinx avatar
@Wihay: Szerintem most nagyon jó áron van a 2600-as. 48.470 Ft PCX-en. Vagy a 2600x 60.354 ft. Szerintem ez sem vészes árban.
0
0
0
0
Wihay avatar
@odinx: Reméljük hogy úgy lesz, köszi a motivációt!
Igazából abszolút nem érezném sürgősnek a dolgot, ha minden jól megy akkor év végén már meglesznek a hozzávalók..

Ami viszonyt iszonyat hogy a R5 1600 milyen olcsó lett ahhoz képest hogy 6 mag / 12 szál, ebből is látszik az AMD az nem Intel.
0
0
0
0
odinx avatar
@Wihay: Igen, ezért jó vétel bárkinek, akinek mondjuk 2 magos procija van.
0
0
0
0
Wihay avatar
@odinx: És ami a legfontosabb nem drága a költségvetése mint egy Intelnek.
- Azt mondjuk igaz, hogy egy böngésző gépbe is minimum a 4 magos CPU, illetve sok-sok memória (Chrome 😆 )
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Wihay: Már most is olcsók, de ha kijön a 3000 széria, akkor az 1. 2. szériás procikat fillérekért lehet majd beszerezni a használt piacon. Ha újonnan vásárolsz, akkor szerintem érdemes összeszedni a pénzt egy 3600 ra, én korábbi szériás procikat már nem vennék újonnan.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz:
Úgy véditek azt a céget, ami zsarnok módon kizsákmányolt mindegyikőtöket évekig, mintha valami családi vállalkozás lenne. Miért?

Ezt megerősíthetem! Személyes (netes) ismeretségeim között is van ilyen ember és őt nem érdekli,hogy kevesebb a fogyasztás,több a mag és van HT ,nem érdekli az sem,hogy már ugyan olyan jó és olcsóbb is ,sőt az még úgy sem,hogy mostanság az Intelnek mennyi blamálása volt semmi ,úgy védi,mintha családi vállalkozás volna,mintha szent és sérthetetlen lenne az a kék logó.Bár ilyen telefonos téren is van....biztos úgy van vele ,hogy nem véletlen drágább,biztos jobb is,bár ott a cikkhalmaz,ami bizonyítja neki,hogy alaposan téved,sopánkodik ,hogy a pénze is kevés ,Ryzenre meg rá sem néz.Szörnyű,hogy ennyire begyepesedett emberkék vannak ,inkább kiröhögik a régi dolgokért az AMD-t ahelyett ,hogy legalább utána nézne miről mit mond.Szerintem ha megszűnne az Intel akkor is hamarabb keresne használt Intel procit ,mint új Ryzent.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
0
0
0
0
carl18x avatar
@Mesterlovesz: Hát igen de ahogy észrevettem ahol egy I7 van a gépbe főként azok fikázzák a Ryzen hogy mekkora 0 vagy hogy "Xar. Nyilván valami fajta önigazolást keres, vagy próbálja magát nyugtatni hogy az övé jobb mint ez. Kicsit bele menjek jobban, egy átlag ember mit érdekel hogy az AMD/Intel a jobb. Jó pénzért szeretne, jó teljesítmény. AZ Amd ezt meghozta, sok mag sok szál és erős egy szálas teljesítmény, ráadásul olcsóbban. Aki nem kék van és használja az eszét, nyilván nem fogja megenni újra a 14nanométer++++++++++ mert csak intel.
Az a baj hogy valóban az intel már akkora márka név lett hogy a saját szarját is eladhatná néhány embernek azt is vennék.
0
0
0
0
carl18x avatar
Ha egy i7-8700 szinjét hozza ilyen áron már akkor is remek vétel lesz. Egy átlag Gamernek nem is kell több még egy darabig. Jó az egyszálas de a több szálas teljesítménye, más felől sajna jelenleg az I7-8700 tudtommal csak úgy nyújt maximális védelmet ha a Hypet Treadingot az ember kikapcsolja. Akkor viszont már csak 6/6 szál és úgy nem ellenfél a Zen 3600-nak. Arra kíváncsi lennék a az új intel sebezhetőség mennyire gyepálja le az intel procikat.
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame te egy igazi Troll vagy, ráadásul ... (sok komment ezért lett törölve).
Az i7-5820k egy nagyon jó processor, igaz 2014-es de még ma is megálja a helyét, de az az intel szegénységi bizonyítványa hogy azóta nem sokat fejlődött, jó 10%-ot singleCore-ban. A másik hogy már eleve az összehasonlítás is rossz a R5-2600-al ha nem azért mert az alapóra jelük közel van.
De az i7-5820k egy felsőkategóriás processor a ryzen R5-2600 meg agy középkategóriás.
I7-5820k (289$) jelenheg csak használtan kapható (40-55e Ft Haprón)
R5-2600 (145$) még bőven kapható (48e Ft Pcx)
A húzásról meg annyit hogy a felhasználók nagytöbbsége (direkt nem írok számot) alap órajelen használja és nem húzva.
A cikknek a lényege annyi volt hogy az Intelt beérte az Amd és felköthetik a gatyájukat, mert az elmult 5 évben csak minimális előre lépés volt.
Szóval mindenki olyan procit vesz/használ amit szeretne, de most legalább van alternatíva és verseny amivel akár jól járhatunk.
Az új Zen2-es szériával talán még lentebb mennek a Ryzen-2xxx-es sorozat darabjai és a kisebb pénztárcájú gémerek is tudnak valami használható procit venni.

Szép napot mindenkinek.
0
0
0
0
💬 1
Quadgame94 avatar
@Joref: Hiába magyarázod neki. Én anno írtam neki, hogy remélem itt lesz, amikor egy 200 dolcsis AMD hozza majd a 350 dolcsis 8700-at vagy egy 330 AMD hozza majd a 9900-at ami meg 480. De persze védi az Intelt mert hát nem tudja felfogni, hogy az AMD nem a spanyol viaszt találta fel, hanem csak véget vet az Intel dominanciájának, amit a magas árak és kevés mag jellemzett 10 éven keresztül. 10 évig az Intel ült a seggén és ezt az 5820K is megmutatja, mivel kb az Intel 8700K-t 3 évvel később ugyan olyan áron dobta piacra a 8700K-t, ami szinten 6c/12t proci volt... simán megtehették volna már hamarabb is de adták a 4magos cuccaikat jó drágán. Ennek vetett véget az AMD. A 10 nm meg alapból halott. Az Ice Lake-U gyengébb mint a 14nm++ procijaik és ezt ők demózták. Desktopra meg jó, ha 2021-ben jönnek majd...bár addigra az AMD Zen 4-el jön majd 4x SMT vel (16 mag / 64 szál). Az intel halott csak az ilyen régi fanok tartják még a lelket magukban, hogy háthaaa vissza vágnak maaaajd, mert háááát ez a Zintellll. De nem fognak. Mert nem tudnak 😆 tudnának márt agyonverték volna a Ryzeneket. Majd jön egy refresh jövőre 10c/20t proci 14 nm++-on 160W TDP-vel 😆 mennyiért is? 550 USD ért? Szánalmas egy cég lett.
0
0
0
0
csako84 avatar
Én a phenom II óta AMD-s vagyok, àr érték, remek oc miatt, sok mag, és jó kàrtyàval minden jàtékot vittek! Persze akkor az intelek azért jóval erősebbek voltak!
Majd eljött az idő, mikor a kékekre hokizó kis pöcsök "én amd re vàltok szitu"
Ryzen the best!
0
0
0
0
no avatar
MaximumGame itt arra akart rávilágítani, hogy egy effektíve elavult procrsszor még ma is milyen remekül megállja a helyét.A ryzen ipc-ben sokat fejlődött és remélhetőleg van benne még potenciál. A kékek jól kihasználták az előnyüket, csak ugye kaptak most egy pofont ami sokáig fog fájni, mivel egyenlőre úgy tűnik hogy nincs mit előhúzni a cilinderből.Nekik itt van kb a technológiai határ, a csíkszélesség csökkentés már nem hoz erősebb processzort, talán egy új technológiára kellene koncentrálniuk. Attól tartok hogy az amd is vérszemet kap ha az intel nem jön elő vmivel.
0
0
0
0
weri avatar
Ha esetleg cserelek procit, biztos hogy AMD lesz, meg ha rosszabb lesz is kicsit akkor is sokkal job ar/ertek arannyal birnak mar a 2xxx szeriak is, es a 4-nel tobb magos procikbol minden teren AMD a jobb valasztas ha az ar/erteket nezem 😃
0
0
0
0
Apor avatar
Hűű ! Váltok AMD-re ! 😆 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Kiszámoltam hogy egy i7 5820K 4.1Ghz en már gyorsabb mint az alap órajeles Ryzen 5 3600 as 😉 Én simán menne a proci 4.5Ghz et is mindenféle nehézség nélkül... szép eredmény... de 5éves proci intelnél leveri egy kis OC val 😀
0
0
0
0
💬 34
no avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PoPet avatar
@Gabe69: Aztán az agyon dicsért 5820K-t már egy Ryzen 5 2600 is leveri gamekeben, és szintetikus tesztekben egyaránt. 😂 De nyilván megveri majd a 3600-at. 😂 😂
Spoiler!
Igen, még 4,5GHz-en is kikapott.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@PoPet: Biztos igazad van... de Ryzen 2600 nem erősebb 😉 Játékokban sokkal jobb az intel 😉
0
0
0
0
PoPet avatar
@MaximumGame: Nézz körül a youtubeon tesztekben, meg fogsz lepődni. 😉
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@PoPet: Körbe néztem 😉 A tesztek alap órajelen mennek 😉 Köszi ! Várom a tesztet a procitokról !
0
0
0
0
PoPet avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@PoPet: De olvastam amiket írtál nézd meg az én videómat... ott mást fogsz látni róla... ott nem csak számok vannak.. hanem videóba látod a tesztet ! Hogy egy 1070 es leveri kb a 1080Ti- amit AMD hajt 😉 És ha még jobb is lenne jó pár game be a 2600 as... 4évvel későbbi proci 😀 És nem értitek hogy miért állok ki az Intel mellett.. mert eltelt 4év... és akkori csúcs procikat 4év volt mire leverték 😉 Intel még csak foss 22mm nél tart ahogy mondanátok.. És elképzelhető hogy AMD lesz a következő procim... Ha jó áron fogják adni őket 😀 Addig is netezős gépbe jó az i7 5820k 😉
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Gabe69: Érdekes inkább csak mert AMD-tek van és nem tellett intelre... azért szidjátok hogy szar...
Ryzen 2600 as 2018 as... a i7 5820k meg 2014 -es 😉 Akkor melyik is a szarabb ? 😀
Mérjük akkor meg OC val hogy melyik a jobb.. nyomjatok be ide nekem egy 2600 as Ryzen tesztet amit saját magatok csináltok 😉
Ha nem látjátok hogy amd csak azért vezet, mert nagyobb az órajele.. akkor elég vakok vagytok 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@PoPet: Én nem vettem drágán a procikat 😉 És csak 1 miatt nem veszek AMD-t mint ahogy új Intel lapokat sem...
mert egy retek szar az összes új Intel és AMD alaplap 😉 jah kivéve a 150-200ezres lapokat Ki vannak spórolva róla minden.. mert úgy állnak hozzá hogy minek annyi port az embereknek ! Elég az egérnek 1 meg a billentyűnek 1 és még egy USB-nek... Sata portal ugyan ez a helyzet.. gamerek úgy sem kötnek rá max 1-2 SSD-t és 2 vinyót.. azt ennyi... Úgy szarok ahogy vannak, és ugyan annyi pénzért adják mint régen a komolyabb lapokat !
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Nem tellett intelre? Mert anyád összerakta a géped ne verd a nyálad én Inteles voltam 15 évig miről beszélsz ember ??? 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Gabe69: https://i.imgur.com/NB8I818.png

Várom pl az ugyan ilyen képet, kíváncsi vagyok !
Alap beállítások minden ! 3DMark Vantage
0
0
0
0
Apor avatar
@MaximumGame: A kártyát nem húztam.
XMP I profil - Az adatok tájékoztató jellegűek...

Ez a - Standard - beállításom
https://www.3dmark.com/3dmv/5766255
___

Ez @5.1-en,
https://www.3dmark.com/3dmv/5766254
___

Ez 4.4-en,
https://www.3dmark.com/3dmv/5766267
___

Ez 4.1-en,
https://www.3dmark.com/3dmv/5766248
___

Ez 3.6-on - Stock -
https://www.3dmark.com/3dmv/5766197
___

Ez 3.0-án - Low -
https://www.3dmark.com/3dmv/5766200
___

1000 Mhz-en 😆 😆 😆
https://www.3dmark.com/3dmv/5766206

_____________
Cinebench 20 - Standard - 1 mag max 78C fok - 3948 pont
Cinebench 20 - 8/16x 5.0@ -án 2 mag elérte a 100C fokot - 4630 pont
Cinebench 20 - 8/16X 5.1@ -en 2 mag elérte a 100C fokot - 4687 pont
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Apor: Akkor már csak AMD teszt kell 😃 hogy mit tudnak azok 😃 ha annyira foss az intel 😃 elvileg
0
0
0
0
Apor avatar
@MaximumGame: Nem kell gúnyolódnod az AMD-én 😀

Lehet, most összejön nekik, mint a Black Jack a Másnaposok első részében.

Ne feledd el, 3. generációs lesz a Ryzen.
Elképzelhető a paradigma váltás.

Azt mondjuk nem hinném hogy a 3600-3600X valóban rommá verné a 9900K-át, de a 3700X esélyes hogy erősebb lesz nála.

Referenciának készítettem a méréseket mert kíváncsi voltam, de mikor megjelennek az AMD új termékei, akkor okosabbak leszünk.

____

3D Mark Advantage - @5.2-őn, 2 mag elérte a 100C fokot -
https://www.3dmark.com/3dmv/5766269

____

Cinebench 20 - 8/16x @5.2 - 3 mag 100C fokon - 5073 pont
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Utána pedig hozzá állsz, mint nem elfogult inteles és felrakod 4,2-re már csak a 2600-at és megveri a 4,5-ös intel-t. 3600-ról innentől kezdve fölösleges beszélni.

Kiszámoltad, szép eredmény.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@LordSzalko: 4.2 ön már a 3600 at is leveri 😀
0
0
0
0
kaland21 avatar
@MaximumGame: MaximumGame had rájuk a dolgot én ne mvagyok intel fan de már dual core ota inteles vagyok!!! Most jött ki nem rég a 10. generácioós intel ami 10nm-es és az amd 7nm-es procijait elveri a picsába!!!
0
0
0
0
Puffin avatar
@kaland21: Te miről beszélsz? 😆
Asztali gépekbe sehol sincs még a 10. Gen.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Puffin: de majd lesz vagy nem jól tudom?!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@kaland21: Az intel 10 nm procijai semmivel sem jobbak a 14 nm++ procijaiknál. Lesz majd ja 10 nm asztali gépekbe...2021-ben 😆 Az intel szerint 18% IPC-t növekedést hozott nekik az Ice Lake U a 2015-ös 14 nm-hez képest azaz kb. 2-4% lesz jobb egyszázban mint a 9900K.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MaximumGame: És az mennyibe is fájt anno? Egy 5820K megjelenéskor 390 USD volt...egy 8700 meg 350 USD...ez meg 200. Mi itt a kérdés? Az lehet, hogy beérte most és ez nem nagy eredmény, de érdekes, hogy az Intel pont ugyan ezt csinálta a saját procijainál a következő generációiban, sőt. Volt ahol az adott core i5 generáció egyáltalán nem érte meg a váltást. Pl egy 46xx-ről egy 6500-ra. A csúcs termékeikről mi a véleményed? 12 mag / 24 szál és 500 USD-ért 14% nagyobb egyszálas teljesítmény és 6% nagyobb többszálas mint a 9920X ami 1189 😆 Az AMD nem a spanyol viaszt találja fel, hanem véget vet az Intel elszált és kizsákmányoló árpolitikájának, azonos teljesítményt ad sokkal olcsóbban. Neked lehet ez fáj, mert te vagy más Intelesek anno kifezettétek a többszörösét, de hidd el sokaknak nincs pénze 350-400 USD procira, hanem csak 200-ra. Minek vennék 8700K-t, ha a 3600X 120 USD-vel olcsóbb és ugyan azt hozza? Vagy minek vennék 9900K-t ha a 3700X vagy 3800X ugyan azt hozza és 150 illetve 80 dolcsival olcsóbb. Jaaa mert Intel logó van rajta? Nyugodtan használd te őket... de nem kell a fröcsögés.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Quadgame94: Nem is az a lényeg ,hogy minek 8700k ha vehet az ember 3600x-et ,hanem az,hogy minek vegyek 8700k áru procit ,ha kapok 3600x-et ,ami hasonló de olcsóbb.Amúgy is rengetegen elfelejtik,hogy anno az 1. generációval teljesen úgy léptek be,hogy akkor tanulták az egészet úgymond,nem volt támogatásuk és rengeteget dolgoztak azért,hogy itt legyenek és úgy tűnik 3 generáció alatt felfejlődtek elég jó szintre,nem beszélve pluszban arról,hogy a proci egészen máshogy működik,mint az Inteles,ami ugyan csak nagy szó ,talán nem is lehetne egynek venni a két dolgot,mert hát mégis más,plusz most jönnek az új PCIE alaplapok is velük.Inkább az a szégyen,hogy az Intel 4 generáción keresztül nem fejlesztett nagyon sokat,mondhatni megtorpantotta a globális fejlődést és ma is egy koravén technológiát alkalmaz.Nem beszélve a biztonsági résekről illetve mondjuk arról,hogy kupak alatt nem volt rendesen megcsinálva...meg a többi finomságról.AMD nem lenne az Intelesek se """örülhetnének""" ,mert ugyan úgy a """jó kis 4/8""" procikával dörzsölhetnék a tenyerük.Nem véletlen ,hogy PS5-ben,Apple Laptopokban és úgy általában sok új laptopban Ryzen lesz,ráadásul Navi kártyákkal.Spoiler!
Az Acer nagyfőnök is úgy beoltotta az Intelt,hogy az hihetetlen volt látni és hallani is😆.
És azzal sincs baj,akinek Intele van,azzal már viszont inkább van,hogy úgy tekint arra a tárgyra ,mintha isteni lenne és felülemelkedett volna bárki máson és nem tudja elismerni ,hogy elment az idő felettük és bajban vannak.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Quadgame94: Teljesen igazad van, és köszönöm a normális hangvételt is 😉 Jófej vagy !
Én nem teljes áron vettem a procijaimat. Mert meghibásodási aránya egy procinak 00.1% kb 😀
Én sem vennék most Intelt, ilyen AMD-k után. Viszont én a mostani AMD- procik töredékéért vettem a sajátomat 😊
Nem sokkal jobbak most már a procik, és Intelel sok játék jobban megy amivel játszom éppen 😀
Illetve nekem nem jönnek be a mostani alaplapok se AMD, se nem Intel oldalon... A Jók 140ezertől kezdődnek.. a többi alatta lévő lap, egy hulladék 😞 Érdekes dolog hogy AMD támogatja vissza felé a procikat.. de a Tuning nem lesz olyan jó ! Ugyan úgy lapot kell cserélni mint Intelnél, ha a legtöbbet ki szeretnéd hozni a prociból ! 😶
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MaximumGame: Jaja bar nem honnem h vki ne X570es lapot vegyen egy 3900X szornyhoz. A 3700X es attol lefele sztem eleg egy B450 is. Az alaplapok helyzetevel nem igazan rrtem a gondot. Marmint nyilvam van veluk gond de neke. Eddig a legdragabb labom anno egy egy Z77-es chipsetes volt 38 ezerertves siman mukodik meg unokatesom vette meg. Mostani meg kb 15 volt...nyilvan egy 5820K-t vagy 9900K-t esetleg egy 2700Xet nem ilyen olcsóba raknék hanem min. 40-60 ezresbe. De attol felul minek? Nekem az igenyeim kiszolgalnak azt is nem hinnem h tonkre menne!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@MaximumGame:
nekem nem jönnek be a mostani alaplapok se AMD, se nem Intel oldalon... A Jók 140ezertől kezdődnek.. a többi alatta lévő lap, egy hulladék

Pontosan ezt nem tudom mire érted,de ez így ebben a formában nagyon nem igaz.Például ott az ASUS B450F és E.Az F 6-8 magig király ,bár 8 maghoz inkább az E javasolt,aki ennél gyengébb procit vesz annak jobb olcsóbb lap is ,de ezeknél javasolt konkrétan ez a tipus ,mert ennél jó a bios illetve jó a VRM és annak hűtése,bár ez tudható.Legjobb bios van rajtuk,mindent lehet állítani,ami egy Ryzennél jól jön,hiszen rengeteget lehet hangolni és állítgatni,aki már e felett vesz lapot akár a 3000-es széria miatt is az vagy azért ,mert erősebbet vesz egy 3700x/3800x-től ,vagy éppen azért,mert ez így időtállóbb ,hiszen az új lap PCIE 4.0 támogatással jön.Bár ettől függetlenül ha jól tudom jövőre jön a 4000-es széria és ahhoz lehet,hogy egy áttervezett proci fog már készülni új lappal.De ez még a jövő.Szóval ez a 140 ,vagy 100 pluszos alaplap dolog egyáltalán nem mérvadó.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Andor1997: Jövőre jön a 4000 es széria igen 😃 DDR5 és azokon már csak PCI-e 4.0 lesz 😃 szóval aki most megveszi majd a 3000 et 😃 az jól becumizza 😃 Aki teheti várjon 2évet 😃 amíg nem forr ki az egész.. játékhoz elég a régi Ryzen is 😀 B450F es lap nem rossz... de nekem ezek gagyi lapnak néznek ki egy Régebbi X es Intel laphoz képest... Spórolnak sajnos minden, ez látszik... !! Csak nem éppen ilyen cuccokon kéne, és ha kinézeten csatlakozókon spórolnak akkor, élet tartalma a lapoknak mennyi lehet majd 😉 kíváncsi leszek !
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@MaximumGame: Egy részt ha te dizájn alapján ítéled meg,hogy a lap mit tud ,vagy mit nem az egy nagy probléma ,nem tudom miben látod a gondot azért ,mert a te procidhoz vettél egy ilyen bivaly lapot és talán akkor még kellett is ,mert a technológia még úgy állt ,hogy mai szemmel zabáltak a cuccok még ahhoz képest is ,hogy a te procid egy nem szokványos darab ,ma már ez nincs így a tiéd 22nm a Ryzen 7nm ,ami elég nagy különbség,másfelől te is egy kor szerint elég régi CPU-val játszogatsz és te se rohantál még új alaplapért ,meg i7 9700k ,vagy i9 9900k prociért nem de? 😂 😎 Jön az új Ryzen hát jöjjön ,de ha most vesz valaki újabb procit majd az sem jár rosszul ,mert amennyiben egy 1000 vagy 2000-től többe kerül talán tud is annyival többet,meg modernebb is.Ha meg jön a DDR5 annak is lesz ideje kiforrni és majd a gamereknek ráfrissíteni a cuccokra.De hát ma is rengetegen DDR3 lapokkal tolják még,amíg FPS van addig nincs gond mindentől függetlenül......nemde? 😎
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Andor1997: Igen teljesen igazad van, azért se futottam újat venni, mert nincs értelme 😀 mert teszteket nézve alig pár % al jobb az újabb mint az 5éves csúcs technológia ! Csak tudod kevesen gondolkodnak így 😞 mint én vagy te
0
0
0
0
carl18x avatar
@MaximumGame: Hagyjuk már majd ha kint lesznek a tesztek kiderül élesbe? Ja egy 5820K 4 ghz fölött bever 200-250 wattot a Ryzen meg el leszel 60 wattból. Azért a fogyasztási számokat is tegyük már hozzá, ne csak a teljesítményt. 3-4X annyi fogyasztással könnyű amperkodni 😆 A kalácsba már 😆 Amúgy meg kétlem jól számolsz mert egy I7-8700 köré jön vagy fölé, és az I7-8700 elég szépen el gyepál egy 5820K-t. Harci erők sorrendbe Ryzen 3600>I7-8700>I7-6850K-I7-6800K-I7-5820K.....
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@carl18x: Jah 4.7Ghz pörög a 8700k 😉 még jó hogy elgyapálja 😉 haha Nekem bent munkába mind1 mit eszik.. mert ingyen van az áram 😉
60W meg el nem szabad hinni... Intel 8700K is csak akkor eszik annyit ami rá van írva amikor minimumon pörög....
Érdekes ha AMD 3600 at vennék és kijönne egy erősebb Intel akkor az AMD-t szaroznátok le... Minden 6hónapban jön új proci.... Amikor mindig a régebbi a szarabb.. a nagy semmin vitatkozunk 😉
Intelek ugyan azon az órakelen kb ugyan azt tudják mint a 4éves intel, csak más az órajele... 😉 Érdekes amikor az AMD karik 2x annyit esznek mint az Nvidia akkor nincs senki felháborodva... de amikor egy Régi Intel proci túlhúzva OC val közel annyit tudd mint az AMD-k amik megjelennek... akkor meg a vita 😉 Várom az AMD proci teszteket emberek ! Esetleg senki nem linkel tesztet akkor, ne jöjjön senki ide vitázni ! 3D Mark Vantage tesztet kérek 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@MaximumGame: Na most mutattad meg nem is értesz hozzá. A 8700K All core turbó órajele 4,3 ghz, a NonK 8700 all core turbo órajel sebbesége 4,2 ghz. Az a 4,7 ghz 1 magra értendő, átlag felhasználó csak azt nézi mi van oda írva.
Az i5-6500 3,6 ghz turbója is csak 1 magra értendő, a 4 magos turbo boost 3,3 ghz volt, de mindegy legyen a te fejedbe 5 ghz az is. 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@carl18x: beírtam neten azt írta 😉 De nem értek hozzá... látom neked kurva jó géped van... Biztos nem értek hozzá, és ennyi éve tuningolok és rengeteg gépem volt 😉 Grat ! Te biztos értesz hozzá 😉

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/126684/intel-core-i7-8700k-processor-12m-cache-up-to-4-70-ghz.html

TURBÓ ÓRAJEL 4.7GHZ ! Tudod az Intelnél megy minden mag Turbón.. nem mint az AMD nél 😉 Gondolom ezt is tudtad mert értesz hozzá ! Hivatalos oldal biztos hazudik 😀 Turbó az nem 1 magon tudd menni 😉 Látszik csak olvasott vagy max... és tapasztalatod nincs semmibe !
0
0
0
0
carl18x avatar
@MaximumGame: Figyelj hagyj már békén, komolyan energia vámpír vagy. Ha olyan okos vagy biztos tudsz angolul, olvasd el láthatod nekem nincs okom hazudni.
[LINK]

Sajnos én magam se tudom hogy írjam ezt körbe, de egyszerűen nem okoz örömet már évek óta egy játék se. GTA 4-et 1 év alatt vittem végig, olyan keveset játszottam rajta. Valahogy nem köt le, ezért nem is fejlesztek már a gépen, minek költsek olyanra amit úgy se használok ki.
A GTX 1050-et is azért paszoltam el sose játszottam már a gépen, pedig örülnék ha lekötne de sajnos nem. :S Lehet a depresszió az oka.
Inkább sportolok/egészségen étkezem gyúrok stb, sajnos a régi kockulások csak a hátfájást hozták ki de pokolira 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Hivatalos oldalon is oda van írva.
Max turbo frequency is the maximum single core frequency at which the processor is capable of operating using Intel® Turbo Boost Technology and, if present, Intel® Thermal Velocity Boost. Frequency is measured in gigahertz (GHz), or billion cycles per second.
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Stock Intel Turbo Boost Behavior on Coffee Lake
Intel Coffee Lake Turbo Behavior
i7-8700K
6C/12T
Intel Turbo Spec

1C: 4.7GHz
2C: 4.6GHz
3C: 4.5GHz
4-5C: 4.4GHz
6C: 4.3GHz

öhm ok.
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Én értelek,hogy mit akarsz kilyukadni azért másoltam be vastag betűvel. Amúgy nem csak ezen az oldalon mutatja. 😆
0
0
0
0
odinx avatar
Szép teljesítmény, csak így tovább srácok.😀
0
0
0
0
woodbear avatar
Jól hangzik 😀 Most vettem a R5 2600-at de ilyenkor mindig késztetést érzek a cserére. Bár biztosan nem fogok egy darabig...
0
0
0
0
💬 3
odinx avatar
@woodbear: Én is így vagyok vele, max 5-7 év múlva cserélem a konfigot, vagy ha már nagyon gyenge lesz.😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@woodbear: Nos ha jó áron úgy adódik ,akkor tuti nem lesz vétek eladni.Mert hát az újabbak csak stabilabbak lesznek.
0
0
0
0
woodbear avatar
@Andor1997: Még az is lehet, hogy jövő év végén lesz egy proci vga kombó csere. Bár kétlem, hogy ne mennének majd a játékok 1080-ban maxon. Ha úgy alakul akkor a 60fps fétisemből kell leadni és átállni 30-ra 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció