Ennyivel lesz gyorsabb az RTX 2080 SUPER

Szerző: xoki | 2019. July 23. | hír | 55 hozzászólás

A következő hét folyamán érkezik majd az RTX 2080 SUPER, amely valamennyivel több shader processzorral és gyorsabb GDDR6 memóriával kerül majd a boltok polcaira. Valószínűleg sokan kíváncsiak vagytok arra, hogy mennyivel nyújt majd többet az új verzió, de hivatalos információk, illetve független tesztek hiányában egyelőre csak a Final Fantasy XV benchmark adatbázisára támaszkodhatunk.

Az Nvidia GeForce RTX 2080 SUPER teszteredménye nemrég felbukkant a Final Fantasy XV benchmarkok között, amely alapján nagyjából kivehető, hogy mennyivel is lesz gyorsabb a sima verzióhoz képest. A kártya 8663 pontot ért el 2560 x 1440 felbontás és magas beállítások mellett. Ez körülbelül 8%-kal jobb, mint az RTX 2080 pontszáma, de az RTX 2080 Ti-hez nem sikerült felzárkóznia. Az RTX 2080 SUPER 699 dollárba fog kerülni.

A mai napon valószínűleg befutnak majd az első hivatalos tesztek is.

Hozzászólások: 55
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hi lassan már szégyen ez az oldal
az Intel nagyobb cég, felvásárol amit csak akar ))))enslaved)))) 4K
0
0
0
0
carl18x avatar
Megváltani a világot ez se fogja. Majd jövőre lesz kicsit nagyobb izgalom a piacon, az nvidia is jövőre tartogatta a komolyabb fegyvert. 7 nanométerre áttérnek. Itt nem csak Kamu 12 nanométer lesz a gyártás, ráadásul az intel is piacra dobja állitólag a videókártyáit.
Szóval 3 szereplősé válhat a piac, szerintem a jelenlegi RTX 2000 szériára +50%-ot rádobhatnak teljesitményben.
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@carl18x: Mindig jövőre. Hányszor olvastam már ezt. Egyszer lehet bejön. Hányszor összeakartam rakni már gépet, de mindig eltoltam én is jövőre. Idén se lesz ez másképp. Személy szerint megvárom az új konzolokat és az alapján kért gépigényt az új játékokhoz. Na majd akkor talán beruházok egy jó gépre és ami azzal jár.
A mostanival meg eldöcög még minden amit eddig próbáltam.
0
0
0
0
carl18x avatar
@santakigyo: Igen az új konzolok után reálisabb képet festhet minden. Szerintem most lesz ismét egy kis ugrás, bár tény mostanság egy gép sokkal időtállóbb mint Mondjuk 15 éve.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@carl18x: Igények válogatják. Ha mindig a plafon a cél akkor nem igaz. Viszont ha csak a játék a lényeg és nem az, hogy a kimerevített képeken keressen eltérést a fűszálakban meg az árnyékokban az ember akkor már talán időtállób egy jól összerakott gép.
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Az érzés amikor kijönnek a jobbnál jobb kártyák nekem meg csak egy használt 1060 3Gb-ra van pénzem.
0
0
0
0
💬 4
odinx avatar
@NightWolF33: Szia! GTX 1070-et már használtan nagyon jó áron kapsz.

[LINK]

[LINK]

😀
0
0
0
0
botmunpls avatar
@odinx: Gondolom tisztában van vele, hogy mennyi az annyi, ezért is írta a kommentet
0
0
0
0
no avatar
@NightWolF33: Mi a baj a 1060-al?
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
@Blackisacolor: Semmi baj a 1060-nal csak azért írtam, hogy nem mindenkinek van pénze közép-felső kategóriás kártyára annak ellenére, hogy a legtöbb helyen ezeket hirdetik legjobban. Tudom kicsit furcsán jött ki ez a komment, de ami igaz az igaz. 😞
0
0
0
0
Apor avatar
Én teljesen meg vagyok elégedve az RTX 2060 SUPER-rel, nagyon jó kártya, imádom. 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Már kint vannak a tesztek. 3-6%-al lett gyorsabb. Az nV kiadta a 1080 Ti-t harmadszorra. Ez ám az innováció. Persze, mivel nem volt konkurencia ebben a azegmensben megtehették. Alig várom az RX 5800-as sorozatot, hogy felkavarja az állóvizet ebben a szegmensben.
0
0
0
0
💬 24
enslaved avatar
@Quadgame94: Igen, az lehet hogy felkavarja, de sok vizet nem fog zavarni, ismerve az AMD eddigi szárnyalásait😀 Meg kellene már azt érteni hogy az Intel nagyobb cég, felvásárol amit csak akar, a játékok 90% - a nem véletlenül Intelre van optimalizálva. Az AMD bárhogy erőlködik VGA vagy CPU szinten, ezt nem hozhatja be soha. Lehet, nem szép dolog, de üzletben nincs barátság.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Azért annyira ne legyél biztos abban, hogy minden fejlesztőt felvásárol az Intel, tekintve, hogy egy intróban sem igazán jelenik meg a cég logója, se borítókon. Maximum a minimum/ajánlott gépigénynél. NV elhiszem, hogy pénzel, mivel a játékok 99%-ban mai napig meg van jelenítve. Anno kb. példátlan volt a nagyobb címeknél, hogy ne jött volna veled szembe az Intel Core Quad/Extreme/i7. Inkább, hiszem azt, hogy szimplán megszokásból, vagy már magát a motort is Intel alapra tervezték stb.

Utóbbi állításban nem vagyok biztos, nem annyira értek a programozáshoz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Sokan azt hiszik én az AMD ellensége vagyok, holott ez nem igaz, csak reálisan látom a dolgokat. Bárcsak jönne végre ki olyan kártya, proci, stb. a kezeik közül hogy az Intel két szék közé üljön, mert akkor tényleg a vásárlók járnának jól, hiszen komolyabb árcsökkentés csak ezen esetben lenne várható. Addig viszont minden marad így.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nem tudom, honnan jött le az neked a válaszomból, hogy “AMD ellensége” vagy 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@enslaved: LordSzalko véleményén vagyok ,ha lett volna valami ilyesmi akkor tudnánk róla.Egyébként is annyira brutális drasztikus különbség már nem feltétlen van és mivel nő az AMD kereslet így nem feltétlen lesz már,hogy csak is Intel preferencia van és a játékgyártók sem tehetik meg,mondjuk van pár olyan gyártó ,aki az optimalizálásra se gondol nem hogy arra ,hogy jó játékot csináljon.Ráadásul amik jönnek Xboxra és PS-re azok is valamilyen szinten AMD-sebb kódolást kapnak így azok valószínű AMD/Ryzen PC-n jobban futnak majd.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Andor1997: Nincs ezzel semmi gond, attól még a véleményemet fenntartom. Csak nézd meg a videót amit linkeltem, te is láthatod mi is a fene nagy valóság:
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@enslaved: Különbség van ez tény ,de ha azt nézed,hogy az i5 9600K 72E a Ryzen 2600X pedig 51E ahhoz képest nincs is annyira nagy diferencia ,ráadásul kapsz még virtuális magokat is.eSporton kívül máshoz nagyon nem kell Intel.A másik pedig ,hogy a mag erősség a 3000-es generációban jóval jobb.Lehet néhol jobb ,lehet néhol picit kevesebb ,de ez már felírható a játék számlájára függetlenül mindentől.Legtöbb játék és program amúgy sem használja ki a Ryzen speciális felépítéséből adódó más számítási dolgokat.Jóval közelebb lenne a Ryzen ,csak hát ez sehol sincs bent (MÉG) ,még a Microsoft is csak emlegeti,meg hazudgálnak ,hogy már készül aztán hülyék hozzá.Spoiler!
A jövő amúgy is a sok erős mag ,sok szál és kisebb órajel.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Andor1997: Szerintem az erős magok eddig is számítottak, ezért is nyert az Intel szinte mindenhol ha játékról volt szó. Az tény, hogy a 4 mag kora leáldozóban, a 4 mag 8 szál még tartja magát, de látni azért hogy mire képes egy 9700k, vagy egy 9900k. Ahhoz viszont, hogy a sok és erős mag legyen a nyerő, nem ártana játékokat is fejleszteni hozzá, hogy ne csak azért fusson néhány rajtuk jobban mert szarul optimalizálták😉
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@enslaved: Így van ,de hát sajnos minden hol van sunyiság a világban ,egyre több sajnos.😕😢 Pedig a konzol a bizonyíték ,hogy meg lehet oldani jól is akár.
0
0
0
0
whiplaser avatar
@enslaved: Azzal egyetértek hogy az Intel nagyobb cég. Illetve amellet sem szabad elhaladni hogy pl magyar állami szinten is lényegesen nagyobb a részesedése( ezt onnét tudom hogy az állami intézményeknek szánt kiváló KEF rendszer még véletlenül sem ismeri az AMD-t). Úgy gondolom hogy addig közel sem lesz annyira sikeres az amd amíg nem tör be az ilyen helyekre.(nem is beszélve arról hogy az legtöbb kollégámat már 2002-ben elveszetett az amd a védelem nélküli mag miatt). Videókártya szinten pedig Nvidiának egyenlőre marad az előnye, de közel sem a játékok miatt... Hanem azért mert a szuperszámítógépekben lévő milliónyi CUDA mag hihetetlen előnnyel bír a az stream processorokkal szemben. A Google Stadia azért kivételes és nem meglepő hogy az AMD le tudott vele szerződni mert ugye ott a játékok miatt annyira nem lényeges a milliónyi CUDA mag. Viszont ami meglepőbb hogy már a MI-k terén is megjelent az AMD. Ami így mind nekünk, mind pedig a nagy cégeknek is lényegesebb árak harcát jelenti.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@enslaved: Lol, ami tech híreket látok/hallok mind arról szól, hogy az intelnél már árcsökkenés van bejelentve, szorongatja őket az amd, ár/érték arányban (főleg a középmezőnyben) hozzák a piacot cpu és gpu fronton is. Bár ez 5 éve, mikor az első gépemet építettem is hasonló volt, mert akkor 40 ezres áron vettem az A10-es aput, ami ugyan azt tudta mint a 3-4. generációs i3 szintén 40 ezerért, csak integrálva volt bele egy r7 250-es is, amivel rengeteget spóroltam...azóta nem foglalkoztam ezekkel, de csak azt látom hogy lassan, de stabilan egyre jobban szorongatják az intelt...
De ellenpélda: érdekes a mobilprocesszor piacról mégis eltűntek, csak a qualcomm, kirin, exynos és bionic procik vannak kint, +kínában mtk. Eleve egy jó hírnévvel indultak a mobilpiacon is meg nagy tőkével, a kirin meg exynos alig járt valahol, az mtk se volt nagy szám, aztán mégse sikerült piacon maradni...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: Eladásban szorongatják. Teljesítmenyben, főleg productivity meg le alázzák őket. Teljesen egyértelmű, hogy Ryzen az a platform amire építenek a játékosok/streamerek (egybe vettem őket) 70%-a. Az AM4 tamogatása ehhez nagyban hozzájárul. Aki anno vett egy 6600K-t annak új lap kell, de aki egy 1600-at es B350 lapot, annak csak egy bios frissítés és veheti is az új procit. Plusz mire is váltson? 9600K-ra? A 3600 sokkal jobb alternatíva es olcsóbb is.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Hát igen, elég sok mindent fel lehet hozni az amd mellett...ha az emberek át fognak térni rá cpu és gpu fronton, (márpedig a középkategóriában ott vannak és most a felsőkategóriába is belépnek) akkor hiába vesz meg ezt is azt is az intel, muszáj lesz a stúdióknak amd-re is építeni.
Nekem pl nem volt tervem a 1070ti, fhd mellé egy rx 570-580 is elég lett volna, csak egy "baleset" miatt rajtam maradt aztán nem tudtam jó áron eladni...
A 2k meg 4k 120 fps huszároknak ideje lenne észrevenni, hogy nem csak belőlük áll a piac, mert sokan vannak hozzám hasonlóak akik egy olcsó fhd 30-60fps konfiggal is beérik, amit amd-s cuccokból éri meg összerakni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Japánban már átt is vette a vezetést a Ryzen, igen már végre 50/50% az eladási arány, de van ahol átvették a vezetést. Bár tény a szerverpiacon a nagy pénz, amerikában 2 év múlva épül a világ leggyorsabb szuper számitógépe AMD alapokra. 1.5 exaflops lesz a számitási kapacitása, szóval az AMD tény egyre jobban egyre több helyre betörni magát.

De ahogy Terjed a Ryzen/AMD ennek is egyre jobb lehet a szoftveres támogatottságsa.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@carl18x: Igy van! De nem kell Japánig menni. Beszéltem magyar nagykerekereskedesben dolgozokkal es az utobbi 1 evben 40rol 70%ra ugrott a reszesedese a Ryzeneknek itthon. 10 bol 7 ember 1 éve már Ryzent vesz.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@enslaved: Stadia, PS5, XBOX Scarlett, Exynos. Ezek mind AMD technológiát hasz nálják majd. Ryzent és/vagy az RDNA-t. Az erölködéshez meg annyit, hogy az 5700 XT megegyezik a 2070-nel mindenben: Ugyanannyi mag (bár más), teljesítmény, fogyasztás. Ez alapján az 5800 miert ne érne oda? 40 helyett 48 CU-val (3072SP) már 2070S és 2080 kozott vannak simán. 56-al pedig 2080 Supert is lenyomják. A Radeom VII-en 60 CU van és a chip mérete 331 mm2 es az is 7 nm-en készült. Egy 5800 XT 60 CU-val 10% gyoraabb lenne a 2080 Supernél.
Az 1300 dolcsis kártyád pedig raytracingben egy papirnehezék lesz, amikor az AMD kiadja a saját raytracinges kartyait, mivel a jatekfejlesztok a PS5/Scarlettre fognak optimalizalni, amiben az AMD megoldása lesz. Az erős magokról meg annyit, hogy IPC tesztekben az AMD elveri az Intelt 4 GHz vs 4 GHz), csak éppen az Intel magasabb órajelre képes. Az "erős" magok alapból 1080p-ben kellenek igazán a te cél platformod a 4K. 9900K nem gyorsabb a 3900X-nél 4K-ban 2080 Ti mellett.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Quadgame94: Nyugi, ha majd az AMD nem csak ígérget hanem bizonyít is majd áttérek rá😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@enslaved: A GTX 10 szeria elott az AMD mem csak igergetett. Fury, R9 290X, HD 7970 GHz. Váltani? Te? Biztos nem fogsz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Quadgame94: Radeon VII. Nagy ígéretek. Mi lett belőle? Ryzen 3. gen. Nagy ígéretek. Random kék halálok. Szóval még várok az biztos.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@enslaved: Radeon VII = Vega/GCN. Semmi koze a az RDNA-hez. Random kek halalok? Kb ha 1% erint. Intel biztonsági resei miatt nem aggódsz? Ezek a problemak eleg kis reteget erintenek. Plusz nem erdemes egyik platformbolcsem rogtom vasarolni. Ha vennék 3600-at akkor tuti varnek egy picit. Neked felesleges is valtanod. Szereted az Intelt es penzed is van rá. De akinek nincs csak 70 ezer ft-je procira az egyertelmuen 3600-at vegyen.
0
0
0
0
Moaa avatar
@Quadgame94: köszönöm! hihetetlen, hogy te enslaved ilyen dolgokkal dobálózol. én nem mondom h fake a setupod, de igazából lassan egy éve regeletem és kb mindig csak a nagy szavakat, totálisan vakon vagy némlyik témában, néhol néhol már köpködést láttam. nyilván ha ennyire tisztában vagy a dolgokkal nem szoktál PC builder streameket nézni ahol nagyon részletesen kifejtik hogy kb a az i9 széria is.... na dehát te ezt biztosan tudod már, 4k 60fps és a többi, mert nyilván csak arra készítik ezek a procikat. hagyjuk már... az olya "messze" van még mint Makó Jeruzsálemtől.. főleg ha havonta dob piacra új kártyát az nvidia miközben a nagy "csúcskategóriás" szörnyeket meg kéthavonta lehet cserélgetni mert egy guriga taknyot nem érnek. és láss csodát, viszik mint a cukrot, pont az ilyen már elnézést, fanboyok meg apuci anyuci kedvencei, nyilván akinek telik rá miért ne venné a legdrágábbat, mert ugye az nyilvánvaló, hogy azok a legjobbak 😎 (kinek nem inge.. tisztelet a kivételnek stb stb szokásos körök) miatt tehetik meg ezt, marketing 5ös hozzáértés 5ös, telibe f*sni és és figyelmen kívül hagyni a felhasználók véleményét 10 a maximum 5 ből karöltve dalolászva! lassan tényleg eljön az az idő majd mikor az ilyenek miatt nem fognak az emberek pct venni, fejleszteni. és ki tudja, lehet nem is lesz az olyan szörnyű... ha bedobják ezeket a konsolokat .. 2080TI árából veszel 4ks tvt consollal, talán még egy másik játék és egy kontroller is bele fér... ha igy haladnak tovább a 30xx szériával akkor talán még egy kis lapos is mellé fér még.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Moaa: Ezt szerintem nem nekem akartad címezni 😃 De amúgy egyetértek veled.
0
0
0
0
Moaa avatar
@Quadgame94: bocsi, nem volt teljesen érthető, a fentebbi érveléseidre irtam a köszönömöt 😃
0
0
0
0
Geravor avatar
Már délután megjelentek a független tesztek, nem igazán értem mit keres ez a cikk most itt.





Amúgy ha meglátok még egy FF XV benchmarkot esküszöm falnak megyek. Talán a játéktörténelemben a legdurvábban egy oldalra optimalizált játék. Pedig a strange brigade meg a forza is kitett magáért az AMD oldala felé, de az FF 15 olyan szinten húz az nvidia irányába hogy teljesen irreleváns mindenféle benchmark amit ezalatt a játék alatt mérnek.
0
0
0
0
enslaved avatar
2080 Ti Super kéretik.......de nem lesz😞
0
0
0
0
💬 17
zsolo avatar
@enslaved: Szegényke! Sajnálom!
0
0
0
0
enslaved avatar
@zsolo: Ha 4K lenne a cél platformod nem itt gúnyolódnál. Mondjuk ez megy a legjobban, hiszen ez itt Magyarország, az irigység és a kárörvendés országa.
0
0
0
0
zsolo avatar
@enslaved: Hidd el, ha akarnám már rég meg lenne a 4k-s monitorom + legalább két ilyen VGA! Szóval nincs mire irigykednem, nem is azért írtam!
0
0
0
0
enslaved avatar
@zsolo: Én viszont még egyszer SLI - t nem fogok építeni, elég volt egyszer az 1080 esetében.
0
0
0
0
Vigilante avatar
@zsolo: Lehetne így, lehetne úgy. De még sincs. 😂😂😂 Ember, süt rólad az irigység, de ez nem új itt. 😃 Van ami sosem változik itt gépigényen: Az irigy emberkék. 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Vigilante: Jó lett az avatarod😀
0
0
0
0
Vigilante avatar
@enslaved: Köszi, kedvencem ez a sorozat. 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
@enslaved: A nagyképűséget ne felejtsd ki! 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
@zelcsi: Már sorry, de én csak leírtam, hogy sajnálom hogy a 2080 Ti Super kimarad. Hogy ez nagyképűség lett volna? Kétlem. Inkább csak hangot adtam annak, hogy teljesen felesleges már bármilyen kártyát átvariálnia az Nvidiának a 2080 Ti - n kívül, mert minden egyéb felbontásra bőven van kártya.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@enslaved: Bocsánat de nem rád írtam, csak általánosságban! 😉
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Azért, hogy töröljék a palettáról a Titan-t? (Ami jó, ha 2-5%-bán tér el a jelenlegi Ti-tól.) értelmetlen. Pláne, hogy az a minimális + nem segít egyáltalán a 4K-n és még az is csak 60fps, messze van még a korrekt 120 és társai.
0
0
0
0
kellpenzps5re avatar
@enslaved: Amúgy tényleg kéne a Ti-ből Super verzió? 4K-ba még mindig nem elég az aktuális csúcs?
0
0
0
0
proStarxd avatar
@enslaved: Annyira kell az a par % ott a Titan RTX...
0
0
0
0
enslaved avatar
@proStarxd: Minimum 20-25% - al erősebb kártya kellene 4K - ra, a Titan értelmetlen váltás lenne.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@enslaved: Elnézve a 2080 Supert minek kene a 2080 ti Super? A TITAN RTX is max 10% gyorsabb, az meg ugye a max. amire unlockolhatják a a 2080 Ti-t. Plusz hulyen is hangzik alapbol a Super név, hát még Ti után.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Quadgame94: Akkor legyen a neve Ti Ti Super nélkül😉
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció