Elhalasztották a Cyberpunk 2077-et

Szerző: xoki | 2020. January 16. | hír | 85 hozzászólás

A Cyberpunk 2077 eredetileg idén áprilisban jelent volna meg, de a CD Projekt Red a mai napon sajnos rossz hírrel szolgált a rajongók számára, ugyanis kénytelenek voltak elhalasztani a játékot.

A hivatalos közlemény alapján a csapatnak több időre van szüksége Night City összetettsége miatt. A játék már készen van, tehát játszható is, viszont még sok munka vár a fejlesztőkre, hogy az a lehető legjobb legyen. Mivel egy nagyon komplex címről beszélünk, a további tesztelések, javítások és finomhangolások elvégzése elengedhetetlen. A cég ismét egy korszakalkotó játékra törekszik, ezért az extra időt arra használják majd, hogy a végső verzió a lehető legjobb lehessen.

Elég nagy halasztásról van szó, ugyanis a sokak által várt Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát szeptember 17-ére csúsztatták.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 81
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
ezért nem szabad előrendelni a játékot mert tuti nem olyan lesz mint aminek hirdetik.
de,érdekelne min szarakodnak annyit hogy csúszik a kiadása
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Kezeket a magasba ha előrendelted ! 😆

Remélem a RE:3 pontosan fog megjelenni...
0
0
0
0
💬 2
Vic04HUN avatar
@Moon_Breaker: Jelen!(CE)😆 azért bennem volt a félsz és felhívtam a konzolvilágot de megnyugtattak, hogy semmi sem változott csak 5 hónappal később kapom meg 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Az ilyen jellegű kijelentéseekel igen nagyot dobnak a játékosok mércéjén. Bugjavítás miatt 1 hónapot csúszni nem gáz, de majdnem egy fél évet...? Azért itt már támaszthatunk elvárásokat. Sok emberen azt látom, hogy úgy várja ezt a játékot, mint zsidók a messiást, mondván: ez lesz majd a "húdehűde tökéletes nagyvalami". Tök mindegy milyen gáz dolgot művelnek a fejlesztők, lényegtelen, hiszen ez a Cyberpunk, ami az évtized játéka kell hogy legyen (mert azt mondták...). Aztán nehogy pofára esés legyen belőle.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Na ez meg a másik hozzáállás, amitől kivagyok: hogy a Witcher3 nagyon jó lett, ezért a készítők összes többi játéka is kötelezőképpen csak szuper jó lehet. Vonatkoztassunk már el! Nézzük a Tényeket! Semmi köze hozzá a Witchernek. Hogy milyen gáz dolgokat csináltak a fejlesztők? Évek óta megy a hype és most a végére kaptunk egy 6 hónapos csúszást játék helyett. Na pl ez gáz. Azért gáz, mert ha ennyire ígérik meg húzzák a nép agyát vele, akkor igenis szállítsák, ahogy megígérték! De persze ezt a problémát okosan elkendőzik ezzel a szuper a játék, csak azért nem adjuk ki, hogy a szupernél is szuperebb legyen propaganda szöveggel, amit Te és hozzád hasonlóan sokan meg is esznek nagykanállal. Egyébként meg nem haragszom, de hol mondtam én olyat egy szóval is, hogy rossz játék lesz? Csupán kételyeimet fejeztem ki, meg felhívtam a figyelmet, hogy nem kéne minden közleményt vakon elhinni.
0
0
0
0
CriticalError avatar
@Mesterlovesz: Én is rohadtul várom ezt a játékot, mondhatni ez egy olyan játék, amit már 14-15 éves koromban "vártam", mikor asztali RPG-ben toltuk a Cyberpunkot. Már akkor auzt mondtam, hogy kell egy ilyen játék erre az univerzumra, ami full szabad, sok misszió, stb. De tiszta sor, hogy az akkori (20 évvel ezelőttről beszélünk) technológiával ilyet nem lehetett, és akkor a realisztikus grafika az lemaradt valahol a béka segge alatt, és a Tomb Raider 2-t is gyönyörűnek láttuk.
Amikor megjelent a GTA3, már akkor azt mondtam, hogy "jajj, ez de g*ci szép, kellene egy ilyesmi Cyberpunkban" 😃 .
Szóval na, én mániákusan várom ezt a játékot, imádom a Cyberpunkot, mint univerzumot és irodalmi műfajt, előre lefixáltam melóban is, hogy itt bizony szabadság lesz ezerrel. 😃
De ezt azért nehezen nyeltem le, mert ekkora késéssel előállni több, mint pofátlanság. Persze, legyen jó meg minden, de ez azért már morbid.
Bár már láttunk ennél drasztikusabbat is, lásd Duke Nukem Forever 😃 , Daikatana, etc.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@CriticalError: Engem a GTA V annyira nem fogott meg, az SA óta várok egy jó hasonló típusú játékra. A borderlandsok viszont nagyon bejöttek, így én is remélem, hogy végre jön valami jó ebben az akció-kaland-shooter-rpg dimenzióban valahol. Reméljük tényleg jó lesz ha végre valahára kijön!
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Az a baj a mai játékokkal, (még ha viszonylag problémamentes is a kiadás pillanatában), hogy egy csomó apró bosszantó hibát, csak jóval később javítanak ki. Vagy multinál kell akár több hónap, mire normálisan össze áll a játék.
Éppen ezért teszteljék csak rendesen előtte!!!
0
0
0
0
💬 5
enslaved avatar
@NE0NFACE: Ez így van. Nem kicsit bosszantó, amikor az ember megveszi a legerősebb gépet, monitorból is egy brutál g-sync vagy freesyncet, a játék mégis szaggat, fps droppol, vagy éppen egy hosszabb küldetés vége felé a helikoptered beleakad a felhőbe és restart............... Ilyenkor teszi fel az ember a kérdést, vajon tényleg kell ehhez a csúcs gép, amikor akár egy 1660 - on is lehetne szaggatva játszani egy mezei monitoron? Végig vittem a Breakpointot, beletettem közel 100 órát a mellékesekkel, és voltak olyan pályarészek ahol a g-sync sem segített, végig droppolt, lényegében már-már játszhatatlan volt. Azt hiszem, a dlc - ket már hanyagolni fogom.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@enslaved: Igen ez miatt bosszantó, hogy gyorsan kiadják a félig kész játékot. Utána pedig befejezik patchok formájában.
Többször észre vettem, hogy fél év vagy akár egy év múlva már egy teljesen átgyúrt játékkal játszok.
A Breakpoint is ilyen! Szemezgetek vele, de majd, ha kijavították rendesen.
A Divison 2 játszottad? Mi a véleményed róla?
0
0
0
0
enslaved avatar
@NE0NFACE: A Division 2 nálam problémamentesen fut, bár azzal túl sokat nem játszottam, nem fogott meg igazán. Az biztos viszont hogy köröket ver a Breakpointra optimalizálás tekintetében. Az a baj az ilyen kb. 1 év múlva jó lesz játékokkal, hogy az ember kínlódva is végig viszi már addigra, meg amit nagyon várok annál nem tudok még várni sem fél, sem egy évet.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@enslaved: 😆 Sajnos én sem tudok mindig várni, bár mostanában van, hogy visszafogom magam a későbbi jobb játékélmény miatt. Odyssey-nél nagy nehezen vártam 1 hónapot és azt kell mondanom, hogy megérte.
Nem találkoztam komolyabb buggal, meg a beakadó küldetéseket is javították addigra.
0
0
0
0
enslaved avatar
@NE0NFACE: Odyssey - ben 400 órám van, a megjelenés pillanatától megvan😀
0
0
0
0
Maros avatar
Ma már szinte semmit nem adnak ki az első megjelenési dátum szerint!
0
0
0
0
Bukta avatar
@Palanova: Asszem az első trailer amit kiadtak, annak a végén oda volt írva, hogy kész lesz mikor kész lesz, szóval kapcsolódó kép 😀
0
0
0
0
gigantx avatar
Így kell játékot kiadni. Nem menet közben összefoltozni, ha egyáltalán a bughalmazból összejön annyi lóvé.
0
0
0
0
santakigyo avatar
A halasztásnak a matekozáshoz több köze van mint annak, hogy a játékon annyi javítani való van.
Túl régóta húzzák, és ha még mindig ennyit kell tolni, hogy csiszolják akkor bele se merek gondolni, hogy állhatott tavaly.
Az nem kérdés, hogy hazudnak, csak az a kérdés vajon mekkorát?
0
0
0
0
💬 6
susguy avatar
@santakigyo: 8 éve dolgoznak rajta, miért lenne olyan extrém ez az 5 hónap csúsztatás? Mit érnének el jelen esetben ha hazudnának? Nem mondom hogy nem lehetséges, de nem igazán látom mi oka lenne. Ha az elmúlt 8 év után is olyan állapotban van hogy "bele se mersz gondolni", akkor az az 5 hónap nem fog érni semmit.

Tetszik a népnek vagy sem, elértünk oda ahol szimplán olyan nagy tud lenni egy ilyen project, hogy nem lehet normálisan belőni hogy pontosan mivel mennyi munka lesz, rengeteg a változó van az egészben. Nem véletlen hogy egyre több címnél kezd ez előfordulni, túlságosan is divat lett hogy az időhatárok miatt egyre félkészebb játékok jelentek meg.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Lehet így van, nem tudjuk. Eddig ugye az volt, hogy minél hamarabb kiadni a félkész játékokat. Aztán ugye ez nem bizonyult jó dolognak bevétel szempontjából.
Most meg úgy tűnik, hogy mindenki halasztgatja a megjelenést, hogy olyan időpontban jelenjen meg amikor a legtöbb bevételt hozhatja 1 héten belül.
Több éve készül. Szokták mondani a jó munkához idő kell a rosszhoz mégtöbb.
Szerintem szimpla matekozás a csusztatás oka, de mindeggy. Úgy is az lesz amit a nagyok akarnak.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Megjelenést eddig is úgy időzítettek, hogy a legnagyobb bevételt termelje és azonnal, erre meg is vannak már egy jó ideje a megszokott időintervallumok. Csúsztatásnál is egy olyan dátumot fognak választani ami pont a megszokott időpontok egyikébe esik, legalábbis így tűnik logikusnak.

Mondani sok mindent szoktak, egy másik kedvencem ugyanerre az esetre amit mindig felhoznak:
A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad.
- Shigeru Miyamoto

Persze, minden mondásnak van valamennyi alapja, de erre például fel lehet hozni (többek közt) a No Man's Sky-t, ami 60$-ért jelent meg bármi nemű tartalom nélkül, mindenki temette, a játéktörténelem egyik legnagyobb bukása. Azóta rendesen összeszedte magát a játék, és ma már kifejezetten jó hírneve van.

Majd kiderül mi lesz. Addig is visszaszámolunk a megjelenésig... vagy a következő csúsztatásig 😆
0
0
0
0
no avatar
@susguy: A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad.
- Shigeru Miyamoto

Ez addig volt igaz míg nem volt internet. Akkor igen volt hogy 1-1 javítás fél évekkel később ért el a userekhez. Igaz akkor pl nem csak hibajavítás is volt hanem aprócska plusz tartalmak is jöttek egy egy patch mellé.

A hónapos csúszás meg nem feltétlenül jelent rosszat, de jót sem. Majd megjelenéskor kiderül hogy ártott-e vagy használt.
Anno a ME:A-t is halasztgatták, nem is kicsit. Azóta kiderült, már ha igaz, hogy az egyik csúszás alatt kalapálták össze azt, aminek már 2 éve készen kellett volna lennie...
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Sajnos ez nem állítja meg az embereket abban hogy agyon nyüstöljék ezt az idézetet, bár az interneten ez nem újdonság.

Persze, nem jelent kötelezően jót sem, de egyelőre szerintem még érdemes reménykedni. ME:A talán egy kicsit más tészta, már a harmadik rész is több sebből vérzett (még ha rossz nem is volt), és az EA égisze alatt lenni mindent jelentett csak jót nem. Ezen kívül az 5 év fejlesztésből 3 és felet kidobtak az ablakon, mert rájöttek hogy rogue-like elemek nem illenek egy story driven RPG-be.
Persze, elismerem hogy ennél sem garantált a siker, de szerintem itt még több az esély rá.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@santakigyo: Kezdem én is ezt gondolni, de már korábban is ezt éreztem. Csak ha ezt mondjuk 1-2 héttel ezelőtt írom le, akkor mindenki azt mondta volna hogy ez kizárt, biztos nem így van, stb..

Szerintem idén sem fog megjelenni...
0
0
0
0
maestro86 avatar
Az szép szeptember 17-én van a születésnapom nekem az ajándék már biztos meg van. De inkább legyen így nagyobb csalódás lenne ha nem teljesítene olyan jól.
0
0
0
0
susguy avatar
@Legendrush27: 243* smh
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintem kamu ez az indok. Inkább instabil lehet a cucc és azt kell összekloffolni
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@SuperPuma: Hát végül is azt állítják készen van és játszható, finomhangolások időszaka jön leírtak alapján. Aztán lehet inkább teljesítménybeli problémák vannak, mint sem villódzó textúrák és ehhez hasonló apróbb bugok, de esélyesnek tartom a ray-tracing optimalizálását is a következő hónapokban.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@LordSzalko: És majd utána, a következő 1 évben mit fognak még ,,csiszolgatni"? Mert hogy újra el fogják halasztani, az is biztos 😕 Én ezt komolyan gondolom
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Hát passz, tökéletesen megírt játék nincsen. Még ugyan ennyi időt szentelhetnének a játék csiszolgatására akkor is lennének bugok az első nap több szem többet lát alapon.

Elég komoly gondok lehetnek a játékkal, ha ekkora halasztás szükséges, bár akkor nem értem a "játszható" jelzőt. Lassan már azt is bejelentik, hogy GOG exkluzív lesz, persze megjelenés előtt 2 héttel ahogy illik, aki már előrendelte a játékot annak úgy is mindegy lenne.

Mert hogy újra el fogják halasztani, az is biztos 😕 Én ezt komolyan gondolom

Hát csak nem 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Az a jó hogy én nem várom, pont úgy mint ahogy a Red Dead 2 - t sem vártam ( PS4 - en ott lett volna mondjuk ha érdekel). Jöjjön inkább a DOOM, és legyen olyan mint az előző volt.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Eret azért ne vágjatok! 😆
0
0
0
0
Xoremion avatar
Legalább van még egy pár hónapom összekaparni a lóvét egy jobb gépre. x)
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Semmi gond a lényeg ugyan az mint eddig, vagyis jó legyen és csak a hasznára váljon a halasztás.
0
0
0
0
💬 2
Rocky12 avatar
@Scorn Face: De a legfontosabb: Érjük meg a megjelenés napját 😂
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Rocky12: Na, igen a legfontosabbat kihagytam 😆
0
0
0
0
tivike avatar
Hát aztán?! Lesz még addig RE3 meg Doom Eternal. Lesz mivel játszani. Ez meg inkább jó legyen.
0
0
0
0
💬 6
Apor avatar
@tivike: Doom Eternalt halasztják megint, felhagyok a harcművészetekkel, és elkezdek akrobatikos rock n' rollozni 😆
0
0
0
0
tivike avatar
@Apor: Micsoda? 😲 Azt nem is hallottam/olvastam. Mikorra ezúttal?
0
0
0
0
tivike avatar
@Apor: Még mindig március 20 van kiírva a saját honlapjukra is.
0
0
0
0
Apor avatar
@tivike: Csak előre rettegek, hogy huszonéves kiscsajok között kell ugrálnom lekvárzsibbasztó zenére, nem pedig egy nagy darab izzadt bácsi hangját kell hallgatnom, mert kétszer védtem arccal az öklöt.

😆 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Amint publikus lesz ez a műsorszám előrendelnék egy első sorba szóló jegyet. 😃
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
nem csodálkozom hogy már megint halasztanak.
majd csak kijön 2077 re.
az unokák meg majd lesnek hogy öregen nekiállunk játszani vele, már ha megéljük. 😆
0
0
0
0
💬 2
Apor avatar
@ichigo23619: 90 éves leszek 😆
0
0
0
0
sean avatar
@ichigo23619: Ha 2077-ben jön ki akkor a Nagy Háború miatt nem tudunk majd játszani 😃
0
0
0
0
ballkrissz avatar
Inkább ez, minthogy a Cyberpunk is úgy induljon mint a No Man's Sky...
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Igazából nyáron amúgy sem tudom magam rávenni, hogy sokat legyek bent... Jobb is lesz ez így majd ősszel! 😀
0
0
0
0
xCube avatar
Nem nagyon lep meg a dolog, de jelen esetben nagyon is örülök neki. Csiszolgassák csak tovább, nekünk csak jobb lesz 😀 .
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Tökéletes, addigra szerzek egy új kártyát.
0
0
0
0
💬 2
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@TRACERHD: Szintén zenész! 😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
@TRACERHD: mire megjelenik új pc kell majd 😆
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Ez a "rossz hír" relatív... Legalább nem mi leszünk fizetős alpha testerei a játéknak.
Legyen kiadva, amikor kész. Így is már 7-8 éve várunk a játékra. Ez a pár plusz hónap már mindegy 😃
0
0
0
0
💬 4
Apor avatar
@TeMeRolEee: Majd június közepén bejelentik - " lol mégse, majd 2021 április "
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@Apor: Azé' a végtelenségig ne húzzák el 😆
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Apor: 2077-ig van idő, ráérnek. Máskérdés hogy nem biztos hogy mi megéljük. 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@19ati93: Ennyi. 😃
0
0
0
0
Vigilante avatar
Basszus! 😳 De akkor inkább jöjjön később csak hiba ne legyen benne. 😉

Egyébként ez az állandóan előugró Chio reklám így mi a f@szom!? Komolyan kell ezt a szemetet a képembe tolni, ***ert vissza is kapcsoltam kedves üzemeltetők, mert ez a jelenség nem kicsit zavaró. Ennyit csak nem fizet a Chio, hogy ilyen pofátlan többször előugráló reklámmegjelenés legyen...
0
0
0
0
💬 2
bazsi135 avatar
@Vigilante: Köszi,hogy szóltál,😃
Kikapcsoltam az ***ot,majd vissza is,Borzalom!😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
@bazsi135: oldalt szoktak lenni ilyen idegesito hirdetesek amit blokker se nyom ki automatikusan es nem illik az oldalhoz se, meg marha fenyes feherek.. kieg a szemem kb..

ublockal blokkolja az ember aztan kesz is 😃
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Szerintem érezhető volt, hogy ez lesz. Anno a Witcher 3-at is kétszer halasztották. November->Február->Május, de csak kész lett😆 Viszont a CDPR az egyetlen olyan kiadó akinek szerintem bárki elnézi ezt mert így nem egy félkész bughalmaz lesz mire kijön, legyen az akár fél év halasztás is. Egy kicsit azonban örülök is, egyrészt mert jövő hónapban végre megjelenik a Metro Exodus (khm... Steam😆😉 és lesz rá időm, plusz még 2-3 Cod seasonra is😆. Meg addigra lehet váltok 4k-ra ha a kedves Nvidia piacra dob egy olyan kártyát ami bírja is😆 Na mindegy, azért melegen ajánlom, hogy szeptember 17.-én csöngessen a futár a Collector's Edition-al.😃
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Vic04HUN:
Viszont a CDPR az egyetlen olyan kiadó akinek szerintem bárki elnézi ezt mert így nem egy félkész bughalmaz lesz mire kijön

Witcher 3 pl. iszonyat bugosan került kiadásra a csúsztatások ellenére is. Az más téma, hogy mennyit túlóráztak kiadás után és PCMR grállá nőtte ki magát azóta. Meg azért van jóval több mint egyetlen kiadó akiknek elnézik a delay-t.😊
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
@LordSzalko: A megjelenés napja óta játszok a Witcher 3-al, az, hogy iszonyat bugos volt az túlzás. Voltak hibái ez tény, viszont már az első végigjátszásom során sem találkoztam egyetlen olyan hibával ami akadályozott volna valamilyen küldetésben. Persze nem tudtam 100%-ra kijátszani mert elsőre egy ilyen játéknál ez lehetetlen. Illetve de, volt egy bugos achievement a GOG-os verziónál az Overkill amit csak tavaly sikerült teljesítenem egy mentés segítségével. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Vic04HUN: Hát nem tudom én láttam róla elég videót megjelenéskor miután random mozogtak körülöttem a dolgok. Game breaking bugok nem voltak, ettől függetlenül általános az volt benne bőven, jó kis videók 😂
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
@LordSzalko: Tudom, grafika bugok illetve drága Keszeg 😃
0
0
0
0
no avatar
Én mondtam 😊 Kérem a kekszem.
0
0
0
0
susguy avatar
Üsse kő, annál több időm lesz Animal Crossingra 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
😂 valahogy tudtam.... RTX 3000 megjelenéséig 😃 pont.. meg új konzol generáció !
0
0
0
0
💬 1
Moaa avatar
@MaximumGame: +1, szerintem is megvárják az új konzol generációt meg a 3k szériát 😃 ahoz képest, hogy anno ugyan azon a configon futtatták mint az enyém, valószínűleg cserélhetek én is pár cuccot, hogy fusson fullon 😃
0
0
0
0
Apor avatar
Na lehet számolni újra visszafelé LOL 😆

2020 az elhalasztások éve.

Kezdem magam megint a Doom3 érában érezni.

''Majd elkészül, amikor elkészül. '' - Jhon Carmack
0
0
0
0
19ati93 avatar
wow, RIP a számolásnak 😆

csak legyen jó a játék!
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Na, jó olvasni ezt az írást, így legalább biztos h egy teljesen kész játékot kapunk fölösleges day1 patchek és hasonlók nélkül. 😀
0
0
0
0
💬 2
MaximumGame avatar
@Warlordcommander: Azért szerintem lesz sok pach 😃
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Persze, ugyan olyan túlórák mellett fogják tolni a hotfix-et mint anno Witcher 3 megjelenéskor. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció