Egy évig csak az Epic Games áruházából lesz megvásárolható a Metro Exodus

Szerző: xoki | 2019. January 29. | hír | 78 hozzászólás

Hamarosan megjelenik a sokak által kedvelt Metro-széria következő része, viszont egy ideig csak az Epic Games áruházából lesz beszerezhető.

Az exkluzivitás sokaknál kiverte a biztosítékot, illetve a Valve szintén szóvá tette, hogy a megjelenés alig néhány hétre van tőlünk, és most döntöttek úgy, hogy a játékot eltávolítják a platformjukról. A rengeteg negatív visszajelzés ellenére úgy tűnik, a Deep Silver döntése végleges, így a február 15-ei megjelenést követően az Epic Games Store lesz az egyetlen online áruház, ahonnan meg tudjátok vásárolni a játékot. Állítólag a dobozos példányok szintén egy Epic Games Store kódot fognak tartalmazni.

Az előrendelők számára azért jó hírrel is szolgálhatok, ugyanis mint kiderült, ha valaki például a Steamen rendelte elő a játékot, akkor ott is fogja majd megkapni azt a későbbi letölthető tartalmakkal egyaránt, tehát ilyen esetben egyáltalán nem lesz szükség az Epic Games kliensére, ha játszani szeretnétek vele. Tartalombeli különbség nem várható sem az alapjáték esetében, sem pedig az érkező DLC-knél, tehát az Epic Games áruháza ilyen szempontból nem nyújt majd többet, viszont mivel az Epic Games kevesebb részesedést csippent le, így néhányan kedvezőbb áron juthatnak majd hozzá. Sajnos Európa legtöbb országa továbbra is 60 eurós áron szerezheti be a játékot, viszont például az amerikai játékosok 50 dollárért vásárolhatják meg.

Az exkluzivitás 2020. február 14-én szűnik meg, tehát ezt a dátumot követően, vagyis egy év után ismét megvásárolható lesz majd a Steamen, illetve egyéb platformokon is.

Metro Exodus
Metro Exodus
Metro Exodus
Megjelenés: 2019. February 15. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: 4A Games
Hozzászólások: 77
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HARD avatar
Én még soha nem vettem gold edition pakkot mert nem régóta van csak méltó gépem ezekhez a játékokhoz igy szeretném megkérdezni hogy jól értem e ha gold ba veszem meg akkor az összes elérhető DLC ami majd később megjelenik hozzá az elérhető lesz ? csak mert mi más különbség lenne a kettő között (sima és gold) 30euroér 😃
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Az Epic az csak egy store....
A Steam az pedig "A STORE"!!!
Sőt!!! Több, mint "STORE"!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Csak egy kérdés, emberek, azt ugye felfogtátok, hogy azáltal hogy Epic-nél jelenik meg a játék, több haszon jár a fejlesztőknek, és Epic kevesebb pénzt tesz zsebre tőlük? Steamnél ez jócskán fordítva működik, ott jóval több hasznot tesz zsebre Steam mint Epic esetében. Na most a kérdés második fele, képesek vagytok azért hisztizni mert egy olyan fejlesztő, aki egy ilyen remek játékot készít kevesebb pénzt nyerjen a termékével? Ha nektek többet ér kb 100Mb-nyi tárhely a merevlemezeteken mégegy launcherért mint hogy a fejlesztő több pénzt kapjon, és ezáltal később is kiváló tartalmakat készítsen akkor sírjatok csak nyugodtan.
0
0
0
0
💬 3
susguy avatar
@Arnybiro: Ugye tudod hogy a profit nem egy varázslatos lény, ami hirtelen kimászik a földből amint egy játék megjelenik? Nem csak a százalékon múlik, hogy többet kapnak-e fejlesztők, ahhoz el is kell adni a játékot. Vagy gondolod, hogy a millió eladott példány 70%-a kevesebb, mint a száz eladott példány 90%-a?
Én 0% részesedést kértem hogy exklúziv a hátsó garázsból árulhassam a játékot, de ezek a szemetek mégsem fogadták el. Pedig ezzel keresték volna a legtöbbet, 100% profit!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
@susguy: Nem is volt arról szó hogy melyik ér többet. Amit mondani akartam ezzel az az hogy ha nem menne a hisztizés, hogy egy játék nem a mindenható steamre jelenik meg, hanem egy másik platformra, akkor meglenne az általad is említett eladás. Tudom, sokan nem foglalkoznak Epic Enreal Engine részével, mert tesznek rá hogy készül egy-egy játék, de az UE4-es assett store-ban is már régóta ilyen nagylelkő Epic, kevés hasznot fölöz le. Lehet hogy Epic Games Store nem egy olyan világméretű online árúház mint steam, de ne feledjük el hogy steam sem úgy kezdte hogy több tízezer játékuk volt elérhető.
0
0
0
0
susguy avatar
@Arnybiro: Erre megint csak azt tudom mondani, hogy ne hisztizzen senki, vegyék meg tőlem a garázsból, a profit 100%-a megy a fejlesztőknek, frissítéseket majd utólag postázom pendrive-on. Gondolom egyet értünk hogy nem működne, de akkor mire föl működne az Epic Store-nak? Valamit fel is kéne mutatni cserébe, nem?
Nincs elfelejtve, hogyan indult a Steam, de sajnos 2019-et írunk, azóta már vannak elvárt standardok (az eléhertő játékok számán kívül), Steam mögött pedig 15+ év tapasztalat és rengeteg olyan feature van amiknek a számát az Epic Store még csak meg sem próbálja megközelíteni. 15 éve még elfogadható volt hogy olyan szinten indult egy platform, ma már nem.
Az egyetlen előnye az lefizetett "exklúziv" címek mellett hogy 20%-kal kevesebbet tesz zsebre, ami önmagában a sok negatívum mellett (teljesen jogosan) marhára hidegen hagyja a vásárlót. Sajnos az eladásokban lévő különbözetért nem a vásárlóknak, hanem a kiadó platformnak kell megdolgozni, elvégre erre kapja a 10%-ot, az a munkája hogy eladja a terméket. A tény hogy még egy bolhafingnyi részét sem csinálja annak amit a Steam tökéletes bizonyítéka hogy magasan tesznek a vásárlóikra.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Meg akartam venni, de ehelyett valszeg virágboltból fogom ki kölcsönözni... Megvan mindkettő előző rész, steamen(!).
Ha lehet próbálok mindent egy platormon (lehetőleg steamen) tartani... na ez egyre csak nehezebb lesz!
0
0
0
0
no avatar
Ahogy elnézem, sokaknak 2020-ig az M3-as metró marad. 😊
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nem gond, sima vétel Epicen! Aki meg várni szeretne vele, vagy kihagyni, hát hajrá! 😀
0
0
0
0
Der Fuhrer avatar
Mégis csak erőszak lenne a disznótor?
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Lassan kell egy külön Digital Library a digital libraryknak
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aE2qzdG_460s.jpg
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@FrostnovaZ: + Arc
+ GoG
+ WG
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@Palanova: Ha jól tudom már twitch-nek is van valamije...
0
0
0
0
no avatar
@FrostnovaZ: nem használom azt, se a discordét.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@Palanova: Én se, csak úgy rémlik a dolog 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@FrostnovaZ: Game Client Megapack
0
0
0
0
tivike avatar
Még jó, hogy elővételben van meg steamen. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
A jövőben egyre több ilyen nyílt hadüzenetet láthatunk majd a Steam ellen. A dolog lebonyolításával nem értek egyet, nem a megjelenés előtti pár hétben kellene ilyen döntéseket hozni. Az viszont, aki játszani akar vele maximum bosszankodik de megveszi, mert a játék érdekli nem a terjesztési platform.
0
0
0
0
💬 3
hekli96 avatar
@xCube: Aki játszani akar vele az letorrentezi, majd szépen megveszi ha megjelent a játék steamen 😉
Amúgy pont emiatt a hozzáállás miatt csinálnak a kiadók azt amit akarnak, és szarnak a játékosokra mocskosul magasról.
Mert a sok hülye így is úgy is megveszi. Ragel egy sort a fórumon majd tömi a kiadó zsebét. Az meg röhög a markába.
0
0
0
0
no avatar
@hekli96: Azért a kiadó is megérzi ha pl steamen leminősítik az adott játékot.
Division 1 megjelenésekor Steamen első nap csupa negatívat kapott mert a szerverek nem bírták a rohamot és megjelenés órájától +8 órán át nem lehetett belépni.
No Man's Sky megjelenéskori leértékelése...

Epic Storeban többek között erre sincs lehetőség.
0
0
0
0
xCube avatar
@hekli96: Ne általánosíts ennyire, nem ismersz mindent és mindenkit. Nem mindenhol az a válasz mindenre, hogy torrent 😉 .
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Szóval sokan kiakadtak azon hogy nem fog megjelenni Steam-n és csak Epic Store-ban lesz kapható az "exclusive" 1 évig, miközben meg konzolokon ugyanúgy február 15-én jön. Hmm thinking. Mondjuk az is igaz hogy PC-n nagyobb kultusza van a Metro-nak de mindegy.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Komolyan irigylem azokat az embereket akiknek az a probléma, hogy egy masik helyről tudják a játékot megvenni. De tényleg, gondolom az élet más területein is csak egy adott boltba jártok és mindent onnan vesztek.
Merjetek élni... Kockáztassatok... Éljetek veszélyesen...
0
0
0
0
💬 16
no avatar
@santakigyo: Lassan ez a sok store vs steam olyan vallásháború lesz, mint az intel vs amd, pc vs konzol, nvidia vs amd, vagy hogy melyik a legjobb vírusirtó.

Előnye akkor lenne a sok storenak, ha azonos játékra más-más akciók lennének, de eddig ezt nem tapasztaltam.
Ha Steamen le van értékelve valami akkor ugyanannyira van leárazva a uplayen, vagy originben, vagy gog-on, vagy arc-on. Humble csak azért nem került ide, mert az nem kliensezik. Még.

Mivel árkülönbséget én nem tapasztaltam, mi haszna van a még több storenak? Azon felül ha éppen nosztalgiázok
és párhuzamosan játszok 4+ játékkal az rossz esetben azt jelenti hogy 4+ store fut a gépen párhuzamosan. (steam, origin, arc, wg, uplay, gog)
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Értem én nem arról van szó. Csak tényleg annyira picsányi probléma. Azontúl meg sokmindent tenni ellene nem tudsz.... szóval aki úgy dönt, hogy emiatt nem veszi meg az csak saját magával tol ki.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Részben. Részben jelzés értékű lehet. A játékosok véleménye senkit sem érdekel a kiadói-fejlesztői oldalon. Játékos csak a pénztárcájával tud "szavazni". Ha emiatt nem veszi meg, azt statisztikai alapon (mindent be lehet bizonyítani belőle, és az ellenkezőjét is) többféle képpen tudják értelmezni a kiadói oldalon:
- sz*r a játék, a fejlesztő a hibás
- sz*r értékeléseket adott xyz YT-s csatorna, a YT a hibás
- jó a játék, de a vásároló lehúzza optimalizálatlanságra hivatkozva, a vásároló az idióta
- jó a játék, de a negatív értékelések elriasztják a többi potenciális vásárlót, az értékelő rendszer a hibás
- remek marketing ellenére nem fogy, a marketinggel megbízott cég a f*sz
és még sok más dolgot is.

Szerintem az még véletlenül sem lesz az eredmények között, hogy a kiadó döntéseinek következménye képpen lett olyan a termék fogadtatása, amilyen, hiszen a kiadó sosem téved, sosem hibázik, azt csinál amit akar és akkor amikor akar és úgy ahogy akar.

Azt is megértem hogy a kiadó tolja a saját áruházát, nulla hozzáadott értékkel. De ez hogy felrakja mindenhová a játékát, utána meg csodálkozik hogy a vásárlónak ez nem tetszik...nem is értem mit várt. Jellemzően Ubi játékokkal jártam így, hogy a uplayen kívül elkezdtek Steamre is megjelenni. Most meg már Epic storeban is. Kinek jó ez?

Felhasználóként nekem biztosan nem, hiszen nincs verseny a különféle store-ok között.

Abban viszont egyet értek, hogy emiatt nem megvenni nem biztos hogy van értelme, hiszen lehet hogy egy jó IP-t nyírunk ki ezzel. Megéri? A kiadók a mikrotranzakció nélküli játék esetében szerintem csak az első 1-3 hónapot nézik, hogy nyereséges lett-e a játék vagy sem. Utána pont nem érdekli őket, hogy kiadás dátuma + 365 nappal később ismét meglódulnak az eladások vagy sem. Bár még az is elképzelhető, hogy kiadás dátuma + 300 nap és a megjelenési ár 3/4-ére lemegy, hogy fogyjon még egy kicsit, majd Steam debütáláskor visszamegy friss ropogós megjelenéskori árra az egy éves termék...profitmaximalizálás 102.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@santakigyo: A probléma valahol itt kezdödik. + Kell a fenének még egy kliens. Controller supportról meg gondolom pár évig hallani se fogunk.😊

https://i.redd.it/3d1yhkjj3dd21.png
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Plusz a kínálat hiánya és a meglévő játékok bugos megjelenítése vagy éppen meg nem jelenítése is mehet a listára, mint Epic Store elleni érv.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Hát nem tudom, de ha olyan lesz, mint a 2033, akkor maradok a nyomtatott verziónál
0
0
0
0
Larten avatar
@Palanova: Android vs iOs kimaradt : ((((

iOS a jobb ^^
0
0
0
0
no avatar
@Larten: Jogos. Az EA (kiadó) vs Activision is...
0
0
0
0
gigazte avatar
@santakigyo: Ezeket a hasonlatok bírni szoktam! 😆 Boltnál is oda szeret menni az ember, ahol már megszokta, és érdemes menni! Ezzel most mi a baj? A szomszéd faluba, vagy városrészbe minek menjek? Ha az Epic Store-t egy normális szupermarkethez viszonyítanánk, akkor kb. üres lenne minden polc, és az árun hibás lenne a védőfólia! Csak megjegyzem, hogy már a Epic Store előtt is rengeteg olyan balhé volt az Epic körül, ami hatalmas biztonsági kockázatokat eredményezhet, és a Fortnite bugokkal, biztonsági résekkel teletűzdelt mivoltát figyelve a kutya se bízik meg az Epicben... Ahogy ismerem én ezt a céget, egyik napról a másikra majd jön egy frissítés, ami hoz 2-3 hibát! Ha a sok kisgyerek szülei nem pakolták volna meg az Epic zsebeit, akkor nem lenne az egész cécó! Amennyit a Fortnite termelt már nekik nem csoda, hogy ilyen alacsony a kiadóktól elkért hányados... Aztán sokan meg őket tarják a nagy megmentőnek, mert spórolhatnak pár dodót a játékok kiadásánál! 😂
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Azért a Steam részesedéscsökkentése nem éppen a kis kiadóknak-indie-nek kedvezett. Pedig ők is megtehetnék, hogy x mennyiségű fogyás alatt nem vesznek le sápot...vagy több sávos, fogyásmennyiség arányos sáp.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@gigazte: Azért egy egy boltot ahova el kell menni ténylegesen ne vegyünk egy kalap alá azzal amikor max egy másik kliensbe kell belépni a fotelban ülve.De lazán elmegyek egy adott áruért kilométerekkel odébb is ha arról van szó . Nem 10 km a konfortzónám.
Visszatérve aki játszani akar vele annak ezt le kell nyelni. Ennyi.
0
0
0
0
gigazte avatar
@santakigyo: A másik réteg meg nem veszi, és egyék meg, amit főztek maguknak. Látva a külföldi oldalakon, fórumokon, közösségekben a többség inkább megvárja a 2020-as steames "megjelenést"! Ezt a gyűlöletet abszolút meg is érdemlik, mert a játék megjelenése előtt pár héttel ezt meglépni... 😆 Ez a gerinctelenség netovábbja volt!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Ubi is meglépte a division 2-vel. És lehet az Anno 1800-al is megfogja, ha tartják magukat ahhoz az állításhoz hogy a Div2 utáni összes játékuk ES (Epic Store) lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Aztán majd látják mennyivel rosszabbul fogy a termék és húznak vissza helyükre 😃 Ugyan ez lesz itt is.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Division 2 esetében
Nem biztos hogy észreveszik. Náluk konkrétan uplayen keresztül megy az egész, storetól függetlenül. Max akkor esik le nekik ha a pénzügyi jelentések és a uplay adatokat összevetik és kijön, hogy bizony nem 60€ folyt be minden egyes eladott példány után hanem store függően különböző ár, pl :
- uplayről 60€
- dobozos verzió 60€ (uplay kód van benne)
- ES-ből 54€ (epic store; ha az 10%-al dolgozik most)

Ha steamen lenne akkor meg 48€ amennyiben a steam 20%-al dolgozik.

De ebből ami kimaradt az, hogy melyik storeból mennyi példány fogyott. Pl ha steamen lenne, lehet ott több példány menne el és a végén kiderülne, hogy a kisebb bejövő összeg ellenére is megérte volna ott értékesíteni.
De elég lenne neki a Division 1 mintája alapján átnézni a fogyási adatokat. Ott akkor még csak a uplay vs steam volt.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@gigazte: Figyeljj,megjelenik és nem sokat kell rá várni el is fog ez dőlni. Mekkora buta lépés vagy csak a szokásos vérpisták fröcsögése és veszik mint a cukrot.
0
0
0
0
FeRR avatar
Emberek.. A Steam egy szar, az Epic Games szintúgy, az EG kevesebb részesedést kér, a játékkal ugyanúgy játszhattok, ne rinyáljunk már! 😀 szarrágás, amit csináltok. Semmit nem fog befolyásolni, hogy más programból indítjátok el a játékot. Az Epic games legalább nem kér 5 dollárt, hogy felvehess barátokat magadnak!
0
0
0
0
💬 9
MaximumGame avatar
@FeRR: Ha már van 1 játékod akkor tudsz felvenni 😃 A Másik hogy feltörés szempontjából csinálják szerintem... ha csak 1 helyen elérhető nehezebb feltörni valószínű, bár ez csak egy kósza gondolat 😃 de lehet hogy van a Denuvóhoz köze 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
@FeRR: Mindenki elkényelmesedett a steamen, és van több száz, több ezer játék az emberek könyvtárában, szóval teljesen megérthető a folyamat, hogy nem igazán repes senki a változásért! Már kialakult egy bizonyos közeg a steamen, amit senki nem akar elhagyni! Persze olykor rákényszerül mindenki, hogy egy egy játékot más kliensen kell futtatnia, de hogy már szinte minden játék egy egy külön storeban exkluzív legyen? Ez egy pofátlan folyamat előszele! Hadd döntsék már el az emberek, hogy hol és mikor akarnak játszani, ha már több 10000 Ft-ot költenek! Mellesleg nem csak erről a játékról szól a fáma, hanem szépen fokozatosan egyre többen áttérnek az Epic Store-ra... Megértem azt, hogy köcsög üzletpolitikát folytat a Valve, de akkor is a játékosokat kéne előtérbe helyezni! Nem fog mindenki XY store-ra áttérni csak azért, hogy játszhasson! Majd az eladások bőven igazolni fogják az igazam, és szerintem sokan koppani fognak!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Pláne, hogy a THQ-nak (kiadónak) sem tetszik a Deep Silver döntése.
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Nem csodálkozom rajta...
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Azon csodálkozom hogy ők még nem indítottak saját store-t...bár lehet azt is csődbe vinnék mint korábban magukat :S
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Ne is gondolj ilyenekre 😃
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Mondjuk szerintem ha indít saját boltot egy kiadó akkor az lenne a legkevesebb, hogy aki megvette akármelyik játékát más storeból, az a kiadó saját boltjában is megkapná, persze azonos, már aktivált kulccsal.
THQ esetében pl a warhammer40k játékok, legalább egy helyen lennének...
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Pontosan..nem kell megvenni és rájönnek.Egyébként aki elő rendelte steamen megkapja ott.. vagyis lehet ott is aktiválni.. Szerintem kerül a netre is kulcs amit steamen lehet aktiválni.
0
0
0
0
FeRR avatar
@gigazte: Egy szóval sem mondtam, hogy át kell térni más kliensre, de szerintem a legtöbb embernek a gépén van egy battle.net, origin, steam, esetleg uplay, mivel elég sokan fortnite-oznak (nem, én nem) Epic Games is.. De ha még nem is lenne letöltve, kb 5 percet vesz igénybe, aztán, ha végigvitted a gémet meg letörlöd a francba, és meg van oldva minden
0
0
0
0
enslaved avatar
Számomra nincs jelentősége a dolognak, megveszem akkor az Epic Games Store -ban. Nekem teljesen mindegy végigjátszás szempontjából.
0
0
0
0
szilver avatar
Ha 2 év múlva játszok vele az se zavar 😀
0
0
0
0
Gaben7 avatar
Tehát akkor 2020. február 15. a megjelenési dátum értem 😃
0
0
0
0
no avatar
Nevetséges... Túl sokat gondolnak az Epic Games ről... Megnézném azt az online felhasználó statisztikát.. Amit sehol nem lehet meg találni 😆 Steamon átlagban 20 millió egyidejűleg online felhasználó van.. ezek meg egy hónapos csúcs játék összesítéssel 125 millió össz playert érték el 3 platformon ... Vicc kategória.😆
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@rhPhoto: Nem az Epicet akarom védeni, de ennek az összehasonlításnak nem sok értelme lenne. Az Epic Store kínálata sehol nincs a Steam -hez képest, teljesen új dolog, így evidens, hogy nincs akkora játékosbázisa.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Semmi értelme még egy Store nak.. kutya nem veszi meg oda. Steam aktivitás sokkal nagyobb... Epic Store egy hónap alatt ért el 125 milliót.. Steamon csúcsidőben naponta vannak 25 millióan.. 😆 Vicc kategória a Store. Értelmes supportja sincs.. refund rendszer is kézi 😂Az a hülye aki oda vásárol.. ha bedől egy év múlva akkor cseszheted a kidobott pénzt.
0
0
0
0
xCube avatar
@rhPhoto: Én sem ugranék bele rögtön, először látni akarom, hogy fenn tudja tartani magát. A UPlay -nél nem volt kérdés, mert egy hatalmas kiadó van mögötte, de az Epic csak egy kis cég, még lazán megbukhat a boltjuk. De azért lebecsülni sem akarom, mert a népakarat (ez esetben a Steam üzletpolitikájával szembeni ellenszenv) már sokszor bizonyította erejét. Igazából nekem az a furcsa, hogy az Epic kapásból minden irányból akar hozni "exkluzív" játékokat. Én úgy gondoltam, hogy kicsiben indítanak és elsősorban UE játékokat, UDK indie alkotásokat fognak árulni, illetve olyan címeket amiben van érdekeltségük. A Fortnite -hoz is jó lenne a platform, ha lennének benne normális közösségi funkciók. Így lehetne multira építeni, de jelenleg az egész csak egy gyenge váz.

Viszont ha most meg lennék őrülve a Metro Exodusért, akkor ettől függetlenül is megvenném és ezzel nem vagyok egyedül. Kíváncsian várom az eladási mutatókat 😃 .
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@xCube: Azért rohamosan fejlődnek:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Engem nem mozgat meg a metró játék valószínűleg ezért nem hoz lázba. Viszont kedvenc vagy tetsző játékot sem vennék olyan szolgáltató által nyújtott webshopban ami nélkül nem használható a játék ha bukik a cég.. a cég ami egy 10 évesek szórakoztatására hozott létre egy pubg másolatot mese grafikával. 😊 Én is ezt mondom . Az adatok beszéljenek.. de szerintem egyértelmű az aktív felhasználói számát is rejti az epic Store, nem hozzák nyilvánosságra.. ezzel szenben a steam live statisztikát mutat bárkinek.😉
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ekkora *** fejlesztőket még nem láttam. Hogy dögöljenek meg ott ahol vannak az optimalizálásukkal együtt. Mekkora hülyeség már ez???? A pénzéhes rohadékok.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@TRACERHD: Gratulálok...
0
0
0
0
no avatar
Sokat fognak bukni ezzel, de hát ahogy érzik.
0
0
0
0
💬 6
Aredarn avatar
@LordSzalko: Semmi értelmét nem látom ennek az új "semmit nem fogunk kiadni steamre" dolognak. Miért jó ez egyáltalán. Nagyobb a részesedésük? Az epic store egy f*s úgy ahogy van. Csomó hiányossága van.
0
0
0
0
no avatar
@Aredarn: Jogi alapok sem túl tiszták egyébként. Sok olyan adatot kének a felhasználótól amik fel sincsenek tüntetve. Minimálisan kevesebbet kérnek el a bevételből szám szerint nem tudom mennyit, de kötve hiszem, hogy annak a storenak lenne alapjaiban akkora reklám értéke mint a Steam-nek.

Alapból sem túl bölcs húzás a már, megjelentetett játékot egyik napról a másikra, ráadásul megjelenés előtt pár héttel levenni az oldalról.
0
0
0
0
Gaben7 avatar
@LordSzalko: A Valve a bevétel 30%-át kéri el minden eladás után az Epic meg azt hiszem 15%-ot
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Gaben7: A valve már csak 20%-ot kér el a nagyobb kiadóktól és a deep silver szerintem nagyobb kiadó, epic meg 12%-ot.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Az a különbség meg elveszik abban, hogy többet költenek reklámra 😃
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Majd a Steamen...
Addigra 50%-ot esik az ára is. 😜
0
0
0
0
💬 2
Tuhajohn avatar
@NE0NFACE: Jó lesz az instant gaming-ről is...
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@Tuhajohn: Ott már most is AkcióóÓÓÓÓÓÓÓS!!! 😆
0
0
0
0
Aredarn avatar
Tehát 2020 febr 15.-én jelenik meg? Mert ezt is simán lehetne írni
0
0
0
0
hekli96 avatar
Hát akkor nem veszem meg és téma lezárva. Ncore a barátom azt majd jövőre megveszem steamen. Annak aki nem ért egyet javaslom ugyanezt. A fórumokon való puffogást pont leszarják amíg jön a lóvé. Viszont ha elapad a pénzcsap akkor már reagálnak.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Azért ne felejtsük el hogy az amcsi 50 dollár nem tartalmazza az áfát szóval az még rájön ami 6-10% államtól függően.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Warlordcommander: 27% is áfa van Magyarországon ugyan úgy.. nem fogod kevesebbért megkapni mert fos storen veszed 😀
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@rhPhoto: Igen ezt mondom hogy azért mert amcsiába 50 nem olcsóbb ott se mint mo.-on. Mert ott áfa nélkül annyi itt meg áfával 60.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Egyébként ha bele gondolsz nem.. mert 27% adó nem 10 dollárra jönne
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció