E3 2019: Microsoft sajtókonferencia összefoglaló

Szerző: xoki | 2019. June 11. | hír | 14 hozzászólás

Véget értek az idei E3-as sajtótájékoztatók, így eljött az ideje összefoglalni, hogy milyen újdonságokkal leptek meg bennünket a játékipar nagyágyúi. Még az E3 előtt megrendezésre került az EA Play, amelyet másnap este a Microsoft követett.

Lássuk, a Microsoft közel kétórás sajtókonferenciáján melyek voltak a legkiemelkedőbb bejelentések!

Új trailert és megjelenési dátumot kapott a Cyberpunk 2077, amelyben az egyik legközkedveltebb színész, Keanu Reeves is szerepelni fog.

A Microsoft felvásárolta a Psychonauts fejlesztőstúdióját, a Double Fine Productionst. A bejelentést követően pedig egy új Psychonauts 2 trailert is kaptunk:

Kiderült, hogy a Gears 5 szeptember 10-én fog megjelenni, de akár négy nappal korábban is játszhattok vele a Game Pass Ultimate birtokában, illetve a Special Edition megvásárlása esetén. Júliusban pedig sor kerül egy multiplayer tech tesztre is, amelyben egy új játékmód, az Arcade lesz kipróbálható.

A Sega MMORPG-je, a Phantasy Star Online 2 végre nyugaton is elérhetővé válik Xbox One-on, és valamikor 2020 tavaszán PC-n is. A játék free-to-play lesz. Az amerikaiak próbálhatják majd ki először, ugyanis elég nagy esély van rá, hogy más régiókban (például Európa) később indulnak majd el a szerverek.

2020-ban érkezik a Tales of Arise, a Bandai Namco RPG szériájának következő része. A játék PC-re és Xbox One-ra is megjelenik majd, illetve valószínűleg más platformokra is, amelyeket a Microsoft nem említett meg.

Bemutatkozott Hidetaka Miyazaki (Dark Souls) és George R.R. Martin (Game of Thrones) közös játéka, az Elden Ring.

Új Battletoads a láthatáron. A megjelenési dátumot egyelőre nem árulták el.

Gyönyörű lesz az új Microsoft Flight Simulator, amely természetesen PC-re és Xbox One-ra érkezik majd.

2020-ban új Dragon Ball-játékot kapunk. A Dragon Ball Z: Kakarot egy akció RPG lesz.

Az Obsidian RPG-je, a The Outer Worlds október 25-én érkezik majd:

Új trailert kapott a Ninja Theory új játéka, a Bleeding Edge.

2020. február 11-én érkezik az Ori and the Will of the Wisps, vagyis a népszerű Ori and the Blind Forest folytatása.

2020 tavaszán egy új Minecraft-játékot is kapunk. A Minecraft Dungeons egy spin-off lesz, amelyben nagy szerepet kap a co-op és akció is.

A Star Wars Jedi: Fallen Order szintén látható volt a Microsoft sajtókonferenciáján egy új trailer erejéig, amelyben igazából szintén az EA Play-en látható demó részletei voltak összevágva. A játék november 15-én fog megjelenni.

Augusztus 30-án érkezik majd a Blair Witch, egy új horror játék, amelyben kutyánkkal kell majd a rémisztő erdőben bolyongani.

Idén ősszel 4K támogatással és új hangokkal jelenik majd meg az Age of Empires II: Definitive Edition.

Új kiegészítőt kapott a Forza Horizon 4. Valószínűleg senki sem ezt várta, de ettől függetlenül elég érdekesnek ígérkezik ez a Lego témájú DLC.

És ha már Lego, természetesen nem maradhat ki a Lego Star Wars: The Skywalker Saga, amely mind a kilenc filmet tartalmazni fogja.

Mindezeken felül nem árt még kiemelni a 12 Minutes című játékot, a Wasteland 3 új trailere szintén elég ütős lett, illetve a Dying Light 2, valamint a Borderlands 3 is látható volt. Ezeket mind megtalálhatjátok az Xbox YouTube csatornáján.

Most pedig térjünk át egy kicsit a hardverekre, valamint a Microsoft egyéb szolgáltatásaira.

Októberben jön az Xbox One „console streaming”, amely lehetővé teszi, hogy saját konzolunkról streameljük a játékokat, lényegében bárhová.

Bemutatkozott az Elite Controller Series 2, amely teljesen új dizájnt kapott. Ez a vezeték nélküli Elite Controller akár 40 órát is kibír egy töltéssel.

A show végén megerősítették, hogy a Project Scarlett, vagyis a következő generációs Xbox 2020 végén érkezik. A Microsoft hasonló információkat osztott meg, mint a Sony a PS5 kapcsán. Nagyban csökkenni fog a töltési idő az SSD-nek köszönhetően, amely virtuális RAM-ként is funkciónál majd. Az új Xbox-ban egy olyan AMD processzor fog helyet kapni, amely állítólag négyszer gyorsabb az Xbox One X-ben találhatónál. Nagy sávszélességű GDDR6 RAM-ot használ majd, és képes lesz a 8K felbontásra és a 120 FPS-re.

A következő generációs Xbox egyik nyitócíme pedig nem más lesz, mint a Halo Infinite.

Végül, de nem utolsósorban kiderült, hogy rengeteg újdonsággal bővül majd ki az Xbox Game Pass, amely PC-n is elérhető lesz. A PC-s Xbox Game Pass nyílt bétája már elrajtolt. A szolgáltatásért havi 10 dollárt kell fizetni, és több mint 100 játék közül válogathatunk, ráadásul hamarosan a Halo: The Master Chief Collectionnel is bővülni fog a felhozatal.

Gears 5
Gears 5
Gears 5
Megjelenés: 2019. September 06. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, TPS
Fejlesztő: The Coalition
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yoni avatar
Ennyi bizarr játékot egy helyen 😆d
Btw a Minecraft Dungeons jónak ígérkezik! Főleg multival...
0
0
0
0
no avatar
A Flight Simulator tényleg durván néz ki.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Blackisacolor: Belegondolva, hogy 20 éve még csak sík terep volt repülőkkel meg pár kocka alakú tereptárggyal.
0
0
0
0
enslaved avatar
Gears Of War 5 Special Edition😂
0
0
0
0
💬 5
Apor avatar
@enslaved: De itt most női főszereplő van ! Ez kell a népnek ! Ha meg átalakul locust-á, akkor meg jó nagydarab szörnnyel tombolhatsz, mivel a nőstény locust-ok nagyobbak a hímeknél 😆 😆 😆 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Nekem mindegy, a nagy kedvencem (AC Odyssey) esetében is lehetett választani, igaz, ott nem volt átalakulás csak ha beraktam a nude módot😆
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Pff... engem a feleségem lilára verne egy ilyen móka végett. 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Haha, szóval kis cingár fiú vagy😆 Legutóbb a Resi 2 remake - et játszottam végig Claire - rel full nude módban, jól megrajzolták a kis csajt, de a zombikat nem érdekelte a látvány😀
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Izé... hamarosan meglesz a barna övem(true story) , de a feleségem keményebb, ez van. 😆 😆 😆
0
0
0
0
19ati93 avatar
Flight sim iszonyat mutatós.
0
0
0
0
Apor avatar
Dragon Ball Z - Kakarotó kalandjai. Újabb ékes példa a rókabőrre 😃
A Dragon Ball XV-XV 2-ben mindenki szénné Son-Gokuzhatja magát !

...és újra eladják ugyan azt a játékot a népnek... EA-Disney szag van 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció