Bemutatkozott az Avalanche új Harry Potter RPG-je

Szerző: xoki | 2020. September 17. | hír | 54 hozzászólás

A Warner Bros. bejelentette a következő generációs Harry Potter játékát, amely 2021-ben fog megjelenni. Az Avalanche Software régóta pletykált RPG-jéről van szó, amelyet végre hivatalosan is megerősítettek.

A Hogwarts Legacy helyszíne Roxfort lesz, és az 1800-as években fog játszódni, amelyben egy tanuló szerepébe bújhatunk. Tehát ezúttal nem Harry Potter kapja a főszerepet, hanem egy egyelőre még megnevezetlen tanuló, aki a varázslóvilágra nagy veszélyt jelentő ősi titok nyitját birtokolja. A játék során bájitalokat készíthettek, varázsolhattok és folyamatosan fejleszteni tudjátok majd a karaktereteket.

A Hogwarts Legacy 2021-ben fog megjelenni PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re, Xbox Series S-re és PC-re.

Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Megjelenés: 2023. February 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Avalanche Software
Hozzászólások: 52
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Nagyon szép, felkeltette az érdeklődésemet! 😃
0
0
0
0
no avatar
Remélem nem lesz "Open world" játék, mert attól tartok el fogok veszni benne... Az még nem baj ha tudok normálisan mozgolódni, vagyis nem egy folyosón megyek minden küldetésben.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Remélem, hogy tényleg egy ilyen, mindent is felfedezős, barangolós, igazi fantasztikus élmény lesz, amilyet várok tőle!
Elképesztően régóta várok egy ilyen játékra! Egy rendes szerepjáték ebben a környezetben, kategóriában, szépen és részletgazdagon kivitelezve...
Abszolút befutó lehet!
0
0
0
0
Xsite avatar
Ezek szerint mégis van szerelem első látásra.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Tetszetős! de hol van még a megjelenés... ha 2021 is lesz sztem valahogy ősz... az meg még 1 év... (ha nem lesz persze halasztás...)
0
0
0
0
Scorn Face avatar
A videó alapján érdekesnek, jól eltaláltnak fest.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Csak ne legyen nagyon erős gépigénye, kérem a fejlesztőket... 😆
0
0
0
0
💬 33
botmunpls avatar
@wgeorge85: A minimum gépigénye a játékok 95%-nak nem nagy 😃
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@botmunpls: Hát már lassan a 4 mag kevés lesz/kevés már, de nagyjából elindul a játék,
de 100%-on pörgeti a procimat hiába 4/8-as.
Pl. NFS Payback/Heat, Shadow of the Tomb Raider.
A Red Dead 2-t meg se próbálom, meg drágállom egyenlőre. 😆
0
0
0
0
botmunpls avatar
@wgeorge85: Ez kb pont az az 5% része 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
@wgeorge85: Fura nekem se a NFS se a TR nem ette a procit. Igaz nem is feszegetem már a beállításokat.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@santakigyo: Ezt főleg a töltőképernyőnél tapasztaltam mindkettőnél,
ott nagyobb a terhelés valószinűleg mielőtt bejön a játék.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: A világ nem visszafele halad.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Mesterlovesz: Pedig jó lenne néha.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Scorn Face: Hát meg lehet oldani, ott az Age of Empires 2, akkor játsszatok azzal, az tuti elfut. Nincs ezzel semmi gond. Ettől még a 2021-es AAA címeket nem 3. generációs core procira fogják írni, ez van.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Mesterlovesz: Lassan a testel, én arra írtam, hogy hiába fejlődik a hardvergyártás és jönnek a jobbnál jobb dolgok, ha némelyik várt játék megeszi a gépet mindenestől, vagy ki sem használja azt. Mintha régen erre figyeltek volna, egy kicsit jobban (de lehet, tévedek).
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@Scorn Face: igaz.Régebben nem attól volt valaki gamer,hogy egy lakás árát tolta a gépházba.Azokon a vasakon meg elmegy már minden...
0
0
0
0
vyne avatar
@PestisDoktor88: Most sem attol gamer a gamer, csak azert haladni kell a korral vagy ha nem is haladni legalabb nem panaszkodni, hogy a 10 eves hardware-eken nem megy valami. Most sem kell milliokat beleolni azert, ha csak casual szinten akar gamelni az ember. Meg mindig eleg arra egy 60hzes monitor es belepo szintu alkatreszek.
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@vyne: Ki beszél 10 éves hardverről?
Én trógerül megírt játékról beszélek.És ameddig nem 450k-s vga-d van addig a panaszra csak upgrade-l válaszolnak...
Többek között azért vettem a mostanit,és képzeld ugyan azok a hibái vannak a játékoknak. A vram üres mégse tölti be a tájat,pedig lenne hely....stb
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@PestisDoktor88:
Én trógerül megírt játékról beszélek.

Igen ez a jelenség azért gyakran visszaköszön, sőt a félkész alkotások is ott vannak a sor végén.
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@Scorn Face: Ne is mond haver. Az ashes of creation a jó példa erre.
kész sincs de fizess 180 eurót minden féle item-ért ,3 havi tagságért egy olyan játékra amiről csak egy videót láttál hogy talán ez lesz ha el nem baxuk....
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Scorn Face: A rég és a most között pont ez volt más. Régen dicsőség volt jó játékot csinálni, viszont mivel mára eljutott a grafika oda, hogy kinézettel is el lehet adni egy játékot, így sokan ezt kihasználják....és sajnos ez sokaknak elég is. Régen ilyet nem lehetett, mert a valós látványhoz semmi köze nem volt, ha üresség volt a történetben, vagy játékmenetben instant bukta volt, ma már nem feltétlen.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Annyiban azért érthető a dolog, hogy manapság már (évek óta) azért ezerszer nehezebb komoly újítást lobogtatni ami úgy önmagában úttörőnek számít és sajnos az elvárások nem csökkentek, hanem nőttek. Lehetetlen lépest tartani velük így le kell nyelni a csalódottságot mert hiába akarnak jobbnál jobbat az emberek képtelenség kivitelezni. Az utóbbin az sem segít, hogy a fejlesztőket pusholják a kiadók és 1-2 éves határidőkkel dolgoznak így ilyenekre ha akarnának sem tudnának időt szakítani...az eladások meg így és nőnek, ezért a kiadó sem fog változtatni a hozzáállásán sajnos, holott a legtöbb címre ráférne a 4-5 éves fejlesztési idő, hogy tényleg olyan játékokat tudjanak letenni az asztalra amit nem felejt el az ember a stáblista után. Szóval a fejlesztőket is megértem valamilyen szinten, nyilván nem szentek de őket is meg lehet érteni egy bizonyos szintig, legalábbis ami az újításokat illeti.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Nekem elég lenne, ha optimalizálás nem csak köszönés szinten lenne és, amit akarnak az működjön is, ne csak mondják, hogy majd ilyen lesz, meg olyan, aztán lehet hogy végül semmilyen, ugyanis divat lett sok szempontból működésképtelen vagy butított játékokat kiadni.
0
0
0
0
vyne avatar
@PestisDoktor88: Nem feltetlen rad ertettem a 10 eves hardwaret hanem ugy altalaban van itt egy ket forma aki panaszkodik egy ezer eves procival meg valami irodai kartyaval.. 😃
En amugy arra az amd kartyara nem is akarok semmit mondani mert megint jonnek az elmebeteg amd kultistak es hallgathatom egesz nap. Valoszinuleg egy 2060-2070-el nem lenne ilyen gondod.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@vyne:
amd kultistak

Ez tetszik 😆
0
0
0
0
vyne avatar
@Scorn Face: Jobb szo nincs rajuk. 😆
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@vyne: Nos 6900xt fogok venni karácsonyra, nem nvidiát.a laposban 1060 van azzal meg hibások a textúrák.szal aham az nvidia jobb....az érintett játék a bdo.

(A híresztelések ellenére ez a kártya hibátlan,a driver is jó nincs semmi fórumokon terjedő tünet....)
0
0
0
0
vyne avatar
@PestisDoktor88: Mmhm.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Scorn Face: Régen minden sokkal kezdetlegesebb volt, nem volt annyi hibalehetőség. A játékok is, a programozás is és a hadrver is sokkal egyszerűbb volt. Az igények is alacsonyabbak voltak.
Manapság meg 4-6-8 magos processzorokon mindenhol használjuk ki az erőforrást többszálú programozással, meg ennyi meg annyi gigás videókártyákon Raytracinggel meg anélkül, mindenhol fusson jól mindenféle API alatt.
Ezt eléggé unfair azzal összehasonlítani, hogy a Super Mario 500 vagy 600 Mhzes egymagos procin fut el, és hogy kell hozzá egy olyan GPU ami támogatja mondjuk a directX8-at.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Mesterlovesz: Igen, minden fejlődik és ezzel párhuzamosan az elvárások is. Direkt csak a játékokra fókuszáltam (amilyen programokkal dolgom van ott nincs kihasználatlansági, üresjárati probléma), mert ott jön elő az, amit fentebb írtam. De persze kiadási idő közéletével nem lehet már bütykölni a játékon. És ekkor jönnek a rossz esetben a félkész alkotások, melyeket majd tapaszokkal fognak teljessé tenni. De ekkor jönnek ugyancsak a gépzabáló játékok is. Ha ezeket a hibákat egy nagy cég követi el, akinek lenne kapacitása egy jónak mondható (tökéletes nincs) játékot kreálni, na az dúrva. Azzal is egyetértek, hogy bitang nehéz meló lehet minden szóba jőhető hardverre optimalizálni és minden extra opciót belegyúrni.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Mesterlovesz: Szerintem az Age of Empires III: Definitive Edition-ra gondoltál. 😊
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: Szerintem is sokkal jobb a 3, de valamiért mindig mindenki a 2 vel példálózik. Gondolom az volt korában az ikonikus, a 3 nem hozott akkora ugrást. Úgy hogy nem mertem 3at írni, mert a végén még vasvillára tűznek itt engem. 😉 Meg a 3 már egész szépen nézett ki , lehet még gépigénye is van (2 magos processzor, 1 giga ram vagy hasonló 😃 ).
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Mesterlovesz: A Definitive Edition-nek (core i5-3300/16GB RAM/GTX 980) az igénye,
mit is mondjak nem kihívás a gépemnek. 😆
De idővel azért igyekszek pénzmagot gyűjteni meg félrerakni és
akkor lesz újabb generációs gépem. 😃

Szerk. : Mondjuk ezen kijelentésem elhamarkodott volt,
mert a fizu kb. jeges kocka szinten van,
míg az árak csak növekednek mind az élemiszerben, ruhában,
cipőben és nyílván a számítástechnikai eszközökben is.
Hiába alakul ki egy csökkentett ár a proci+RAM+lap-ra,
az csak minimális számomra a félrerakott pénzhez,
meg a vele járó erőfeszítés -és lemondásokhoz képest.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: Hát kicsit alálőttem azt a gépigényt akkor 😃 Régebbi játéknak tűnt, nem ma játszottam vele.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Mesterlovesz: Még nem jelent meg, jövő hónap 15.-én fog kijönni. 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: Akkor én a simáról beszélek 😃
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Mesterlovesz: Tudom csak én gondoltam így, kénytelen vagyok beérni a mostani gépemmel.
Ha vinni fogja nosza neki, ha nem akkor nem játszok vele. 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: Igazából csak az alaplapot meg a procit kéne cserélni, a többi az rendben van teljesen.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Mesterlovesz: Igen pontosan lap+RAM+proci, mert a RAM-om csak DDR3 és nem DDR4. 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Koncepció hibátlan, gyakorlatilag olyan nagy időbéli visszaugrás, hogy történetileg nem sok minden köti őket, sőt semmi, teljesen más lényeg, szokások, emberek..........rendkívüli játék lehet, meghálálná saját magát a cucc, ha jól csinálnák, eleve már a környezet is csodás, nem hogy az egész sztori....ebbe még a kívülálló kalandjáték kedvelők is beleélhetnék magukat szerintem. Mondjuk én már annak is örülök, hogy lesz.
Összességében én nagyon ritkán várok játékot...na de erre azt mondom, hogy remélem jó lesz....sőt formabontóan jó.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Ígéretes. Sok jó dolgot ki lehetne hozni abból az univerzumból. Várom majd a teszteket a megjelenés után, ha jó lesz akkor tuti vétel.
0
0
0
0
💬 1
Mesterlovesz avatar
@kolbaszkarika: +1

Nem, is értem, hogy hol maradtak eddig ezek a játékok, abszolut kiaknázatlan világ ez a Rowling féle varázslókastély.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Olyan 7éve jelent volna meg, ilyen minőségbe még durva is lenne 😂 De ennek ellenére vàrom..
0
0
0
0
💬 4
Mesterlovesz avatar
@MaximumGame: Milyen minőségben? Azt ne mondd már, hogy egy alfa státiumú játéktól ez szar... Jah hát persze, ha hozzászokik az ember a kamubemutatókhoz ahol fotorealisztikus játékmenetet prezentálnak, amiből aztán a valóságban a fele se lesz igaz, akkor már érthető miért írod ezt.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Thespartan avatar
Bocsánat,hogy közbeszólok van benne valami,amit írsz,de azért tényleg nem hátrány,ha jól is néz ki a játék.. az ad egy löketet,vagy úgy fogalmazom megadja a pikantériáját az egésznek 😃 Megoszlanak a vélemények persze,de szerintem ha globálisan kéne látnom a dolgokat,akkor legyen a grafika a játékélménnyel összhangban olyan szempontból,hogy egyikre se adjanak támadási pontot,az meg,hogy kinek mi a jó grafika az valamelyest relatív 😃 Véleményem szerint ebben a formában,ez a játék szép,nem tudom kritizálni,a koncepció meg 10/10 😃 Reméljük jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Thespartan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Sok ember él álomvilágban. Meg azt sem tudják mit akarnak. Mindent egysazerre, csakhogy az nem megy, mert az egyik opció kizárja a másikat általában. Valamit választani kell. Pl alacsony gépigény versus szép grafika. Arról már nem is beszélek, hogy mennyire átgondolatlan elvárás, hogy egy megjelenési idejű stádiumról akar valaki bemutatót egy évvel a megjelenés előtt. Nyilván nem így fog kinézni a végtermék.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Mesterlovesz: Ponzosan hozzá szoktam ehez 😊
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Na erre kurva kiváncsi vagyok.
0
0
0
0
vyne avatar
Na ezt szet adom.
Remelem nem cseszik el, erik mar egy jo Fazekas Harry jatek. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció