Bemutatkozott az Assassin's Creed Shadows

Szerző: xoki | 2024. May 15. | hír | 46 hozzászólás

Ígéretéhez tartva magát a Ubisoft, a mai napon közzétette az eddig Assassin's Creed Red kódnéven futó Assassin's Creed Shadows első előzetesét, és ahogy arra számítani lehetett, a játék tényleg a feudális Japánban játszódik.

A játékosok két főszereplő közül választhatnak majd. Az egyikük nem más, mint a legendás afrikai szamuráj, Yasuke, de a történelmi legenda mellett az Iga tartományból származó leleményes shinobi, Naoe karakterét is irányíthatjuk majd. A játék a japán történelem késői Sengoku korszakában játszódik, amikor a harcoló felek egy új korszak bevezetésével próbálkoznak.

Mivel egy cinematic trailert villantottak, így a játékmenet részleteibe egyelőre nem kaptunk betekintést, de szerencsére nem kell sokat várnunk a bemutatóra, mivel júniusban, az Insider Gaming szerint a Summer Games Fest során kipróbálható lesz a játék korai buildje, így az újságírók és tartalomgyártók biztosan megosztják tapasztalataikat a nagyközönséggel is.

Az Assassin's Creed Shadows november 15-én válik majd elérhetővé PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Megjelenés: 2024. November 15. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Quebec
Hozzászólások: 46
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kimi100 avatar
Lassan egy játékban sem lesz fehér bőrű karakter. De szerintem ebben olyan sztori lesz, hogy az asszaszin hölgy kiderül, hogy lezbikus és titokban a néger NPC-ket döngeti egy felcsatolhatóssal...

Az egyik mellék küldetés az lesz, hogy gyűjtsünk be 10 darab növényt amiből viagrát lehet craftolni és éjfélkor a néger karakter becsatlakozik, neki is kezdenének az akciónak, de a hölgy karakter elmondja neki az igazat, és ezért ellenségek lesznek és mielőtt összecsapnak megisznak egy szake-t mert Jappppán.

Side note: A játék továbbra is hozni fogja szerintem a megszokott dögunalmas repetitív küldetéseket és a semmit mondó főküldetés láncot.

Vizuálisan valamint a harcrendszer szerintem javulni fog.

Durranhat a Preorder.
0
0
0
0
Attila1990 avatar
Lehetne a főszerepben PL Akecsi Micuhide biztos őrultek a japánok :D
0
0
0
0
Ayistion avatar
Imádom a kommenteket, meg a YT megmondókat. :d Originsnél változtattak a játékon akkor azért ment a rinya hogy milyen változtatás ez. Mirage régi stílusú lett, ott meg azért ment a rinya. Mindenkinek soha nem fog megfelelni egy játék se. 🤡 Önálló vélemény meg nincs, csak az amit valaki belemond a yt vidinyóba. Ha nem tetszik akkor ne vedd meg, ne játszd, ennyi.
1
1
2
0
💬 7
TheMenkuPocok avatar
@Ayistion: Nem lehet valakinek véleménye egy játékról? Mi van ha az első AC-k tetszettek, de ez már nem? Nem mondhatom el miert nem tetszik?
0
0
0
0
Ayistion avatar
@TheMenkuPocok: De lehet véleményed. Akkor az vélemény legyen és ne egy rinyálás hogy jajj 100.ac, jajj megint ugyan az, és társaik, mert ez nem vélemény hanem ez egy fos. Arról nem beszélve hogy sok embernek nincs egy önálló gondolata, hanem inkább megnéz egy yt videót amiben valaki elmondja hogy valami szar, és onnantól emberünk számára is szar az a dolog, hol ott egy pillanatot nem játszott vele…

És nem kell a szöveg hogy jajj ac fan, nem lehet szidni az act. Szidd, számomra is volt rossz ac élmény.
1
2
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Ayistion: Akkor az én véleményem a következő: japánban játszodó játékról van szó, millió rajongója van az Assassin's Creed-nek (ha nem is jöttek be az utolsók attól még nem tagadható, hogy nagyon sikeres sorozat), és emellett még többen szeretik a japán kúltúrát.

És ez most a saját véleményem, nem más videót fogok idézni, de miért kellett egy fekete emberről szóljon egy 16. századi japánban történő játék? Ha ez nem erőltetett akkor nem tudom mi az.

Ez csak egy cinematic trailer volt, semmi játékmenetet nem láttunk, és teljesen ezen alapszik amit mondtam. A játék majd úgyis kelni fog, sokan venni fogják, nem kell őket sem támadni sem védeni, mert úgysem segít. Ha valakinek nem tetszik az ne is vegye meg, egyszerű.

De ismerve az utóbbi Ubisoft játékokat nézve elégge el voltak tévedve, nem volt semmi érdemleges mutatásuk, és sok ember csak csalódott, mert egykor egy szeretett stúdióról volt szó, akinek a logóját megláttad már egyből érezted, hogy ez jó lesz. De most már fájdalmas, milyen játékokkal próbálkoznak.

Körülbelül ennyi mondani valóm van.
0
0
1
0
ichigo23619 avatar
@TheMenkuPocok: Nem vagyok rasszista de a feka szerintem tényleg kicsit túlzás volt az ubi részéről.

Esetleg akkor nem, ha csinálnak neki egy komoly háttérsztorit azzal egyetemben hogy hogyan került ő japánba.
0
0
0
0
Kelori avatar
@Ayistion: Hajjaj, valaki bántotta a kedvenc multi-billion dolláros franchise-odat?

Amúgy az érvelésed oda-vissza működik, ha nem tetszik mások véleménye akkor ne olvasd.
3
2
0
0
Ayistion avatar
@Kelori: Hajjaj, látom olvasni nem tanultál meg. Sebaj, mi kutyánk kölyke.
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Ayistion: Ha hiszed ha nem, nekem az összes eddigi elérhető AC megvan. :D Mirage-ig bezárólag. Én annyit írtam, hogy érezni azt, hogy erre a szériára építettek fel mindent is amit lehet. Ezzel nincs is baj, nem is lesz, mert szeretem az AC-kat, de néha baromi sok, hogy már a sokadik hülye tornyot mászod meg, hogy láss valamit. :D Na az amit én kivennék minden AC-ból, és úgy csinálnám meg, mint az AC 3-ban, hogy ahol mész, ott már láthatóvá teszi magát a térkép egy része. Az Origins az Ezio Trilogy mellett a kedvenc részem. Nem hiába van AC Origins-es törölközőm, poszterem stb-m.

A Mirage meg visszanyúlt a régi AC 1-2-Brotherhood részekhez, ami még jobbá tette, mert maga a terep, a karakter is adott. Itt a mennyiségen van probléma, meg ahogy elnézem sokaknak a fekete karakterrel. De azt olvastam, hogy külön szálon fog menni, szóval lehet szerintem majd választani, hogy melyikkel mész.

Végszóként Odyssey és Vallhalla-n már baromi érezhető volt, hogy hatalmas világ, de sokszor üres, ez a másik problémám az új RPG-sített AC-kkal. Mondjuk Origins-be belevertem majd 200 órát. :D
Odyssey-t is játszom mai napig, Vallhalla is megy.

De jobb szerintem, ha egy kissebb térkép van, álá régi AC-k és a Mirage, megtöltve mindennel, mint a hatalmas térkép, amiben jóformán semmi nincs. Nem az, hogy alig van valami, de nem késztett nagyon arra, hogy na azt a kis tököm szigetet felfedezzem, mert nem vonz.

Ez a japán AC legyen hasonló, vagy akkor olyan térképű, mint az Origins, aztán vígan elvagyunk. Merjenek hozzányúlni az akkori japán kultúrához. Nekem amúgy is, párom miatt főleg vételes lesz, mikor megjelenik.

Ha meg valakinek más a véleménye, még ha nem is tetszik, le kell sz@rni.
Mert amit csináltál az szimpla kirohanás, semmi több.

Újra idézem, hogy én is szeretem és imádom az AC-kat, de van más szériájuk amihez lehetne nyúlni.
0
0
0
0
Dmatyika avatar
Olyan bitang ütős lett az új Assassin's Creed játék trailere, hogy röviddel a kilövése után már majdnem annyi dislike van rajta, mint like. Véletlen lenne? 🙄
De a kommentek is megérnek egy misét 😃
Addig is álljon itt örök mementóul: ha egyszer úgy döntesz, hogy lóf*sz minőségű játékokat adsz ki, mint a Skull and Bones, ráadásul úgy kommunikálod őket, mint 'aaaa' címeket, akkor ne lepődj meg ha idővel a közönséged már azt sem hiszi el neked amit kérdezel.
Másfelől innen szép nyerni, csak nem hiszem, hogy a Ubinak szüksége volt még egy kaptatóra...
0
0
0
1
💬 11
raw_god93 avatar
@Dmatyika: Otherworld Zoly idézet? :D
2
0
0
0
Dmatyika avatar
@raw_god93: Igen, gondoltam berakom ide, mivel eléggé releváns és sokan tudnak ezzel azonosulni, látva a Ubisoft éves hanyatlását. :DDDDDD
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Dmatyika: Az a legnagyobb baj, hogy egy IP-re épültek nagyon rá. Az pedig az Assassin's Creed. Jóformán abból van a legtöbb az összes közül. Nem rossz, de már én is érzem, hogy sok. Elvagyok velük, de hol a Splinter Cell, a komolyabb Prince of Persia, akkor egy Rainbow Six Vegas 3 stb?
0
0
0
0
Dmatyika avatar
@raw_god93: Lényegesen látszik, hogy mennyire elfogytak ötletileg, már négy AC-val ezelőtt is lehetett érezni a monoton irányvonalat, vagy a régebbi funkciók behozatalát (körözési rendszer). Bár ha ez a játék nem lesz jó, úgy vélem a cég örökre eláshatja magát, ugyan is pl a Watch Dogsnak annyi, a Far Cry lassan irreleváns, az R6 pedig egy kaszinói szalonhoz hasonlít.
0
0
2
0
raw_god93 avatar
@Dmatyika: Igen ez a másik probléma. Nem rosszak, mert én is megveszem őket, már csak a helyszín miatt, de nagyon érezni, hogy már nem az az Ubisoft akik egykoron voltak. Meg igazából egy tényleges Prince of Persia-t is adnék, ami hajaz mondjuk a Sands of Time trilogyra.
1
0
0
0
Dmatyika avatar
@raw_god93: Azért elég szomorú a sorsuk, talán az egyik legnagyobb példa a 2010-es években a videójáték iparban, hogy hogyan épül le, teszi tönkre saját magát egy cég, ami egykoron a csúcson volt. (Downbad).
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Dmatyika: Sajnos nagyon igaz. De ezt ők köszönhetik maguknak. Azért mi se nyelünk le sok mindent.
1
0
0
0
bazsi135 avatar
@Dmatyika: Mi a francért kell már egy cinematic után károgni?! Ez lesz az utolsó ac,ami hasonló lesz az előzőkhöz, a többi már nem. Még ezen kívül 3 ac-t fejlesztenek,ők is rájöttek erre ne izgulj,csak a játékfejlesztés 5-6 éves folyamat. Az eddigi ac-k szerintem jól sikerültek,de már uncsik. Még semmit nem láttunk belőle,de már leszidod. Csinálj jobbat, a splinter cell-t meg csinálják.
0
0
0
0
dontmistace avatar
@bazsi135: Nem unalmas ez már, hogy "csinálj jobbat?" Miért kellene neki jobbat csinálni? Ő A játékos, nem a fejlesztő. Az Ő és a többi játékos pénzéből élnek ezek a majmok, akik a Ubisoft név alatt tevékenykednek. Az ő dolguk lenne normális, vállalható játékot készíteni, ha már emberek fizetnek érte. Elég megnézni a kommenteket egyébként a videó alatt, jó kommentet talán csak nagyítóval találsz, csoda hogy nyitva hagyták a kommentszekciót.

Spoiler!
Neked hogy esne ha elmennél egy étterembe, fizetnél az ételért több tízezret, majd egy okádék kaját kapnál? 😀 Ne essen rosszul, csinálj jobbat magadnak!
3
0
0
0
bazsi135 avatar
@dontmistace: Ezt megértem,de legalább várná amíg kijön a játék :D vagy egy-két gameplay.
Azért egy AC se okádék sztem,csak mondjuk úgy,hogy ugyan az a recept.
Mindegyiket élveztem.
Ajánlom figyelmedbe,hogy hány új ac címen dolgoznak. Ez lesz az utolsó,ami ilyen nagyon nagy open world lesz,a többi már nem és azoknál a koncepció is más lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Dmatyika: Yt mutatja a disklájkkat ?
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Ez a fejlesztőcsapat készítette az Odyssey-t és a Fenyx-et, így biztosan nagyon jó játék lesz. Az AC Valhallán kívül az összes részt szerettem.
0
0
0
0
dontmistace avatar
Spoiler!
Always remember - the best part about a Ubisoft game is usually the trailers
4
3
0
0
Thespartan avatar
Majd ezt is agyon fogja fikázni mindenki, mert senkinek nem jó semmi. 🤔😊
0
0
0
0
💬 5
santakigyo avatar
@Thespartan: Eladások döntenek úgy is.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Thespartan: Az biztosan nem én leszek. Már alig várom.
1
0
0
0
HARD avatar
@enslaved: Te minden játékot vársz :D nálad sincsen ám jobb meg bal térd .. csak jó meg rossz 🤣🤣🤣
Csak vicceltem .. :D
0
0
0
0
enslaved avatar
@HARD: Ami AC az nálam mindig jöhet, legalábbis amíg nem szúrják el nagyon, olyanra meg a 2. rész óta nem volt példa, pláne nem az Origins óta. A POP trilógiát is imádtam, az új mégsem érdekelt.
1
0
0
0
Kelori avatar
@Thespartan: Attól még hogy szerintem, meg sokan mások szerint is rohadtul unalmas azt látni amikor egy IP-ről a századik bőrt nyúzzák le, te még élvezheted, ha te funnak gondolod. Viszont azt ne várd el hogy a teljes játékos társadalom állva tapsol, mikor a tripla A játékpiac egy tetemes része erről szól hogy 1-2 évente kiadják ugyanazt, kicsit más settinggel, más karakterekkel, stb, de lényegében ugyanazt a core gameplay loop-ot adják el már egy évtizede, valódi innováció és kreatív ötletek nélkül (a pár kivételtől eltekintve)
0
0
2
0
Fishman avatar
Azt kell mondjam csak az előzetesből elnézve lesz helyenként lopakodás is, meg frontális nyílt harc!

Arra nem emlékszem pontosan hogy az Origins vagy Odyssey-be volt 2 karakter akik közül lehetett választani de ez itt érződik hogy ugyan az lesz a vége, vagy csak menet közben magától vált a game sztori alapon, meglátjuk :)
0
0
0
0
💬 2
raw_god93 avatar
@Fishman: Origins-be csak egy karakter van Bayek, Odyssey-ben Kassandra és Alexios. Valhalla Eivor (nő, férfi), Mirage ugye Basim, Meg a Syndicate-be volt az elsőnek, hogy küldetésenként váltott a játék, vagy te választottad ki, de, ha jól emlékszem, volt küldetéshez kötött is, hogy Jacob, vagy Evie-vel mész. Itt is szerintem hasonló lesz, vagy két külön sztori, mondjuk azt jobban adnám.
3
0
0
0
Fishman avatar
@raw_god93: És igen, a sydicate teljesen kiesett pedig azt is kijátszottam, még a Hasfelmetsző Jack-es dlc-t is :)
0
0
0
0
retek77 avatar
Szamuráj......... egy afrikai pali? Ha jól tudom abban a korban nem volt fekete szamuráj! Akkoriban rabszolgák voltak!

És javítsatok ki történelmileg ha valami baromságot írtam, mert nem néztem külön utána csak emlékezetből írtam, és tévedhetek!!

Tehát, anno, 1500 évek vége felé (nem emlékszem), volt háború a szamurájok és Shinobik között! Szamurájok nyertek
0
0
0
0
💬 11
Kida23 avatar
@retek77: Yasuke afrikai származású férfi volt, aki 1581–1582-ben, a Sengoku-korszakban a japán daimyō Oda Nobunaga megtartójaként szolgált. 15 hónapig koshōként dolgozott, egészen Nobunaga haláláig a Honnō-ji incidensben.
2
0
1
0
retek77 avatar
@Kida23: Okés, köszi a kijavítást!! És az infót
1
0
0
0
Pokman avatar
@retek77: Volt egy afrikai pali igen, aki rabszolgaként érkezett, és Nobunaga a szárnyai alát vette, de sosem lett belőle szamuráj, nem is lehetett az alatt a 15 hónap alatt amíg ott volt (esetleg 15 év alatt lehetett volna valami csoda folytán 🤣). Amikor rajtuk ütöttek fekete barátunk konkrétan beszart és elmenekült volna de elkapták, ez minden csak nem szamuráj, bár végül elengedték mert semmi értéke nem volt neki, ennyi a story
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@retek77: Volt afro szamuráj régen, van is egy kis történelme. Bár itt teljesen átdolgozták elvileg.
De majd kiderül.
1
1
0
0
retek77 avatar
@raw_god93: Ubisoft..... nem is várom el hogy ne dolgozzák át :)
0
0
0
0
Pokman avatar
@raw_god93: Nem volt afro szamuráj lol az egy mese 🤣 amúgy meg pont hogy yasuke ihlette azt az animét, szóval ugyan arról az emberről van szó
0
1
0
0
raw_god93 avatar
@Pokman: Ok. :D
Látom ezt az egy dolgot kiragadtad. :D De erőltetik nem kicsit ezt az LMBTQ-s f@szságot-
0
0
0
0
Pokman avatar
@raw_god93: Fentebb leírtam mit lehet tudni az igazi történelméről, van pár monatunk róla, ennyi. Az viszont biztos hogy szamuráj nem volt a pali.

Igen, nem hogy egy feketével gyilkolásszuk Japán barátainkat de még meleg is kellett legyen az illető, hát ez már tényleg kiverte nálam a biztosítékot.....

De amúgy mit csodálkozunk ? Nem láttad kik voltak a vezetők a játék gyártása során és hogy ki az a "hiteles" forrás akitől az egészet szedték ? Hát én láttam és azok után cseppet sem csodálkozok hogy ilyen irányba ment el az egész játék. Ha ezek lette volna ott az első AC-nél akkor franchise biztosan nem lett volna belőle 🤣
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Pokman: Majd megjelenéskor kiderül. De ezt a sok érzékeny f@szrák érte el az elmúlt 2 év alatt.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@retek77: Az LMBTQ jövőbe bárki lehetsz, katicabogàr vagy agyhalott is. Feka kishableàny utàn màr nem mind1?
4
0
0
0
Legendrush27 avatar
@MaximumGame: Kyle apukája Zsiffin lett a South Park-ban 😅 Hatalmas rész !
0
2
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció