Az EA megígérte, hogy továbbra is készíteni fognak Star Wars-játékokat

Szerző: xoki | 2021. January 17. | hír | 27 hozzászólás

Sokan meglepődtek a Ubisoft korábbi bejelentésén, mely szerint egy Star Wars címet készítenek. Ez azért érdekes, mert az EA 2023-ig birtokolja a játékok jogait, és néhányan úgy gondolták, a cég lemondott róla és többé nem készítenek új játékokat.

Szerencsére ez nincs így, ugyanis a kiadó megnyugtatta a rajongókat, hogy a későbbieken további új játékokkal is előállnak majd. A Lucasfilm Games szintén megerősítette, hogy a Ubisoft játéka nem lesz hatással az EA-vel kötött egyezségre, kapcsolatukat nem szakították meg, és a cég továbbra is fontos szerepet tölt majd be a Star Wars-játékok jövőjét illetően. A Lucasfilm Games alelnöke, Douglas Reilly azt is elmondta, hogy büszkék azokra a játékokra, amelyet az EA-vel közösen hoztak létre, és a kapcsolatuk még sohasem volt ilyen erős.

Több projekten is dolgoznak az EA csapatai, de sajnos ezekről egyelőre még nem mesélhetnek. Korábban megerősítették, hogy készül a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása, de ezenkívül nem tudni pontosan, milyen játékokat terveznek még.

Star Wars Jedi: Fallen Order
Star Wars Jedi: Fallen Order
Star Wars Jedi: Fallen Order
Megjelenés: 2019. November 15. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Respawn Entertainment
Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso avatar
Ezt vehetjük fenyegetésnek?
0
0
0
0
Attisz5284 avatar
Kár hogy az igazi star wars fanokra ilyen cégeket hagytak mint a Disney meg az EA és star wars helyett be kell érnünk valami azzal hasonlóval mind filmek mind játékok terén. Igaz, ott van a Fallen Order ami valóban jól sikerült és kedvenc SW játékom de egyetlen egy játék nem ürügy az EA-nek arra hogy tovább firtassa SW játékok csinálását. És szar kimondani de egyik battlefront játékukat sem élvezem már. És filmek terén pedig valóban igéretesnek tűnnek a Disney+ által hirdetett új közelgő sorozatok (Obi-wan sorozat, Bad Batch, stb..) de ahogy a Skywalker Saga-t lezárták szerintem az egy förtelem és lehet sokan letámadnak de így összesítve jobb lett volna ha nem folytatják, legalábbis nem a Disney és főleg nem Ryan Johnson (hála Istennek hogy csak egyetlen egy részt rendezett, bőven elég is volt). Hátha a Ubisoft-tól kapunk valami olyan játékot ami majd kielégít minden star wars rajongót, köztük engem is.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Az első és egyben utolsó Star Wars játék amivel jáccottam, az a Star Wars: Episode I Racer volt, az ezredforduló elején. Sem a játékok, sem pedig a filmek nem kötöttek le soha.
Felőlem elengedhetik ezt a témát. 😀
Köszönöm, hogy leírhattam. 😀
0
0
0
0
💬 1
Attisz5284 avatar
@The_Teacher_Man: Hát több százezer ember nem örülne ha "elengednék ezt a témát". Ha nem köt le a film se akkor felesleges ilyen hírekkel foglalkoznod.
0
0
0
0
santakigyo avatar
A Fallen order jó irányba ment el és megmutatta az EA-nek,hogy van létjogosultsága egy történetközpontú játéknak manapság.
Ha ebből indulunk ki akkor lehet bizakodni. Tudnak ők ha akarnak és ha látják az értelmét és a pénzt.
0
0
0
0
thug85 avatar
Ezt most jó hírnek szánták?
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@thug85: Gyanítom hogy igen...
0
0
0
0
susguy avatar
@thug85: Gyanítom hogy nem...
0
0
0
0
Flynian avatar
Azt hittem lesz olyan komment, ami majd védi az EA-t. Milyen naiv voltam 😀..
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
Akkor szerintem kezdhetünk félni.... 😃 Habár tény, hogy a Fallen Order kellemes csalódás volt... 😀
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Csak nehogy az legyen hogy a Ubisoft jobb Star Wars játékot adjon ki 😜
0
0
0
0
💬 2
Attisz5284 avatar
@Szabcsiadi: Inkább mint az EA...
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@Attisz5284: Tudom, az EA részéről lenne megütve a bokájuk a szerződés miatt.
0
0
0
0
no avatar
a cég lemondott róla és többé nem készítenek új játékokat.

Szerencsére ez nincs így,


Eléggé érdekes fordítás. Annak a fényében hogy a Lucasarts az SW 1-3 alatt 10+ címet dobott piacre 10 év alatt és közöttük igaz voltak felejthető alkotások is, de elég széles volt a repertoár így mindenki megtalálhatta magának amit keresett:
kisgyerekeknek - Pit droids
versenyre - Racer
starfighter, rebublic commando, battlefront és a többi cím...

Ehhez képest EA alatt volt egy Battlefront ami egy remake kb, egy BF2 amit elvitt a lootbox balhé és mi is? Egy fallen order ami álíltólag egészen korrekt lett és egy Squadrons. Ez nem éppen 10+ használható cím és az utóbbi kettő kivételével kb felejthető is mind...

Tehát jobb lenne ha értelmes kiadó és fejlesztő kapná meg az SW címeket, és az EA egyetlen szerencséje, hogy a Disney-nek nincs stabil és minőségi fejlesztőgárdája erre...még. Akiket eddig megbíztak azon nem remekeltek, de ez lehet részben a Disney hibája is. De amennyi dellát bezsákol a Disney, simán megeshet hogy 2023 után úgy elveszik az EA-tól a jogokat hogy az EA csak nyekken és addigra a Disney felvásárol egy tucat fejlesztőt és megoldják házon belül. Így is rongyosra keresik magukat a merch-ekből, valahová ki kell lapátolni a lét hogy többet termeljen.
0
0
0
0
💬 3
AMDMonsteR avatar
@Palanova: Squadrons is kb... Kicsit foltozgatott űrharsz a BF II-ből...
Olyansminek képzeltem először, mint a Skull & Bones -t az AC4 után, de alulmúlta...
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Igazad van, de azért azt vedd figyelembe, hogy manapság minden játéknak több a fejlesztési ideje, mint akkoriban. De igen, ez a négy játék így is kevés, tekintve, hogy ebből kettő szar. De mondjuk, ha csináltak voltak 5 játékot és mindegyik olyan színvonalú lett volna mint a fallen order akkor egy szavunk sem lehetne!
0
0
0
0
no avatar
@Halidox: Igen, lehet több a fejlesztési idő, de a Lucasarts sem egy személyben fejlesztette az össes SW gamet abban a bizonyos 10 évben. ezek szerint anno a Lucasartsnak több és minőségibb stúdiója volt mint utána 10 évben az EA-nak, akinek ott volt a Westwood, maxis, bioware, dice, respawn...igaz eddigre a westwoodot kinyírta már (C&C 4 fényében megértem) és a kilépők Petroglyph néven készítetek a Lusartsnak egy Empire at War-t ami az egyik, ha nem a legjobb SW RTS a reskinezett age of empire mellett. Force Commander meg inkább elrettentő példa.

Ha készült volna öt jó SW game az EA-tól akkor is kevés lenne, mert a Lucasarts éra alatt sem mondta senki, hogy ne készüljön ennyi SW játék, miért is mondta volna? És akkor még ott egy SW Kotor 1-2-old republic...

Igaz, az EA mellett szól (úristen, nem gondoltam volna hogy ezt leírom, de a teljesség kedvéért le kell és mert igaz) hogy más játékokat is adnak ki: évente copy paste sport és lövölde játéok és sims kiegészítők.

Lucasarts meg adott ki Indy játékokat.

Ha 2010-től nézzük és milyen stúdiók voltak az EA alatt és azoknak milyen specializációja volt, nagyon remek SW gamepalettát lehetne összerakni 10 évre, 2 x 5 éves fejlesztési időkkel ami kb 10-12 játékot jelentene.
0
0
0
0
Reddani avatar
gyűrűk ura szerű játék jöhetne még :/
0
0
0
0
Twist avatar
Ez sokkal inkább fenyegetés, mint ígéret 😕
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
néhányan úgy gondolták, a cég lemondott róla és többé nem készítenek új játékokat.

Szerencsére ez nincs így


Nem is tudom... Azért nem mondanám, hogy szerencsére. Amellett, hogy tudtam róla, hogy nem, azért reménykedtem picit benne... Amilyen botrányok közepette adták ki az eddigieket és ami megy az EA háza táján...

Az egyetlen elsőre is értelmes SW dobásuk a Fallen Order volt mostanában. Ha olyat hoznak, az még mentheti náluk a menthetőt.
0
0
0
0
💬 6
gigazte avatar
@AMDMonsteR: Az a nagy helyzet, hogy a Fallen Order is a Respawn miatt volt olyan amilyen. Na náluk jó kezekben volt a Star Wars! Abban reménykedik az ember, hogy őket nem csinálja ki majd az EA!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@gigazte: Aztán nehogy azt is lehalasszák, mert... Csak. 😆
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Ezt mondták a Westwoodra, Maxisra, Biowarre és tucat másik fejlesztőre is...
0
0
0
0
gigazte avatar
@Palanova: Aztán kicsinálta őket az EA... 😂
0
0
0
0
botmunpls avatar
@AMDMonsteR: Ami értékeléseket láttam a játékról mindenhol dicsérik, viszont megemlítik hogy eszméletlenül bugos (amit nem tudom javítottak e azóta), részben ezért nem vettem meg.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@botmunpls: Ha a Fallen Order-ről beszélsz, akkor igen, azt dicsérik, és valóban az egyetelen értelmes játékuk most már... 4 éve(?)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció