Az Assassin's Creed Valhalla lekörözte a Black Ops Cold War eladásait

Szerző: xoki | 2020. November 17. | hír | 30 hozzászólás

Az első Call of Duty megjelenése óta a széria mindig a toplisták élén volt. A megjelenés hetén jó néhány éve az első helyet foglalta el, emiatt elég nagy meglepetésnek számít az Assassin's Creed Valhalla sikere, amely ugyanazon a héten jelent meg, mint a Black Ops Cold War.

Az Assassin's Creed Valhalla a megjelenés hetén lekörözte a Black Ops Cold War eladásait az Egyesült Királyságban, ezzel megdöntve egy többéves rekordot. Az első héten 144 000 példány talált gazdára az Assassin's Creed Valhallából, miközben a Call of Duty: Black Ops Cold Warból 130 000 darabot értékesítettek.

Persze fontos kiemelni, hogy ezek a számok csak a dobozos példányokra vonatkoznak, vagyis a digitális eladásokat nem tartalmazza. Az új Call of Duty digitális eladásai rekordot döntöttek az első napon, de pontos számot még nem kaptunk ezzel kapcsolatban. Az Assassin's Creed Valhalla kapcsán pedig elárulták, hogy dupla annyi fogyott belőle, mint az előző részből. Fontos még az is, hogy a legutóbbi Modern Warfare 361 400 eladott példányához képest a 130 000 tényleg kevésnek számít, szóval mindenképpen rosszabbul teljesített, mint az elmúlt évek során, bár a közeljövőben az Activision lövöldéje valószínűleg ismét az élre tör majd.

Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla
Megjelenés: 2020. November 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 29
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kukori18 avatar
Már a béta tele volt csalóval így teljesen érthető hogy sokan visszaléptek a cod bo cw vételétől /másod részt a mw hez képest visszafejlödéstől de legalább az mw kicsit megtisztúlt tőlük 😀
Leginkább az anti cheat re koncentrálnának ne a tömeg codokra
0
0
0
0
Liptik avatar
Ajánlom a COD-nak is az 1 év kimaradást.
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
Egy tucatjáték leköröz egy másik tucatjátékot, aztaaaaaa 😀
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Almát a körtével.... -. -
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nem meglepő. Mindkettő tucat játék, de a Valhalla legalább nem multis, hanem értelmes single tartalommal bír.
Aztán nagy szerepet játszott még ebbe a téma amivel foglalkozik. A COD meg? Ha nem modern warfare akkor Mason és társai... Már arra se veszik a fáradságot, hogy kitaláljanak valami új karaktert.
0
0
0
0
💬 9
csuz-li avatar
@santakigyo: Hát ne tudom. A két játék két különböző stílus. Míg a Valhalla RPG, ahol a sztori fontos, ha nem a legfontosabb eleme a játéknak, addig a CoD egy lövölde, aminek a története csak egyfajta keret, ami azért van, hogy tudd, miért olyan ruhában és olyan fegyverekkel aprítod az ellent. Utóbbi stílusra jellemző, hogy a sztori olyan, mintha zsírkrétával írták volna egy papírlapra másnaposan a leadási határidő reggelén. Egy CoD-ban a történetre panaszkodni olyan, mint a Valhallában kifogásolni a túl sok párbeszédet.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@csuz-li: Értem, tudom eltérő, de a cikk is végülis egymással szembe helyezte a kettő játékot.
De én inkább azt a részét emelném ki ami minden játékban közös, ez pedig a változatosság, a megújulás.
Tudom kicsit vicces pont ezt a kettő címet említeni, de róluk van szó és az AC többet újított elődjéhez képest mint a COD.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@santakigyo: Jó, hát a cikknek kevesebb értelme van, mint annak, amit te írtál. 😀
A CoD-ról nem tudok sokat, nem szeretem a shootereket, de az biztos, hogy a kreatív csapat nem áll a helyzet magaslatán. Játszottam anno a második résszel, ami nagyon tetszett. 15 évvel később megvettem a második világháborús részt. És hát nem vágódtam földhöz a fejlődés láttán. Viszont az első AC meg a mostani össze sem hasonlítható. (mondjuk sokaknak épp ez fáj). Szóval kicsit máshogy telt az 10-15 év a két fejlesztőnél.
0
0
0
0
Torrettos avatar
@csuz-li: A régi modern warfare részeknek nagyon jó sztorija volt lövöldéhez kepest, ezért várják el az emberek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Torrettos: Hát nem tudom. 2005-ben még nem nagyon ment az on-line. A single volt mindig a hangsúlyos. Értem én a kiadót is. Minek időt és pénzt fecsérelni valamire, ami a játékosok 90% számára lényegtelen. Az online lövöldéhez nem kell sztori semmilyen. A single kampány átvezetőit meg a legtöbben átugorják.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Quake 3 és UT óta megy a multilövölde ahol a sztori opcionális-
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Mindennek vannak előfutárai. Én azt próbáltam mondani, hogy a hangsúlyok az iparban hogyan alakultak. Villanyautó is volt már 1920-ban, se azért azt nem mondhatjuk, hogy a villanyautó trend már 100 éves.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Persze, de azért a tisztán multi lövölde nem 2005-ben lett elterjedve, viszont egyet értünk, hogy online lövöldéhez kevés/semmilyen sztori nem kell csak skin meg lootbox és dőlalé...

Ám azért ott is volt fejlődés: alap 10 fegyverről továbbmentek az alternatív tüzelési módokra, majd járműhasználat, nagyobb pályák, élethűbb sebzésmodell nem egy címben, rongybaba effekt, fizika, több feladat, class based fps-ek, most meg a heroshooterek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: A fejlődés biztos így van, de, mint említettem én nagyon ritkán játszom ezekkel.
0
0
0
0
no avatar
A Cold War-on valahogy nem lepődök meg, sok szempontból visszafejlődés a tavalyi MW-hez képest. Nálam speciel kampány ügyileg is alul maradt a korábbihoz képest, volt egy-két jó ötlet de amúgy meh.
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Reméltem, hogy egy újragondolt hidegháborús játékmenetet kapunk...erre megint Mason és Woods
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@SuperPuma: Legalább pics@n lehet őket rúgni. Ez már egy jó pont.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Ismerösömnek nem nagyon jöt be, még azt is hozzá tette, kár volt meg venni annyira szar lett.
0
0
0
0
💬 4
enslaved avatar
@r2d2: Ennek egy oka lehet: Előtte volt már egy Origins meg egy Odyssey az új AC stílusból, és azok nagyon magasra tették a lécet. Ezek fényében nekem is kicsit gyengébbnek tűnik, de azért egyáltalán nem vészes, az árát is megérte. Amennyiben ez lett volna az első ilyen AC, még nagyobb eladási szám lett volna, és azok is rajonganának érte, akik most nem annyira. Mindenesetre azt kijelenti róla, hogy szar........Én is sok játékot nem szeretek, viszont nem mondok rá ilyet, mert mások meg élnek-halnak érte.
0
0
0
0
r2d2 avatar
@enslaved: Ö is szerti a sorozatott, rá inkább az elsö két sorod igaz! engem meg végre érdekelne mert viking a téma, de pont nincs rá pénzem. Most pont jó lenne mert mondanám hogy akkor adja nekem, de mivel uplayon nem lehet ezért bukta!
0
0
0
0
enslaved avatar
@r2d2: Offline - ban tudod játszani az ő fiókján, barátod meg az összes többi játékát tolhatja online uplayen, de akár a Valhallát is.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@enslaved: +1
Btw az évtized végére elfelejtették az emberek a 'megosztó' szó jelentését. Ma már csak jó vagy rossz van, a társadalom 90%-a nem fog olyat mondani hogy "nekem nem tetszett, de lehet hogy neked bejönne" vagy vica versa, csak azt hogy "szarvót egy fillért se adnék érte" vagy "hülye vagy ha neked nem tetszik" 😃
0
0
0
0
Mizushio avatar
Passzolom hogy lehet a legjobban eladott AC az összes AC közül...
0
0
0
0
💬 5
Axel19 avatar
@Mizushio: Úgy hogy sokan látatlanban előrendelték....
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Mizushio: Szerintem azért mer konzol launch játék. Annyira nagyon nem volt más játék, amit lehetett volna pergetni nextgeneken. Legalábbis én így látom, úgy hogy a régebbi AC részeket nem szerettem az Origins előtt.
0
0
0
0
Mizushio avatar
@Ayistion: Nekem ez az AC mikor már bejelentették se tetszett.. Most se változott a véleményem.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Mizushio: Hát 3 nyomós okot is tudok mondani: Koronavírus, Cyberpunk 2077 Delay, és amit Ayistion írt. Ezek mellett a Vikinges korszakot nagyon sokat szeretik, szóval így egyértelmű volt a siker! 😂 Látszik mennyire szar idén a piac, hogy ez a rém gyenge Black Ops Cold War is a maga módján sikeres! Aztán micsoda hátralépés a Modern Warfare után te jó ég... 😂
0
0
0
0
Ayistion avatar
@gigazte: BO4-hez képest fejlődött, úgy hallottam ebben van vagy 4 óra story. 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció