Az Assassin's Creed hivatalosan is a Ubisoft legkelendőbb szériája

Szerző: xoki | 2019. September 28. | hír | 48 hozzászólás

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy az Assassin's Creed a világ egyik legjobban fogyó videojáték szériája. A nemrégiben közzétett promóciós anyagokból pedig az is kiderült, hogy a franchise már több mint 140 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

Egy elemző, Daniel Ahmad figyelt fel a Ubisoft által közzétett új adatokra, amelyből kiderült, hogyan is teljesítettek eddig a cég legnépszerűbb szériái. Az első helyen most már az Assassin's Creed áll, amelyből 140+ millió példány fogyott, és 95 millió egyedi játékossal büszkélkedhet. Így olyan népszerű szériákat is lekörözött, mint a Far Cry vagy a Splinter Cell. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ez a szám 20 játékra vonatkozik, de még így is hihetetlen eredménynek számít. 2016-ban megtudtuk, hogy a franchise elérte a 100 millió leszállított példányt, tehát csupán 3 év leforgása alatt sokkal több fogyott belőle, mint más szériák teljes eladási ciklusa alatt.

Az eladásokra nagy hatással volt a széria két legutóbbi része. Először is ott az Origins, amelyből dupla annyi talált gazdára, mint a Syndicate esetében, és a Ubisoft szerint az Assassin's Creed Odyssey még ennél is jobban teljesített.

Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Megjelenés: 2018. October 05. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Bucharest, Ubisoft Kiev, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Montreal, Ubisoft Quebec
Hozzászólások: 47
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pcboy avatar
Az a rész ami ingyenesé tettek és benne van a notre dame mai napig nem tudtam kipróbálni és Originnél forumviták van afelől hogy nem lehet csatlakozni annak a játék szerverére addig pedig nem indul el a kliens tehát ennyit az AC-ról. Trehányak javítani.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
Az Origins és az Odyssey is nagy kedvenc 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
Syndicate el játszottam utoljára. Sztem ez így is marad.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Amikor láttam az Originst nagyon nem tetszett. Az jutott az eszembe ez már nem is Assassin's Creed, és valóban nem teljesen az.
Megjelenés után kb 6-8 hónappal letöltöttem és kipróbáltam. Nagyon furcsa volt és új de tetszett. Addig járkáltam a térképen és csináltam a mellékküldetéseket ameddig azt nem mondtam, hogy ez nekem nagyon bejön. Más élményt nyújt mint az eddigi AC-k de határozottan pozitív a véleményem. Így fogtam letöröltem talán 20-30 órám volt benne és meg kellett vegyem mert ezt a játékot ki akartam tolni 100%-ra. Azóta fent van és még mindig tud újat mutatni.
0
0
0
0
susguy avatar
Hogy micsoda? Abból a sorozatból, amiből tízszer annyi rész készülz mint a többi címükből összesen, többet adtak el? Erre senki nem számított!
0
0
0
0
💬 6
tivike avatar
@susguy: Amúgy igen. Éppen ez jutott eszembe nekem is.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@susguy: Az emberek nem tudják ,hogy mi kellene ,vagy mi nem ő nekik bőven elég ,ha 5000. alakalommal is ugyan úgy ugyan azt más helyen újra játszhatják az épp aktuális sztorival.Ugyan ez a Far Cry ,COD és az NFS is.Gyakorlatilag ezek a játékok már vásárlói szokást alakítottak ki ,ami a való életben egy kajánál ,vagy bármi másnál is benne van evolúciónál fogva az emberben,lehet van jobb ,lehet van szebb ,de te megveszed és amit kapsz az pont jó,mert erre számítottál,ez a nagy fegyvertény sajnos ,vagy nem sajnos attól függ honnan nézzük.Ő nekik elég a körítés ,az NFS-ben az hogy mész mint a meszes ,Far Cry-ben az ellenfél becserkészése,COD-ban a hentelés,azon túl,hogy mi van az meg nem is érdekes.
0
0
0
0
Bukta avatar
@susguy: Hozzátenném, hogy a dlc-ket is úgy dobálják ki nem kis pénzért (szerintem nem kis pénzért), hogy csak nézni lehet.

Andor1997: Nekem a Far Cry-al nincs nagyobb bajom. Sajnos az első két részével nem játszottam, a 3 volt a best, a 4 az unalmas volt, a Primal is, az 5 viszont nagyon bejött. Lehet, hogy csak az a lényeg, hogy becserkészed az enemy-t, de azért az, hogy milyen környezetben játszódik a story, számomra sokat hozzá tud dobni. Sajnos a 4 és a Primal-ben ezek nem jöttek be.
Viszont én a Sport játékokkal vagyok úgy, hogy mi változik évről évre? Nyilván nem hülyék a gyártók és sokan megveszik ezeket+ott van a játékon belüli vásárlás lehetősége, de mennyivel jobb lenne, ha nem új játékot csinálnának ezekből évről évre, hanem szezonokra osztanák fel mint pl.: Lol, R6 és más ilyen rank alapú játék. Szóval pl.: Fifában jönne egy nagyobb patch az év valamelyik napján, ahol az ilyen igazolások meg ilyenek lemennek az kész. Az ilyen saját csapat, meg ezt meg azt nyitottam megmaradna más változik
0
0
0
0
no avatar
@Bukta: Lol miért lenne rank alapú? Nem csak ranked van hanem normál játék mód is. És a ranked sosem volt létszükséglet ha kitörölnék belőle akkoris ugyanaz a játék maradna ugyanúgy lenne 5v5 csak ugyebár nem rankra menne meg E-pénisz méregetésre.
0
0
0
0
Bukta avatar
@Criffer: Tudom, hogy nem rank alapú, hanem valamikor új season, csak mikor írtam nem gondoltam bele jobban, bocsánat.
A lényeg, hogy mint az említett játékokban, meg PUBG, Fortnite, OW, For Honor meg nem tudom a lényeg, hogy olyan játékok ahol időközönként új season van, lehetne ezt pl a Fifa-ba is beépíteni, ahelyett hogy minden évben újat adnak ki, ugyan olyan áron+aki még ingame is költ.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Bukta: Na igen ,egyetértek és én is ,valamint a rajongók nagyobb része is azt mondja, hogy sport játékok mondjuk 5 évig ,vagy 3-ig updatelve legyenek és összefűzve,nyilván ez egy pénztarhálós megoldás.
Visszatérve a fő témához:Nyilván a környezet marhára számít ez egyértelmű a Far Cry 2-őt én játszotta, sőt nagyon tetszett ,de ilyen-olyan okból sosem vittem végig,de ami késik nem múlik,nyilván a 3 a favorit és annak ellenére ,hogy rossznak hittem nekem a 4. rész kicsit India-i beütése is tetszetős volt az a hegyes táj is elég jó volt változásnak ,volt egy klasszikus kaland hangulata,na meg a jó kis helikopáterezés ,na meg a speciális küldetések ,amiket a szenteknek csináltál és a körítés hozzá....eléggé kikerekedett a szemem,na meg a két hippi drogos.😆 A Primal-t próbáltam már bár normális gép hiányában nem játszottam tovább.Nyilván ennél a résznél sokan sopánkodtak,hogy hol a stukker,de ettől függetlenül adott egy külön lökést a sorozatnak,úgy mint a Blood Dragon egy speciális rész ,ami az is és nem is ,mint ami.Csupán más felfogás kell hozzá....bár nyilván aki az ősember hangulatot nem csípi annak mellé ment. 5.rész szintén próba szinten volt ,maga a világ nem volt annyira rossz értem ,hogy mit akartak ,de valami hiányzik belőleSpoiler!
a fegyver kezelés is talán könnyebb lett ,de minden féle képen más
és a táj varázsa is valahogy elillant ,az a tipikus plusz,lehet grafikában is akár ,hogy nem volt olyan színes élettel teli talán,bár lehet ez koncepció volt,kicsit talán néha olyan érzésem volt,hogy ez tényleg csak egy játék az előzőekbe meg jól beleélhette magát akár az ember.Az DLC-k meg eléggé érdekesek lettek,mintha csak egy felmérés lett volna kinek milyen játék jönne be.Egy háborús FC,egy Zombis ,ha már jól megy a zombi téma ,vagy egy UFO féleség.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Akkor lesz még legalább 50 rész ami ugyanaz lesz mint az utolsó kettő. Én rettentően megutáltam a Ubisoft olyan 3 éve.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Tuhajohn: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Ami neked szürke massza az másnak lehet hogy színes varázslat. Van aki szereti a Witchert vag a Dark Soulst, én egyiket sem, akkor ezek rossz játékok?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Tuhajohn: Az a szerencse hogy nem külön neked készítenek játékokat😀 Felőlem jöhet még bármennyi hasonló AC vagy Far Cry.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@enslaved: Te minden ilyen játékot védel, de ha neked ez kell nekem ahhoz az ég világon semmi közöm.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Tuhajohn: Nem különb mint agyba főbe szidni az Epic - et, de amikor ingyen adják a Batman részeit akkor elégedetten letölteni😀
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@enslaved: Most ennek meg mi köze van a ubisoft-hoz?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Tuhajohn: Semmi, csak úgy kikívánkozott belőlem😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Én le nem szedtem azt a trójai store-t inkább megveszem batman részeit mint hogy windowsom vágjam haza azzal a szarral.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Criffer: Hol olvastad hogy valakinek tönkre vágta volna a gépét? Érdekes, játszottam a Metro - t, most a Controlt, a gyerekeim a Fortnite - ot, és még semmi. De azért figyelek nagyon😉
0
0
0
0
santakigyo avatar
Elég szomorú. Számomra a tipikus tucatjátékot testesíti meg. Na de ha erre van igény.....
0
0
0
0
💬 12
EowynTheHunter avatar
@santakigyo: Hogy lenne már tucatjáték? Teljesen mást jelent a tucatjáték fogalma szerintem. Vagy mindenki máshogy látja. Mert nekem a tucatjáték az az összes agyatlan zombis lövöldözős játék, aminek semmi értelme csak mész és lövöldözöl össze vissza. Legalább az összes Assassin's Creed-ből még tanulni is lehet. Igen erre legyen inkább igény. Mint az agyatlan lövöldözős játékokra. De sajnos többségben vannak ezek a játékok. Ilyen, mint az Assassin's Creed ebből kevés van.
0
0
0
0
susguy avatar
@EowynTheHunter: Több mint 20 rész egy címből minden csak nem kevés, főleg úgy hogy most lesz még csak 12 éves a sorozat. Valóban tucatjáték a zombis téma, de ez ma már ugyanúgy elmondható az open world témáról is.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@EowynTheHunter: Lehet tanulni belőle főleg amikor történelmileg helytelen 😂
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@YoRHa 2B: Rengeteg játék és film van, ami történelmi alapokkal rendelkezik. Néhol meg is egyeznek a dokumentált történelmi históriákkal. Kis részekben tényleg visszaadjak azt, amit kell, de az ember igazi nagy bűvész. Aki szépen ferdít mindent. Úgy ahogy a szája íze tartja, vagy ahogy a fantázia diktálja.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Az hát 😃 Mondjuk egy-két rész volt ami jól sikerült de a többi selejt, futószalag cím nem vár tőle sokat az ember 😂
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Messze nem tucatjáték, vagy tudsz még valami hasonló játékot mondani? Számomra az volt felemelő igazából az utolsó két részben hogy kicsit a Prince Of Persia - t is láttam visszaköszönni modern köntösben.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@enslaved: Prince of Persia hoz jelenleg még a God of War is közelebb van sztem, pedig még nem is Ubisoft os játék.
0
0
0
0
enslaved avatar
@YoRHa 2B: Azért sokban hasonlít hozzá, de ennél jobban már nem lehetett.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Kicsit unalnas már a sokadik része. Magánvélemény, ha másnak tetszik jó játékot hozzá. Magam részéről már torrentról se töltöm le. Sajnálom, hogy ennyire megy, mert így nem sok esélye van valami másnak. Picit unalmas már, hogy a húzó címek kimerülnek ebben vagy a FarCryban vagy más részről a COD-ban. Nincs szinte semmi új maximum indide játék formájában. Az meg sajnos annyit is ér legtöbb esetben.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Azért indie játék nem egy volt már ami szenzációsra sikeredett, Limbo, Little nightmares, Inside, Selma and the wisp, stb. Rövidesen itt az új Ghost Recon is ( a future soldiert most toltam végig még csak, mire jó az Uplay+), jön a Modern Warfare, most itt a Control, a Greedfall, a Spyro, Gears 5...........Van most mikhez nyúlni ( plusz eddig kimaradt valahogy az Alan Wake is nekem, fene se tudta hogy ez ennyire jó), a 6. fejezetnél vagyok, azt hiszem az az utolsó. A magam részéről nem panaszkodom, az AC Odysseybe összesen 400 órát pakoltam bele😀
0
0
0
0
odinx avatar
Jó játék, de azért eshetne egy picit az ára, Steam-en még mindig horror áron van, remélem majd lesz megint nyári akció.😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
Tom Clancy szériát meg se említik?
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@19ati93: Ha példálózni lehetne vele gondolom megemlítették volna 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: akkor ezekszerint nem megy olyan jól azzal a bíznisz hmm😕
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Gondolom azért nem panaszkodhatnak, csak nem éppen ez a széria húzza a szekeret 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: akkor ezekszerint nem megy olyan jól azzal a bíznisz hmm😕
0
0
0
0
Apor avatar
Jók is az AC-ék. A Rouge a kedvencem 😀
0
0
0
0
💬 6
Warlordcommander avatar
@Apor: Csak a black flaggel játszottam fél órát, elég is volt 😉
0
0
0
0
tivike avatar
@Warlordcommander: Fú, az igazán pocsék. Ugyanígy voltam vele én is. Aztán egyszer steam sale alkalmával megvettem az egyiptomit. Már nem tudtam unalmamban mit csinálni. Úgy hidd el, hogy ég és föld! Az a rész megváltoztatta a véleményem. Amint végigvittem jöhetett a görög is. Az is jó lett. A korábbiakat viszont utálom én is.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Warlordcommander: A Black Flag az egyik legjobb AC volt.
0
0
0
0
Apor avatar
@Warlordcommander: Nekem az is nagyon tetszett.
0
0
0
0
Apor avatar
@Warlordcommander: Kinek a pap, kinek a papagáj.

A Black Flag-ben vagy 100órám van. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció