Az AMD 50%-os teljesítménynövekedést vett célba az RDNA 2-vel

Szerző: xoki | 2020. March 08. | hír | 44 hozzászólás

Az AMD a 2020-as pénzügyi elemzésekről szóló napján felfedett néhány új információt az RDNA 2 GPU-iról. A cég – ahogy az RDNA esetében is – az RDNA 2-vel 50%-os teljesítménynövekedést szeretne elérni, de egyelőre nem tudni, hogy sikerül-e ezt megvalósítaniuk.

Az új, fejlesztett architektúrának köszönhetően ezekre a kártyákra jobb teljesítmény/fogyasztásmutató arány lesz jellemző, illetve az órajelek is növekednek majd.

Az AMD elárulta, hogy ezek az RDNA 2 videokártyák már támogatni fogják a hardveres ray tracinget, valamint ismét felhívták rá a figyelmünket, hogy a konzolokhoz és PC-khez készülő RDNA 2 GPU-k hasonló architektúrán alapulnak majd, amely egyszerűbb és gyorsabb fejlesztést eredményez. Az RDNA 2 grafikus kártyák támogatni fogják az úgynevezett DXR 1.1 API-t is.

Mindezeken felül a cég azt is megerősítette, hogy az RDNA 2 GPU-k még ebben az évben elérhetővé válnak.

Hozzászólások: 44
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A 7 nm-es nvidia karikára leszek kíváncsi. 😀
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Behugyoznék az örömtől és kacagástól ha az AMD el tudná érni azt az Nvidiával mint az Intellel 😂😂😆
0
0
0
0
💬 1
odinx avatar
@tamas98765: Hát, ha megnézzük milyen teljesítményre volt képes az 1600 és most a 3600 bármi lehetséges.😀
0
0
0
0
galaxi avatar
Tekintettel arra, hogy 4 hónapig hajtottam egy 5700xt-t. Az ereje jó volt, de software még mindig a gyengeségük. De azért kívánom, hogy tegyenek le valami igazán jót az asztalra és akkor talán a 30xx geforceok remélhetőleg nem fognak egy fél autó árába kerülni! 😃
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@galaxi: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
És megjött Enslaved utánpótlása, a szupergazdag HentesSRB! Köszöntsétek kitörő örömmel!
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Majdnem 1 millió forintból??? Nagyon jó használtak vannak annyiért!
Ha neked egy 1 misis használtautó Trabant, akkor gondolom Maybach-al járkálsz. És semiképpen sem 12 éves Németek által már levedlett BMWAudival😀
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Jaj de tudtam hogy ez lesz a válaszod.
Egy fél autó árát írta....
Továbbá a facebookodon látható autó műszerfalából ítélve, az sem drágább egy 2080ti-nál, szóval nem értem ezt a flexelést itt. Van már egy ügyeletes gazdagcsávónk, köszi.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kolbaszkarika: Jött egy trónkövetelő. Nem is baj ha többen vannak az oldalon. Szeretem olvasni az ilyen agymenéseket, feldobják a napom. 😀
0
0
0
0
galaxi avatar
@santakigyo: Éreztem, hogy ezt kommentálni fogják ha így írom... indulhat a mozi a helyi "gazdag" csávóval 😆
0
0
0
0
no avatar
601-es modellekből használtan majdnem a legjobb állapotban lévőket kapod annyiért btw.
0
0
0
0
xCube avatar
Kíváncsian várom. Úgy néz ki az 50% az új VGA generáció szlogenje 😃 .

A rend kedvéért: Az eddigi ray tracing képes kártyák is támogatni fogják a DXR 1.1 -et, mive ennél csak finomhangolásról van szó.
0
0
0
0
mihione avatar
Na ez jo hir,jo lenne ha gpu fronton is lenne verseny amd nvidia kozott,hatha az arak is normalizalodnanak,amd cpu mar bizonyitott ar/ertekben.Addig meg kihuzom meg a 1080ti-val.4k -ra nem sok opcio van... horror aron 2080ti
0
0
0
0
bukta2 avatar
Dejó hogy már tableten játszok kb egy éve... olyan komoly játékok jönnek már mobilokra hogy leesik az ember álla...és ez csak mégjobb lesz. Persze pc az pc nem kell mondani de ez a gyors fejlődés megöli az ipart sztem előbb utóbb... persze mindig lesz aki veszi,egyre több a gamer és ez jó! Mind1 ki min játszik, aki játszik gamer!
Csak az a bosszantó hogy már minden évben sőt van hogy töbször is jönnek egy évben új termékek (lásd vga-k) év első fele gtx közepe rtx vége rtx titán utána rtx titán brutál aztán rtx titán brutal pro és társai.. belefáradtam, de a pc kedvelőknek sok sikert!
0
0
0
0
💬 7
botmunpls avatar
@bukta2: Szívemből szóltál..ugyan ez elmondható a mobiliparra is...megveszed akár a közép akár a csúcskészüléket, és fél év múlva ott vagy, hogy kijött ez meg az ami ugyan annyi pénzért körbehugyozza a tiédet sok szempontból.
0
0
0
0
xCube avatar
@botmunpls: A mobiloknál is nagyon belassult a fejlődés. Nem látom és érzem szükségét még az éves termékciklusoknak sem, mert alig van olyan alkalmazás ami nagyobb teljesítményt igényel. A négy éves iPhone 6S -emet azért cseréltem le XR -re pár hónapja, mert az akksija gyengélkedik, egyébként mindenre tökéletes volt. A 2014 -ben vásárol Note 3 -am a mai napig kiválóan működik, minden weblapot meg tud nyitni, nem döglődik az alkalmazásokkal.

Nem vagyok a fejlődés ellen, de a 2010 -es évek mobil bummja már lelassult, szinte mindenki a kijelzővel és a kamerával foglalkozik.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@xCube: LOL ez azért eléggé lesarkított állítás 😃
a mesterséges intelligencia fejlődése, a szoftver kialakítása (elrendezés, testre szabhatóság, gesztusvezérlés, rendszersebesség) lényeges változás, "elvileg" megdobta a rendszerigényt is bőven.
Meg azért itt a gyorstöltés, üzemidő növelés, infra/nfc/ gyorsabb wifi/bluetooth/gps, az újabbnál újabb pontosabb gyorsabb biztonsági zárak (hátlapi, előlapi ujjlenyomat olvasó, arcfelismerés/3d letapogató), anyaghasználat minősége, a strapabíróság javulása...
3 perc alatt az eszembe jutottak ezek a fejlődések, biztos van még más amiben sokat fejlődtek.

De ha belegondolsz, hogy egy 3 éves csúcskészülék fél perc záridővel állványon, sötétben egy épkézláb képet sem bírt összehozni, most pedig 4-5 mp alatt olyan képet lő vaksötétben, amit a szabad szemeddel sem látsz, vagy idehoz kilométer távolságból olyan részleteket, amiket nem látsz te magad sem...azt én nem nevezném belassultnak, hiába hogy csak az összetevők 30%-ra fektetnek 70% hangsúlyt.
0
0
0
0
xCube avatar
@botmunpls: Nem szállok vitába az érveiddel, mert igazak. Annyit tennék hozzá, hogy ezen új funkciók zömét én nem érzem szükségesnek. Látom én is a jövőképet (ami már ma is működik csak nincs sztenderdizálva) a dokkolható telefonokról, amik kiváltják az otthoni PC -ket és laptopokat, ez elkerülhetetlen folytatása a jelennek. Látom azt is, hogy az AI begyűrűzik mindenhová és sok esetben helyi hardveren kell fusson, nem elég a szerver oldali megoldás.

A kamerák fejlődése dettó elvitathatatlan, végig kísértem a dolgot az első digitális gépek óta, annak idején csorgattam a nyálam a z első kamerás mobilok után, hiába nem értek hajítófát sem.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@xCube: engem aztán nemérdekelnek ezek a kamera meg stb dolgok, 1 valami érdekel az pedig a hardver...ezért is elôbb vennék egy xiaomi black shark 3 pro-t mint egy akármilyen új csúcsmobilt sztem a 2 kezemen megtudom számolni hányszor indítottam el a kamerát a 3-4 éves s7 edge emen 😆 ezt a hajlítható kijelzôt meg inkább hagyjuk is... nem fogják bírninazért is van csak 1 év gari rájuk... az árazás meg horror... majd talán 5 év múlva visszatérhetünk rájuk 😉
0
0
0
0
xCube avatar
@bukta2: A fejlődés az utóbbi időben éppen hogy lelassult. Annak idején évente jöttek az új generációk. Arról nem is beszélve, hogy a játékok nem igénylik a legerősebb hardvert, ha a játékos nem az elérhető legjobb hardveren játszik (nem 4K -ban akar 60+ FPS -sel csapatni). Nagyjából ennek megfelelően meg is drágultak a hardverek. Egy mai felső középkategóriás gép árából korábban felső kategóriát lehetett venni még akkor is ha hozzávesszük az inflációt.

A mobilos játékok fejlődése tény, viszont az elenyésző számú minőségi porton kívül szinte mindegyik tipikus mobilos cucc, amit nem tudok összehasonlítani egy teljes értékű PC vagy konzol címmel (agyonbonyolított menük, mindenhol fejlesztés, mikrotranzakció, energiaszint, stb...).
0
0
0
0
Kelori avatar
@bukta2:
Csak az a bosszantó hogy már minden évben sőt van hogy töbször is jönnek egy évben új termékek (lásd vga-k) év első fele gtx közepe rtx vége rtx titán utána rtx titán brutál aztán rtx titán brutal pro és társai.. belefáradtam


Igazi first world problem,mélységesen elszomorít engem is a dolog.
El sem tudom képzelni milyen ember lehet az olyan aki nem rohan azonnal megvenni a legújabb high-end hardvereket még akkor is ha amúgy semmi szüksége nincs rá.

De most komolyan amúgy, ez téged tényleg zavar? Ha neked elég a teljesítmény amire képes a konfigod akkor mit zavar az hogy van jobb is?
Engem mindig is hidegen hagyott az ilyen.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Azt még meg tudom érteni, hogy a datacenter-be szánt architektúrát hónapokon át tesztelik a középkategóriás pórnépen gamer gpu néven, de ha kiadják a leggyorsabb gaming kártyát, akkor a drivernek is ott kell lenni rendesen hozzá. Mekkora blamázs lenne már az egész cégre ha Linus berakná a gépébe az Nvidia killer nagynavit aztán össze vissza kapná a kifagyásokat meg fekete képernyőket. Youtubeon meg mindenki azt nézné, hogy mekkora fos az egész AMD (mivel hogy a top termék meghatározza az egész céget). Legjobbnak lenni csak akkor lehet, ha tényleg a legjobb vagy és nem csak a benchmarkban vagy a legjobb.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a legelső raytracing implementációjuk. Vannak kételyeim.
Driverek meg továbbra is szarok. Ismerősöm 5600XT je pl. nemrég elkezdett játék alatt fehét villózást produkálni a képernyő felső részén. Minden más alkalmazás jól működik szóval eléggé driveres hibának néz ki, nem hardveresnek. Pont ez kellett neki, mivel hogy epilepsziás.
0
0
0
0
odinx avatar
Jól néz ki, de ennek már remélem jobb lesz a driver része. Addig is talán lejjebb viszi az RX 5600 XT árát, ha majd megjelenik.😀
0
0
0
0
no avatar
Kíváncsian várom mivel rukkol elő az AMD GPU fronton, remélem nem csak a nyers erőre fognak hangsúlyt fektetni, hanem driveresen is oda teszik magukat és ki is használják azt mindenféle egyéb anomália nélkül.
0
0
0
0
enslaved avatar
Először próbáljanak meg rendes drivert írni, addig kár is kártyát fejleszteniük. Amennyiben ez sikerül, és képesek lesznek jelentősen felülmúlni a 2080 Ti teljesítményét, vevő vagyok rá, és még a g-synces 4k monitoromat is lecserélem freesynces - re (mondjuk jön még a háromezres zöld széria is addig).
0
0
0
0
💬 9
TheMenkuPocok avatar
@enslaved: Jó uton haladnak a driverekkel. Az utolsó több mindenkinek stabil már.
0
0
0
0
gaborw avatar
@enslaved: Ha kicsit is jobban tájékozodnál, tudnád mi a helyzet jelenleg. Nem folyamatosan ugyan azt írnád minden egyes cikk alá.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@enslaved: Mi a baj az AMD diverekkel?
0
0
0
0
19ati93 avatar
@kolbaszkarika: 5700XT-nél elég problémás volt eddig. Tele a net vele. [url]https://www.google.com/search?q=5700xt+driver+issues&oq=5700xt+driver&aqs=chrome.2.69i57j0l7.5987j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8[/url]
0
0
0
0
gaborw avatar
@19ati93: Problémàs volt, múlt időben. Azóta javitottàk, szinte mindet.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@gaborw: Nekem még mindig elég sűrűn vannak kifagyós problémáim, ismerősnek meg vibrál a képernyője játék alatt. (nekem 5700XT-m van, neki 5600XT) Egyszer ez rossz egyszer az. Tény hogy átlagban azért egyre kevesebb gondot tapasztalok, de az, hogy javították szinte mindet, közel sem igaz. Épp hogy elfogadható szinten van. Neked van ezzel személyes tapasztalatod?
0
0
0
0
gaborw avatar
@Mesterlovesz: Igen van. 5700xt, 5700, 5600-as is volt nàlam többször. Próba képen és eladàsra is. Sem nàlam, sem jelenlegi tulajaiknàl semmi gond nincs. 5700XT-csak azért nem tartottam meg magamnak, mert nem is sokkal, de gyengébb a Vega VII-nél.
0
0
0
0
enslaved avatar
@gaborw: Nem javítottak szinte mindent, messze nem. Inkább te tájékozódj jobban.
0
0
0
0
gaborw avatar
@enslaved: Hidd el, van vele sajàt tapasztalatom, meg követem a fórumait is folyamatosan. 😀
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Akkor nem biztos az RTX 2060 Super vétele részemről, főleg ha valóban jobb lesz a teljesítménye
és majd belefér az 550W-os keretembe. 😃
Kíváncsian várom, hogy fognak teljesíteni az Nvidia kártyáihoz képest.
0
0
0
0
💬 10
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: Ezeknek nem sok köze lesz a 2060 Superhez. Két - háromszor gyorsabb kártyákról beszélünk. A 4K szegmenst célozzák meg.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Mesterlovesz: Köszi az infót, mondjuk nekem elég a 1080p bőségesen a monitorom miatt. 😆
Akkor meg nem is tudnám kihasználni a kártyát, csak ha majd nagyobb gépem lesz meg másik monitor.
De az nagyon a jövő zenéje. 😀
Meg gondolom akkor az áruk is borsos lesz...
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@wgeorge85: Nincs mit. 1000 euró környékére saccolnám őket. Minimum. Egyébként 1080p re az 5600XT is sok, ismerősöm se tudja teljesen kihajtani a 2600as Ryzenével. 1080p re a 1660Ti-nál erősebb kártya felesleges. Ha most szeretnél GPU-t venni akkor én a 1660Ti-t ajánlanám egy FullHD 60 Hz es monitorhoz, a teljesítmény is megvan, hogy ultrán játssz bármit és az AMD driverektől sem kell félned. A 2060 S pénzkidobás, később ha Ampere kártyák is lesznek már, úgyis elértéktelenedik, addig meg ahogy írtam, nem tudnád kihasználni.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: Szerintem hoznak majd a "középkategóriába" is alternatívát ray tracing támogatással. Nem lenne értelme kihagyni ezt a ziccert.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@xCube: Szerintem meghagyják az 5700as szériát középkategóriának. Talán kicsit olcsóbban, mint eddig.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: Szerintem pedig hoznak egy nagyjából vele egy szintű RT képes variánst. A cél mindig az, hogy legyen eladható termék és termékválaszték. Kb úgy, mint ahogy az nvidia dobott ki RT mentes Turing kártyákat.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@wgeorge85: 2060 super elég overkill ígyis 1080p-re sok játéknál, de még a sima 2060 is. Persze ez attól is függ mikkel játszik az ember. (Nem AAA ultrára értem.) Esetleg ha veszel vagy van egy 1080p 120,144Hz-es monitorod akkor mindjárt van haszna az erősebb kártyának is, és nem csak fölöslegesen termeli neked a sok sok fps-t 60Hz-es monitor mellé. 😃
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@19ati93: Egy monitoros vagyok amióta van PC-m és nem használok másodlagosat egyéb célra
és valóban jól elvagyok az 1920x1080-as felbontással, számomra nem kell nagyobb.
/Volt egy Samu monitorom 4:3-as, de azt öcsémnek adtam, neki jól jött stream-re/

Végül kinéztem egy Gigabyte RTX 2060 6GB OC/Gigabyte RX 5600 XT Gaming 6GB OC-t,
e kettő közül fogok választani, a Gigabyte számomra megbízható márka.
Pár ezer ft különbség van köztük, de valószinűleg Aqua vagy PCX marad, mint értelemes rendelési oldal,
mert sajnos nálunk helyben kb. 10ezer ft-al kapásból drágább
az ezeknek megfelő kártya, ha van egyáltalán.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@19ati93: Az egykori 1070-emre is azt mondták hogy overkill 1080p-re, másfél évvel később meg sok címben kevés is volt. Ha van rá pénz, baj nem lesz az extra, egyelőre feleslegesnek látszó performanszból.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@kolbaszkarika: 1070 még manapság se rossz kártya, sőt. Amikkel én játszom ahhoz pl szinte perfekt is lenne. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció