Assassin's Creed​ Origins: itt is jelen van a mikrotranzakció

Szerző: xoki | 2017. October 28. | hír | 45 hozzászólás

Megjelent az Assassin's Creed​ Origins, amely a széria rebootjaként készült és az ősi Egyiptomba juttatja el a játékosokat, ahol minden elkezdődött. Meglepő módon eddig nem esett szó arról, hogy a játék tartalmaz p2w mikrotranzakciókat.

Más játékokkal ellentétben itt egy kicsit más formában van jelen. Azt sajnos nem lehet elmondani róla, hogy ne lehetne venni itt is pay-to-win cuccokat, de azért van egy kis csavar a dologban. Miért is? Nos, az Assassin's Creed​ Origins egy egyjátékos cím, ezért senki másra nincs kihatással a mikrotranzakció, csakis a megvásárlójára. Gyorsan jobb felszerelés birtokába juttat, ezzel felgyorsítva a játékmenetet is. Zsebünkbe nyúlva kinézeteket, vagy akár legendás fegyvereket is beszerezhetünk.

Assassin's Creed​ Origins
Assassin's Creed​ Origins
Assassin's Creed​ Origins
Megjelenés: 2017. October 27. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 45
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
botmunpls avatar
Amúgy ez tényleg reboot? Én úgy tudom, hogy csak simán nem valós időben halad a sztori (ahogy az eddigi sorrend is 1-2-revel-brother-4-rogue-3-unity-syndicate)
0
0
0
0
Astia avatar
A sok gyökér aki sír itt a kommentekben inkább nézzen utána a dolgoknak...
Nem csak ezek vannak, ingame lootbox is van és azt nem lehet megvásárolni a megkeresett pénzetekért vagy anyuci pénztárcájával. szóval ha valaki akar legendary fegyvert vagy pajzsot csak annyit kell tennie hogy vesz 3000 Drachmáért egy lootboxot, bár nem sokat segít mivel a szintek miatt gyenge lesz. csak akkor éri meg ha fejleszted is de az szintén 3000 a legendaryknál ha csak 1 szintet kell tolni rajta.

Vagy van egy másik opció legendary szerzésre Játssz a játékkal...
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Astia: A cikk témája nem az, hogy mi más is van a játékon belül, szóval te vagy itt max. a "gyökér". 😉
0
0
0
0
MBenjo avatar
Nevetséges, ahogy most mindenki felháborodott ezen. 😃

Már legalább tíz éve minden második AAA (és nem AAA is!) cím DLC-ként, Season Pass-ben, Pre-Order Edition-ben, és társaiban, esetleg ugyanebben a konstrukcióban árulja ugyanígy a kozmetikai cuccokat (a The Sims széria pl. már a második rész óta erre épül), és/vagy az "ezzel könnyebb" fegyvereket. Aki eddig a fentiek közül bármit is megvásárolt, az felháborodás esetén szimplán nem fogja fel, hogy az ő dolgát könnyítik meg ezzel a konstrukcióval azáltal, hogy nem 3 helyről, és nem komplett csomagokban kell megvennie a neki tetsző hülyeségeket, hanem egy in-game bolton belül meg tudja venni azt és csak azt, ami őt érdekli. Aki pedig nem érintett ebben, az csak feleslegesen morog, főleg azért, mert 75%-uk nem boltban fogja megszerezni a játékot.
0
0
0
0
💬 7
Tuhajohn avatar
@MBenjo: Megérdemelnék a csődöt de nagyon és nem csak ők (ugye EA, activision).
Ezek a mikrotranzakciós single player játékok meg is érdemlik hogy lekalózkodják őket.
Shadow of war is. Ki látott már single player-ben xp booster-t?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Tuhajohn: Syndicate-ben is volt, csak itt jobban észrevehető a sok rpg elem miatt. Nem kell felháborodni ezen, aki játszani szeretne, azt ez nem hinném, hogy érdekli.
Soha nem fizettem még ingame cuccokért, ezután sem tervezek.
Egy játék élményét nem az fogja meghatározni, hogy akkor most lehet e fizetni vagy nem...
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@AMDMonsteR: Ez nem teljesen igaz, hogy az élményen nem változtat. Mlyen jó volt régen kozmetikai cuccokat farmolni egy játékban. Most meg meg kell venned.
És szerintem teljesen jogos a felháborodás. Xp boos-t hogy gyorsabban fejlődjek egy singleplayer(!) játékban? Ezt régen cheat kódoknak nevezték.

Én soha nem szerettem az AC szériát, ez kicsit érdekel és tetszik is. A skineket, fegyvereket csak venni lehet vagy szerezni is?
0
0
0
0
MBenjo avatar
@Tuhajohn: A kozmetikai cuccokat nem KELL megvenned. A saját döntésed. Pontosan olyan, mint a LoL, Dota shop. Megveheted a 10 eurós kinézetet a kedvenc karakteredre, HA AKAROD. A játékhoz semmit nem tesz hozzá, legfeljebb nem kék, hanem zöld effektjei lesznek a varázslataidnak. És itt most nehogy megint azzal gyere, hogy "dehát ez egy singleplayer game", mert a lényege ugyanaz. TE akarod, hogy úgy nézzen ki a karaktered, ahogy a plusz pénzes tartalmakkal el lehet érni, és rajtad kívül senki mást nem érdekel ez, a játékból se nem vesz el, se nem tesz hozzá az, hogy te most kékkel, vagy zölddel varázsolsz, épp ugyanúgy, minthogy az is tök mindegy, hogy múmiának vagy öltözve, vagy fáraónak. Attól, hogy másoknak ott van ez a lehetőség, te még ugyanúgy farmolhatsz magadnak kozmetikai cuccokat, de nem biztos, hogy valaki más egy 10-12 órás munkanap után még neki akar ülni 6 órát farmolni, csak hogy neki is zöld varázslatai legyenek, hanem inkább megveszi azért a számára munka mellett lehet, hogy jelentéktelen pénzmennyiségért.

Látszik, hogy a Shadow of War-t is legfeljebb YouTube-on láttad, a lootbox és boost rendszer egyedül annyit tesz hozzá a játékhoz, hogy ha nincs 50 órád a játék 100%-os (minden fő- és mellékküldetés, minden gyűjtögethető cucc, minden rejtvény, minden stb.) végigjátszására, akkor 30-40 óra alatt is el tudod érni ugyanazt, amit más azzal a minimálisan több játékidővel vált ki. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a fő történet szál végigjátszása után kb. 150.000 játékbeli pénzem volt (nagyjából 100 lootbox-ra elég mennyiség), így talán érezhető az is, hogy NEM kényszerít rá a játék arra, hogy az uzsonnapénzed költsd el a kapzsiságodra, elég, ha egy küldetést megcsinálsz.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@MBenjo: Nem érted. Nem azon van a hagnsúly, hogy most csinál-e valamita skin vagy sem. Ahogy te is írtad nem leszel tőle erősebb akkor meg mi ezzel a gond. Az a gond vele hogy ez egy 60€-s játék amihez van season pass! Mit keres egy 60+€-s játékban fizetős skin?
Bár itt az ideje, hogy megszokjam. Tudom, hogy nem ez az első ilyen játék, de single player-ök között az elsők közt van.
Borderlands 2-ben is volt, de ott DLC-nek nevezték el és nem mikrotranzakciónak.

"hogy ha nincs 50 órád a játék 100%-os (minden fő- és mellékküldetés, minden gyűjtögethető cucc, minden rejtvény, minden stb.) végigjátszására, akkor 30-40 óra alatt is el tudod érni ugyanazt" Remélem ezt te se gondoltad komolyan, hogy ez egy plusz opció. (régen - cheat kód)
0
0
0
0
Bukta avatar
@Tuhajohn: Én a Shadow of Warban képzeld vettem már xp boostert. Képzeld vettem olyan játékbeli pénzt amit igazi pénzért lehet szerezni és elvertem xp boost-ra.... Ja várj nem mert vannak napi küldetések amik miatt kapok (bár nem sokat) olyan arany érmét (nem tudom mi a neve). Ládát is nyitottam már nem is egyet. Azokat is megvehettem volna de inkább online résznél idő előtt végeztem az ostrommal és hopp egy láda. Szóval azért a Shadow of Warban nincs elrontva és elhanyagolható az egész. Az hogy egy kicsit többet kell játszani az embernek hát ez van. Legyen ez a legnagyobb problémája az illetőnek.

Steamen jók az értékelések, a kritikusok is jó pontokat adtak neki. Mi következhet ebből?
A játék sok embernek tetszik. És kétlem hogy mindenki folyamat vásárolna a játékon belül, ergo ép eszű embert nem érdekli ez. Szemétség belerakni? Igen. De miért ne tegyék meg ha megtehetik?
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Így van, selejt az összes.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintem is kurva nagy pofátlanság... emlékszem még Prince of Persiába milyen jó volt ritka fegyvereket szerezni... nagyon nagy játék idő árán... és büszkélkedni vele ! Nah most ha megint lenne Prince game akkor abban is ugyan ez lenne... Szerintem sajnos ezt meg kell szokni már, mert ez a jövő... én csak MMO-ra költöttem eddig pénzt, ami úgy nagyobb összeg ! "Star Wars Old Republic" 😀
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@MaximumGame: Más műfajban nem is érdemes költeni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Mindig csak azt amire igény van......Ha nem látnák értelmét biztosan nem lenne jelen.
0
0
0
0
Flynian avatar
A Ubisoft megérdemelné a Vivendit. Vagy menjenek csődbe. Én, és szerintem mindenki más ezen a bolygón kibírná Assassin's Creed nélkül.
0
0
0
0
💬 2
atemi105 avatar
@Flynian:
A Ubisoft megérdemelné a Vivendit.

"Diablo 3" "LSL: Magna Cum Laude/Box Office Bust".
Oké, hogy most utáljuk a Ubit, de ezt még nekik sem kívánnám.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Flynian: Inkább ne beszélj mindenki nevében.
0
0
0
0
TrapCard avatar
De amúgy ez miért zavar sok embert? Aki nem akar venni az úgy se fog aki meg akar hát vegyen nem mind1? Úgyse nagyon fogod te azt látni egy single playerben
0
0
0
0
💬 3
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@TrapCard: Azért barátcsokám, mert amíg régen pár extra órát töétöttél azzal, hogy jobb felszerelést/más kinézetet szerezz a karakterednek singleplayerben, most majd az lesz a helyzet, hogy csépelned kell 1000+ ellenfelet/+100 órát kell eltöltened azzal, hogy csak 1 valamilyen szir-sz@rt találj a pályán, VAGY vedd meg szépen, külön, ha nincsen kedved hozzá... Hát röviden ezért nem örülünk ennek a húzásnak a kiadók részéről. Ez csak a pénzről szól, nem arról hogy nekünk a játék élvezetesebb legyen, hanem arról h nekik több pénzük legyen, te meg még többet költsél egyetlen nyamvadt játékra.
0
0
0
0
TrapCard avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ha jó a játék én szívesen bele ölöm azt a + órát. Én megértem az ubit ilyen szinten. Minden ember ilyen ha valamiért kérhetsz pénzt miért ne kérnél?
Ha meg szar a játék úgyse veszi meg senki
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@TrapCard: Persze, h ha jó a játék, beletolunk pl. 30 extra órát de nem mindegy hogy azért tolsz bele 30 órát mert akarod, v. mert KELL, ha nem akarsz fizetni a teljes tartalomért, ill. az sem mindegy, hogy 30 extra órát tolsz 1 játékba a jobb cuccok elérésért vagy mondjuk 300 extra órát, ha nem akarsz fizetni 1 extra összeget az extrának/külön megvásárolhatónak kikiáltott cuccokért
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
kinézetek és fegyverek pénzért egy single playeres játékban??? 😕

MENJEN A JÓ BÜDÖS PI..ÁBA A UBISOFT!!!!!!!!!!!!!!!

azért a pofátlanságnak is van határa de ők ezt nem ismerik.
és még van is az a hülye aki megveszi.

én már csak azért sem veszem meg.

az ilyen nyomorékokat én nem fogom támogatni az biztos.
inkább veszek 2 karton cigit vagy televeszem a fagyasztót jégkrémmel. 😆
0
0
0
0
💬 1
botmunpls avatar
@ichigo23619: Azért nem veszed meg mert csóró vagy bástya 😆DDDDDDDD
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Nem hiszem hogy ez bárkit is meglepne, de ez már nagyon gáz hogy egy teljes árú játékban adni ráadásul single player mikrotranzakció legyen. Régen azt szerettem a fizetős játékokban hogy mindent meg lehetett szerezni. Most meg skinek egy fizetős játékokban. Pfúj, de undorító.
És senki ne jöjjön azzal hogy a profit a cél, nekik is meg kell élni valamiből, drága a fejlesztés még hasonlók. Nagyon szomorú vagyok, hogy pont ebbe a korba születtem videojátékok terén. Erre már nem tudok mit mondani. De hagyom is mert csak felhúzom magam rajta.
0
0
0
0
thug85 avatar
Ebben van a nagy pénz, nem feltétlen a darabszámokban.
Bár az is igaz, hogy multiban azért is költenek, hogy előnyre tegyenek szert, meg azért is mert rengeteg emberben ott a bizonyítási kényszer (én jobb vagyok, nagyobb, gyorsabb, nagyobb a rangom, a fegyverem, a f%*=m stb.). Egy single játékmenetben nincs kit lenyűgözni a teljesítményünkkel így nem hiszem, hogy túl sok hülye fog rááldozni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Adhatnák ezeket gyűjthető dolgok megszerzésért ha már szaftosubi...
0
0
0
0
atemi105 avatar
Meglep ez bárkit?
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@atemi105: Igen, számomra nem közömbös a dolog, mivel multizni/MMOkat nyúzni nem szoktam, hanem egyjátékos játékokkal kötöm inkább le magam... Hogy ezt a szutyok mikrofost beleteszik már mindenbe, igenis meglep + felháborít. Szerintem minden józan paraszti ésszel rendelkező játékosnak el kellene szomorkodnia a mostani kiadók kapzsiságán + tiltakozni ez ellen.
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Nehogy a sok Vér Istvánoknak megkeljen dolgozni valamiért is, inkább megvetetik velük a legjobb cuccokat. Undorító lett a játékipar!
0
0
0
0
💬 15
enslaved avatar
@csibeszke37: Nem kötelez senki hogy megvedd ezeket a cuccokat. Én úgy toltam ki a Syndicate - et hogy nem költöttem csak az alapjátékra, erre is csak akkor fogok ha úgy érzem már nagyon nem megy. A csúcsot amúgy tableten tartom egy lövöldözős játékkal, ott egy hónap alatt kb. 200 ezret tettem bele hogy a végére jussak😀
0
0
0
0
thug85 avatar
@enslaved: Én egyszer piásan költöttem el komolyabb összeget játékra, igaz nem egyre hanem többet vettem. Azóta úgy fizetek, hogy mindig meg kelljen adni a bankkártya adataimat, mert azt még józanon is lusta vagyok sokszor.😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@thug85: Van ez így. Mint írtam az imént nem egy hanem 3 játék volt, az a baj hogy ezek így vannak kitalálva. Rájuk kapsz és nem akarod abbahagyni, de akkor meg kell venned a következő szinthez a fegyvereket, muníciót, stb., és csak miután ráköltöttél egy csomó pénzt veszed észre hogy lényegében ugyanazokat a pályákat játszod csak más a nevük és sosem lesz vége egyiknek sem............
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@enslaved:
enslaved

Gratulálok. 😆
melyik játék volt az?

én anno ps2 játékokra vertem el sok pénzt.
volt olyan hogy egyszerre költöttem el 50ezret.
de az legalább megérte mert egy szatyor játékkal jöttem ki a boltból.

amivel úgy nagyon rákúrtam az hogy részegen kihoztam a telenortól előfizuban egy lg g3at a legnagyobb tarifában.
0
0
0
0
baki21 avatar
@ichigo23619: 😃 Barátnőnőd szívébe lophattad magad egyből! Még berúgva is hűséget fogadsz... 😃 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@ichigo23619: Nem egy játék volt hanem három, csak rosszul írtam, de priviben már elküldtem.
Egyébként meg bszilvagyi - val ne törődj, ő mindenkinek beszól akinek több van mint neki😉
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Valaki egyáltalán képes komolyan venni azt a troll-t? 😊
0
0
0
0
hashimoto avatar
@enslaved: Látom nem csak a pénzed, hanem a miniatűr agyadat is villogtatod rendesen.. 😃
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@hashimoto: ez már nem most volt.
mondjuk a g3 at kitudtuk használni olyan szinten hogy az asszony arról hívogatta a testvéreit, én meg haverjaimat arról hívtam skype helyett.

annyi pénzem lenne amennyit te gondolsz akkor már rég összedobtam volna a ryzen es gépet.

főleg most a tüzelő meg ilyenek végett elég lassan halad a gyűjtögetés.
egyszerre akarom megvenni majd az egészet mert ha egyesével veszem akkor csak türelmetlenkedek meg megy a gari idő is.
az úgy meg szívás.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@ichigo23619: Én nem rád értettem, hanem az atomfizikus kollégára, akinek 10-ből 11 kommentje az arról szól, hogy ő megint mennyiért mit vett.. Felőlem lehet több neked(sajna, max pénzből van több neked főnök), csak ne kérkedj vele állandóan, mert kurvagáz.. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@hashimoto: Ha már 17 évesen ennyire sötét vagy mi lesz belőled később? Persze a mai fiatalok zöme ilyen mint te. Még szerencse hogy most Japánban élsz😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
@enslaved: Hiába hozod fel újra meg újra ezt a 17 éves témát, másik topikban is ugyanígy látja nem egy ember..
Nyomhatod itt nekem a baromságaidat, még szerencse, hogy pont nem érdekel, és igen, a legnagyobb szerencse, hogy jó távol vagyok ilyen okostóniktól, mint te is vagy. Értem én, hogy a pénzeden kívül mással nem tudsz érvényesülni, de ez már a te bajod.. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@hashimoto: Hát nézd, itt nem is fogok kiselőadást tartani holmi agyatlan gyógyszerkutatásokról, immunológiai kérdésekről, hiszen te ezekben biztosan nagyon profi lehetsz. Mindennek megvan a maga helye, itt a játékokról, konfigokról kell beszélni, vannak oldalak ahol viszont a tudományos dolgokról, ott viszont az lenne a fura ha az ember előjönne azzal hogy pl. 1080 Ti SLI - n végzi a kutatásait 64GB rammal.
Itt lehet erről beszélni, függetlenül attól hogy neked még nincs.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@enslaved: Élmény veled beszélgetni, eskü, pont megértetted, hogy miről is van szó.. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@hashimoto: Veled is, már amennyire jót lehet beszélgetni egy nyilvánvaló trollal😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció