Anthem: elhalasztották az új tartalmakat, a hibajavítások kerülnek előtérbe

Szerző: xoki | 2019. April 24. | hír | 23 hozzászólás

Elérhetővé vált az Anthem legújabb frissítése, amellyel egy időben a BioWare megragadta az alkalmat és elárulta, hogy változtatni fognak az ütemtervükön. Az Anthem megjelenéskor több sebből vérzett, és még mindig sok probléma vár megoldásra, ezért a korábban bejelentett új tartalmak helyett először ezek kijavítására fognak fókuszálni.

Redditen a BioWare leírta, hogy megjelenése óta rengeteg visszajelzést kaptak, és szeretnék minél előbb jobbá tenni a játékot. Már rengeteg hibát orvosoltak, de még hosszú út áll előttük, hogy a játék olyan formát öltsön, amelyet mindannyian látni szeretnénk. Amíg nem elégedettek a játék helyzetével, sajnos új tartalom sem fog érkezni, viszont folyamatosan jönnek majd hibajavítások és újítások, amelyeknek köszönhetően az Anthem több szempontból is élvezetesebbé válhat. Mivel nem tudni, mennyi időre van szükségük, így azt sem tudjuk pontosan, mikor érkeznek majd új tartalmak. Mivel a BioWare nem tudja az ütemtervéhez tartani magát, az alábbi újdonságok a vártnál sokkal később érkeznek:

• Mastery System
• Guilds
• New Legendary Missions
• Weekly Stronghold Challenges
• Leaderboards
• New Freeplay Events
• Cataclysm

Anthem
Anthem
Anthem
Megjelenés: 2019. February 22. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: BioWare
Hozzászólások: 22
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Danikika94 avatar
Nem értem miért szenvednek vele mikor már konkrétan mindenki eltemette és mindenhol bukásra ítélt cím lett.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Danikika94: Túl nagy arcvesztés lenne ezt beismerni. Majd októberben megy a Origin Accessbe, ahová a ME:A is került fél évvel a megjelenése után...
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Éljen a live service, ez kell a játékiparnak (live service = befejezetlen, "early acces" állapotban lévő játékok 60 dollárért, telepakolva mikrotranzakcióval, és ígéretekkel, hogy később majd mindent kijavítanak)
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@FrostnovaZ: Ha elvonatkoztatunk az Anthemtől:

a No Man's Sky állítólag szépen fejlődik, lassan benne lesz minden így két évvel a megjelenés után amit akkora ígértek...
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@Palanova: Ja hát csak az ember nem azért fizet 60 dollárokat/eurókat, hogy 2 év után kapjon egy játszható játékot.
0
0
0
0
no avatar
@FrostnovaZ: Ha legalább biztosan játszható lenne 2 év után:

Star Citizen és más kickstarer finomság ami nem valósult meg.
0
0
0
0
no avatar
Vajon az EA mikor jelenti be, hogy a Bioware játékai az elvárásaik alatt teljesített zsinórban, ezért bezárják a stúdiót?
0
0
0
0
💬 7
MentaStrike avatar
@Palanova: Inkább az EA körül kéne rendet rakni, mert a Bioware-t nyúzzák és cseszik tolni a kiadási dátumot, ha könyörögnek érte, akkor is. Aztán az EA hisztizik, hogy a Singleplayer játékok kora lejárt, holott csak a pénz-pénz-pénz érdekli. Hagyni kéne több levegőt a fejlesztőknek és akkor kevésbé jönnek ki szenny játékok tele buggal meg mindennel. 2007-ben lett az EA-é a Bioware. Én kb 2011-2012 óta érzem azt, hogy a Bioware-színvonal megzuhant. Még a Mass Effect 3 sörrel elment, utána elkezdett minden szétesni és most jönnek elő ezek a hibák. Star Wars: KotOR volt a kedvenc, ME2 szintúgy. Dragon Age nem az én szisztémám, azt meghagyom másnak 😀 . Én az EA ellen lázadnék inkább.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Nem tudni, hogy mennyire szól bele az EA a Bioware belső dolgaiba. Persze vannak pletykák, de a Bioware is felelős a kialakult helyzetért, és a korábbi sikereik nem mentesítők őket az alól amit a ME3 végével és a ME:A-val műveltek. Ahogy az SWTOR F2P átállása sem éppen sikertörténet, igaz azóta javítottak az akkor kialakult helyzeten, de mennyi idő is kellett hozzá? 2 év?

Mindkét fél bőven benne van az Anthem problémáiban.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: Vegyük akkor képbe a Star Wars mikrotranzakciós balhét. Ott egyedül az EA volt a barom. Én az utóbbi pár évben azt vettem észre, hogy egyre pénzéhesebb lett az EA, és mikor a Disney a mikrotranzakciós balhé után elkezdett náluk kutakodni, hogy mégis mi a tosz van, azonnal kikapcsolták ezeket és csak később kapcsolták be, mikor már csak kozmetikai tárgyakat tudtál venni és szerintem nagy szerencsével úszták meg a dolgot. Ezt a tehenet is addig fejik, míg tej jön belőle. Ha ebből se tanultak, az új Dragon Age-be se bízhatunk. SWTOR-t meg kénytelenek voltak áttenni F2P-be, mert nem hozott elég pénzt, de bumm, jött (Vagy volt is? Ezt nem tudom) a mikrotranzakciók. ME:A-nál is azért törölték a Singleplayer DLC-ket, hogy büntessék a játékosokat, hogy mily hálátlan S*ggfejek a gamerek, csak a multit tolták meg a patcheket folyamatosan (mostanra már játszható lett, de a multit felejtsd el, én mikor játszottam, nem találtam senkit fent). Anthem? Ha jót akarnak akkor javítják és F2P-é teszik, (persze kozmetikai item mikrotranzakciók benne lesznek, de ez nem fog akkora előnyt adni a másiknak, remélhetőleg) vagy mint ahogy nemrégen a The Culling 2 játéknál volt, 1 hét után elérhetetlen lett a játék, mert alig játszott valaki vele és rengeteg negatív kritika érte, így a kiadó befejezte az árusítást, így lehet Anthem is így végzi.
0
0
0
0
enslaved avatar
@MentaStrike: Nem a mikrotranzakció a probléma (én kifejezetten a híve vagyok olykor), hanem az hogy a játékok zöme akkor lesz normálisan játszható állapotban amikor az ember már végig vitte, jó példa erre a két utolsó AC, a most megjelent Fate Of Atlantis dlc hozta el jóformán azt hogy stabil 60 fps - t produkáljon, csak az ember már régen kijátszotta ennyi idő alatt szép kis fps esések mellett az alapjátékot. Én annak sokkal jobban örülnék ha húszezer forint környékén nem félkész játékokat kapnék, a mikrotranzakcióval meg éljen aki akar, ez ugye csak pénz kérdése. Ami lényeg hogy ne android jellegűek legyenek, ahol ugye csak akkor tudsz tovább menni ha fizetsz óránként.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: SWTOR: eleve rossz volt az egész alapelgondolás. Anno havidíjasan indult, és persze már a megjelenéskor panaszkodtak rá hogy havidíjasan nem fog sokáig futni, így is lett. Valahol örültem, hogy nem egy Mass Effect mmorpg-vel tették azt amit, de a ME:A -val sem jártunk sokkal jobban. Ok volt benne 40 óra single történet, ami nekem személy szerint tetszett, végignyomtam, de a new game+ -t abbahagytam, mert semmi új nem volt benne. Pedig anno a ME1-et vagy 4-6szor végigtoltam folyamatosan newgame+ módban...

ME:A balhét is felesben kellett volna elvinnie a Biowarenek, erre mit léptek: azt nem azok csinálták akik a ME sorozatot hanem egy "B" csapat. Engem mint vásárlót baromira nem érdekel, Bioware a nevét adta hozzá az EA-val együtt, mindketten hibáztak, nem is kicsit, pláne hogy eleve trilógiának hirdették majd a gyenge start után gyorsan közölték, semmi folytatás nem lesz.

Ugyanarról beszélünk.
Csak hajlamosak vagyunk a fejlesztőknek elnézni a hibáit és a kiadót okolni mindenért, mégis, a játék címe után ott a kiadó és a fejlesztő neve is. Ennyi. Mindkettő hibás. A vásároló meg csak szív. Hogy mekkora arányban hibás az egyik és másik, szintén nem érdekel.

Anthem engem személy szerint nem ragadott meg a képek és infók alapján, majd az open beta el sem indult, így nem lett vétel belőle. Bioware meg a ME:A óta nálam a kispadon van. Nagyot kell dobniuk ahhoz hogy újra vásárolójuk legyek.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: @enslaved a mikrotranzakció számomra nem probléma, ha kozmetikai itemről van szó. Ha viszont egy olyan fegyverről/extráról szól, ami nagyban segíti a sima, vagy a F2P játékos ellen való küzdelmet, az már a P2W kategória, azt nem szeressük, vagy ha paywall mögé van rakva olyan karakter is, amit akár napi 8 óra mellet is 2 hét kifarmolni, azt sem szeressük.

A félkész játékokról meg annyit, hogy sajnos a mai játékok zöme ilyen, tisztelet a kivételnek, meg inkább az Indie címeknél látom azt, hogy igen, ők tényleg szívesen fogadják a hideget-meleget, hiszen ebből tudnak okulni, a játékot javítani.

@Palanova
Nekem se volt bajom az alapsztorival, de amikor kijött a játék, az csúfosan félkész előtti állapot volt. Mass Effectet imádtam, mai napig a rangsor ez: ME2-ME3-ME1-ME:A (Az első ME kevésbé fogott meg, lehet hogy én vagyok ilyen földhöz ragadt). Én azért örülnék, ha vagy a kiadó, vagy a fejlesztő, akár mindkettő meghajolna és azt mondaná, bocs, elrontottuk, többet nem fordul elő. Holott teljesen más megy.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike:
Én azért örülnék, ha vagy a kiadó, vagy a fejlesztő, akár mindkettő meghajolna és azt mondaná, bocs, elrontottuk, többet nem fordul elő. Holott teljesen más megy.


Egyetértek. Más kérdés hogy ezek után kétszer is meggondolnám, hogy veszek játékot tőlük, a nulladik napon meg pláne nem, de ez lenne a minimum amiért elcseszték.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Szerintem ezt az egészet hagyni kéne a picsába. Én a helyükbe le is állítanám a szervereket... amúgy sem hiszem hogy olyan nagy lenne a játékos állomány "szarkazm" . Én inkább az új Dragon Age játékot csiálnám meg..
0
0
0
0
💬 1
TheMenkuPocok avatar
@kimi100: Valahogy így érzek én is személy szerint, de közben meg félek attól, hogy az új Dragon Age-t is képesek elrontani. És minthogy egy rakás valamit kapjunk, inkább ne is legyen ameddig nem érzik azt, hogy most már tényleg elég volt a minősíthetetlen szarokból.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Uninstall nál jobb fix nincs 😂
és annó még a PUBG-t szidták 😃
0
0
0
0
no avatar
Pedig a játék annyira üres, csoda, hogy van mit javítani benne.
0
0
0
0
enslaved avatar
Magát a játékot is nyugodtan elhalaszthatták volna, sőt.........
A premium access keretén belül elkezdtem vele játszani, de mivel a Mass Effect - et is utáltam, gondoltam hogy ezzel sem lesz másként.
0
0
0
0
susguy avatar
Azért le a kalappal, két hónappal megjelenés után kezdik el javítani a hibákat, és akkor még csak annak végeztével kezdik bele tenni a hiányzó és alapvető tartalmakat, amik garantáltan ugyanúgy hibáktól fognak hemzsegni. Úgy látszik megijedtek hogy elvesztik a legrosszabb játékokhoz köthető cég címét a Bethesda Fallout 76-nak keresztelt kabaré műsora után, most próbálják behozni a lemaradást. Kíváncsian várom az EA mikor fogja kiszivárogatni a játékosoknak egymás személyes adatait.
Egy soha be nem fejezett Early Access szutyok is jobb állapotban van mint ez.
0
0
0
0
RickyRock22 avatar
Játszik ezzel még valaki? (vagy játszott vele egyáltalán bárki?) A Destiny 2 jelenlegi formájában fényévekkel jobb mint ez az ipari szenny.
0
0
0
0
💬 1
Starhaze avatar
@RickyRock22: Pedig az első részhez képest az is egy vicc. A D2 nincs annyival több/jobb, hogy ezt külön, nem hogy második rész jelzéssel adta ki az Activision. D1-be már csak a Taken King megjelenése előtt 3x több lehetőség volt, nem úgy mint a 2-ben, A taken kingel pedig ezt még fokozták. A D2-ben pedig mindent csak lemásoltak, raktak bele +1 "új" fajt (merthát a Frozen Hive már náluk teljesen más mint a sima) és ennyi. A forsaken dlc is csak kicsit adott a játékhoz, míg az annual pass már már a pofán köpés határát súrolja)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció