Menu

Akár 70%-kal is többet kell majd fizetni egy új GPU-ért

Szerző: xoki, 2021. szeptember 22., hír

Egy ideje már nagyon nehéz hozzájutni egy-egy videókártyához, mivel a gyártók egyszerűen nem tudják kielégíteni a magas keresletet. Emiatt az árak is jelentősen megugrottak, és úgy tűnik, a helyzet csak tovább romlik majd.

A 3DCenter statisztikái alapján - amely a német piacon alapul - az Nvidia RTX 3000-es és az AMD Radeon RX 6000-es grafikus kártyák ára folyamatosan növekszik. Az RDNA 2 kártyákért jelenleg 74%-kal, az Ampere kártyákért pedig 70%-kal kell többet fizetni. Ezzel a százalékkal számolva például egy RTX 3080 esetében a 699 dolláros MSRP ár helyett akár 489 dollárral is többet kell majd kicsengetnetek érte.

Bár korábban úgy tűnt, valamelyest javulni fog a helyzet, a 3DCenter jelentése szerint továbbra sem lesz elegendő GPU a piacon, ami az árakra is elég nagy hatással lesz. Tehát, ha ez a trend folytatódik, akkor az év utolsó negyedévére a felár könnyen elérheti az ajánlott fogyasztó árat, azaz az ünnepi szezon folyamán dupla áron juthatunk majd hozzá egy-egy példányhoz.

Mindenesetre a 3DCenter németországi adatokkal dolgozik, ezért a statisztikák nem tükrözik a világ más pontjain értékesített termékek árát. Ettől függetlenül közelebbi képet ad a globális piaci helyzetről, melynek köszönhetően könnyebben behatárolhatjátok azt az időszakot, amikor érdemes lesz majd gépet fejleszteni.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 76
Booker avatar
ez egy mocskos piacpolitika az egész. Én még emlékszek arra az időre mikor réges-régen egy Radeon 9800 Pro ért (akkor a leggyorsabb kari) max 120..000 Ft kértek el. Mondjuk anno kriptovalutáról nem is hallottak az emberek.
0
0
0
0
no avatar
Elmondaná valaki hogy hol 700 dollár egy 3080?🤔
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@Cobra05: RTX 3080 esetében a 699 dolláros MSRP ár helyett akár 489 dollárral is többet kell majd kicsengetnetek érte

MSRP --> megjelenési/bejelentési ára volt ennyi.
1
0
0
0
no avatar
Rávettem magam,s vettem egz rtx 2060 oct. Korábban gépet vehettem volna belöle szerintem.
0
0
0
1
mbalazs81 avatar
Asszem marad a jó öreg 1050Ti még egy darabig...😞
0
0
0
0
💬 1
TikoTime avatar
@mbalazs81: Szerintem sokaknak marad a 10xx széria... Legalább nem eröltetik az RTX-t a fejlesztők.
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
Ez már röhej, mindamellett siralmas is!!
0
0
0
0
xCube avatar
Újfent nem védve a PC ipari gyártókat, de tisztában vagytok vele, hogy mi megy végbe jelenleg a világgazdaságban?
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@xCube: Én nagyon is tudom. Látom hogy mindennek emelkedik az ára. Mezőgazdasággal foglalkozunk, és abban is mindennek az ára robbanás szerűen növekszik. Oké a termény árak is mennek felfelé ami jó (Bár ennek már több éve meg kellet volna történnie.), de vele együtt megy az alkatrész, és a komplett gép ára is vele együtt. Konkrétan most van rendelés alatt egy szemveszteség érzékelő szenzor a kombájnra mert egy bedöglött és 100 ezer+ áfa az ára, pedig az egész nem éri el a 2 kg-ot sem mert ugye nyomtatott áramkör műanyaggal borítva, és a tartója is ami még egybefogja az sem acél hanem alumínium.
Másik a vetőmag, műtrágya, és növényvédő szerek ára. Műtrágyát már megvettük jöbő évre, de konkrétan a duplájától többe került most mint tavaly ilyenkor. Épp ebből kifolyólag kb a jövő évi vetőmag felét az idei áron idei magot lekötve a jövő évre már megvettünk előre, mert előreláthatólag az új árak ott is emelkedni fognak nem kicsit.
De ezeken kívül látom azt is hogy az alapvető élelmiszerek ára is hogy kúszik felfele.
Ugyan konkrét munkám nincs mert a családi gazdaság tagja vagyok manapság ŐCSG a hivatalos neve. Ez amolyan munkaviszony és számolja az éveket, de így itthon vagyok, és a saját gazdaságunkban saját gépekkel dolgozok. Tehát fix havi jövedelmem úgymond nincs, csak ugye a mezőgazdaság azon belül is a növénytermesztés, amivel mi foglalkozunk szezonális, tehát van egy bevétel nyáron, és nagyobb bevétel ősszel, és év végén az össz bevétel osztódik a tagok közt.

No meg ugye egy újabb nevesebb nyugati traktorban is igencsak sok elektronika van mára, és arra is hatással van szinte a PC ipar, mert ugye komolyabban felszerelt gépekben mondhatni táblagépek vannak manapság.
1
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Egy ordenáré nagy szemfényvesztés kb
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Most jön az a válság amikor az emberek egy szelet kenyérnek is örülni fognak. Bár ne legyen igazam.
0
0
0
0
paparazziH avatar
Tehát ha jól értem itthon a 4080 olyan másfél milla körül startol....köszi. Mondanám, hogy elég lesz a 70 is, de az is millió+ a jelenlegi matek szerint 😎
0
0
0
0
SuperPuma avatar
PC Master Race:
Látjátok testvérek, ennyi az élet, zárul földi pályám, immár sírba térek
1
0
0
0
💬 1
szilver avatar
@SuperPuma: Hát igen,felér egy temetéssel ez az egész!!!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nem gatyáztam,, vettem 1 OC-s, 12GB-os RTX 3060-at 1 jó hónapja, akkor éppen tűrhető áron voltak. Az új vassal amit a héten rakok össze, elég jól fogja 1 darabig nekem hasítani a játékokat Full HD-ben, kimaxolt grafikán. :)
0
0
0
0
💬 2
DMSASD avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Látom nem csak én gondolkodtam így elég volt a mostani hardware helyzetből és árakból és aug-ban beruháztam egy RX 6900 XT-re ami épp le volt "nyári akciózva" mert tudom hogy az ünnepekre jön a 2-3x megemelt árú "black friday" meg "karácsonyi akció"... és ez a cikk is csak megerősített benne hogy jól tettem hogy vettem és nem vártam még tovább.
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@DMSASD: ...Igazándiból Karira szeretnék már egy VR-t is venni, azért is az új, erősebb konfig, amit most fogok összrakni. 😎 És az árak ingadozása miatt nem láttam értelmét tovább várnom, szerencsére mind a ketten idejében léptünk új VGA ügyben ezek szerint, jaja! :D
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Akár 70% is konzolra válthat a PC játékosközösségből...
0
0
0
0
💬 4
griff55 avatar
@PatrikVagyok: Én már megtettem augusztusban... Nonszensz a GPU piac árai.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
@griff55: Én is sikeresen beszereztem egy PS-t a jövőre való tekintettel :D
0
0
0
0
szilver avatar
@PatrikVagyok: De ha ez a 70% áttérne konzolra akkor szintúgy áremelkedés lenne a konzolpiacon is.Kb 70%-al :D Vagy nem jól gondolom?Ugye akkor arra lesz a többlet kereslet.Magyarul visszük át az áremelést oda.Elég hülye és nonszensz ötlet,de ha a világon globálisan összefogna a gamer közösség úgy hogy minimum 1 hónapig senki nem vesz semmit sem,vagy netán tovább.Akkor lehetne valamit elérni csak.De ez csak egy kósza gondolat volt,hiszen ezt úgysem lehetne kivitelezni hogy eredménye is legyen.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
@szilver: Ehhez egy elég nagy globális közösség lenne... De amúgy elég komolyan meg lenne szorongatva anyagilag a videokártya piac így... DE amíg van bányászát.... Úgy se veszünk semmit csak a bányászok :D
0
0
0
0
sunny474 avatar
Aranyásók Luxuskivitelben
0
0
0
0
Vigilante avatar
Azt hiszem az RTX 3080-as marad egy ideig. 😂
0
0
0
0
P a i n avatar
Na ez az egyik ok, amiért nem mostanában fogok egy rendes és új gépet építeni (még használtan sem).
0
0
0
0
bigfooot avatar
Mivel még az újabb játékok is elfutnak a régebbi configokon így emiatt még nem érezhető a játék előadásokon a hiány, majd ha jon egy új nagy név, ami már pl csak valami új combos vga val fog elindulni nah akkor lesz itt valtoztás, mivel akkor már eléri a kiadót is ez a dolog, hogy kevesebb lesz az értékesített játék, addig úgymond senkit se érint , akinek kell az megveszi, a többiek meg a régi kártyával még tudnak játszani bőven vagy váltanak konzolra
1
0
0
0
💬 4
dripone avatar
@bigfooot: Ezért van az, hogy néhány kiadó a "next-gen" élményt az új konzolokra ülteti & a PC-s változat meg amolyan norma lesz. Kb mint a FIFA ( most csak ez jutott eszembe hirtelen 😐 ).
Meg lassan a Rockstar Games is érthetö. PC-re egyszer tudod eladni a játékot, de a konzolokra többször is...
0
0
0
0
no avatar
@dripone:
PC-re egyszer tudod eladni a játékot, de a konzolokra többször is...


Ehhez azért lenne némi hozzászólása a Sims sorozatnak, a fifa sorozatnak, a cod sorozatnak, az összes remaster, reworks, refurbished, meg ref*szomtudja milyen verzióknak amikkel évek óta etetik a PC gamer réteget...
0
0
0
0
dripone avatar
@Palanova:
a Sims sorozatnak, a fifa sorozatnak, a cod sorozatnak

Ezek itt pont mindig "új" játékokat adnak el. Fifa 21 - Fifa 22 , Sims 3 - Sims 4 ( + kiegészítök ) , Call of Duty Modern Warfare - Call of Duty Black Ops stb.

Remaster stb azok egy régi generációs játékok új köntösben, tehát itt megint van változás.

De a GTA 5... Na ott pont mindig ugyanazt kapod minden alkalommal. PS3-PS4-PS5-ös változat mind full ugyanaz. Az egyik egy low grafikai, a másik egy medium, majd egy high. Gépen pedig az összeset egybe kaptad meg, mert ugye ott vannak beállítások. Viszont az alapjáték az ugyanaz & ez mocskosul undorító. Lassan kiadják androidra is, mert annyi generáció váltás volt, hogy már a telefonom is elbírja.
0
0
0
0
no avatar
@dripone: Lehet hogy a gta 5 esetében copypaste, de a többi sem tér el annyira:
Sims 1 és Sims 2 között alig volt változás (grafika szebb lett persze): mindkettőhöz kellett venni 100+€-nyi kieget, hogy játszható legyen, majd újra és újra minden egyes verziónál (sims 2 pets, az a sims 4 cats & dogs) , még a 3-4 esetében is. Még a kiegek is majd minden esetben csak más néven. Hja mégis változik valami:
sims 3 kiegek: 380€
sims 4 kiegek: 850€

Fifa? max évnek megfelelően összekattintják a csapatokat és itt ott fejlesztenek a grafikán.

CoD? évente ugyanaz kb. MW 2-höz a mappack neve MW3 volt.

remaster? hát nfs, warcraft 3 és még kitudja mennyi új köntösű játék köszöni az elcseszést. Az alapjáték itt sem változik.

Nagyon kevés esetben még előnyére is vált a ráncfelvarrás, de ezek inkább a kivételek: Homeworld 1, c&c 1 - red alert 1
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Apjuk ***át üzenem nekik XD Nekem már van 3080-am, tövig leszophatnak.
0
0
0
0
💬 1
dripone avatar
@TRACERHD: Ennyi. Meg a Corona-virus is mondjon le!
0
0
0
0
no avatar
nem értem milyen 70%-rol beszélnek, amikor egy evga 2 ventis 320-ezer! normál ára 130-150 ezer kéne hogy legyen! ha 150 ezret nézzük, ezt akár hogy is nézem számolom 110-120%!!!!!!!!!!!!!!!!! és még emelni akarnak???? felháborító!!!!!
0
0
0
0
💬 1
dripone avatar
@king2190: RTX 3060 a Saturn-nál ( KLIKK) "csak" 560€ ( 560*360= 201.600.- Ft ). Nem kell oda EVGA, elég az olcsóbb MSI is. Körültekintöen kell vásárolni & nem fejetlenül, mint azt a sok Samsung meg Iphone huszár teszi.
1
0
0
0
pinkyke avatar
hát ha a konzolt nézzük jobban megéri mint egy videó kártya szerintem az lesz hogy át váltok rá már nagyon elegem van ebből a piacból sok köcsög bányász miatt verték fel az árakat mert nekik mindent fel kell vásárolniuk ne hogy másnak is jusson és ebben a gyártók is ugyan olyan hibásak mert ők magasról tesznek rá hogy ki veszi meg és fűz fát össze kamuznak.
ezen már úgy se lesz semmi változás max annyi hogy az emberek megunják és váltanak konzolra.
mert ez a 400-500 ezres ár ez nevetséges egy közép kategóriás kártyáért.
ennyiért már veszek egy fúl konzol+vr set-tet és még marad is belőle.
0
0
0
0
💬 4
bukta2 avatar
@pinkyke: Há itt azok szívnak inkább ezzel akik dolgoznak is a pc-n, aki csak játszik az tényleg áttér konzolra max és annyi de akinek a munka eszköze is egy pc az más tészta. Annak sajnos ezt be kell nyelni.
1
0
0
0
pinkyke avatar
@bukta2: hát aki gépen dolgozik annak jóval mélyebb a zsebe kevésbé érzi meg gondolok itt programozókra meg hasonlókra.
egy átlag felhasználó és játékos azok jobban megérzik azt hogy ha egy közép kategóriás 4-5x áron megy mint egy profi munkás aki gépen dolgozik.
tudom vannak olyanok is akik nem keresnek sokat ebből és azoknak is szívás ez az ár.
igen én szab időmben szoktam játszani számítógépen de,ez hamarosan meg fog változni szerintem át fogok váltani ps5 re az Nvidia meg az amd meg el mehet a jó fenébe az áraikkal.
0
0
0
0
dripone avatar
@pinkyke: Csak hogy aki azon dolgozik, az a végösszegbe beleszámolja a dolgokat ( egyszóval ha elötte 300€-t kért egy projektért akkor most már 400€-t is el tud ) vagy csak szimplán nem kell ilyennel foglalkoznia, mert a cégnél lévö gépen kell dolgoznia. Itt csak a hobbi "pc-guruk" & gamerek szívnak. Pont ezért nem érdekli a gyártókat. Úgyis megveszik a cégek tonnaszámra ( meg a bányászok ) akiknek ez aprópénz.
0
0
1
0
no avatar
@pinkyke: Az a baj hogy ha nem venné senki tripla áron akkor visszavennének a pofátlanságból.
De ahogy már sokszor elhangzott az ilyen cikkek alatt: egy termék annyit ér amennyit fizetnek érte
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
De ki a francnak érdemes megvenni a kártyákat dupla tripla áron Pl itthon is

És itt nem a pénzről van szó
Pl én is megtehetnem hogy rtx 3090es gépet rakok össze de ilyen áron
Ahh brutális mi megy
0
0
0
0
💬 7
bukta2 avatar
@MC MaRcI: Amíg van aki veszi őket, legyenek azok bárkik is addig ez a helyzet nem hogy javulni nem fog, de egyre rosszabb lesz. Én még szerencsére eltudtam csípni aránylag értelmes áron a 6800-at amikor megjelentek, pláne hogy kihasználva a használtpiacon kialakult helyzetet még az rx580 eladásával sem jártam rosszul.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@bukta2: Hát undorító ami használt piacon is megy
1060 120k
1070 150k

Igazatok van amúgy ez már szerintem se lesz jobb
1
0
0
0
dripone avatar
@MC MaRcI: Teljesen jogos, de tudod... PC MASTER RACE! Csak most már tényleg zsebbenyúlós a dolog & egyre kevesebben mondhatják el magukról, hogy az ö gépük erösebb mint egy konzol.😂

Viccet félretéve: mindig is lesznek olyanok akik megveszik. A mai napig veszik a Play Station 5 konzolokat 900-1000€-ért eBay-röl. Mintha az embereknek elment volna az eszük.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@dripone: Multkor láttam tőlem 34km re münchen alatt valahol, 2 bontatlan ps5 öt is , egyik dvd-s+crash bandicot 4 (600€) másik digitalis volt az 550€ volt , csodálkoztam is hogy ilyen értelmes áron árulta a ***i őket :D
0
0
0
0
dripone avatar
@bukta2: Igen néha kifogni olyanokat akik megvették, játszottak egy játékkal & adják is el utána. Vagy az is lehet, hogy csak megvette egy kollegának vagy barátnak aki végül mégse vette át. Ilyenkor úgy vannak vele, hogy ráraknak néhány €-t csak el legyen passzolva. :D

Ui: Most esett le. München alatt 34 km-re? Akkor itt vagy a közelben. :D
0
0
0
0
bukta2 avatar
@dripone: 113 ra vagy tőlem :D
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@MC MaRcI: Bányászok vagy gamerek. Sok ember már nem tud az ilyen dolgok nélkül élni, és képes lenne egy ház árát is kifizetni csak tudjon játszani. Mint a drog....
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Köszönjük a releváns beszámolót a német piac állásáról, mindenkit nagyon érdekel. Holnap várjuk a japán piac alakulását.
0
0
0
0
💬 3
dripone avatar
@Mesterlovesz: Olyan helyekröl szokás beszélni, ahol van is felvásárlóerö. Amíg Magyarországon max néhány száz ember engedheti meg magának, hogy ilyen dolgokat vegyen, addig az EU legnagyobb piacának számító országban boldog-boldogtalan is megengedheti magának hogy ilyen dolgokra szórja el a pénzét. Ha a német piacon drágulás van ( ahol ugye pénz is van ilyenekre ), akkor a magyar se lesz különb ( ahol aztán még kevesebben fogják megvenni ).
1
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@dripone:
Magyarországon max néhány száz ember engedheti meg magának


Ugyan már, rengetegen veszik. Gazdagok is, meg bányászok is. Gondolod, hogy azért volt teljes felvásároltság hónapokon keresztül, mert párszáz ember veszi? Méghogy nincs felvásárlóerő! Hát drágábban mennek a magyar piacon a kártyák, mint a németen. Ha nem lenne felvásárlóerő, nem így lenne. Oké, értem én, hogy magadból indulsz ki, én sem adnék 500ezret egy videokártyáért, de attól még ez eléggé sánta kijelentés volt.
0
0
0
0
dripone avatar
@Mesterlovesz: Még jòhogy dràgább hiszen Hamburgban kötnek ki a hajòk a konténerekkel és hàt onnan azért utaztani kell a termékeket, sõt vàmolva se Németorszàgban lesz hanem Magyarorszàgon mert az a kiszolgàltatàs helye ( ez itt az elsõ lépcsõ ami dràgit ), aztàn ott a 8%-os Àfa különbség ami megint csak emeli a magyar eladàsi àrakat, de még a haszonkulcsok amikkel a magyar boltok szàmolnak is magasabbak.
Az hogy pikk-pakk elkapkodták azért volt, mert magyarba kevesebb megy ( népességszàm és potenciàlis vàsàrlòmennyiség legalàbb tizenkettede mint németben ).
Nem adnék ki 500ezret egy kàrtyàért? Àtszàmitva 504ezer forintot fizettem ki a kàrtyàmért. Részemrõl az àr mindegy, mert ha szükség van rá, akkor sajnos meg kell venni.
0
0
0
0
tivike avatar
Még jó, hogy már vannak hírek az "RTX 4xxx" szériáról... Most úgy érzem, hogy a már most is nehezen beszerzett kártyámmal fogok megöregedni. Legalább nem húzza magával a többi hardver fejlesztési igényeit.
0
0
0
0
no avatar
A szokásos "ma sem lesz olcsóbb VGA-t beszerezni" cikk mai részében xD
1
1
0
0
Arthur Morgan avatar
Rohadjon rájuk az összes 😊 Aki játszani szeretne mérföldekkel jobban jár most egy nextgen konzollal.
Ezek a b.uzi árak úgy sem fognak változni. 😭
1
0
0
0
💬 10
no avatar
@Arthur Morgan: Mármint azzal amit nehezen lehet kapni? :D

Szállítás alatt van mindenhová kiírva náluk. Hja nem 2-4x-es ár, de legalább nem lehet kapni.
https://www.konzolvilag.hu/playstatio…on-5-825gb
0
0
0
0
dripone avatar
@Palanova: Lerendeled az osztràk mediamarkt-nàl ( ott van a leggyakrabban raktàron ) és bolti felvétet vàlasztasz ki Bécs környékére és puff : van is konzol. Sok német is osztràkba jàr àt vagy a DHL csomagpont automatàkat hasznàljàk.

Sokaknak nem jut ez eszébe, de màr osztràkbòl sokkal gyorsabb beszerezni, semmint hònapokat vàrni amig a magyar "piac"-ra is kerül néhàny darab.
0
0
0
0
no avatar
@dripone: Persze, van megoldás okosba, de személy szerint én nem fogok 250km-t autózni sem egy konzolért, sem a későbbi garancia és egyéb ügyintézés miatt.

Anno volt gondom egy meghibásodott szürke importos Nokia E71-el, azóta szürke import nálam kiesett mint opció.

A fentit ellenpéldának hoztam fel hogy "bezzeg a konzol".
1
0
0
0
dripone avatar
@Palanova: Amúgy a garancia a Play Station esetében màs. Úgyis közvetlen a Sony-nak küldöd vissza ( webes garanciàlis ügyintézés ) és nem a boltba adod le. Miért? Rövidebb szàllitatàsi idõ, gyorsabb ügyintézés. A végén úgyis a lengyel szervizbe köt ki, ott meg az esetek többségében inkàbb újat küldenek. Két ismerõsöm visszaküldte, mert hogy túl hangos volt a hûtés, mindkettõ új konzolt kapott ( - igaz 2 hét volt a konzolmentesség idõtartama - ).
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Palanova: Akkor pontosítok egy picit. 😁 Jelenleg ami kapható is, és árban is verhetetlen az a Series S.
Persze pici a tárhelye meg gyengébb mint a nagy testvére, viszont minden újonnan megjelenő címet kitud rajta pörgetni az ember gond nélkül. 110 ezer forintért ilyen teljesítmény azért nem rossz szerintem. 😁 Vagy ott van még a PS5 digital 150 ezer környékén már ha annyiért árulnák szintén egy jó alternatíva Gaming PC helyett.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Már csak az nem vett aki nem akart. Rengeteget olvasni, hogy bement az üzletbe és volt, vagy ha ott nem akkor a, masikba. Van aki rendelestől számítva 1-2 héten belül megkapta, volt aki több hónap. Van aki kéztől vette és lehetne sorolni. A végeredmény, hogy aki beakarta igazán szerezni az már megtette.
Elég fura, hogy pont most nem kapható rendesen konzol mikor ilyen árak vannak PC fronton... pedig a hatszoros eladásnál jarhatnának már a konzolok. Vagy véletlen egybeesés vagy nem, de a véletlenekben nem igazán hiszek ilyen téren.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: A chipprobléma a konzolokat sem kíméli.
Nagyon leegyszerűsítve kb ugyanaz a vga chip kerül bele amik a kártyákra ami meg kb ugyanazon a szalagon készül amiért most harcolnak a gyártók. És mivel tavaly óta nem nőtt ki a földből egy új gyár így marad a szívás.

Ezért volt tavaly gond hogy egyszerre:
- konzol generációváltás
- AMD bejelentette az új sorozatát
- nvidia bejelentette a 3000-es sorozatot
de konzoloknál is ment a nyerészkedés, nem gyengén, emlékezz vissza: volt aki csak a dobozt adta el konzolárba...és volt aki meg is vette.

De pl akárhányszor szóba kerül a "bezzeg a konzol", megnézem a linkelt honlapot és vagy Nincs raktáron, vagy szállítás alatt :) Persze nem nézem 1-8 percenként, de 1-2 havonta rálesek...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Palanova: Közvetlen spanom aki ps5-öt előrendelt augusztusban, idén április körül kapta meg, és 200k felett volt...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@santakigyo: Ez az életben kb mindenről elmondható :D
Én anno gondoltam egyet és vettem egy ps4-et mert kivi voltam rá, 2 nap múlva megjött és 2 hét múlva eladtam, a vevő is hirtelen felindulásból vette meg.
+Elég nagy réteg van, aki megvárta/megvárja amíg rendesen ömlenek ki rá a játékok, vár hogy lejjebb megy az ára, simán diák és még gyűjt rá, vagy idén karira kapná...
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Arthur Morgan: Hát jah, csak van aki nem konzolos játékkal akar játszani :/
0
0
0
0
dripone avatar
Ilyen àrcédulàk mellett is veszik mint a cukrot, úgyhogy nem is fogjàk drasztikusan csökkenteni a rajta szereplõ szàmokat. A 4000-es széria itt màr nem lenyomni fogja az àrakat, hanem fixàlni. Belövik a mostaniak közelébe vagy fölé és onnantòl kezdve azok lesznek a "normàl" àrak.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Máris jobban indul a reggel. 😂
0
0
0
0
no avatar
Szeptember 5.-ei cikk:
Újra emelkedőben az AMD és az Nvidia videókártyáinak ára

A 3DCenter nemrég közzétette Németország legnépszerűbb kiskereskedései által megszabott árakon alapuló elemzéseinek eredményeit
Az Nvidia GPU-inak ára átlagosan 9%-ot, az AMD GPU-i esetében pedig 5%-ot emelkedtek az árak.

https://gepigeny.hu/hir/ujra-emelkedo…k-ara-5303

Ma meg egy ilyet adnak közre:

Akár 70%-kal is többet kell majd fizetni egy új GPU-ért

A 3DCenter statisztikái alapján - amely a német piacon alapul - az Nvidia RTX 3000-es és az AMD Radeon RX 6000-es grafikus kártyák ára folyamatosan növekszik. Az RDNA 2 kártyákért jelenleg 74%-kal, az Ampere kártyákért pedig 70%-kal kell többet fizetni.
ha ez a trend folytatódik, akkor az év utolsó negyedévére a felár könnyen elérheti az ajánlott fogyasztó árat, azaz az ünnepi szezon folyamán dupla áron juthatunk majd hozzá egy-egy példányhoz.

https://gepigeny.hu/hir/akar-70-kal-i…u-ert-5344

Ahogy Raymond mondta az Úriemberekben (00:06:26-nál):
...ez finoman szólva is erős infláció.


Másfelől a hivatkozott oldal ennyire megbízható...lehet nem kellene onnan többet idézni ebben a témában, mert ez így egybe nézve számomra kezd hiteltelennek tűnni.
0
0
0
0
💬 2
dripone avatar
@Palanova: Amúgy ha teljesen letekersz a német cikk aljàra ott van egy összehasonlitàs, hogy milyen àr volt augusztus 29-én valamint hogy àllt a helyzet szeptember 19-én. Az hogy a legdràgàbb kereskedõk az àraikat tovàbb emelték az egekbe, nem igazàn mérvadò, mert az emberek 99% felmegy az idealo.de-re, megnézi az adott termék àrtörténetét és làtja hogy példàul az RTX 3080 TI Founders edition augusztus 21-én 1600€-ba került a legolcsòbb helyen, ma pedig 1650€, akkor nem fogja megvenni 2600€-ért egy kis boltbòl, ha a nagyok "normàl" összegért kinàljàk. Ez itt a baj. Csak a legolcsòbb helyeket kéne nézni és azonnal nem 70-75%-os emelkedésrõl beszélünk. Megint egy horror cikk, hogy ez nyomja fel az emberek vércukrát a kàvé helyett.
0
0
1
0
no avatar
@dripone: Ezzel megerősítetted a korábbi felismerésem:
lehet nem kellene onnan többet idézni ebben a témában, mert ez így egybe nézve számomra kezd hiteltelennek tűnni
1
0
0
0
Thomaz avatar
Kedves Ipon kollegától idézve mivel nekem már nincs mit hozzászólnom:

"Nem kellene ezeket a cikkeket erőltetni, főleg nem napi szinten. Szerintem senkit nem érdekel a cégek extra bevétele, miközben tragikomikus áron lehet videokártyához jutni, (akármilyen okból is) már ha lehet. Olyan ez, mintha naponta mesélnék egy rokkantnak a via ferrata élményeimről. Csak neki, hogy sz..r napja legyen. Tudom, nem kellene belekattintani, de már a cím is felb..sza az ember agyát."
0
0
0
0
UltraBableves avatar
Felolem a boltok polcain megrohadhatnak a vga-k😂
0
0
0
0
deadly_cross avatar
juhe lassan a 1080at tobbert tudom eladni mitn amennyiert vettem 3 eve 🤣
0
2
0
0
💬 2
misota31 avatar
@deadly_cross: Ja és vehetsz rajta egy 1050 ti-t újonnan., 😀
4
0
0
0
deadly_cross avatar
@misota31: 3080at nem cserelem le 1050ti re 😂
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb