Akár 20%-kal is megnövelheti a CPU-k és GPU-k árát az Intel, az AMD és az Nvidia

Szerző: xoki | 2022. January 21. | hír | 68 hozzászólás

Újabb rossz hír érkezett a nagy teljesítményű CPU-k és GPU-k piacával kapcsolatban, ugyanis úgy tűnik, az AMD, az Intel és az Nvidia is áremelést tervez, így chipjeik akár 20%-kal is drágábbá válhatnak az elkövetkező néhány hónapban.

A DigiTimes legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy a három cégóriás számos külső tényező miatt kényszerült erre a döntésre. Például továbbra is magasak a szállítási és üzemi költségek, illetve a TSMC már megemelte a 7 nm-es és 5 nm-es gyártási technológiákra vonatkozó árajánlatokat. Ezek a chipek rengeteg next-gen CPU és GPU alapjai lesznek, mint például az AMD Ryzen 7000, AMD Ryzen 6000H/U, NVIDIA GeForce RTX 40 és az Intel ARC Alchemist GPU-k. Bár az Intel a TSMC 6 nm-es technológiájára támaszkodik, az áremelkedés valószínűleg nem marad el.

Előfordulhat, hogy az év végére már sokkal nagyobb mennyiségű készlet áll majd a vásárlók rendelkezésére, viszont a fő problémát az árak jelentik majd, mivel a gyártók mind áremeléssel próbálják majd kiegyensúlyozni a megnövekedett költségeiket.

Hozzászólások: 62
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A bitcoin ára közel fele mint kb. 2 hónapja.Akkor mire is van a nagy emelés megint?Mert eddig arról volt szó , hogy azért nem olcsó mert nagyon fogy a bányászok miatt és drágul.Kamu az egész.Azért drágul , mert ennyiért is elfogy.Az meg hogy a magyar koldus gamereknek milyen drága , na az qrvára nem érdekli őket.
4
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@Dpoci: Jól látod a helyzetet! Jómagam sem adnék ki többet mint fél millánál ha új gépet kéne építeni és ebbe beleteszem még azt is ha gépház is kellene. Mondjuk ha muszáj lenne akkor én meg tudnám venni, és ha netán valami bedöglene utánajárnék, mi az ami ugyan ezt a teljesítményt hozza, és a fölé nem biztos mennék, mert árban az is húzós lenne. De amíg működik nem költenék én sem több száz ezret egy gépre. És már azt is bánom hogy a 775-ös platformot anno eladtam. Most baromi jól jönne másodlagos PC-nek még akkor is ha a sarokban porosodna, mert legalább lenne vésztartalék.(Jó van egy Dell Vostro 3500-asom 11. generációs i5-el, de ugye annak teljesítménye nem igazán a játékra van kihegyezve, mert csak IGP van, és nincs mellet dedikált VGA.)
0
0
0
0
botmunpls avatar
Lol, még a cpu-kat is? Még az intel is? 2 éve vettem a 9400f-et és hozzá az alaplapot 50-50k környéke volt mindkettő. Az alaplap 70 ezer fölé is felment azóta, a proci egy 10-est ugrott, nem tudom hova drágul még :D
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Az is eszembe jutott még, hogy amúgy azzal mi van ha a jelenlegi kártyáink végkimerülésbe elhunynak és nem lesz piz újra, akkor nem tudok játszani, emiatt nem fogom megvenni az új játékot, emiatt a kiadók elesnek a PC felőli bevételtől, emiatt ki sem fognak több játékot adni PC-re. Vagy én vagyok a hülye? A Rockstar eddig se kapkodta el a PC-s portokat, GTA VI-hoz meg nemigen lesz elég a mostani kari (ha addigra még életben lesz egyáltalán). De ez most csak egy random példa volt, lehetett volna bármi. Szerintem az utolsó mohikánok a 6GB-os 1060-tól kezdődően a 2080 SUPER-ig, ezeket lehetett utoljára normális áron kapni, vagy piros oldalról a 570/580 kombó ami ér még valamit. De ezek is kihullanak egyszer nem? Már a 2000-es széria is idén 4 éves, 1000-esről ne is beszéljünk, és szerintem 6-7-8 évnél effektíven nincs több egy kártyában, sem szoftveresen, sem hardveresen, ahogy telik az idő és szaladnak bele az üzemórák, úgy csökken a teljesítménye, akárcsak mint egy autónak. Lehet nem érzi még a játékipar ezt mert a Steam adatok szerint a legnépszerűbb kártya még mindig az 1060 és még elboldogul úgy ahogy vele az ember, de ketyeg az óra. Vagy bele sem gondolnak ebbe, vagy csak szimplán fo*nak bele? Ott van ötezertrillió konzol user majd megveszik azok? Ez is hülyeség szerintem, mert WoW-ozni meg COD-zni az emberek általában PC-n szoktak és még sok más egyebet is. Ha már említettem a Steamet is, velük mi lesz? Epic?

Vagy tényleg csak én vagyok ilyen csóringer, hogy nem akarok elkölteni egy teljes havi fizetést egy 3070-re amivel végre már biztosítva lennék évekre előre 1080p-ben, mint voltam az 1070-el is.

Nem hiszem, hogy örökre így maradt a piac, valami történni fog, történnie kell mert ez így nem maradhat. Komédia, hogy így meg úgy mutogatják a gyártók az új GPU-k benchmarkjait játékok alatt, mikor a produktumok 10%-a nem kerül gamer pc-be. De akkor minek mutogatja? Miért nem azt a hashratet vagy mi a toszt mutogat? Megakar felelni? De kinek? Miért kéne akárcsak a látszatát is fenttartani annak, hogy rendes számítógépbe szánja? Ez a jelenlegi marketing olyan mintha a Swarovski Etiópiát célozná meg a nyakláncaival... Netalántán tényleg oda szánja? De akkor miért nem adnak ki kifejezetten mining GPU-kat? Mert úgy se venné senki mert az meg később nem tudja eladni a használt piacon? Baromság ez is, aki nem két agysejttel születik nem vesz használtat tesztelés nélkül, nem két videó van a neten, hogy már félév bányamunka is milyen brutálisan csökkenti a játékok alatt elért teljesítményt. Ha meg mégse teszteli csak feltűnik emberünknek, hogy a 3080-a 3070 szintet alig hozza, csak rákérdek már az eladónál, hogy mivan, átvertél urma.

Sok az ellentmondás, de én hiszek egy szebb világban.
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@MrPAYER: +1

Ugyan series x et és ps5 öt sem könnyen kapni, viszont series S-t már szerdán kézhez kapná az ember ha rendel 1 et, 269€... és elvan az ember jópár évig fullHD-n gond nélkül, én mindig is ps-es voltam de örülök a micro felvásárlásainak mert 270€-ért majd játszhat az ember amivel akar kb egy gamepass-al. Ezt semmi sem tudja felül múlni ha ez így megy tovább... mindenki konzolra fog váltani aki játszik és nem milliomos.
0
0
0
0
nemjosajnos avatar
@MrPAYER: hagyjál még végigolvasni is fárasztó volt. nem lesz jobb világ ne nagyon higyjél te semmibe se szerintem már. vegyél egy gtx 460ot aztan maradjal csendben azzal is boldognak lehet lenni, nem? de.
0
0
0
0
venator5 avatar
Itt az ideje konzolra váltani.
0
0
0
0
no avatar
Lassan ott járunk ,hogy már 1 vese is kevés lesz egy videókárytához..
0
0
0
0
no avatar
Úgy gondolom, nem érdemes várni a csodára, arra, hogy lényegesen olcsóbbak lesznek a videókártyák. Az a pár évvel ezelőtti világ elmúlt, olyan árakat már soha többé nem fogunk látni. Természetesen lesznek majd olyan időszakok, mikor néhány százalékos csökkenéseket tapasztalunk, de a jelenleginél jobbra aligha számíthatunk. Szomorú ezt kimondani, leírni, számomra is egy szép hobbi (volt) a PC, de - közhelyesen írva - minden jó megszakad egyszer és úgy érzem, itt az a bizonyos pillanat. Gyerekkorom óta imádtam a PC-imet fejleszteni, picit mindig hozzátenni, erre-arra spórolni, félretenni, de a jelenlegi helyzettel nagyon nem tudok azonosulni, egyszerűen leírom: undort vált ki belőlem. Tudom, nem szabad a múltban ragadni és nem is érdemes összehasonlítani a mostani szituációval, de mennyire durva azt leírni, hogy pl. anno 2011-ben egy GTX570-ért (egy akkori felső középkategóriás kártyáért) - mai szemmel nézve - potom 70 ezer forintot fizettem és elvoltam vele 2,5 évig, majd emlékszem, akkor kissé duzzogva 2013 végén beruháztam az Assassin's Creed Black Flag miatt egy GTX780-ba, ami már közel 140 ezret kóstált. Már itt is húztam a szám, hogy ennyit képes voltam kiadni a számítógép komponensért. Majd ezután 2016 legvégén jött egy 150 ezres GTX1070, amivel jó négy évig elvoltam. Hihetetlen, hogy ezután mi történt és hova jutott a VGA piac?! Nyilván nem lehet abból kiindulni, hogy mi volt 10 évvel ezelőtt, mert igen, fokozatosan drágul az élet, idővel mindenért többet kell kiadni. De mindezektől függetlenül szomorú, hova jutott a PC-s gamer szegmens.
11
0
0
0
💬 2
MC MaRcI avatar
@Sobeszka: Nincs is ezzel baj drágul minden ez egyértelmű
Dehat itt most hirtelen kis tulzassal 5xös áron mennek a vgak és ez a baj

Anno 8600gtvel kezdtem 25k volt
Gears of war
Unreal tournament
NFS pro street
Bioshock
Az akkori nagy játékokat mind vitte max grafikan persze 1280x1024-ben
Akk még nem volt elferjedve a Fhd

Aztán pár évére rá HD 4850 30k
Szinten mindent elvitt amit kellett neki

Aztán r9 380 na ez már 70k körül volt
De nagyon jól bírta a sarat

Onnantól használt kártyáim voltak
Gtx 970-1070
Az 1070et asszem 70k-ért vettem akkor
Most 200k használtan egy azonos tudású 1660
Hát vicc ami megy
És szerintem sem lesz már ez jobb csak rosszabb
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: Hát igen, durva leírni, hogy közel ötszörös áron mennek a VGA-k.
Egyébként sajnos badarság azt várni, hogy a bányászat befuccsol. Nem fog, lesznek időszakok, mikor jobban megéri a bányászat, lesznek olyanok is, amikor kevésbé. Ha ennyiért is viszik a kártyákat (persze zömében a bányászok), akkor nem fogják számottevően olcsóbban adni azokat. Sajnos ezek az árak nagyjából már itt fognak maradni. A középkategóriát (mint pl. anno a 6GB-os 1060-at) soha nem fogjuk már megkapni 90-110 ezerért. Pedig ez nem is volt olyan rég. Egyébként furcsa leírni ezt is, mert pl. 10 évvel ezelőtt kb. 50 ezer volt a középkategória. Egy szó, mint száz: az előbb leírtakból is lehet látni, hogy idővel változnak az árak, ami teljesen természetes folyamat, viszont a jelenlegihez mért drágulás az már nem normáis dolog.
Mondjuk annyira nem féltem magamat, mert a régi, régebbi játékokkal is jól el tudok játszani, sőt az újabbakból is van sok olyan, amelyet szívesen végigjátszanék, de egyelőre időt még nem tudtam rászakítani. Ezekhez meg a 2080 Ti 1440p-ben minden bizonnyal jó darabig elég lesz. Addig meg várom a csodát...
0
0
0
0
sunny474 avatar
Lehetne csinálni a kártyákból is match boxot, úgyis olyan jó áruk lett, hogy mind csak az emberek fantáziájában elérhető😂.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én már vártam hogy mikor fog tovább emelkedni. Én még 21 nyarán nézelődtem, de már akkor leraktam arról hogy fejlesszek a gépemen. Amire kell nekem, arra elég most is amit tud, és remélem még évekig bírni fogja magát. Ha így lesz, akkor évek múlva az alsó szegmens nagy valószínűséggel hozni fogja azt a teljesítmény szintet mint a mostani gépem, ami ha jól tudom 2016-ban a jó erős közép kategóriát súrolta.(Azóta semmit sem változott a gépem.) Inkább vettem most két 18TB-os HDD-t a NAS-ba míg annak is el nem száll az ára, igaz a kettőből egy gyári hibás volt így vissza lett küldve, és várom mit lépnek majd rá. Viszont azért is léptem a HDD iránt mert a Seagate X18 18TB még most baráti 120-140k-s ár körül mozog. Viszont ugyanez a WD RED Pro vagy a Purple Pro verziónál már 170-200k körül megy.
1
0
0
0
carl18x avatar
2400 Dollár alá esett az ETH, ez az van isten! :D Van bizony, a jó írányba megyünk. Ha ez így megy tovább még az is megeshett hogy idén lesz másik kártyám. :D
Egy váratlan kaland veszi kezdetét :D
0
0
0
0
💬 4
nemjosajnos avatar
@carl18x: mitől váratlan ha számítasz rá?
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Ne reménykedj sztem :D ha nem erre akkor ráfogják másra a drágulásokat
0
0
0
0
bitpork avatar
@carl18x: Ismered a mondást hogy akkor kell venni amikor olcsó? :)
0
0
0
0
downuser avatar
@bitpork: Rotschild szerint akkor kell venni, mikor vér folyik az utcákon.
0
0
0
0
TAKI1968 avatar
Itt a vége! kb30-után nem fejlesztek tovább jöhet a PS5 200.000-ér nem 700.000e-ér RTX 3080
Tegye az NVIDIA oda ahová gondolom.
0
0
0
0
💬 1
kaland21 avatar
@TAKI1968: Én már sajnos feladtam hogy lecserélem a gépemet pedig nagyon szerettem volna! Na meg teljesen egyet értek veled inkább 2 konzol mint egy videókártya és akkor még nincs se alaplapod se ramod (ha érdekel a ddr5) meg még sorolhatnám!
0
0
0
0
bigfooot avatar
szinte minden drágul ennyit még idén, nem csak a hw árak sajnos..
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Én is épp időben raktam össze az új gépemet.🤔 3 hónapja van meg.
Bent a boltban mondták nekem, hogy pont időben rakok össze gépet, mert ha 2022-ben terveztem volna, akkor sokkal drágább lesz. Jó, hogy hallgattam rájuk. 🙏 Így is drága volt... Sajnáltam, de megérte.
Ahogy nézem a Hardverek árait, katasztrófa...🙁 Főleg így, hogy drágítanak a gyártók. De ne merjenek rinyálni, hogy rájuk rohad az összes.
3
0
0
0
TNGDavid avatar
Jó hogy megvan az új gép. Csak már kártyára várok hogy csökkenyenek még az árak mert eddig mind csak nőttek, de ahogy látom egyhamar nem fognak...🙁
2
0
0
0
💬 2
Arthur Morgan avatar
@TNGDavid: Én meguntam a várakozást, így ugrottam fejest egy Series S-be. Nem bántam meg. Ennél pénztárcabarátabb megoldást nem igen van most. 😁
1
0
0
0
TNGDavid avatar
@Arthur Morgan: Konzolra nem igen váltok mivel nem vagyok megszokva hozzá. Próbáltam de nem az esetem. Inkább kivarok még egy pár hónapot hátha lessz valami, ha meg nem szerzek valahogy egy kártyát más kontinensről 😁
1
0
0
0
MrOneShot08 avatar
Ezek szerint még épp időben fejlesztetettem 5600X-re, de még így is ráment a gatyám +áfa...
0
0
0
0
carl18x avatar
Nem véletlen emelnek ők árak, tudják a kereslet még mindig nagyobb mint a kinálat.
Ameddig lesz rá vásárló réteg addig emelhetnek még az áron. Se baj úgy látszik a kis Ryzenem amit anno 30E vettem már lassan a dupláját éri XD :D
0
0
0
0
💬 7
bukta2 avatar
@carl18x: Én is még múltkorjában 30k-ért váltottam 3600-ról 5600X-re :D
1
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: A CPU még megfizethető viszonylag, de a hiány miatt az is drágulhat jelentősen.
Sajnos a videókártya az igazán drága múlatság, és annak aki leragadt egy régi platformon.
I7-2600 például annak egy komplet gép építés igen drága mulattság lehet.

De majd meglátjuk mit hoz a jövő, néha meg kell elégedni azzal is ami van.
Nekem a Ryzen 5 1600( Ősi első generáció) Még mindig képes a 60 fps-t kisajtolni magából.
Ameddig erre képes nem érzem úgy hogy cserélni kéne. :)
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Én sem tervezek megválni a mostani konfigomtól egy jó 3-4 évig, utána meg lehet konzol lesz... mert ez így nem gyere be... ilyen árazással...
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@bukta2: Ismerős a helyzet. Nekem is több év kellett ahhoz, hogy konzolra váltsak végleg.

"Nehéz döntés volt, de döntöttem 😂" azóta nincs regresszió csak "öröm bodóttá".
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@carl18x: Én követem a használt piac-t. Látom azért mostanság már nem olyan gyorsan fogynak a vga-k. vannak olyanok akiknek már 1 hónapja fent van a kártyáik mégsem tudják eladni. Ha még ezen is emelnek akkor még ügy nem fog fogyni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@redbull6969: A Bányászoknak mindegy lesz az ár, ők úgy is megveszik.
Hát majd meglátjuk mit hoz a jövő, az átlag ember már most se vesz konfig áráért videókártyát.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@carl18x: Szánalmasok az árak..😡😡 Én örülök hogy effektív olcsóért vásároltam a kártyáim🙏🙏 nem nagyon látszik a kiút ebből a gödörből.🙁🙁
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
A kormány majd mesterségesen alacsonyan tartja az árakat . 🤣
1
4
4
0
downuser avatar
Emlékszem, mikor néhány hozzászóló 2020 decemberében arról vizionált, hogy 2021 nyarára újra normalizálódnak az árak. 🤣 Hát qrvára nem így lett.
1
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@downuser: Talán 2024-2025 amire normalizálodnak az árak, de akkor se biztos lesz olcsó.
Mert a gyártók hozzá szoknak a extra haszonhoz, és abból nem engednek. :D
0
0
0
0
downuser avatar
@carl18x: Úgy gondolom soha nem lesz olcsóbb.

2025-ben meg remélem lesz még emberiség.
0
0
0
0
no avatar
Persze én most akarok új gépet venni, de azt hiszem, hogy várok még. Gondoltam majd lejjebb megy az ára. Erre tessék, nem hogy csökkentik, még emelik. Úgyhogy még várok, de csak győzzem kivárni.
0
0
0
0
💬 6
downuser avatar
@gyudani1996: Lehet jobban jársz ha nem vársz vele sokat.
Azt mondom: most vagy soha!
0
0
0
0
downuser avatar
@gyudani1996: Várhatsz vele ha gondolod, de olcsóbbak nem lesznek. November vége körül volt egy kis provizórikus árcsökkenés, de ha most 20%-ot emelnek, az a magyarországi árak tekintetében lesz 40% is, mert szeretne mindenki lehetőleg tegnap előtt meggazdagodni az alkatrész-rolleren.
0
0
0
0
thug85 avatar
@gyudani1996: Én is így gondolom, hogy inkább most kell venni. Nem hiszem, hogy érdemben javulna a helyzet, ráadásul pont drágulásról kapunk hírt. Max annyit tudok elképzelni, hogy a videókártya árak valamivel kevésbé lesznek elszállva a jelenlegi állapotokhoz képest az EU-s kripto hírek miatt.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@gyudani1996: Én a tavaly februárban épített gépemet (amibe nem vettem új videokártyát, hanem a korábbit használom) most kb 2x drágábban tudnám megépíteni. Én azt mondom minél tovább vársz annál jobban fog fájni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@gyudani1996: Semmi ertelme varmi a csodat. 7100 helyett rakj bele egy 7700-at + 8GB RAM es olyan kartya amire van penzed. Vagy hagyd es ott a PS5, Series X.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ha ez nő akkor a használt piacon is ez lesz... :/
0
0
0
0
💬 5
MC MaRcI avatar
@bukta2: Haszált piacon is annyiért árulnak mindent mint a boltba
Pont tegnap nézelődtem
Vicc kategória
1
0
0
0
carl18x avatar
@MC MaRcI: +1 Igen a használt ár közel van a bolti új árához!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@carl18x: Vagy néhány esetben még drágább is
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@bukta2: A használt piac már rég rosszabb még a bolti áraknál is :D Ott legalább kapsz garanciát, használtpiacon 7-8 éves kártyákért elkérnek 60-160ezret.
0
0
0
0
no avatar
Emeljék csak.
Lassan már így is egy vidéki családi ház árába kerül egy nyamvadt kártya. Aztán akkor a gép többi része még nincs is benne.
De legalább annyi bőr lenne a képükön hogy ne próbálják nyomni ezt az "ohh mi a gamerekért vagyunk" dumát.
Érdekes, a konzolgyártók letudják nyomni egy termék árát mesterségesen mégis megéri nekik.
Jó persze, abból nem jön ki mondjuk havonta 10 másik. Mert ugye nem elég egy kártya, neeem, kell belőle gyengített, meg erősített, meg Ti meg plusz memóriás stb.
0
0
0
0
💬 2
sudosu avatar
@hikadam: A konzolok gyártói teljesen más üzeleti modellre építenek. Egy konzol legyártása lehet akár veszteséges vagy nullás. Viszont a gyártó benyeli a veszteséget, hisz a játékvásárlásokból jön a pénz.
Ezzel ellenben a PC gyártók nem kapnak pénzt a Steam, Origin, Uplay stb eladásaiból. Nem kapnak a Bitcoin bányászok részesedéséből se x %-ot. Ezért lehet az (sok más ok melett), hogy drágulnak a hardware-ek hisz az csak egyszeri bevétel. Játékot szerintem azért jóval többet vásárolnak az emberek mint új hardware elemet. Úgy gondolom a casual gamer 3-5 évente vált VGA-t.

Én köszönöm megvagyok az RTX 2060 superemmel, amit még ezelőtt a herce-hurca megvettem. Most maga a kártya kerül annyiba mint amennyiért a gépemet építettem + VGA :D.
0
0
0
0
no avatar
@sudosu: Ez csak addig vicces amíg ki nem fingik a kártyád és 400 ezerért kell vegyél egy ugyanolyan közép-alsó kategóriást.
1
0
0
0
Thespartan avatar
Szét van b*szva az egész piac, hova emelik még az árakat? Úgy csinálnak ezek a cégóriások, mintha nem lenne elég bevételük, még kompenzálnak itt a maguk javára és az a baj, hogy be is teljesül, mert , akik rommá szedték magukat a "bányászásból", azok így is - úgy is vevők lesznek az Intel,Amd,Nvidia termékeire. Ez a világ már régóta, de most már aztán teljesen kifordult önmagából. Annyira pénz orientált lett, hogy az förtelem, sose elég egyiknek sem bármennyi is legyen. Most már teljesen elmondható az, hogy luxuscikknek számít a PC. (konzolosoknak -> arról nincs téma most, azt majd boncolgassa más) Lassan meg már gamer se lesz PC-s részről, nem lesz fogyasztója egyik játékkészítőnek/kiadónak sem, mert csak a szájbab*szott bányászás fog menni.
9
0
0
0
💬 2
downuser avatar
@Thespartan: A piaci elemzéseket elvégezték. Nem véletlenül döntöttek úgy, ahogy. Akinek kell, az megveszi. Aki nem tudja megvenni, vesz konzolt, vesz hozzá billentyűzet-egér átalakító csatlakozót. Mindenki boldog.
0
0
0
0
kazuhiro avatar
@Thespartan: Így igaz. Miért nem lehet egyszerűen out of stock mint a konzolok. Így aztán megéri 1 milla fölött adni a 3090-et, hogy aztán porosodjon a raktárban, vagy várni arra a 2% emberre aki kiad érte annyit.
0
0
0
0
Pipi67 avatar
Igy még úgy sem vennék jobbat hogy drágitják.Tudom nem mai gyerek,de most megveszem az Nvidia MSI GTX 1650-et (GDDR 6)és nagyon jó lessz az is.Másoknak nem de nekem ez is már igy elérhetetlen.Gondolok a legjobbakra,nem az 1650-re.Cserélheted évente akár 2x is ha a legjobbat akarod.Túl szemtelen főleg a GPU piac.
1
0
0
0
MrPAYER avatar
Jó hát nekem mindegy amúgy, hogy 500e helyett 600, így se, úgy se venném meg. 😀
8
3
0
0
TikoTime avatar
Micsoda váratlan fordulat a történetben.
Az eNvídia részvények egy év alatt 301ről 235re estek. Lesz ez még így se. Így érthető az emelés, csak nem tetszik.
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció