AC: Odyssey - többé nem farmolható XP saját küldetésekkel

Szerző: xoki | 2019. July 14. | hír | 18 hozzászólás

Az Assassin's Creed Odyssey Story Creator módja lehetővé teszi, hogy létrehozzuk saját küldetéseinket a játék világában. A Story Creator segítségével már számtalan küldetés készült, köztük alaposan átgondolt és kidolgozott történetek is vannak, de a legtöbben nagyon egyszerű feladatokat hoztak létre annak érdekében, hogy nagy mennyiségű XP-re tehessenek szert. Például az egyik ilyen küldetés során az NPC-k harcba bocsátkoznak, amelynek végkimenetele után a küldetés teljesül, és mi hatalmas jutalomban részesülünk. Egy egyjátékos cím esetében sokan azt gondolhatják, hogy ezzel nincs gond, hiszen nem kötelező teljesíteni, viszont a Ubisoft nem így gondolja.

A Ubisoft megosztotta álláspontját ezzel kapcsolatban, amelyből kiderül, hogy azért vált elérhetővé a Story Creator, hogy a játékosok elengedhessék kreativitásukat és képzelőerejüket, és megalkothassák saját kis történeteiket. Sokan viszont XP farmolásra használták a rendszert, és a cég szerint ezzel a játékosok kihasználják azt, hogy gyors és könnyű XP-hez jussanak.

A jövőben a Ubisoft nem fogja engedélyezni az ilyen questeket, és azok a népszerű és ajánlott történetek szekcióban sem lesznek majd láthatók. Az új szabály megszegése akár az online szolgáltatásoktól való tiltást is eredményezhet, viszont csak olyan esetekben, mint amilyen a fenti példában is szerepel.

Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Megjelenés: 2018. October 05. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Bucharest, Ubisoft Kiev, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Montreal, Ubisoft Quebec
Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
odinx avatar
Nem tudom, lehet velem van a baj, de nem hiszem, hogy olyan sokat kellene farmolni szintlépéshez, hogy exp ládát kelljen venni. Nézzék meg Ubisoft-nál a Drakensang Online játékot, na ott van amikor 1 millió exp kell a következő szinthez.😆
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@odinx: Sosem az a baj, hogy mennyi XP kell a következő szinthez. Hanem az a baj hogy a kapott xp kevés. 1M xp-t egyik játékban összeszeded 1 év alatt, másikban 1 óra alatt.
Pl.: Division 2-ben kb 1 óra két láda szedhető össze ami ládánként 420k XP vagyis kb 1 óra 15-20 perc az 1M xp...
0
0
0
0
odinx avatar
@Palanova: Értem, hát nekem sok videó után, nagyon tetszik az Odyssey, majd ha megint lesz leárazás Steam-en, akkor tuti vétel. Addig nálam Far Cry 3-4 végigjátszás.😆
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Jó is az Ody, simán van benne 90 órányi játék, de mikor még nem volt kitolva a max szint annyi idő alatt "csak" az aktuális max szintet lehetett összeszedni, ami kb lvl50 volt, teljes történettel és jó pár mellékküldetéssel. A max szintet azóta felemelték, de a hozzá "szükséges" tartalom már kérdéses.
0
0
0
0
odinx avatar
@Palanova: Engem Alexios karaktere nagyon megfogott, utoljára, akkor éreztem ugyanezt amikor Ezio-val voltam. Örülök, hogy találtak ugyanolyan jó karaktert, mint Ezio volt.😀
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Én a másikkal kezdtem és szerintem jobb történet jön össze ha vele játszik az ember, de persze kinek mi.
0
0
0
0
KolbaszUr avatar
@Palanova: Én 65-ös szintű vagyok úgy, hogy a story 85%-át csináltam meg, 100 órám van a játékban és még kb. ugyan ennyi óra van hátra a kettő dlc storyval. Én mindenkinek ajánlom a játékot aki még csak gondolkodik rajta. Uplayen elég sűrűn 50%-60%-os kedvezmény volt rá és ha van 100 pontod akkor fel lehet használni + egy 20%-os kedvezményt amivel már igen jó áron van a játék.
0
0
0
0
no avatar
@KolbaszUr: Én is ajánlom, nincs is ezzel gond, játékidő bőven megfelelő még a teljes áron is, 60€ = ~90 óra, nagyjából 3 történetszál van benne plusz hajózás.
DLC-ket nem számolom, mert nem veszem meg őket.
0
0
0
0
WeKing avatar
@odinx: Csak ajánlani tudom! Engem egyből magába szippantott a játék 😆 Félve vettem meg, annak ellenére, hogy videók alapján tetszett de nem csalódtam benne.
0
0
0
0
odinx avatar
@WeKing: Én végignéztem a teljes végigjátszást Youtube-on. Nagyon megfogott. Ha emberi áron lesz, akkor tuti vétel, az Origins annyira nem tetszett, azt kihagyom.😀
0
0
0
0
cabus26 avatar
A jövőben a Ubisoft nem fogja engedélyezni az ilyen questeket, és azok a népszerű és ajánlott történetek szekcióban sem lesznek majd láthatók.

Akkor ott a trainer,oszt be... az uborkafos
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk eleve nem tapasz pontért kellene mennie ezeknek a kis misszióknak, hanem toplistáért.
0
0
0
0
gigazte avatar
Singleplayer orientált játéknál nem tök mindegy? Jah hogy így a sok vérpistike nem nyúl az anyja pénztárcájába xp boost miatt? 😂 Szegény Uborkáéknak a nagy kiesés miatt gondolom hetekig nélkülözniük kellett...
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@gigazte: XP és Drachma boost egyszer megvásárlandó csak és nem kerül horribilis összegbe a store - ban.
0
0
0
0
no avatar
Nem is értem hogy ezt miért kellett megengedni-megvárni.
Anno (kb 6 éve) a Star Trek Online Foundry (ottani küldetéskészítő, amit nemrégen kapcsoltak le végleg) által készített küldetésekkel is ez volt a probléma. 3 konzol szkenneléséért annyi xp jött, hogy viszonylag gyorsan fel lehetett szintezni egy karaktert csak ezekből a feladatokból. Ott is lelőtték ezen küldetések lehetőségét kb 1 hónappal a Foundry bevezetése után.
Na de az STO multi cím, ahol azért előnyt jelenthet a sok magas szintű karakter.

Más kérdés hogy egy single only cím esetén ennek nincs sok jelentősége. Hacsak nem vesznek akkor annyi XP boostot mint azt az Ubi reméli...
0
0
0
0
💬 2
Apor avatar
@Palanova: apor@dajkal - vegyél fel barátnak ha gondolod.

Fed kari - lvl 65 Vengeance class crusier
KDF kari- lvl 65 Temporal support
Jem Hadar - lvl 65 Venguard carrier

Endeavor lvl - 40
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Kösz, de az elbénázott Discovery event miatt egy ideig nem megyek vissza. Victory is Life-ot is sikeresen elcseszték utána meg egyből a Discovery-t is. Ez picit sok melléfogás.
Na meg 18 db 60+ karakter után nem sok újat tudnak mutatni. És nem, egyik sem Fondryszökevény 😀 Véleményem szerint a Duty Officer rendszerrel eltévesztették az irányt és onnan mélyrepülés, pedig az sem most volt. A skálázódó T6-os hajók sem hoztak lázba.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció