A Windows 10 új frissítésével a PC Health Check app is feltelepül

Szerző: xoki | 2021. October 31. | hír | 16 hozzászólás

A Windows 11 megszokottnál komolyabb követelményei miatt sokan lesznek, akik nem tudják majd - vagy nem akarják - a rendszerüket az új operációs rendszerre frissíteni, de ennek ellenére a Microsoft minden gépre eljuttatja a PC Health Check programot a Windows 10 KB5005463 számú frissítésével.

A PC Health Check app elsődleges szerepe annak megállapítása, hogy a felhasználók konfigurációja eleget tesz-e a Windows 11 minimális rendszerkövetelményeinek, illetve az ahhoz kapcsolódó kikötéseknek, de a program önmagában nem erőszakolja ránk a Windows 11 feltelepítését.

Sajnos a PC Health Check egyáltalán nem olyan megbízható, mint ahogy az elsőre tűnhet, miközben a Microsoft saját programjáról van szó. Alapból csak egy komolyabb ráncfelvarrás után tárt hasznos információkat a felhasználók elé, mivel korábban még azt sem tudta megmutatni, pontosan miért nem alkalmas az adott gép a Windows 11-hez. Most már sokkal jobb a helyzet, de például a TPM 2.0 kapcsán még mindig nem azonosítja be, hogy a számítógép egyáltalán nem támogatja azt, vagy csak nincs aktiválva.

Természetesen a PC Health Check csak a hivatalos kikötések alapján ellenőrzi a gépeket. A TPM 2.0 követelmény például könnyen kikerülhető, de az ilyen PC-k nem támogatottak, így a későbbiekben ezek a megoldások biztonsági problémákhoz vezethetnek.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hentai78 avatar
Nekem azt írta a program, hogy semmire sem felel meg a gépem, max kutyát dobálni :D
0
0
0
0
💬 1
ToMiHuN95 avatar
@hentai78: Ettől még fel tudod telepíteni a hivatalos Microsoft oldalról letöltött frissítési segéddel! :) Csak a Regedit-ben kell hozzá bütykölni fel percet. Teljesen “inkompatiblis” gépen is hibák és figyelmeztetések nélkül működik, kapja a frissítéseket és meglepő, de gyorsabb is rajta mint a Win10! :O
1
0
0
0
FoLey avatar
Amúgy Windows 11 régi hardvereken alig lesz észrevehető különbség.
Nálam azért 3DMark alatt 500+ pontott dobott.
Játékok alatt hasonló vagy jobb. Később gyorsabb is lehet.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Észrevétel Windows 10 vs Windows 11 nél :
Más a kinézet.
Sebességre ugyanaz, játékok kb teljesen ugyanúgy futnak, minden program működik ugyanúgy
2
0
0
0
💬 2
Tuhajohn avatar
@YoRHa 2B: Én ma telepítettem a 11-et és sokkal gyorsabban feláll az egész rendszer, pedig nem tiszta telepítést csináltam.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Tuhajohn: Nem mondom hogy lehetetlen, csak a tapasztalataim.
Nameg nálam a 10 is már egész gyors volt, legalábis erre nem volt gondom.
Egy újabb géppel lehet nálam is kijönne a különbség, de ha új gépet veszek arra meg már úgyis 11 et rakok :D
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én is észrevettem ezt, biztos ettől lesz egészséges a gép. Ésszel kell netezni, s akkor nem döglik be a Windows. Bár manapság gyorsan újra lehet telepíteni Pendrive-ról, s a fontos adatok amúgy se az SSD-n tárolom, hanem külső HDD-n, így ha esetleg belassulna, vagy valami gáz lenne, akkor 30 perc alatt kb. minden program vissza van rakva. Tehát, mint magánember, engem ez az új program nem hat meg egyáltalán.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@NTSC Jani: Szintén! A fontosabb dolgok külső winyón, a rendszer+ játékok/launcherek, stb. SSD-n.
0
0
0
0
gigazte avatar
Most majd jöhet a sok szutyok, amivel lassítják a Windows 10-et... 😆
3
0
0
1
DarKBeast avatar
En mar kb 2 hete hasznalom a windows 11 et es szerintem szebb mint a 10 meg ugy ''modernebb'' de amugy azert annyira sok kulonbseg nincs legalabbis meg nincs.
0
0
0
0
sabotmuse avatar
Holnap reggeli hír:
A Microsoft Game Studios szerint a Skype, Discord és hasonló programok okoznak teljesítményproblémákat játékaikban, véletlenül sem az a sok bloatware, amit az anyavállalat beépít az operációs rendszerbe.
0
4
0
0
💬 2
pinkyke avatar
@sabotmuse: azokat egy kis munkával le lehet törölni vagy le tiltani viszont ebből a szempontból nézve a win 11-be több a szemét mint a 10-ben.
szívesen látnék olyan windowst amibe telepítéskor be lehet állítani hogy mi kell és mi nem a win 7 óta egyre több az olyan program és applikáció amivel tele rakják a windowst és elég sok idő el megy a windows tisztításával mire le törlöm vagy tiltom azt a sok szart amit nem is használok csak feleslegesen foglalja a memoriát és helyet és feleslegesen fut a háttérben.
1
0
0
0
tibi211 avatar
@sabotmuse: Nekem a DC lebutítja a játékokat . És ha m gvan nyitva a DC akkor a feladatkezelobe vagy 20 meg van jelenve.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció