A Ubisoft szerint a Skype, Discord és hasonló programok okoznak teljesítményproblémákat játékaikban

Szerző: xoki | 2021. October 26. | hír | 34 hozzászólás

Bármennyire népszerű címekről is van szó, lássuk be: a Ubisoft játékainak nagy része nem a tökéletes optimalizációjáról híres. Az Assassin's Creed Valhalla és a széria korábbi darabjainál is teljesítményproblémákba ütközött a játékosok egy része, miközben az újabb Far Cry címek elsősorban egy magra/szálra támaszkodtak. Ezenfelül játékaik nagy részét a VMProtect és a Denuvo védi, ami kihat a CPU-ra és a memóriára is.

A Ubisoft szerint a játékaiknál jelentkező teljesítménybeli problémákat és összeomlásokat a legnépszerűbb third-party programok okozzák. A lenti képen megtekinthető, hogy a cég pontosan mely programokra gondolt:

Mindenképpen van jelentősége kiiktatni az olyan programokat, amelyek feleslegesen visszafogják gépünk teljesítményét - főleg gyengébb konfigurációk esetén -, de a Ubisoft által feltüntetett programok nagyobb része nem tartozik ezek közé. Igazából a cégnek kellene mindent megtennie, hogy a játékaik megfelelően működjenek az adott programok mellett, ehelyett a Ubisoft azok deaktiválására ösztönzi a játékosokat. Például már bizonyított tény, hogy játékaik nagy része jobb teljesítményt nyújt a Denuvo másolásvédelem nélkül, vagyis a problémákat sok esetben nem az általuk felsorolt programok okozzák.

A Ubisoft mellett szól viszont, hogy már más vállalatok is felhívták a játékosok figyelmét ezekre a programokra, és például az MSI Afterburner tényleg okozhat összeomlásokat. Ettől függetlenül a teljesítményre nem hat ki, de természetesen ha valamilyen megmagyarázhatatlan okból a vártnál rosszabb teljesítményt nyújt a gépetek a cég játékaiban, akkor mindenképpen fogadjátok meg a Ubisoft tanácsát.

Hozzászólások: 34
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
tiszta szánalom ez az ubisoft nem ők a hibások hanem a teljesen külön álló program aminek semmi köze a játékhoz ez aztán a magyarázat.
aláírom hogy a torrent az lassítja az internet sebességet de,annak semmi köze a játék jól optimizáláshoz.
nem egyszer futottam már bele abba hogy játék közben magától kilépet exe hibára hivatkozva és semmi sem volt megnyitva mellette.
a nagy makulátlan ubisoft szívesen pofán vágnám őket.
látom büdös a munka nekik hárítani és kifogások azt tudnak gyártani de, a játékot azt nem tudják rendesen meg csinálni.
0
0
0
0
💬 2
MC MaRcI avatar
@pinkyke: Nekem mikor megy a torrent
Egy adott játék akár +2-3gb rammal is többet eszik
0
0
0
0
pinkyke avatar
@MC MaRcI: nekem nem minden esetben teszem azt 100mb-tal töltök le és mellette játszok mondjuk egy online játékkal például warzone ott szokott lenni lagg de,ha a discord megy vagy skype nem szokott még az a kicsi lagg sem lenni.
én általában zenét hallgatok és mellette megy még a firefox discord nem igazán van semmilyen lagg.
de,a laptoptól ne várj el sokat mondjuk ha veszel még bele 8giga ramot akkor valamivel jobb lesz 16giga alatt már nem ajánlott játszani.
na meg újra pasztázni sem ártana és ki tisztítani az sem hátrány ha nincs tele porral a gép.
0
0
0
0
pcboy avatar
A hamachi tényleg lassítja a rendszert főleg indításkor ameddig benem lépsz az azstalhoz sőt sokszor lassabbna indult el minden háttérbenfutó progi ameddig az el nem indult az asztalnál. Legalább is ezt tapasztaltam régen amikor használtam egy 32 bites gépen.
0
0
0
0
ghost0003 avatar
Nekem az Ubisoft jakekok kozul egy sem indul el , utoljara a Riders Republic -et probaltam ki azota nem probaltam gamet indittani , es most semmi !
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Jó kifogás sose rossz. Bohócok...🤡
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nevetséges kifogások... Ezek max. akkor fogják meg a vasat, ha pl. kevés nagyon a RAM... De 1 korszeru gaming rignel ugyanugy xarul futnak az uborkas jatekok, szoval...
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Pedig anno ez nem volt jellemzo, a Far Cry 3 is jol meg volt irva meg minden, AC 3-nal kicsit ereztem hogy keves a vas meg minden..

A Far cry 6 nagyon lehuztak ertekeles teren, pedig jo game.
0
0
0
0
csaki01 avatar
Az szinte minden amit használok és alig használnak CPU -t vagy GPU -t! Az Ubi csak tologatja a felelősséget a rosszul optimalizált játékaik miatt!
0
0
0
0
sabotmuse avatar
Természetesen senki nem fog minden egyes más cég által kiadott kis alkalmazásra optimalizálni, ezt értjük. Viszont légyszi ne haljon már meg egy játék csak azért mert az ember merészel egy discordot, vagy egy egér drivert nyitva hagyni.
0
0
0
0
susguy avatar
Ubiszezon van ilyen hír mellett?
0
0
0
0
no avatar
Nem az ubit védve, de ez egy általános, teljesen standard support/helpdesk cikk, ami baromira nincs kihegyezve hogy csak az ubi játékoknál megoldás ez. Itt a link mögötti support cikk:

[LINK]
Disabling background applications on PC
Certain Microsoft services or third-party software running in the background can cause interference with your games.
Please disable all programs temporarily, either manually or by performing a clean boot of your system.
If the issue does not occur after disabling all programs, begin to re-enable them one by one.
Repeat this until you come across the issue again - the last startup item you checked will be the one interfering with your game.
Please note that this process will likely lead to disabling the firewall and security software. Once you have finished testing the game, do not forget to re-enable it.


Ilyen és hasonló haszontalan support cikkek vannak majdnem minden szoftverforgalmazónál.
CDPR:
[LINK]
3. If you have any applications that are using overlay features, e.g Discord, Ubisoft Connect, Galaxy etc. disable their overlays or completely disable these applications.
4. Disable all unnecessary apps before launching the game. Including hardware monitoring and antivirus/anti-malware programs.


Infinitíy Ward
[LINK]
Is everything else in good working order?

Ensure your PC or laptop is in a cool, well-ventilated place.
Make sure your PC or laptop meets the minimum system requirements to play Call of Duty: Warzone.
Shut down all applications that are running in the background.
Make sure that you have the latest video and sound drivers from the manufacturers' website.


Epic Games:
[LINK]

Disable background programs

If you are running several background programs this may result in poorer performance in Fortnite. Check out our article here for how to disable these.

If you notice your performance improved after you do this, then there are some programs taking up resources that Fortnite could use to run better. You can remove these programs from your computer by following these steps:

Click on Start and type Add or Remove Programs then press Enter.
Search for any of the programs you disabled that you don’t need.
Select the programs, and then click on Uninstall.


Tehát ezt a "hírt" teljesen felesleges volt kihegyezni az ubira. Ennyi erővel be lehetne helyettesíteni akármelyik fejlesztőre is. Ugyanannyi értelme lenne. Vagyis semennyi.

Ennyire kellett a katt? Ennyire nincs miről hírezni? Se hardware fronton? Se új címről?

Javaslat:
- ilyenkor kell a közelgő játékmegjelenéseket elővenni...az örökzöld téma: mindig jönnek újabb címek, még ha nem is annyira ismertek
- megjelent címeket előszedni és pár tartalmi patchről írni de ehhez játszani is kellene velük előtte, nem csak a patchnotes alapján írogatni mindenfélét
- konzervcikket elővenni - pl. a megkezdett Leg... sorozat eddig ki nem adott darabját
5
0
0
0
santakigyo avatar
Ha másnál is így lenne oké. De tudtommal nem így van.Nem a 2000-s években vagyunk amikor az xp témát csökkentett módra rakva lehetett nyerni egy kis teljesítményt...
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@santakigyo: Másnál is van ilyen support cikk...semmi új nincs benne.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Lényegtelen, elég olcsó kifogás tekintettel arra, hogy a problémák egész jó konfigokon is jelentkeznek ahol nem a minimum van megcélozva.
3
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Hát azért nem lényegtelen. Nem az összes embernek vannak problémái az ubisoft játékokkal ( Aki ért a dolgokhoz rendesen nem úgy mint mások. ) . A baj az hogy a mai világban már a kölyköknek/klónozott felnőtteknek lassan kevés a 144 fps szám is. Úristen leesett a házilag konfigolt gépem fps-e 129-re, megyek verem a gyártót ezért most. A banán gyártó cégeknek nem akartál már szólni hogy hamarabb küldjék mert van rajta egy icike picike barna folt... Ember bíráskodás az megy, de gondolkozni már még ha csak egy netes cikk is... Nem mindenkinek áll jól a hisztizés...
0
1
0
0
santakigyo avatar
@ForestTea: Nem hisztiztem, azok közé tartozok akiknek nem volt gondjuk, bár igazság szerint a FarCry-on kívül nem nagyon játszottam már Ubi-s játékkal.
De ha neked ez hiszti ám legyen, a penzemért elvárom a minőséget úgy a játéknál és a banánnál is. (Bár én még" banán gyártó céget"nem láttam) Ha foltos mint ahogy írtad nem veszem meg. Sőt ha többször előfordul szólok is a boltosnak. Ez a behuzom fülem - farkam hozzáállás ami miatt ott tartunk ahol.
Ha valaki meg szót emel az hisztizik. Így nem lehet jutni sehova.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Szót emeléssel két gond van:
- jó helyen kell csinálni - lássuk be ez az oldal nem az a fórum aminek bárhol is súly van/lenne
- jó indokkal - egy teljesen általános HD/support cikk kifogásolása (pláne hogy ha kb szakmai alap az ilyen lépések megtétele a pontos hibabehatároláshoz) nem az a kategória és ennyi erővel az EULA-t is lehetne anyázni meg a Term of Use-t...

A többivel egyetértek.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Annyit tehettem, hogy pl a FC6 is megakartam venni azonnal. De inkább vártam és jól tettem mert akadnak gondok konzolon is. Szépen megveszem olcsóbban használtan.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Olcsó kifogásnak tartod vagy sem, a support cikkben foglaltak majd minden szoftverre igazak és majd minden szoftvergyártó support/helpdeskjén megtalálható kb ugyanebben a formában. Függetlenül attól, hogy most az ubi cikk vagy betehesda, vagy EA, vagy activisionblizz, vagy m$.
0
0
0
0
Edven avatar
Ha a Windows sem futna a "háttérben" még jobb lenne a teljesítmény, tuti.

Ja és gondolom a VMProtect és a Denuvo boostolja a performanszot, azért rakták bele őket.

Szeretem a Ubisoft játékokat, de amit itt tolnak az már nevetséges. De komolyan felnevettem rajta. 😁
2
0
0
0
Danikika94 avatar
Végülis minek normálisan megírni a játékot xD Hisztis gyökér banda komolyan mondom :D
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Meg a ló***t XD Van pofájuk másra fogni?
4
0
0
0
💬 4
no avatar
@TRACERHD: Fogadok te is azt csináltad legtöbbször az életedben, így a te véleményed már alapból semmit se ér.
0
1
0
0
TRACERHD avatar
@ForestTea: Vicces egy ember vagy te is XD
1
0
0
0
gigazte avatar
@TRACERHD: Nesze neked, most beszólt egy erdei tea! 😆
0
1
0
0
botmunpls avatar
Hmmm...ez nekem elég bullshit-nek tűnik.
Ezek közül egyedül Afterburnert használok, de csak addig amíg be nem lövöm az optimális grafikát.
És ehhez képest utána is szarakszik elég gyakran a valhalla. Ellenben az odyssey hibamentes volt, egyedül a cpu limit volt a bibi (és az biztos nem emiatt van).
Az origins-nél pedig abszolút semmi baj nem volt (igaz, azt törten játszottam ki, hiába van meg eredetiben, mert egyszerűen sokkal jobban vitte a gépem).
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@botmunpls: Nyilván a Ubi nem az optimalizált játékairól híres, de azért lehet ebben valami. Amikor monitorozásra az Aida - t és a Rivatunert használtam, folyton droppok meg fagyások voltak, vagyis az Aida bekavart. Az Afterburnernél nagyon én sem gondolom, mert direkt kiiktattam most a Far Cry 6 esetében a HWINFO - val együtt, ám a szép nagy fps esések nem szűntek, a 0.1% low volt hogy 6!!! fps - t mutatott. Ezen nem segít semmi egy jó gép és monitor esetében sem. Főleg a cuccok felvételekor, vagy amikor hirtelen kiírt egy-egy feladatot esett óriásiakat a frame. Végig vittem ugyan, de maradt némi keserű szájíz, utólag nem is bánom hogy az Uplay+ keretében tettem mindezt kb. 60 óra játékkal 2 hét alatt.
0
0
0
0
gigazte avatar
Egyszerűbb erre fogni, mint megtanulni optimalizálni! 💩
1
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@gigazte: Nem nagyon áll érdekükben az optimalizálás szerintem, de mint fentebb is írtam az Aida esetében voltak fagyások meg érdekes droppok, bár leginkább lefagyasztotta a játékok zömét. Az Afterburner esetében ez nem jellemző, érdekes hogy csak a Ubi játékainál fordul elő leginkább.
1
0
0
0
no avatar
MSi Afterburneren kivul van ehhez hasonlo program? A Gyari AMD driver szerintem felesleges, a Wattman-t mindig manualisan kell bealitani, egy ido utan nagyon irritalo..

Ezt tapasztaltam en is, Far Cry 4-ben a havas kuldetesnel, folyamatosan kifagyott a Windows ujra kellet inditani mellesleg meg a driver oc/undervolt-ot is ujra resetelte.

Sokan panaszkodtak ra 2014-2015-ben is az Afterburnerre, szerintem is ez az egyik gond..
0
0
0
0
💬 1
MARHUN avatar
@ELERY: Évek óta (5+) használom az afterburnert, 1 rossz szavam nem volt rá eddig. Szimplán csak Ubisoft a fos. Amúgy EVGA Precision X azt hiszem hasonló, mint az afterburner, de nem próbáltam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció