A Take-Two minden további játékában jelen lesz a mikrotranzakció

Szerző: xoki | 2017. November 08. | hír | 15 hozzászólás

Az olyan címek, mint amilyen az NBA 2K vagy a Grand Theft Auto 5, kisebb-nagyobb változtatásokat eredményezett a Take-Two Interactive üzletpolitikájával kapcsolatban.

A kiadó legújabb pénzügyi jelentésekor a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy minden további játékuk tartalmazni fog mikrotranzakciót. Nem csak multiplayer tartalomnál, hanem más formában is jelen lesz a vételár feletti pénzköltés lehetősége.

Mivel az előző negyedévben szerzett bevételük 42%-át a mikrotranzakcióknak köszönhetik, a cég ebben az irányban szeretné folytatni üzletpolitikáját. Ez az egész igazából annyira nem meglepő, mivel például a GTA 5 a 2013-as megjelenése óta rengeteg extra bevételt hozott a konyhára.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Megjelenés: 2015. April 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tejbepapy avatar
Zsír, ki ne akarna még költekezni miután 10+ ezerért megvesz egy játékot? A "free to play" (ami gyakran "pay to win" ) játékoknál próbáltam megérteni, hogy bevezetik, még a DLC témakörrel is megpróbáltam barátkozni, de valahogy ez a mikrotranzakciósdi már kezd kicsit sok lenni. Hála istennek hogy ezek a játékok úgysem futnak már a gépemen 😆
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@Tejbepapy: Valahogy így vagyok ezzel én is.Ha ez a jövő nem hiszem,hogy lesz következő gépezet ha eljön az idő.
Bár egyenlőre még csak olyan játékokban van ez jelen amik amúgy se érdekeltek sose.Viszont ha mondjuk eljön az idő mikor ez mezei FPS játéknál is mondjuk akkor tudod megszerezni a jobb fegyót amivel könnyebben haladsz ha fizetsz X összeget akkor lesz szögre akasztva végleg az egér és lehet nézni majd más hobbi után.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az, hogy miért van erre szükség, érthető. A kérdés az, hogy hogyan teszik bele a játékokba, mert az már nem mindegy, hogy enélkül is élvezhető, vagy plusz pénz nélkül élvezhetetlen-e az amúgy teljes árú játék.
0
0
0
0
enslaved avatar
Végtére is nem baj ha úgy oldják meg hogy anélkül is végigvihető egy játék (nem úgy mint androidon), ugye az ember eleve kifizet 15 ezret egy játékért, a mikrotranzakciók ellenben segítik a játékost ha nagyon elakadna. Én most az Assassins esetében nagy segítségnek éreztem hogy megvehettem az erősebb felszereléseket, élvezetesebb volt úgy játszani vele. Mindenkire rá lenne bízva él vele vagy sem.
0
0
0
0
💬 7
susguy avatar
@enslaved: Szóval pont mint egy androidos játékban?
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Milton: Nem egészen. Az androidos játékok zömében eleve nem tudsz előre haladni ha nem fizetsz, anno nekem volt olyan hónapom hogy 3 játékra ráköltöttem 200 ezret is, nem véletlen fejeztem be őket örökre. Itt meg lehet a lehetőséged hogy úgy is végig vidd hogy nem fizetsz pluszt, de akár úgyis megcsinálhatod hogy nem akarsz napokat szarakodni azzal hogy egy erősebb fegyvered legyen. Nincs ebben semmi rossz.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Vannak ilyen játékok androidon is. Annyi különbséggel, hogy míg azok ingyenesek, itt már kifizettél 60€-t a játékra. Sőt, PC-n is vannak ilyen f2p játékok. Ha a 60€-n túl akár csak egy fillérrel többet kell fizetnem, hogy élvezhessem is a játékot, ott már nagy bajok vannak.
Attól még, hogy téged nem zavar, mert úszol a pénzben, még ugyanúgy egy probléma marad.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Csak nem érted. A megvalósítást én is úgy képzelem el mint pl. a Syndicate esetében, hogy akkor is élvezhető, végigjátszható legyen ha nem fizetsz többet érte mint maga a játék ára, de legyen benne olyan opció amivel ha úgy gondolod könnyebbé is teheted magadnak, és mindenki eldöntheti miként akarja teljesíteni. Nem azt akarom hogy szándékos user szivatássá fajuljon a PC ipar, mert az valóban szemétség lenne, bár őszintén szólva azt nem tartanám marhaságnak ha egyetlen olyan mikrotranzakciót beletennének a legtöbb játékba ami nélkül nem vihető végig (ez lehetne akár egy jelképes 100 ft - os tétel is), ezzel is megelőzve a kalózkodást.
0
0
0
0
OtasRm avatar
@enslaved: Értem én mit mondasz, de így is úgy is nagy szemétség.
Ha most a single player részre gondolsz , mi van ha a gta 5 ben a minigun 1000ft ért vehetnéd meg, mert anélkül is végig tudnád vinni de így még jobban. Vagy rpg stb.
Csak így egy kész játékból kiszedik a már kész tartamlat majd külön eladják, mint a dlc-k. (és remélem azok maradnak ingyenesek)
Az Ea játékainál pl az b*sz fel hogy úgy veszel játékot, hogy már úgy tolja a pofádba hogy standard, limited meg mega szuper edition, de ha te meg veszed a standart-ot akkor nem azt érzed hogy egy félkész hiányos szart veszel. főleg 60 dollár ért.

Ha meg még a multi ra is gondoltál ott már a tipikus anyuci bánkártyások szaporodnának el. és lenne egy pay to win.

Szerintem pénzért csak skint, modelt és hasonló dolgokat lehessen venni semmi mást.

Ja és ha mobilosra ennyit költöttél gondolom ilyen gyémántok stb. amik felgyorsítják a játékot és gondolom nem kell annyit várni. de ha egy játékban egy gyengébb fegyverrel hosszabb lesz a játék kijátszása, többet kell várni hogy elérd a célod szóval szinte ugyan az.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Mi az,hogy nagy segítségnek érezted,hogy erősebb cuccot vehettél??????Annak alapból a játék részének kellene lennie,csak ugye kivették belőle és további pénzért teszik elérhetővé.
Régebben ha megvettél egy játékot végigvihetted rendesen mindenféle szándékosan nehezebben elérhető fejlesztések nélkül.Most meg megveszed a játékot és mellé,hogy haladj rendesen fizess megint és te még meg is köszönöd a lehetőséget. 😃
Szidod azt aki letölt egy játékot de azt nem veszed észre amikor téged vernek át.Mert ez nem egyéb,ez szimpla átverés.
Simán megkaphatnád a pénzedért ugyan azt a tartalmat amiért pluszba fizetsz......ez a lényeg
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
Tuhajohn avatar
@Memento Mori: Ez valódi gond, nem bulvár.
Lassan már pay to win lesz egy single palyer.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Tuhajohn: A Cheat to Win már túl mainstream? 😊
0
0
0
0
susguy avatar
@Memento Mori: Kezd? Hol bujkáltál az elmúlt pár évben?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció