A Core i7-7700 és 7700K tulajok magas hőmérsékletre panaszkodnak

Szerző: xoki | 2017. May 05. | hír | 47 hozzászólás

Az elmúlt néhány hónapban a Core i7-7700 és 7700K tulajdonosok váratlan hőmérséklet-ingadozásra panaszkodtak. Állításuk szerint a CPU hőmérséklete egészen 90-100 fokra is emelkedik minden ok nélkül.

Az Intel 100 fokot jelölt meg maximumnak, de a felhasználók kicsit becsapottnak érzik magukat, mivel nincs oka a terméknek ekkora hőmérsékletet elérni. Az Inteltől várnak erre megoldást és a cég az alábbi szöveggel reagált a panaszokra: Overclockolást ne végezzünk rajta, és így könnyen elkerülhetjük a magas hőmérsékletet.
A legtöbb panasz a hűtési zajokat is tartalmazza, amelyre azt javasolják, hogy az alaplapgyártók által ajánlott sebesség beállításokat érdemes áttanulmányozni.

Ez a válasz sokaknak nem tetszett, mivel hónapokat vártak valamiféle megoldásra. Az viszont igaz, hogy az Intel sosem vállalt garanciát overclockolt termékekre, kivéve speciális vásárlások esetében. Érdemes még kiemelni, hogy az Intel termékleírásában is szerepel minden adat a hőmérsékletről, ezért vásárlás előtt mindenképpen érdemes ezeket alaposan átnézni.

Hozzászólások: 42
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gaborw avatar
Ti amúgy elolvastátok a "rendes" cikket is? Szerintem nektek halvány fogalmatok sincs, miről van szó! csak irkáljátok, az enyém nem melegszik szöveget!
0
0
0
0
💬 1
hashimoto avatar
@gaborw: Lehetséges, hogy valakié nem melegszik, valakié igen. Valamelyikben nagyobb a tuning potenciál, valakiében nem. Ilyen ez a silicon lottery(mondjuk ez a tuningra vonatkozik inkább) 😃
0
0
0
0
Kimi no Na wa avatar
Az én i7-7700K-nál sincsenek melegedési problémák. Igaz, alap órajelen van egy Arctic Freezer Xtreme társaságával + az 5 rendszerhűtő.
Meleg szobában sem ment játéknál 40fok fölé.
0
0
0
0
no avatar
Ez jobb oldalakon úgy volt megírva, hogy leginkább játékosok panaszkodnak. Kár, hogy az i7 nem játékra van, az Intel így is lerázhatta volna őket, örüljenek ennyinek.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Szerintem a négymagos széria, amúgy is zsákutca lesz az Intel számára. Az Amd agyonvágja a sokmagos procijaival a drága négymagos Intel szériát. Tavaly váltottam 6 magos procira és szerintem gamingra mindenképpen jobb egy négymagosnál.Az Amd 6 magos procija majdnem annyit megy, mint egy I7 6800k.Csak 40 ezerrel olcsóbb!😆
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@NE0NFACE: A játékok 4 magot kezelnek, maradjunk ennyiben. Ez azóta sem változott, mivel ki sincs használva.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@NE0NFACE: [LINK]

A legtöbb játék (elvileg van 1-2 kivétel) úgy van megírva hogy max 4 magot kezeljenek, tehát inkább a magonkénti teljesítmény és a proci architektúrája számít játéknál mint az hogy 4-nél több magos legyen.
Az 4 magos Intel procik játékra még egész sokáig tökéletesek lesznek. 😉
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@NE0NFACE: Akkor miért nem választasz AMD re ? 😃 ha az olyan jó 😃 jah mert nincs annyi fps ed játékokba mint intel el ? 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem egy I7 5820k-m van 15 perc Aida stress test után is max 60-62 fok 4.5 Ghz-re húzva. Alap órajelen meg 30 fok játék alatt.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Spoiler!
Az én 6700 -am üresjáratban 30 -32 fokos, nagy terhelés alatt max 60 volt eddig. 😀
0
0
0
0
HGabe avatar
"Hol a sok intel párti ilyenkor?" 😃
Ezjóvót. 😃

Érdekelt, hogy a külföldi lapok miket írnak, és... Szkeptikus vagyok, mert kutya érdekes dolog, hogy ez a hír megjelent vagy 3.000 lapban, de sehol, egyetlen büdös szót nem írnak arról, mivel, mikkel lettek hűtve ezek a processzorok, és milyen beállítások/OC mellett.
Amit kipróbálhattam -5 hétig volt nálam-, azon nem volt vízhűtés, nem volt extrém léghűtés, kapott egy BeQuiet Dark... Akárhányas hűtő volt, olyan 18-19.000Ft körül lehet kapni, ha minden igaz, a CPU 4,9GHz-re volt belőve, de én 72 °C-nál többet nem mértem rajta.

Szóval -és ezzel most nem a Gépigény csapatát akarom meghazudtolni-. amíg nem ismertek a tényleges körülmények, addig, mindegy, hol írják meg ezt a cikket, és hány oldalon jelenik, részemről nem tekintem többnek, mint nem alátámasztott pletyka.
(Mondom ezt úgy, hogy természetesen lehet alapja a dolognak, csak jelen esetben nincsenek tényleges tények bemutatva, amikre lehetne támasztani a dolgokat.)
0
0
0
0
💬 5
NSD4rKn3SS avatar
@HGabe: Nem volt nehéz rátalálna a pontos cikkre amire a pcgamer.com is hivatkozik.
[LINK]
Húzás nélkül, vízhűtéssel + deliddel-t procival is előjön a probléma.
Teljesen mindegy hogy jól húzható és alulfeszelhető-e a proci.
0
0
0
0
HGabe avatar
@NSD4rKn3SS: Kérlek, ne vedd kötözködésnek, de olvasd el a cikket még egyszer.

Irtó sokan hoztak már hozzám javítani gépet, amire rámondták, hogy "megfelelően van összerakva", aztán mégsem.
A "megfelelő" vízhűtés az nekem semmit nem mond.
Szóval még mindig nincsenek egészen pontosan meghatározva a dolgok.
Vannak olyan, teljesen egyedi vízhűtések, amiket otthon összeraknak, aztán kiderül, hogy jó, működik, de valamiért nem úgy hűt, ahogyan kellene. :/
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@HGabe: Azért a BeQuiet Dark Rock sem a kicsi kategória 😊
Kb minden oldalon ez van leírva. Itt ugyan tömörebben, de a lényegen nem változtat.
Gyártó azt mondta így tervezte meg, úgyhogy ez normális.
(Az mondjuk más kérdés, hogy ez megengedhető-e ebben az árkategóriában)
0
0
0
0
Thespartan avatar
@HGabe: Én pedig nem kötekedni szeretnék,mert tudom sok a tipik magyar mentalitással rendelkező,hogy nem a témánál maradnak,hanem mindenbe negatívan degradálóan belekötnek,de azért ha már értelmesen akarod előadni a mondókádat ne tegyél értetlen (akár mondatvégi,te esetedben szavak végén) írásjeleket bele.Egyébként a témáról annyit,hogy való igaz most megy a harc leginkább az Intel és Amd között,viszont igaz tényleg az az állítás is amit írsz,hogy csak pletykának minősül ez a dolog mindaddig,amíg nem írják le a pontos körülményeket.Nyilván egy sz*r,ócska hűtőventilátorral nem érnek el semmit és kifüstöl még a lap is. 😃 Nem azt mondom,hogy marhanagy Intel fan vagyok,mert Amd-s voltam sokáig és azért kiszolgáltak (Athlon 3200+,Phenom II x2 550 @ x4 B550,FX 8320,most pedig i5 skylake 6500 ) azért egy Inteltől biztos,hogy nem tudnám elhinni,hogy ilyen hibát vétsenek,hogy rendes gyári hozzá rendelt cooler-rel ennyire magas a hőfok.Ha pedig valamelyik OEM-eset vett és egy gagyi cooler-t mellé,az az ő baja,magát hibáztathatja ez esetben.
0
0
0
0
HGabe avatar
@Thespartan: Őőőőőőőőő...
Oké, segíts, kérlek, hol írtam hülyeséget és fölös írásjeleket?

Lehet, hogy hülyeséget írok, de ezekhez nincs/nem adnak gyári hűtőt, szóval majdnem biztos, hogy nem Intel.
A gond, hogy nagyon sokan úgy vannak a hűtővel -CPU és házhűtővel egyaránt-, mint a táppal, hogy az csak van, tökmindegy, milyen. Pedig elég sokszor meghosszabbíthatja a gép életét. 😀
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Hol a sok intel párti ilyenkor? 😃
Bezzeg ha amdről van szó, rögtön itt teremnének.

Na de ne vegyétek ezt komolyra 😀
0
0
0
0
💬 7
zsivko avatar
@Schwin94: Most nekem is 7700k van és nincs gond vele.
De amikor AMD-m volt mindig volt néhány inteles fanatikus aki egyből lefikazta az procimat.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Schwin94: Spoiler!
Az Intel egy kazán... 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Schwin94: Önmagát senki sem támadná 😊
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: 2 proci miatt már az összes AMD boy általánosít 😃 mondjuk ez megszokott, de van ahol még mindig AMD-vel fűtik a lakást. Pláne a selejt fx procikkal.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@LordSzalko: Na mivan intel fanboy, magadra vetted? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
@LordSzalko: Én Intellel fűtök már bocsi! 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Puffin: Piero: Remélem szeretsz sütni,főzni, ajánlom figyelmedbe eme videókat.
Gordon Ramsay sem csinálná jobban! 😃




(Van itthon egy Athlon 64-em, holnap sütök rajta valamit 😃😉
Mondjuk egy ilyennel lehet jobb lenne, elég nagy, ráfér bőven egy kis szalonna 😃
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/AMD_Opteron_6282SE_on_socket_%2814470254034%29.jpg
0
0
0
0
GURU89 avatar
Azèrt jobban oda állhatna az intel a problèmához...ilyen választ kapnèk hogy ne tuningold a 7700K-d ès nem lesz ilyen problèmád...hát falra másznèk. 😃 Gondolom a tulajok nem hiába vettek szorzózár mentes cpu-t...èn sem azèrt vettem K-s cpu-t hogy alap beállìtásokal használjam.
0
0
0
0
no avatar
Nekem a 6700k-m léghűtővel nem megy fel 71 fok felé 4,4GHz-en, 20 percig stresszelve 😀
0
0
0
0
r2d2 avatar
nem tudom, nálam semmi gond nincs a hőmérséklettel!
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hát azért a 100 fok elég gáz, nem az egészséges kategória. 😃

Persze, nincs elmagyarázva, meg egyebek, de ha ez a hír AMD-vel lenne, már egyből, "magyarázat" nélkül jönne az intelfanoktól, hogy "mer amd, meg szar".. 😃
0
0
0
0
💬 1
Levwi avatar
@hashimoto: Ja az intel mostanában elég szépen melegszik, az amd meg szépen hűthető. Az intel fogkréme nem képes átadni a hőt a kupaknak. Erre van a delid, ami amd-nél nem kell mert ők már nagyon régóta forrasztják a kupakot a procira, hogy ne legyen ilyen gond 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Kár egyből leírni ezért az Intel processzorokat, és amúgy sincsen rendesen elmagyarázva ez az egész dolog...
0
0
0
0
no avatar
Ez 2 procin jelentkezik nem az összesen, azért ne keverjük össze az AMD-vel. 😀 ty.
0
0
0
0
💬 2
Levwi avatar
@LordSzalko: amd újabban 55 fok Igazad van ne keverjük össze az intellel. Az amd nem fogkrémet rak a kupak meg a magok közé 😃
0
0
0
0
no avatar
@Levwi: Intel az pláne, de 2 proci neked már az összes? 😃 alapjáraton jobb az Intel mint az AMD már csak támogatottság szintjén is nem beszélve a supportról. Szintén bűn aki nvről vált rxre, magát bünteti 😆
0
0
0
0
Thomaz avatar
Igen, az AMD szar, a CPU olyan mint a téli melegítő ... 100 C° rendben ... van egy tűzoltó készülék, amit kölcsönbe vehetek?
0
0
0
0
💬 2
Viktorinho avatar
@Thomaz: 56fok fölött soha nem volt a "szar amd-m" télen fűtési szezonban,még gyári hűtővel sem,szóval abba lehet hagyni az "amd egy radiátor" dolgot,intel akkor mi,hőerőmű? 😃
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Azért maradjunk csak a radiátornál mert nagyrészt ez igaz az összes AMD termékre, pláne VGA-k. Szóval majd 10 év múlva vissza térhetünk erre.
0
0
0
0
Gaben7 avatar
Most akkor mondhatjuk hogy az Intel jó radiátornak? 😀
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
Hiba volt kiadni ezt a 7. generációt ebben a formában, semmivel nem ad többet mint a 6700 és még melegszik is.
0
0
0
0
Kelori avatar
Kezd kiszáradni a fogkrém a mag és a heat spreader között 😃
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@Kelori: Rossz minőségű volt a lekvár... 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Úristen melegedő Intel? 😲 Ez már a vég......
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Sztrelok: Ja most mondd meg, most az összes AMD fanboy veri a seggét a földhöz. 😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció