12 GB memóriával térhet vissza a GeForce RTX 2060

Szerző: xoki | 2021. September 14. | hír | 18 hozzászólás

A videókártya-hiány miatt néhány gyártó kénytelen volt elővenni régebbi modelleket is, hogy ki tudják elégíteni a magas keresletet. Januárban felbukkant a hír, mely szerint az Nvidia az RTX 2060 újrakiadását tervezi, és a legfrissebb információk alapján erre hamarosan sor is fog kerülni.

Az Nvidia márciusban adta ki a 12 GB-os RTX 3060-at, majd valamennyivel később annak LHR verzióját. A kártyának csak egyetlen hibája van: nem kapható sehol sem, főleg nem MSRP áron. Sajnos úgy tűnik, a helyzet egy ideig nem fog javulni, és valószínűleg ezért az Nvidia újabb lehetőségek után nézett.

A VideoCardz forrásai szerint az Nvidia egy frissített, Turing architektúrán alapuló RTX 2060 GPU-t tervez. A PG161 néven emlegetett modell 12 GB GDDR6 memóriával érkezik majd, és ugyanazzal a TU106-300 GPU-val. Tehát a kártya csak a memória méretében tér majd el a 2019 januárjában megjelent 6 GB-os RTX 2060-tól. Az Nvidia állítólag már értesítette a partnereit, hogy az év vége előtt, legkésőbb januárban számíthatnak erre a kártyára, attól függően, hogy milyen gyorsan tudják legyártani.

Az Nvidia lépéséből kiindulva a cég továbbra is azzal számol, hogy a későbbiekben is hiánytermékek lesznek az Ampere kártyák. Mindenképpen jó látni, hogy próbálnak megoldást találni a kialakult helyzetre, de jelenleg nehéz megmondani, hogy egy 12 GB-os RTX 2060 kielégíti-e majd a türelmetlen vásárlók igényeit.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Oh igen ismét kihoznak valamit aminek semmi értelme nincs az egyszerű felhasználóknak nem kell 12gb vram cserébe 8gb plusz kicsit erősebb gpu biztos meg lenne hálálva. De nem baj ismét egy kártya a bányába mert ez a chip ennyi vrammal több mint tökéletes a szarházi f*sszopó bányászoknak amit egy profit hajhász szőrszálhasogató multi állított elő ez egy igazi utolsó… dolog
1
0
0
0
Unstoppable avatar
Én már várom a GTX 460 Ti Super-t lassan már úgyis ott tartunk hogy bármit visszahoznak....😅
0
0
0
0
Twist avatar
Esetleg újra kiadhatnák a 2070-est is, plusz egy ventillátorral 😂
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Tök szép és jó, de nem hiszem, hogy érdemes lenne legalább +100e (beszámítás esetén) forintot kicsengetnem ≈7% teljesítményért. Az más kérdés, hogy lehet ki kell, mert nem tudom meddig bírhatja még az 5 és fél éves kártyám.
0
0
0
0
tivike avatar
Szerintem van értelme. A 2060 nem a csúcs, de egy jó GPU. A 6gb ram meg már kezd (nyilván még épp nem az) kevéske lenni a frissen megjelenő AAA címeknél. Most mindenki ki van akadva, hogy a 3050 is 4gb lesz. Meg, hogy már a 1650 is milyen kevés a 4gb RAM-mal. Igencsak küszöbön vagyunk azzal, hogy a 6gb is kevés legyen. Valószínűleg időtállóbb lesz a réginél, ha kijön egy ilyen változat. Csak lehessen kapni! Hülye bányászok... Meg, persze legyen olyan ára, hogy érdemes legyen megvenni. Sajnos akkor tényleg értelmetlen lesz, ha a 3060 aktuális ára alá fog becsúszni 20 ezerrel.
0
1
0
0
💬 2
MrPAYER avatar
@tivike: Nem vagyok nagy szakértője a témának, de ha jól informált vagyok akkor a bányászoknak is az a jó ha minél több a VRAM, és lehet gamer kártyának szánná az nvidia, hogy így talán nem veszik meg a minerek. De végülis mindegy, max csgozni lehet rajta, warzone nálam 7GB VRAM körül eszik, és csak fullHD-ről beszélünk.
0
0
0
0
Thomaz avatar
@tivike: Kétlem, hamarabb kifújna a kártya teljesítmény szempontjából mint a videómemória, ez inkább kéremszépen bányászatra van kifinomítva.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
És akkor most bányászásra jobb lesz 12 GB al? Vagy mire jó ez? Mert hogy játékban nem fogja senki kihasználni az tuti fix.
0
0
0
0
💬 3
Gomi87 avatar
@Mesterlovesz: persze hogy arra tervezik mit vártál le se szarják a gamereket nekik legyen eladás többi nemérdekli öket
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
@Mesterlovesz: Lényegében... Igen a bányászoknak éri meg a nagy memória... Már 4GB bőven kevés nekik a fő könyvtáruk mérete miatt ahogy olvasgattam
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@Mesterlovesz: elméletileg 2025 ig ez lesz a videokártya gyártókat nem érdekli a játék hogy fut mivel drágább-ban a kriptó-bányászok megveszik a kártyákat jobb a chip hiányra fogni
0
0
0
0
Thomaz avatar
Azt akarják, hogy a játékosok nyalakodjanak és meddig tudnak menni az árakban anélkül, hogy csökkenne a profit. Egyetlen vállalkozás sem akarja, hogy ne adják el a termékeiket, azonban ennek az ellenkezője is igaz, nem akarják, hogy terméküket olcsón adják el. Keresik az egyensúlyt a lehető legmagasabb ár között, amivel üresen tarthatják a polcokat, miközben nem büntetik őket. Tejelik ezt a helyzetet, és mindent megtesznek, hogy az emberek türelmetlenek legyenek és többet fizessenek.

Spoiler!
... és most már hányok ezektől a hírektől, komolyan legközelebb már belese nézzek. K*rv*ra nem érdekel, ha már utasszállító repülőgép árakban mennek itt a dolgok.
2
0
0
0
💬 1
YourMomIsNotMale avatar
@Thomaz: bitrate miatt kell kimatekozni ezt. Valszeg megkapja a 3060 ramjait és kész.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Megint elgurult a gyógyszer. :D
0
0
0
0
enslaved avatar
Egy 3080 - ason van 10 GB, a 2060 - as meg eleve egy FHD kártya, amire a 6 GB abszolút elég volt. Pont olyan ez mint a 3060 esetében, de annak mentségére szolgáljon, hogy legalább erősebb maga a GPU. Vicc kategória ez így.
6
0
0
0
💬 2
cabus26 avatar
@enslaved: Igen,elfért volna rajta egy 20 GB vram,mármint a 3080 esetén.
0
1
0
0
enslaved avatar
@cabus26: A 3080 - ason simán, ha már a 2060 - as nyolcat kap.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció