Suliról mindenféle

Szerző: Demoz, 2009. August 23., téma
Fórum » Társalgó
Nemsokára kezdődik a suli:S aki iskolába jár,írja le hogy várja-e a sulit vagy milyen élményei voltak a sulival kapcsolatban,esetleg ki hova jár:D
Hozzászólások: 659
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Krissz avatar
Igen, Szakközépbe járok (Makón) és elvileg Informatikai Rendszergazda, talán webmester is, de utóbbi nem 100% .
0
0
0
0
no avatar
Milyen típusú suliba jársz? Gimi, vagy szakközép nappalin? Mert az úgy szokott lenni, hogy a középszintű érettségiket együtt tolja le az osztály, az emelt szintűekre pedig a megyében kijelölt intézmény(ek)ben jelölnek ki helyszínt.

Egyébként informatikából nem szokott nagyon változni a téma, Google Play Bookson van egy egész jól összeszedett jegyzet, minden témakört lefedve (emeltes, de egyébként a középszintű is megegyezik nagyrészt, csak nem olyan részletes): [url]https://books.google.hu/books/about/Informatika_t%C3%A9telek.html?id=eGClCQAAQBAJ&redir_esc=y[/url]
0
0
0
0
Krissz avatar
Értem, nálunk viszont az a gáz, hogy előre egy évvel tudni kell. Eddig minden osztályban ígyvolt, sulinkban ez a szokás. De mi sajna nemtudunk semmit, se témakörök, se azt hogy hol fogjuk írni, sulinkban e, vagy nagyob intézményben eggyütt pl: Szeged, semmit 😞
Ezért parázok leginkább
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mi is csak negyedik év második felétől kaptuk meg milyen témakörből vizsgázunk majd.Azután jöttek sorba a tételek.Bár itt aki az előző években figyelt az órákon és tanult is valamit, az tétel magolás nélkül át ment simán.
0
0
0
0
Krissz avatar
reszler: de ti már nagyából előtte azért tudtátok mely témakörökből lesz az érettségi, nem?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Fél itt mindenki attól az érettségitől úgy látom.Nem kell annyira betojni tőle.Nálunk azok a tanárok segítettek/súgtak a legtöbbet akik év közben végig azt mondták hogy vizsga alatt meg sem szólalnak majd.
Technikusi már más volt.Ott a szaktanárok nem igazán segítettek. Ami fura volt hogy ott a vizsgabiztosok kérdeztek és sokszor még segítettek is.(Ezt még a sikeres vizsga után a tanárok is megjegyezték.)
0
0
0
0
Mom spaghet avatar
Őszintén én szeretek suliba járni. Ott vannak a haverok meg legalább ott kezdek magammal valamit. Persze tanulni nem szeretek, nem is szoktam. Év végén meghúztak matekból, de valahogy sikerült átmennem pótvizsgán. 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
FrostnovaZ: hátsz fogalmam sincs merre tovább majd sajna :/

Nemtom igazából milyen lesz, de nagyon félek tőle 😞 Elkell kezdeni tanulni rendszeresen mostmár.
Ha csak infóból érettségiznénk, azzal nemis lenne semmi bajom, mert az sima ügy, de mellé még 15 töri tétel (egyenként akár 5-6oldal is) 6-6 magyar tétel, meg matek is.. szal jaah.

Jaah, meg elvileg ilyenkor ebben a tanévben ami letelt most júniusba (2015-16 os ban) tudni kellene mégis milesz pontosan az infó érettségiben,előtte egy évvel tudatniuk kéne, erre mivan?
Se tanárok, se mi nemtudunk semmit 😞 😞
Azért ez nemtúl korrekt sztem, hogy ott fenn, nem közölnek semmit se 😊
Semmit sem tudunk
0
0
0
0
no avatar
Nálunk az érettségizős évben szokott össze a leginkább az osztály magja, tudom, hogy a tanárok előszeretettel paráztatnak az érettségivel, de ha tanultál is néha a 4-5-6-8 év alatt, akkor nem okozhat majd különösebb nehézséget. Én a legtöbb írásbeliről kb. 1 órával hamarabb léptem, mert egyszerűen már nem tudtam rajtuk mit dolgozni. Az eredmény? Pár százalékon múlt a kitűnőm.

Egyetemről nem tudok még nyilatkozni, most kezdem, de azért szerintem elhiheted azoknak, akik tapasztalatból mondják, hogy ettől csak nehezebb lehet.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintem az érettségizős év volt a legjobb.
A technikumot nem nagyon szerettem. Annak is a vizsga része volt a legjobb...elvégre akkor lett vége
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Krissz Hát nem tudom mik a terveid középsuli után... de ha egyetem akkor vissza fogod még sírni az érettségit 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
Neeh, mindjárt itt az elseje, és a xopós év 😞 😞 érretségizős év lesz, nemakarom x d
0
0
0
0
visor261 avatar
Ki járt mèg szeptember 1 től gimibe? 😃
0
0
0
0
Bukta avatar
Nem tudja valaki esetleg, hogy félévkor lehet esti tagozatos suliba jelentkezni? Vagy csak szeptemberben?
0
0
0
0
Bicike avatar
@Bukta
Én is 2012-ben lettem 9.-es. Most már végzős vagyok. De értem most már, bár még mindig feleslegesnek tartom, ahogy te is. Simán elég lenne az érettségin megnézni, hogy ki mit tud, esetleg év végén tenni egy különbözetit. Ha nem sikerül, nem hiszem, hogy kirúgnak, viszont osztályt ismételni nem tudom, ilyenkor hogy lehet, mármint félévkor... mert olyankor nem lehet. Az a biztos, ha megpróbálsz készülni rá, aztán hátha. Sok sikert!
0
0
0
0
Bukta avatar
2012-ben kezdem a középsulit gazdasági infosként. Ránk még nem vonatkozott az, hogy szaktantárgyból is kell érettségizni meg semmi, csak annyi, hogy legyen 50 óra közösségi munkánk, ami az érettségihez kell. Ekkor voltam 9. c osztályos. 2014 szeptemberében lettem 11.c osztályos tanuló. Itt év végén megbuktam irodalomból és nem sikerült a pótvizsga se. 2015 szeptemberében lettem megint 11. osztályos csak most B-s. Semmi különbség nincs az osztályok között, minden évfolyamban ugyan azt tanulják az osztályok. És mivel most bekerültem egy olyan rendszerbe, ahol kötelező a szakmai tantárgyból is érettségizni, ezért kell tennem január 1. hetében 3 tantárgyból különbözeti vizsgát. Ügyvitelből(gépírás), Gazdasági és jogi alapismeretekből és Munkahelyi egészség és biztonságból. Ebből mi nem tanultuk a Munkahelyi egészség és biztonságot, mivel akik 2013 szeptemberében kezdtek ők is csak fél évig tanulták. Igazából én se értem az egészet, hogy miért pont most kell miért nem lehet leszarni és majd az érettségin kiderülne hogy mit tudok.
Engem igazából csak az érdekel, hogy ha most nem sikerül a különbözeti akkor mi lesz? A tanárok azt mondják, hogy nagyon készüljünk rá, de ezt úgy mint mikor egy tz-re mondják ezt csak 10x hatásosabban. Szóval gondolom lesz valami ha nem sikerül. Vagy jövőre megint 11. osztályos leszek vagy kirúgnak. Mivel feleslegen nem csináltatnának velünk ilyet.
Remélem most már érthető, tudom sok és nehéz a szöveg, de nem tudok jól magyarázni.
0
0
0
0
Bicike avatar
@Bukta
Ezt én se értem, hogy minek kellene tenni félévi bukásnál különbözetit. Mindenki, aki nem 2012-ben kezdte a középiskolát, hanem utána, annak más rendszerben van. Szóval, ha most 11.-es vagy, de már egyszer buktál, akkor most ugye 12.-es lennél eredetileg. De ahogy maradtál ott, így megkaptad az új rendszert is. Szóval már akkor különbözetit kellett volna tenned, most meg szerintem felesleges, vagy nem is értem, mire jó.
0
0
0
0
Bukta avatar
Tavaly 11-es voltam és mivel megbuktam ezért megint 11 vagyok. És mivel ezek már más rendszerben tanulnak ezért kell nekem különbözetit raknom január 1. hetében 3 tantárgyból. Nem váltottam iskolát, maradtam ugyan abba.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Bukta:
Ha jól értelmezem a szöveged akkor iskolát váltottál.Ebben az esteben tényleg muszály különbözeti vizsgát tenni, viszont szerintem nem biztos hogy mehetsz majd 12-be még ha le is vizsgázol sikeresen.Ha viszont maradtál az eredeti helyen, nem tudom miért is kell különbözetit tenni.
0
0
0
0
Bukta avatar
Igen tudom és ezért is kell különbözeti vizsgát raknom, mivel ahova kerültem onnantól a kötelező érettségi tantárgyak között van a szaktantárgy is. Nem azt mondom hogy nehéz de már késő neki állni egy 2 éves tantárgynak és egy fél éves tantárgynak. Szóval most ez a félévi különbözeti tuti bukta.
És nem tudom mi lesz utána.
0
0
0
0
Bicike avatar
@Bukta
Tudtommal akkor kell évet ismételni csak, ha év végén megbuktál és a pótvizsgán sem mentél át. De lehet, nálatok már másképpen van, mert mi már teljesen más rendszer vagyunk. Nektek az érettségi is másabb lesz sokkal.
0
0
0
0
Bukta avatar
De nekem kell egy különbözeti vizsgát tennem. Azon fogok megbukni. És most 11 vagyok. A jelenlegi osztályom lesz jövöre 12 és én oda szeretnék jelentkezni. És ha lehetséges akkor gondolom megint kell különbözeti vizsgát tennem. De előbb azt kéne megtudnom hogy lehetséges egyáltalán ilyen.
0
0
0
0
Bicike avatar
Azért jó a diploma, pl. ha valaki vegyészmérnök. Azt azért nem mindenki mondhatja el magáról. Mondjuk én humán beállítottságú vagyok, BTK felé fogok menni. A műszakit meg hagyom, nem az én világom.

@Bukta
Ha félévkor megbuksz, nem kell osztályt ismételni és szintzárót se tenni. Maradsz 12.-ben.
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Remélem valaki tud erre válaszolni.
Lehet jelentkezni 12. osztályba?
Tavaly megbuktam és most különbözetit kell raknom. Esélyes hogy nem sikerül és gondolom akkor kirúgnak a suliból vagy egy félévet ki kell hagynom, nem tudom. Van arra esély hogy jelentkezzek 12. osztályba ugyan abba a suliba és ha lehet osztályba és mondjuk egy különbözetit rakok le augusztusban? Sajnos nagyon elcsesztem az egészet amiért szarul is érzem magam.
Vagy esetleg átmehetek még idén egy másik suliba, esetleg egy gimibe?
Most gazdasági szakközépbe járok.
0
0
0
0
Jongir avatar
Egy jó papír-végzettség csak 50%... A további sikeres elhelyezkedéshez. Nagyon kell a protekció, vagy ismerős és a szerencse. De általában egy diploma azért nincs agyonfizetve normál körülmények között. Más eset ha mázlival van helye ahol kezdhet valaki és nem kérnek rajta számon 2 nyelvet pluszba és 152 év gyakorlatot. De nem nagyon szeretnek fizetni...
Egy bölcsész végzettség szerintem halál... Egy infós diplomához nagyon nagy mák kell, hogy jól keressen valaki... Szerintem jó ha van, de kevés...
0
0
0
0
Bukta avatar
Én egy gazdasági szakközép-be járok. Nekem jövőre úgy lesz érettségi, hogy a kötelezők mellé berakták a szakmai érettségit is kötelezőnek. Ezt nem értem minek. Lenne értelme ha mondjuk mellé adnák a szakmát is és akkor nem kéne ott lenni + évet hogy legyen szakmám. Tök jó lenne ha azzal együtt szakmát is kapnék és mondjuk elmegyek fősulira diplomáért. Mondjuk itt már műszakira mennék vagy infora. Nálunk a biosz és a magyar a legnehezebb tantárgy kb. Vagyis én így látom. Van hogy ott vagyok délután 4-ig a suliba onnan haza és akkor még tanuljak is. Annak meg még nehezebb aki vidéki. Idén már nem egyszer gondolkodtam azon hogy ott kéne hagyni a franca a sulit, minden évben egyre jobban cseszik el. Csak ezzel az a baj, hogy érettségi nélkül semmit nem érek, esti suli meg fizetős és nem tehetem meg ezt a szüleimmel sem. Meg mostanában mintha olyan lenne az élet, hogy az érettségi kevés, azt az embert akinek meg csak 1 diplomája van, nem tudják megfizetni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mert szerintük fontos a sok irodalom óra, az énekóra külön szaktanárral és a mindennapos testnevelés...egy műszaki iskolában. Az nem számít hogy nincs elég hely egyszerre 6 osztály testnevelésére. Vicc nélkül az aulában is tesióra volt. (Még szerencse, hogy ránk még ezek a baromságok nem vonatkoztak)
Spoiler!
Papíron volt "énekóra" anno, amúgy meg csak történelmi filmeket néztünk rajta és abból volt "dolgozat"

Volt a Klebelsberg nevű "csoda". Konkrétan kréta sem lett volna, ha nem hoz egy-két tanár (Persze kis túlzással). Toner pl tényleg nem volt. Igény leadás után hónapokkal esetleg egy-két nyomtatóhoz kaptunk.
Tanárokat sem nagyon kérdezték meg semmiről.
0
0
0
0
Bukta avatar
Ki ért ezzel egyet?
[LINK]
Mert azért van benne valami.
0
0
0
0
acsricsi avatar
Most ballagtam el és a Zeneművészetibe fogok tovább menni. Nem tom miért de nagyon várom 😃
0
0
0
0
Fisher avatar
chrono02: Elég sokat dolgoztam már én, tudom, hogy milyen egy munkahely. De ez csak gyakorlat, ahol órákon keresztül csak ücsörgünk sokszor és semmit nem csinálunk. Egyik tanár tegnap már 2-kor haza akart engedni, erre a "főnök úr", hogy nem-nem, 3-ig várni kell, azt ott vártunk a 3 órási buszra. Oké, hogy ha csinálni kell valamit, de ha semmit? Jobb dolgom is lenne, mint, hogy indulásra készen ott tököljek. Jelenleg is dolgozok egy diákmunkás cégnél, de sajnos keveset tudok az ilyen hülyeségük miatt, mert 3 után (mit 3 után? 4 óra is van, mire eltudnék menni A pontból B pontba) nem nagyon lehet munkába kezdeni, max éjszaka, de azt már hanyagolom. Nyári gyakorlat nekünk is mindig volt 4 hét, mindig végig dolgoztam, azzal nem volt baj, azért még pénzt is kaptunk, bár nem sokat. Tehát engem nem az zavar, hogy ott kell maradni, hanem az, hogy a SEMMIÉRT kell ott maradni. Egy munkahelyen ha csinálsz semmit, mert nincs munka, akkor is kapod ugyan úgy a fizut, de itt annyit is ritkán nyögnek be, hogy "köszönöm"...
0
0
0
0
19ati93 avatar
20% volt tavalyig az elégséges (2-es) szint érettségin, a 2012/2013-as tanévben emelték fel ezt 25%-ra... ez alapján érettségiztem már én is,és ez marad is egy ideig... (13%-tól mehetsz szóbelire)
nyelvtant meg nem veszik ki a tanmenetből mivel a hír amit linkeltél nem elég hogy régi,de ráadásul már megy az a tanév amire jósolták hogy kiveszik,és egyébként is mekkora hülyeség lenne már...
0
0
0
0
no avatar
SwitcX: én is remélem mert akkor még több írástudatlan lesz. Így is sokan vannak de ha kiveszik akkor..........
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99: Nálunk 40% körül van kettes és a tanár max 10%ot rakhat rá vagy engedhet el. Vagy az érettségire gondolsz? Mert én ott is úgy tudom hogy 30% körül van a kettes de ezt még feljebbvihetik
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Az értelmes kormány megemelte az óra számot..

Tegnap 9 órám volt -_-
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Superlompos Jó, én most épp nem egy mekire gondoltam 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A munkahelyeden nem kell könyörögni, hogy engedjenek haza, ha nincs munka. Akkor maguktól rögtön elküldenek haza, legalábbis a Nyugati mekiben így van nálunk. 😆

Aminek még örülsz is a pillanat hevében, de a hazaküldözgetésekből jönnek a mínusz órák, s azt a következő hónapban le kell dolgozni. Ha meg plusz órád van, akkor elküldenek 1 hét szabadnapra.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Fisher Ha dolgozni mész akkor is ott könyörögsz majd a főnöknek, hogy: Főnök, igaz hogy csak dél van, de semmi munka engedjen már haza! Szokj hozzá, ott se fognak elengedni, vagy ha elengednek akkor holnap már nem kell bemenj dolgozni! Tudtad mire jelentkezel, nem? Ma mi is megtudtuk a nyári gyakorlat idejét, 130 óra. Kis utánaszámolással kiderült hogy kétszer két hét, ha normális óraszámban mérjük. Az hogy elmélet mellett gyakorlat is van, nem szivatás. Csak elméletből nem fogod megtanulni az adott szakmát. Nálunk, Informatikai rendszergazdáknál 40:60 arányban van az elméleti és a gyakorlati óraszám. És mégse álltunk fejre, mert valahogy meg kell tanulnunk hálózatot létrehozni, fenntartani stb...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kicsit hiányzik már a középiskola, hogy itt már 51% tól van kettes és van, hogy 120 percig tart az óra nem 45 perc és van amelyik tanár nem tart közte szünetet.
0
0
0
0
19ati93 avatar
ma is lightos nap volt 😆 megnéztük az épülő Fradi stadiont délelőtt és fél 12kor ágyő 😆😆
holnap és pénteken is ez várható,mármint jó kis kirándulás szerű kiroccanások😆 😊
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Nem tudom mi a bajotok. 😃
Külső gyakorlati helyen vagyok, munkaidő: 8-17h-ig, ebédszünet miatt addig.
Busz indul: 16:25-18:25 (Y). És elég macera eljutni melóhelyre ráadásul...

Elméletes hétre órarendet nem tudunk, de állítólag horribilis mennyiségű óráink lesznek...
0
0
0
0
Fisher avatar
Kmisi99: A gyakorlati órákat rendes órába mérik, nem tanórába. Legalább is eddig én csak így hallottam, és nálunk is így van. Nálunk kicsit bekeményítettek... Eddig a 3 év alatt már többször megesett, hogy 7, vagy akár 8 órás gyakorlatom volt, ami reggel 8-kor kezdődött. Gondolom kitudja számítani mindenki, hogy meddig tartana hivatalosan, nos ezt sose tartottuk be, mindig elengedtek 1-kor, 2-kor, de volt olyan, hogy délben is. Ma volt az első gyakorlati napom a 4. évemben, és elmondták, hogy ha 7 óránk van, akkor 7 órát maradunk, ott is voltunk 15:00-ig azt már semmit nem csináltunk. Nem tudom ez mire jó nekik, de nem leszek így jóba ezzel a tanévvel, ha mindig 3-ig, meg 4-ig maradni kell.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
AnonimMC: nekem tavaly 1könyvem sem volt.. 😆 idén se lesz :$ csak 1füzet kell elméletre.. többi óra meg gyakorlat
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem most derült ki az órarend. Eddig 4 évig infós voltam 3 évig tanultam programozást gyűlöltem mint a büdösszart erre cad cam en ahol gyakorlatilag semmi szükség nem lenne a programozásra mégis heti 9 órába csak azt tanulom és a gyakorlati óráim nem 45 hanem 60 percesek. Szép lesz!
0
0
0
0
barnav avatar
reflmix: jó neked nekem 4 év mulva lessz olyan hogy 1 füzetem lesz egész évben 😀 mert össz vissz gépészeti elmélet és gyakorlat órám lesz 😆 má várom 😀 -de még négy év 😞
0
0
0
0
matyosowski avatar
jó nektek nekem meg majdnem minden nap 16:30 ig órám van reggeltől ....-.-' most tartok ott h "drága gimis évek" :'(
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Nem lesz könyvem jövő hétig 😜
0
0
0
0
reflmix avatar
barnav egyetlen egy tankönyvet kaptam mégpedig német tankönyvet😃 És nem is fogok többet kapni.Azt modta az Oszfő hogy nekünk felesleges..ugyse tanulunk belőle 😃 Szal se matek se német se semmi 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
mekkora nap volt,szakadok 😆 érdekes iskola, érdekes szabályok,tanárok,Tescozás napközben és délbe elengednek,hatalmas 😂😂
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem sincs rendes órarend kb a holnapiról van némi infó de az ofő nem tudta kiolvasni rendesen. Fogalmunk sincs hol leszünk jó lesz 😆.
0
0
0
0
19ati93 avatar
ott a pad,minden évbe teleraktuk könyvekkel és senki nem vitte el őket sehova 😂😂 csak óra előtt ki kelett szedni azt ami kell 😆 jó mondjuk 12-ben az egész pad eltünt a könyvekkel,de kb mindegy volt már hisz 3 hét volt még a suliból 😆😆😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció