Függőség
Szerintetek egy függő mennyit gépezik naponta?És egyáltalán mire/kire lehet azt mondani hogy függő?És köztünk vannak függők ha igen kik azok és naponta mennyit gépeznek?(ezt a témát azért nyitottam hogy a saját napi gép előtt töltött időmhöz tuggyam hasonlítani.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nyáron szabadidejében reggel 7-kor felkel bekapcsolja a gépet és (a legdurvább esetben) hajnali 5-ig nyomja a WoW-ot.
Hajnal 4ig 😃
Nyáron sokat voltunk Siófokon, és ott meg mnincs gépem, ugyhogy egész nap kirakóztam(egy 1000dbos/1,5nap), és volt, hogy egész nap nem gondoltam a gépre.
Suli közben meg pár órát tanulok, aztán gépezek kb fél11ig, hétvégén meg délelőtt tanulok, és délután meg este gépezek.
Akkor ez most függőség?😜
Am ilyen szempontból az online mmorpg-k meg ilyenek nagyon veszélyesek, mert szinte sohaa soncs végük, mindig lehet még valami újat csinálni, és monotonok(pl.:lassú fejlődés, rengeteg szint és képesség).
Az kampányok meg egy, max 2 nap alatt végigjátszhatók, és ha újra kezded, nincs benne új, és előbbutóbb csak megunod ugyanazokat a küldetéseket...Szrintem.😕
szóval ,decsak az elött tudok ott ülni folyamatopsan
1 éve kledztem játszani és 300óra
viszont én függő vagyok kissé,suliidőben 6kor kelek,hazaérek 2-kor ideülök,itt vagyok holnap hajnal 3-ig😆
és közben még meg is tanulok game közben😆
Mostanában jelentősen kevesebbet játszom. Csak azokkal játszom, amik érdekelnek, mint például most az NFS HP. Végigjátszom és utána megint 1-2 hónapig csak netezek és msn-ezek.
Viszont én ismerek jó pár facebook függőt! Azok a legrosszabbak! 😆
Majd elszáll (legalábbis redukálódik) a függőségetek ha dolgozni fogtok, az tuti! Örülni fogtok ha pihenhettek nem méghogy több órát gépezni, na persze!
Az igen! 😆 az komoly dolog! azért ien nelegyél : [movie=youtube]3KUUekOD-eY&feature=related[/movie]
ezt egy oldallal ezelőtt láthatjátok, és elég funny mivel hogy a gyerek 1:09-nél megpróbálja feldugni magának a távirányítót😂
am meg én nem vagyok függő, mert sokat kell manapság tanulni, ez azért a pontszámaimon is meglátszik.
és
Fekinek igaza van
Ez olyan hogy WoWosokra mondják hogy függő szerintem ez nem igaz mert ennyi erővel minden játék okozhat függőséget hisz az a lényege a játéknak hogy lekössön szerintem😀 de ez csak magán vélemény😉
Csakhogy azért mondják a wowra h függőséget okoz mert sokan nem tudnak leállni vele...nem 1 embert ismerek aki minden hónapban fizet azé a gamecard-é és már tolják egy jó pár éve...és aki ennyi pénzt beleöl egy játékba az már nem normális sztem 😆
Más játékokat simán abba lehet hagyni, de ezt sokan nem bírják....rendesen már idegesek h ha nem játszhatnak vele 😆
Na meg a fórumozásba is 😃
naponta max 4 órát gépezek tanévben nyáron max 6
augusztusban vettem meg a cod 6-ot és van 300 órás játékidőm...😀
de nem hiszem hogy kocka lennék mert ha kapok egy karót akkor 1 hónapig nem gépezhetek ...volt már olyan és kibírtam.
még vmikor 2008 végén csináltam a profilom, akkor meg még nem nagyon használtam, de még asszem 1.3 as patch-nél kezdem a cod4-et, az is lehet h az előtt, már nem tudom😃
Én hétköznaponként 3/4 órát szoktam gépezni, hétvégén meg úgy kb. 7-8 órát. Nem vagyok függő, legalábbis remélem.😀 Csak annyit szeretnék tudni, hogy 7 óra gépezés egy széles, hosszú monitornál (nem LCD, Plazma sem pedig LED, hanem egy régi gyenge sz.rság.) nem rontja a szememet? Mert már a bal szemem így is rossz, nem akarom, hogy a másik is olyan legyen.😞
A monitor vibrálása sem egészséges, de a fő gondot az okozza, hogy nagyon hosszú ideig csak egyetlen közeli távra fókuszál a szemed, és az teljesen mindegy, hogy crt vagy lcd monitorral. De több órányi terhelést pár perc alatt le lehet vezetni, szóval ettől annyira nem kell tartani, ha csak 3/4-ed órát ülsz hétköznap a gép előtt. Amúgy aki nagyon függő, azaz a teljes napját a gép előtt tölti, annak érdemes azt csinálnia, hogy kiválaszt egy távoli(mondjuk 100méter) dolgot, és ráfókuszál, majd egy pár centire a szeme elé teszi az egyik ujját és ráfókuszál arra, majd megint a távoli pontra és így tovább. Ezt pár óránként 2-3 percig kell csinálni és nem lesz gond. A crt monitorokhoz meg vagy védőszemüveg kell vagy 3/4-ed óránként kell tartani egy negyed órás pihenőd, és akkor a vibrálás sem fog gondot okozni. 😀 Mondjuk minél nagyobb frissítésre van állítva a crt monitor annál kevésbé károsabb, szóval törekedni kell arra, hogy legalább 75Hz, de inkább 85-100Hz-es frissítésen használd a monitort(ez csak crt monitorra vonatkozik). 😀
Bár ebből két hét alatt toltam 80-90 órát a többit kb a másik héten😆
Ez az év beszólása... 😂😂
Én hétköznaponként 3/4 órát szoktam gépezni, hétvégén meg úgy kb. 7-8 órát. Nem vagyok függő, legalábbis remélem.😀 Csak annyit szeretnék tudni, hogy 7 óra gépezés egy széles, hosszú monitornál (nem LCD, Plazma sem pedig LED, hanem egy régi gyenge sz.rság.) nem rontja a szememet? Mert már a bal szemem így is rossz, nem akarom, hogy a másik is olyan legyen.😞
hát én régi monitorral nem gépeznék sokat....