Minden a koronavírusról (COVID-19)

Szerző: Arthur Morgan, 2020. March 11., téma
Fórum » Társalgó
Alapozó:
Vírusok: [LINK]
Oltás: [LINK]
SARS-CoV-2 (COVID-19) pandémia: [LINK]

Ajánlott tájékoztatók:
Kovidők: [LINK]
Járvány adatok (444): [LINK]
Oltási adatok (444): [LINK]
Hozzászólások: 544
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Belchior10 avatar
Nem kell egyelőre pánikba esni és remélhetőleg nem lesz olyan a helyzet, mint az olaszoknál. Ők ezt nagyon komolytalanul kezelték az elején. Látszik is, mi az eredménye.
0
0
0
0
💬 2
gigazte avatar
@Belchior10: Hát ha mindenki olyan komolytalanul veszi a munkáját, mint a határon lévő rendőrök, akiket levideóztak, akkor hamar elterjed a vírus! Legalább ne ilyen IQ 0 embereket küldenének ki a határ mellé... 😂
0
0
0
0
Demoz avatar
@Belchior10: Sajnos itt Angliában sem veszik elég komolyan.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Most nem tudom, hogy a korona vírus miatt vagy egyébként is elhalasztották volna a Mulan filmet és a Bloodshot -ot? Felmentem a helyi mozi facebook oldalára és ott látom, hogy premier törölve van kiírva. Na mondom f...a!
0
0
0
0
💬 3
Rocky12 avatar
@Gyrger72: Ohhhh, lehetséges, mert elméletileg 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket nem tarthatnak, tudod :/ (persze, hallottam olyan helyről is ahova pont 99 embert beengednek, de a vírusnak mindegy, hogy 101 vagy 99 ember van egy helyen)
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Rocky12: Azok a helyek ahova 99-en bemehetnek nem véletlenül a cinema city-s mozik?😃 Amúgy meg ha 1 ember bemegy a vírussal nem fog mindenkit megfertőzni mert a vírus R száma csak 2,2 😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Warlordcommander: Igaz, csak könnyelműségből nem néztem utána és nem is érdekelt annyira ez a téma 😀 De majd akkor fogok újra moziba járni ha újra normálisan fognak működni ( szerintem jelenleg beláthatatlan időn belül).
0
0
0
0
thug85 avatar
A feleségem ma 22-ig dolgozott. Bementem érte a munkahelyére, és miközben hazafelé tartottunk gondoltuk ugorjunk be a Tescoba macskakajáért. Ez a Váci úton a Tesco extra ami 0-24-es. Kb. 22:15 volt mikor bementünk. Ó, nagyon ***a, alig van valaki. Aha. Az élelmiszereknél ezernyi ember, tök üres polcok. Még azt is elviszik amit egyébként nem vennének meg. A cuccok a földön szétszórva, mindenki ész nélkül megy amerre néz nem számít min, vagy kin mennek keresztül.
Álltunk és csak néztük, nehéz volt feldolgozni a látottakat. Sarkon fordultunk és kisétáltunk.
0
0
0
0
💬 3
Scorn Face avatar
@thug85: Nem semmi élmény lehetett...
0
0
0
0
19ati93 avatar
@thug85: Az kemény. Felénk vidéken (de Pest megye) még nincs ilyesmi szerencsére.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@thug85: Nálunk (komáromba) a teszkóban egy lélek sincs, eddig szlovákiából jártak át, mindig tele volt, de ha most átjönnek és vissza akkor 2 hét karantén. Ezért inkább nem jönnek 😀
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
@laczy: Fő a jó név választás 😃
Mostmár legalább tudom miért viszik ennyien 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@NiXiT01: A Corona sör is felkapott lett! 😆
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
@gigazte: Akkor ezekszerint a vírus elenszere is megvan 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
Annyira be vannak szarva, hogy a megye 2-ben, megye 3-ban is a hétvégén zártkapus meccseket szerveznek itt Zalában... Kezdjük ott, hogy a kültéri rendezvényeknél mások lennének a szabályok, és 100 néző egy faluban elég ritka jelenség, ha már a beltéri rendezvény szabályaihoz mérten nem nézheti senki a meccset! 😂
0
0
0
0
💬 4
19ati93 avatar
@gigazte: Na ez az, de amúgyis senki se nézi a meccseket nagy számmal. 😃 Valamelyik nap is tv-ben ment egy magyar kupa meccs, alig volt valaki a lelátón, ha jól rémlik ZTE meccs volt. Ránézésre 2-300 ember lehetett max,de lehet sokat mondtam. Sózval ja megéri a 10k-s stadionokat építeni.😆 Aztán a Fradi meccsein kivül kb sehova nem jár ki a nép.
Cirka 10 ezres stadionokban kint vannak 1-2 esetleg 3 ezren az minden csak nem ideális.
0
0
0
0
gigazte avatar
@19ati93: Alapból vicc ez a magyar bajnokság... 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@19ati93: Simán mondhatta volna a bajnokságot is! 😆 Most majd jól kikezdik, hogy hogyan mondhatott ilyet.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Pedig már reménykedtem, hogy nem fog ez a téma előkerülni itt az oldalon...
0
0
0
0
💬 2
thug85 avatar
@Scorn Face: Kis naiv. 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@thug85: Hát igen, megesik az ilyen 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
Úgy fest Ausztrál GP se nagyon lesz..f**k, közben meg lehet mégis.. 😆 ők se tudják már, pedig találtak koronás fertőzőttet.

De miért órákkal a pénteki edzések előtt jöttek rá erre és nem már jó 1 hete azt most se értem. Főleg minek utaztak ki?!
Sorra maradtak el az események máshol is. Elég egyértelmű volt hogy mi lesz ebből.
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Pontosan! 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Nekem csak ennyi a véleményem. Túl hypolva. 😂
https://ripost.hu/wp-content/uploads/2020/03/facebbok.jpg
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
Akár félünk ,akár nem ,ha jön akkor jön,vagyis hát már itt van. Ha elkapjuk akkor elkapjuk ,ha nem nem. Ez kis túlzással csak azon múlik,hogy hol vagyunk,meg a szerencsén az meg hogy utána mi lesz csak azon ,hogy kitartó légy és főképp menny el orvoshoz ,ha kiderül...bár lassan a kórházak is túlterheltek.Maradjunk annyiban ,hogy lesz még itt felfordulás bőven,legalábbis szerintem én bízok a legjobbakban és nem pánikolok...persze félválról se veszem...az a másik véglet,aki azt hiszi,hogy ő kemény ,mint a kád széle ,iszik egy két felest és nyugesz van,itt mondván europában semmi gond nem lehet,hiszen eddig se volt például tornádó,nagy földrengés stb,egyszóval nincs átérzése néhány embernek,nem hiszi el ,hogy ez ő vele is megtörténhet,mert itt élünk és erre nem nagyon volt még ilyen és úgy gondolja ő a kivétel ő megússza....akár hogy is, terjed és nincs még ellenszere ,ez a lényeg,ezen nem lehet mit változtatni még és ezt sokan elbagatelizálják illetve van sok olyan ember ,aki a sima influenzát emlegeti példaképp,hogy hányan meghaltak ,amire viszont van gyógymód,tehát itt ,amit sokan nem értenek az a baj,hogy erre még nincs.Elvégre valószínű nem vicceskedésből zárták le Olaszországot...
0
0
0
0
💬 3
zsolo avatar
@Andor1997: "kitartó légy és főképp menny el orvoshoz"

Na pont ez az amit nem szabad, így csak megfertőzöl másokat is! Van egy telo szám amit lehet hívni pont ezért ha valaki azt gondolja hogy elkapta a vírust! Házi orvoshoz nem szabad menni!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@zsolo: Igazad van ,félreérthetően írtam, a menny el alatt arra gondoltam ,hogy úgymond szólj ,hogy lehet gond van....nyilván csak megszokásból írtam "a régi módszert".De így van jól mondod ,szólni kell nekik ők meg majd tudják a dolguk.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Andor1997: Akkor jó, gondoltam szólok! : D
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
csak annyi a gond, hogy rosszul van kommunikálva az emberek felé.
nem gond hogy felhívják az emberek figyelmét a higiéniára (ha már nem magától értetődő)
nem gond hogy bezárják a közintézményeket, egyetemeket, rendezvényeket. a szociális elkülönítés egy mód arra, hogy a vírus terjedését fékezzük.
ott lenne a gond, ha olyan kiugró lenne a fertőzöttek száma, mint kínában, mert akkor az egészségügyi rendszer azokat sem tudja ellátni, akiknek a legnagyobb esélye van a gyógyulásra. ha a fertőzés lassul, akkor tud működni az ellátás, esetleg egy oltóanyag kifejlesztése, illetve ha a normál influenzához hasonló a betegség, akkor az időjárás felmelegedésével a betegség is visszaszorul - de legalábbis az emberek immunrendszere erősödik.
0
0
0
0
gigazte avatar
Nekem bőven elég az a sok istenhez rímánkodó ember a közösségi oldalakon! Hihetetlenül fel van fújva az egész téma...
0
0
0
0
thug85 avatar
Én magától a vírustól nem tartok, viszont amit az elterjedése magával hozhat attól igen. Kiszámíthatatlan, hogy hol és mikor mit zárnak be vagy mi marad el. Több ismerősöm külföldi útja maradt el amire mar jó edeje várnak, és nekünk is lenne több külföldi utazásunk amit egyenlőre úgy kezelünk, hogy nem lesz, mivel ki tudja mi lesz 1-2 hónap múlva.
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@thug85: Hát igen, rengeteg mindent lefújnak, elmarad, bezárnak, stb. Még el se kezdődött a hagyőr szezon már 2 rendezvény tuti nem lesz megtartva :/
0
0
0
0
susguy avatar
Egyrészt, persze, sokan vannak akik túlreagálják. Másrészt viszont ugyanígy sokan vannak akik szimplán nem hajlandóak komolyan venni, és szándékosan szarnak az egészbe, ami egy cseppett sem jobb, sőt.
0
0
0
0
💬 1
BenjaminHun avatar
@susguy: +1 Én is így gondolom.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Állítólag már nálunk is van 7 fertőzött,legalább is a szlovák sajtó szerint. Persze karanténban. Na mindegy,ez a betegség a bolondok nyavajája. Láttam már olyat aki a Lidl-be reszpirátorral ment be,persze csak a Lidl előtt vette fel. Ő védekezik,ő nem lesz beteg. 😃
0
0
0
0
💬 6
susguy avatar
@Viktorinho: [LINK]
12, és nem a szlovák sajtó szerint.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@susguy: 10 Szlovákiában,reggel még csak 7 volt,szaporodnak mint a nyulak.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@susguy: Erre a linkre inkább nem nyomok, ki tudja milyen vírusos oldalra visz >_>
0
0
0
0
susguy avatar
@Warlordcommander: Koronavírusosra 😎😎😎😎😎

Egyébként:
ArcGIS is a geographic information system (GIS) for working with maps and geographic information maintained by Esri. It is used for creating and using maps, compiling geographic data, analyzing mapped information, sharing and discovering geographic information, using maps and geographic information in a range of applications, and managing geographic information in a database.
Mire nem jó egy kereső.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@susguy: Ismerem, de ezt a viccet nem lehetett kihagyni 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@Warlordcommander: Áh, értem 😆
0
0
0
0
no avatar
Túl van hype-olva. Influenza szezon még mindig magasan veri a koronát, csak azt már ismerjük és nem érdekel különösebben senkit se. Ez a nagy bevásárlás dolog meg ugyan úgy szánalmas 😂

Én inkább tekintek pozitívan a koronára, legalább kicsit ráeszmélnek az országok, hogy az egészségügy el van hanyagolva, e mellett az emberek is jobban odafigyelnek a higéniájukra akik eddig nem igazán törődtek vele.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Én lesz.rom az egészet. 😀 A sok hülye hadd pánikoljon. Amúgy meg úgyis csak azt akarja a média hogy az emberek erre figyeljenek valami más fontosabb dolog helyett. Éljenek az összeesküvés elméletek.
Tévébe is mondták már ahogy láttam hogy bezárják az egyetemeket. Na ez is el van túlozva. Nálunk most jövő héten lesz egy hét kényszer szünet emiatt aztán kész. Túl van ez hype-olva. 😀 Na ez az én véleményem. 😉
0
0
0
0
💬 1
Arthur Morgan avatar
@Warlordcommander: Abban van valami , hogy ameddig ez a járvány van a középpontba addig lehet sumákolni minden mással a háttérben 😆. A sok politikus bácsi biztos él a lehetőséggel.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Én úgy vagyok vele, hogy ameddig nem szükséges feleslegesen nem pánikolok. Ha meg nagyon komolyra fordulna a dolog akkor is igyekszek higadt fejjel gondolkodni 😆. Meg egyre több helyen látom, hogy rogyásig megpakolva viszik az emberek a lisztet és cukrot. 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció