The Witcher (Vaják) sorozat
Mivel gondolom több embert is érdekel a The Witcher, ezért egy átfogóbb fórumtémát nyitok a sorozatról. Itt lehet akár a történetről, a megvalósításról, illetve az egész koncepcióról beszélni, hogy kinek mi tetszett a sorozattal kapcsolatban! Remélem több embert is megfogott, és egy jó társaság kerekedik itt! :D Csak csínján a spoilerekkel.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Spoiler!
Összességében elégedett vagyok, és párszor még végignézem 2021-ig ezt az évadot az fix! Most majd jöhetnek harmadszor is a játékok! 😆
Spoiler!
Spoiler!
Nehéz lesz elvonatkoztatni a játékoktól😆
Olvastam az első 4 könyvet, és még elég friss. Kíváncsian várom mit is tettek le az asztalra.
Nem spoileres gondolatok:
A fordítás elő osztályú munka, nem is emlékszem hogy lett volna benne olyan elbénázás mint ami nem egy Netflixes sorozatra jellemző sajnos. Legutóbb a The Blacklist s07e10 volt ami kiborított de annyira hogy írtam is a netflixnek hogy olyanra bizzák a fordítási munkát már aki az adott sorozat szlengjével is képben van és nem csak szótári találtok első eredményét teszi egymás után sorba.
A második rész végén az ének fordítása kiemelkedő és az előadás is odaveri mind az angol, mind a lengyel verziót. Na ez az amiért még pluszba fizetnék is hogy normális verzióban elérhető legyen, nem a filmből kiollózva vagy hangmérnök által elbaltázva, mint a YT-on fent lévő ilyen és hasonló verziók sokasága.
Kb ugyanaz mint a Wonder Woman 1984 trailerének a zenéje. Jött, látott, hódított, YT-n kismillió verzió megjelent, és alig van közötte hallgatható vagy nem a trailerből kiollózott. Végül az persze meglett az eredeti szerzőjétől és az eredeti előadás is, de inkább megvettem volna normális verzióban...
Spoileres gondolatok:
Spoiler!
Valahol olvastam és egyetértek vele, az egész sorozat olyan, mintha a főhős csak mellékküldetéseket csinálnia...bizonyos részek történéseinek nulla kihatása van a főszálra.
Plusz azért nulla ismerettel katyvasz hogy egyes jelentek és történések más időkben játszódnak. Persze a JAG féle minden jelenetnél pontos óra perc bemondás is gáz lenne, de legalább el lehetne helyezni valahol az időben azokat a cselekményeket.
Ha már a második részről volt szó:
Kár hogy nem lett ez idáig kiadva teljes terjedelemben a magyar verzió, normál minőségben, és nem a filmből kiollózva...plusz a közel hivatalos angol verzió lehet az én fülemmel van gond, de baromira el van cseszve a béna hangmérnöki munka miatt. Két harmadától üvölt a zene, az ének meg nem érthető tőle...