Mi az oka?

Szerző: BenceSZ, 2019. August 03., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok! Sokszor latom kommentekben írkálja sok ember, hogy futna-e ilyen vagy olyan konfiggal a játék. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindig pontosak az adatok de használjátok az összehasonlítót azért van. Kiváncsi vagyok miért nem használjátok, nekem 90%-ban használható, jó eredményeket ad és tényleg fut úgy a gépemen. Előre is köszi!
Hozzászólások: 209
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok, mar 1 hete csak a netet bongeszem de nem talalok valaszt, es eddig senki nem tudta mi lehet a baj.

Az esemenynaplo folyamatosan hibakat ir, mar ujra raktam a gepet is. 1 hete jott elo a hiba, jatek kozben ilyen 10 masodpercenkent le esik az fps-em 0 ra es beakad a jatek, utana jatekon kivul is csinalja ameddig nem inditom ujra.

Az esemenynaplo ezt a hibat dobja ki.

A(z) 0 csoportban lévő 29 processzor sebességét a belső vezérlőprogram korlátozza. A processzor a legutóbbi jelentés óta 71 másodpercig volt ebben a csökkentett teljesítményű állapotban.

Az energia gazdalkodasnal mar megcsinaltam mindent amit lehet de a hiba nem szunt meg.
Valaki tudna esetleg segiteni?
0
0
0
0
nesquik13 avatar
Hello tudtok segiteni ujrapasztasztam a proceszort Ryzen 5 3500X és játek kozbe 80 90% a kihazsnaltság es ugral az fps fel le. Tudna valaki segiteni?
0
0
0
0
💬 9
Puffin avatar
@nesquik13: Milyen játék, milyen felbontás, milyen videókártya? Semmit nem tudunk. Így nem lehet segíteni.
0
0
0
0
nesquik13 avatar
@Puffin: Radeon Rx 5700XT Cs2 meg warzone 2
0
0
0
0
Puffin avatar
@nesquik13: A CS2-nél nem tudom mi lehet.
A Warzone az meg olyan amilyen. Nagy pálya sok player. Lehet nem bírja.
Előtte jó volt?
0
0
0
0
Pokman avatar
@nesquik13: De újrapasztázás előtt jobb volt mint most? Vagyis azóta ilyen amióta megcsináltad?
0
0
0
0
nesquik13 avatar
@Pokman: Miota ujra lett pásztázva de a homerseklet jó
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@nesquik13: Eredeti vagy kalóz?
0
0
0
0
nesquik13 avatar
@Pokman: Rá raktam egy win11 et es egy
0
0
0
0
nesquik13 avatar
@Pokman: Rá raktam egy win11 et es egy
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
PoPet avatar
Esetleg próbálj meg egy full driver újratelepítést DDU-val, nézz szét nincs-e valami energia gazdálkodás bekapcsolva, vagy ami még eszembe jut, hogy húzd fel te magad maxra a kártya power limitjét adrenalinban.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Bányász vírus? Nekem most az volt a gepen...
0
0
0
0
kmetovics avatar
Sziasztok. Nekem most az a problémám áll fent, h a vadonatúj egerem már most s*arakodik. Kb 1 hete van meg és pára napja azt csinálja random időközönként, h a bal egérgomb kattint egyet. Az elején még türhető volt, de most már marha idegesítő, h netezek és mindenre rákantint magától az egér, amire nem akarok. Van, h youtube közben csak úgy megáll, meg elindul egy videó. Kipróbáltam, más egér nem csinálja ezt. Azért egy 20k-s egértől elvárható lenne, h ne csináljon már ilyen baromságokat. Ilyen még sosem fordult elő velem. És nem tudom, h egy vga driver csinálhatja-e ezt vagy valami más. Az egeret meg hiába frissítem, mert mindig talál újabb verziót.
Ja és amúgy ASUS ROG Gladius II Core-es egerem van.
0
2
0
0
💬 12
PoPet avatar
@kmetovics: Egy jó Asus egérről nem tudok, hogy létezne (jó tálán van 1-2, de általánosan szar "gamer" egereket gyártanak amit a név meg az rgb ad csak el). Küld vissza, kb 2017-ben még jó lett volna, manapság már százszor jobbak vannak. Nehéz, ezer éves szenzorral és ezek szerint a switchek is elég gyatrák.

Ezek jók, olcsóbban:
Xtrfy M42 (Kétféle hátsó részt adnak hozzá)
Xtrfy MZ1
Cooler Master MM710
0
0
0
0
kmetovics avatar
@PoPet: Köszi majd rájuk nézek. Eddig direkt nem vettem egeret 10k fölött, mert úgy gondoltam mind1, h milyen, csak tudjam rendesen használni netezéshez, meg néha fps gamekhez. Ezt most csak azért vettem, mert ki akartam próbálni egy drágábbat, meg már kezdett szarakodni a régi. Amúgy azt hittem, h mivel Asus, ezért jó lesz, de ahogy te is írtad a a márka adta el magát.
1
0
0
0
PoPet avatar
@kmetovics: Nézz szét itt is akár: [LINK]

Nyilván vannak még ezen a srácon kívül mások akik hasonlóval foglalkoznak, de az ő listája tipikusan olyan amiből el lehet indulni. Mindegyik egérről van videója, van kereső az oldalán, amivel tudsz a kézméretedhez passzolót keresni stb.

Hasonló csatorna, illetve oldal még ahol találhatsz egerekről infókat:
[LINK]
[LINK]

De amiket írtam azok jók, MM710-em volt 2,5-3 évig, MZ1 furán néz ki, de az egyik legjobb egér amim valaha volt, az M42-őt pedig sokan dicsérik, és mivel 2 különböző hátsó résszel adják, lehet próbálgatni neked melyik áll jobban kézre.
0
0
0
0
Pokman avatar
@kmetovics: Van Asus Armoury Crate instalálva neked?
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Pokman: Van. Elég nagy katyvasz az egész. De valahogy sikerült beállítanom a színeket és a DPI-ket, amikor megjött.
0
0
0
0
Pokman avatar
@kmetovics: Ha onnan instaláltad a drivereket akkor uninstaláld mindet és armouryt is, majd töltsd le direktbe csak az egér driverét (meg a többit, ha van). A ROG cuccok nagyon el vannak csesződve abban a programban és TUF se teljesen probléma mentes. Még ha le is törlöd a színek amiket beállítottál meg kéne maradjanak. Ha meg nem akkor próbáld meg úgy csinálni hogy csak a színeket álítod armouryban és minden mást békén hagysz.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Pokman: Szimplán vissza kell küldenie azzal a címszóval, hogy rossz és él a 14 napos elállással mert csalódott a termékben, úgyis szar egér. Aztán lehet venni olcsóbban olyat ami tényleg jó cucc. Egerek terén a kanyarban sincs az Asus egy logitech, xtrfy, lamzu, cm, razer ellen. Bár nagyon más perifériában sem, de legalább billek közül a highendben van nekik talán 2-3 jó, füleseket nem vágom, de hát ott is más márkák mennek többek között a fent felsoroltak közül (+steelseries), és nem véletlenül.
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet: Nekem és sok kollégámnak is Asus egerünk van, TuF és Rog, soha nem volt panaszunk rá. Persze itt lehet szőrszálhasogatni hogy most egy logitech vagy razer 1-10%-al így vagy úgy jobb. De hacsak nem esport bajnokásgra készülsz akkor jó az Asus is. Tényleg nem értem mi ez a nagy Asus gyűlölet részedről, úgy mindenben. Megértem hogy most tápegység, alaplap (bár AM4-esek elég jók) és videókarit mást ajánl az ember, azokból én is. De hogy most mi a baj a monitorok, gépházak, ventik, fülhallgatók, meg billenytű és egér terén.....ezek már tényleg csak szőrszálhasogatások.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Pokman: Manapság amikor 49-55g-os wireless egerek vannak, de még vezetékesből is millió jobb van hasonló súllyal, normális paracord kábellel, flawless modern szenzorral, akkor azokhoz képest ezek az egerek már borzasztó gagyik.

Amit vett egy közel 100 grammos, 5 éves szenzorral szerelt, szövet borítású de gumi kábeles egér, ilyen szenzort meg kábelt a neves gyártók már belépő kategóriába sem tesznek, nemhogy az 50 eurósok közé.

Egész addig fogalma sincs senkinek mennyivel jobb egy normálisan esportra tervezett, könnyű, normális talppal, kábellel szerelt, jó anyaghasználatú egér amíg nem fog egyet. És ráadásul olcsóbbak is sokszor, mert nincs rajtuk világítós rog logó meg asus adó (jó nem a razer, az hasonló mint a rog, de legalább cserébe jók, logtech minőségi egér, normális áron, az xtrfy meg kifejezetten olcsó, és minőségi).

A Lamzu Atlantist amit most próbálgatok egy kategóriával feljebb van, 32-ért vettem. Wireless, 55g, masszív, csere talpakkal, gripekkel, paracord kábellel és usb c - usb a donglellel jött. Csak az extra tartozékok megérnek vagy 15 eurót.
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet: Persze hogy vannak rosszak, de ez igaz minden márkára, most pár egér miatt az egész Asust gyűlőlni viszont egy teljesen más dolog. De én vettem a kezembe és használtam több tucat különböző egeret, persze az esportra tervezett könnyebben mozgatható volt, de mikor utána a kezembe vettem egy TuF modellt, jó nem olyan fogása volt, de pont úgy végrehajtotta a feladatát. Játékban is ment olyan jól, persze ha most nyomtunk volna egy például LoL meccset a két egérrel akkor érezhető lett volna az a 0.pár% eltérés. Bár az is igaz hogy kmetovics egerét sose próbáltam. Az igazi különbség amit éreztem viszont, nem csak fogásban, azok az egerek voltak amiket az összerakott buildekkel küldenek sokszor, vagy az irodai munkára használt olcsó szarok amiket a cégek/intézmények százszámra vesznek. Rog egerek között is van jó, igaz az árát semmi sem indokolja, pont mint Nvidia és az árazásai. Én mindig is azt mondtam ha valaki megkérdezte tőlem hogy milyen egeret vegyen, hogy hacsak nem akar esport bajnokságra menni, az irodai egereken kívül veheti azt ami tetszik neki. És továbbra is ezt fogom mondani. Persze azért az árát nézze meg, egy 50 eurósat azért ne 😂
0
0
0
0
PoPet avatar
@Pokman: Én nem gyűlölöm az asust, biztos vannak jó cuccaik, csak még én nem találkoztam velük!

Viccet félretéve, nem az, hogy pár százalékkal jobbak amiket pl említettem, hanem mindenben jobbak. Nem is nagyon lehet egér és egér jözött százalékban mérni különbséget. Súly, szezonzor, shape, tartozékok, kábel. Ezeket kell nézni, főleg a shapet (ezért jó kezdő gamereknek is az M42 pl, mert rögtön 2 féle egeret kap az ember).
Egyik legnehezebben kezelhető egerem egy Xtrfy M8 volt, mert sehogy sem éreztem rá, nem értettem meg, pedig aztán top tier volt benne minden, csak a forma nem volt nekem való.

Spoiler!
Persze lehet játszani vágódeszkán Genius egérrel is, csak aztán ne azt kelljen hallgatni, hogy "szar a hitbox".
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet:
Én nem gyűlölöm az asust, biztos vannak jó cuccaik, csak még én nem találkoztam velük!
én az MSI-vel vagyok így, de attól még tudom hogy van jó termékük 😜
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Üdv! Èrdeklődni szeretnèk hogy az RTX video super shamping resolution VRS opciót hogyan kell bekapcsolni illetve használni mert én próbálom de nekem nem működik? Mit tudnák tenni ez ellen?
0
0
0
0
💬 12
Pokman avatar
@KrisztianRikardo: Az opciót magát látod? Vagy be kéne legyen kapcsolva de nem működik?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Pokman: Bekapcsolom 1esre de semmi reagalas
0
0
0
0
Pokman avatar
@KrisztianRikardo: Újraindítottad a gépet utána? Új driver update is okozhatja ahogy hallottam, vagy ha régi van talán pont a frissítés oldja meg. Windows 10 vagy 11?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Pokman: Legujjabb driver van fent regivel is probaltam! Win 11
0
0
0
0
Pokman avatar
@KrisztianRikardo: Halottam hogy win 11-en nem ment, de 2 frissítéssel ezelőtt meg kellett volna oldja. Szóval csak hogy tisztázzuk, Nvidia control panelben be van állítva de nem működik?
0
0
0
0
Pokman avatar
@KrisztianRikardo: Próbáltad Nvidia drivereket leszedni majd újrainstalálni?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Pokman: Igen mindent probaltam! Valoszinu h a win11el nem kezeli vagy passz! De azt is eszre vettem hogy egyes jatekokban a VSR opció is van de nalam nem mutatja!
0
0
0
0
Pokman avatar
@KrisztianRikardo: Akkor az valószínűleg Windows probléma. Nekem is van egy ilyenem, sajnos nincs mit tenni mint megvárni amíg a Microsoft kijavítja. Vagy esetleg újrarakni windowst, de ezt én nem próbáltam mert túl sok gonddal járna és az sem 100% hogy segít
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Pokman: Én is ugy vagyok vele de köszi hogy probáltál segíteni!
0
0
0
0
Pokman avatar
@KrisztianRikardo: Amúgy olyan probléma is van hogy ezek néha csak 4k-ban 4k monitoron működnek, szóval annál lehet a baj. Persze ez nem kifogás, de ha van egy 4k tévéd egy próbát megér hogy rákötöd a gépet
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Pokman: Köszi erre nem is gondoltam! Holnap ki is próbálom!
0
0
0
0
KENI07 avatar
Sziasztok.Ujra raktam az asztali pc met és STOCK beállitások melett olyat produkál a proci,hogy alapjáraton fel le ugrál a höfok.40-70 80 ig.Valaki tudna egy megoldást hogy mit kapcsoljak ki a bioszban?Köszi elöre is.
0
0
0
0
💬 1
PoPet avatar
@KENI07: Fan curve illetve smart fan beállításokat keress, azokkal tudod megadni, hogy PWM/DC módban legyenek, ill, hogy mihez igazítsa a fordulatot (pl proci hőfok, vrm stb). Valamit azt is meg tudod adni, hogy pl 50 fokig csak X%-on menjenek a ventik, 70-ig Y-on és így tovább.
0
0
0
0
cey85 avatar
Sziasztok! Most raktam össze a netes konfigomat és akad 1-2 dolog amit nem értek. DDR4 3200Mhz CL16-al ez a hivatalos. Eközben működés közben nem megy feljebb 2133Mhz-nél és CL15-nél XMP be van kapcsolva és állítottam a Mhz-et de nem ment 3200-re sehogysem. Időzéteshez nem nyúltam. Hogy lehet, hogy nem megy fel 3200-re?
A másik amiben segítségeteket kérem, hogy a cpu tartalmaz integrált vga-át és a BIOS-ban lehet a vram mennyiséget változtatni de hiába próbálom nem módosul a vram. A gép többször újraindúl aztán vagy elindúl és nem tárolta el a beállításokat, vagy csak a BIOS-t dobálja be mert nem tud tovább menni. Ekkor az sem segít ha vissza állítom kézzel hanem be kell töltetni vele a legutolsó helyes beállítást és akkor el tud indúlni. AMD Driver fent van. Meg tudja valaki mondani, hogy miért van ez a 2 probléma? Köszönöm ha segít valaki
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@cey85: Melyik foglalatban vannak a ramok az alaplapon? BIOS legfrissebb? Ha bebootol mit mutat a cpuz mint ram frekvencia? Egy rammal is ez a helyzet?
0
0
0
0
cey85 avatar
@Bronson: Megmondjam őszintén lusta voltam, mert gondoltam a mem foglalat váltásra én is.😂 Mert kiderűlt abban volt a hiba. Át tettem és egyből 3200Mhz, és nőtt a integrált vga memóriája is. Ennyi volt a baja. Egyből több lett az fps a Dead Island 2-ben😅 Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Bronson avatar
@cey85: Altalaban a legegyszerubb dolog a problema 😆
1
0
0
0
mata1093 avatar
Sziasztok!

Vettem 32 GB Ram-ot es beallitottam az Xmp profilt. Csak Bf-be olyat produkal a gep miutan bekapcsoltam az Xmp h amint elkezdodik a kor felvillan az alaplapon a piros led ami elv a Cpu. De ha a jatek menube vagyok nincs ilyen gond es egyik masik jatekba se jatek kozbe se. Egyedul Bf-be csinalja h amint elindul a kor felvillan de van h elalszik ( valtozo ). Ha minden jateknal csinalna de csak bf-nel van ez.
Gepem:
I7 11700 cpu ( nem k )
32 gb ddr4 3200 mhz ram
Rtx 4070 ti vga
Asus tuf h570 Pro alaplap

Valaki tud esetleg megoldast?
Elore is koszonom a valaszt!
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@mata1093: Megpróbáltad hogy megcseréled a ramokat?
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Warlordcommander: Kiderult h a proci hofokkal van a gond. Ma ujrapasztazom. Raneztem programmal es durva hofokokat mutatott 😀
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
MEGOLDÁS (eddig úgy néz ki) az alant írtakra:

A furcsa bekapcsolásra (nem ad képet, billegér világítást, csak a gép megy, újraindításra minden jó) és esetleg egyebekre:
A RAM nem 3600-as órajelen ment, hanem 3200-esen. A gyárilag általa megadotton elvileg most jobb.
A játék indítás hatására való újraindulásra:
Valóban. Amin volt a játék, SSD, cseréltem SATA kábelt, kivettem a SATA elosztót alóla. Mentem egy kört, minden oké volt.
Random elmegy a kép, de hang stb. van:
Érzékelés hiba. A harisnyázott tápkábelhosszabbító volt a ludas. Megmozgattam elment a kép. Bedugtam a táp kábeleit, akárhogy "ráncigáltam" semmi nem történt. (VGA)
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Sziasztok,
Valószínűleg még PH-n is rákérdek, de hátha valaki tud valami okosat mondani. Az mitől lehet, hogy a nemrég összerakott/erősen frissített gép úgy kapcsol be, hogy:

- Bekapcsolom. Minden világít, forog satöbbi.
- Viszont a bill és egér fénye nem villan fel. Monitoron nem töltődik semmi, nem látom a ROG logót stb.
- Nyomok egy restartot, és minden jó.

Ezt mindig eljátssza, mióta összedobtam úgy, hogy működik is. (: Valami ötlet mi okozhatja?

(gépinfó az adatlapomon, hogyha szükséges lenne)
0
0
0
0
💬 15
PoPet avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Próbálj ki egy olyat, hogy ha úgy lövöd le a géped, hogy Shift+leállítás gomb, akkor után is csinálja-e. Ha nem, akkor a gyors rendszerindítást kell lelőni.
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: Tehát Shift+Start menüben lévő leállítás gomb. (nem tudom létezik-e másik egyáltalán : D de biztos ami biztos)
Okés, majd letesztelem akkor ezt. Köszi! Jelzek majd.
0
0
0
0
PoPet avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Aha, arra gondoltam.
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: Na megpróbáltam. Így se jött be semmi. Újraindításra igen. Érdekes, most az újraindítás nem úgy zajlott, mint eddig (teljesen leállít mindent, mintha kikapcsolna és vissza), hanem úgy, mint ahogy korábban volt nálam win10-en, hogy minden marad pörögve és úgy indul újra. De azt mondták ez az újraindulás nem gond, bár nekem elég furi. Na meg van ez a bekapcsolás dolog is. És most előjött egy olyan, hogy CoD:MW-nél (2019) multi menünél már van valami hang a VGA felől és újraindítja a gépet pár mp után. Az a hang eddig is volt (egy napról beszélünk), de tudtam játszani. Most már nem lehetne. Korábban eltűnt ha engedélyeztem a V-sync-et pl. most már akkor is van. Érdekes dolgok ezek, nem tudom mi okozhatja őket... de valahogy megkellene oldani.
Erről van szó ez esetben, felvettem:


Szerk.: Közben kaptam is választ az eladótól. Ez elvileg természetes cicergés, bizonyos kártyák csinálják bizonyos tápokkal. Nála azért nem volt ilyen, mert más a tápja. Ok, megnyugodtam. :) Bár az újraindulás még mindig nem nyugtató. Ha ezekre van még ötleted esetleg...
0
0
0
0
PoPet avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Friss bios, chipset driver, USB leállítást az energiagazdálkodásban kinyomni, illetve a gyors rendszerindítás még mindig gyanús nekem. Azzal szívtam én is, mindig úgy indult az előző konfigom, hogy laggoltak a videók/hangok, és csak gépresi oldotta meg. Kiderült, hogy a gyors indítást nem szerette.

A VGA cicergése normális, coil whine a neve, és tényleg van olyan, hogy csak bizonyos tápokkal csinálja.
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: BIOS az friss, chipset driver-t nem tettem fel azt még megnézem. USB leállítás nincs meg, hogy hol, de utána nézek. A gyors rendszerindítás sincs meg, hogy hol, de erre is rákeresek. (videók nálam okés, de lehet, hogy lehet eltérő a jelenség)
0
0
0
0
PoPet avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Vezérlőpult/energiagazdálkodásban van mindkettő, az USB kikapcsolás a sémánál, a gyorsindítás a be/kikapcsoló gomb funkciójánál.
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: https://kephost.net/p/OTQ0NDY4.jpg

Lehet hülye vagyok, de nem találom, hirtelen. : D Séma nincs, csak séma létrehozása. Na, találtam olyat is, hogy energiaséma szerkesztése. Itt ami USB, csak az alábbit találtam. Funkció nevezetű pontot itt nem látok. :/

https://kephost.net/p/OTQ0NDY5.png
0
0
0
0
PoPet avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Felső kép bal oldalt főkapcsoló funkciója, és ott lesz a gyorsindítás
Alsó képen az USB szelektív felfüggesztést nyomd ki
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: Zsír, köszi!

https://kephost.net/p/OTQ0NDg0.jpghttps://kephost.net/p/OTQ0NDg4.png

Akkor majd mengézem így, még tart a 8TB-os formázása, annak még az kell. Közben néztem egy HD Sentinel-t, és a Kingston SATA-s SSD-re ezt írja:

https://kephost.net/p/OTQ0NDg5.jpg

Konkrétan ezen van a CoD. Úgyhogy lehet, hogy a játék közben újraindulás, összeomlás oka az SSD lenne? Ezt még letesztelem, átnézem majd a kábeleket, lehet cserélek egy SATA-t, ha még mindig rossz megnézem, hogy vinyóról is rossz-e és akkor nem tudom mi lesz az SSD-vel, lehet-e ezt így gariztatni, sose kellett gariztatnom semmit szerencsére. : ) Na, de ezzel ez a helyzet. Meglátjuk ezekkel minden rendben lesz-e vagy sem. Írok majd. Köszi szépen a segítséget! :)
0
0
0
0
Puffin avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Az egy Sata kábel csere lesz. Nekem is volt ilyen.
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Puffin: Nagyon remélem, hogy tényleg ennyi az egész. : D Alaplap dobozában még van 1-2, amit adtak hozzá. Lecserélem egy olyanra majd este, formázás végeztével.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: Így sem jó. :/ Kipróbáltam, frissítettem a chipset-et is. Kikapcsoltam, vártam 10 percet. Bekapcsoltam, semmi. Újraindítottam, akkor láttam töltögetni ugyan úgy, viszont utána a ROG logó után elment a kép és megint csak a gép ment, de amúgy nem láttam semmit. Aztán indítgattam újra, hogy betudjak lépni Win-be. (előtte kivettem az SSD-t, ez anélkül van most) Volt olyan, hogy hallom, hogy belépett a Win, de nem látok semmit, no signal meg ilyenek, holott pár mp-el előtte a ROG logót láttam. Volt olyan, hogy láttam a win kezdőképet, de a jelszót beírva egyből feketeség. Mindkét monitoron van a jelenség, egyszerre. A mostani formázásnak is úgy lett vége, hogy egyszer csak böngészés közben bumm sötétség és nem tudtam, hogy folytatódik-e a formázás vagy ez most egy újraindulás volt amit nem tud betölteni, mint a bekapcsolást? Aztán újraindítottam. Szóval... még mindig van ez a dolog a bekapcsolásnál és valamiért van ez az elsötétedés is. A BIOS beállítások full gyáriak egyébként, csak a RAM-ot tettem fel 3200-ra. Nem tudom ott kellene-e esetleg állítani valamit... van ami be volt lőve az előző rendszeren, mert mondták, hogy túl sok feszt ad a lap a procinak pl. betudom ide tenni a beállításokat mik voltak az Ai Tweaker fülben, ha segít. Nem tudom mit kellene...
0
0
0
0
PoPet avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Feltételezve, hogy az új cuccok előtt jó volt, elkezdeném sorban kiiktatni a lehetséges hibaforrásokat, ha még megvannak a régiek. Illetve, lehet már írtad, de friss windows, ill. ha nem, DDU-val szedted le az nVidia drivert?
Ha a ventik miatt van, majonézzel eszem meg a kalapom videóban, szóval azt lehúzhatjuk.

Amit eddig tapasztaltam hibaelháríásoknál, hogy ha valami furcsa hiba van, és semmi sem magyarázza meg, az vagy RAM, vagy táp.

Ha jól látom, 4x16 van most a gépedben, gondolom vettél még 2-őt, mert régebbi képeken még csak 2 modul van. (Ezek tuti 100% egyformák? Azonos órajel, timing, feszültség stb?)

Első körben kivenném a 2 újat, a 4 modul jelenthet akkora + stresszt a memória controlleren, hogy nem bírja (nálad ráadásul nem is a kis sima átlag 3200 C16 vagy 3600C18 van, hanem feszesebb timeingokkal működő CL17). Én ezért szoktam mindig 2 modult ajánlani, mert hát nem néz ki olyan jól, mint a 4, de stabilabb tud lenni bizonyos körülmények között. Ha megoldja, akkor megvan a hiba, valószínű 2x32-re kell váltanod, ha 64GB-ot szeretnél.

Ha nem, akkor jöhet a macerásabb dolog, tápcsere. Vissza a régit, nyilván a régi kártyával együtt, mert csóri 3090 lehet nem örülne az 500-as tápnak (bár amíg nincs terhelve, simán windowsban mennie kellene, de azért ne rizikózz).

Ha a régi táppal, karival és 64 RAM-al elindul szépen, akkor lehet egy olyat próbálni, hogy 3090-et berakod a régi táppal (már ha csatlakozó van elég, ezt most így fejből passzolom), és amint bebootolna, ki is nyomod. Ha indulna, akkor valahogy a 3090 okozza a galibát.

TLDR: Elsőre én RAM-ot néznék, az a legkönnyebb, leggyanúsabb, amit meg is lehet logikusan indokolni, utána tápot, az a második ami okozhat ilyen hülyeségeket.

Edit: A RAM-ozás után, de még a tápcsere előtt, kipróbálhatod a régi kártyáddal is, ha jó, akkor a sok kábelezést megspórolva kiderül, hogyha a 3090 döglötten érkezett.

Végső elkeseredésben, ha semmi sem jó ezek közül, és cseréltél boot driveot is, akkor megpróbálhatod a régit.
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@PoPet: Nem biztos, hogy az újakat vettem ki, mert gyorsan kiszedtem, hogy a 2-es és a 4-es slotban legyenek csak. (3-4 az új sztem és 1-2 a régi)
Lekapcsoltam tápot nyilván úgy vettem ki. Bekapcsoltam, aztán a gépet is. És képzeld elsőre bejött a ROG logó, a billegér és a win. Nem ment el a képernyő sem. Még nem akarom elkiabálni, csak első indítás eddig sose volt jó szerintem, szóval ígéretes. :) Már az a rohadt ROG logó kellene, hogy a főmonitoron jelenjen meg és nem a másikon... De valóban örülök neki, ha tényleg ez volt a gond és nem kell jobban szétkapni a gépet. Mindenesetre HA tényleg ez a gond, bár szomorú, mert a design tetszett, fekete fehér ugye... Kábelek is... de lehet akkor Kingston lenne helyette, az olcsóbb, ebből az egyik KIT-et meg eladom, másikat megtartom. 2x32 lehet okés lenne kezdetben, de erősen ott lebegne, hogy duplázzam 128-ra. Munkára az is jól jönne. Ram-ból sose elég. Majd ezzel kapcsolatban jó lenne olyat keresni, ami szerinted bírná akkor is, ha 4 van.

Na, de előre szaladtam. Most nyomok még egy tesztet. Először egy újraindítást, hogy így is úgy indul-e újra, hogy mindent leállít és vissza vagy pedig úgy, mint ahogy korábban szokott nekem. Utána kikapcsolom simán, tápot nem, várok 5-10 percet és vissza. Utána írok mi lett az eredmény. :)
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
X9K338DA avatar
Futtass egy MSI Afterburnert és figyeld az OSD-n, hogy mi fogy el hirtelen.
0
0
0
0
no avatar
Sziiasztok! Nem ide való téma , de nem találtam sehol ilyen témat ha van is lehet nem láttam előre is elnézést kérek.. Az lenne a kérdésem hogy eddig a Warzone 2.0 full lowon WQHD-ba max 110 fps-em volt ... nem értettem miért hisz új gép alig egy hónapos. Aztán nagyon zavaró volt hogy miért tudd ez a gép ennyit..
CPU: Ryzen 7 5700X - CPU hűtés egy Dark Rock PRO
GPU: RTX 3060Ti asus tuf gaming DDR6X
Alaplap: Asus rog strix b550 gaming wifi II
RAM: 32 GB DDR4 3200Mhz Kingston Fury
Táp: Crosair 850Rx
NVme: Samsung Pro 980 1TB
HDD: 4TB Seagate SkyHawk
Ma be mentem a BIOS-ba és elkezdtem valami BIOS tutorialokat nézni hogy mit érdemes bekapcsolni stb.. nekem full alapon volt amit be allittotam kezdek óta az RAM mhz volt semmi mas.
Eddig a jatékban lévo dolgok:
GPU: 95-100% , hőfok pedig max 60-fok volt de átlag 55-60.
CPU: 10-30%, hőfok pedig max 60-fok volt de átlag 55-60.
ez volt a beallitas addig még nem kezdtem a biosba ***..
Bios utan lévő beallitas:
WArzone 2.0 WHQD és Ultrán ( AMD 2.1 be volt kapcsolva )
Lobbyba ( játékmenüben)
GPU: 54 fok, és 68% abból 4385MB evett meg
CPU : 70 fok, 66% ( na ez gyanus volt hogy miért lett ilyen magas a hőfok , ventilátorok pedig fullon mennek)
aztán a játékban a adatok:
GPU: 62 fok, 97-100% abból 5988MB meg evett
CPU: 60-65 fokig van , 46% és igy 110.150 FPS-ig ugrál
ezzel az lenne a kérdésem hogy megfelelő ezek a hőfokok vagy tudd valaki ajálni hasznos tippet amivel jobb lehet , procit ma pasztáztam le ujból mert szét kellet szednem a proci hűtőt.
játék élmény jó nagyon , csak azért bennem van a félelem a hőfok-tól hogy jó-e .
3DMark pontok 12 062 volt.
köszönöm a válaszokat , szép napot!
0
0
0
0
💬 10
cseszka avatar
@error404: Terhelés alatt ezek teljesen normális értékek.
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Rendben, köszönöm! 👍
0
0
0
0
PoPet avatar
@error404: Ha van kedved nézz egy Ryzen 5000 PBO tutorialt YT-n, az is fog még dobni az FPS-en valamennyit, hőfokok meg teljesen okésak, 3000-es RTX-ek 93 fokig elvannak (a te 62 fokod tökéletes, szóval akár a kártyán is húzhatsz). Proci is mehet 95ig, de én amondó vagyok jobb azt 80 alatt tartani, de még az is sima lehet egy jó PBO és Curve Optimizer beállítással.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Hat ehhez már nem nagyon értek .. de azt pbo meg nézem ..köszönöm a tanácsokat.. meg olyan kérdés lenne hogy valami zúg a gephazba olyan mintha Hdd dolgozna ilyen kaparós hang és nemtudok ra jönni mi az .. csak jatszas közbe lehet hallani, köszi a választ elsőre is
0
0
0
0
PoPet avatar
@error404: Hát vagy venti, vagy akár coil whine is lehet, ha ilyen halk, kicsit nyöszörgős dolog. Nehéz leírni, yt-n keress rá aztán hallgasd meg
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: No olyasmi nyoszorog aztán ha nem jatszok rajta olyan csendes hogy le se tudom írni 😂
0
0
0
0
PoPet avatar
@error404: Valószínű coil whine, nem lehet vele nagyon mit tenni, kicsit nekem is van néha, de a régi 2060-om sokkal jobban csinálta.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Aha értem és ha netán Pbo fogom a procit lehet valami baja?
0
0
0
0
PoPet avatar
@error404: Ha túl is tolod max lefagy, vagy újraindul, aztán akkor lejjebb veszed a beállításokat. Ha a hőfokok 80 körül maradnak 100% load közben, akkor nyugodtan mehet neki amit bír.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Hat azért nem merem elég amit most csináltam lehet később amikor már gyenge lesz akkor boostolok rajta 😂
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem , van egy adott alaplap : ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II .
Van benne egy Asus Tuf Gaming 3060ti graf kártya , és az lenne a kérdés hogy a alaplapon vilagit a fehér led dióda amit azt jelemzi hogy VGA - vagy a CPU van valami probléma , de én nemtudtam rá jönni pedig néztem videókat is és semmi, tegnap szét szedtem ki tisztitottam a graf kartyát és semmi.. a gép az tiszta új 1 hónapos , saját konfig és én saját magam raktam össze. Kép van minden müködik , játszok is vele 2K-ba semmi probléma sincs CPU max hőmérséklete 60 fok és graf kártya 55 fok.. valaki tudna ebbe segiteni? csak zavar hogy vilagit a fehér dióda , és azért féltém a gépet is nem hogy valami baja lesz .. köszönöm szépen a segitséget . Szép napot .
0
0
0
0
💬 7
PoPet avatar
@error404: Próbáld meg ki és visszarakni a GPU-t, illetve biost frissíteni így első körben.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Megtörtént , ki vettem a GPU-t és semmi nem változott, Bios frissités alatt a alaplapot gondolod? Ha igen azt is frissitettem még a elején.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: llehet barmi baja a gépnek vagy a graf kartyának ha vilagit az a led dióda?
0
0
0
0
PoPet avatar
@error404: Ha a hőfokok, órajelek, feszültségek, fogyasztás, teljesítmény minden ilyesmi rendben, akkor nagy gond valószínű nincs vele.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Minden jó, nemtudok pnaszkodni , 2K-ba játszok Ultra-n és semmi baj nincs vele csak egyszerűen meg ijedtem hogy mi lehet vele és neten is néztem videót ugy csinaltam ahogy ott volt és nem lett jó, gondoltam irok ide hátha valaki tudd ebben segiteni nekem.
0
0
0
0
no avatar
@error404: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
frissitsem megint a biost? most 1 óraig álvó állapotban volt és most nem vilagit a fehér led dióda de biztos ha ki kapcsolom es vissza kapcsolom ujbol fog égni :D
0
0
0
0
no avatar
@error404: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
rendben köszönöm a infót :)
0
0
0
0
nordesz avatar
rx 6700 as kártyám van a legutolsó driverrel és olyan dolgot művel a gép hogy fogja magát elmegy a kép,kikapcsol a monitor.A gép nem fagy ki, úgy mükszik mint szkott.bakapcsológombbal kikapcs bekapcsolom,és indul bejön a kép csak a driver nem inicializálódik.Erről nem tudat velem semmit a gép csak abból jövök rá hogy a képfrissítés 60 hz. újra kell rakonom ekkor a drivert,mert olyan mintha nem lenne rajta.Valakinek volt már ilyen v ehhez hasonló? Segítségeteket előre is köszi!
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@nordesz: Letiltottad az IGP -t?
0
0
0
0
nordesz avatar
@xCube: Letiltottam.. Vagy nem kellett volna?
0
0
0
0
xCube avatar
@nordesz: De, pont ezért kérdezem. Windows reinstall volt már?
0
0
0
0
nordesz avatar
@xCube: nem de nem is terveztem. ddu val törölem,azt telepítettem a drivert azóta frankó.
0
0
0
0
zolko666 avatar
Sziasztok!
Van egy prc utángyártott vezeték nélküli xbox kontrrollerem amihez adntad egy ilyen pc wireless gaming receivert.
Kb 2hónapig jó is volt mindem, bedugtam, a gép felismerte és működött.
Most egy pár napja visztont nem ismeri fel a gép.
Egy ilyen hibás hang eszközként kezeli és így egyáltalán nem működik a kontrollerem
[LINK]
Már próbáltam mindent, driver letöltéstől a frissítésig mindent, csak emiatt raktam fel a win11-et mondom hátha segít, de nem.
Lehetséges lenne hogy hardver probléma?
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@zolko666: Szervusz!

Nem csak lehetséges, az a legvalószínűbb, hogy hardverprobléma.
0
0
0
0
sokeszter avatar
Sziasztok, a gép bekapcsolása után kétszer újraindul a gépem, ezt a hibaüzit írja :" After setting up intel optiane memory or the RAID configurator was built sata mode selection must be changed to RAID mode to avoid unknown issues." Ez most végülis mit jelent? Lefordítottam a szöveget,de nem tudom értelmezni. Hol tudom beállítani ezeket a dolgokat? ( gondolom a BIOS-ban, mert azt mondja a gép, hogy az F1-re katt ,lépjek be a BIOS-ba) Előre is köszi srácok :) Bocsi, ha rossz témába írtam !
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@sokeszter: BIOS-ban kapcsold ki a Raid/Intel Optane funkciókat. Valahol a lemez beállításoknál lesz.
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Puffin: Szia, ok, köszi szépen, megnézem, remélem sikerül :)
0
0
0
0
no avatar
Elozo temahoz kapcsolodva, az okozhat ilyen hibat hogy ugy telepitem ujra a rendszert, hogy az xmpt nem kapcsolom ki elotte, illetve 3.6ghz rol 4.6-ra van huzva a proci?
0
0
0
0
💬 2
Ozone avatar
@krisz1717: lehetséges, próbáld meg lejjebb venni a ghz-t, hátha segít. at xmp sem kéne hogy gond legyen, mennyire van álítva és mennyi a ramod gyári órajele?
0
0
0
0
no avatar
@Ozone: A ram 3200mhz, xmp-t ha bekapcsolom akkor 3200mhz.
igazsag szerint mar mindent kiprobaltam, de nincs otletem
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Olyan problemam van hogy egyre tobb jatekban tapasztalok fps problemat.
Eleinte csak a warzone csinalta gondoltma en hogy a jatek hibaja lehet. De mostanra mar mas jatek is elkezdte.
Lenyegeben valtozo mikor, de fel ora utan van hogy warzonba 3 4 mecs utan. De atlagba 1 oran belul lemegy az fps em. 165 rol 50 ala. Es van hogy segit ha csokkentem a felbontast majd vissza allitom. Maskor viszont ujra kell inditanon a jatekot hogy ismet normalis fps em legyen.
Windows 11 et hasznaltam arra is gondoltam az lehet a baj. Vissza raktam a windows 10 et. De valtozatlan.

Ha valakinek van valami otlete azt megkoszonem.
Ekezetek miat elnezest angol telefonom van.

Koszonom elore is.
0
0
0
0
💬 16
Default avatar
@krisz1717: Elsőre a hőfokokat ellenőrizném hwinfo-val.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Hofokok rendben vannak. Proceszor 55 60 kozt. Vga 61 maximum.
0
0
0
0
Default avatar
@krisz1717: Ha jól látom az előző hozzá szólónak is ez volt a problémája. Próbáld meg azt vagy esetleg a rendszeren nincs elég hely.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Most lett ujra telepitve. Windows 250gb os m2 ssdt hasznal tobb mint 150gb szabad.
Tobbin jatekok vannak de azokon is van szabad hely
0
0
0
0
Default avatar
@krisz1717: Ha nem formáztál telepítés előtt akkor ugyanaz a vga driver van fent ami okozhatja ezt a hibát. Ddu-val szedd le a driver majd az nvidia oldaláról telepítsd újra.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Formaztam a drivert. Ujra pasztaztam a cpu-d, de nem volt beszaradva.
Kivettem a ramokat megtakaritottam mindent. Semmi valtozas.
Proceszort a jatekok atlagba 40-50% ba hasznaljak. Szoval nem tudom mi lehet.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Rendeltem uj alaplapot. Remelhetoleg csak ez a baja, igy max egy 100 as lenne csak. Mert proci, videokartya mukodik rendesen nem melegszik. Szoval remelem ez megoldja a gondot
0
0
0
0
Default avatar
@krisz1717: Egyszerűbb lenne formázni a rendszert és újra rakni minden vagy akár garanciába vissza vinni de ha sok a felesleges lóvéd akkor hajrá.
0
0
0
0
no avatar
@Default: De mar 2x formaztam es ujra raktam. Azt mar probaltam tobbszor. Win 11 el is. Most win 10 el.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@krisz1717: Milyen típusú más játékok? Multi mind? Ha ennyire rendben kéne legyen minden, nem lehet h pl a nettel van valami?
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Igen mind multi. Hat vampire : blood hunt, apex legends, internet nek nem igazan van koze az fps hez nem? Marmint konkretan latom lemegy az fps 60 ala, es mint mondtam neha segit hogy modositom a felbontast fel vagy le, meha meg csak game restart segit.
Neztem jatek kozben a gepet. 55° proci, 61° videokartya. Nem melegszik tul.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@krisz1717: Hát azért mondtam, hogy jobb tippem nincs mint a net, de nem multizok úgyhogy nem is tudom köze lehet e neki, majd egy okosabb esetleg ideírja.
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Bocsi de.. ez hulyeseg. Honapokig nem volt gondom. Nez YouTube on teszteket. Tokeletes 1440p hez. I9 9900k pedig nem egy gyenge proci.
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@krisz1717: akk viszont VGA drivere gyanakodok
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: https://youtu.be/XgCisiTFhtM
0
0
0
0
Frank Castle avatar
Sziasztok! Van egy problémám! Most vettem új VGA-t, egy RTX 3060 Ti-t, előtte egy GTX 1050 Ti-om volt. Na most, mióta beszereltem azóta sokszor droppol az fps-em játék közben, 144-ről 100- 50- 30- de van hogy 1-re. Pár másodpercig, de mondanom se kell, elég frusztráló, főleg egy online fps jeték közben. A hőfokokkal nincs baj, se a CPU se a VGA nem melegszik túl. Elképzelhető hogy a procim (AMD Ryzen 5 2600 6x3,9Ghz) a gyenge hozzá vagy esetleg az alaplapom (Gigabyte GA-A320M-S2H)? Ha ez a kettő közül okozza (remélem nem mind a kettő), akkor tudnátok ajánlani helyette másikat? Köszönöm előre is!
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Frank Castle: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Frank Castle avatar
Csak ennél. De most DDU-val letakarítottam a VGA drivert, és talán most jó. Azóta nem csinálta.
0
0
0
0
tibi211 avatar
Sziasztok. Az miért van hogy ha belépek egy játékba elkezd szaggatni? Megnéztem a readont és alapból ott 4.6 gb használ ki a kártya.. már próbáltam vissza tenni régebbi drivert és nem oldotta meg a problémát. Valakinek valami ötlete? Köszi.
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@tibi211: Melyik játék? Milyen hardveren? Milyen felbontásban? Milyen grafikán? Más címnél is szaggat vagy csak ennél az egynél?

Kicsit összeszedettebben írjuk le a problémát, ne úgy hogy:

valami nem jó, mi lehet a gond
https://media1.tenor.com/images/ca0a7f60d2ca120ae0f8192ea2c684d8/tenor.gif
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: Az összes játéknál még a legxarabb grafikájú játéknál is..fullh-ba high beállításokon..
Amd fx 8350
Amd rx 580 8Gb kari
16 gb ram

Soha nem volt probléma ez mai naptól van..

Most csinálok töredezettségmentesítést már elég régóta csinálja.. lehet sok a töredezett fájl nem soká kiderül.
0
0
0
0
no avatar
@tibi211: Vírusellenőrzés és ha nem talál semmit, akkor DDU-val szedd le a vga drivert és tegyed fel a legfrissebbet.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: oké köszi megpróbálom.
letöröltem a progival viszont most nézem a hőmérségletet és alapból 70 fokos a kari. Ezek szerint valami elszállt a kariba?
0
0
0
0
BenuGT avatar
@tibi211: Proci hány fokos? Lehet thermal throttlingol
0
0
0
0
xCube avatar
@tibi211: Akkor újra kell pasztázni + leellenőrizni, hogy forognak-e a ventilátorok.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@xCube: Nem rég pasztáztam. És megnéztem a ventiket is. Alapból 40 fokos a proci. Viszont a Videókártya 75 fokos alapból és 100% a kihasználtság. Lehet valami bug majd újratelepítem a gépet aztán kiderül mi lesz.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: Ezt a vírus írtót szettem le: Malwarebytes 32 vírust talált valami Bitcoinos.Csak azt nem értem hogy lehetett 32 Bitcoinos vírus mikor nem is bányázok. De a lényeg hogy jó lett ez a progi megoldotta a problémát. Akinek ilyen gondja lesz annak ajánlom ezt a progit. A defender nem találta meg ezeket.

A pasztázással biztos nincs gond mert nem rég pasztáztam.
0
0
0
0
no avatar
@tibi211: A nem rég pasztázással is lehet gond ha nem megfelelően történt...de akkor úgy néz ki bányászott valaki nálad. Azért a bányaomlás után ügyelj hogy jól zárd le a környéket, nehogy visszamerészkedjen valamelyik bányász megint.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: Majd ***o..m a száját
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Nekem egy olyan problémám lenne: adott egy asus z 170 P alaplap ahhoz társul egy i 7 7700k processzor es 2x 16gb kingston ram amit kittbe vettem (2666mhz). A problémám az,hogy 2400mhz meg megy szépen a gép,viszont ha a biosba beállítom az xmp modot,hogy 2666mhz tudjam használni a memóriákat a gép bekapcsol viszont nem ad képet,tehát maximum 2400mhz tudom a memóriákat futtatni. A proci oldalán ddr 4 es ramként 2133mhz/2400mhz van megadvan ,hogy ezeket kezeli. Az alaplapom viszont 2133mhztól 2400(oc)-4000+ig lehet oczni. Mi lehet a gond,hogy nem tudom 2666mhz futtatni a ramokat? Egy másik alaplap megoldaná a problémát? Erre a lapra gondoltam ha cserélni kellene: ASUS ROG STRIX Z270-F.
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@szabo19910606: Azért a 266MHz-ért felesleges lapot cserélni.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: És nem lehetne megoldani ,hogy 2666mhz menjen lapcsere nélkül?
0
0
0
0
Puffin avatar
@szabo19910606: Alaplap BIOS frissítést megpróbálnék még. Ha nem a legújabb van rajt.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@szabo19910606: azt a 266 mhz-t úgysem éreznéd meg sehol,hamarább a single vagy dual ramot,így felesleges a lap csere.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@szabo19910606: Szerintem sem éri meg lapot cserélned. Az a kis MHz nem fog látszódni ha éltre is kelted. No meg tudtommal az Inteles gépekben a memória vezérlő magában a prociban van, így lap csere nem is biztos hogy javítana, de ha ezt rosszul tudom majd valaki kijavít majd. Így mivel a processzor 2400-is kezel, valószínű inkább a proci lesz a limitáló, mint sem a lap.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Koszonom szepen a segitseget. En os a proci oldalan 2400 mhz lattam,hogy addig kezeli csak a ddr 4 es mamoriat. Viszont egy dolgot nem ertek akkor maga a lapon a memoriat miert lehet oczni egeszen 4000+mhz ig ha az intel porcik ugy sem engedik mert kizartnak tartom ,hogy a 7 generaciotol visszafele nagyom mhz val kezelnek a procik a memoriakat ?!
0
0
0
0
gatya123 avatar
Szevasztok, gépem 9700k rtx 3080 monitor 3440x1440 100hz. max 90fps-re szoktam belöni a játékokat a g-sync miatt. Problémám a köv: cod cold war multiban beton stabilan tartja a 90et, mégis állandóan ilyen mikrolaggjaim vannak, föleg mikor nagy a nyüzsgés 😀 Hogy a jóég penderitse bele, ilyen gépen mitöl vannak mikrolaggok???
0
0
0
0
arzenmusic avatar
Sziasztok egy olyan dologgal fordulok feletek hogy minap jatszani szerettem volna es legnagyobb csodara a jatekok mappa teljesen el tunt minden eggyes jatekkal egyetemben de erdekes modon csak ez a mappa tunt el a particion levo mas mappa meg maradt mi lehet az oka? valaki talalkozott mar ien jelenseggel? Windows 10 Enterprise 1909. Elore is koszonom!
0
0
0
0
GabZkp avatar
Üdv.

1 hónapja vásároltam egy Gigabyte RX 590 8 gb videókártyát. Nagyon jól működik. De ma ahogy játszani akartam bármivel egyszerűen nem hajtja magát a kártya pedig nem állítottam át semmit. GPU teljesítmény játék közben 30 watt miközben 150-180 között szokott lenni. Meg nem pörög fel a ventilátor sem mikor mindig felszokott játék közben. Olyan mintha lekorlátozta volna magát. Valaki járt már így? De a játékok érzékelik a kártyát és az AMD illesztőprogramon is érzékeli hogy a kártya működik és csatlakoztatva van. Eddig pl ac origins highon 80 fps most meg lowon 20
0
0
0
0
💬 1
sudosu avatar
@GabZkp: Nem lehet hogy véletlenül át lett állítva a energiagazdálkodási beállítások között a séma Kiegyensúlyozott/Teljesítménycentrikus helyett energiatakarékosra? Én azt nézném meg a helyedben először. Nem tudom a gépházban benne van e a beállítás, mert a vezérlőpultot preferálom. Beírod start menübe hogy "control" nyomsz egy entert és a vezérlőpultban benne vannak az energiagazdálkodási beállítások .
0
0
0
0
Techthomas avatar
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy tegnap óta van jelen a jelenség. Olyat csinál a windosom '' 10 enterprise'' hogy mintha be volna ragadva az enter és folyamatosan nyitja meg a dolgokat, leginkább a böngészőnél van jelen a dolog. Használhatatlan így a gép. Be nyeltem egy vírust vagy mi a.. Esetleg találkozott már ilyennel valaki? 1000x kösz a segítségért!!
0
0
0
0
💬 43
Scorn Face avatar
@Techthomas: Célzottan egy bizonyos oldalt nyit meg a böngészőben? Másik billentyűt próbáltál? Egy víruskeresést (Malwarebytest futtatás) is le kéne futtatni.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Nem, meg nyitom a Chrome-t és utána folyamatosan nyitja meg meg se áll, ctrl alt del azt feladat kezelőbe addigra 30 Chrome bezárása. Vírus keresés most fog végére érni teljest nyomtam rá. Billt nem próbáltam még de kétlem hogy az lesz a baja. Mert keresés előtt újra indítottam a gépet és vmi kék hiba üzenet fel jött de gyors el is tűnt hogy el bírtam volna olvasni. Ha semmi se segít meg próbálom de sztem be nyelt ez vmit 😞
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: Nyilván lesz olyan tag aki jobban képben lesz mint én. Én csak ezeket tudtam mondani, legrosszabb ( REMÉLHETŐLEG ERRE NEM KERÜL SOR) esetben az sem kizárt, hogy újra kell tenni vagy egy korábbi állapotba kell visszaállítani a rendszert. Szóval a mentéseidre figyelj ha erre kerülne sor.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Oksa, köszi hát meg teszem a biztonsági lépéseket mert nagyon újra telepítés gyanús :/ '' teljesen meg van bolondulva''
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Most találtam egy heurisztikus vírus-t de nem találok róla semmit mert csak vírus irtókat dob fel mint sem a jelentését.. És tényleg nem találok róla semmit. Heurisztikus keresés az meg van meg tudtam is hogy mély alapú keresés de az hogy ez mi volna semmi...
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: A heurisztikai elemzés végén, van egy olyan az eltelt idő alatt hogy azonosított fenyegetések megtekintése. Ide dobál be minden olyan dolgot, amit veszejtésnek ítél pl: crack, trainer, stb.... Az ezen felül megjelenő veszélyforrásokat szerintem nyugodtan kivégezheted. Spoiler!
Évekkel ezelőtt én egy ázsiai vírust szettem össze a semmiből, ami behúzta a gépet csúnyán, plusz egy nagyméretű menürendszer jelent meg az asztalon ázsiai pálcikaírással, azt a Malwarebytest sem tudta levakarni. Külön program után kelet túrni a netet, de megtaláltam és levakartam a betolakodót.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Egy játék magyarításra jelzett be, egy SAP. Heur 826F3 névvel. Ha minden igaz azt leszedte akkor.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Techthomas: És melyik volt az? Magyarítások oldalról szedted le? Csak mert ha tényleg az a probléma forrása,akkor valószínű ezt tudnák.Vannak olyan magyarítások ,amikre bejelez a vírusirtó ,de elvileg nem kéne hogy bajt okozzanak.Ha mégis tényleg úgy gondolod ,hogy az a baj,akkor írd már ide ,hogy melyik játékról van szó...valamint írj mondjuk facebookon ,vagy mit tudom én hol nekik,kint vannak elérhetőségeik,csak hogy tudjanak róla.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Nem lehetséges, hogy a ramokkal van valami gond? Csinálj mem testet, hátha! Windowson belül tudsz csinálni, program sem kell hozzá!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@zsolo:
Nem lehetséges, hogy a ramokkal van valami gond?
Lehet, hogy nem vagyok kellő mértékben kiművelve Pc téren, ezért is kérlek meg hogy ezt kifejtenéd.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Scorn Face: Memóribol tölti be a géped a programokat, lehet valamelyik memóriaddal gond van...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Oké, oda voltam kicsit, most mondom folytatom driverek fel rakását ez ugyan úgy meg van zavarodva szval mégse billentyűzet lesz a hibás!! Memtest86 jó? mindjárt avval akkor meg nézem a ramokat. Lassan ott tartok szét verem egy fejszével az egészet pedig nyugodt ember vagyok. Még jó hogy hónapok után mondom BFV egy kicsit.. Az élet iróniája...
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Az is jó, de Windowson belül is van teszt, én azzal csináltam!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Tényleg le is írtad majd ott is meg nézem, most megy már vagy 15 perce de nem állítomtam be időt. Meddig futtasam?
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Hát végig, amíg nem megy le, ott írja, hogy hány %-nál tart, eltart egy ideig mire átnézi a 4*4GB ramodat!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Igen, nem írta de pont most lett kész. Test finished with no errors detected!! :// Meg nézzem azért a Windows-éval is vagy akkor fölösleges? Hát most teljesen meg vagyok lőve, mert mindig vmi új hiba jelentkezik, meg jó pár éve benne vagyok de ilyet még nem pipáltam.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Hopp-hopp. Na most Aida64 nyomtam egy stability test-t '' stress test'' 5 perc után most meg állt. Warning: hardware Failure detected, test stopped. Hol tudom meg nézni hogy mivel van a gond mert én látom sehol..
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Hát azt nem tudom megmondani sajnos...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Hát ez... érdekes egyik napról a másikra. Nem írja sehol amúgy, gondolom kísérletezni kéne akkor a ramal is ki be cserélni, bár az jó volt elvileg. Nem tudom a proci ilyet csinalna? Vagy az nvme ssd? Tényleg lővésem sincs tegnap estig pengén működött már évek óta win is 2 éves volt már kb és stabil volt meg minden. Táp is gold-os direkt ezért.. Pfff passz de azért köszi hogy próbálsz segíteni!!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: Kiderült, hogy mi volt a probléma forrása?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Hát nem igazán, mert egyre inkább kuka gyanús vmi. Vagy vmi nagyon komoly vírust szedtem be. Lővésem sincs miez... Ja a Bill lehetőséget már annyira kizartam hogy már egy órája ki húztam a másikat is és ugyan úgy csinálja!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: végigolvasva a bejegyzéseket tanácstalan vagyok. Bocsánat de lövésem sincs, hogy mi lehet ez a dolog. Remélem egy agyasabb valaki végigolvasva rájön és tud segíteni neked.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Hát úgy nézz ki hogy én is rá hagyom mert ez a egy nap lett volna pihenő napom mondom gamelek de csak felkúr rendesen, stress test megint megy de most 17 perce megy már és semmi még. Tényleg nem tudom mi a probléma én se, de sejtésem sincs merre vagy mit csinalhatnek ha már win újra rakása se segített. Pihentetjük a pct úgy nézzem, meg majd érdeklődök ismerősöktől is hátha. Egyszerűen hihetetlen egy jelenség.
Amúgy az a vicc hogy random csinálja mert azt hinném hogy jó már és akkor..
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Esetleg még próbáld meg frissíteni az SSD-k illesztőprogramját!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Hát holnap meg próbálom, bár nem is tudom hol kéne azt leszedni vagy csinálni, mert most hogy újra raktam a rendszert fel raktam a Samsung magicalt le futattam azt is ott se volt gond. Meg 1-2 éves, meg hát ssd sose frissítettem még, BIOS oké de ssdt sose 😃
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Be írtam Googleba hogy be ragadt enter vírus, erre egy oldalnyi korona vírust dob be 😂😂😂😂😂 Vigyázzatok már itt van, áááá vicc...
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: Az igen 😃 Remélem megoldódik a dolog, mert aki gamer vagy gép függő egy kicsit azt nagyon hamar szétveti az ideg ha valami történik a teremtményével, és nem talál rá ellenszert rögvest.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Hát igen mert napi szinten használom azért vagy erre vagy arra ha nem is gamelek. Meg már azért sokat is rá költöttem meg most vettem sok játékot is csak időm nem volt még rájuk azt erre egy ilyen szar be üt, kicsit dühitő :/ 😞
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@zsolo: Igen ezt én is tudom, csak a fentebb írt tünetek alapján erre én nem gondoltam...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Nem tudom mert most újra raktam a win-t de ugyan úgy csinálja de nem mindig. Most kicserélem a billt de ha be volna ragadva vagy szar volna akkor mindig csinálná nem azt hogy 10 percenként vagy vmi.. Nem értem!! Meg próbálom a ram tesztet de eddig hibátlanul működtek!! Én kétlem hogy az volna a baja de meg próbálom attól függ!!
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Próbáld meg a mem testet, hátha ott a gond...

A RAM-ra vonatkozóan futtassa a Windows Memória Diagnosztikát a rendszer memóriájának hiba esetén történő ellenőrzéséhez:

Kattintson a Start gombra ( Windows Key + X a Windows 8 vagy 8.1 verzióban)
Kattintson a Vezérlőpultra
Írja be a Keresés mezőbe a Memória elemet, majd nyomja meg az Enter billentyűt
Kattintson a Diagnosztizálás a számítógép memóriaproblémáira
Válaszd, hogy most újraindulsz és végrehajtod a tesztet, vagy futtasd a következő újraindításkor
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Köszi a segítséget, de egyenlőre úgy nézz ki a billentyűzet lesz a ludas. Még jó hogy újra telepítettem 2 év után :/// Bár még így se tiszta egyik napról a másikra azt nem is ganeltem mostanában meg semmi.. ***a
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@Techthomas: Tegyel fel egy malwarebytest.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@djsiegfried: Csinálom! Oké épp amit sikerült le szednem az nem talált semmit!!
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Én a helyedben már régen újra húztam volna a Windowst friss telepítővel.

Szerk.: Látom megtörtént. A billentyűzetet teljesen kukáztad és egy tutira jól működővel próbálkozol?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Igen meg történt. Ez volt előtte gondolom hogy jó mert a mostanit ajándékba kaptam azért volt a csere. Mondom kihúzva is ugyan úgy csinálja ha nincs be dugva egyik se! Most mondom szóljon már a YouTube, most olyan mint a lefele gomb volna be ragadva. Remélem este a kollégám hátha tud vmi épp kéz láb ötletett adni mert ilyet még nem basz...
Azt hozzá teszem ha el kezdem potyogni össze vissza a billen abba hagyja de random 3/5/2 perc újra előjön olyan mintha vmi be zavarna, vagy vki szórakozna vagy én már tudom ezt mire vélni... Egyszer az enter aztán meg a lefele???!!
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Windows telepítést rendesen formázással csináltad? Mik vannak még USB -n csatlakoztatva a gépre?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Persze mindig tiszta telepítést csinálok!! Hát kérlek egér, Bill, asztalnak a 3s USB eloszto abba meg egy okosora töltő van, *** egy wireless billentyűzet,remélem nem az nyomodott be mert a babzsakon van most mert akkor agy vérzést kapok 😃 Hát mostmar reggel érek haza de ezt meg nézem, erre nem is gondoltam omg.. Köszi lehet én leszek a bal*** bár most úgy legyen..
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Ilyen hibáknál a legcélszerűbb minden I/O eszközt kihúzni a gépből...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Hát még ilyen nem volt, de ha az lesz akkor tanultam belőle!! Bár nem akarom el kiabálni de ez elég sanszos most!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Hát ez elég amatőr hiba 😕 20 perce megy a YouTube de semmi nem történt még. Jó kicsesztem magam-al, köszi a segítséget 😳
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Techthomas: Esetleg másik billentyűzetet próbaltál ?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@tibi211: Nem kell, én basztam ki magammal mert a babzsákra rá volt dobva a wireless billentyűzet arra meg minden más csak hát még télen nyomtam tvn azt el is felejtettem már, szval no problem 😆 😂 😂
0
0
0
0
HUNSzili86 avatar
Sziasztok! Tud nekem valaki egy kicsit segíteni?
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy tv-re (Hisense 4K UHD) szeretném kötni a laptopomat ami nem mostani gamer laptop (ASUS ROG G60VX) HDMI kapcsolattal szeretném rákötni, igaz a laptop érzékeli,hogy a tv-re ment át a képernyő tartalma, de a tv nem képes mutatni azt. Egy másik smart tv-én meg csatlakozik a tv-re. Mit lehetne ilyenkor csinálni?
Előre is köszönöm a választ!
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv az miért van hogy bizonyos játék idő után elkezd kattogó hangot kiadni a tápegység? Le ellenőriztem nem lóg bele semmi a ventibe. Viszont ha újra indítom a gépet akkor elmúlik a kattogó hang. Vagy csak az áram felvétel hangja lenne? FSP 550W Raider S 550 80+
0
0
0
0
💬 2
nanci23 avatar
@tibi211: Mennyi idős a táp?Ha játék közbe csinálja csak ,akkor szerintem ahogy melegszik jobban a táp úgy gyorsul a venti is és szerintem a csapágy lesz....
0
0
0
0
tibi211 avatar
@nanci23: 3 és fél éves kb amúgy valószínű hogy az lesz. Aztán gondoltam arra is hogy csapágyas. Köszi a választ.
0
0
0
0
retek77 avatar
Sziasztok, olyan problémám adódott hogy frissen összerakott gép nem ad képet. Minden jó helyre van dugva. Minden felpörög és világít is. Csak kép nincsen.
A konfig a köevetkező:
Corsair 450W
GTX 1660 Ti
Core i5 6600
Asus Z-170A

Fogalmam sincsen mi lehet. Köszönöm a válaszokat előre is 😃
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
Sziasztok.
egy olyan kérdésem lenne, hogy ssd ről megy a windows a gépemen, és ennek ellenére elég lassan bootol be a gép kb 2-3perc mire észhez tér.
ha valamelyik vinyó hibás az szerintetek lelassíthatja ennyire?

én személy szerint elég durván a vinyóra gyanakszom, holnap meg is próbálom hogy csak az ssd vel indítom a gépet, aztán az összes vinyóval külön külön lesem meg.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@ichigo23619: Én még anno használtam SSD+HDD kombót, értelemszerűen SSD-n volt a rendszer és a főbb programjaim, de semmi különbség nem volt boot időt illetően, ha mellette volt a HDD vagy éppen ki volt kötve.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@LordSzalko: az szép.
akkor lehet máshol van a problem.
bár azért holnap megnézem az a biztos, de azon besz@rok ha vinyót is kell cserélnem most a tápon és a házon kívül.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: Furcsállom mindenesetre, tekintve, hogy maga a rendszer az SSD-n van neked is így a bootnak gyorsnak kellene lenni, a HDD töltési ideje csak később jelentkezne az utólagos betöltésekkel miután maga a rendszer felállt. Nézd meg az a biztos.

Hol tököl egyébként, Windows töltésnél, vagy még előtte? Mert, ha előtte akkor alaplapi beállítás is lehet.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@LordSzalko: mindenhol.
az indításnál meg a programok indításánál, pl az is kicsit lassabb amikor megnyitom a chrome ot.

a vinyókat néztem nem attól csinálja.
na most hogy kikapcsoltam a bios ban a fastboot ot egy kicsit segített, már csak fele annyira van lelassulva.
pluszba még most trimmeltem az ssd-t.
ezen kívül minden eshetőséget átlesek, a vidi drivert is újrarakom mert angol oldalon írták hogy attól is csinálhatja, a windows 10 nek a hülyesége.

semmi más végett csak a game ek ért tartok win10 et a gépen.
eddig is rühelltem de mostmár legszivesebben megfognék egy win10 lemezt és lenyomnám a microsoft osok torkán.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: Rakd újra az egész gépet, biztos ami biztos 😆
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@LordSzalko: kicsit szentimentális vagyok, és nem akartam megint 6óra hosszán át mentegetni a játékmentéseimet meg vissza tenni a telepítéssel egyetemben.

megoldottam.

nem tudom mi a francért de bevolt kapcsolva egy két helyen a reg ben az enableULPS és az enableULPS_NA

pedig emlékszem rá hogy régebben már kikapcsoltam, az a kötsög win10.
a fejlesztők biztos azt hitték hogy füvezés közben olyan jól dolgoznak mint ahogy snoop dogg gamel.
meg pluszba azért ccleanerrel csináltam egy sima és egy reg tisztítást.

és most qrva gyors megint a gép, 4-5 másodperc alatt az asztalon voltam és egy hangyaf@szni idő alatt (kb 1 másodperc) megnyitotta a chrome ot is.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: Érdekes dolog, lehet akkor majd később is rá kell nézned, ha megint lassú lenne. De legalább már tudod, hogy ez a lehetőség is fennállhat 😃
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@ichigo23619: Csekkold le a HDD usage-t. Egyszer talakoztam egy olyan esettel, hogy az SSD szinte mindig 100%-0n volt hasznalva..
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali NZXT Kraken procihütö tulajokat kérdezném, volt olyan, hogy a CAM nemtudta kezelni a ledeket? HA igen, lett rá megoldás? Nincs másik RGB-s progi a gépen, próbáltam már sokmindent, eddig sikertelenül...
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@gatya123: Firmware frissítés esetleg? A programot újratelepíteni.
Vagy esetleg nincs kicsúszva valami kábel?
0
0
0
0
gatya123 avatar
@Puffin: Megvolt mind, sajnos nemsegitett. A pumpát tudja kezelni a Cam, csak a ledekkel van baj. Néha kiirja, hogy egy külső progi miatt nem fér hozzá, töröljek minden rgb-t vezérlő progit, de nincs ilyen a gépen.
0
0
0
0
Puffin avatar
@gatya123: Az alaplaphoz sincs valami RGB progi fenn?
0
0
0
0
gatya123 avatar
@Puffin: Nincs, nemrég raktam újra a wint, semmi biszbasz csak pár alap progi. Érdekes, nemrég cseréltem alaplapot meg procit, előtte ugyanilyen asus prime volt csak z270 és ott semmi gond nemvolt pedig még az aura sync is fent volt, most z390es van és azóta baxakodik. Létezheth a lappal van baja?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@gatya123: Lehet, hogy kell neki az Aura Sync, mert hiába írja, magától nem tudja kezelni. És ahogy látom, az előző lapnál is volt Aura Sync
0
0
0
0
Puffin avatar
@gatya123: Hát lehet. Kitudja. Nekem akárhányszor jön Win frissítés újra kell tennem az Mystic Light-ot pl.
De ha fut az MSI Afterburner akkor nem indítja el az MSI Dragon Centert...
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok annak mi az oka hogy az i5 3470 nem boostol fel 3600 MHz re csak 3400 ra amikmor játszok vagy hasonléi de ha pihen akkor fel fel ugrik 3.6 GHz re
0
0
0
0
19ati93 avatar
Fele kb észre se veszi szerintem hogy van az oldalnak ilyen funckiója is. Csak meglátja a gépigényt és egyből görget a kommentek közé.

Amúgy ennek a témának sincs semmi értelme vagy "oka".
0
0
0
0
Puffin avatar
Ennek a topicnak mi az oka?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Ugyan ezzel egy időben rengeteg értelmetlenül születő téma jön létre mint ez,ennek az okát meg én szeretném tudni!!😂😂
És igen ,nem használják az emberek ,mert nem látják ,keresni meg lusták úgy ahogy kipróbálni is.A nagy része az embereknek meg lehet évente egyszer jár erre ,vagy olyan kis srác ,akinek gép közelében sem kellene ülnie az internetről meg gőze nincs,hogy mit lehet ,meg mit nem.Olyan ,mintha lenne egy Ferrari-d ,de nem tudnád ,hogy 300-al is tud menni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció