Mi az oka?

Szerző: BenceSZ, 2019. augusztus 03., téma
Fórum » Hardver
Sziasztok! Sokszor latom kommentekben írkálja sok ember, hogy futna-e ilyen vagy olyan konfiggal a játék. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindig pontosak az adatok de használjátok az összehasonlítót azért van. Kiváncsi vagyok miért nem használjátok, nekem 90%-ban használható, jó eredményeket ad és tényleg fut úgy a gépemen. Előre is köszi!
Hozzászólások: 112
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Elozo temahoz kapcsolodva, az okozhat ilyen hibat hogy ugy telepitem ujra a rendszert, hogy az xmpt nem kapcsolom ki elotte, illetve 3.6ghz rol 4.6-ra van huzva a proci?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Olyan problemam van hogy egyre tobb jatekban tapasztalok fps problemat.
Eleinte csak a warzone csinalta gondoltma en hogy a jatek hibaja lehet. De mostanra mar mas jatek is elkezdte.
Lenyegeben valtozo mikor, de fel ora utan van hogy warzonba 3 4 mecs utan. De atlagba 1 oran belul lemegy az fps em. 165 rol 50 ala. Es van hogy segit ha csokkentem a felbontast majd vissza allitom. Maskor viszont ujra kell inditanon a jatekot hogy ismet normalis fps em legyen.
Windows 11 et hasznaltam arra is gondoltam az lehet a baj. Vissza raktam a windows 10 et. De valtozatlan.

Ha valakinek van valami otlete azt megkoszonem.
Ekezetek miat elnezest angol telefonom van.

Koszonom elore is.
0
0
0
0
💬 16
Default avatar
@krisz1717: Elsőre a hőfokokat ellenőrizném hwinfo-val.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Hofokok rendben vannak. Proceszor 55 60 kozt. Vga 61 maximum.
0
0
0
0
Default avatar
@krisz1717: Ha jól látom az előző hozzá szólónak is ez volt a problémája. Próbáld meg azt vagy esetleg a rendszeren nincs elég hely.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Most lett ujra telepitve. Windows 250gb os m2 ssdt hasznal tobb mint 150gb szabad.
Tobbin jatekok vannak de azokon is van szabad hely
0
0
0
0
Default avatar
@krisz1717: Ha nem formáztál telepítés előtt akkor ugyanaz a vga driver van fent ami okozhatja ezt a hibát. Ddu-val szedd le a driver majd az nvidia oldaláról telepítsd újra.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Formaztam a drivert. Ujra pasztaztam a cpu-d, de nem volt beszaradva.
Kivettem a ramokat megtakaritottam mindent. Semmi valtozas.
Proceszort a jatekok atlagba 40-50% ba hasznaljak. Szoval nem tudom mi lehet.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Rendeltem uj alaplapot. Remelhetoleg csak ez a baja, igy max egy 100 as lenne csak. Mert proci, videokartya mukodik rendesen nem melegszik. Szoval remelem ez megoldja a gondot
0
0
0
0
Default avatar
@krisz1717: Egyszerűbb lenne formázni a rendszert és újra rakni minden vagy akár garanciába vissza vinni de ha sok a felesleges lóvéd akkor hajrá.
0
0
0
0
no avatar
@Default: De mar 2x formaztam es ujra raktam. Azt mar probaltam tobbszor. Win 11 el is. Most win 10 el.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@krisz1717: Milyen típusú más játékok? Multi mind? Ha ennyire rendben kéne legyen minden, nem lehet h pl a nettel van valami?
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Igen mind multi. Hat vampire : blood hunt, apex legends, internet nek nem igazan van koze az fps hez nem? Marmint konkretan latom lemegy az fps 60 ala, es mint mondtam neha segit hogy modositom a felbontast fel vagy le, meha meg csak game restart segit.
Neztem jatek kozben a gepet. 55° proci, 61° videokartya. Nem melegszik tul.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@krisz1717: Hát azért mondtam, hogy jobb tippem nincs mint a net, de nem multizok úgyhogy nem is tudom köze lehet e neki, majd egy okosabb esetleg ideírja.
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Bocsi de.. ez hulyeseg. Honapokig nem volt gondom. Nez YouTube on teszteket. Tokeletes 1440p hez. I9 9900k pedig nem egy gyenge proci.
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@krisz1717: akk viszont VGA drivere gyanakodok
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: https://youtu.be/XgCisiTFhtM
0
0
0
0
Knoxville22 avatar
Sziasztok! Van egy problémám! Most vettem új VGA-t, egy RTX 3060 Ti-t, előtte egy GTX 1050 Ti-om volt. Na most, mióta beszereltem azóta sokszor droppol az fps-em játék közben, 144-ről 100- 50- 30- de van hogy 1-re. Pár másodpercig, de mondanom se kell, elég frusztráló, főleg egy online fps jeték közben. A hőfokokkal nincs baj, se a CPU se a VGA nem melegszik túl. Elképzelhető hogy a procim (AMD Ryzen 5 2600 6x3,9Ghz) a gyenge hozzá vagy esetleg az alaplapom (Gigabyte GA-A320M-S2H)? Ha ez a kettő közül okozza (remélem nem mind a kettő), akkor tudnátok ajánlani helyette másikat? Köszönöm előre is!
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Knoxville22: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Knoxville22 avatar
Csak ennél. De most DDU-val letakarítottam a VGA drivert, és talán most jó. Azóta nem csinálta.
0
0
0
0
tibi211 avatar
Sziasztok. Az miért van hogy ha belépek egy játékba elkezd szaggatni? Megnéztem a readont és alapból ott 4.6 gb használ ki a kártya.. már próbáltam vissza tenni régebbi drivert és nem oldotta meg a problémát. Valakinek valami ötlete? Köszi.
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@tibi211: Melyik játék? Milyen hardveren? Milyen felbontásban? Milyen grafikán? Más címnél is szaggat vagy csak ennél az egynél?

Kicsit összeszedettebben írjuk le a problémát, ne úgy hogy:

valami nem jó, mi lehet a gond
https://media1.tenor.com/images/ca0a7f60d2ca120ae0f8192ea2c684d8/tenor.gif
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: Az összes játéknál még a legxarabb grafikájú játéknál is..fullh-ba high beállításokon..
Amd fx 8350
Amd rx 580 8Gb kari
16 gb ram

Soha nem volt probléma ez mai naptól van..

Most csinálok töredezettségmentesítést már elég régóta csinálja.. lehet sok a töredezett fájl nem soká kiderül.
0
0
0
0
no avatar
@tibi211: Vírusellenőrzés és ha nem talál semmit, akkor DDU-val szedd le a vga drivert és tegyed fel a legfrissebbet.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: oké köszi megpróbálom.
letöröltem a progival viszont most nézem a hőmérségletet és alapból 70 fokos a kari. Ezek szerint valami elszállt a kariba?
0
0
0
0
BenuGT avatar
@tibi211: Proci hány fokos? Lehet thermal throttlingol
0
0
0
0
xCube avatar
@tibi211: Akkor újra kell pasztázni + leellenőrizni, hogy forognak-e a ventilátorok.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@xCube: Nem rég pasztáztam. És megnéztem a ventiket is. Alapból 40 fokos a proci. Viszont a Videókártya 75 fokos alapból és 100% a kihasználtság. Lehet valami bug majd újratelepítem a gépet aztán kiderül mi lesz.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: Ezt a vírus írtót szettem le: Malwarebytes 32 vírust talált valami Bitcoinos.Csak azt nem értem hogy lehetett 32 Bitcoinos vírus mikor nem is bányázok. De a lényeg hogy jó lett ez a progi megoldotta a problémát. Akinek ilyen gondja lesz annak ajánlom ezt a progit. A defender nem találta meg ezeket.

A pasztázással biztos nincs gond mert nem rég pasztáztam.
0
0
0
0
no avatar
@tibi211: A nem rég pasztázással is lehet gond ha nem megfelelően történt...de akkor úgy néz ki bányászott valaki nálad. Azért a bányaomlás után ügyelj hogy jól zárd le a környéket, nehogy visszamerészkedjen valamelyik bányász megint.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Palanova: Majd ***o..m a száját
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Nekem egy olyan problémám lenne: adott egy asus z 170 P alaplap ahhoz társul egy i 7 7700k processzor es 2x 16gb kingston ram amit kittbe vettem (2666mhz). A problémám az,hogy 2400mhz meg megy szépen a gép,viszont ha a biosba beállítom az xmp modot,hogy 2666mhz tudjam használni a memóriákat a gép bekapcsol viszont nem ad képet,tehát maximum 2400mhz tudom a memóriákat futtatni. A proci oldalán ddr 4 es ramként 2133mhz/2400mhz van megadvan ,hogy ezeket kezeli. Az alaplapom viszont 2133mhztól 2400(oc)-4000+ig lehet oczni. Mi lehet a gond,hogy nem tudom 2666mhz futtatni a ramokat? Egy másik alaplap megoldaná a problémát? Erre a lapra gondoltam ha cserélni kellene: ASUS ROG STRIX Z270-F.
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@szabo19910606: Azért a 266MHz-ért felesleges lapot cserélni.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: És nem lehetne megoldani ,hogy 2666mhz menjen lapcsere nélkül?
0
0
0
0
Puffin avatar
@szabo19910606: Alaplap BIOS frissítést megpróbálnék még. Ha nem a legújabb van rajt.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@szabo19910606: azt a 266 mhz-t úgysem éreznéd meg sehol,hamarább a single vagy dual ramot,így felesleges a lap csere.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@szabo19910606: Szerintem sem éri meg lapot cserélned. Az a kis MHz nem fog látszódni ha éltre is kelted. No meg tudtommal az Inteles gépekben a memória vezérlő magában a prociban van, így lap csere nem is biztos hogy javítana, de ha ezt rosszul tudom majd valaki kijavít majd. Így mivel a processzor 2400-is kezel, valószínű inkább a proci lesz a limitáló, mint sem a lap.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Koszonom szepen a segitseget. En os a proci oldalan 2400 mhz lattam,hogy addig kezeli csak a ddr 4 es mamoriat. Viszont egy dolgot nem ertek akkor maga a lapon a memoriat miert lehet oczni egeszen 4000+mhz ig ha az intel porcik ugy sem engedik mert kizartnak tartom ,hogy a 7 generaciotol visszafele nagyom mhz val kezelnek a procik a memoriakat ?!
0
0
0
0
gatya123 avatar
Szevasztok, gépem 9700k rtx 3080 monitor 3440x1440 100hz. max 90fps-re szoktam belöni a játékokat a g-sync miatt. Problémám a köv: cod cold war multiban beton stabilan tartja a 90et, mégis állandóan ilyen mikrolaggjaim vannak, föleg mikor nagy a nyüzsgés 😀 Hogy a jóég penderitse bele, ilyen gépen mitöl vannak mikrolaggok???
0
0
0
0
arzenmusic avatar
Sziasztok egy olyan dologgal fordulok feletek hogy minap jatszani szerettem volna es legnagyobb csodara a jatekok mappa teljesen el tunt minden eggyes jatekkal egyetemben de erdekes modon csak ez a mappa tunt el a particion levo mas mappa meg maradt mi lehet az oka? valaki talalkozott mar ien jelenseggel? Windows 10 Enterprise 1909. Elore is koszonom!
0
0
0
0
GabZkp avatar
Üdv.

1 hónapja vásároltam egy Gigabyte RX 590 8 gb videókártyát. Nagyon jól működik. De ma ahogy játszani akartam bármivel egyszerűen nem hajtja magát a kártya pedig nem állítottam át semmit. GPU teljesítmény játék közben 30 watt miközben 150-180 között szokott lenni. Meg nem pörög fel a ventilátor sem mikor mindig felszokott játék közben. Olyan mintha lekorlátozta volna magát. Valaki járt már így? De a játékok érzékelik a kártyát és az AMD illesztőprogramon is érzékeli hogy a kártya működik és csatlakoztatva van. Eddig pl ac origins highon 80 fps most meg lowon 20
0
0
0
0
💬 1
sudosu avatar
@GabZkp: Nem lehet hogy véletlenül át lett állítva a energiagazdálkodási beállítások között a séma Kiegyensúlyozott/Teljesítménycentrikus helyett energiatakarékosra? Én azt nézném meg a helyedben először. Nem tudom a gépházban benne van e a beállítás, mert a vezérlőpultot preferálom. Beírod start menübe hogy "control" nyomsz egy entert és a vezérlőpultban benne vannak az energiagazdálkodási beállítások .
0
0
0
0
Techthomas avatar
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy tegnap óta van jelen a jelenség. Olyat csinál a windosom '' 10 enterprise'' hogy mintha be volna ragadva az enter és folyamatosan nyitja meg a dolgokat, leginkább a böngészőnél van jelen a dolog. Használhatatlan így a gép. Be nyeltem egy vírust vagy mi a.. Esetleg találkozott már ilyennel valaki? 1000x kösz a segítségért!!
0
0
0
0
💬 43
Scorn Face avatar
@Techthomas: Célzottan egy bizonyos oldalt nyit meg a böngészőben? Másik billentyűt próbáltál? Egy víruskeresést (Malwarebytest futtatás) is le kéne futtatni.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Nem, meg nyitom a Chrome-t és utána folyamatosan nyitja meg meg se áll, ctrl alt del azt feladat kezelőbe addigra 30 Chrome bezárása. Vírus keresés most fog végére érni teljest nyomtam rá. Billt nem próbáltam még de kétlem hogy az lesz a baja. Mert keresés előtt újra indítottam a gépet és vmi kék hiba üzenet fel jött de gyors el is tűnt hogy el bírtam volna olvasni. Ha semmi se segít meg próbálom de sztem be nyelt ez vmit 😞
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: Nyilván lesz olyan tag aki jobban képben lesz mint én. Én csak ezeket tudtam mondani, legrosszabb ( REMÉLHETŐLEG ERRE NEM KERÜL SOR) esetben az sem kizárt, hogy újra kell tenni vagy egy korábbi állapotba kell visszaállítani a rendszert. Szóval a mentéseidre figyelj ha erre kerülne sor.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Oksa, köszi hát meg teszem a biztonsági lépéseket mert nagyon újra telepítés gyanús :/ '' teljesen meg van bolondulva''
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Most találtam egy heurisztikus vírus-t de nem találok róla semmit mert csak vírus irtókat dob fel mint sem a jelentését.. És tényleg nem találok róla semmit. Heurisztikus keresés az meg van meg tudtam is hogy mély alapú keresés de az hogy ez mi volna semmi...
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: A heurisztikai elemzés végén, van egy olyan az eltelt idő alatt hogy azonosított fenyegetések megtekintése. Ide dobál be minden olyan dolgot, amit veszejtésnek ítél pl: crack, trainer, stb.... Az ezen felül megjelenő veszélyforrásokat szerintem nyugodtan kivégezheted. Spoiler!
Évekkel ezelőtt én egy ázsiai vírust szettem össze a semmiből, ami behúzta a gépet csúnyán, plusz egy nagyméretű menürendszer jelent meg az asztalon ázsiai pálcikaírással, azt a Malwarebytest sem tudta levakarni. Külön program után kelet túrni a netet, de megtaláltam és levakartam a betolakodót.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Egy játék magyarításra jelzett be, egy SAP. Heur 826F3 névvel. Ha minden igaz azt leszedte akkor.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Techthomas: És melyik volt az? Magyarítások oldalról szedted le? Csak mert ha tényleg az a probléma forrása,akkor valószínű ezt tudnák.Vannak olyan magyarítások ,amikre bejelez a vírusirtó ,de elvileg nem kéne hogy bajt okozzanak.Ha mégis tényleg úgy gondolod ,hogy az a baj,akkor írd már ide ,hogy melyik játékról van szó...valamint írj mondjuk facebookon ,vagy mit tudom én hol nekik,kint vannak elérhetőségeik,csak hogy tudjanak róla.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Nem lehetséges, hogy a ramokkal van valami gond? Csinálj mem testet, hátha! Windowson belül tudsz csinálni, program sem kell hozzá!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@zsolo:
Nem lehetséges, hogy a ramokkal van valami gond?
Lehet, hogy nem vagyok kellő mértékben kiművelve Pc téren, ezért is kérlek meg hogy ezt kifejtenéd.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Scorn Face: Memóribol tölti be a géped a programokat, lehet valamelyik memóriaddal gond van...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Oké, oda voltam kicsit, most mondom folytatom driverek fel rakását ez ugyan úgy meg van zavarodva szval mégse billentyűzet lesz a hibás!! Memtest86 jó? mindjárt avval akkor meg nézem a ramokat. Lassan ott tartok szét verem egy fejszével az egészet pedig nyugodt ember vagyok. Még jó hogy hónapok után mondom BFV egy kicsit.. Az élet iróniája...
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Az is jó, de Windowson belül is van teszt, én azzal csináltam!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Tényleg le is írtad majd ott is meg nézem, most megy már vagy 15 perce de nem állítomtam be időt. Meddig futtasam?
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Hát végig, amíg nem megy le, ott írja, hogy hány %-nál tart, eltart egy ideig mire átnézi a 4*4GB ramodat!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Igen, nem írta de pont most lett kész. Test finished with no errors detected!! :// Meg nézzem azért a Windows-éval is vagy akkor fölösleges? Hát most teljesen meg vagyok lőve, mert mindig vmi új hiba jelentkezik, meg jó pár éve benne vagyok de ilyet még nem pipáltam.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Hopp-hopp. Na most Aida64 nyomtam egy stability test-t '' stress test'' 5 perc után most meg állt. Warning: hardware Failure detected, test stopped. Hol tudom meg nézni hogy mivel van a gond mert én látom sehol..
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Hát azt nem tudom megmondani sajnos...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Hát ez... érdekes egyik napról a másikra. Nem írja sehol amúgy, gondolom kísérletezni kéne akkor a ramal is ki be cserélni, bár az jó volt elvileg. Nem tudom a proci ilyet csinalna? Vagy az nvme ssd? Tényleg lővésem sincs tegnap estig pengén működött már évek óta win is 2 éves volt már kb és stabil volt meg minden. Táp is gold-os direkt ezért.. Pfff passz de azért köszi hogy próbálsz segíteni!!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: Kiderült, hogy mi volt a probléma forrása?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Hát nem igazán, mert egyre inkább kuka gyanús vmi. Vagy vmi nagyon komoly vírust szedtem be. Lővésem sincs miez... Ja a Bill lehetőséget már annyira kizartam hogy már egy órája ki húztam a másikat is és ugyan úgy csinálja!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: végigolvasva a bejegyzéseket tanácstalan vagyok. Bocsánat de lövésem sincs, hogy mi lehet ez a dolog. Remélem egy agyasabb valaki végigolvasva rájön és tud segíteni neked.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Hát úgy nézz ki hogy én is rá hagyom mert ez a egy nap lett volna pihenő napom mondom gamelek de csak felkúr rendesen, stress test megint megy de most 17 perce megy már és semmi még. Tényleg nem tudom mi a probléma én se, de sejtésem sincs merre vagy mit csinalhatnek ha már win újra rakása se segített. Pihentetjük a pct úgy nézzem, meg majd érdeklődök ismerősöktől is hátha. Egyszerűen hihetetlen egy jelenség.
Amúgy az a vicc hogy random csinálja mert azt hinném hogy jó már és akkor..
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Esetleg még próbáld meg frissíteni az SSD-k illesztőprogramját!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Hát holnap meg próbálom, bár nem is tudom hol kéne azt leszedni vagy csinálni, mert most hogy újra raktam a rendszert fel raktam a Samsung magicalt le futattam azt is ott se volt gond. Meg 1-2 éves, meg hát ssd sose frissítettem még, BIOS oké de ssdt sose 😃
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Be írtam Googleba hogy be ragadt enter vírus, erre egy oldalnyi korona vírust dob be 😂😂😂😂😂 Vigyázzatok már itt van, áááá vicc...
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Techthomas: Az igen 😃 Remélem megoldódik a dolog, mert aki gamer vagy gép függő egy kicsit azt nagyon hamar szétveti az ideg ha valami történik a teremtményével, és nem talál rá ellenszert rögvest.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Scorn Face: Hát igen mert napi szinten használom azért vagy erre vagy arra ha nem is gamelek. Meg már azért sokat is rá költöttem meg most vettem sok játékot is csak időm nem volt még rájuk azt erre egy ilyen szar be üt, kicsit dühitő :/ 😞
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@zsolo: Igen ezt én is tudom, csak a fentebb írt tünetek alapján erre én nem gondoltam...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Nem tudom mert most újra raktam a win-t de ugyan úgy csinálja de nem mindig. Most kicserélem a billt de ha be volna ragadva vagy szar volna akkor mindig csinálná nem azt hogy 10 percenként vagy vmi.. Nem értem!! Meg próbálom a ram tesztet de eddig hibátlanul működtek!! Én kétlem hogy az volna a baja de meg próbálom attól függ!!
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: Próbáld meg a mem testet, hátha ott a gond...

A RAM-ra vonatkozóan futtassa a Windows Memória Diagnosztikát a rendszer memóriájának hiba esetén történő ellenőrzéséhez:

Kattintson a Start gombra ( Windows Key + X a Windows 8 vagy 8.1 verzióban)
Kattintson a Vezérlőpultra
Írja be a Keresés mezőbe a Memória elemet, majd nyomja meg az Enter billentyűt
Kattintson a Diagnosztizálás a számítógép memóriaproblémáira
Válaszd, hogy most újraindulsz és végrehajtod a tesztet, vagy futtasd a következő újraindításkor
0
0
0
0
Techthomas avatar
@zsolo: Köszi a segítséget, de egyenlőre úgy nézz ki a billentyűzet lesz a ludas. Még jó hogy újra telepítettem 2 év után :/// Bár még így se tiszta egyik napról a másikra azt nem is ganeltem mostanában meg semmi.. ***a
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@Techthomas: Tegyel fel egy malwarebytest.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@djsiegfried: Csinálom! Oké épp amit sikerült le szednem az nem talált semmit!!
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Én a helyedben már régen újra húztam volna a Windowst friss telepítővel.

Szerk.: Látom megtörtént. A billentyűzetet teljesen kukáztad és egy tutira jól működővel próbálkozol?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Igen meg történt. Ez volt előtte gondolom hogy jó mert a mostanit ajándékba kaptam azért volt a csere. Mondom kihúzva is ugyan úgy csinálja ha nincs be dugva egyik se! Most mondom szóljon már a YouTube, most olyan mint a lefele gomb volna be ragadva. Remélem este a kollégám hátha tud vmi épp kéz láb ötletett adni mert ilyet még nem basz...
Azt hozzá teszem ha el kezdem potyogni össze vissza a billen abba hagyja de random 3/5/2 perc újra előjön olyan mintha vmi be zavarna, vagy vki szórakozna vagy én már tudom ezt mire vélni... Egyszer az enter aztán meg a lefele???!!
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Windows telepítést rendesen formázással csináltad? Mik vannak még USB -n csatlakoztatva a gépre?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Persze mindig tiszta telepítést csinálok!! Hát kérlek egér, Bill, asztalnak a 3s USB eloszto abba meg egy okosora töltő van, *** egy wireless billentyűzet,remélem nem az nyomodott be mert a babzsakon van most mert akkor agy vérzést kapok 😃 Hát mostmar reggel érek haza de ezt meg nézem, erre nem is gondoltam omg.. Köszi lehet én leszek a bal*** bár most úgy legyen..
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Ilyen hibáknál a legcélszerűbb minden I/O eszközt kihúzni a gépből...
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Hát még ilyen nem volt, de ha az lesz akkor tanultam belőle!! Bár nem akarom el kiabálni de ez elég sanszos most!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Hát ez elég amatőr hiba 😕 20 perce megy a YouTube de semmi nem történt még. Jó kicsesztem magam-al, köszi a segítséget 😳
0
0
0
0
tibi211 avatar
@Techthomas: Esetleg másik billentyűzetet próbaltál ?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@tibi211: Nem kell, én basztam ki magammal mert a babzsákra rá volt dobva a wireless billentyűzet arra meg minden más csak hát még télen nyomtam tvn azt el is felejtettem már, szval no problem 😆 😂 😂
0
0
0
0
HUNSzili86 avatar
Sziasztok! Tud nekem valaki egy kicsit segíteni?
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy tv-re (Hisense 4K UHD) szeretném kötni a laptopomat ami nem mostani gamer laptop (ASUS ROG G60VX) HDMI kapcsolattal szeretném rákötni, igaz a laptop érzékeli,hogy a tv-re ment át a képernyő tartalma, de a tv nem képes mutatni azt. Egy másik smart tv-én meg csatlakozik a tv-re. Mit lehetne ilyenkor csinálni?
Előre is köszönöm a választ!
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv az miért van hogy bizonyos játék idő után elkezd kattogó hangot kiadni a tápegység? Le ellenőriztem nem lóg bele semmi a ventibe. Viszont ha újra indítom a gépet akkor elmúlik a kattogó hang. Vagy csak az áram felvétel hangja lenne? FSP 550W Raider S 550 80+
0
0
0
0
💬 2
nanci23 avatar
@tibi211: Mennyi idős a táp?Ha játék közbe csinálja csak ,akkor szerintem ahogy melegszik jobban a táp úgy gyorsul a venti is és szerintem a csapágy lesz....
0
0
0
0
tibi211 avatar
@nanci23: 3 és fél éves kb amúgy valószínű hogy az lesz. Aztán gondoltam arra is hogy csapágyas. Köszi a választ.
0
0
0
0
retek77 avatar
Sziasztok, olyan problémám adódott hogy frissen összerakott gép nem ad képet. Minden jó helyre van dugva. Minden felpörög és világít is. Csak kép nincsen.
A konfig a köevetkező:
Corsair 450W
GTX 1660 Ti
Core i5 6600
Asus Z-170A

Fogalmam sincsen mi lehet. Köszönöm a válaszokat előre is 😃
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
Sziasztok.
egy olyan kérdésem lenne, hogy ssd ről megy a windows a gépemen, és ennek ellenére elég lassan bootol be a gép kb 2-3perc mire észhez tér.
ha valamelyik vinyó hibás az szerintetek lelassíthatja ennyire?

én személy szerint elég durván a vinyóra gyanakszom, holnap meg is próbálom hogy csak az ssd vel indítom a gépet, aztán az összes vinyóval külön külön lesem meg.
0
0
0
0
💬 8
LordSzalko avatar
@ichigo23619: Én még anno használtam SSD+HDD kombót, értelemszerűen SSD-n volt a rendszer és a főbb programjaim, de semmi különbség nem volt boot időt illetően, ha mellette volt a HDD vagy éppen ki volt kötve.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@LordSzalko: az szép.
akkor lehet máshol van a problem.
bár azért holnap megnézem az a biztos, de azon besz@rok ha vinyót is kell cserélnem most a tápon és a házon kívül.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@ichigo23619: Furcsállom mindenesetre, tekintve, hogy maga a rendszer az SSD-n van neked is így a bootnak gyorsnak kellene lenni, a HDD töltési ideje csak később jelentkezne az utólagos betöltésekkel miután maga a rendszer felállt. Nézd meg az a biztos.

Hol tököl egyébként, Windows töltésnél, vagy még előtte? Mert, ha előtte akkor alaplapi beállítás is lehet.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@LordSzalko: mindenhol.
az indításnál meg a programok indításánál, pl az is kicsit lassabb amikor megnyitom a chrome ot.

a vinyókat néztem nem attól csinálja.
na most hogy kikapcsoltam a bios ban a fastboot ot egy kicsit segített, már csak fele annyira van lelassulva.
pluszba még most trimmeltem az ssd-t.
ezen kívül minden eshetőséget átlesek, a vidi drivert is újrarakom mert angol oldalon írták hogy attól is csinálhatja, a windows 10 nek a hülyesége.

semmi más végett csak a game ek ért tartok win10 et a gépen.
eddig is rühelltem de mostmár legszivesebben megfognék egy win10 lemezt és lenyomnám a microsoft osok torkán.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@ichigo23619: Rakd újra az egész gépet, biztos ami biztos 😆
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@LordSzalko: kicsit szentimentális vagyok, és nem akartam megint 6óra hosszán át mentegetni a játékmentéseimet meg vissza tenni a telepítéssel egyetemben.

megoldottam.

nem tudom mi a francért de bevolt kapcsolva egy két helyen a reg ben az enableULPS és az enableULPS_NA

pedig emlékszem rá hogy régebben már kikapcsoltam, az a kötsög win10.
a fejlesztők biztos azt hitték hogy füvezés közben olyan jól dolgoznak mint ahogy snoop dogg gamel.
meg pluszba azért ccleanerrel csináltam egy sima és egy reg tisztítást.

és most qrva gyors megint a gép, 4-5 másodperc alatt az asztalon voltam és egy hangyaf@szni idő alatt (kb 1 másodperc) megnyitotta a chrome ot is.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@ichigo23619: Érdekes dolog, lehet akkor majd később is rá kell nézned, ha megint lassú lenne. De legalább már tudod, hogy ez a lehetőség is fennállhat 😃
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@ichigo23619: Csekkold le a HDD usage-t. Egyszer talakoztam egy olyan esettel, hogy az SSD szinte mindig 100%-0n volt hasznalva..
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali NZXT Kraken procihütö tulajokat kérdezném, volt olyan, hogy a CAM nemtudta kezelni a ledeket? HA igen, lett rá megoldás? Nincs másik RGB-s progi a gépen, próbáltam már sokmindent, eddig sikertelenül...
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@gatya123: Firmware frissítés esetleg? A programot újratelepíteni.
Vagy esetleg nincs kicsúszva valami kábel?
0
0
0
0
gatya123 avatar
@Puffin: Megvolt mind, sajnos nemsegitett. A pumpát tudja kezelni a Cam, csak a ledekkel van baj. Néha kiirja, hogy egy külső progi miatt nem fér hozzá, töröljek minden rgb-t vezérlő progit, de nincs ilyen a gépen.
0
0
0
0
Puffin avatar
@gatya123: Az alaplaphoz sincs valami RGB progi fenn?
0
0
0
0
gatya123 avatar
@Puffin: Nincs, nemrég raktam újra a wint, semmi biszbasz csak pár alap progi. Érdekes, nemrég cseréltem alaplapot meg procit, előtte ugyanilyen asus prime volt csak z270 és ott semmi gond nemvolt pedig még az aura sync is fent volt, most z390es van és azóta baxakodik. Létezheth a lappal van baja?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@gatya123: Lehet, hogy kell neki az Aura Sync, mert hiába írja, magától nem tudja kezelni. És ahogy látom, az előző lapnál is volt Aura Sync
0
0
0
0
Puffin avatar
@gatya123: Hát lehet. Kitudja. Nekem akárhányszor jön Win frissítés újra kell tennem az Mystic Light-ot pl.
De ha fut az MSI Afterburner akkor nem indítja el az MSI Dragon Centert...
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok annak mi az oka hogy az i5 3470 nem boostol fel 3600 MHz re csak 3400 ra amikmor játszok vagy hasonléi de ha pihen akkor fel fel ugrik 3.6 GHz re
0
0
0
0
19ati93 avatar
Fele kb észre se veszi szerintem hogy van az oldalnak ilyen funckiója is. Csak meglátja a gépigényt és egyből görget a kommentek közé.

Amúgy ennek a témának sincs semmi értelme vagy "oka".
0
0
0
0
Puffin avatar
Ennek a topicnak mi az oka?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Ugyan ezzel egy időben rengeteg értelmetlenül születő téma jön létre mint ez,ennek az okát meg én szeretném tudni!!😂😂
És igen ,nem használják az emberek ,mert nem látják ,keresni meg lusták úgy ahogy kipróbálni is.A nagy része az embereknek meg lehet évente egyszer jár erre ,vagy olyan kis srác ,akinek gép közelében sem kellene ülnie az internetről meg gőze nincs,hogy mit lehet ,meg mit nem.Olyan ,mintha lenne egy Ferrari-d ,de nem tudnád ,hogy 300-al is tud menni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció