Mi az oka?
Sziasztok! Sokszor latom kommentekben írkálja sok ember, hogy futna-e ilyen vagy olyan konfiggal a játék. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindig pontosak az adatok de használjátok az összehasonlítót azért van. Kiváncsi vagyok miért nem használjátok, nekem 90%-ban használható, jó eredményeket ad és tényleg fut úgy a gépemen. Előre is köszi!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az esemenynaplo folyamatosan hibakat ir, mar ujra raktam a gepet is. 1 hete jott elo a hiba, jatek kozben ilyen 10 masodpercenkent le esik az fps-em 0 ra es beakad a jatek, utana jatekon kivul is csinalja ameddig nem inditom ujra.
Az esemenynaplo ezt a hibat dobja ki.
A(z) 0 csoportban lévő 29 processzor sebességét a belső vezérlőprogram korlátozza. A processzor a legutóbbi jelentés óta 71 másodpercig volt ebben a csökkentett teljesítményű állapotban.
Az energia gazdalkodasnal mar megcsinaltam mindent amit lehet de a hiba nem szunt meg.
Valaki tudna esetleg segiteni?
A Warzone az meg olyan amilyen. Nagy pálya sok player. Lehet nem bírja.
Előtte jó volt?
Ja és amúgy ASUS ROG Gladius II Core-es egerem van.
Ezek jók, olcsóbban:
Xtrfy M42 (Kétféle hátsó részt adnak hozzá)
Xtrfy MZ1
Cooler Master MM710
Nyilván vannak még ezen a srácon kívül mások akik hasonlóval foglalkoznak, de az ő listája tipikusan olyan amiből el lehet indulni. Mindegyik egérről van videója, van kereső az oldalán, amivel tudsz a kézméretedhez passzolót keresni stb.
Hasonló csatorna, illetve oldal még ahol találhatsz egerekről infókat:
[LINK]
[LINK]
De amiket írtam azok jók, MM710-em volt 2,5-3 évig, MZ1 furán néz ki, de az egyik legjobb egér amim valaha volt, az M42-őt pedig sokan dicsérik, és mivel 2 különböző hátsó résszel adják, lehet próbálgatni neked melyik áll jobban kézre.
Amit vett egy közel 100 grammos, 5 éves szenzorral szerelt, szövet borítású de gumi kábeles egér, ilyen szenzort meg kábelt a neves gyártók már belépő kategóriába sem tesznek, nemhogy az 50 eurósok közé.
Egész addig fogalma sincs senkinek mennyivel jobb egy normálisan esportra tervezett, könnyű, normális talppal, kábellel szerelt, jó anyaghasználatú egér amíg nem fog egyet. És ráadásul olcsóbbak is sokszor, mert nincs rajtuk világítós rog logó meg asus adó (jó nem a razer, az hasonló mint a rog, de legalább cserébe jók, logtech minőségi egér, normális áron, az xtrfy meg kifejezetten olcsó, és minőségi).
A Lamzu Atlantist amit most próbálgatok egy kategóriával feljebb van, 32-ért vettem. Wireless, 55g, masszív, csere talpakkal, gripekkel, paracord kábellel és usb c - usb a donglellel jött. Csak az extra tartozékok megérnek vagy 15 eurót.
Viccet félretéve, nem az, hogy pár százalékkal jobbak amiket pl említettem, hanem mindenben jobbak. Nem is nagyon lehet egér és egér jözött százalékban mérni különbséget. Súly, szezonzor, shape, tartozékok, kábel. Ezeket kell nézni, főleg a shapet (ezért jó kezdő gamereknek is az M42 pl, mert rögtön 2 féle egeret kap az ember).
Egyik legnehezebben kezelhető egerem egy Xtrfy M8 volt, mert sehogy sem éreztem rá, nem értettem meg, pedig aztán top tier volt benne minden, csak a forma nem volt nekem való.
Spoiler!
A másik amiben segítségeteket kérem, hogy a cpu tartalmaz integrált vga-át és a BIOS-ban lehet a vram mennyiséget változtatni de hiába próbálom nem módosul a vram. A gép többször újraindúl aztán vagy elindúl és nem tárolta el a beállításokat, vagy csak a BIOS-t dobálja be mert nem tud tovább menni. Ekkor az sem segít ha vissza állítom kézzel hanem be kell töltetni vele a legutolsó helyes beállítást és akkor el tud indúlni. AMD Driver fent van. Meg tudja valaki mondani, hogy miért van ez a 2 probléma? Köszönöm ha segít valaki
Vettem 32 GB Ram-ot es beallitottam az Xmp profilt. Csak Bf-be olyat produkal a gep miutan bekapcsoltam az Xmp h amint elkezdodik a kor felvillan az alaplapon a piros led ami elv a Cpu. De ha a jatek menube vagyok nincs ilyen gond es egyik masik jatekba se jatek kozbe se. Egyedul Bf-be csinalja h amint elindul a kor felvillan de van h elalszik ( valtozo ). Ha minden jateknal csinalna de csak bf-nel van ez.
Gepem:
I7 11700 cpu ( nem k )
32 gb ddr4 3200 mhz ram
Rtx 4070 ti vga
Asus tuf h570 Pro alaplap
Valaki tud esetleg megoldast?
Elore is koszonom a valaszt!
A furcsa bekapcsolásra (nem ad képet, billegér világítást, csak a gép megy, újraindításra minden jó) és esetleg egyebekre:
A RAM nem 3600-as órajelen ment, hanem 3200-esen. A gyárilag általa megadotton elvileg most jobb.
A játék indítás hatására való újraindulásra:
Valóban. Amin volt a játék, SSD, cseréltem SATA kábelt, kivettem a SATA elosztót alóla. Mentem egy kört, minden oké volt.
Random elmegy a kép, de hang stb. van:
Érzékelés hiba. A harisnyázott tápkábelhosszabbító volt a ludas. Megmozgattam elment a kép. Bedugtam a táp kábeleit, akárhogy "ráncigáltam" semmi nem történt. (VGA)
Valószínűleg még PH-n is rákérdek, de hátha valaki tud valami okosat mondani. Az mitől lehet, hogy a nemrég összerakott/erősen frissített gép úgy kapcsol be, hogy:
- Bekapcsolom. Minden világít, forog satöbbi.
- Viszont a bill és egér fénye nem villan fel. Monitoron nem töltődik semmi, nem látom a ROG logót stb.
- Nyomok egy restartot, és minden jó.
Ezt mindig eljátssza, mióta összedobtam úgy, hogy működik is. (: Valami ötlet mi okozhatja?
(gépinfó az adatlapomon, hogyha szükséges lenne)
Okés, majd letesztelem akkor ezt. Köszi! Jelzek majd.
Erről van szó ez esetben, felvettem:
Szerk.: Közben kaptam is választ az eladótól. Ez elvileg természetes cicergés, bizonyos kártyák csinálják bizonyos tápokkal. Nála azért nem volt ilyen, mert más a tápja. Ok, megnyugodtam. :) Bár az újraindulás még mindig nem nyugtató. Ha ezekre van még ötleted esetleg...
A VGA cicergése normális, coil whine a neve, és tényleg van olyan, hogy csak bizonyos tápokkal csinálja.
Lehet hülye vagyok, de nem találom, hirtelen. : D Séma nincs, csak séma létrehozása. Na, találtam olyat is, hogy energiaséma szerkesztése. Itt ami USB, csak az alábbit találtam. Funkció nevezetű pontot itt nem látok. :/
Alsó képen az USB szelektív felfüggesztést nyomd ki
Akkor majd mengézem így, még tart a 8TB-os formázása, annak még az kell. Közben néztem egy HD Sentinel-t, és a Kingston SATA-s SSD-re ezt írja:
Konkrétan ezen van a CoD. Úgyhogy lehet, hogy a játék közben újraindulás, összeomlás oka az SSD lenne? Ezt még letesztelem, átnézem majd a kábeleket, lehet cserélek egy SATA-t, ha még mindig rossz megnézem, hogy vinyóról is rossz-e és akkor nem tudom mi lesz az SSD-vel, lehet-e ezt így gariztatni, sose kellett gariztatnom semmit szerencsére. : ) Na, de ezzel ez a helyzet. Meglátjuk ezekkel minden rendben lesz-e vagy sem. Írok majd. Köszi szépen a segítséget! :)
Ha a ventik miatt van, majonézzel eszem meg a kalapom videóban, szóval azt lehúzhatjuk.
Amit eddig tapasztaltam hibaelháríásoknál, hogy ha valami furcsa hiba van, és semmi sem magyarázza meg, az vagy RAM, vagy táp.
Ha jól látom, 4x16 van most a gépedben, gondolom vettél még 2-őt, mert régebbi képeken még csak 2 modul van. (Ezek tuti 100% egyformák? Azonos órajel, timing, feszültség stb?)
Első körben kivenném a 2 újat, a 4 modul jelenthet akkora + stresszt a memória controlleren, hogy nem bírja (nálad ráadásul nem is a kis sima átlag 3200 C16 vagy 3600C18 van, hanem feszesebb timeingokkal működő CL17). Én ezért szoktam mindig 2 modult ajánlani, mert hát nem néz ki olyan jól, mint a 4, de stabilabb tud lenni bizonyos körülmények között. Ha megoldja, akkor megvan a hiba, valószínű 2x32-re kell váltanod, ha 64GB-ot szeretnél.
Ha nem, akkor jöhet a macerásabb dolog, tápcsere. Vissza a régit, nyilván a régi kártyával együtt, mert csóri 3090 lehet nem örülne az 500-as tápnak (bár amíg nincs terhelve, simán windowsban mennie kellene, de azért ne rizikózz).
Ha a régi táppal, karival és 64 RAM-al elindul szépen, akkor lehet egy olyat próbálni, hogy 3090-et berakod a régi táppal (már ha csatlakozó van elég, ezt most így fejből passzolom), és amint bebootolna, ki is nyomod. Ha indulna, akkor valahogy a 3090 okozza a galibát.
TLDR: Elsőre én RAM-ot néznék, az a legkönnyebb, leggyanúsabb, amit meg is lehet logikusan indokolni, utána tápot, az a második ami okozhat ilyen hülyeségeket.
Edit: A RAM-ozás után, de még a tápcsere előtt, kipróbálhatod a régi kártyáddal is, ha jó, akkor a sok kábelezést megspórolva kiderül, hogyha a 3090 döglötten érkezett.
Végső elkeseredésben, ha semmi sem jó ezek közül, és cseréltél boot driveot is, akkor megpróbálhatod a régit.
Lekapcsoltam tápot nyilván úgy vettem ki. Bekapcsoltam, aztán a gépet is. És képzeld elsőre bejött a ROG logó, a billegér és a win. Nem ment el a képernyő sem. Még nem akarom elkiabálni, csak első indítás eddig sose volt jó szerintem, szóval ígéretes. :) Már az a rohadt ROG logó kellene, hogy a főmonitoron jelenjen meg és nem a másikon... De valóban örülök neki, ha tényleg ez volt a gond és nem kell jobban szétkapni a gépet. Mindenesetre HA tényleg ez a gond, bár szomorú, mert a design tetszett, fekete fehér ugye... Kábelek is... de lehet akkor Kingston lenne helyette, az olcsóbb, ebből az egyik KIT-et meg eladom, másikat megtartom. 2x32 lehet okés lenne kezdetben, de erősen ott lebegne, hogy duplázzam 128-ra. Munkára az is jól jönne. Ram-ból sose elég. Majd ezzel kapcsolatban jó lenne olyat keresni, ami szerinted bírná akkor is, ha 4 van.
Na, de előre szaladtam. Most nyomok még egy tesztet. Először egy újraindítást, hogy így is úgy indul-e újra, hogy mindent leállít és vissza vagy pedig úgy, mint ahogy korábban szokott nekem. Utána kikapcsolom simán, tápot nem, várok 5-10 percet és vissza. Utána írok mi lett az eredmény. :)
CPU: Ryzen 7 5700X - CPU hűtés egy Dark Rock PRO
GPU: RTX 3060Ti asus tuf gaming DDR6X
Alaplap: Asus rog strix b550 gaming wifi II
RAM: 32 GB DDR4 3200Mhz Kingston Fury
Táp: Crosair 850Rx
NVme: Samsung Pro 980 1TB
HDD: 4TB Seagate SkyHawk
Ma be mentem a BIOS-ba és elkezdtem valami BIOS tutorialokat nézni hogy mit érdemes bekapcsolni stb.. nekem full alapon volt amit be allittotam kezdek óta az RAM mhz volt semmi mas.
Eddig a jatékban lévo dolgok:
GPU: 95-100% , hőfok pedig max 60-fok volt de átlag 55-60.
CPU: 10-30%, hőfok pedig max 60-fok volt de átlag 55-60.
ez volt a beallitas addig még nem kezdtem a biosba ***..
Bios utan lévő beallitas:
WArzone 2.0 WHQD és Ultrán ( AMD 2.1 be volt kapcsolva )
Lobbyba ( játékmenüben)
GPU: 54 fok, és 68% abból 4385MB evett meg
CPU : 70 fok, 66% ( na ez gyanus volt hogy miért lett ilyen magas a hőfok , ventilátorok pedig fullon mennek)
aztán a játékban a adatok:
GPU: 62 fok, 97-100% abból 5988MB meg evett
CPU: 60-65 fokig van , 46% és igy 110.150 FPS-ig ugrál
ezzel az lenne a kérdésem hogy megfelelő ezek a hőfokok vagy tudd valaki ajálni hasznos tippet amivel jobb lehet , procit ma pasztáztam le ujból mert szét kellet szednem a proci hűtőt.
játék élmény jó nagyon , csak azért bennem van a félelem a hőfok-tól hogy jó-e .
3DMark pontok 12 062 volt.
köszönöm a válaszokat , szép napot!
Van benne egy Asus Tuf Gaming 3060ti graf kártya , és az lenne a kérdés hogy a alaplapon vilagit a fehér led dióda amit azt jelemzi hogy VGA - vagy a CPU van valami probléma , de én nemtudtam rá jönni pedig néztem videókat is és semmi, tegnap szét szedtem ki tisztitottam a graf kartyát és semmi.. a gép az tiszta új 1 hónapos , saját konfig és én saját magam raktam össze. Kép van minden müködik , játszok is vele 2K-ba semmi probléma sincs CPU max hőmérséklete 60 fok és graf kártya 55 fok.. valaki tudna ebbe segiteni? csak zavar hogy vilagit a fehér dióda , és azért féltém a gépet is nem hogy valami baja lesz .. köszönöm szépen a segitséget . Szép napot .
Van egy prc utángyártott vezeték nélküli xbox kontrrollerem amihez adntad egy ilyen pc wireless gaming receivert.
Kb 2hónapig jó is volt mindem, bedugtam, a gép felismerte és működött.
Most egy pár napja visztont nem ismeri fel a gép.
Egy ilyen hibás hang eszközként kezeli és így egyáltalán nem működik a kontrollerem
[LINK]
Már próbáltam mindent, driver letöltéstől a frissítésig mindent, csak emiatt raktam fel a win11-et mondom hátha segít, de nem.
Lehetséges lenne hogy hardver probléma?
Nem csak lehetséges, az a legvalószínűbb, hogy hardverprobléma.
igazsag szerint mar mindent kiprobaltam, de nincs otletem
Olyan problemam van hogy egyre tobb jatekban tapasztalok fps problemat.
Eleinte csak a warzone csinalta gondoltma en hogy a jatek hibaja lehet. De mostanra mar mas jatek is elkezdte.
Lenyegeben valtozo mikor, de fel ora utan van hogy warzonba 3 4 mecs utan. De atlagba 1 oran belul lemegy az fps em. 165 rol 50 ala. Es van hogy segit ha csokkentem a felbontast majd vissza allitom. Maskor viszont ujra kell inditanon a jatekot hogy ismet normalis fps em legyen.
Windows 11 et hasznaltam arra is gondoltam az lehet a baj. Vissza raktam a windows 10 et. De valtozatlan.
Ha valakinek van valami otlete azt megkoszonem.
Ekezetek miat elnezest angol telefonom van.
Koszonom elore is.
Tobbin jatekok vannak de azokon is van szabad hely
Kivettem a ramokat megtakaritottam mindent. Semmi valtozas.
Proceszort a jatekok atlagba 40-50% ba hasznaljak. Szoval nem tudom mi lehet.
Neztem jatek kozben a gepet. 55° proci, 61° videokartya. Nem melegszik tul.
Kicsit összeszedettebben írjuk le a problémát, ne úgy hogy:
valami nem jó, mi lehet a gond
Amd fx 8350
Amd rx 580 8Gb kari
16 gb ram
Soha nem volt probléma ez mai naptól van..
Most csinálok töredezettségmentesítést már elég régóta csinálja.. lehet sok a töredezett fájl nem soká kiderül.
letöröltem a progival viszont most nézem a hőmérségletet és alapból 70 fokos a kari. Ezek szerint valami elszállt a kariba?
A pasztázással biztos nincs gond mert nem rég pasztáztam.
1 hónapja vásároltam egy Gigabyte RX 590 8 gb videókártyát. Nagyon jól működik. De ma ahogy játszani akartam bármivel egyszerűen nem hajtja magát a kártya pedig nem állítottam át semmit. GPU teljesítmény játék közben 30 watt miközben 150-180 között szokott lenni. Meg nem pörög fel a ventilátor sem mikor mindig felszokott játék közben. Olyan mintha lekorlátozta volna magát. Valaki járt már így? De a játékok érzékelik a kártyát és az AMD illesztőprogramon is érzékeli hogy a kártya működik és csatlakoztatva van. Eddig pl ac origins highon 80 fps most meg lowon 20
Hát úgy nézz ki hogy én is rá hagyom mert ez a egy nap lett volna pihenő napom mondom gamelek de csak felkúr rendesen, stress test megint megy de most 17 perce megy már és semmi még. Tényleg nem tudom mi a probléma én se, de sejtésem sincs merre vagy mit csinalhatnek ha már win újra rakása se segített. Pihentetjük a pct úgy nézzem, meg majd érdeklődök ismerősöktől is hátha. Egyszerűen hihetetlen egy jelenség.Amúgy az a vicc hogy random csinálja mert azt hinném hogy jó már és akkor..
A RAM-ra vonatkozóan futtassa a Windows Memória Diagnosztikát a rendszer memóriájának hiba esetén történő ellenőrzéséhez:
Kattintson a Start gombra ( Windows Key + X a Windows 8 vagy 8.1 verzióban)
Kattintson a Vezérlőpultra
Írja be a Keresés mezőbe a Memória elemet, majd nyomja meg az Enter billentyűt
Kattintson a Diagnosztizálás a számítógép memóriaproblémáira
Válaszd, hogy most újraindulsz és végrehajtod a tesztet, vagy futtasd a következő újraindításkor
Szerk.: Látom megtörtént. A billentyűzetet teljesen kukáztad és egy tutira jól működővel próbálkozol?
Azt hozzá teszem ha el kezdem potyogni össze vissza a billen abba hagyja de random 3/5/2 perc újra előjön olyan mintha vmi be zavarna, vagy vki szórakozna vagy én már tudom ezt mire vélni... Egyszer az enter aztán meg a lefele???!!
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy tv-re (Hisense 4K UHD) szeretném kötni a laptopomat ami nem mostani gamer laptop (ASUS ROG G60VX) HDMI kapcsolattal szeretném rákötni, igaz a laptop érzékeli,hogy a tv-re ment át a képernyő tartalma, de a tv nem képes mutatni azt. Egy másik smart tv-én meg csatlakozik a tv-re. Mit lehetne ilyenkor csinálni?
Előre is köszönöm a választ!
A konfig a köevetkező:
Corsair 450W
GTX 1660 Ti
Core i5 6600
Asus Z-170A
Fogalmam sincsen mi lehet. Köszönöm a válaszokat előre is 😃
egy olyan kérdésem lenne, hogy ssd ről megy a windows a gépemen, és ennek ellenére elég lassan bootol be a gép kb 2-3perc mire észhez tér.
ha valamelyik vinyó hibás az szerintetek lelassíthatja ennyire?
én személy szerint elég durván a vinyóra gyanakszom, holnap meg is próbálom hogy csak az ssd vel indítom a gépet, aztán az összes vinyóval külön külön lesem meg.
akkor lehet máshol van a problem.
bár azért holnap megnézem az a biztos, de azon besz@rok ha vinyót is kell cserélnem most a tápon és a házon kívül.
Hol tököl egyébként, Windows töltésnél, vagy még előtte? Mert, ha előtte akkor alaplapi beállítás is lehet.
az indításnál meg a programok indításánál, pl az is kicsit lassabb amikor megnyitom a chrome ot.
a vinyókat néztem nem attól csinálja.
na most hogy kikapcsoltam a bios ban a fastboot ot egy kicsit segített, már csak fele annyira van lelassulva.
pluszba még most trimmeltem az ssd-t.
ezen kívül minden eshetőséget átlesek, a vidi drivert is újrarakom mert angol oldalon írták hogy attól is csinálhatja, a windows 10 nek a hülyesége.
semmi más végett csak a game ek ért tartok win10 et a gépen.
eddig is rühelltem de mostmár legszivesebben megfognék egy win10 lemezt és lenyomnám a microsoft osok torkán.
megoldottam.
nem tudom mi a francért de bevolt kapcsolva egy két helyen a reg ben az enableULPS és az enableULPS_NA
pedig emlékszem rá hogy régebben már kikapcsoltam, az a kötsög win10.
a fejlesztők biztos azt hitték hogy füvezés közben olyan jól dolgoznak mint ahogy snoop dogg gamel.
meg pluszba azért ccleanerrel csináltam egy sima és egy reg tisztítást.
és most qrva gyors megint a gép, 4-5 másodperc alatt az asztalon voltam és egy hangyaf@szni idő alatt (kb 1 másodperc) megnyitotta a chrome ot is.
Vagy esetleg nincs kicsúszva valami kábel?
De ha fut az MSI Afterburner akkor nem indítja el az MSI Dragon Centert...
Amúgy ennek a témának sincs semmi értelme vagy "oka".
És igen ,nem használják az emberek ,mert nem látják ,keresni meg lusták úgy ahogy kipróbálni is.A nagy része az embereknek meg lehet évente egyszer jár erre ,vagy olyan kis srác ,akinek gép közelében sem kellene ülnie az internetről meg gőze nincs,hogy mit lehet ,meg mit nem.Olyan ,mintha lenne egy Ferrari-d ,de nem tudnád ,hogy 300-al is tud menni.