3DMark Teszteredmények és Tapasztalatok
A korábbi 3DMark témák mintájára
Megjelent az új [LINK]! :)
A megszokott módon két CPU-Z, egy GPU-Z ablakkal jöhetnek az eredmények. És a csalókat elkerülendő, javaslom, hogy csakis online eredményeket lehessen megosztani. Tehát a CPU-Z és GPU-Z ablakok mellett a böngésző is legyen nyitva, amiben látható a hivatalos oldalon az eredmény a gép adataival illetve a teszt részeredményeivel.
DX11: Fire Strike
DX10 és mobil eszközök: Cloud Gate
DX9 és Windows RT/Android/iOS eszközök: Ice Storm
A lista szerkesztésére meg felkérném egy vállalkozó szellemű fórumtársunkat! ^^
Megjelent az új [LINK]! :)
A megszokott módon két CPU-Z, egy GPU-Z ablakkal jöhetnek az eredmények. És a csalókat elkerülendő, javaslom, hogy csakis online eredményeket lehessen megosztani. Tehát a CPU-Z és GPU-Z ablakok mellett a böngésző is legyen nyitva, amiben látható a hivatalos oldalon az eredmény a gép adataival illetve a teszt részeredményeivel.
DX11: Fire Strike
DX10 és mobil eszközök: Cloud Gate
DX9 és Windows RT/Android/iOS eszközök: Ice Storm
A lista szerkesztésére meg felkérném egy vállalkozó szellemű fórumtársunkat! ^^
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Talán nagyságrendileg egy TNT2 M64 környékén mozog.
[LINK]
[LINK]
Firestrike
[LINK]
Time Spy
[LINK]
Előtte takarítás nélkül
[LINK]
Utána takarítással
[LINK]
[LINK]
[LINK]
🎉
3DMark alatt biztos szerezhetnék több pontot is, de az a része nem különösebben izgat. Szimplán 10 éve nyitottam ezt a témát, nemrég visszanéztem az oldalra, láttam, hogy még mindig aktív és hamarosan évforduló, úgyhogy gondoltam nyomok egy tesztet az alkalomra. Se több, se kevesebb. :)
3080 után mondjuk nem egy hatalmas előrelépés, meg nyilván a 6900K-val legtöbbször CPU limites is vagyok, de egy cserét nekem éppenséggel megért.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Tudna többet is csak annyira nem érdekel... 😁
[LINK]
[LINK]
Ref modell, szóval csak 1138mV a maximum amit tudok neki adni, így 890/1100MHz-et stabilan tudta hozni, 900 már sajnos eléggé instabil/artifactos, memória megy talán még többet is, azt annyira nem kínoztam. Fire Strike GTX 480 benchmarkok közül a 30. helyre sikerült befutni. 🙃
Egy Geforce 4 Ti 4200-at váltott, Need for Speed Hot Pursuit 2-ben másfélszer gyorsabb. Viszont a 3DMark pontokat [LINK] Igaz itt gyorsabb procival, több és gyorsabb RAM-mal és valószínűleg kiforrottab driverrel tesztelték. 2500 pont még így is generációs különbség.🤔
Az FX5600 is jó kártya Windows 98-ra.
Ezt Ti 4200-on mértem, így kb. 25% az FX5700 előnye, de mint említettem Need for Speed: Hot Pursuit 2-ben kijött 50% is.
Egyébként Windows 98-ban nem tervezek DX9 játékokat, az FX viszont még támogat minden legacy feature-t Windows 9x-hez és sokkal jobb az nGlide támogatása a GF4-nél. Van gyorsabb kártyám W98 támogatással, Radeon 9800 Pro és Radeon X800 XT, de azok nem támogatják a 8-bit palettázott textúrákat és a table fog effektet.
Ezek a régi retro kártyák jók voltak idején.
Nekem volt FX 5200-em,de 64bit változatban hát teljesítménye gyenge volt. 6200-ra cseréltem,igaz az is 64bit,de gyorsabb volt.
Most ennek örömére egy hónapja piacon megmentettem 1000ft-ért egy Gigabyte Geforce 6800 GS-t és műkődik. Pár hónapja meg 7900 GTX-et.
Radeon 9800 Pro és X800 XT is ritka megszerezni már. Egyet bántam meg,hogy X850 XT-t otthagytam,hiába volt matrica rossz. Utólag bántam meg.
a CPU- Stock 4.650 Mhz a memóriák pedig láthatóan 3600-on pörögnek.
GPU Driver nem a legújabb hanem a 21.10.1. még, jah és a GPU ventik 30% fölé nem mennek. nagyon csendes a masina! a Win 10 sem a legújabb, nem tudom számítana e egyáltalán ha feltenném mindenből a legújjabbat... :/ majd megnézem valamikor a közeljövőben :D
5600X // 32Gb Ram
[LINK]
3600 // 16Gb Ram
[LINK]
[LINK]
Windows 10 és 466.27 nvidia driver
[LINK]
[LINK]
Szerk.: Hülyéskedek,de az a kártya még többet is tud nem?
[LINK]
[LINK]
Spoiler!
Remélem nem értettük félre egymást? 😀
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Majd egyszer megnézem egy 4.3 // 4.4Ghz es Proci boost-al is
[LINK]
[LINK]
[LINK]
TimeSpy
[LINK]
ATI Radeon DDR 64MB - A legelső Radeon néven piacra dobott kártya.
Inno3D Geforce 3 Ti 200 64MB
Sapphire Radeon X800 XT 256MB + Workstation Tualatin proci
Ugyanaz a kártya, csak egy Prescott magos Pentium 4 mellett