SKYRIM Grafika tuning, és mod-ing

Szerző: Raziel24, 2011. December 08., téma
Fórum » Játékokról általában
Üdv! Ezt a topikot azért nyitottam hogy mod-okat tudjunk megosztani egymással illetve segíteni egymáson ha gondunk akad egy-egy mod-al vagy grafikával a skyrimben. Illetve jöhetnek még bugok orvoslására tett javaslatok is meg úgy bármi ami javít skyrim-en:)

Aki szeretne mod-ot alkalmazni vagy csak a játék grafikáján javítani de nem tudja hogy álljon neki az olvasson tovább mert írtam egy részletes útmutatót:

The Elder Scrolls V : Skyrim
Grafikai tuning, és modding


FRISSITVE:ÁRNYÉKOK FINOMITÁSA !!!!!

Gondolom, rengetegen játszanak ezzel a remekművel, és közülük gondolom sokakban már felmerült az az érzés ami bennem is. Mégpedig az hogy igen szép lett a Skyrim provincia grafikai ábrázolása, ám mégis valami nem igazi. Hát igen közelebbről megnézve azért igen csak látszik, hogy a kedvenc játékunk is megsínylette a multiplatform kiadás okozta hátrányokat. Alacsony felbontású textúrák, recézett árnyékok, és még sorolhatnám, de ezeket úgyis átnyálazzuk majd a következőkben.

Szóval, ha valaki szeretne még egy nagy pluszt hozzáadni Tamrielben játszódó kalandjaihoz, és meg szeretné emelni a játék vizuális minőségét PC-s szintre, és ki akarja használni a számítógépének nem kicsi hardveres előnyeit, hogy még jobban, bele tudja élni magát ebbe a mesés világba, nos, azoknak írom ezt az útmutatót lépésről lépésre. Hiszen nem azért öltünk bele gépünkbe sok pénzt hogy nagyjából ugyanazt lássuk mint egy konzolon.

Elég egyszerű eszközökkel nagyon jelentős pozitív változást lehet elérni a Skyrim grafikájában, szóval a végeredményt nem kell majd nagyítóval keresgélnünk mert elég szembe tűnő lesz.
Egy kis szemléltető:


FIGYELEM: A következő változtatások néhány része okozhat némi teljesítmény csökkenést de ezt úgyis taglalni fogom melyik mennyit, viszont van némi hardveres követelmény. Akiknek épphogy elmegy a játék vagy nincs legalább 3GB rendszermemóriájuk és/vagy 1GB video memóriájuk inkább meg se próbálják a következőkben felsoroltakat, illetve az XP-t is felejtsük el. A gépeim adatait profilomban megtalálhatjátok, a monitorom 1280x1024-es felbontású, így nekem volt bőven még kiaknázható videó memóriám, és a majd felsorolt változtatásokkal is meg maradt a KINTI területeken a fix 60fps-em (kivéve városok, de ott az alap skyrim-el is lejjebb megy, mint 60fps)

Először is egy tévhitet szeretnék eloszlatni, az FXAA nem!!! egy pozitív grafikai beállítás. Az FXAA egy olyan élsímitási eljárás (ha egyáltalán nevezhetjük élsímitásnak) amit a harmatgyenge konzolokra találtak ki. Mégpedig azért mert ha rátolnának egy MLAA vagy MSAA-t, ami igazi élsímitás szerencsétlen xbox kb. 2fps-t tudna produkálni vagy leégne :D Az FXAA nem csinál mást, mint hogy elmossa az egész!!! renderelt képet így a recéket is.Óirási nagy hátránya hogy nagyon nagy mértékben ront a kép élleségén, minőségén, úgyhogy aki nem akarja homályos szemüvegen keresztül nézni Skyri
Hozzászólások: 133
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MacHiMal avatar
Üdvözlet srácok!

Valaki aki szokott módolni tudna segíteni abban, hogy hogyan is kéne 😆 Tudom hülye kérdés, de Én még sose módoltam a gamet és most nézegettem mennyivel jobb lenne, meg találtam is olyanokat amik érdekelnek, csak nem tudom, hogy a Requirements-nél mindent le kell tölteni vagy elég csak az adott mód?
Meg elég csak kicsomagolni a játék Data mappájába?

előre is köszi 😃
0
0
0
0
💬 1
Viktorinho avatar
@MacHiMal: Helló. Ezen az oldalon regisztrálsz,lesz egy program amit le kell töltened,és azon keresztül letölti a moddot és telepíti a játékba,és ha úgy van jelzi is,hogy kell e még hozzá valami ,de a kötelező+ modokat nem árt letölteni.[LINK] Ja és skyrimből van alap és special edition,szóval figyelni kell melyik van,és ahhoz módokat letölteni.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Vérfarkas még az alapjátékban is van, csatlakozni kell a Companions-hoz, csinálni a küldijüket és átváltoztatnak ők is.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
MariusHuN ahhoz nem kell mod, ott van Dawnguard DLC. Megharap egy vérfarkas és kész is.
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Köszi

Tudnátok egy linket küldeni hogy , vérfarkas mód benne legyen
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Vagy ha steam-en van meg tölthetsz le a steam workshopból is modokat, ott csak rámész a modra, rákattintasz a "subscribe" és kész. Bár a nexust jobban ajánlom, mert sokkalta több mod található meg ott mint steam-en.
0
0
0
0
csuz-li avatar
MariusHuN: A legegyszerűbb innen modolni: [LINK]
Ehhez az oldalhoz van egy mod manager: [LINK]
Azt feltelepíted, megkeresi neked a játékot. Ezután, ha be vagy jelentkezve az oldalra és megtetszik egy mod, akkor csak rákattintasz arra a gombra, hogy "DOWNLOAD (NMM)" és máris letöltö neked a modmanager, telepíti, aktiválja és még arra is figyel, hogy ha a mod frissült, akkor arra figyelmeztessen.
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Valaki meg tudja mondani hogyan lehet bele modot rakni és honnan lehet letölteni
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
Látogassátok meg facebook-on Skyrim HUN nevű csoportot: https://www.facebook.com/SKYRIMHUN/?fref=ts ;-)
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a tanácsot, ki fogom próbálni, remélem hogy jó lesz.
Egyébként a gt730 milyen játékokhoz jó? Értem ezalatt hogy milyen játékok azok,amiket gond nélkül futatt ultra beállítások esetén?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GT 730-tól ne várj Ultra grafikát.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Próbáld meg, hogy leveszed High-ra a grafikát. Ha ez sem segít a dolgon akkor írj és jobban utánanézek a dolognak 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Arról lenne szó, hogy ugrál a játékban az fps-em. Hol 55-60, hol 15-20. És így eléggé élvezhetetlen a játék. A gépem elvileg jó kell hogy legyen.
CPU Intel Pentium G3250, RAM 4Gb 1333mhz, vga Nvidia gt730 2gb ddr3.
A játék magától ultra beállításokra rakja a grafikát. De sajnos nem tudom hogy miért ilyen ugrálós az fps.
A jelenség teljesen független, értem ezalatt hogy harc közben hol 60, hol 15 az fps. Bár annyit megfigyeltem, hogy sötét helyen magasabb, fényes helyen (tűz közelében pl.) alacsonyabb az fps.
Remélem hogy tudtok nekem segíteni, előre is köszönöm.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Heló!
Tudnátok nekem valami nagyobb modokat mondani amik nagyban megváltoztatják a játékot? Mint pl.: Falskaar, Live another life. Meg esetleg ilyen kisebb dolgok is jöhetnek.
Jelenleg csak ezek vannak:
https://www.kephost.com/images/2015/09/13/Nevtelen80c73.jpg
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Attól még newm biztos, hogy Data Files-ban is aktiválva lesz. Nézd meg, és egyben állítsd is be a Load Ordert rendesen.
0
0
0
0
Bukta avatar
csak a nexus-ba beraktam őket és ott telepítettem.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Data files-ban aktiválva vannak a modok?
0
0
0
0
Bukta avatar
Nekem nem módosítja át a grafikát semmilyen mod. Pedig van fent már pár olyan, nem tudom most melyik az ezért képben mutatom.https://i.imgur.com/ahvWNgH.png


Sőt, most nézem is egyik modot se rakta be. loader-rel nyitom meg a játékot.
0
0
0
0
frostwagen avatar
@aftercooler

Az elég érdekes 😃 Nekem nem sokára kész az új konfigom, hasonló mint a tied, csak 1600 MHz-s ram lesz benne, meg R7 260x VGA. Kíváncsi leszek mennyi FPS-el fog futni 😃
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
aftercooler:

Hát 1333mhz ram egy ilyen gép mellé szerintem kevés.1600 kéne.

De valszeg nem ez a baja.

Próbáltad kisebb felbontáson?
0
0
0
0
gigazte avatar
Akinek eddig laggolt a játéka a RealVision ENB alatt, az próbálja ki most! Elég jó optimalizációt vágtak bele a legújabb frissítésbe!
0
0
0
0
aftercooler avatar
Sziasztok!

1920x1080 a felbontás és ultra beállítás mellett gyakran leesik az fps 25 körülire és max 50 az fps ,pedig elvileg ilyen konfiggal jobban kéne futnia.

Gép: Proci: amd fx 6300
Ram: 8 Gb ddr3 1333 MHz
Vga: gtx 650 2gb
Mi lehet az oka?Esetleg tudtok valami megoldást?


Köszi!!
0
0
0
0
no avatar
A mod leírásában ott van a csávó konfigja is, szóval ahhoz lehet viszonyítani. Ő ugye a RealVisionENB-n kívül a többi ott lévő modot is használja. És eszetekbe ne jusson kihagyni az utolsó lépést ("6. Performance & stability"😉 😆 ha nem értené valaki a leírást, az fordulhat hozzám is... 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Realvision ENB nem rossz, viszont baromira zabálja a VRAM-ot, erre figyeljetek!
0
0
0
0
no avatar
Zgamer93: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/30936/?

Az előbb linkelt mod "desc" (description) részében magtalálod az összes használt modot, amivel a csávó ezt a grafot érte el: http://www.youtube.com/watch?v=OCU862nVpJ0
nézd a vidit FullHD-ben 😃
0
0
0
0
Zgamer93 avatar
Sziasztok nekem holnap érkezik meg a játék. Segítenétek abban hogy, milyen modokat érdemes felraknom, hogy egy szép skyrimet kapjak?

Köszi a segítséget!
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
Sziasztok.
Találtam egy megoldást a sérült mentések kezelésére.
Amikor eltávolítunk egy modot és mentés betöltésnél kiírja nekünk a játék, hogy "el lett távolítva egy mod és a mentés idő után blablabla", akkor így lehet full letisztítani a mentést az összes létező mod alól(ennek nálam annyi hátránya volt, hogy a karim kopasz lett, no para, van racemenunk😀, az alyn shir armorom is eltűnt(de újra tudom kovácsolni😆, és az skse modok alapállásba kerültek, a dawnguard, dragonborn, hearthfire dlc-k lenullázódtak, eltűntek a küldetésnaplóból, stb...szóval mindent gyári állapotba állít, de az alapjáték küldetések megmaradnak, az elvégzett küldetéseket se kell újracsinálni, kívéve a dlc-seket, szintek, perkek maradtak, szóval csak a beépülő modok resetelődtek). S ami a legfontosabb, a hullák, elszemetelt itemek, vérfoltok, stb.-ik is fel lettek mosva a térképről, a teljesítmény javára. Talán valakinek még jól jöhet, hogy sérült mentésnél nem kell új karaktert kezdeni. Na szóval:
1. betöltöd a mentést
2. megnyitod a konzolt, beírod: save "fixing the bug"
3. kilépsz a játékból
4. letiltod az összes modot, a dlc-ket is.
5. betöltöd a fixing the bug mentést
6. megnyitod a konzolt, beírod: save "bug fixed"
7. kilépsz a játékból
8. visszakapcsolod az összes modot
9. betöltöd a bug fixed mentést, ezt követően minden mod, dlc alapállásba fog állni, a mentés még nem tudom mennyire tiszta, elvileg ezek után ajánlott óránként menteni KONZOLOSAN, ugyanígy működik: save "ide beírsz akármit, csak ne a fixing bug parancsokat". Ha összeomlana a játék, akkor betöltöd a legutóbbi helyesen működő konzolos mentést. Nekem eddig nem omlott össze, sőt, sokkal gyorsabb lett a betöltés is, emellett a 21,5 mb-os save file-mből hirtelen 17,5 mb lett😆

modok használata elméletben...gyakorlatban nekem működik, de lehet csak előre iszok a medve bőrére.....megint...ahogy szoktam😀:
erre leírok egy egyszerű példát, talán így a legkönnyebb megérteni:
Adott alapból egy skyrim update.esp. Felteszem pl. a death of dance modot. Lefuttatom a Boss-t. Ő ki fogja nekem írni, hogy az update esp.-ben és a death of dance-ben dirty edit-ek vannak és ajánlott Tesedit-tel megtisztítani. Valójában csak az egyiket kell, mert a következő történt: az alapjátékban(update.esp) van mitomén egy "Dual Flurry" kivégzés. A death of dance ezt animálta újra, ugyanezen a néven. Ha a 2 egyszerre akar majd betöltődni, ütközés fog keletkezni és a játék kifagy, összeomlik. Ezért nekem az egyik esp.-ből el kell távolítanom ezt a scrip-tet. Nyílván az update.esp-t fogom tessedittel letisztítani, mert én a death of dance félét szeretném használni.
Példa: Update.esp tisztítása.
Miután betöltöttem Teseditben az update.esp-t, a programban update.esp-n jobb klikk, és "Apply Filter for Cleaning". Ha végzett, utána "Remove identical to master records". Ha végzett, utána Undelete and disable references.Elmented, bezárod a programot. Így az alapjátékból töröltem ezt a scriptet, és nem fog ütközni a d.o.d félével. Ugyanezek vonatkoznak más modokra is, köztük az unofficial skyrim patch-ek között is vannak dirty edit-ek. azért, mert az abban lévő scriptek egyazon néven megtalálhatók az alapjátékban is, és így ütközhetnek, az eredmény: CTD. Mivel én a javított verziót akarom használni, szintén az update.esp-ből fogom removálni azokat a dolgokat, amik egyazon néven, feljavítva megtalálhatók az unofficial-ban és így tovább, és így tovább... ha skyrimot moddingolunk, ügyeljünk arra, hogy két azonos hivatkozású, bár eltérő scriptet ne erőltessünk a játékra, ezeket a hibákat a boss diagnosztizálja, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy tesedittel rendet rakunk. Ezek után előfordulhat, hogy pár modot újra föl kell tennünk, nekem pl. a grass on steroids esp.-jét kellett felülírnom azzal, ami már a data-ban van, ugyanaz a verzió, talán a bug fixing resetelt valami olyat, amit az előző mod-ból már nem tudott visszatölteni, mert első használatkor regisztrálja az update.esp-be vagy nem tudom, lehet hülyeség, de miután felülírtam önmagát önmagával, működött. Érdekes.
Talán ezekkel tudok segíteni páraknak, akik futottak már ctd-be és egyébb finomságokba😀
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
Sziasztok
Dual Core 2.6Ghz
2 Gb Ram
512 MB nvidia 8500gt er4edeti maxon van es jol megy de ha leszednek egy ilyent jol menne?
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/15105/?
0
0
0
0
Furmann96 avatar
csak szimplán kidobott de azóta segítettek vissza kellet tenni az 1.9 update-ot de most az a baj hogy így meg olyan mintha nem lenne DLC....

UI: megoldottam át kellett írni egy skyrim file-t hogy engedje a DATA FiLES-t bekapcsolni ha valaki ezzel a problémával küzdene dobjon egy pm-et leírom mit csináltam pontosan...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Csak szimplán kidob vagy ad valami hibaüzenetet is?
0
0
0
0
Furmann96 avatar
Sziasztok ma meguntam a Skyrim alapjátékot és úgy döntöttem leszedem hozzá a Dragonbotn nevű DLC fel is tettem de az eddigi savegame-em nem működik amint betöltöm kidob a játék ha előlről kezdem akkor jó de nem nagyon szeretném elölről kezdeni inkább akkor befejezem a játékot mert rengeteg időt öltem már ebbe a kariba... Tudtok valami megoldást hogy jó legyen savegame???
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
[url]http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/40712/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D40712&pUp=1[/url] (ezt én azért tettem föl, mert nagyon irritált fast travel-nél a random vámpír támadás, aminek következtében töbször kifagytam. Úgy néz ki működik.......egyelőre😀
Megtaláltam a szemtextúra szétesésre is a megoldást, ami láthatatlanság varázslat után jön elő(legalábbis nálam volt ilyen): [LINK]
0
0
0
0
no avatar
gigazte: Köszi a segítséget!
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
Jártam már én is így, nekem oldalkarbantartás után szokott ilyen lenni, egy idő után helyrejön.

Minap belefutottam egy érdekes hibába. HIába vagyok már vámpír a 4. fázisban, az emberek még mindig bratyiznak velem. Nem mintha, ha bajom lenne vele😀 Még 1 bug, láthatatlanság varázslat után textúrahibás lesz a karakter szeme. Ez tudom, hogy nem a natural eyes vagy egyébb modok miatt van, amikor megjelenéskor modok nélkül nyomtam, akkor is belefutottam ebbe a hibába.😕
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Igen ott megy, simán beenged.
0
0
0
0
gigazte avatar
Az oldalon sikerül bejelentkezned?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Hát nálam már lassan 1 napja tart. Tegnap délután óta ezt csinálja. Na mindegy, így is jó mert végülis aktiválni tudom a modokat, úgyhogy nagy gond nincs.
0
0
0
0
gigazte avatar
babcehh: Azzal a géppel simán betehetsz mindenféle grafikai módot! ENB, HD textúra pack, flora overhaul, és még sok mást! Nézz körül youtube-n, és a neked tetsző módokat szedd le.
PL itt egy kombináció:
RealVision ENB+Realistic Water Two+Climates Of Tamriel+Flora Overhaul
https://www.kephost.com/images4/2013/12/29/a1_2013_12_29_vwfl97ij21.jpg

chrono02: Néha nálam is előszokott fordulni, de általában az ilyen hiba nem szokott hosszú életű lenni!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az alábbi kérdéssel fordulnék hozzátok:
Holnap úgy tervezem, hogy letöltöm ezt a game-t és milyen modot próbáljak ki az alábbi gépen?
AMD FX 6300
16 gb ram (1600 MHz)
AMD Sapphire 7950 OC
Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Csak nálam nem működik Skyrim Nexus? Mikor megpróbálok bejelentkezni NMM-be kiírja hogy Cannot reach login server. Már tegnap se tudtam bejelentkezni, így kénytelen vagyok Offline módban használni. Nem tudjátok mi lehet a baj?
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
Szívesen:-) Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan írj:-)
Ha használsz automata mentést, még ajánlott azt is kikapcsolni, ezzel is rengeteg fagyást el lehet kerülni. Én magam is manuálisan mentek, illetve 3 db mentést vezetek és mindig a soron következőt írom felül. Ezt csinálom azóta, mióta Whiterun bevétele után Dragonresearch-ban csináltam egy mentést, legközelebbi betöltésnél meg úgy érzékelte a játék, mintha még menne a harc(harci zene), szabályosan kiakadt egy műveletnél a program és amikor ki akartam menni a városba, jött mindig a crash. Ott valamit hibásan mentett el a játék, de szerencsére volt egy másik mentésem is fél órával korábbról, ami jó volt.
Az a tropycal Skyrim joféle, lehet, ki fogom próbálniSmiley

Lakberendezőknek ajánlom figyelmébe a következő modotSmiley: http://www.nexusm...ods/2475/?

Ez a gyakorlatban így néz ki: http://www.youtub...lBqwzpYxIw
Nekem nagyon bejött, a tárgy elhelyezése után az rögzül is, hogy még véletlenül se tudjuk lelökni.

Jelenleg a legjobb frame rate boos-tal rendelkező füves mod a Grass on Steroids, ami engem is letaglózott. Anélkül kapok nagy buja füves területeket, hogy leesne az fps-em és nagyon jól működik😀
Kompatibilis a "Skyrim Flora Overhaullal" és a "Luss Trees and Grass-al"(ez utóbbi csak a Flora Overhaul Basic edition-ével). Ha bárkit érdekel, a következőképpen csinálja:
-Leszeditek innen: [LINK]
Arra ügyeljetek, hogy ha van fenn SFO, az azzal kompatibilis verziót szedjétek le, ugyanez vonatkozik a Vanillára is, A "Files" menüpont alól kiválasszátok a nektek megfelelőt. Esp.t bemásoljátok a data mappába ---> BOSS lefuttat

Skyrim ini-ben: iMinGrassSize mindenképpen 100 felett legyen(nekem 120-on van)
A fű árnyékokat továbrra is érdemes letiltani.
Troubleshooting: SkyrimPrefs.iniben ezek legyenek megadva:
[Grass]
b30GrassVS=0
bAllowLoadGrass=0
bAllowCreateGrass=1

Ha valamelyik sor hiányzik, egyszerűen csak adjátok hozzá.
Mentés. S ugyanazt a látványt kapjátok vissza, mintha Skyrim.iniben full ultrára lenne állítva a fűsűrűség, csak most nem esik le Fps. Zseniális mod, próbáljátok ki😀

https://s26.postimg.org/laqo1pt4n/Beautifull_Skyrim_4.jpghttps://s26.postimg.org/5nutalpyv/Beautifull_Skyrim_3.jpghttps://s26.postimg.org/o25cel29j/Beautifull_Skyrim_2.jpghttps://s26.postimg.org/hutyef6if/Beautifull_Skyrim_1.jpg
0
0
0
0
gigazte avatar
JazzJackRabbit: Kösz a TESedites tippet, végre nem fagy a játékom, illetve gyorsabb lett a loading.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Pár napja haveromtól kaptam még +2GB RAM-ot gondolkozok rajta hogy újra leszedem Skyrimet, és kipróbálok pár grafikai modot. Régebben is viszonylag jól ment, bár azért érezhető volt az FPS veszteség. Talán ez a +2GB RAM segít rajta.

Fölraktam a játékot, és gondoltam kipróbálom ezt a modot:
[LINK]
Tropycal Skyrim. Tök jól néz ki. Aki unja már a fagyos területet érdemes kipróbálnia.
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
mod listám:
-Unofficial Skyrim patchek
-Brawl Bugs CE.esp
-isilNarsil.esp
-getSnowy.esp
-Rayg_AishstomNoSnow.esp

-Cinemascope ENb 2_1 fixed Real Verzió alapbeállítás, Zaj meg a lens effekteket letiltottam, engem zavartak, SMAA beállítás hozzá van adva(A mod tartalmazza az "Imaginator Visual control esp-t" és a "Dark Dungeons.esp-t", )
-Serious HD Retexture LANDSCAPE 1024px(ez mindent tartalmaz, ennél le kell tiltani a Bethesdás Hd packokat, nehogy ütközzenek)
-Skyrim Flora Overhaul Basic v.186
-Lush trees and grass(ultra beállítás)
-High Definition Ivy original green
-Dramatic Clouds Ultra
-Coverkhajits
-Detailed Rugs v1-3
-Bones and Skeletons Retexture
-DYNAVISION Dynamic Depth of Field.esp
-Water.esp(WATER - Water And Terrain Enhancement Redux ultra high beállítás)
-Water DB.esp(WATER - Water And Terrain Enhancement Redux ultra high beállítás)
-dD-Enhanced Blood Main
-0-Dragonborn-Dawnguard Compatibility Patch
-Skybirds-Airbone Perching Birds(+skybirds fix)
-Deadly Dragons
-ApachiiSkyHair(+natural retexture)
-The Dance of Death - Ultimate Edition
-Horse Whisper
-SkyUI.esp
-RaceMenu.esp
-extended slide colors.esp
-Weapon Retexture Project - WRP
-LOTR Weapons by Isilmeriel V4
-Isilmeriel_LOTR_weapons_retextures
-Alyn Shir Armor.esp

-Calientes Female Body Mod Big Bottom Edition
-No More Ugly Bronze Shine ver 1_4a_CBBE
-Natural Eyes High Res

-StableuGridsToLoad - Cell stabilizer

Enhanced Light and Fx-et is támogatja a mod, de szerintem fölösleges, szemmel látható különbség csak annyi, hogy füstölnek a gyertyák és a fáklya fénye természetellenesen nagy térben szóródik. Belső tereken -5 Fps. De már az alapmod is nagyon szépen ki van dolgozva fények terén, szóval szerintem tök felesleges még ezzel továbbnyűni a játékot.

Skyrim Launcher beállítások:
-1920x1080p
-Antialiasing, anisitropic le van tiltva, az ENB-ről megy.
-Rajtuk kívül minden Ultrára van húzva.

Ezenkívül, ha használsz Boss-t, a naplóban "Recognised Plugin" bekezdésnél azokat az esp-ket, amiket TESedit szerkesztésre ítél a BOSS, érdemes megtisztítani. Ezenkívül bizonyos esp-knél más egyéb hasznos tanácsokkal is ellát, pl nálam az enhanced blood.esp-nél rámszólt, hogy tegyem fel a dragonborn-dawnguard compatibility foltot. A Bash Tag suggestionokat figyelmen kívül lehet hagyni, ha nincs mellette a TESedit felhívás.
TESedit esp tisztítás:
Kezdő ablakban kiválasztod a problémás esp fájlt(ajánlott egyszerre csak egyet betölteni, mert van amelyiket tovább tart feldolgoznia), megnyitod.
Példa: Update.esp tisztítása.
Miután betöltötted, a programban update.esp-n jobb klikk, és "Apply Filter for Cleaning". Ha végzett, utána "Remove identical to master records". Ha végzett, utána Undelete and disable references.Elmented, bezárod a programot. Ha van még problémás esp, azzal ugyanezt megcsinálod. Nagyon sok fagyást-crashet lehet ezzel megelőzni.

Ezenkívül amikkel még stabilabbá lehet varázsolni a játékot:
-Rendszer töredezettségmentesítése, vírusírtó lefuttatása, illetve a CCleaner használata sem elhanyagolható.
-Ha eredeti a játék, ajánlott offline modban futtatni.
-Razer Game Booster is egy nagyon hasznos program.
-6 vagy 8 magos processzorral rendelkezőknek ajánlott a játék affinitását feladatkezelőben 4 magra korlátozni, prioritását valós idejűre venni(Jelentős teljesítméynnövekedés, de csak saját felelősségre!!!)
-Skyrim.ini-ben uGridsToLoad-al nem érdemes szívózni. A skyrim 32 bites, nem bírja a játékmotor, emelett az ugrids értékének növelésével párhuzamosan nő a gépigény és a bugok száma. Nem ajánlom.

-Legfrissebb VGA Driver.
-SkyUI használata esetén a legújabb Skyrim Script Extender.

Villogó árnyékok megoldása lehet a Vsync kikapcsolása, akár enb-ben, akár vga driverben, illetve a Skyrim.iniben a [Display] rész alá érdemes beszúrni ezt:
fSunShadowUpdateTime=0
fSunUpdateThreshold=2.0

A villogó vizek problémát általában a Vsync letiltása helyrehozza.

Új shootok:-):
https://kepfeltoltes.hu/131227/ScreenShot41_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131227/ScreenShot37_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131227/ScreenShot35_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131227/ScreenShot33_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Modjaim kibővültek a Hale - Horse Retexture moddal. Nagyon jól néz ki:-)
0
0
0
0
gigazte avatar
Remekül fest a játékod! Szerintem a két víz között minimális a különbség, de a WATER redux tényleg látványosabb! Még milyen overhaul módokat használsz?
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
eredeti. Sharpshooter alatt használtam még a water two-t, managerben még mindig itt van parlagon. Az is kompatibilis az én enb-mel, de szerintem a mostani szebben néz ki.
https://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__11__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__10__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__9__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__8__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__7__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__6__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__5__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__4__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__3__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131226/skyrim_enb__2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
40-70 fps Cinemascope ENB-vel.
0
0
0
0
gigazte avatar
Én a Realistic Water Two-t, eléggé megvagyok vele elégedve, mert teljesen valósághűnek hat a víz, és könnyen skálázható is a beállítás. Mondjuk ahogy észrevettem nem mindegyik ENB móddal kompatibilis. Eredeti a játékod?
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
Egy próbát megért.
Én is csinálgatom a screenshootokat:-)
https://kepfeltoltes.hu/131226/ScreenShot4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Amúgy te melyik víz modot használod?
Nekem a WATER - Water And Terrain Enhancement Redux van fenn, nagyon szép és engedélyezi a nedves sziklákat+splash effect-et:-)
0
0
0
0
gigazte avatar
Hát nem is tudom, nekem valamilyen oknál fogva a RealVision ENB több fps-t ad, illetve szebbnek is látom az egészet. Viszont olyan drasztikus fps esést nem tapasztaltam, Sharpshooterrel se megy 30fps alá a mutató, mindenesetre köszönöm a tippet!😀

Íme egy kép a játékból:
https://kepfeltoltes.hu/131226/72850_screenshots_2013-12-22_00003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
JazzJackRabbit avatar
Próbáld ki a sharpshootert, sokkal jobban fps barát és kb. majdnem ugyanaz, mint a RealVision. Nálam így futott 30-60 fps-el: https://www.youtube.com/watch?v=OrNz8MWanVs
Azóta cseréltem CinemaScope ENB 2_1 fixed-re, szerelmes lettem ebbe modba, nagyon szép és textúra tuningokkal is folyékonyan megy a játék. Én ezt ajánlom. De ízlések és pofonok-)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció