Emberek, lesz nyári munkám! 😂
Tiszta luxus, Anyum munkahelyén kell könyvet pakolni és segíteni leltározni. És ennyi! 😆 Ezt simán meg lehet csinálni, nem? 😃
A hely sem ismeretlen, ismerek ott szinte mindenkit és kedvesek is. 😃
Csak egy kis élménybeszámoló egy tag részéről a nyárimunkáról.
Diákmunka az...kihasználják a 16-17 éves gyerekeket és olyan munkát végeztetnek velük,amit egy felnőttnek kéne (sőt sok helyen 1 diák végez el olyan melót,ahova 2 felnőtt kéne).
Hát attól függ mihez viszonyítod az értéket. Egy noname 270 ponthatáros egyetemen megszerzett diploma tényleg semmit se ér, ellenben ha valaki mondjuk elvégzi a Corvinust kitűnő átlaggal, akkor az ott megszerzett diplomát nagy hiba lenne leértékelni. 😀
Ha költségtérítésesre mész, akkor nem kerül pénzbe. És hidd el, van ott is bőven pénz, csak ahhoz jónak is kell lenni. Nem csodálom hogyan sokan így gondolják mint te SwitcX, mert teljes mértékben fedi a valóságot. Ma már tömegdiploma-gyártás folyik, és tényleg nem mindig ér sokat, főleg ha kettessel végzi el valaki az egyetemet. De a legjobbaknak nem kell attól tartani hogy nem fog tudni tisztes körülmények között élni. Én pl orvosira megyek, és tudom h nem lesz értéktelen a diplomám, sőt... De a szakma se eredendően aranybánya, a lényeg, hogy amit csinálsz, abban a lehető legjobb legyél. Onnantól kezdve már nincs gond. 😀
Igazad van SwitcX. De szerintem azért mindenhol megvan a lehetőség a kitörésre. Ha valaki elég jó, és nyelvvizsgája is van, akkor külföldön is el tud helyezkedni. De országon belül is vannak jó lehetőségek, bár ez pályafüggő.
Pureibanez írta:
A stréberkedés meg a tanulás nem ugyanaz. 😀 Főleg ha intelligens meg értelmes valaki, és tényleg okosan tud gondolkodni is, nem pedig csak magolni. Annak tényleg semmi értelme. 😀
A stréberkedés meg a tanulás nem ugyanaz. 😀 Főleg ha intelligens meg értelmes valaki, és tényleg okosan tud gondolkodni is, nem pedig csak magolni. Annak tényleg semmi értelme. 😀
Hát a minimálbér 78.000 forint és nem is kéne még adózni belőle úgyhogy simán megérné dolgozni. 😃
Én el is fogok menni szerintem majd beszélek már szüleimmel mit gondolnak erről. 😂
JackFeryll írta:
Feketén lehet a legtöbbet keresni 😀 Viszont akkor kell ismeretség. (ilyen háztáji munkákra gondolok)
Budapesten lehet, hogy könnyű munkát kapni fiatalabbaknak is, de azt tudom, hogy Nyíregyházán amíg 18 év alatt voltam nagyon nehéz volt. Első körben elkapkodnak mindent és nem lesz üresedés.
A munkáltatók azt szeretik ha saját magadért felelsz (jogi értelemben) és akkor ha hülyeséget csinálsz/ megsérülsz a TE hibádból akkor nem veszik elő őket, hanem a te bajod.
@Ferrari
Hol keresel ennyit ? 😃
Pl Ausztria, Németország, Anglia...viszonylag egyszerű melókból elég sok pénzt össze lehet szedni, bár most azon gondolkodom h kimegyek Görögbe vagy Ciprusra, ott is vannak jó munkaajánlatok, és tengerpart mellett leszek egész nyáron 😆
Demoz írta:
Az jó😃 Nekem a strandon annyi a dolgom hogy le kell nyírni a füvet egy nagy traktorral.😃
6-ra kell menni,de mivel 9-kor nyit a strand, ezért csak 3 órát kell melózni,utána meg ülni 2-ig a hűvösben.😃 És ha minden igaz,akkor meló után ingyen ott maradhatunk.
Én is füvet nyírok 😃
Én ilyennel dolgozom nyáron 😃
Az jó😃 Nekem a strandon annyi a dolgom hogy le kell nyírni a füvet egy nagy traktorral.😃
6-ra kell menni,de mivel 9-kor nyit a strand, ezért csak 3 órát kell melózni,utána meg ülni 2-ig a hűvösben.😃 És ha minden igaz,akkor meló után ingyen ott maradhatunk.
tibeee írta:
Én is szeretnék vmi munkát csinálni a nyáron, de nem nagyon van ismerősöm sem😕
És csak 14 éves vok😕
Meg ha már mennék, akkor már inkább megvárom, h 16 éves legyek azt megyek a Tesco-ba anyámhoz, mert be tud ajánlani, mivel ott dolgozik😜
Tavaly bátyám is ment és alig dolgozott, és 1 hónap: 20k😜
Szal megéri!
Ez pedig úgy volt, h 1 hónapban kb 2 hét volt amikor ment, és volt benne éjszaka is!
Az még jobb, mert akkor nincs meleg😜
mint jelent az hogy alig?
1 hónapra 20 ezer?
nekem majdnem1 hétr lenne manyi csak egy csövet elhúznom és várni 1 óra hoszát, ha végzek mehetek haza
És csak 14 éves vok😕
Meg ha már mennék, akkor már inkább megvárom, h 16 éves legyek azt megyek a Tesco-ba anyámhoz, mert be tud ajánlani, mivel ott dolgozik😜
Szal megéri!
Ez pedig úgy volt, h 1 hónapban kb 2 hét volt amikor ment, és volt benne éjszaka is!
Feketén lehet a legtöbbet keresni :) Viszont akkor kell ismeretség. (ilyen háztáji munkákra gondolok)
Budapesten lehet, hogy könnyű munkát kapni fiatalabbaknak is, de azt tudom, hogy Nyíregyházán amíg 18 év alatt voltam nagyon nehéz volt. Első körben elkapkodnak mindent és nem lesz üresedés.
A munkáltatók azt szeretik ha saját magadért felelsz (jogi értelemben) és akkor ha hülyeséget csinálsz/ megsérülsz a TE hibádból akkor nem veszik elő őket, hanem a te bajod.
Én is akarok valamint, gondolkodom rajta h 2 hónapra kimegyek valahova külföldre, ajánlat van bőven, csak még nincs kivel, havi 1000-1500 EUR-t könnyen megkeresek... 😆
Deszkát, gerendákat, tüzi fát, és fa hulladékokat raktam helyre. Azon kívül raklapokat pakoltam.
A nyári vakáció utolsó 3 hetében már targoncával pakoltam kamionokra feldolgozott, és előkészített faanyagot. 😀
Fizetésem naponta: 60 román lej, vagyis 3,700 Forint körül volt 😀
Persze a tulaj egy rokonom volt 😃
(Mielőtt valaki megkérdezné: Nincs engedélyem targonca kezelésre, és semilyen más gépre sem)
Én 4-kor szoktam kelni aztán 12 óra meló 😆
Oh my God! 😆
Én csak 8 órát fogok melózni, de az is elég lesz ahhoz szerintem, hogy dög fáradtan jöjjek haza! 😃
Fuck, milyen korán kelek nyáron! 😆
Jól van, jól van én sem gondoltam komolyan. Csak néha kijönnek a lelkem mélyéről az ilyen gagyi poénok. 😆😆
Amúgy munkámhoz visszatérve 28 napot kell dolgoznom és minimálbért kapok, azaz 78 ezret. Jó lesz elkölteni mindenféle értelmetlen dologra. 😆😂
Én kb 20 napért kapni fogok olyan 60-62ezret 😃
Amúgy munkámhoz visszatérve 28 napot kell dolgoznom és minimálbért kapok, azaz 78 ezret. Jó lesz elkölteni mindenféle értelmetlen dologra. 😆😂
Én lányokat futtatok.Jól keresek vele 😀 (csak vicceltem)😉
Akkor személyi edző vagy? 😆
Tiszta luxus, Anyum munkahelyén kell könyvet pakolni és segíteni leltározni. És ennyi! 😆 Ezt simán meg lehet csinálni, nem? 😃
A hely sem ismeretlen, ismerek ott szinte mindenkit és kedvesek is. 😃
Csak egy kis élménybeszámoló egy tag részéről a nyárimunkáról.
Diákmunka az...kihasználják a 16-17 éves gyerekeket és olyan munkát végeztetnek velük,amit egy felnőttnek kéne (sőt sok helyen 1 diák végez el olyan melót,ahova 2 felnőtt kéne).
pedig xboxra akarok gyűjteni 😀
Az a lényeg, hogy a szakmában van ma az igazi pénz. Egyetemet csak idő és pénzpazarlásnak tartom.
Ezért nem megyek én egyetemre. Ja és mert hülye vagyok hozzá. 😂
én csak addig tudom amíg kell 😃
Részben igaz, de azért nem kell egy életen át stréberkedni. Valamikor a rögtönzött tudás többet ér, mint a bemagolt sületlenségek. 😉
Én el is fogok menni szerintem majd beszélek már szüleimmel mit gondolnak erről. 😂
1 hónap alatt kb 200-250eu-t összeszednék 😀
Feketén lehet a legtöbbet keresni 😀 Viszont akkor kell ismeretség. (ilyen háztáji munkákra gondolok)
@Ferrari
Hol keresel ennyit ? 😃
Pl Ausztria, Németország, Anglia...viszonylag egyszerű melókból elég sok pénzt össze lehet szedni, bár most azon gondolkodom h kimegyek Görögbe vagy Ciprusra, ott is vannak jó munkaajánlatok, és tengerpart mellett leszek egész nyáron 😆
Én is füvet nyírok 😃
Én ilyennel dolgozom nyáron 😃
Elvileg 1 hónap 80-85k.
Ha nem,akkor diákszövetkezeten keresztül keresek valamit gyorsan.😀
bár én is lusta vagyok...:/
És csak 14 éves vok😕
Szal megéri!
mint jelent az hogy alig?
1 hónapra 20 ezer?
nekem majdnem1 hétr lenne manyi csak egy csövet elhúznom és várni 1 óra hoszát, ha végzek mehetek haza
És csak 14 éves vok😕
Szal megéri!
@Ferrari
Hol keresel ennyit ? :D
azt meg lehet csináltatni??
sufniba is simán... meg mi annak az értelme hogy egy nem világít? azért eladni egy konzolt? LOL
simán meg lehet csináltatni