Katasztrófák
Ide jöhetnek a világ katasztrófái! Akár régebbiről, akár újabbakról van szó! Meglehet beszélni, hogy mi a véleményetek róla!
Világvégi hangulat uralkodik Japánban: a kereskedelmi hírtelevíziók és a köztévék egyaránt szinte percről-percre adnak hírt a pénteken bekövetkezett katasztrofális következményekkel járt földrengés hatásairól: a szigetországban atomkatasztrófa fenyeget, a legutóbbi hivatalos bejelentések szerint tízezer fölé nő a halálos áldozatok száma.
Képekben: [LINK]
Világvégi hangulat uralkodik Japánban: a kereskedelmi hírtelevíziók és a köztévék egyaránt szinte percről-percre adnak hírt a pénteken bekövetkezett katasztrofális következményekkel járt földrengés hatásairól: a szigetországban atomkatasztrófa fenyeget, a legutóbbi hivatalos bejelentések szerint tízezer fölé nő a halálos áldozatok száma.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A Föld történetében sokszor fordult már elő minijégkorszak. Utoljára ilyenre 1645-1715 között volt példa, amikor Angliában még a Temze vize is befagyott.
Ennek oka, hogy a napkitörések kiolthatják egymást, így az éltető meleg nem jut el a Földre. A Daily Mail a legújabb kutatásokra hivatkozva azt írja, hogy a Nap energiái 2020-ra akár 60 százalékkal is csökkenhetnek. A mélypontot pedig már 2022-ben is elérheti.
Most azzal riogatnak, hogy a 25 napfoltciklusban fel kell készülni a 2020-ban elkezdődő hidegre, ami akár 2040-ig is eltarthat – mondta Valentina Zharkova professzor a Llandudnóban megtartott csillagászati konferencián.
A Nap felszínén megjelenő foltok többféleképpen tudják befolyásolni a földi klímát. Ezek gyakoriságának változása ciklikus, és egy napfoltciklus körülbelül 11 év hosszú. A cikk elején említett 1645-öt követő időszakban szinte teljesen eltűntek ezek a foltok (ezt a periódust nevezzük Maunder-minimumnak).
[LINK]
Nem tudom, hogy igaz-e. Szerintetek ez mennyire igaz?
Úgy tűnik, hogy a problémának legalább részben köze van ahhoz, hogy a felhasználónak túl sok barátja van a PlayStation Networkön (?). Gratulálunk a Ubisoftnak, valaki indítsa el a Benny Hill-zenét, legyen szíves!
Szerintem ennek itt a helye! 😆 (Ubisoft) 😆
Mondjuk túl vagyok az ebéden. Mert mondták a rádióban, hogy 150m-es körzetben tervezik a kitelepítést. Ha ebéd közben jöttek volna, akkot tálcástul vittem volna a kaját magammal. 😆
Igen?😃 Inkább azt mondtad volna, hogy most eszel s majd akkor kezdjék ha te befejezted étkezésed😃😃
Tök jó, 1 utvával tőlünk találtak egy bombát (BP 16.ker Csillag utca). Gyakorlatilag a mi utcánk végénél ott állnak a zsaruk. 😆
Duva😃
Nem unjátok még ezt a 2012-őt?
2ezerben elvileg már lejárt egy naptár 😃
most megint 😃
+A meteor becsapódás legszembetűnőbb maradványa a mexikói öböl ami egy kráter.Az alján megtalálták a meteor maradványait.
Ez a 65 mill évvel ezelőtti katasztrófa maradványa akkor csak kb 60% os volt a kihalás 😆 vagy kevesebb azt nem tudom pontosan
Csak 😃
ez az hogy semmit. Lehet hogy a radarjuk be bírná mérni őket de esélyük nem lenne. Ezért is a víz urai az Oroszok. Nem hiába értek el előbb az Antarktiszra az oroszok az olajlelőhelyre.
Bár vannak az amerikaiaknak is tengeralattjáróik és elég precízek, de az oroszok atom tengeralattjáróit nem tudnák felülmúlni.
Hát igen... és az oroszoknak nem csak tengeralattjárójuk van 😃
Ott az a rengeteg atombomba... 😀
Amerika tart az Oroszoktól... ez nem véletlen 😜
Bár vannak az amerikaiaknak is tengeralattjáróik és elég precízek, de az oroszok atom tengeralattjáróit nem tudnák felülmúlni.
+A meteor becsapódás legszembetűnőbb maradványa a mexikói öböl ami egy kráter.Az alján megtalálták a meteor maradványait.
Ez a 65 mill évvel ezelőtti katasztrófa maradványa akkor csak kb 60% os volt a kihalás 😆 vagy kevesebb azt nem tudom pontosan
Ez mikor volt? Erről még nem hallottam!
Hát, hogy konkrétan mikor volt azt nem tudom, én még a Discoverin láttam régebben!
Csernobiltól is volt nagyobb csak eltitkolták az oroszok
[LINK]
Amúgy nem csak ilyen csernobilra kell gondolni hogy a legnagyobb kataszrófa
Ott van pl Pompeji pusztulása ahol egy hatalmas virágzó város lett por és hamu
[LINK]
Vagy a Krakatau vulkán katasztrófája 30 000+ ren haltak meg
[LINK]
Vagy pl a 220 millió évvel ezelőtti kataklizma amikor az élőlények 90% a elpusztult
Na és 220 millió évvel ezelőttre meg Pompejire hol találsz kézzel fogható bizonyítékokat? Én nem hiszek ezekben. 😀
Hát mivel pompejnek megvannak a romjai és szénné égett emberi maradványok ból rengeteget találtak így megtörtént nem holmi őrültek akik hasra ütés szerűen mondtak valamit hanem komoly tudósok találtak kézzel fogható nagyon erős bizonyítékot hogy a Vezúv kitört amúgy még ma is aktív vulkán és 3 millió ember él a közelében ha kitör nagy katasztrófa lenne.
220 millió éve meg megint csak rengeteg komoly tudós bizonyította be hogy súlyos kataklizma(kihalás) történt ami kb a szárazföldi élőlények 90% érintette és valószínűleg meteor/ok miatt volt
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Vagy pl a 220 millió évvel ezelőtti kataklizma amikor az élőlények 90% a elpusztult
Na és 220 millió évvel ezelőttre meg Pompejire hol találsz kézzel fogható bizonyítékokat? Én nem hiszek ezekben. 😀
Pompeii romjai?Dinoszaurusz csontvázak és felső rétegben leragódott olyan vulkáni kőzetek amelyeknek alul kellene lenniük?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Egy magasan fekvő tó alján mérgező gázok voltak megrekedve! Egy hegyomlás következtében a vízbe omló sziklák felkavarták a vizet, így felszabadult a mérgező gáz ami szépen lekúszott a völgybe, ahol komplett falvakat irtott ki!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ruslan: igazad van!!
hát az várható volt hogy csak Atombombával tudja lezáratni a 2.VH-t Amerika. és igaz több mint 100 000 halott volt de az Amerikaiak elmondása szerint azzal a 2 bombával több millió amerikai életét mentették meg. Elég pusztító fegyver az az atombomba. És gondoljunk bele mi lett volna ha Hitler akkori Náci Németországa fejlesztette volna ki az atombombát. hát nem lett volna kegyelem.
Amerika semmit se bír felmutatni, fegyver nélkül.
Ám fejlesztették ők is, csak nem tudták normális méretűvé megcsinálni mert csak úgy tudták volna működésbe hozni ha több tonna urániumot használtak volna fel hozzá, azt meg szállítani sem lett volna könnyű + beszerezni is annyi alapanyagot. Az amerikai atombombába csak néhány gram volt belőle és még is mekkora pusztítást okozott. Ám ha már bombák akkor a hidrogénbomba nagyobb pusztítást okoz, főleg a legendás orosz cár bomba 😆
Ám ember által okozott legnagyobb katasztrófa sztem a 2. VH, akkor írtották ki a legtöbb embert + döntöttek romba egy csomó várost + ott van a két atomboba is. Csernobil "csak" a máodik.
Természeti katasztrófákból meg a mostani Japánt ért katasztrófát tartom a legnagyobbaknak, bár múlt évben a mi területünket is súlytották katasztrófák bőven. Pl február végén felrobbant a fejünk fölött egy meteor, aztám március-április-május a sok árvíz, nyáron dióméretű jégeső + ősszel még földrengés is 😆
most már nem mernek semmit sem csinálni mert most Amerika jobban figyeli a hülyeségeiket.
Az Al-Kaida meg megsemmisíthetné magát!