Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
nagyon jó ár/érték arányú proci a 955, remélhetőleg a Bulldozer-eket is ilyen jól sikerül majd belőni

Hát még a B45/B50/B55/B60-asok milyen jó ár / érték arányúak 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nagyon jó ár/érték arányú proci a 955, remélhetőleg a Bulldozer-eket is ilyen jól sikerül majd belőni
0
0
0
0
twoKgames avatar
szerintem is kihajt alap órajelen egy 955 egy gtx460-at!
már az lenne a baj ha nem 😃
persze jobb nála az intel i5 meg i7, de ár/teljesítmény arányban a 955 a nyerő
0
0
0
0
Osynho avatar
Cooley írta:
Osynho írta:
Cooley: Vantage... 😊

Igaz 1 kártya esetében játékokban annyira nem jön ki a dolog, mint Vantage-ben, de pl. 2 kártyás rendszerek esetén már a játékokban is tetemes különbségek vannak. 😀

És ezt én is kiemeltem 😃 Full HD-ra, közép-felső kategóriás vga mellé egy jó drága Sandy Bridge nem nyújt szignifikáns előnyt egy húzott Phenom II-höz képest.
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Cooley: Vantage... 😊

Igaz 1 kártya esetében játékokban annyira nem jön ki a dolog, mint Vantage-ben, de pl. 2 kártyás rendszerek esetén már a játékokban is tetemes különbségek vannak. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
herbyke: Ez most hogy jön ide? 😀 Egyébként azért, mert nem használ 3nál több magot a játék 😀 És ez is csak azt bizonyítja, hogy felesleges drága cpu-t venni játékra (csúcs vga, ill cf / sli persze kivétel).

Cooley: Vantage-ot hagyjuk... Az nem játék. 😊

Egyébként miben van igaza? Ebben:
Egy 955 ös phenom egy gtx 460oc is kb 4 gigán hajt ki rendesen.

FullHD-ban, minden maxon, valóban kellene egy 4ghz-es Phenom II X4 bármelyik játékhoz? 😊
0
0
0
0
Cooley avatar
Herbykének igaza van! Osynho nézd meg a Vantage grafikus tesztjeit alap proci órajelen meg OC-val. 😀 Úgy is, hogy a videokarihoz nem nyúlsz, nagy különbségek lesznek! Nálam pl alap proci órajelen 1GHz-es GPU órajellel 16e GPU pontot kap a videokarim, míg 4GHz-es proci órajellel 19e-t... De nézd csak meg Zoli73 eredményét a GTX580-nal meg a 3,4GHz-es Phenom II X4-gyel! Nincs 3e GPU pontnyi különbség az ő GTX580-a meg az én GTX460-am között!! 😃
Szerk.: Nem egészen 21e GPU pontot kapott Zoli73, míg a guru3D-n egy i7 965 mellett több, mint 4e ponttal többet kapott. 😀
0
0
0
0
herbyke avatar
Akkor mond meg nekem légyszi, hogy egy 3 magos phenom miért annyi fpst présel ki , mint egy azonos órajelű 4 magos phenom ugyanazon videokártyából.radeon 5830 ról van szó.
RE5 , avp, 1280x1024 minden max.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez azért nem így van. 😀 Ha így lenne, akkor egy GTX580-ast 5ghz-es procival kellene küldeni? 😂

5850-nel így néz ki a dolog (ami ugy erősebb egy gtx460-nál):

[LINK]
0
0
0
0
herbyke avatar
Egy 955 ös phenom egy gtx 460oc is kb 4 gigán hajt ki rendesen.Nemhiába tesztlenek vgakat mindenhol core 870 meg 950 nel, persze túlhajtva.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
még azoknál a hűtőknél is inkább a zaj miatt jön jól a hűtő, kiadós OC után is eléggé hűvösen lehet tartani
0
0
0
0
cey85 avatar
Köszi a választ. Akkor marad most még ez és lehet, hogy később kap egy másikat😀
0
0
0
0
lsklsk avatar
cey85 írta:
Tesla GoD@ akkor ha veszek egy 955BE-t akkor a CM Hyper TX-3 hűtőm elég lesz neki? ez a proci elég lesz a vga-ámhoz?

Elég lesz ez a hűtő, de lehet rátolni a nagytesóját, a 212-t is 😉
0
0
0
0
meyky avatar
Köszi!

Már néztem hűtőt egy AC Freezer Xtreme-t.
Akkor megveszem a procit.
0
0
0
0
cey85 avatar
Tesla GoD@ akkor ha veszek egy 955BE-t akkor a CM Hyper TX-3 hűtőm elég lesz neki? ez a proci elég lesz a vga-ámhoz?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nem nagy plusz költség, 4k-ért kapni CM Hyper TX-3 at, ami eléggé jő kis hűtő
0
0
0
0
lsklsk avatar
Én ezen cserélném mindenképp a gyári ventit 😀 Akkor is, ha nem húzom.
0
0
0
0
bmartin23 avatar
meyky írta:
Osynho írta:
meyky írta:
Sziasztok!
szerintetek a vidimhez milyen procit vegyek?

Pl: Phenom II 955BE

Köszi! Énis ilyesmire gondoltam, mert ami most van az egyenlő a .....al😀

A Phenom II 955BE valóban jó proci, de a gyári hűtője nagyon hangos, és nem is tökéletes, bár ha nem akarod húzni, akkor ez is megfelel.
0
0
0
0
meyky avatar
Osynho írta:
meyky írta:
Sziasztok!

Köszi! Énis ilyesmire gondoltam, mert ami most van az egyenlő a .....al😀
0
0
0
0
Osynho avatar
meyky írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
meyky avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Cooley avatar
spisti23 írta:
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy van egy Alaplapom
neve:Asus P5L-VM 1394
ebbe még milyen proci menne bele? (ár:20 ezer körül)
találtam egyet szerintetek ez jó lenne bele?
[LINK]
vagy tudtok ajánlani vmi jót?
segítségeteket elöre is köszönöm!

Ennél csak az X6800 erősebb, amit az deszka képes kezelni, de az használtan is legalább 35eFt, annyit meg nem ér meg. 😀 Úgyhogy ja, az E6700 jó választás. Annyi az egész, hogy kell neki egy biosfrissítés.
0
0
0
0
spisti23 avatar
Osynho írta:
A cpu support szerint sajnos a 45nm-es cpu-kat már nem kezeli:
[LINK]

A 65nm-es core2duók elég ritkák már és drágán mennek sajnos, az általad linkelt 6700-asra is az új, 45nm-es E6700 jön ki a keresőben 😕 Bár a linked szerint lehet kapni, csak kérdezz rá, nehogy olyat adjanak, amit nem tudsz használni.

köszönöm a segítséged!
0
0
0
0
Osynho avatar
A cpu support szerint sajnos a 45nm-es cpu-kat már nem kezeli:
[LINK]

A 65nm-es core2duók elég ritkák már és drágán mennek sajnos, az általad linkelt 6700-asra is az új, 45nm-es E6700 jön ki a keresőben 😕 Bár a linked szerint lehet kapni, csak kérdezz rá, nehogy olyat adjanak, amit nem tudsz használni.
0
0
0
0
spisti23 avatar
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy van egy Alaplapom
neve:Asus P5L-VM 1394
ebbe még milyen proci menne bele? (ár:20 ezer körül)
találtam egyet szerintetek ez jó lenne bele?
[LINK]
vagy tudtok ajánlani vmi jót?
segítségeteket elöre is köszönöm!
0
0
0
0
Osynho avatar
XFXFORCE írta:
Az én procimat, lehet négy magosítani?😃

Nem.
0
0
0
0
no avatar
Az én procimat, lehet négy magosítani?😃
0
0
0
0
beatimgame avatar
nem sajna, ezért kérdem, mert szeintem mostanában fél áron meg tudnám szerezni 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
big15 írta:
Szeintetek érdemes venni egy Amd Athlon II X4 630-at amiben feloldom az L3-mas Cachet vagy a mostani phenom X2 550-esem erősebb?
nem tudod benne feloldani a +2 magot?
0
0
0
0
beatimgame avatar
Szeintetek érdemes venni egy Amd Athlon II X4 630-at amiben feloldom az L3-mas Cachet vagy a mostani phenom X2 550-esem erősebb?
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Szerintem ez a gép így pont egyensúlyban van, miért cserélnéd a procit, mikor még ez is visz mindent? A négymagos intelek meg nagyon drágák - Osynho korábbi érvei végülis meggyőztek -, nem éri meg ecserélni...
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
sziasztok
emellé a konfig mellé milyen processzort javasoltok?
Processzor: INTEL CORE2DUO E8200 2,66ghz@3,8ghz overclocked(41%)+ 6MB cache+ Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memória: DDR II 4X1GB 1066 KINGSTON HYP.KIT /940MHZ
Videókártya: NVIDIA GTS450OC2 1GB/GDDR5 MEMÓRIA: 4000MHZ GPU: 930MHZ SHARDER: 1860MHZ
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P5QL-E S-775
Ház: LC POWER 7012 SD
Tápegység: CORSAIR CX600W
Monitor: Dell(1024*1280)

E8200 heylére
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Cooley írta:
A CM egy leheletnyivel jobb, a TT egy leheletnyivel halkabb. Én TT buzi vagyok, úgyhogy én a helyedben a TT-t választanám, de igazából teljesen mindegy, hogy melyiket választod, szinte ugyan azt kapod. 😀

értem köszi, melyik a jobb márka?😀 és csak a saját márkájú ventilátort lehet rá venni vagy lehet más gyártóktól is?
0
0
0
0
Cooley avatar
A CM egy leheletnyivel jobb, a TT egy leheletnyivel halkabb. Én TT buzi vagyok, úgyhogy én a helyedben a TT-t választanám, de igazából teljesen mindegy, hogy melyiket választod, szinte ugyan azt kapod. 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
akos328 írta:
ddkk22 írta:
szerintetek melyik a jobb proci hűtő? http://www.argep.hu/product_1027948.html vagy http://www.pcx.hu/termek/thermaltake-cl-p0568-contact-29-processzorhto-44775

én a másodikat mondanám, de zajszintet nem írtak. Mivel nagyon hasonló a 2 cooler és a zajszint alapján döntenék, de azt nem írtak

értem a thermaltake-nél írják hogy halk hűtés, de szerintem cm 212 se hangos😀
0
0
0
0
szabyy avatar
egy AMD Phenom II Quad-Core 945 3GHz meddig huzható egy cm tx3-assal?
0
0
0
0
akos328 avatar
ddkk22 írta:
szerintetek melyik a jobb proci hűtő? http://www.argep.hu/product_1027948.html vagy http://www.pcx.hu/termek/thermaltake-cl-p0568-contact-29-processzorhto-44775

én a másodikat mondanám, de zajszintet nem írtak. Mivel nagyon hasonló a 2 cooler és a zajszint alapján döntenék, de azt nem írtak
0
0
0
0
szabyy avatar
Meik éri meg jobban: intel c2d e6700 3333Mhz-n vagy Intel c2d e7500 3663 Mhz-n, mennyt ér az az 1mb cache, meg az a kb 300 mhz?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
0
0
0
0
no avatar
Játékra melyik lenne jobb: Intel Core i3 530 2,93GHz vagy AMD Phenom II X2 555 3,2GHz Black edition?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
vegyél előre leteszteltet, meg azon le van futtatva minden progi...hardver aprón vannak ilyen gyerekek
0
0
0
0
Osynho avatar
Mi az, hogy nem fog sikerülni? 😀 Ha egyszer sikerült 4 magosítani, akkor az a proci mindig menni fog 4 maggal 😃
0
0
0
0
cey85 avatar
gondoltam én is erre csak félek, hogy nem fog pont azon sikerülni. ezért akarok X4-et mert abban biztos benne van a 4 mag.😀 de úgy 13k tudnék akkor spórolni. na mind1 majd még meglátom. azért köszi mindenkinek. (akkor X6 még felejtős)
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerintem egy 3,8-4ghz-re húzott Phenom II-vel azért el lehet lenni még 1-2 évig 😀 Ha biztosra akarsz menni és olcsóbban meg akarod úszni, akkor vehetsz előre tesztelt 2 magos, de 4 magosítható B55-B60-at. Így a tuning is garantált lesz 😀
0
0
0
0
cey85 avatar
köszi a válaszokat! akkor a 955 lesz valószínűleg mert a 965-öt nem éri meg megvenni mert u.a. tudja a 955 is. csak olcsóbban. akkor X6-ot most még nem éri meg venni?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
akkor AMD X4 965...Jó proci+Cooler master TX3 cooler és mehet is az tuning IDŐVEL
0
0
0
0
cey85 avatar
akkor most melyikre szavaztok? tudom jövőre jön a DDR4 de azt direkt nem akarom meg várni mert ha bejön az még "felesleges" technológia lesz az általános felhasználóknak. játékra lenne és úgy akarom, hogy legalább 2-2,5 évig ne keljen cserélni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció