Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
7990 = 2db 7970
690 = 2db 680
csak ugye a cf/sli hatásfoka nem 100%, ezért nem dupla a teljesítmény, és ugye kérdés hogy az adott játék/program h használja ki
Tudom én am. csakhát kicsit jól néz ki 😆
alexnek szólt 😜
HD 4890 kb mint egy HD 7770 de attól még nem ér meg 29000 forintot pláne használtan. A teljesítményéhez képest óriási a fogyasztása. FSP Raider táppal lazán bevállalható persze de még az i-box tápod van. Maximum 20000 forintot érhet szerintem. Elvégre HD 4870 megy 14-16 ezerért ez meg HD 4890 oké, hogy 2 GB ezért legyen mondjuk 20k. De a 29 baromi sok érte használtan. ugye erről a tápról van szó:
ja,arról a tápról.a fene enné meg.állandóan rácseszek valamire.hiába nézek utánna a dolgoknak.amikor elkezdtem összerakni a gépet,volt pénzem,és mégis gyatra tépot vettem,nem gondoltam,h.ez annyira fontos,milyen márka,csak a wattot néztem.a merevlemezről nem is beszélek.western digital 2tb caviarn green.itt kattog,mint a nemnormálisoknak.fogalmam sem volt róla,h.azok is hibásak.a kártyát igaz már több mint 2éve vettem,szóval azt nem hozom fel ide,mert akkor végképp nem értettem ezekhez.most amikor már tanulgatom a dolgokat,akkor jövök rá,miket is rontottam el,csak most meg sajna úgy nem tehetem meg,mint akkor,h.mindenből újjat venni
690 = 2db 680
csak ugye a cf/sli hatásfoka nem 100%, ezért nem dupla a teljesítmény, és ugye kérdés hogy az adott játék/program h használja ki
Szerintem meg Powercolor HD 7990 Devil 13 😆 Azt vágjátok hogy jár hozzá szerszámkészlet? 😲 Márcsak azért is kell egy olyat szerválnom 😆
Most ez nekem soha nem volt tiszta a 7990 vagy a 7970 a jobb?? Vagy a GTX 690?! Valaki felvilágosít?
Szerintem meg Powercolor HD 7990 Devil 13 😆 Azt vágjátok hogy jár hozzá szerszámkészlet? 😲 Márcsak azért is kell egy olyat szerválnom 😆
akkor már inkább egy BETA kulcskészlet és egy mezei 7990
nem éppen rám céloztál.de volt egy témáról szó,és akkor írtad,h.aki hülye,...de felesleges erről vitatkozni.ez a fórumtéma nem erről szól.inkább a sorokat azzal töltsük ki,amivel kell,nem a vitatkozással
Na végre valaki akinek van modora (vagy valami olyasmi) most ezzel arra akarok célozni hogy lezártad és igazad van ez nem az a forum. ;-)
Mert ugye azok irnak ilyen szépen helyesen.
Vagy az alternativa hogy finoman szolva nem Magyar a srác (tudjátok mire gondolok)
Ember (htcevo3d) huszály az ember szavát ennyire kiforgatni? -_-
nyugodtan le lehet hülyézni az embereket.ez egy primitív tulajdonság a buta embereknél.nem mindenkinek van pénze minden drága cuccra.azért meg kell dolgozni.nem az apuci veszi.és mindenki a saját hibájából tanul.ha kifüstöl neki,akkor legalább tudja,miért is történt.azért nem hülye senki.gondolom ti sem úgy születtetek,h.mindjárt mindenhez értettetek.amit akartam már rég megtudtam,foglalkozzatok a saját dolgotokkal,és hülyézzetek másokat.látszik mennyi különbség van az emberek között.valaki tud normálisan is írni,valaki csak azt tanulta meg az iskolában,h.hülye
El vagy tévedve kis barátom...Na nézzük hol is:
Ha nincs pénzed Alapra, ne építs házat. ha megteszed, Te hülye vagy.
Nekem sem apuci vette, dolgoztam érte. Ismeretlennek ezzel dobálózni...Nem egy Okos tulajdonság, hanem hülye.
Az okos ember más hibájából tanul...akkor ki a hülye?? (Költői...)
Bizony nem. Kérdeztem Okosabb embereket. Megértettem őket, és elfogadtam amit írtak. Nem visszamagyarázok az okosabbaknak, akik hozzád képest értenek hozzá.
Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Te meg azért, hogy legyen akinek segítsünk. Nem is apróságban, hanem egy Gép múlhat rajta. Aki ezt nem fogja fel, hanem pattog, az hülye!
Helyes, villogj is az intelligencia szinteddel, hogy "Márpedig nem érdekel, amit az okosok írnak, az lesz amit Én akarok..."
Aki megérdemli megkapja.
Az iskolát nem kéne felhozni, nincs olyan írás készséged, hogy Te írj ilyesmit. Majd ha igényesen megfogalmazol/formázol egy hozzászólást...körülbelül akkor 😀
htcevo3d: érdekes h ezt nekem (vagy nekünk?) írod. kérdeztél, megkaptad rá a választ, helyen és egyértelműen fogalmazva. egyébként ha normálisan végigolvasta volna, tudnád h nem rád mondtam. örülök h segíthettem, és szívesen máskor is.
Nem hiszem h nekünk kéne mondani ezt az "apuci veszi szöveget". sztem mind 3-an dolgozunk (akik hozzászóltak a témához), és munka mellett 10-15e forint... sztem nem sok
nem vonnék ilyesfajta le következtetést, csak azért mert havernak így meg úgy. nem fog semmi hibára utaló jelenséget mutatni, egyszer csak elpukkan, és vele együtt megy a géped is, beleértve a 30e forintos új vga-dat, amit emiatt gariba nem fognak kicserélni. a táp az, amin nem szabad spórolni.
ha nem is rögtön, de szép fokozatosan nyírja ki a gépet a rossz táp, mivel össze-vissza adja a gépnek az áramot
Na igen, de még is mindenki szarik a Tápba, azon kell spórolni.
Aztán meg szidják az Új videókártyát, vagy a gyártóját, mert elpukkasztotta a táp-ot, ami a havernál jó 😃
ha nem is rögtön, de szép fokozatosan nyírja ki a gépet a rossz táp, mivel össze-vissza adja a gépnek az áramot
Az egy dolog, hogy kapsz egy CD-t és felrakod de az nem kér automatikusan frissítést és csomó ember kinyom egy ablakot anélkül, hogy elolvasná mi van odaírva😃 Szóval lehet azt kínálták fel neki, hogy rakja fel a legújabb drivert de ő kinyomja😃 Meg azért az újabb driverekben egyes játékokban azért javítanak teljesítményen szóval érdemes felrakni legújabbat és nem feltétlen fog egyből szólni progi, hogy töltsd le a legújabbat. Nekem is csak ritkán dobja fel, hogy töltsem le a 13.2-es drivert de mindig kinyomom mert a 12.6 a legújabb ami még az én kártyám támogatja😃 Egyébként most 9.7 van fenn😃
Ja akkor most az a baj hogy a sok hülye nem frissíti?
És az most miért jó hogy régebbi van fent mint ami lehetne újabb is?
Milyen teszt? Kíváncsivá tettél😀 Am a GTX 460 ki lett már vesézve a Crysis 3 topicban egy vita során. De most már érdekel az a teszt. Tuningal persze lehet jobb a HD 7770 de GTX 460-at is lehet tuningolni.
Aha látom a grafikonokat hát játékfüggő is és ráadásul a BF3 pont az a játék ahol ez különbség nem igen látszik de olyan tesztben amiben van vagy 9-10 játék ott kijön különbség meg az első grafikonon a GTX 460 768nál jobb a HD 7770 de ha 1GB lenne akkor biztosan jobb lenne mint HD 7770 bár driverfüggő is. Meg én is tévedtem mert 16 százalékkal nem jobb GTX 460 1GB HD 7770nél😃 Szóval én is bocs😃 De alapvetően szerintem ez a sorrend: GTX 460 SE GTX 460 768MB HD 7770 GTX 460 1GB. Szerintem.
😆 De most ezeket a Dryver dolgokat nem értem. Van egy VGA megveszed adnak hozzá Dryver CD-t felrakod az lekéri a friítés-t (mert gondolom nem a legfrisebb van a CD-n ) és enyi mindig a lefújabb dryvered lesza a VGA-hoz akkor most mit kell ezen vacilálni. 😕
Aha látom a grafikonokat hát játékfüggő is és ráadásul a BF3 pont az a játék ahol ez különbség nem igen látszik de olyan tesztben amiben van vagy 9-10 játék ott kijön különbség meg az első grafikonon a GTX 460 768nál jobb a HD 7770 de ha 1GB lenne akkor biztosan jobb lenne mint HD 7770 bár driverfüggő is. Meg én is tévedtem mert 16 százalékkal nem jobb GTX 460 1GB HD 7770nél😃 Szóval én is bocs😃 De alapvetően szerintem ez a sorrend: GTX 460 SE GTX 460 768MB HD 7770 GTX 460 1GB. Szerintem.
Gépedről még mindignem írtál semmit htcevo3d. Az a kártya könnyen tápgyilkos lehet ha olyan tápra kötöd.
alex1997: Am GTX 460 TOPnál kizárt, hogy jobb a HD 7770. Ilyeneket ne írjál légy szíves. A GTX 460 1GB közel 16 százalékkal jobb nála. A GTX 460 768MB kb egyszintű vele és GTX 460 SE 1GB meg pár százalékkal gyengébb nála.
Én ezt olvastam (régen valahol volt egy teszt) Akkor bocs 😶
Itt találtam egy tesztet te akkor bos vagy roszul emlékeztem vagy öszekevertem valamit. Elnézést mégegyszer [LINK]
Igen vezető márka persze de mért ne lehetne attól Giga? 😃
meg ha jól tudom akkor az AMD-nél az a vezető márka!(javítsatok ki ha tévedek!)
alex1997: Am GTX 460 TOPnál kizárt, hogy jobb a HD 7770. Ilyeneket ne írjál légy szíves. A GTX 460 1GB közel 16 százalékkal jobb nála. A GTX 460 768MB kb egyszintű vele és GTX 460 SE 1GB meg pár százalékkal gyengébb nála.
Am a Sima Sapphire hűtés is elég durva hidd el, az se fő meg 😉 és am. is használtan 29k-ért nem éri meg karit venni sz.tem, am. is van 27k-ért HD7770 igaz nem Vapor-X, de most a Vapor-x hűtés miatt nem éri meg gyengébb karit venni, de te tudod te költessz rá. 😀
Igaz nem éri meg mert fél év mulva kidobhatja mert nem tudja használni. Ha most VGA-t akarsz venni 7770 minimum.
ez egyik sem vapor-x.azok amr dragabbak
A Vapor-X azt tudja (én is HD 7770 Vapor-X et fogok venni nemsokára) hogy Van OC elég rendesen a kártyán és specko rajta a borda meg a ventilátor is. Jobban kering a levegő..... Vapor-X es 7770 35 ezer körül mozog.
A bit igen is meg nem is. Van olyan VGA ami 128 bites a sávszálessége de gyorsabb mint egy 256 bites.
PL GTX 460 Top az 256 bit de veri a 7770 vagy a 7770 picikét lealáza a 6850 et. ami szintén 256 bites. ;-)
vagy tudbatok valami jo jatekot,ami eszi a grafikus kartyat?muszaj tesztelgetnem majd estere
próbáld ki 4890-el a Crysis 3 -mat (csalódni fogsz)
am pl 32-ért kapni egy faxa Sapphire-t "I P O N"-on:
am 2 GB nem számít "szinte" semmit😃 hamarbb fogy el az ereje mint,a VRAM
😃
de pl itt már 28 alatt van😀 http://www.pc x.hu/termek/sapphire-7770-1gb-ddr5-11201-17-20g-videokartya-116679
Még a Metro 2033 játékot mondanám😃 Azt is próbáld majd ki😀 Meg a Crysis első részét😀 Egyébként szépen fogja vinni a játékokat😀 Csak tudjad meghajtani😃 Ugye gépedről nincs semmi infó.
Akkor (SZERINTEM) ujonnan Gigabyte HD 7770
én Sapphire-t vennék😃 am meg a fogysztása "majdnem" 100W-al több a 4890-nek😃 úgyhogy tekerné az órát😃
Mert?! Tökmindegy. Attol hogy voltak kisebb botlásai a Gigának attol még mindig minőség. A Shapphire rontana el valamit akkor meg az lenne a baj. Fura hogy a suliban a régebbi gépekbe mind Gigás VGA van 2006 öta mennek hibátlanul. :-\
Am htcevo3d: Olyan billentyűzetet hol lehet venni amin nincsennek ékezetes petűk?! :-) Mert szerintem sehol és neked is van rajta á é betű. Vagy ha nincs akkor bocs 😆
Akkor (SZERINTEM) ujonnan Gigabyte HD 7770
én Sapphire-t vennék😃 am meg a fogysztása "majdnem" 100W-al több a 4890-nek😃 úgyhogy tekerné az órát😃