Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
Ha nincs annyid akkor Phenom ii X4 965 38ezer
0
0
0
0
no avatar
ez így nem is lenne rossz, csak ez 71k és még nincs ramom :S
0
0
0
0
almos avatar
Ugyanannyi a 965Be meg az 1055 is,a 970 meg drágább mindkettőnél. Szóval inkább akkor 6magos mert ugyanannyi mint a 4magos társa. Intelből ezeknél csak az i5 450/760 a jobb,de azok még egy 5-6 ezerrel drágábbak,meg egy jó lap is 5-6 ezerrel több.
Intel Core i5 760 Boxed 47ezer
Asus P7P55-M 24ezer
0
0
0
0
Fnatic avatar
játékra bőven elég egy 4 magos proci is, majd csak jó pár év múlva lesz szükség 6 magra.
0
0
0
0
szabyy avatar
Játékra tényleg sokkal jobb az x4, de ha másra is kell akkor már 6 mag, de tényleg ha játékra akrod haszálni, akkor sokat tudsz spórolni azon a pénzen...
0
0
0
0
herbyke avatar
Még mindig azt mondom , hogy egy 4 magos phenom jobb a játékok alatt , mint egy 6 magos ami nem más mint egy 4 meg 2 hozzáhegesztett mag.
Ez a két mag távol van az L3 ceshtől , jóval lassabban éri azt el.Ami meg is látszik a teszteredményeken,
Én nem vennék 6 magost.
0
0
0
0
szabyy avatar
a core 2-es szériát, már szerintem ne vegyél, mert már kifutóban vannak, meg rohadt drágák, mert annyiért már i5-öt kapsz, ami jóval frisebb modell...
0
0
0
0
no avatar
elég intel párni vagyok nem tom hogy ez a x6 -as jobb-e mint a quad 9505 .
0
0
0
0
almos avatar
add el mostanit,azért kapsz egy 15 körül minimum,az már 65,abból vegyél ilyet:
AMD Phenom II X6 1055T Boxed 42ezer
ASRock 870 Extreme3 20ezer
0
0
0
0
forestgreen avatar
50k-ból már megvan egy phenom II X4 meg egy lap...
0
0
0
0
no avatar
az i3-as az nagyon gyenge lenne :S
0
0
0
0
szabyy avatar
szerintem cserélj alaplapot+procit, ha intelnél akarsz maradni, akk i3...
0
0
0
0
no avatar
Hy,

segítséget kérnék, 50k van rá de nem tom eldönteni milyen procit vegyek. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5N-E_SLI.html
ezek közül lehet választani.
vagy pedig alaplapcsere + proci .és akkor milyn?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Váltáson csak akkor szabad gondolkodni ha van elég pénzed. és sokkal jobb lesz az.
Mennyiért veszed összesen? mert ha lap+proci olyan 25ezer akkor semmi értelme neked az AMD, minek az neked? 25ezerért már veszel egy jó kétmagos Intelt,
0
0
0
0
vasziliy avatar
http://ipon.hu/webshop/product/_amd_athlon_64_x2_7850_am2__oem/159751

Most találtam ilyet+ ócsó alaplapot....lehet így jobban járnék
0
0
0
0
madchief avatar
menyit tudnál rá költeni?
0
0
0
0
vasziliy avatar
Bár ha lenne pénzem,akkor nem ilyenre gondoltam kezdésnek.De mivel anyagilag,megvan kötve a kezem,csak hasonló árban tudok gondolkodni.
0
0
0
0
no avatar
A Sempron nem játékra való meg manapság nem szabad már 1magos procit venni.
0
0
0
0
vasziliy avatar
AMD Sempron 145 processzor:
Tulajdonságok:

Core Típus: AMD Sempron

Órajel: 2,8GHz

L1 Cache (Kbyte): 128

L2 Cache (Kbyte): 1024

Foglalat: Socket AM2+ / AM3

Technológia: 45nm

Fogyasztás: 45W

Ilyen procit néztem ,mert platform váltás lesz.

Ezzel mennének a játékok?
0
0
0
0
lsklsk avatar
i5-760-om van, amire neked kell, arra is tökéletes és az x6 nem igazán nyerő 😉
0
0
0
0
kovi avatar
én is épp ezt néztem ki belőle 😀, akkor csak jól választok majd 😀, csak azért bizonytalanodtam el mert sose volt még amd-m és kicsit kiváncsi lettem h mire is képes 😀
0
0
0
0
maniacc avatar
kovi írta:
segítsetek😀, melyik a jobb proci, nekem főleg 3d-s tervezésre kell majd, de azért jó ha majd a játékhoz is jó 😀

AMD Phenom II X6 1075T 3.00Ghz AM3 BOX
Intel Core i5-760 2,8Ghz

http://www.anandtech.com/bench/Product/185?vs=191

3D tervezéshez inkább i5, ami játékhoz is tökéletes 😀
0
0
0
0
kovi avatar
segítsetek😀, melyik a jobb proci, nekem főleg 3d-s tervezésre kell majd, de azért jó ha majd a játékhoz is jó 😀

AMD Phenom II X6 1075T 3.00Ghz AM3 BOX
Intel Core i5-760 2,8Ghz
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert vagy beragadt ár a listában, vagy mivel már nincs gyártásban, így utlolsó példányként drágább. Nem kell vele foglalkozni 😀

igen meghogy mivel jobb nálla hogyhaa drágább és enyém szarabb

Ezt a mondatot meg milyen nyelven írtad?
0
0
0
0
serfymate avatar
igen meghogy mivel jobb nálla hogyhaa drágább és enyém szarabb
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
na most ebből nem sokat értek...de megpróbálom...tehát az e2200 miért drágább egy e5400nál??
0
0
0
0
serfymate avatar
azt szeretném egkérdezni van most egy intel pentium dual core e2200 procim az hogy h drágább egy mint egy sokkal jobb paraméterű e5400???
Miért oan drága?valamiért különleges?
0
0
0
0
no avatar
rendben igy minden tiszta, meglátom hogyan lesz pénzem, de szerintem akkor a 965 mellet döntök 😃 mert ki jött egy konfiguráció ami nagyon jó! (Y) és nem is olyan drága 😃 még 1-er kössz!
0
0
0
0
Osynho avatar
popec88 írta:
Üdv

Szerintetk melyik a jobb proci?

AMD Athlon II X3 440 AM3 BOX 3.00 GHz (3mag, 1.5mb L2) vagy
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX 3.00 Ghz (2mag, 2mb L2)?

A három magos 20eu-val drágább

Természetesen a 3 magos jobb, mint a 2 magos 😀

kokko:

ez miért is lenne tév hit hogy az intel nvidi és az ati az amd-vel müködik jobban ?

Azért tévhit, mert egyrészt chipset függő, ahogy írták, másrészt nem a procira írt felirat, hanem annak a teljesítménye a döntő. Én nem tudok olyan megállapodásról, szabványról az Intel és az nVidia között, hogy bármilyen előny származna a két gyártó termékeinek együttes használatából az AMD-s hardver kárára. Ez több szempontból is aggályos lenne (akár jogi értelemben is). Léteznek pl nVidia chipsetes AMD procihoz való alaplapok is 😃 A tiszta AMD rendszerrel nyílván nincs gond 😃 És az AMD + nVidia páros is teljesen jól működik. Ha nem így lenne, arról biztos, hallanánk, elég nagy botrány közepette. Valamint nem használna annyi felhasználó pl Phenom II mellett GTX460-at. Sok fórumozó használ "vegyes" rendszert és nem hallottam ilyen jellegű problémáról. Én is GTX460-at terveztem venni, mert régen volt nVidiám, de közben jó áron hozzájutottam a 6870-hez, így maradtam a vörös oldalon 😜
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Üdv

Szerintetk melyik a jobb proci?

AMD Athlon II X3 440 AM3 BOX 3.00 GHz (3mag, 1.5mb L2) vagy
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX 3.00 Ghz (2mag, 2mb L2)?

A három magos 20eu-val drágább
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kokko írta:
Igen, de nekem is pont azzal a bajom hogy kurva drágák... lehet hogy jók, és elismerem, de inkább maradok az amd mellet.. mert az tény hogy ezek a Sandy Bridge csak 3-4 ezerel drágább de nem hinném hogy lesz annyi pénzem... ha azt írtátok, hogy egy 955 tökéletesen kihajtja belőle azt ami kell, akkor tökéletesen jó lesz az is.. még annyi Osynho, hogy ezt nem tudnád bővebben le írni nekem hogy ez miért is lenne tév hit hogy az intel nvidi és az ati az amd-vel müködik jobban ? (tesztet láttam amit linkeltetek) csak érdekelne a véleményed hogy ez miért tév hit..

A "jó együtt működés" nem a márkán múlik hanem a Chipseten!
0
0
0
0
no avatar
Igen, de nekem is pont azzal a bajom hogy kurva drágák... lehet hogy jók, és elismerem, de inkább maradok az amd mellet.. mert az tény hogy ezek a Sandy Bridge csak 3-4 ezerel drágább de nem hinném hogy lesz annyi pénzem... ha azt írtátok, hogy egy 955 tökéletesen kihajtja belőle azt ami kell, akkor tökéletesen jó lesz az is.. még annyi Osynho, hogy ezt nem tudnád bővebben le írni nekem hogy ez miért is lenne tév hit hogy az intel nvidi és az ati az amd-vel müködik jobban ? (tesztet láttam amit linkeltetek) csak érdekelne a véleményed hogy ez miért tév hit..
0
0
0
0
Osynho avatar
Hülyeség ez az intel-nvidia párosítás. Egyébként ha az xbox-on van hdmi kimenet, akkor elég sok monitorra rá lehet kötni....
Mivel szorzózár mentes a 955-ös Phenom is, így csak ráteszel egyet biosban és kész a 965 😀
Amennyiben az Intel mellett döntenél, úgy inkább az új Sandy Bridge procik közül válogatnék az i5 760 helyett. Vannak gondok a lapokkal, de ezeket orvosolják hamarosan.
0
0
0
0
no avatar
amúgy már amit elég sokszor el linkeltetek nekem http://prohardver.hu/teszt/cpu_vs_vga_a_kozepkategoria/resztvevok.html ezt, ezt láttam és az egészet is elolvastam, és azt is láttam hogy a gtx 460 hogy viselkedett az adm-vel és az intel-el.. amúgy még anyi hogy ez menyire igaz, hogy az nvidia jobban megy intel-etl és az ati jobban megy amd-vel.. mert van egy barátom aki naponta olvasa az ilyeneket, és ö mondta, hogy ez egy olyan dolog, ami igy van, és ezt kell elfogadni.. de a tesztben nem láttam sok külömbséget, sőt, az amd néhól jobbnak is minősült, de nem sokkal..
0
0
0
0
no avatar
Nem, nem tervezek, mivel ez egy olyan monitor, amire még az xbox 360 slim-et is rátudom csapni, és az a monitor ami ugyan ezt tudja mint ez, azt meg 78 találtam a legolcsobb helyen, ráadásúl ez is tökéletes mert full hd lcd monitor amúgy LG M197 WDP-PC. Ebben igazad van hogy ekkora felbontáson fölös ez a kártya, de engem csak az érdekel hogy melyiket érné meg a legjobban az amd vagy az intel, de oks én hiszek neked hogy az amd megérné ár értékben is. Mert úgy kell be terveznem hogy nyáron menyit kell majd dolgoznom.. amúgy azt hogy értetted hogy 955-ből 1 pillanat alatt lehet 965 csinálni ? 😲 0.2 ghz val feljebb húzod, vagy mi ?
0
0
0
0
Osynho avatar
Ide is írok, ha már telefirkálod az egész fórumot 😊 Szerintem elég lenne egyszer is beírni a lényeget.
Szóval. Ha csak játék a fontos és számít az ár, akkor egy Phenom II-vel jársz jobban, amit még húzni is tudsz, így tuti elég lesz a GTX460 mellé. Mivel ezeket a vga-kat már nagyobb felbontásra és AA-ra stb találták ki, ahol ugye a vga limit a jellemző, így tuti elég egy ilyen cpu. A helyzetedet bonyolítja, hogy jó alacsony felbontásban használod, tehát kvázi feleslegesen erős a vga, így elég erős processzor kell, hogy ellássa. Így feleslegesen sok fps-ed lesz, valamint nem biztos, hogy ki tudod aknázni a kártyában rejlő erőt. Ezért is mondtam, hogy kissé felesleges egy GTX460, de a te dolgod. Milyen monitorod van? Tervezel-e valami nagyobb felbontásút?
0
0
0
0
no avatar
jah és a videokártyám ZOTAC AMP! gtx 460
0
0
0
0
no avatar
meglestem, és nagyra értékelem a segítségeteket, de hogy őszinte legyek nem sok külömbséget láttam, volt olyan játék amiben csak 1 vagy 4 fps volt több az intelnek, de az meg már árértékben nem éri meg.. de itt ez a 2 link, és erre válaszoljatok hogy ti melyiket vennétek
intel:http://ipon.hu/webshop/product/_intel_core_i5_760_2.80ghz_1156_box/157428

AMD: http://ipon.hu/webshop/product/_amd_phenom_ii_965_3.40ghz_am3_box_black_edition/117877

véleményeteket itt írjátok le! köszi
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nekem 9450-s Phenomom van És egy GTX 460-asam, én teljesen megv agyok elégevde ezzel a géppel, Én intel Core i5 760 akkornem vettem mert drága volt.
Itt egy teszt igaz 945 és Core i5750 de megnézheted melyiknél müködik a GTX 460 jobban
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Értem, és még linkelek nektek 4 dolgot, és árértékben is, és teljesítményben is pls mondjátok meg hogy szerintetek mejik lenne a jobb, oks ? ez az AMD : http://ipon.hu/webshop/product/_amd_phenom_ii_955_3.20ghz_am3_box_black_edition/113524

Ez meg az intel: http://ipon.hu/webshop/product/_intel_core_i5_760_2.80ghz_1156_box/157428

amúgy szerintem nincsen nagy külömbség, a másik meg még azt a históriát mondjátok már el nekem még e mellé hogy ebből mi igaz, hogy egy ati videokártya egy amd proceszóral megy jobban, és egy nvdia meg egy intel-el..
0
0
0
0
szabyy avatar
És az szívott a legnagyobbat, aki most vett ilyet... hát láccik, hogy az AMD-jobb (az én véleményem)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szabyy írta:
[LINK]
Ennyit az intelről😆
az AMD esete a rosszul elhelyezett tápcsatikkal még aranyos volt, de ez már eléggé gáz
0
0
0
0
szabyy avatar
[LINK]
Ennyit az intelről😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nem mondtam én, hogy nem érdemes 775-ről váltani, én is cserélnék, csak kissé megtévesztő, ha csak a procik árát írjuk oda, csupán erre akartam felhívni a figyelmet, az AM3 például szerintem is jó lenne
0
0
0
0
forestgreen avatar
sztem ne vegyél 4 magos 775-öt, abból a pénzből kijön már egy új lap és egy Phenom II 955

Meg nem olyan gyengusz az a proci, ami neked van...
0
0
0
0
no avatar
Értem, és köszönöm, amúgy egy core i5 760 gondoltam... akkor is 30-40% al lenne jobb ???? még enyi azt hagylak is benneteket.. mert egyszerűen basza az agyamat hogy elvileg nem a legtöbbet hajtóm ki belőle...
0
0
0
0
Osynho avatar
Most miért írtad be megint?
Egyébként meg pont most van értelme kiszállni a 775ös foglalatból. E8000-eseknek még van áruk, a ddr3 meg olcsóbb, mint a ddr2, így azzal is jól jár az ember. És akkor lesz új, garanciális, akár 4 magos gépe jó áron. Szerintem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció