Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Intel Core i5 760 Boxed 47ezer
Asus P7P55-M 24ezer
Ez a két mag távol van az L3 ceshtől , jóval lassabban éri azt el.Ami meg is látszik a teszteredményeken,
Én nem vennék 6 magost.
AMD Phenom II X6 1055T Boxed 42ezer
ASRock 870 Extreme3 20ezer
segítséget kérnék, 50k van rá de nem tom eldönteni milyen procit vegyek. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5N-E_SLI.html
ezek közül lehet választani.
vagy pedig alaplapcsere + proci .és akkor milyn?
Mennyiért veszed összesen? mert ha lap+proci olyan 25ezer akkor semmi értelme neked az AMD, minek az neked? 25ezerért már veszel egy jó kétmagos Intelt,
Most találtam ilyet+ ócsó alaplapot....lehet így jobban járnék
Tulajdonságok:
Core Típus: AMD Sempron
Órajel: 2,8GHz
L1 Cache (Kbyte): 128
L2 Cache (Kbyte): 1024
Foglalat: Socket AM2+ / AM3
Technológia: 45nm
Fogyasztás: 45W
Ilyen procit néztem ,mert platform váltás lesz.
Ezzel mennének a játékok?
segítsetek😀, melyik a jobb proci, nekem főleg 3d-s tervezésre kell majd, de azért jó ha majd a játékhoz is jó 😀
AMD Phenom II X6 1075T 3.00Ghz AM3 BOX
Intel Core i5-760 2,8Ghz
http://www.anandtech.com/bench/Product/185?vs=191
3D tervezéshez inkább i5, ami játékhoz is tökéletes 😀
AMD Phenom II X6 1075T 3.00Ghz AM3 BOX
Intel Core i5-760 2,8Ghz
ty
Ezt a mondatot meg milyen nyelven írtad?
Miért oan drága?valamiért különleges?
Üdv
Szerintetk melyik a jobb proci?
AMD Athlon II X3 440 AM3 BOX 3.00 GHz (3mag, 1.5mb L2) vagy
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX 3.00 Ghz (2mag, 2mb L2)?
A három magos 20eu-val drágább
Természetesen a 3 magos jobb, mint a 2 magos 😀
kokko:
Azért tévhit, mert egyrészt chipset függő, ahogy írták, másrészt nem a procira írt felirat, hanem annak a teljesítménye a döntő. Én nem tudok olyan megállapodásról, szabványról az Intel és az nVidia között, hogy bármilyen előny származna a két gyártó termékeinek együttes használatából az AMD-s hardver kárára. Ez több szempontból is aggályos lenne (akár jogi értelemben is). Léteznek pl nVidia chipsetes AMD procihoz való alaplapok is 😃 A tiszta AMD rendszerrel nyílván nincs gond 😃 És az AMD + nVidia páros is teljesen jól működik. Ha nem így lenne, arról biztos, hallanánk, elég nagy botrány közepette. Valamint nem használna annyi felhasználó pl Phenom II mellett GTX460-at. Sok fórumozó használ "vegyes" rendszert és nem hallottam ilyen jellegű problémáról. Én is GTX460-at terveztem venni, mert régen volt nVidiám, de közben jó áron hozzájutottam a 6870-hez, így maradtam a vörös oldalon 😜
Szerintetk melyik a jobb proci?
AMD Athlon II X3 440 AM3 BOX 3.00 GHz (3mag, 1.5mb L2) vagy
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX 3.00 Ghz (2mag, 2mb L2)?
A három magos 20eu-val drágább
Igen, de nekem is pont azzal a bajom hogy kurva drágák... lehet hogy jók, és elismerem, de inkább maradok az amd mellet.. mert az tény hogy ezek a Sandy Bridge csak 3-4 ezerel drágább de nem hinném hogy lesz annyi pénzem... ha azt írtátok, hogy egy 955 tökéletesen kihajtja belőle azt ami kell, akkor tökéletesen jó lesz az is.. még annyi Osynho, hogy ezt nem tudnád bővebben le írni nekem hogy ez miért is lenne tév hit hogy az intel nvidi és az ati az amd-vel müködik jobban ? (tesztet láttam amit linkeltetek) csak érdekelne a véleményed hogy ez miért tév hit..
A "jó együtt működés" nem a márkán múlik hanem a Chipseten!
Mivel szorzózár mentes a 955-ös Phenom is, így csak ráteszel egyet biosban és kész a 965 😀
Amennyiben az Intel mellett döntenél, úgy inkább az új Sandy Bridge procik közül válogatnék az i5 760 helyett. Vannak gondok a lapokkal, de ezeket orvosolják hamarosan.
Szóval. Ha csak játék a fontos és számít az ár, akkor egy Phenom II-vel jársz jobban, amit még húzni is tudsz, így tuti elég lesz a GTX460 mellé. Mivel ezeket a vga-kat már nagyobb felbontásra és AA-ra stb találták ki, ahol ugye a vga limit a jellemző, így tuti elég egy ilyen cpu. A helyzetedet bonyolítja, hogy jó alacsony felbontásban használod, tehát kvázi feleslegesen erős a vga, így elég erős processzor kell, hogy ellássa. Így feleslegesen sok fps-ed lesz, valamint nem biztos, hogy ki tudod aknázni a kártyában rejlő erőt. Ezért is mondtam, hogy kissé felesleges egy GTX460, de a te dolgod. Milyen monitorod van? Tervezel-e valami nagyobb felbontásút?
intel:http://ipon.hu/webshop/product/_intel_core_i5_760_2.80ghz_1156_box/157428
AMD: http://ipon.hu/webshop/product/_amd_phenom_ii_965_3.40ghz_am3_box_black_edition/117877
véleményeteket itt írjátok le! köszi
Itt egy teszt igaz 945 és Core i5750 de megnézheted melyiknél müködik a GTX 460 jobban
[LINK]
Ez meg az intel: http://ipon.hu/webshop/product/_intel_core_i5_760_2.80ghz_1156_box/157428
amúgy szerintem nincsen nagy külömbség, a másik meg még azt a históriát mondjátok már el nekem még e mellé hogy ebből mi igaz, hogy egy ati videokártya egy amd proceszóral megy jobban, és egy nvdia meg egy intel-el..
[LINK]
Ennyit az intelről😆
Ennyit az intelről😆
Meg nem olyan gyengusz az a proci, ami neked van...
Egyébként meg pont most van értelme kiszállni a 775ös foglalatból. E8000-eseknek még van áruk, a ddr3 meg olcsóbb, mint a ddr2, így azzal is jól jár az ember. És akkor lesz új, garanciális, akár 4 magos gépe jó áron. Szerintem.