Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szabyy avatar
Most nézem csak, hogy lehet már 60k-ért i7-et venni...
0
0
0
0
ravaszka avatar
herbyke írta:
Meg még van 1 év garancia mindenre.
Onnan nehéz lenne érvényesíteni.

Bár nem széthúzott cuccok.
Ezekkel nem lesz gond.

Simán menne amúgy,mivel ez is az EU-hoz tartozik 😉
Lehet hogy több idöbe telne,de el lehetne intézni 😃
0
0
0
0
ravaszka avatar
herbyke írta:
NNEEMMM.

Kanári sziget????

Inkább simagörönygös,,,,,,

oda többe kerülne a postaköltség 😉
0
0
0
0
herbyke avatar
Meg még van 1 év garancia mindenre.
Onnan nehéz lenne érvényesíteni.

Bár nem széthúzott cuccok.
Ezekkel nem lesz gond.
0
0
0
0
herbyke avatar
NNEEMMM.

Kanári sziget????

Inkább simagörönygös,,,,,,
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Hát igen az meg plusz ha mind a kettő jol működik 😀
0
0
0
0
ravaszka avatar
herbyke írta:
Én eladom neked az alaplapom, procim, vgm 52 ér.......
200 euró
😂

Ki is küldenéd postán?
0
0
0
0
herbyke avatar
Athlon 2 magosból nem lehet mást gyártani.
De a 3 magos athlonok 2 magos phenomok jó eséllyel nyithatók.

Ha csak már 1 magot nyersz , az is valami....

Az l3 cache hiánya csak 8-10 %, teljesítményvesztéssel jár.
0
0
0
0
ravaszka avatar
Luiboy írta:
ravaszka írta:
Sziasztok!

Van egy elég régi konfigurációm:
Gigabyte M56S-S3 alaplap
Proci:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+

Az lenne a kérdésem,hogy milyen tipusú procit tudnék venni ehhez az alaplaphoz?
Az alaplapot is cseréljem szerintetek?
A dologhoz hozzáfüzném,hogy a Kanári-szigeteken élek és itt minden alkatrész kb a 2-3szerese a Magyarnak.
Most voltam monitort venni és hát....249eurot hagytam ott egy olyan 19"-os Acer monitorért amit otthon max.! 30eFt-ért (110euro kb) megkaptam volna 😕
Előre is köszi a segítséget!

Szép napot mindenkinek! 😆

Szeva itt vannak az alaplapod linkei .

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2607

http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/specs/

Szia!

Nagyon köszi! 😃

Szép napot!
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
herbyke: Hát őszíntén fogalmam sincs ,hogy mozognak az Intel prociknál az árak mert mióta az eszemet tom AMD vagyok de ahogy most nézegettem igen csak a zsebedbe kell nyúlni ha jót akarsz venni abból majd nem a 2x az AMD-nek 😲 😀 én most vettem az enyémet 2 hónapja 21 ért úgy ,hogy a régit beszámították 15 be 😜 És még akkor nem tudtam lehet 4 magosítani 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ravaszka írta:
Sziasztok!

Gigabyte M56S-S3 alaplap
Proci:

A dologhoz hozzáfüzném,hogy a Kanári-szigeteken élek és itt minden alkatrész kb a 2-3szerese a Magyarnak.
Most voltam monitort venni és hát....249eurot hagytam ott egy olyan 19"-os Acer monitorért amit otthon max.! 30eFt-ért (110euro kb) megkaptam volna 😕

Szeva itt vannak az alaplapod linkei .

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2607

http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/specs/
0
0
0
0
herbyke avatar
Én eladom neked az alaplapom, procim, vgm 52 ér.......
200 euró
😂
0
0
0
0
ravaszka avatar
Sziasztok!

Gigabyte M56S-S3 alaplap
Proci:

0
0
0
0
herbyke avatar
Ugye milyen rosszak az AMD procik?????

MAjd jönnek az intel fanok és megmondját a tutit.

Hol kapsz te az intelnél 3,2 es 4 magos procit huszonpárezerért???
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Úgy csináltam ahogy leírtad Ec firmware : hybrid-re tettem ACCt meg : autora. és fut rajta minden szépen dolgozik mind a 4 mag 😀 Majd hűtőt meg veszek rá minél hamarabb úgy is megyek karit is venni meg memót 😀 Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
herbyke avatar
Ec firmware hybrid

mindenki azt mondja az acc kell a 4 magosításhoz.

NEkem is alapból athlon x3 van és 4 magos phenom lett belőle .

de ha tuningolsz akkor az ACCt tedd autora.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Értem akkor veszek bele 1 hűtőt 😀 Most néztem az Everest programmal Csináltam 1 rendszer stabilitás tesztet jó 45 perc futattam a proci indult 45 fokról és 70 foktól nem melegedett tovább ! Bár nem tom mennyire megbízható de veszek bele 1 jobb hűtőt 😀 És még 1x mindenkinek köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Csak a proci hőmérsékletet mutatják a programok, a magokét nem. A ventiszabályozás ettől még frankón működik, persze a gyári megoldás nem valami jó.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Okés köszi a segítséget 😜😃 Hát ez tényleg nem drága 😆 Mondjuk éppen nem zavar ha hangosabb de veszek bele 1 normális hűtőt majd 😀 Amúgy Dirt2 tem és annál ugyan olyan hangja volt mint mikor 2 mag üzemelt 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
darkstreet89 írta:
Na most be kutyultál 😆 Szal akkor nem is biztos ,hogy jó a 4 mag ? Vagy a magnak semmibaja csak a hőmérségletet nem fogom látni ? Amúgy most így alaphelyzetbe nincs nagy hangja játékon még nem próbáltam a másik meg a biosba 43 fokot mutatott előte 39 volt 2 magosan ha ez számít 😀

Jó a 4 mag, csak a progik nem tudják érzékelni a hőmérsékletet. 😀 Próbáld ki játék közben is, és ha nagyon hangos, akkor vedd vissza a fordulatszámát a procihűtőnek vagy vegyél egy másikat. Pl.: [LINK] Olcsó, halk és sokkal jobb a gyári hűtőnél. 😃
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Na most be kutyultál 😆 Szal akkor nem is biztos ,hogy jó a 4 mag ? Vagy a magnak semmibaja csak a hőmérségletet nem fogom látni ? Amúgy most így alaphelyzetbe nincs nagy hangja játékon még nem próbáltam a másik meg a biosba 43 fokot mutatott előte 39 volt 2 magosan ha ez számít 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
darkstreet89 írta:
LEszedtem CPUID HWMonitort de itt se mutatja :S
http://www.kepfeltolto.com/kep/proci3

Ja basszus persze... Az ilyen magfeloldott prociknál nem ír hőmérsékletet. Lehet, hogy a C'n'Q is rosszul érzékeli, és ezért 100%-ra felpörög, amint terhelés éri a procit, ezért lesz hangosabb, mint korábban.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
LEszedtem CPUID HWMonitort de itt se mutatja :S
http://www.kepfeltolto.com/kep/proci3
0
0
0
0
Cooley avatar
darkstreet89 írta:
JAh aszitem ,hogy a tápnak köze van bocs de ilyen téren nem vagyok néha világos 😀 hát ép azt keresek 1 normális mérőt mert egyszerűen ami van a progiba az nem mér :S Tudnál adni valami jót ?

A tápnak annyiban van köze a dologhoz, hogy az alakítja az áramot az alkatrészeknek, de az a 400W-os teljesítmény bőségesen elég, még akkor is ha adsz egy tetemes OC-t az egész konfignak. 😀 Én a CPUID HWMonitort használom vagy az AIDA-t a hőmérsékletek ellenőrzésére.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
JAh aszitem ,hogy a tápnak köze van bocs de ilyen téren nem vagyok néha világos 😀 hát ép azt keresek 1 normális mérőt mert egyszerűen ami van a progiba az nem mér :S Tudnál adni valami jót ?
0
0
0
0
Cooley avatar
darkstreet89 írta:
Be kapcsoltam és észlelte a 4 magot és prime 95 programmal végeztem mérést 20 percen keresztül közbe a Core Temp néztem ,hogy kihasználja a magokat és mind a 4 100% volt az az jelentí ,hogy működik? de a tápom 400 W os a proci nincs húzva alap értéken van és gyári hűtés elég hangos lett a program alatt ez normális ?

Igen, azt jelenti, hogy működik. 😀 Azt nem értem, hogy hogyan jön ide a 400W-os táp, de a hűtő nyilván a C'n'Q miatt lesz hangosabb terhelés alatt, az teljesen normális. 😀 Hány fokig szökik föl a proci hőmérséklete?
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Be kapcsoltam és észlelte a 4 magot és prime 95 programmal végeztem mérést 20 percen keresztül közbe a Core Temp néztem ,hogy kihasználja a magokat és mind a 4 100% volt az az jelentí ,hogy működik? de a tápom 400 W os a proci nincs húzva alap értéken van és gyári hűtés elég hangos lett a program alatt ez normális ?
0
0
0
0
Cooley avatar
darkstreet89 írta:
Köszi az eddigi válaszokat !

EC Firmware Selection nekem csak Hybrid és Normal van

Alatta meg van Advanced Clock Calibration

Auto} {Disabled} {Per Core} {All Core}
ez alatt meg meg gondolom a magok és % jelek utána

Akkor HYbrid és Auto ra állítsam? És milyen progival tudom le mérni ,hogy tökéletesen megy és bírni fogja a gépem ? Persze ha elindul úgy is 😀

A teszteléshez én ezeket szoktam használni: prime95, IntelBurnTest V2(működik AMD-vel is).
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Köszi az eddigi válaszokat !

EC Firmware Selection nekem csak Hybrid és Normal van

Alatta meg van Advanced Clock Calibration

Auto} {Disabled} {Per Core} {All Core}
ez alatt meg meg gondolom a magok és % jelek utána

Akkor HYbrid és Auto ra állítsam? És milyen progival tudom le mérni ,hogy tökéletesen megy és bírni fogja a gépem ? Persze ha elindul úgy is 😀
0
0
0
0
herbyke avatar
Biosban megkeresed az EC firmvare-t . cell menü.
Azt special ra állítod( MSI lap). vagy hybrid lehet még mint opció, giga lapokat nem ismerem.
0
0
0
0
Osynho avatar
Lehet 4 magosítani, ha a proci is működik úgy. Ennek a menetét megtalálod a neten 1 perc google keresés után.
A proci nem sérül ettől, ha instabil, vissza lehet állítani, illetve okosabb biosok estén lehetőség van 3 magot is aktiválni, ha 1 mag hibás.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Sziasztok!

Van 1 ilyen konfigom!

AMD AM3 Phenom II X2 555 Black Edition BOX 3,2 Ghz
Memória: 2 GB DDR2 800Mhz Kingmax
Videókártya: ASUS EN9600Gt 1GB
Alaplap: Gigabyte MA770-UD3

Az érdekelne ,hogy lehet e 4 magosítani és ,hogyan? és tegyük fel ha nem működik a mag akkor a proci sérülne vagy vissza állítható? Sajnos ezt a dolgot nem értem ezért írok ide ! Köszönöm előre is a választ!
0
0
0
0
herbyke avatar
Van 3,3 as Athlon II X455 is 19és és ha felnyitod....a benne szunnynadó lehetőségeket
nagyon jól jársz.90% , hogy sikerül
0
0
0
0
no avatar
szabyy írta:
xbox-osat, az jól illeszkedik a kézhez, és usb-et....

ok,rendben!köszi a segítséget!!!!!
0
0
0
0
szabyy avatar
xbox-osat, az jól illeszkedik a kézhez, és usb-et....
0
0
0
0
no avatar
lsklsk írta:
Hát én ezt nem hűteném 😀

Értem akkor felesleges pénzt ne szánjak ilyenre!!!!!
még annyit h játék szemszögéből milyen joystikot ajánltok?
billentyűzet nem az én világom!
dead space 2 nyomnám!!!!!
0
0
0
0
lsklsk avatar
Hát én ezt nem hűteném 😀
0
0
0
0
no avatar
SAMSUNG HM321HI 35 °C (95 °F)
GPU dióda (MemIO) 46 °C (115 °F)
GPU dióda (MemIO) 46 °C (115 °F)
GMCH 36 °C (97 °F)
1. CPU / 2. mag 34 °C (93 °F)
1. CPU / 1. mag 34 °C (93 °F)
CPU 44 °C (111 °F)
Alaplap 42 °C (108 °F)
0
0
0
0
szabyy avatar
számítógép->érzékelők
0
0
0
0
no avatar
ezt everesttel megtudom nézni?hol?
0
0
0
0
szabyy avatar
Miért a mi laptopunk procia állandóan 65-70 fok, és eddig sosem volt kékhalál😃
0
0
0
0
no avatar
samsung r540-es gépem van cori3,3gb ram,ati hd545v vga,én ugy gondolom h vmivel hűteni kellene!igaz nem melegszik csak nagyon minimálisat!ehez akarok vannak olyan ventilátoros laptop hűtő tartók vagy esetleg olyat h csak tartó és megemeli a gép hátulját h jobban szellőzzőn4
0
0
0
0
lsklsk avatar
Ezt nem jó helyre írtad 😀 De amúgy miért és mit akarsz hozzá venni?
0
0
0
0
no avatar
üdv!
van egy laptopom!szerintetek mit vegyek hozzá?laptop hűtőt?vagy laptop tartót ami megemeli a gépet?
0
0
0
0
szabyy avatar
Ja játékra kell, akkor ilyen árkategóriában az i3 jobb...
0
0
0
0
aaron_ avatar
Én ezt venném: http://www.argep.hu/product_1199396.html
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
Örülnék ha segítenétek abban, hogy milyen processzort vegyek!
A gépet többek között játékra is használnám!
(nem árt ha a stúdióprogramok sem fagynak be 3hangsáv után) 😀
Arra lennék kíváncsi ti melyiket tartjátok jobb választásnak!

AMD Athlon II X4 640 3GHz AM3
AMD Athlon II X3 455 3.3GHz AM3

Ezt a kettőt néztem ki. Alapból gondolom a 4 magos a jobb, csak az órajel különbség miatt nem egyértelmű számomra melyik lenne jobb.No meg mert állítólag nem nagyon vannak még olyan programok amik kihasználják a 4 magot.
Ezek kb. hasonló árban vannak.
De ha szerintetek van ebben az árkategóriában jobb megoldás, szívesen fogadom azt is!
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
de ebbe csak intel jó 😃 azért küldtem egy linket ahol megvan adva h meik megy bele.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Tesla GoD írta:
Quadgame94 írta:
Ha nincs annyid akkor Phenom ii X4 965 38ezer
akkor már 955 kb 30k ért

+1 Ennél jobb processzor játékhoz még elég sokáig felesleges lesz. 6 magnak nincs semmi értelme.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Quadgame94 írta:
Ha nincs annyid akkor Phenom ii X4 965 38ezer
akkor már 955 kb 30k ért
0
0
0
0