Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szabyy avatar
twoKgames írta:
na várjunk csak!
Azt mondjátok, hogy a X2 560 jobb mint a 955 ha egy kicsit megvan hackelve?
Mert akkor veszek olyat 25K-ért, minthogy 30K-ért 4 magosat.

Hát nem 100%-hogy tudod 4-magosítani, én ink nem kockáztatnák már azon az 5k-n...
0
0
0
0
twoKgames avatar
na várjunk csak!
Azt mondjátok, hogy a X2 560 jobb mint a 955 ha egy kicsit megvan hackelve?
Mert akkor veszek olyat 25K-ért, minthogy 30K-ért 4 magosat.
0
0
0
0
Osynho avatar
tomaszka88 írta:
Elég sok válasz érkezett örülök neki.Köszönöm. Először még 955 BE akartam de mikor láttam,hogy van 975 BE és arra gondoltam hogy akkor azt venném meg.Ezek szerint hogy 4ghz és ez fölé húzzam már nem lesz elég a cooler master hyper 212+os hűtőm.Milyet ajánlotok? Ez zalman cnps 9900 max ez megfelelő lenne ? A tápom elég lenne?

Nem értem miért jobb a 975 a 955-nél. 400mhz előnye van, ez 3 kattintás a biosban, közben 20ezerrel drágább.
Azt se értem, hogy a B55-ösödet miért akarod lecserélni egy gyakorlatilag ugyanolyan procira, ráfizetéssel? 😊
Tápod elég lenne. A hűtésed is szerintem, ha nem kell túl sok fesz a 4ghz-hez. Egyébként Scythe Mugen2, Ninja 3 szimpi nekem. 😀
0
0
0
0
no avatar
Elég sok válasz érkezett örülök neki.Köszönöm. Először még 955 BE akartam de mikor láttam,hogy van 975 BE és arra gondoltam hogy akkor azt venném meg.Ezek szerint hogy 4ghz és ez fölé húzzam már nem lesz elég a cooler master hyper 212+os hűtőm.Milyet ajánlotok? Ez zalman cnps 9900 max ez megfelelő lenne ? A tápom elég lenne?
0
0
0
0
szabyy avatar
Köszi a válaszokat, csak azért rettentem meg egy kicsit, mivel az asus honlapja nem írja😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Már hogy ne lehetne feloldani! 😃 AMD 785G/SB710 -> az sb710es déli híd tudja az unlockot. Az egy dolog, hogy mi van a honlapon, volt belőle para, hogy ilyenekkel reklámozták a lapokat. Sőt, egyes új biosokban le is van tiltva a funkció. Viszont alapból tudnia kell a lapnak (nekem is AMD 785G/SB710-es lapom van 4 magosított cpu-val).
0
0
0
0
maniacc avatar
[LINK]

Nézd meg leírásban a gépét. Magfeloldott X4 B55 ezzel a lappal. Akkor gondolom lehetséges.
0
0
0
0
szabyy avatar
Hát nemtudom... majd megpróbáljuk megcsinálni neki😃 Am ról avan szó: [LINK] 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Megnéztem az asus oldalán, ezt a lapot és nem irja h lehet vele. Nincs semmi Core Unlock meg ilyenek. Pedig végigolvastam a leirását, és hát egy tudást, mint magfeloldás, nem hiszem h apróbetűvel irnak
0
0
0
0
maniacc avatar
szabyy írta:
Ezzel a lappal: ASUS M4A785TD-V EVO lehet-e magot feloldani?

Elvileg lehet
0
0
0
0
szabyy avatar
Akk a haveromnak szopacs van😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem, de elég jó kis lap ez
0
0
0
0
szabyy avatar
Ezzel a lappal: ASUS M4A785TD-V EVO lehet-e magot feloldani?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az is igaz, de ő intelt irt, gondoltam intel fan. Nekem mind1 h intel v amd, csak jól menjen a gém
0
0
0
0
szabyy avatar
Meg 30k-ért már kapsz phenom x4-et is
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát ha 4 magosat akarsz és intelt core 2-es rendszerbe ruházni már nem érdemes. a quad core az csak a teknológia a core 2 quad pedig a proci neve. ha már 4 magos akk i5-öt érdemes venni.
0
0
0
0
ticalpzs avatar
sziasztok!
a core 2 quad és a quad core között van különbség? és milyen áron lehet már 4 magos intel procit venni? 20-30e között van már?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
[quote][b]Recon666 írta:[/b]
[quote][b]tomaszka88 írta:[/b]
Sziasztok! Én azon gondolkodom,hogy phenom II X6 1090T (3,2ghz) vagy phenom II X4 975 (3,6ghz) De persze ott van az is,hogy ha már kiadok annyi pénzt 4 magosért rakok még hozzá és veszek 6 magost. Viszont kiváncsi lennék mennyire lehetne húzni azt a 3,6ghz 4 magost😃 4,2 vagy 4,5ghz? Az alaplapom támogatja mindkét procit megnéztem.[/quote]

az a 6 mag ugyan olyan meleg mint 4 mag húzva
az órajel is fűt, de a transzisztor is dögivel
0
0
0
0
Recon666 avatar
tomaszka88 írta:
Sziasztok! Én azon gondolkodom,hogy phenom II X6 1090T (3,2ghz) vagy phenom II X4 975 (3,6ghz) De persze ott van az is,hogy ha már kiadok annyi pénzt 4 magosért rakok még hozzá és veszek 6 magost. Viszont kiváncsi lennék mennyire lehetne húzni azt a 3,6ghz 4 magost😃 4,2 vagy 4,5ghz? Az alaplapom támogatja mindkét procit megnéztem.

Jó ha meglesz a 4,2Ghz, de akkor már 15k környéki procihűtő kelleni fog.
0
0
0
0
szabyy avatar
[LINK]
Ennyi egy i3-as is😃
0
0
0
0
Osynho avatar
tomaszka88 írta:
Sziasztok! Én azon gondolkodom,hogy phenom II X6 1090T (3,2ghz) vagy phenom II X4 975 (3,6ghz) De persze ott van az is,hogy ha már kiadok annyi pénzt 4 magosért rakok még hozzá és veszek 6 magost. Viszont kiváncsi lennék mennyire lehetne húzni azt a 3,6ghz 4 magost😃 4,2 vagy 4,5ghz? Az alaplapom támogatja mindkét procit megnéztem.

955BE-t vegyél, olcsó és jó.
0
0
0
0
Vidike avatar
a négymagos procit azt tapasztalatból modom, a halálf.a.s.z.ára el lehet huzni, valójában amig le tudod hüteni! meg tudsz tálálást biztositani! a 45 nanométeres technológiának köszönhetően nem igazán melegszik, meg keveset is zabál. de ha huzod a prockót, akkor melegedni is fog, meg zabálni is de rendesen. ezze a tápommal én 4ghz ig tekertem a procimat, stabil volt, de határeset mert nem tudtam ezzel a hütővel hüteni tovább! haver gépében ment 4,4 et is! a 6 magosról anyit hogy nincs mi kihasználja, még a n magosokat sem tudod mivel kihasználni abban az esetben ha 4x 3 ghz fölött már tiszta fölösleg!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Quadgame94 írta:
zsolty az i5 760 jobb proci mint a phenom 955, és drágább is, ugyan azt a feladatot elvégezné persze, de van egy teszt a prohardveren, [LINK]
olvasd el.

Mitől jobb? Addig elolvasom a tesztet.

Ha elolvasod a tesztet, rájössz. 😀

oké.
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Quadgame94 írta:
zsolty az i5 760 jobb proci mint a phenom 955, és drágább is, ugyan azt a feladatot elvégezné persze, de van egy teszt a prohardveren, [LINK]
olvasd el.

Mitől jobb? Addig elolvasom a tesztet.

Ha elolvasod a tesztet, rájössz. 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Quadgame94 írta:
olvasd el.

Mitől jobb? Tegyük fel egy teljesen átlag felhasználó, mint én, érszevenne bármi különbséget a két proci közt. Semmi tuning, semmi húzás, minden alapjáraton menne. Azt használnám ki amit a procik tudnak teljesen alapbeállításon.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
olvasd el.
0
0
0
0
Osynho avatar
Koni írta:
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=rO7Bu9kq3D25tXHl nah ilyen az alaplap ehez milyen prcit vegyek???

Ott a cpu support list. AM2-es Athlon X2-t tegyél bele, elvileg a legerősebb az X2 6000+.

Ha teheted, használd a linkelő gombot! 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=rO7Bu9kq3D25tXHl nah ilyen az alaplap ehez milyen prcit vegyek???
0
0
0
0
szabyy avatar
Akk ink athlon néven adták volna el...
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
ezmiez? [LINK]

Olyan mint a Phenom II X4 9xx, csak -2MB L3 Cache. 😀 De durva, most nézem, hogy ebben egyáltalán nincs L3 Cache. 😆 Ezt én sem értem. 😂
0
0
0
0
szabyy avatar
Szerintem ugyanaz mint egy athlon😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Arra gondoltam én is a pro-ra, de még nincs MO-n. Am azért kellet volna a hűtő h tudjam húzni a procit de inkább veszek egy erősebbet. 4400+-ot, veszek mert hardveraprón 5000-ért árulják
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nekem van egy AC Freezer Xtreme Rev.2-m s rettentően megvagyok vele elégedve!
Ha most nekem kellene választanom a 13-mas s az Xtreme között biztos az Xtremet venném viszont ha a 13-masból a Pro-t néznénk akkor meg inkább a 13mas Pro! 😉
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Akk a freezer 13 veszem meg thx a segitséget
0
0
0
0
Cooley avatar
hardX írta:
És az Artcic Cooling Freezer 13 jobb ennél? Mert ha igen azt veszem [LINK]

Most egy rézmagvas, réz bordás noname ventilátorom van a procira

Nem találtam most hirtelen olyan tesztet, amiben mindkét hűtő szerepelne, de biztos jobb. 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
És az Artcic Cooling Freezer 13 jobb ennél? Mert ha igen azt veszem [LINK]

Most egy rézmagvas, réz bordás noname ventilátorom van a procira

És az Arctic Cooling Freezer Extreme Rev2? Az is csak 10k és ahogy elnézem elég jó. Akkor a 3 közül most melyiket? Szeritem ez az extreme a legjobb ezek közül.
0
0
0
0
Cooley avatar
hardX írta:
Sziasztok, az én prociesszorom mellé milyen hűtőt ajánlotok? Amd Athlon 64 X2 3800+. Most 2GHz-en mehy de 2.4-2.5-re szeretném felhúzni. Ahhoz milyen hűtőt vegyek? Kb olyan 10K szánok rá de gondolom ilyen gyenge proci mellé olcsóbban is kapni jót amivel tom tuningolni. És a foglalat az Socket 939.

Ez ez nagyon jó ár/teljesítmény arányú olcsó hűtő. [LINK]
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Sziasztok, az én prociesszorom mellé milyen hűtőt ajánlotok? Amd Athlon 64 X2 3800+. Most 2GHz-en mehy de 2.4-2.5-re szeretném felhúzni. Ahhoz milyen hűtőt vegyek? Kb olyan 10K szánok rá de gondolom ilyen gyenge proci mellé olcsóbban is kapni jót amivel tom tuningolni. És a foglalat az Socket 939.
0
0
0
0
szabyy avatar
Most nézem, hogy lemet/megy a phenom II x4-es ára... Ez mindenkinek jó😜
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Kössz a tanácsot 😀
0
0
0
0
forestgreen avatar
Hát, a fogyasztás a fontos a 4850e-t , de ha kell a +300 mhz, akkor az 5400+.

Ha pedig be tudsz szerezni egy 6000+-t az még jobb (3100 Mhz)
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Szerintetek méket vegyem me csak ezek mennek bele az alaplapomba AMD Athlon64 X2 4850e 2.5GHz AM2 Procesor
vagy AMD Athlon 64 X2 5400+ AM2 Procesor vagy ha tutok másat akko pls irjatok az alaplapom ASUS M2V TVM SE
0
0
0
0
forestgreen avatar
Ha nem erőlteted a dx11-et akkor még maxon is, 1024-es felbontáshoz bőven elég...
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó fajta, szereti a tuningot és nem melegszik túlzottan. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Egy 5670 mellé felesleges ilyen drága procit venni. A mostani cerkádat húzzad meg, amíg bírja és kész. Különben meg jobban járnál pl egy E5000-6000-es Intel + 5750/5770 párossal, ami nem kerülne többe, mintha most vennél egy Quadot pl.
0
0
0
0
herbyke avatar
a két proci közt 3 mb l2 cache a különbség a 8400 javára.
Ezek szerint 775 ös alaplapod van.nézz körül hátha kapsz ilyen árban 4 magos q8400 at.
0
0
0
0
kalashnikov avatar
okés akkor várok még, azért köszönöm.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció