Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atstuff07 avatar
orodreath írta:
maxx egy HD7770-et érdemes beletenni, de én proci+alaplap+memória cserét is ajánlok, valami olcsóbb AM3+ alaplap meg DDR3 memória meg min. egy Athlon II X4 proci

pl:

Asrock 960GM-GS3 FX OM
AMD Athlon II X4
Corsair 4GB DDR3
Saphire HD7770 1GB DDR5

ez össz kb.:64 K

De én gépvásárlással várnék nyárig mindenképp. 😀

ez most nekem jött? 😃
okés, tudom én is h lehetne ddr3-as + 4magos rendszerre beújítani, de csakis VGA-ra szűkítettem a kérdést. Minden más cucc marad. Érdekel, hogy a táp milyen kártyákat bírna, ill. a rendszerbe milyen passzolna még. Vannak olyanok (akár itt az oldalon), akik egy 400-as táppal minden probléma nélkül használnak olyan kártyát, aminek min 500W kell. Az eléggé érdekes ...

Mindenesetre kösz, 😀 egy 7770 1 gb ddr5 nem lenne rossz, vagy inkább egy 7750, mert nincs plusz csatlakozó a tápon (75W)
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Csak kíváncsiságból: ti milyen VGA-t raknátok a konfigomba? Többi cucc marad...
Érdekelne, h mit lehet még ebből a gépből kisajtolni. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem bőven jó egy MSI N660 TF 2GD5/OC szóval nem kell 6 ezerrel drágábban megvenni az ASUS-t....😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
ASUS GTX 660 DCU II szerintem...
0
0
0
0
anyu89 avatar
GTX 660 melyik gyártótól ajánljátok ?
0
0
0
0
anyu89 avatar
Milyen VGA-t ajánlotok 50.000-60.000Ft ért.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Ird átt a "milyen Sz.gépet Vegyek ?" nevű topicba
0
0
0
0
schefcsik avatar
sziasztok lenne egy kérdésem, van kb 170e és abbol kéne egy gép elsősorban játékra miet ajánlanátok?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát ha meg kell magyarázni akkor miért ne magyarázkodjak? Amúgy nekem semmi bajom nincs veled. Akkor is neked volt velem bajod. Azért írjál majd fórumban ha gondolod mert most is láttam egy nagyon hasznos friss hozzászólásod bybeni számára. Én már nem fogok beléd kötni most is csak azért írtam így mert azért az a múltkori megmaradt mert annyira kukacoskodás volt, hogy nem is értettem miért írtad akkor le. Na jól van akkor én elnézést kérek, hogy felhasználóneved karaktereit egy negatív hatású mondatkörnyezetben megjeleníttettem egy publikus mindenki számára látható fórumon úgy, hogy semmilyen friss előzmény nem volt előtte.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
TaylorXIII írta:
Mikor más megválaszolt valamit én azt el szoktam olvasni és ahhoz teszek hozzá vagy ha nincs mit hozzátenni akkor nem is írok. Mikor meg úgy tűnik ugyanazt írtam le az azért van mert én tovább írom a hozzászólásaim mivel figyelek a helyesírásra és ezért úgy jön le, hogy én ugyanazt írtam le közben csak szimpla véletlen.

Persze persze most is csak magyarázkodsz de mondom én itt és most befejeztem ennyi.

Elindultam dolgozni úgyhogy off
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mikor más megválaszolt valamit én azt el szoktam olvasni és ahhoz teszek hozzá vagy ha nincs mit hozzátenni akkor nem is írok. Mikor meg úgy tűnik ugyanazt írtam le az azért van mert én tovább írom a hozzászólásaim mivel figyelek a helyesírásra és ezért úgy jön le, hogy én ugyanazt írtam le közben csak szimpla véletlen.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
TaylorXIII írta:
Luiboy írta:
TaylorXIII írta:
Nekem nem baj. Csak írtam is, hogy ha Luiboy lennék😃 Azt hiszem ő volt az😃

Ne személyeskedj te kis ostoba okoska. te az a tipikus szar gépem van inkább okoskodom típus vagy tizenakárhányévesen várom a csodát. kis droid.

Miért amit te csináltál az jobb? Hogy abba belekötsz hogy leírok valami olyat amit más is leírt korábban és ráadásul úgy, hogy nem is tudtam, hogy az már leírta mivel én bővebben írom le azt amit más 6 szóban? Am meg a kor mióta számít? Nem mintha tizenéves lennék. Én semmit nem mondtam rád csak felhoztam egy régebbi viselkedési formád de ennyi. De te már ostobázol meg droidozol. Jobb lenne ha nem segítenék? Mert én úgy gondolom, hogy segítek akármilyen szar gépem is van. De azért droidozzál. Felhívom figyelmedet arra, hogy most sem mondtam rád semmit.

DCMAN: Neked miért kell ilyeneket benyögni mindig? Na mind1. Ha ez neked jó.

Állandóan csak okoskodsz, azt írod le amit más csak hozzáteszel ezt azt attól még a szememben droid vagy és ennyi 😀

De legyen igazad a jővőben nem kívánok hozzászólni semmien kommentedre, egyszerűen nem érdekelsz, a továbbiakban pedig nem szeretném ha a nevem itt vagy ott megjelenne mert jelenteni foglak és ezzel a sértegetés oda vissza letudva. 😠
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Luiboy írta:
TaylorXIII írta:

Ne személyeskedj te kis ostoba okoska. te az a tipikus szar gépem van inkább okoskodom típus vagy tizenakárhányévesen várom a csodát. kis droid.

Miért amit te csináltál az jobb? Hogy abba belekötsz hogy leírok valami olyat amit más is leírt korábban és ráadásul úgy, hogy nem is tudtam, hogy az már leírta mivel én bővebben írom le azt amit más 6 szóban? Am meg a kor mióta számít? Nem mintha tizenéves lennék. Én semmit nem mondtam rád csak felhoztam egy régebbi viselkedési formád de ennyi. De te már ostobázol meg droidozol. Jobb lenne ha nem segítenék? Mert én úgy gondolom, hogy segítek akármilyen szar gépem is van. De azért droidozzál. Felhívom figyelmedet arra, hogy most sem mondtam rád semmit.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII: És az neked miért baj, hogy megerősítést kap, amit írsz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olvasd el újra a hozzászólásom de figyelmesen😃 Főleg a végénél koncentrálj😃
0
0
0
0
ximo avatar
TaylorXIII írta:
Most legyek luiboy vagy ki?😃 Mit írjátok le amit én írtam stb?...😆 Csak ismételitek amit írok....😆

És egyikőtök sem olvasta a kérést, hogy a választ privátban 😜 Amúgy tőletek függetlenül ugyan ezt javasoltam 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Most legyek luiboy vagy ki?😃 Mit írjátok le amit én írtam stb?...😆 Csak ismételitek amit írok....😆
0
0
0
0
no avatar
gtx 650-en 2gb az paraszt vakítás én is hd7770-et ajánlom
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tibi211 írta:
Jelenleg egy Nvidia 9600-om van és az lenne a kérdésem hogy a lapomba belemenne ez a kari? : Gigabyte GTX 650 2GB GV-N650OC-2GI
ilyen lapom van: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-M56S-S3 (Socket M2) google egyből kiadja.
a választ privibe..köszi 😀

Igen belemegy. Ne azt vedd hanem valamelyik HD 7770-t pl Gigabyte, MSI, Sapphire, ASUS és abból sem kell 2GB mint ahogy a GTX 650ből sem. ment püben is.
0
0
0
0
tibi211 avatar
Jelenleg egy Nvidia 9600-om van és az lenne a kérdésem hogy a lapomba belemenne ez a kari? : Gigabyte GTX 650 2GB GV-N650OC-2GI
ilyen lapom van: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-M56S-S3 (Socket M2) google egyből kiadja.
a választ privibe..köszi 😀
0
0
0
0
ximo avatar

Seasonic-ot annyira nem ismerem ott milyen tápt érdemes venni sli-cf-re?

Ez elég komoly kérdés, mintha azt kérdeznéd melyik Ferrari-t válaszd ha csajokat akarsz felszedni vele 😀
Bármelyiket a Seasonic igazi prémium kategóriás tápokat gyárt ha jól tudom (csak azt nem értem hogy került ez a videokártyás topic-ba)
0
0
0
0
Jaga avatar
Jójójó 😀 Ti kimaradt 😀
Köszönöm a segítségeteket ! 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem 650!!! 650 Ti !!!! Túl sok különbség nincs a gyártók között szóval a legolcsóbbat válaszd vagy amelyik tetszik.
0
0
0
0
Jaga avatar
Köszönöm ! 😀 Lehet, hogy a 650-et választom, legalább egy ideig remélhetőleg nem lesz újra szükségem 😀 Az mind1, hogy zotac, gainward stb?
0
0
0
0
kung avatar
Jaga írta:
Sziasztok!
A kártyám felmondta a szolgálatot, így új kártya után kell néznem. Ehhez kérem a segítségeteket 😀 Max 35.000Ft értékben tudok vásárolni, milyet ajánlotok? Én nem értek annyira hozzá, de kinéztem magamnak a HD 7770-et, de lehet van nála jobb is. Előre is köszönöm ! 😀

Szerintem ezek közül válasz. Bármelyik GTX 650 Ti jó választás.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó választás a HD 7770 de csak 30 körül vegyél és akkor legalább spórolsz kb 5k-t de van GTX 650 Ti mindeféle+ajándékokkal 35 ezerért pl zotac szóval te döntésed de arra a felbontásra elég a HD 7770 is de azért vannak játékok ahol már látványos a különbség a két kártya között mint pl BF3.
0
0
0
0
Jaga avatar
Sziasztok!
A kártyám felmondta a szolgálatot, így új kártya után kell néznem. Ehhez kérem a segítségeteket 😀 Max 35.000Ft értékben tudok vásárolni, milyet ajánlotok? Én nem értek annyira hozzá, de kinéztem magamnak a HD 7770-et, de lehet van nála jobb is. Előre is köszönöm ! 😀
0
0
0
0
nlacka13 avatar
orodreath írta:
nlacka13 írta:
ja nem ugyértem jonak jo csak nekem nem tetszik! 😃

Jaa hát akk.:

NZXT Hale Power 850W Moduláris 90+, NZXT Hale82 850W Moduláris, Corsair AX860i 860W 80+ Platinum Moduláris, Seasonic X-850 850W Semipassive 80+ Gold Moduláris, Corsair HX850 850W 80+ Gold válogass 😆

Seasonic-ot annyira nem ismerem ott milyen tápt érdemes venni sli-cf-re?
0
0
0
0
Dani46 avatar
500 as ctg elbírná a 7970-et?
0
0
0
0
Cooley avatar
Dani46 írta:
965 be kihajtogat egy 7970-et?😃

Nem a proci hajtja a videokártyákat. Amúgy program és beállításfüggő, hogy mekkora CPU limited lenne. FullHD és afelett már legfeljebb 120+fps-eknél lenne cpu limit, de az meg nem sok vizet zavar. Esetleg minimum fps-ekbe lenne néha kisebb gond, de amúgy bátran beteheted mellé.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
ja nem ugyértem jonak jo csak nekem nem tetszik! 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
965 be kihajtogat egy 7970-et?😃
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Tok mind1 ami jobban tetszik!!
egyszinten vannak talán kicsit gtx660 jobb

Ja és ordoreath a gs800 az hoki táp
0
0
0
0
anyu89 avatar
Sziasztok melyik kártya éri meg jobban? MSI GeForce N660TF 2GD5/OC 2GB GDDR5 PCIExpress VS MSI Radeon R7850 Twin Frozr 2GD5/OC 2GB GDDR5 PCIExpress ?
0
0
0
0
nlacka13 avatar
😀 hát sztem msi lessz nekem az tetszik neked a saphi szóval végülis ugyan az!
Msi azért kinézetre jobb! 😃
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
alkkor vapor-x 😃
most nézem sztem annál a lightning jobb

Szerinted...Vapor-x hűtés a legjobb, bár 1-2C a hátránya Msi előtt, de akkor is órajelek tekintetében elvileg a Matrix befutó, nekem sima Sapphire 7970 van, de másoknak a Ghz sem tud ennyit, ez is kártyánként eltérő.😀

1325&1785Mhz ment neki, az más tészta, hogy 30sec után kék halál ! 😂
1275&1750Mhz mellett stabil.😀
0
0
0
0
nlacka13 avatar
alkkor vapor-x 😃
most nézem sztem annál a lightning jobb
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
hát azért a 7970 lightning se kutyafax a sima 3gb-s toxichoz képest

Az Vapor-x nem Toxic.😆

Vramon, matricákon kívül, és esetleg Mhz kivételével azonos kártyák, utóbbira nem tenném a nyakam, bár 2 kattintással a gyengébb erősebb lesz. 😃

Mármint Mhz terén, itt megint kiemelném 1 monitorra semmi értelme a toxic-nak.😉
0
0
0
0
nlacka13 avatar
hát azért a 7970 lightning se kutyafax a sima 3gb-s toxichoz képest
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
akkor az msi jobb mint a saphi? 😃

Egyáltalán nem jobb, kis elfogultságból Sapphire a legjobb, 11 éve azt a gyártót nyúzom, még nem csalódtam benne.

Toxic 6Gb Vrammal szerelt, extrém felbontásra fényévekkel jobb mint az Msi, meg egyébként is jobb.😆
0
0
0
0
nlacka13 avatar
akkor az msi jobb mint a saphi? 😃
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
ja és még KB 2 7970-nek mekkora táp kell?

Attól függ mekkora túlhajtást kapnak, és a többi hardver sem mellékes, főleg a proci, minimum 850W.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
ja és még KB 2 7970-nek mekkora táp kell?
0
0
0
0
nlacka13 avatar
hát ha nem csal a memoriám a msi-k is elég hüvösek (a lightningok)
Akkor sapphire v msi? erősebb?
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
Ezek közül?
Asus matrix platinum hd 7970 V MSI Radeon hd 7970 lightning V Sapphire radeon hd 7970 toxic ghz?
(persze cf)

Matrix a legerősebb, Sapphire a leghűvösebb, Msi az arany középút.
Bár olyan eltérésekről beszélünk amiről felesleges, azt vedd amelyik a legolcsóbb.😀
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Szerinted aki ilyet kérdez képes beállítani úgy, hogy 30 FPS legyen? Szerintem nem😃 De akkor legyen CF....

Minden maxon előfordul, sajnos, de aki ilyen kártyát vesz azért veszi, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni, aztán rájön, ha nem vesz még egyet kevés lesz, igaz kevés játék fog ki rajta, de szomorú ! 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció