Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyulazsolti avatar
Sziasztok!

Beszélgettünk, a hardver topicban a minap. Ez az RX460 nekem is jobb lenne az R7 360 helyet, és árban is egyformák. 2000 ft van közte.
Jól gondolom?

Hacsak nem a foglalat. PCI-E x8 3.0, az RX460.
0
0
0
0
Hunork avatar
gzol: teljesen jó a mostani gépedbe. Attól függ, mivel játszol. a 4GB megfontolandó, és ha lehet Sapphire Nitro. De ez csak ajánlás.
0
0
0
0
GZol89 avatar
olvasgatva itt a hozzászolásokat,úgy döntöttem hogy maradok az RX 460-nál,mégpedig a 2GB-os verziónál.Én is kártya váltás előtt vagyok,meg a keret se vmi sok hogy komolyabbat vegyek,de ez is megfeleő számomra.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Quadgame94: én is inkább a 460-ra mennék rá, esetleg a 280x, azt is lehet 35-40 környékén találni és hozza a 380 szintjét kb. a 960 meg 380 kártyák ára használtan a vicc kategóriába tartoznak. ha kevesebbet költene, 25-30 környékén találni 270x-et vagy 370-et is.
0
0
0
0
Hunork avatar
Quadgame94
Hajhh. 40 k nem sok, ha nagy ugrást szeretne.
De mindenképp megfontolandó új RX 460 vagy GTX 1050Ti. Ezek idei fejlesztések, és jobban ki vannak hegyezve a DX12 játékok futtatására.
Használtan az említett R9 380 vagy GTX 960. De csak garanciával!
De szerintem mindegyik inkább az 50k sávban lenne, ez alá nem mennék.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Mit válasszon barátom? 40 ezer forintja lenne Videokártyára.
Ez a gépe
FX-6300/HD 7770/2x4GB 1333
A jelenlegit eladta 15 ezerért. Kérdés higy nézzen szét használtan és vegyen még esetleg garis R9 270X/280/80X/85, R7 380, vagy egy új RX460/370 vagy ennek megfelelo nV kártyát?
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: igen, ez egy igényes fórum közösség 😉 😀
0
0
0
0
r2d2 avatar
azért az poén, hogy istenítik az nvidiát közben mi itt legtöbben amd-veszünk 😃
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Hunork7: Köszi, meg vagyok elégedve teljesen a kártyával (köszönöm az ajánlatot anno). Azóta még finomítottam a profilon, most már a 60 fokot is alig éri el.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Vagy blackfridey elkésve 😃
Ilyen viszont még van [LINK]
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Egy napos csoda volt ez is... 😆
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nem működik a link, de ha létezik, akkor igazad van
0
0
0
0
Yezi_ avatar
47 ezerért az 1050 Ti szerintem sokkal jobban megéri.

[LINK]
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
lehet, hogy ezért most le fognak szólni, de megfontolandó a 1050. is kb egy szinten lehet a 460-nal, bár tesztet nem találtam
44-ezerért iponon, bár ezek csak 2-gigásak, a 2gigás 460 meg egy 10essel olcsóbb
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Muffon avatar
Sziasztok! Nem rég vettem egy I5 2400s-t. És most kéne egy kártya is mellé. Kb 45k körül gondoltam. Pontosabban egy SAPPHIRE Radeon RX 460 NITRO OC 4GB-ra gondoltam. Vélemények?
0
0
0
0
Hunork avatar
Bocs, elírtam, vagy GTX 950 2GB, vagy GTX 960 4GB (utóbbi sajnos még mindig drága, de láttam már aprón 40k pénzért)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
950-ből tudtommal nincs 4GB-os verzió.
0
0
0
0
Hunork avatar
szabyy: ennyi pénzért a legjobb választás. (főleg, hogy DX12 alatt még mindig jobb lesz, mint az NV) NV oldalról nincs alternatíva ennyiért, esetleg használtan GTX 950 4GB.
0
0
0
0
szabyy avatar
RX 460-rol vélemények?
Utolsó bővítésnek szanom az asztali gepembe, hátha kihuzhatom vele 2-3 évig legalább annyira, hogy ki tudjam próbálni a játékokat.
37k-ert már lehet Gigabyte-t venni, vagy esetleg valami alternatíva ennyi korul?
0
0
0
0
Hunork avatar
Nagyon jó! És nagyon szép mérések. 😉 Gratula a Nitro-hoz!
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Na csináltam egy profilt az MSI-be, így már alap járaton is 35-39 a kártya és álló ventik mellett, majd 45 foknál kapcsolbe és játék alatt ha 100% terheli valami a kártyát akkor is 64fok (de ahhoz órákig 100%-kel menni a kártyának, ami nem igen szokott lenni) 2200 fordulaton, színte az R9 280x után hangtalan. A hűtésével meg vagyok elégedve, nagyon hamar vissza hűl a kártya. Ahogy tartottam az AMD kártyáktól úgy kezdem meg kedvelni őket.
0
0
0
0
r2d2 avatar
tudjátok mit! fogom magam ki megyek a konyhába hozom a kétszer 5l-es ét olajat bele töltöm mert az nem vezeti az áramot és még bele ba.....ok pár vascsövet aminek a vége le van zárva és folyékony nitrogént öntök bele aztán hűtés meg oldva 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
És akkor még nem ment maxon. Az teljesen jó.
0
0
0
0
r2d2 avatar
csúcs 2348rpm átlagban meg 2100rpm
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: ez az! 😃 Nálam a proci nem megy 50 fölé, pedig nem megy maxon a venti a radiátoron, Max 1000rpm. A VGA meg kellő profillal nem éri el a 75 fokot játék alatt V-sync nélkül. És nincs az a csúcs szuper szellőző házam.
0
0
0
0
Hunork avatar
R2D2: a kis monológ általánosságban szólt. 😉
Ettől még egy ház, lehet benne 6 venti, nem biztos, hogy összességében jó a teljes rendszernek. Ha középen megreked a meleg, akkor tök mindegy, milyen a ház. Cimborával kipróbáltuk, hogy két házban, másképp elrendezve a ventiket egy AMD és egy NV kártya hogy szuperál. Teljesen más volt jó az NV,nek,int az AMD-nek. Meglepő, de ez van.
Nálam a VGA alapjáraton 30% rpm-el 35-40 fok , játék alatt (attól függ melyik), 50-75 fok között van és 35-50% rpm mellett. (és persze mindez a külső hőmérséklettől is függ!)
0
0
0
0
Puffin avatar
milyen venti fordulattal megy olyankor?
0
0
0
0
r2d2 avatar
játék alatt csúcs:74fok átlag 63fok
0
0
0
0
Puffin avatar
r2d2:
vga átlaga 46-47fok

De nem játék alatt. Enyém sem megy 50fok fölé , pedig ez 300W TDP-val rendelkezik.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Hunork:
szerintem a corsair graphite 760t szerintem azért elég jó ház! még hűtés szempontjából is és elöl 2x14cm-es van hátul 1x14-es alul egy 12-es felül meg 2x12-es a vízhűtésen, vga átlaga 46-47fok

de hogy mi a jobb álló vagy fekvő ház azt szerintem embere válogatja hogy ki mit lát optimálisnak.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Annyira nem vastag az a por azért. Mondjuk másnap ki lett takarítva az egész gép.
0
0
0
0
Puffin avatar
reszler112233: de azért kitakaríthattad volna mielőtt képet lősz róla... 😃 Vastagon áll a por. 😃 Legalábbis a tápon.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én sem hittem, hogy egy jól szellőző ház mennyit számít míg meg nem vettem a 690III házamat.Gyakorlatilag a VGA 15 míg a processzor 10 fokot ejtett kapásból.Jelenleg elől egy 200-as tolja befelé a levegőt, hátul egy 120-as kifelé, és felül 2db 120-as szintén kifelé.(Nem a mostani konfig volt hanem még a 775-ös a GTX 660-al.)
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2
Én meg ezért vettem olyan házat, ahol az alaplap fekszik, és nem "lóg" Nyáron is elképesztő hőmérsékleteket kaptam, nem hogy most... Első a megfelelő ház, utána a normális CPU hűtés, aztán a harmadik a megfelelően elhelyezett rendszerhűtök (legjobb kettő-kettő eltolt alakzatban elől és hátul, felülre meg egy 14 vagy esetleg kettő 12 cm-es felfelé szívó venti) , és végül, ha van pénz, a nem olcsó vízhűtés. De utolsó inkább akkor számít, ha tuningol az ember, és/vagy SLI/Crossfire rendszert üzemeltet. De ez magánvélemény.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Piero: Azt láttam ,de szinte minimális a különbség, vsizont a Fire Strike pontszám különbözik.
0
0
0
0
Puffin avatar
és ez miért is jó? Spoiler!
nálam vizes
0
0
0
0
r2d2 avatar
hát szerintem csináljatok ti is egy PSU Cover-t(https://www.youtube.com/watch?v=L5PANkAbH1g) nekem ilyen lett mikor csináltam [LINK]
és így plusz levegő jut a vga-hoz
0
0
0
0
Hunork avatar
darkstreet89: szerintem az kevés, bár nyilván gép és gép között van eltérés.
Venti: én sosem hagyom, hogy a kártya döntsön. A legjobb megoldás az MSI AB. Kezdetnek menjen 30%-on a venti, és úgy beállítani egy normális profilt. Itt az is tényező, hogy mikortól hangos egy hűtés. Asus Strix jellemzően 50% felett már zajos kezd lenni, nálam ez a felső határ, és 80 fok felett még nem jártam, az augusztusi kánikulában sem egy panel 10. emeletén. De itt is érvényes: ahány gyártó, annyi jó profil létezik.
0
0
0
0
Puffin avatar
darkstreet89: én úgy vagyok vele hogy inkább minél kisebb legyen a hőmérséklet.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
https://i.imgur.com/XriyDC2.png

Minden alap órajelen, nem volt tuning! Szerintem az lesz, vagy az AMD driverba a csúszkát le hozom 50 fokra,hogy akkor kapjon egy kis vissza hűtést a kártya. De így be kapcsolt 75 foknál és nem is melegszik tovább 78-tól
0
0
0
0
Puffin avatar
darkstreet89: szerintem csinálj egy profilt MSI AB-el mondjuk. Nekem is az van 50 alatt nem mennek a ventik.

reszler112233: alap minden. CPU 4Ghz, VGA Gaming mode. Amúgy az előzőn jobb értéket kapott a VGA-d 😃
https://www.kephost.com/images/2016/11/25/3dmark1.png
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Piero21: Gondolom 75-nél kapcsolbe, az AMD driverba így van beállítva, mert ha le csavarom ott 40 fokra,akkor rögtön indúl a venti, amúgy venti nélkül ha nem nyúlok a géphez, ilyen 39-42 fog között mozog a kártya. Nem tudom másnak,hogy viselkedik az a fajta kártya.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem már az AGP korszakban a HD 3850 is megállította ventilátorát ha csak idle-ben ment és nem volt terhelve.Mondjuk, hogy ez hány foknál volt, meg nem mondom.

Szerk: Visszakutattam az első 3D markot amit az új VGA-val csináltam. Akkor valamiért jobb értéket hozott mint a délelőtt:

https://abload.de/img/3dmark19vlcf.jpg
0
0
0
0
r2d2 avatar
Piero: áhá! akkor jól van! ma is tanultunk valamit 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
darkstreet89: 75-nél kapcsol csak be a venti? Ott valami nem oké... Csinálj inkább egy profilt hogy hány fokon hogy menjenek a ventik!

r2d2: ez már az első GCN-es Radeonnál így volt. (Zero Core) Nekem anno a HD7870 ventije is leállt, ha nem használtam a gépet.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
nem hülyeség amúgy a fanstop cucc, a kártyának 70 fok alatt semmi baja nem lesz, a ventilátort meg legalább kíméli, ezzel növelve az élettartamát. általában 60 fok szokott lenna az a pont, ahol ki-be kapcsolódik a venti, talán érdemes annyira átállítani.
0
0
0
0
r2d2 avatar
én asus-t vettem nekem folyamat megy a venti csak ha ki kapcsolom a monitort és nem csinálok semmit vagyis alszom akkor kb egy óra múlva le áll teljesen a vga aztán annyi. 😀 de átlagban nekem 30-és 45 között mozog.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Rendben, nekem kicsit magas ez az érték alapjáraton. Ahogy látom az AMD driverba ott 75-nél kapcsol be a ventí, addig ilyen passzív módba van a kártya.
0
0
0
0
r2d2 avatar
darkstreet89: igen azon kell, nem használok én alapon hagytam mindent! hogy normális azt nem tudom, radeon beállitások,játék, globális beállítások,globális wattman ott tudsz állítgatni! 😀 de bármelyik gyártó programjával tudsz állítgatni ha jól tudom.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció