Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Beszélgettünk, a hardver topicban a minap. Ez az RX460 nekem is jobb lenne az R7 360 helyet, és árban is egyformák. 2000 ft van közte.
Jól gondolom?
Hacsak nem a foglalat. PCI-E x8 3.0, az RX460.
Hajhh. 40 k nem sok, ha nagy ugrást szeretne.
De mindenképp megfontolandó új RX 460 vagy GTX 1050Ti. Ezek idei fejlesztések, és jobban ki vannak hegyezve a DX12 játékok futtatására.
Használtan az említett R9 380 vagy GTX 960. De csak garanciával!
De szerintem mindegyik inkább az 50k sávban lenne, ez alá nem mennék.
Ez a gépe
FX-6300/HD 7770/2x4GB 1333
A jelenlegit eladta 15 ezerért. Kérdés higy nézzen szét használtan és vegyen még esetleg garis R9 270X/280/80X/85, R7 380, vagy egy új RX460/370 vagy ennek megfelelo nV kártyát?
Ilyen viszont még van [LINK]
[LINK]
44-ezerért iponon, bár ezek csak 2-gigásak, a 2gigás 460 meg egy 10essel olcsóbb
[LINK]
[LINK]
Utolsó bővítésnek szanom az asztali gepembe, hátha kihuzhatom vele 2-3 évig legalább annyira, hogy ki tudjam próbálni a játékokat.
37k-ert már lehet Gigabyte-t venni, vagy esetleg valami alternatíva ennyi korul?
Ettől még egy ház, lehet benne 6 venti, nem biztos, hogy összességében jó a teljes rendszernek. Ha középen megreked a meleg, akkor tök mindegy, milyen a ház. Cimborával kipróbáltuk, hogy két házban, másképp elrendezve a ventiket egy AMD és egy NV kártya hogy szuperál. Teljesen más volt jó az NV,nek,int az AMD-nek. Meglepő, de ez van.
Nálam a VGA alapjáraton 30% rpm-el 35-40 fok , játék alatt (attól függ melyik), 50-75 fok között van és 35-50% rpm mellett. (és persze mindez a külső hőmérséklettől is függ!)
De nem játék alatt. Enyém sem megy 50fok fölé , pedig ez 300W TDP-val rendelkezik.
szerintem a corsair graphite 760t szerintem azért elég jó ház! még hűtés szempontjából is és elöl 2x14cm-es van hátul 1x14-es alul egy 12-es felül meg 2x12-es a vízhűtésen, vga átlaga 46-47fok
de hogy mi a jobb álló vagy fekvő ház azt szerintem embere válogatja hogy ki mit lát optimálisnak.
Én meg ezért vettem olyan házat, ahol az alaplap fekszik, és nem "lóg" Nyáron is elképesztő hőmérsékleteket kaptam, nem hogy most... Első a megfelelő ház, utána a normális CPU hűtés, aztán a harmadik a megfelelően elhelyezett rendszerhűtök (legjobb kettő-kettő eltolt alakzatban elől és hátul, felülre meg egy 14 vagy esetleg kettő 12 cm-es felfelé szívó venti) , és végül, ha van pénz, a nem olcsó vízhűtés. De utolsó inkább akkor számít, ha tuningol az ember, és/vagy SLI/Crossfire rendszert üzemeltet. De ez magánvélemény.
és így plusz levegő jut a vga-hoz
Venti: én sosem hagyom, hogy a kártya döntsön. A legjobb megoldás az MSI AB. Kezdetnek menjen 30%-on a venti, és úgy beállítani egy normális profilt. Itt az is tényező, hogy mikortól hangos egy hűtés. Asus Strix jellemzően 50% felett már zajos kezd lenni, nálam ez a felső határ, és 80 fok felett még nem jártam, az augusztusi kánikulában sem egy panel 10. emeletén. De itt is érvényes: ahány gyártó, annyi jó profil létezik.
Minden alap órajelen, nem volt tuning! Szerintem az lesz, vagy az AMD driverba a csúszkát le hozom 50 fokra,hogy akkor kapjon egy kis vissza hűtést a kártya. De így be kapcsolt 75 foknál és nem is melegszik tovább 78-tól
reszler112233: alap minden. CPU 4Ghz, VGA Gaming mode. Amúgy az előzőn jobb értéket kapott a VGA-d 😃
Szerk: Visszakutattam az első 3D markot amit az új VGA-val csináltam. Akkor valamiért jobb értéket hozott mint a délelőtt:
r2d2: ez már az első GCN-es Radeonnál így volt. (Zero Core) Nekem anno a HD7870 ventije is leállt, ha nem használtam a gépet.