Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
skindzso avatar
köszönöm a válaszod!
0
0
0
0
csuz-li avatar
skindzso: Őszintén szólva én még nem találkoztam ezzel a problémával, de a leírás szerint olyan, mint amikor nem tud egy ponton továbblépni a rendszer betöltése, ami lehet HDD hiba, meg RAM hiba is, de driver hiba is. Mondjuk a win10-ből is kinézem alapból. Másik win10-et meg nem fogsz tudni feltenni, mert mindegyik kvázi ugyan az a rendszer. Ilyen szempontból nincs különbség egyik verzió között sem, csak a szolgáltatások (hálózatkezelés, csoport-kezelés, frissítés ütemezés) különböznek, de a "lelke" mindegyiknek ugyan az.
0
0
0
0
skindzso avatar
Erre a Black screen hibára nemtud senki valaki valamit mondani?
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam :D
0
0
0
0
csuz-li avatar
tothricsi95: Azon túl, hogy az előttem szólóknak igaza van, az AMD oldalán van chipset driver. Én azt szoktam feltenni. [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
a win10 magától felteszi a chipset drivert szóval azzal ne foglalkozz... de ha mégis valami gubanc lenne, akkor a 8.1 driverek 99%-a kompatibilis win 10-el is!
0
0
0
0
no avatar
Hát ha támogatott az alaplap, akkor valószínűleg nem lesz vele probléma.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szevasztok!
Windows 10-et akarok én is felrakni a gépre, most 8.1 van. Az alaplapom Gigabyte 970A-DS3P. Gigabyte weboldalán windows 10-es chipset driver nincs ehhez az alaplaphoz ilyenkor mi van? Rakjam majd fel a 8.1-eset? A weboldalon a támogatott alaplapok között van, ezért nem értem.
Előre is köszi! :)
0
0
0
0
skindzso avatar
Twist

Hát akkor neked jó mert én már fogalmam sincs mitcsináljak esetleg megpróbálok másik Win10 et falrakni vagy nemtudom..
0
0
0
0
Twist avatar
skindzso: ezt egy ideig nekem is csinálta. Jellemzően akkor mikor be volt duva a füles, és kikapcsolás után húztam ki, akkor sosem indult, csak fekete képernyővel. Ki és bekapcsolás megoldotta a problémát. Viszont egy ideje nem cisnálja már...
0
0
0
0
skindzso avatar
Hello!

Lenne egy gondom ugye fent van a gépen a windows 10 és mikor első inditás van minden nap bejön a windows logo majd utána full fekete képernyőm van se nembirom a feladatkezelőt megnyitni egér sincs csak feke képernyőm.Van erre valami megoldás ?
Valami ilyesmi gondolom lenne:

a válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
csuz-li avatar
ors11: Ha a win10-et már összekötötted a Microsoft fiókoddal, akkor vissza kapsz mindent, mint amikor a google fiókkal összekötött Androidot rakod újra, vagy veszel újat androidot és összekötöd a régi fiókkal. Nos a win10 is épp így működik ilyen téren, mint az Android.
0
0
0
0
Puffin avatar
BenjaminHun: eredeti a Win 7-ed? Ha igen akkor frissítsd simán.
Ha nem akkor szedsz le egyet, pendriveról bebootolod aztán Spoiler!
KMSpico
.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hogy lehet a win10 et fel tenni alapból? Kell hozzá termék kulcs vagy azt nem kér? Vagy frissítsem inkább win7 ről?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha van google accountod, akkor a chrome megjegyzi azokat! én erről tudok csak, többinél hogy működik, passz...
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok !
Hogyan tudnám a mentett jelszavaimat ,,meghagyni,, ha újra akarom rakni a windowsot úgy,hogy újraparciálom a HDD-t s mindent letörölnék teljesen 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát ebből nem találtam magyart:
[LINK]
Amúgy hármas pont.
Nagyjából szó szerint az van bent, ami a 8.1 első, általam idézett bekezdése. Viszont a többihez már nem kell hozzájárulni.
Tényleg nem lehet összehasonlítani. A 8.1-é sokkal tágabb...
0
0
0
0
no avatar
Na most jöhet a 10-es is! 😀
Tudván tudod, hogy nem is hasonlítható össze a két Windows adat gyűjtése és a 8.1-ben kikapcsolható is.

Más:
Lumiások figyelem tegnap kijött a hivatalos Windows 10 Mobil (th2)!
Le kell tölteni az Upgrade Advisor alkalmazást a WP 8.1 áruházból. Ha nem találod qr kóddal meg lehet keresni bing-el.
Először a .107-et majd a .164-es build-ot fogja letölteni. Ugyan az mint a legutóbbi slow ring insideres verzió. Nagyon használható. Szinte hibátlan.
Amit viszont tudni kell, hogy a hivatalos/ és a következő Windows Phone rendszereket nem kapják meg az x20-as Lumiák egyike sem. Az 520-től a 920-ig egyik sem. A x30 is csak korlátozással, tehát 1GB ram kötelező. (Gabe Tweet-jei)
Köszönje mindenki annak a sok 520 és a többi insideres hozzá nem értő rinyáló emberkéknek! 😀
Akinek ilyen telefonja van még annyit tehet, hogy letölti a Windows Isinder alkalmazást a 8.1 áruházból majd slow ringre áll. Ugyan az a Build fog letöltődni mint amit hivatalosan kapják a többiek, viszont korlátolt ideig lesz csak slow ringen a th2. Lehet már nincs is, ugyan is a Redstone buildek-et kapják majd az összes ringen a támogatott Lumiák.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát neked kellett volna elolvasni, ha már egyszer telepítetted...

Itt van egy magyarul:
[LINK]
Részlet:
"Összegyűjti a szoftver a személyes adataimat?
Amikor számítógépével az internethez csatlakozik, a szoftver egyes szolgáltatásai kapcsolatba léphetnek a Microsoft vagy szolgáltató számítógépes rendszerével, hogy velük adatokat cseréljenek, és ezek között az adatok között személyes adatok is lehetnek. Ön nem minden esetben kap külön értesítést a kapcsolódáskor.
Azzal, hogy használja e szolgáltatások valamelyikét, beleegyezik abba, hogy az illető szolgáltatás
használata során ilyen adatokat küldjön és fogadjon. Számos ilyen szolgáltatás kikapcsolható,
illetve lehetősége van arra, hogy igénybe vegye vagy ne vegye igénybe őket.
Hogyan használjuk fel az Ön adatait?
A Microsoft a szoftver szolgáltatásainak használata során gyűjtött adatokat a szoftver
frissítésére és javítására, továbbá termékeinek és szolgáltatásainak egyéb továbbfejlesztésére használja fel. [...] Ön hozzájárul ahhoz, hogy az adatokat [...] össze
gyűjtsük, felhasználjuk és mások számára is elérhetővé tegyük"
0
0
0
0
no avatar
Másold már be nekem akkor a 8.1 licencszerződésének azon részét! 😀 Majd a 10-nek is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
TOM950606: Nem is kellett, hiszen az eredetiben is bent volt...
0
0
0
0
no avatar
Hagyd rá csuz-li, beszűkült látókörű a tag, a büdös életbe nem fogja felfogni.
0
0
0
0
no avatar
Egy frissítés sem dobot fel nekem új EULA-t amit elkellet volna fogadni. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
TOM950606: Ne hidd, hogy ez új dolog! Már a win7, sőt ha jól emlékszem már a Vista idején is lefutott ez a "Microsoft kémkedik utánunk" vita. És ha már itt tartunk a 8.1 is küldi ugyan úgy az adatokat....
0
0
0
0
no avatar
Persze én ezt mind meg is értem. 😀 Csak az eddigi Windows-okban az ilyen szintű "élmény fokozására" felhasznált adatgyűjtés, csak az insider verziókban volt. Amit ott is ki lehetett kapcsolni, eddig. A Redstone preview-ban már nem lehet. Ami nem baj mert ez egy másik történet. De én mint vég felhasználó a kész termékért fizetek és ha úgy döntök, hogy nem kívánok részt venni az ilyen fejlesztésben akkor? Nem tehetek semmit. 😀 Még ha ingyen is frissítettünk az előző Windows-t csak meg kellett venni. De biztos van a Win10 EULA-ban erre vonatkozó pont amit meg ugye akarva akaratlanul elfogadtunk még a regisztrálás és/vagy crack előtt. Engem ez zavar a legjobban. Ha nem is az asszonyképeit akarják nézni azt ugye tudod, hogy nagyon sok balhé volt abból hogy az FBI mennyi Skype videó hívást nézeget naponta. A Skype is egy Microsoft termék. Szóval én nem bíznám rá semmilyen adatomat a Microsoft-ra, mondjuk senkire. De igazad van! Szinte minden és mindenki gyűjt adatokat rólunk. Kezdve ezektől a rohadt Google-s reklámoktól a Linux disztribúciókig. Csak még az utóbbi kettő "ingyen van" és az elsőnek (nem csak közvetlen neki) a pénz bevételét a reklámok jelentik addig a Microsoft Windows messze nem ingyenes. Itt azért mást várnék el. Mivel nem erőszak a disznótor így ameddig nem változtat az MS ezzel kapcsolatban, addig maradok a Windows 8.1-nél. Ha már nem lesz szükségem a Directx-re akkor meg elsődlegesnek veszem a Kubuntut és kiszállok az asztali Windows buliból. 😀 Ott az adat gyűjtést meg emelt fővel hagynám bekapcsolva, hogy hozzájáruljak a fejlesztéséhez. 😃 Mert megérdemli.
0
0
0
0
csuz-li avatar
A MS-t nem arra kíváncsi, hogy milyen képek vannak a gépeden az asszonyról, hanem arra, hogy épp mivel sikerült összeomlasztani a rendszert. Az adatgyűjtése meg nem kirívó. Sokkal kevesebb adatot gyűjt, mint a google böngészés közben, vagy az Apple úgy általában és ott még csak nincs is olyan opció, hogy legalább egy részét letiltsd. De még egy egy egyszerű Linux is gyűjt és továbbít adatokat, ha nem tiltod. Szóval, akit zavar az adatgyűjtés, annak ott a Linux, mert ott tényleg le lehet az egészet tiltani.
Az automatikus frissítés meg valahol érthető. Míg a felhasználók egy jelentős része nem frissíti az oprendszert, addig valamit mégis csak kellene kezdeni azzal a problémával, hogy ugyan ezen felhasználó gépe egyszer csak egy botnet részeként épp támadással, vagy spameléssel van elfoglalva, miközben az okos felhasználó ("nekem nem kell vírusirtó, mert óvatosan netezek...") meg csodálkozik, hogy miért is lassú a gépe. Mondjuk itt azért átestek szerintem is a ló túloldalára, de őszintén szólva nem tudom, milyen ennél okosabb megoldás lehet. Azzal meg tényleg kezdeni kellett már valamit, hogy a fertőzések jelentős része meg sem történt volna, ha a gép oprendszere friss, hiszen a vírusok és egyéb állatfajták többsége olyan hibákat használ ki, amikre már kiadtak frissítést; mindezt úgy, hogy jelentős részük úgy készül, hogy kijön a frissítés, megnézik, hogy mire adták ki és a javított hiba kihasználására fejlesztik le a kártevőt eleve.
WinStore only meg egy olyan dolog, hogy van Google Play only, meg Steam only, szóval mégis mi írná elő a Microsoftnak, hogy ő a saját cuccait ne csak a saját áruházában forgalmazhassa, ha mindenki más ezt megteheti?
A DX12 meg kifejezetten jó irány. Az már más kérdés, hogy a Microsoft üzleti érdekből köti a win10-hez (mint anno a Vistához a dx10-et), de ugye mégis csak a saját szellemi terméke, azt tesz vele, amit akar, ha már egyszer ők fejlesztették le. Persze még az is lehet, hogy igazuk van abban, hogy a dx12 nem is tudna futni a régebbi oprendszerükön, de azért én ezt nem agyon hiszem.
0
0
0
0
Funes avatar
Nekem ez az egész win10 koncepció és ami köré épül nem tetszik.... Nagyon rossz irányba haladnak a dolgok a Dx12 megjelenésével !
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Engem is zavar az adatok megosztása. Leginkább talán ez rettent el tőle. De sok hibáról hallani... vagy problémáról. A DX12 miatt meg egyes játékok miatt viszont előbb-utóbb lehet muszáj lesz, de az még nincs itt. 😀 Ez az új WinStore only Win10 dolog sem szimpi...
0
0
0
0
no avatar
Ilyen gondolat menetellel akkor azt is lehet mondani hogy kivétel erősíti a szabályt. 😀
Nyilván nem a TEK rúgná rád az ajtót mivel az terrorista elhárító szervezet. Ajtót sem rúgnák rá senkire. Magánszemélyekkel nem is foglalkoznak ezzel különösebben, bár volt rá példa és meg is teheti az MS. Pénzbeli bírságtól jobban tartanék mint a TEK-től. De csekély esély van rá. Ilyeneket fórumon nem osztanék meg különben! 😀 Mert ha van egy nem kedves ismerősöd egy weblap kitöltésével felkeltheti az erre szakosodott emberkék figyelmét akik igen házhoz is mennek! 😀 Engem szimplán az adat gyűjtés miben léte zavar. Míg insider verziókban ez ugye alap, de ha megveszek valamit és én nem értek egyet ezzel majd kikapcsolom és ennek ellenére tovább folytatja...

Az agresszív frissítés akkor lehet nagyon zavaró ha nem szeretnél a régebbi Windows-ódtól megszabadulni. Az ilyen minden mind1 emberkéknek ez mind1, tudom. De vannak akinek a régi jobban bevált.
Javaslom a hírportálos fórumokat olvasgatni. Sok mindent megtudsz belőle. Persze nem a kiskegyed vagy a 444 szenny félét hanem egy olyat ami csak a témával foglalkozik. Ha magyar kell ott a PC Forum.
0
0
0
0
no avatar
"Nagyon sokat hallottam már több embertől, hogy a multitasking kezelése is szarabb lett és hajlomos eltűnni a tálca"
Érdekes ez nálam soha nem fordult elő, ilyen urban legend lehet, de te hát hallottad több embertől, akkor biztos előfordul mindenkinél, ja nem..

"Ha ki lehet kapcsolni az adatok megosztását"
Mert ez sok embert úgy mégis miben zavar? Rengeteg sorozatot, filmet torrentezek le, Windowsom se eredeti, a TEK mégsem rúgta rám az ajtót, és nem vert agyon az SSD-vel.

"Az agresszív frissítés is felháborító."
Ez mondjuk tényleg az. Volt már rá alkalom, hogy egyszer újraindult, hogy na akkor ő már most csakazért is lefrissíti magát. Hű.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem meg nem. Gépen 8.1-et használok és biztosan mondhatom lassabb volt a 10 ezen a gépen mint a 8.1. Nagyon sokat hallottam már több embertől, hogy a multitasking kezelése is szarabb lett és hajlomos eltűnni a tálca. Meg nekem alapjában nem tetszik ez a mindent tudni kell az MS-nek hiába kapcsolom ki benne. Az agresszív frissítés is felháborító. Ha ezeket nem nézem is azt mondom még nagyon gyerek cipőbe jár a Windows 10. Nem éri meg frissíteni rá! Talán majd a Redstone jobb lesz. Ha ki lehet kapcsolni az adatok megosztását és javítják benne a 10 hibáit én lecserélem a Windows 8.1-et.

Telefonon viszont nagyon tetszik a treshold. Lumia 640-en insider körökön belül sikerült hozzá jutnom. Jelenleg a .164 legfrissebb kiadás slow és Relase Preview ringen. Pár napon belül jöhet a th2 .2xx. Az már valószínűleg az a Bulid lesz ami ki megy a többi Lumiának is mint Windows 10 frissítés. .164 már egy nagyon használható Build. Gyorsabb mint a 8.1 és egyszerűen egy élmény használni. Rengeteg újdonság van benne.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Nekem nagyon bejött a windows 10 nem panaszkodom, az utolsó hónapokban egyre stabilabb a rendszer 😀
0
0
0
0
Zoli666 avatar
Érdemes 10-re váltani. Gyorsabb mint a win 7 vagy a win 8
0
0
0
0
Omis avatar
az is jó.
még mindig nem tetszik😃
0
0
0
0
Omis avatar
feltettem egy külön hdd-re
működik a gyors indítás,kapásból feltette a vga illesztőjét.
egyenlőre tesztelem(néha)
aztán ha nem lesznek vele gondok(win10)még lehet "haverok"leszünk.
0
0
0
0
Puffin avatar
Azt a Biosban tudod állítani hogy kikapcsolt állapotban ne kapjon áramot az Usb
0
0
0
0
Masterthief avatar
Sziasztok!
Felfrissítettem Win 10-re a gépemet, viszont van 1 hiba. Biztos itt le van írva, de lusta vagyok visszaolvasgatni több oldalt.
A kikapcsolás után, a világító eszközök nem kapcsolnak ki. Hangszóró világítása, billentyűzet, monitor.
Hol lehet ezt beállítani? Nem akarom mindig kihúzgálni áram alól az egész gépet.
Köszönöm!
0
0
0
0
Bronson avatar
amelyik játékokban lesznek dx12 funkciók, azok bizony nem fognak működni hetesen, szóval nem kamu. eddig még nincs sok, de ez ugye változni fog a jövőben minden bizonnyal...
0
0
0
0
Boyman avatar
Ez csak az kamu szöveg, hogy válts win10-re.
0
0
0
0
no avatar
most tényleg aminek min win 10 kell azt 7-en baszhatom??
0
0
0
0
no avatar
Boyman, kb az előzetes verzió óta használom a Win10-et, és Win 8.1 után felüdülés. Az, hogy neked nem tetszik, az nem igazán érdekel.
0
0
0
0
no avatar
csomo játék már win 10 minimum.. killer instirkt stb.. stb.. azért zavar a dolog...
0
0
0
0
Boyman avatar
gmen: A NEM szócskát lefelejtetted tesóm....😊
0
0
0
0
no avatar
érdemes win 7-ről 10-re váltani?? sokkal jobb mindenben?
0
0
0
0
Masterthief avatar
showtekk.
Köszi! Azt telepítem majd mindenképpen, legalább kipróbálom milyen a Crysom nevű új AMD driver.
Kíváncsi vagyok hogy a GTA V jobban fut-e a Win10 és a Crysom által. Mondjuk, amúgy sincs vele probláma , mert Ultra és Very High beállításon, minden bekapcsolva (kivéve V-Synch9 szépen fut.
0
0
0
0
showtekk avatar
Masterthief: Tapasztalataim szerint egyáltalán nem szükséges. Egyetlen driver amit win10 telepítés után telepítenem kell a videókártya driver 😀 De nem tudom, hogy esetenként mennyire eltérő a dolog, lehet egy hozzá értőbb ember mást mond, ne vedd készpénznek az enyémet, de szerintem nem kell.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció